מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהמאיה09/01/2013
בראשית ספט' עברתי הפלה, שאיבה, הריון ראשון. מאז המחזורים לא מסודרים. כולל דימום של 31 יום, ביקורים בבתי חולים עקב דימום כבד. בחודשיים האחרונים אני לא מצליחה "למצוא" את הביוץ שלי. אני ממש אובדת עצות, הסובבים אותי דוחקים בי לקחת מעודדי ביוץ וכו'. האם יש הצדקה? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/01/2013נראה לי קצת מוקדם קודם כל צריך לעשות הערכה רפואית מדוע הדימומים הקשים ולעשות מעקב זקיקים באולטראסאונד בדיקת דם לפרוגסטרוןנ כדי לראות אם את מבייצת או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותקרן09/01/2013
ערב טוב ד"ר,
אני אחרי 2 הפלות רצופות(לפניהן הריון כימי אחד שלא נחשב בעיני הרופאים להפלה).
הפלה 1- נדחית - הדופק פסק בשבוע ה9 והשניה- התפתח שק הריון, אבל לא היה עובר. ההפלה האחרונה הייתה לפני 4 שבועות וקיבלתי מחזור.
אני מעוניינת להרות שוב- בעוד כמה ימים יש לי בדיקת קרישיות( שקיבלתי מההמטולוג) השאלה שלי היא האם כדאי לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית מאחר ואני אחרי 2 קיסריים? הייתי רוצה לנסות להרות כבר עכשיו, אבל אולי בכל זאת כדאי לי לחכות לבדיקה והאם בכלל יאשרו לי?( בת 36). יש סיכוי שההפלה הראשונה קרתה בגלל הדבקויות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/01/2013פני להערכה אצל רופא המומחה להפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה ודימומיםדנה09/01/2013
שלום רב,
לפני כשנה וחצי הושם לי התקן מירנה.
בשנה הראשונה היו דימומים כמקובל.
הבעיה החלה שאף בזמן יחסי מין היו מספר רב של פעמיןם של דמם רב יחסית.
כיום אני סובלת מדימום קל מאוד לאחר אימון ריצה בחדר כושר.
כשאני נחה ולא פעילה סופרטיבית/מינית- אינני מדממת אלא לפעמים מקבל מחזור קל עד מאוד.
בבדיקה גניקולוגית ההתקן המקומו ואין כל בעיה נראת לעין אחרת אולם יש עיבוי הרירית.
אני מעדיפה לא להוציא את המירנה מאחר והווסת שלי היא כל שלושה שבועות ומאוד מאוד כבדה ולאורך זמן.
אני בת 47 וסיימתי עם הריונות.
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה ודימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013יכול להיות שהדימומים קשורים עדיין למירנה כדאי גם לעשות פאפ מצוואר הרחם וברור צוואר הרחם כדי לשלול מקור דימום אחר. אם הרירית מעובה התיעצי עם הרופא שלך לגבי המשך הברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידור מחזור לפני חתונהסוזן09/01/2013
שלום,
בתחילת מאי 2013 בעז"ה אני אמורה להתחתן.
לאחרונה המחזור שלי התחיל להגיע בכל 30 לחודש - מה שאומר שב-בתחילת מאי אהיה במחזור. בעבר ניסיתי ליטול גלולות "מ להסדיר את המחזור אבל הן גרמו לי להרגיש מאוד לא טוב, ורופא הנשים שלי - ד"ר רחמני אמר כי מוטב לי לא ליטול גלולות. (לא יודעת אם רלוונטי לציין כי לפני 4 שנים הבראתי מנון הודג'קין לימפומה).
אתמול ביקרתי אצל רופא הנשים שלי כדי לדעת מה עלי לעשות כדי להסדיר את המחזור ע"מ שאהיה נקייה בימי החתונה שלי והוא אמר שאינני חייבת ליטול גלולות וכי ישנה דרך להסדיר את המחזור גם חודש לפני החתונה מבלי ליטול גלולות. חיפשתי מידע ברשת ולא מצאתי, אשמח לדעת אם אכן ישנה שיטה כזו או שאני צריכה לפנות לרופא אחר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידור מחזור לפני חתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013הכוונה כנראה לכדורים של פרוגסטרון שנוטלים אותם מיום 10-15 למחזור עד למועד שמוכנים לקבל מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהדריה09/01/2013
הייתי לי פטריה בלי טיפול בערך שלושה\ארבע שבועות, רק לפני יומיים הלכתי לרופא והוא הביא לי נרות אגיסטן ומשחת טבעקוטן. בנוסף יש חתך מגילוח.
יש שיפור מלפני יומיים אבל במקלחת ובשרותים זה עדיין כאבים בלתי נסבלים, כמה זמן יקח לזה לעבור? יש עוד משו שאני יכולה לעשות כדי לעזור לך לעבור יותר מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013גם לאחר שתסיימי את הנרות המשיכי עם משחת טבעקוטן עוד כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקויות לאחר הפלות?א.09/01/2013
שלום רב-
בשנה האחרונה עברתי שתי הפסקות הריון - עקב הריונות לא תקינות (שתיהן עם ציטוטק)
לאחר ההפלות נעשו מעקבי אולטראסאונד הן בבית החולים בו בוצעו ההפלות והן אצל רופא הנשים הקבוע- כולל מעקבי בטא.
הא. סאונד הראה לאחר שני המקרים שהרחם התנקה.
אני לא מצליחה להרות ארבעה חודשים לאחר ההפלה השניה ועורכת בירורים (בדיקות דם הורמונליות וכו')-
האם תיאורטית יתכן שעקב הפלות תרופתיות יישארו שאריות שייצרו הידבקויות באיברי האגן? (שמתי לב שהמחזורים מאז ההפלה השניה הם חלשים יותר ממה שהיו בשנים עברו. יש דימום משמעותי אומנם, אבל הכמות פחותה והמחסור קצר ביום בערך בהשוואה לעבר.
האם יש חשש מהידבקויות (באופן תיאורטי)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקויות לאחר הפלות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013סבירות להדבקויות נמוכה מאוד אבל יכול להיות שבמסגרת הברורים תצטרכי בעתיד לעבור גם היסטרוסקופיה כדי לודא שחלל הרחם אכן תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינסרעות09/01/2013
אני לוקחת גלולות מינס כחצי שנה (לפני כן הייתי עם סוג אחר). בדרך כלל אני לא מקבלת מחזור כלל בין החפיסות או מחזור מאוד חלקי של יום/יומיים.
אני קצת חוששת החודש הזה. אני יודעת שלא אמורים לקחת הפסקה בין חפיסות. אבל רציתי לדעת אם זה בעייתי אם אקח הפסקה של יום/יומיים רק על מנת לוודא שאני מקבלת מחזור?
אפשר להפסיק את הגלולות ליומיים? או שזה פוגע באיכותן כאמצעי מניעה לחודש שאחרי? בכל אופן גם אם אני דוחה את לקיחת הגלולה הראשונה. אני צריכה לקחת אותה ביום הראשון למחזור?
אני קצת מבולבלת ואשמח להסבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013אסור לך לעשותץהפסקות עם המינס ואת חייבת לקחת אותן ברצף
4 הכדורים הלבנים בסוף החפיסה הם כדורי דמי שלא מכילים חומר פעיל ואחריהם את צריכה לקבל את המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאופיר09/01/2013
שלום רב
לא לקחתי גלולות כ10 ימים כי לא הספקתי לקנות
אחרי 10 ימים התחילתי את החפיסה ואז אחרי שבועיים קיבלתי מחזור.
לא ידעתי אם אני אמורה להמשיך לקחת גלולות או לא.אז הפסקתי.
מה עלי לעשות? האם להמשיך (למרות שעשיתי הפסקה של 4 ימים?) לעשות הפסקה 7 ימים ולהתחיל חפיסה חדשה?
מתי אני שוב מוגנת?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013עשי הפסקה של 7 ימים והתחילי חפיסה חדשה ואת מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמעיין09/01/2013
שלום רב,
שמי מעיין בת 22.5 חודשים. אני נוטלת גלולות קרוב לשלוש שנים ואני מעוניינת להפסיק. רציתי לדעת האם הדבר אפשרי מבלי להיוועץ עם רופא נשים ולדעת האם יש תופעות לוואי ובמידה וארצה בשלב מאוחר יותר להמשיך עם נטילת גלולות אם הדבר אפשרי.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013אין בעיה להפסיק גלולות פשוט סיימי את החפיסה ואל תתחילי חדשה. יכול להיות שהמחזורים ישתבשו או ותעכבו אחרי הפסקת גלולות ויכול לקחת כמה חודשים עד שיסתדרו
אם סבלת ללא גלולות מאקנה התופעה יכולה שוב לחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכניסה להריוןשלי09/01/2013
שלום,
רק כדי להיות בטוחה...
אני בתולה ובמהלך מגע מיני עם בגדים ארעה פליטת זרע. הרטיבות עברה למכנסיים שלי. האם יש איזשהו סיכוי לכניסה בטעות להריון? קבלתי וסת לפני 13ימים (המחזור שלי בד"כ סביב 35 ימים)
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לכניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013אי אפש להכנס להריון עם בגדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות לפני ווסתרננה08/01/2013
בת 32, אחרי 4 הריונות, שלוש לידות תקינות, האחרונה לפני שנה.
מניקה חלקי (~2 הנקות ביממה: ערב + לפנות בוקר)
קיבלתי ווסת ראשונה ~8 חודשים אחרי הלידה.
בחודשיים האחרונים, לראשונה בחיי, המחזור מתחיל ביממה שלמה של הכתמות קלות, בעיקר חומות, ורק אז מתחיל שטף הדם באופן לו אני רגילה (יום חלש, יומיים-שלושה חזקים ועוד יום חלש).
פרט לזה המחזור די סדיר - בערך כל 25-27 ימים.
האם ההכתמות האלו מעידות על בעיה הורמונלית? האם זה עלול להפריע להכנס להריון (אנחנו מנסים כבר 4 חודשים)?
אציין שלפני הלידה האחרונה המחזורים שלי היו מאוד קצרים (בערך 23 ימים) והרופא חשד בשלב לוטאלי קצר (אבל נכנסתי להריון אז הנושא לא נבדק)
ההכתמות האלו לא היו לי מעולם ואני מודאגת...
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות לפני ווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013בעקרון ההכתמות חסרות משמעות אם לא תהרי עוד חודשיים פני להערכה לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכתמות לפני ווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013בעקרון ההכתמות חסרות משמעות אם לא תהרי עוד חודשיים פני להערכה לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשכחה גלולה ראשונה של החודשמורן08/01/2013
שלום,
אני לוקחת מינס כבר חצי שנה (באופן כללי לוקחת גלולות כבר 3 שנים ברצף).
סיימתי את החפיסה האחרונה, כלומר את 24 הגלולות הפעילות, ביום רביעי, כך שהייתי אמורה לקחת את הגלולה הראשונה של החפיסה הבאה אתמול = יום שני.
איכשהוא זה פרח מזכרוני... הבוקר נזכרתי ולקחתי אותה.
יש לציין שאת המחזור החודש קיבלתי באיחור של יום - בדר"כ מקבלת בימי ראשון בבוקר, והפעם קיבלתי בשני בבוקר.
יש לי כמה שאלות:
- האם נפגעה ההגנה מפני היריון? (ז"א, אולי בגלל האיחור הקל במחזור לא נפגעה ההגנה?)
- האם אני יכולה לקחת היום את הגלולה השניה בחפיסה? או שפשוט להזיז את הכל ביום?
- האם יש סיכוי לשיבוש במחזור הבא?
תודה רבה!
(נ.ב - אני בת 22)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשכחה גלולה ראשונה של החודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013דלגי על הכדור ששכחת אבל ההגנה נפגמה ואת צריכה להוסיף עוד אמצעי מניעה לשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות- בלבולאלה08/01/2013
היי שמי אלה
אני משתמשת בגלולות הרמונט, התבלבלתי בגלולות ואתמות בטעות לקחתי את הגלולה של יום חמישי והיום את הגלולה של יום שני. מה עליי לעשות? האם מחר לקחת את הגלולה של יום רביעי ופשוט לפספס את זו של יום שלישי? או שעלי לקחת מחר את של יום שלישי ובחמישי את של יום רביעי? הגלולות כולן מכילות את אותו דבר? והאם אני מוגנת ואם לא כמה זמן עלי להשתמש באמצע הגנה נוסף?
אודה לתשובה מהירה!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות- בלבול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013כל הגלולות זהות ואין שום משמעות לזה שהחלפת ימים כל עוד את מקפידה לקחת כל יום גלולה עד סוף החפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות- עשיתי בלאגןיסמין08/01/2013
לא יודעת מה קרה לי החודש אבל עשיתי בלאגן גדול. מה לעשות?
לקחתי גלולות של יום לא נכון כמה פעמים. האם ההרכב שלהן זהה? מדובר על אמילי\הרמונט. כל פעם כשטעיתי ביום לקחתי למחרת את היום של אתמול במקום. זה בסדר?
אני חייבת לדעת כדי להרגיע את עצמי אם הגלולות כולן זהות או שאני עושה לעצמי איזה נזק כשאני לוקחת של יום אחר... האם הימים רשומים רק כדי לשמור על הסדר או שזה משמעותי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות- עשיתי בלאגן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013המרכיב של כל הגלולות זהה וזה ממש לא משנה שהחלפת ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
יסמין09/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות או דימום דחוףמון08/01/2013
שלום...
קיבלתי מחזור 25/12 קיימתי יחסי מין לא מוגנים לאחר שבעה ימים מהמחזור לקחתי פוסטינור לאחר 17 שעות.
אחרי כמה ימים התחילו אצלי כאבי בטן וגב כמו כאבי מחזור והיה גם הפרשות בצבע חום
ואחר כך היה דימום קטן ועכשיו זה הפסיק אבל כאבי בטן עדיין יש
מה זה יכול להיות האם זה סימנים של מחזור ?
והאם פוסטינור מקדים מחזור?
האם זה יכול להיות הריון?
אני לחוצה מאוד אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות או דימום דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/01/2013פוסטינור יכול להקדים או לדחות מחזור ולכן סביר שהדימום וכאבי הבטן נגרמים בגלל לקיחת הפ0וסטינור שבועיים אחרי יחסי מין הל מוגנים עשי בדיקת שתן לשלול הריון בכל זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)