מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבשרה07/08/2012
ילדתי לפני שנה וחודשיים, הנקתי את ביתי כ- 6 חודשים. אתמול, להפתעתי גיליתי שיש לי עוד חלב. האם זה נורמלי? (לחצתי על הפיטמה ויצא החלב) ללא הלחיצה לא הייתי יודעת שיש לי בכלל חלב. אני רוצה להרות שוב האם זה מפריע לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012כדאי לעשות בדיקות דם להורמון הפרולקטין שהוא הורמון החלב ולעבור בדיקת חירורג שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותנועה07/08/2012
שלום, אני לוקחת גלולות "מינס" כבר במשך כ- 6 שנים רצוף ללא הפסקה.
התחלתי לקחת אותם כאמצעי מניעה וכרגע אין לי צורך בהם בתור אמצעי מניעה.
האם כדאי להפסיק לקחת למרות שנוח לי איתם וזה מקל לי על הכאבים שלפני המחזור ועל המחזור עצמו?
אם אני עושה הפסקה יהיו לי תופעות מסויימות בעקבות זה?
ואם אני מפסיקה אני חייבת לסיים את החבילה שיש לי ורק אז להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי הפסקת הגלולות. בעקרון מפסיקים גלולות בסוף חפיסה
אם היו כאבים בזמן מחזור ללא גלולות יכול להיות שהם יחזרו שוב ללא גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ציסטי עכור - האם היה ביוץ ?נעה06/08/2012
שלום רב
יש לי שחלות פוליצסטיות. לפני 4 ימים במעקב זקיקים נצפה זקיק בגודל 24 והיום במקום זקיק היה ממצא ציסטי עכור בגודל 20, פרוגסטרון 23.8 , LH 3.9, E2 217. הרירית קטנה מעט (קטנה ב1מ"מ יחסית לבדיקה קודמת). האם היה ביוץ ? אם כן, האם הסיכוי להריון קטן ממצב רגיל בו הזקיק נעלם?
(חשוב לי לדעת אם יש סיכוי להריון כדי להפסיק תרופות)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ציסטי עכור - האם היה ביוץ ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012נשמע כמו שהיה כבר ביוץ. חכי עוד 10 ימים ועשי בדיקת דם להריון אם חיובית הפסיקי אז תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקים אפשריים בשימוש בגלולות שפג תוקפןד``ר ליאורה אברמוב06/08/2012
שלום,
הפסקתי להשתמש בגלולות לפני שנתיים בערך.
אני מעוניינת לחזור לקחת גלולות רק למשך חודשיים כדי למנוע הופעת וסת בזמן חופשה.
יש לי שתי חפיסות שפג תוקפן ב-7.2011.
בהתחשב בכך שאני לא מתכוונת להסתמך על הגלולות שימנעו הריון, האם אפשר להשתמש בהן בחודשיים הבאים ? האם זה יכול להזיק לי האם הגלולות יעבדו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות שפג תוקפן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012לפי המלצות יצרן גלולות שפג תוקפן איבדו את היעילות שלהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בבטן וגלולהפלונית06/08/2012
שלום דוקטור,
אתמול לקחתי גלולה בשעה 21:30, לאחר מכן קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם החבר.
בסביבות השעה 3:00 בלילה התחילה לכאוב לי מאוד הבטן, ככל הנראה כתוצאה מוירוס.
בשעה 6:30 בבוקר הקאתי ולאחר מכן שילשלתי במהלך כל היום.
האם יש חשש להריון, גם אם הקאתי רק כ-9 שעות לאחר נטילת הגלולה?
האם נצטרך להשתמש בקונדום בהמשך החודש על מנת למנוע הריון? או שאני מוגנת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בבטן וגלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012אי אפשר לדעת ולכן כדאי להוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריה בנרתיקשירי06/08/2012
ד"ר שלום,
האם פיטריה בנרתיק יכולה להפריע להיכנס להריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטריה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012במידה מסוימת כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפ - law gradeפלונית06/08/2012
עשיתי בדיקת פאב בחודש נובמבר 11. הרופאה לא עדכנה אותי על תוצאות הבדיקה = אמרה שהכל בסדר.
בחודש מאי החלפתי רופא שראה את תוצאות הבדיקה ואמר שהתוצאה היא law grade
הרופא הפנה אותי לקולפוסקופיה בה נלקחה ביופסיה ויצא אותו ממצא.
מה זה אומר? האם עליי לחשוש? האם זה אומר שאינני יכולה להיכנס להריון במשך חצי שנה עד בדיקת הפאפ הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפ - law grade - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012התיעצי עם רופא מטפל לגבי הריון. מאמינה שכדאי לך לעשות עוד פאפ בעוד 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא תקין לאחרת לקיחת פוסטינורמיכל06/08/2012
שלום ד"ר.
אני בת 14 וקיימתי יחיסים עם חבר שלי בלי אמצעי מניעה לאחר שעתיים לקחתי פוסטינור. המחזור איחר לי בכמה ימים ואתמול הוא הגיע.
בהתחלה הוא היה בצבע חום ורוד ואחרכך הוא חזר לצבע הטבעי היום שקמתי בבוקר ראיתי שהמחזור הפסיק.
רציתי לדעת אם זה בסדר חיפשתי המון באינטרנט וכל התשובות אומרות ללכת לרופא נשים ורציתי לדעת אם זה תופעת לוואי נורמלית של הפוסטינור האם המחזור יחזור להיות תקין בלי טיפול רפואי ואם אני אלך לגניקולוג אז מה הוא יעשה לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא תקין לאחרת לקיחת פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012יכול להיות שינויים במחזור אחרי לקיחת פוסטינור. מאמינה שהמחזור הבא יהיה כבר בסדר. אבל כדאי ללכת לגינקולוג להתאמת אמצעי מניעה זה לא בריא לקחת פוסגטינור לעתים תכופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעיקרון
מיכל07/08/2012התופעות לוואי שלי הם תקינות? המחזור יחזור להיות סדיר בלי שום טיפול רפואי?
והתכוונת שאני צריכה ללכת לרופא רק בישביל לקבל אמצעי מניעה? אני לא מתכוונת לעשות את זה בלי קונדום אז למה אני צריכה אמצעי מניעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת בדיקהנירה06/08/2012
אים בבדיקת דם להריון יצאה תשובה כזו: 5> מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בדיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012פחות מ 10 זה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה ?גל06/08/2012
שלום ,
כמעט בת 48 ,נשואה . המחזור האחרון הופיע לפני כחמישה חודשים בערך .תופעות של גיל מעבר כגון גלי חום כבר מופיעים אצלי ולפני כחמישה חודשים בערך ביצעתי בדיקות דם :
ESTRADIOL E-2
LH - 61.30 IU/L
FSH - 162.60 IU/L
ברצוני לשאול האם לאור הנתונים שהצגתי ניתן לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה וללא חשש להריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012הבדיקות דם שלך מעידות שנכנסת לגיל מעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך באמצעי מניעה ?
גל08/08/2012תודה על התשובה .
אני מודעת לכך שאני בתקופת גיל המעבר אך שאלתי היא האם יש צורך באמצעי מניעה בגילי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלהנטלי06/08/2012
שלום אני חודשיים לאחר הפלה עם כדורים ומאז לא קיבלתי מחזור
לפני שבועיים היו לי הפרשות חומות שחורות כאלה אבל זה לא היה דימום רק הפרשות יכול להיות שזה מחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012יכול להיות שהדימום הינו סוג של מחזור, אך אם יש ספק פני לבדיקת רופא נשים להערכה של אולטראסאונד ובדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי הריוןפלונית06/08/2012
שלום,
אני בת 26.5 נשואה.
במשך כ- 3 חודשים אני ובעלי מנסים להיכנס להריון.
המחזור שלי לא בהכרח סדיר אך לאור רישום שערכתי החל מחודש פברואר 2012 אני מקבלת מחזור כל 27-33 יום. כאשר בחודש יוני יולי הוסת הופיע לאחר 29 ו- 27 יום.
הוסת האחרונה שלי הופיעה ביום 4.7.12.
היום (6.8.12) עברו 33 יום וטרם קיבלתי מחזור וגם אין כל סימנים שאני עתידה לקבל. האם ייתכן ואני בהריון? מה הסימנים לכך? כמה זמן להמתין עד לביצוע בדיקה ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012את יכולה כבר לעשות בדיקת שתן ביתית מאמינה שאם את בהריון היא תהיה חיובית שיהיה במזל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידה - הודעה מ2.8נעמה06/08/2012
שלום,
ילדתי לפני חודשיים וחצי ב-18/5 היה לי במשך 3 שבועות דימום שלאחר לידה ובהדרגה פסק והיה לי הפרשות בהירות. ואז לאחר מס' ימים הדימום חזר שוב עם כאבים קלים שזה נדמה לי המחזור. המחזור האחרון שלי לפני ההריון היה ב10.8 ועכשיו אחרי לידה הדימום שנדמה לי שזהו המחזור היה בתאריך-10.6 .
לא קיבלתי מחזור מ-10.6. עשיתי בדיקת היריון (שלילי).
מה לעשות? לחכות עוד קצת?
ללכת לרופא?
אשמח לתגובה בהקדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - הודעה מ2.8 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012לא כתבת אם את מניקה או לא. הנקה יכולה להסביר את העובדה שאינך מקבלת מחזור פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבלות לאחר גרידהעדן06/08/2012
שלום,
רציתי לדעת אם ישנה בעיה לבצע טיפולי שיניים (למשל טיפול שורש) כשבוע לאחר גרידה, או שצריך לחכות יותר? ואם כן כמה זמן?
בנוסף רציתי לשאול אם זה תקין שהדימום פסק באותו יום, אבל כמה ימים אחרי היה דימום קצר (כמה טיפות) שפסק לאחר מספר שעות?
כמו כן רציתי לדעת לאחר כמה זמן מותר להיכנס לים/ בריכה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלות לאחר גרידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012אם פסק הדימום את יכולה להכנס לים או לברכה. אין בעיה עם טיפולי שניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ים המלח ובריכות גופרית שבוע 31תמר06/08/2012
שלום,
רציתי לדעת אם השהות בים המלח ובריכות גופרית בטוחות בשלב זה של ההריון והאם אין כל סכנה לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים המלח ובריכות גופרית שבוע 31 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/08/2012לא ממליצה לך להכנס למים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)