מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרוב רופאים אין תשובותליאורה09/04/2013
זה פורום לקוי. עמודים שלמים בלי תשובות. דרוש פתרון.רציתי לשאול שאלה אבל ראיתי את מצב השאלות שלא נענו וויתרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרוב רופאים אין תשובות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/20131
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןאנה09/04/2013
שלום. אני בת 33. התחתנתי לא מזמן ועכשיו רוצה להכנס להריון. אני סובלת מוסטיבוליטיס ולכן מורחת קרם אובסטין כל בוקר בתוך הנרתיק(מחדירה בפנים). בנוסף בזמן הסקס משתמשת בהמון חומר סיכה. השאלה היא האם אובסטין או ג'ל סיכה עלול לפגום בזרע וכניסה להריון? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/04/2013משחת אובסין לא עוזרת בווסטיבוליטיס. באופן כללי אובסטין זה לא טיפול חיצוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מרנה - אין מחזורמרינה08/04/2013
שלום,
אחרי לידה שניה התחלתי לשהתמש בהתקן מירנה.
מאז שאני עם התקן מירנה הווסת שלי מגיעה בתדירות נמוכה.
בהתחלה זה היה פעם בחודש, אחרי שנה של שימוש הוסת פעם ב4 חודשים עם לא יותר.
בדר"כ אומרים "אישה בריאה עם ווסת סדיר", אצלי זה לא כך.
האם זה בריא לא לקבל ווסת?
עד איזה גיל ניתן להשתמש בהתקן מירנה? (אני בת 36)
תודה
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מרנה - אין מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2013זה ממש מוזר... הרי הסבירו לך בטח שאם מירנה אין מחזור ( בד"כ).
אין הגבלת הגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעתהודיה07/04/2013
קיבלתי מחזור עכשיו בשעה 22:30 בתאריך 7/4 ואני משתמשת באמצעי מניעה של טבעת נוברינג כידוע לי מחדירים את הטבעת ביום הראשון של המחזור כרגע לילה ואין באפשרותי לקנות האם מחר אוכל להחדיר את הטבעת בערך בשעות הבוקר או הצהרים שיהיה באפשרותי לקנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 6 עם גושדינה07/04/2013
שלום,
אני בשבוע 6. לפני כשבוע הגניקולוג שלי הראה לי באולטרסאונד וגינלי את העובר והדופק.
עכשיו היה לי דימום וראיתי גם גוש קטן (כ ס"מ או 2) בנייר טואלט כשניגבתי.
האם יש צורך לנסוע למיון עכשיו? מה עושים?
מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשבוע 6 עם גוש - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2013כל דימום חריג בהריון דורש בדיקה גינקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותאור07/04/2013
רופאת הנשים שלחה אותי לבדיקות הורמנליות, ממה ששמעתי בדיקת אסטרוגן וFSH נעשית ביום 3 של המחזור, אך הרופאה לא אמרה לי את זה (היא רק אמרה לי לבצע את הבדיקה לאחר 3 שעות של ערות), האם זה הגיוני לבצע בדיקות אלו בימים האחרים של המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2013תבקשי מהרופאה הסבר נוסף. אני הרי לא יודע מה הסיבה שהפנית לבדיקת הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בהולה בנוגע לשימוש בפוסטינור!נועה06/04/2013
אני נוטלת גלולות מסוג פמינט כבר שלוש שנים,
בליל הסדר האחרון שכחתי ליטול גלולה בחפיסה (גלולה מס' 15).
נזכרתי רק בבוקר שלמחרת (לאחר 12 שעות), ומיד נטלתי אותה ואת שאר הגלולות כסדרן - 6 גלולות נותרו בחפיסה- ולאחר מכן התחלתי את שבוע ההפסקה.
קיבלתי את המחזור בחמישי האחרון, והיום קיימתי יחסים לא מוגנים.
אני יודעת שבשבוע ההפסקה אני מוגנת, אולם זאת בתנאי שלא נשכחה שום גלולה בחפיסה, דבר אשר לא קרה החודש-
האם עליי לקחת פוסטינור למרות שקיבלתי מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שעדיין לא מאוחר מדי
תות08/04/2013גם אני משתמשת בגלולות פמינט ואני נעזרת בשירות "מזכירונט" שיש להם. כשרק התחלתי ליטול את הגלולה התייעצתי איתם לגבי אופן נטילת הגלולה? אז לבטח יתנו לך גם מענה לגבי שכחה של גלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהולה בנוגע לשימוש בפוסטינור! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2013האם עליי לקחת פוסטינור למרות שקיבלתי מחזור?
לא נראה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה לאחר נטילת גלולהויקי06/04/2013
אתמול בערב לקחתי את הגלולה השניה בחבילה בשעה 9 וחצי, אני וחבר שלי שכבנו בלי קונדום בשעה 11 בערך ובשעה 2 בלילה לא חשתי בטוב והקאתי. עברו 4 וחצי שעות בין לקיחת הגלולה לבין ההקאה. האם אני מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה לאחר נטילת גלולה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/04/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות קלייראנונימית06/04/2013
אני לוקחת גלולות כבר כמעט שנתיים בעיקר לצורך הקלה במחזור, אני נוטלת גלולות קלייר ובחודשיים האחרונים אני קצת עמוסה ולחוצה ובחודש שכבר שחכתי שתי גלולות. ואתמול ושלשום שכחתי גם שתיים הבעיה שעכשיו קיבלתי מחזור ממש קשה ואם אני יפסיק אותו על ידי הגלולות זה אומר שאני יקבל מחזור 3 פעמיים החודש בתחילת החודש שכבר באמצע ובסוף, כתוב להתקשר לרופא והיום יום שבת ואני באמת חסרת אונים... להמשיך עם הגלולות? או להתחיל חפיסה חדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות קלייר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/04/2013להמשיך עם הגלולות? - כן
או להתחיל חפיסה חדשה? - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטיקה - דחוף!ש05/04/2013
כשנה וחצי (החל מאוקטובר 2011) אני נוטלת גלולות "מליאן" בשעה קבועה בכל יום, לפעמים אני מחברת בין החפיסות. לא מזמן סיימתי חפיסה והתחלתי חפיסה חדשה בלי הפסקה (היום אני נוטלת את הגלולה השמינית של החפיסה השנייה). אתמול אני וחברי שכבנו ובמקביל התחילו לי אתמול סימפטומים של דלקת בדרכי השתן (תכיפות במתן שתן, צריבה, קצת שתן בכל פעם). היום הלכתי לרופא ואכן יש לי דלקת. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה ZINNAT 500 MG לחמישה ימים פעמיים ביום להתחיל החל מהיום, ונאמר לי כי האנטיביוטיקה פוגעת ביעילות הגלולות ולכן למשך כל החודש עד סיום החפיסה הנוכחית אני אצטרך להשתמש בקונדום במהלך קיום יחסי מין.
שאלתי היא - האם יחסי המין שקיימתי אתמול, עוד לפני התחלת האנטיביוטיקה היום, יש בהם סיכון שאכנס להריון? האם הגלולה של אתמול גם נפגמת היעילות שלה אם אני מתחילה לקחת אנטיביוטיקה היום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטיקה - דחוף! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2013
שאלתי היא - האם יחסי המין שקיימתי אתמול, עוד לפני התחלת האנטיביוטיקה היום, יש בהם סיכון שאכנס להריון? - לא סביר
האם הגלולה של אתמול גם נפגמת היעילות שלה אם אני מתחילה לקחת אנטיביוטיקה היום?? אין צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונד וגינליליליאן05/04/2013
שלום רב, בתחילת השבוע הייתי במיון נשים בגלל כאבים בבטן התחתונה והתגלה שק הריון ובדיקת דם הראתה בטא 941. איזה שבוע זה אמור להיות?
בממצאי האולטרסאונד היה כתוב שקיים מעט נוזל בחלל הרחם באזור פונדלי ובחלל הדוגלס נוזל חופשי בכמות קטנה. האם מדובר באותו הדבר? אם כן, מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטרסאונד וגינלי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2013שלום רב, בתחילת השבוע הייתי במיון נשים בגלל כאבים בבטן התחתונה והתגלה שק הריון ובדיקת דם הראתה בטא 941. איזה שבוע זה אמור להיות?
* החישוב לא מתבצע לפי רמות ה- bHCG
אנחנו לא מפענחים תשובות US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהא05/04/2013
שלום,
גילו לי ציסטה בשחלה למרות שאני נוטלת גלולות אסטל כבר יותר מחצי שנה. אני סובלת לאחרונה מכאבים בבטן תחתונה והפרשות רבות. האם זה קשור להמצאות הציסטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2013האם זה קשור להמצאות הציסטה?
+++ יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןשני04/04/2013
אני התחלתי להשתמש בגלולות של יאז ואני עדיין בחפיסה הראשונה לכן הדימום שלי לא נפסק לגמרי ועדיין יש טיפטופים של דם למרות שאני כבר כמעט מסיימת אותה. לפני יומיים שכבתי עם חבר שלי בלי קונדום. יש סיכוי שנכנסתי להריון בגלל שעדיין יש לי קצת דימום? בהוראות כתוב שאני מוגנת מהיום הראשון אבל הדימום הזה מלחיץ אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2013יש סיכוי שנכנסתי להריון בגלל שעדיין יש לי קצת דימום?
*** לא סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מענהצופי2404/04/2013
אני אמורה לקבל מחזור ב-10 לחודש, תופעות המחזור בדרכ מתחילת אצלי בין 7-10 לפני.
שבוע שעבר שמתי לב שהבטן נפוחה, החלו לי כאבי גב תחתון -תופעות אלו אני לא סובלת לפני מחזור.
לפני מחזור החזה שלי מתנפח ואני סובלת מגודש, ואילו החזה שלי רך והפטמות שלי רגישות וזקורות. ומידי פעם אני מרגישה מן כאבי רגלים באים והולכים ממש כמו לפני מחזור.
היו לי שבוע שעבר מן התכווציות בבטן התחתונה, והיום יש לי מן תחושה מוזרה בבטן העליונה. האם זה יכול סימנים להיות הריון? אני פשוט חסרת סבלנות......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מענה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2013אני פשוט חסרת סבלנות......
*** תפני לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעות חלוקות בין רופאים- התקן לצעירההדר04/04/2013
שלום, שמי הדר, בת 27, חבר קבוע.
לאורך השנים לא הרבתי לקחת גלולות למניעת הריון.
ניסיתי מספר פעמים בצבא ולאחריו והפסקתי כתוצאה מכאבי ראש/ מגרנות ומצבי רוח.
לאחר התואר נסעתי לחול והחלטתי שוב לקחת... סוג שונה בתקווה שיהיה אחרת.
אבל לא. לצערי הראש נתפס לי במשך חודש שלם ראש במצב של תפוס, חשבתי לחזור לארץ מראש שחששתי עד שנפל לי האסימון שככל הנראה גם הגלולות האלו לא טובות לי.
חזרתי לארץ התחלתי לצאת עם בחור רציני... הרופא המליץ לי לקחת מדבקות כך שההורמונים עוברים דרך הדם ולא הקיבה. הצליח לי בהתחלה לא היו יותר מידי תופעות לוואי עד שזה הלך והחמיר וכל סופ"ש שהייתי שמה מדבקה- מיד הייתה מגיעה מיגרנה...
התייאשתי. ביקשתי להבנתו של בן זוגי ובמשך זמן מה השתמשנו בקונדומים בלבד. פעמיים הקונדום נקרע ולקחתי "הגלולה שאחרי". אך אני מבינה יפה שזה לא פיתרון.
החלטתי לנסות התקן... עברתי לרופא נשים אחר, הסברתי לו את המצב ולא ביקשתי התקן. מזה חודש אני עם ההתקן. אין הורמונים. מחזור קשה יותר. אבל יחסית הכל בסדר.
כשאחיות שלי גילו שזה מה שעשיתי הן כעסו ... שתיהן עברו טיפולי פוריות. ההתקן מעלה את הסיכון לדלקת באגן שעשויה לגרום לבעיות פוריות. זה הדבר האחרון שאני רוצה בו כמובן...
הרופא שעזר לאחותי בפוריות אמר לה שהוא לא היה ממליץ לבחורה שעוד לא הביאה ילדים לשים התקן. הוא מאמין שלכל אישה יש את הגלולה שמתאימה לה.
חזרתי לרופא שלי והוא דווקא אמר לי שהוא חושב שאני עושה טעות. אם ההשפעה של הגלולות כל כך נוראית עלי ייתכן וזה הפיתרון. ושכל עוד אני עם בן זוג אחד, סיכוי לדלקת הזאת יחסית נמוכים.
שני רופאים טובים. שתי דעות שונות.
אני אישית מפחדת מאוד מהעובדה שגם אין ולא תהיה לי יכולת לזהות דלקת במידה וחס ושלום תהיה. הבנתי שלא תמיד מבחינים בה...
בקיצור אני אובדת עצות... אני מתחננת לעצה חכמה וטובה... להכוונה.
חבר שלי תומך בי בכל מהלך... מבחינתו נחזור לקונדומים ושאני אהיה טבעית לחלוטין.
גם אופציה זו פתוחה בפניי ואני בהחלט שוקלת אותה.
בבקשה עיזרו לי בהבנת התמונה והסיכונים שבכל דבר ביחס לתועלות.
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעות חלוקות בין רופאים- התקן לצעירה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן05/04/2013לא מקובל להחדיר התקן תוך רחמי לנשים שלא ילדו. אין תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)