מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניסיון כניסה להריון וחמת גדרחסויה03/12/2011
שלום רב-
זהו החודש הראשון בו אני מנסה להיכנס להיריון.
אתמול היינו בחמת גדר ולאחר מכן חשבתי שאולי, אם נקלט הריון החודש- סיכנתי אותו או את הקליטה עצמה.
האם כך?
מה לגבי מאכלים כמו כבד עוף, סטייק מדיום רר וכו' בעת ניסיון הכניסה להריון?
אני יצאתי מתוך הנחה שכל עוד אין איחור במחזור- אין מניעה. האם כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסויה03/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון כניסה להריון וחמת גדר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2011כל עוד אין איחור במחזור והוכחה של הריון את יכולה להתנהג כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות ברצףהילה02/12/2011
אני יוצאת לחופשה והמחזור צריך ליפול על החופשה. האם זה מסוכן או עלול לגרום נזק אם אני לוקחת 2 חפיסות גלולות ברצף? כבר עשיתי זאת בעבר האם זו יכול לגרום לנזק אם אני חוזרת על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות ברצף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/12/2011זה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאתי גלולה יומיים ברציפות - דחוף!ליאור02/12/2011
דחוף. יומיים ברציפות הקאתי גלולת מרסילון 45 דקות לאחר שלקחתי. כנראה בגלל קלקול קיבה. האם אני מוגנת או להשתמש בקונדום? ולכמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאתי גלולה יומיים ברציפות - דחוף! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/12/2011לא בטוח שאת מוגנת.תשתמשי גם בקונדום ואל תפסיקי נטילת הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכמה זמן?
ליאור03/12/2011תודה.
לכמה זמן אני צריכה להשתשמש בקונדום? שבוע? לכל החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בשפתיים החיצוניות של הנרתיקלירון02/12/2011
שלום,
היום ראיתי דם בתחתונים שלא בזמן מחזור.
ביקשתי מחבר שלי שיסתכל אם יש משהו והוא ראה שיש לי חתך קטן ודק על השפתיים החיצוניות של הנרתיק.
רציתי לדעת, מה אני אמורה לעשות? איך אפשר לטפל בזה או שפשוט להשאיר את זה ככה שיחלים?
ד"א, אני לא יודעת אם זה חשוב אבל אני אמורה לקבל מחזור בימים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך בשפתיים החיצוניות של הנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/12/2011זה קורה, בד"כ זה סדק דעקבות מגע מיני. בכל מקרה יש צורך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמישהי02/12/2011
אני כרגע משתמשת בגלולות מינס אני לוקחת כל יום בשעה 15:00 ואני מעוניינת לשנות את השעה ל20:00 בערב
איך לעשות את זה?
אני כרגע מתחילה את ארבעת הכדורים הלבנים שאמורים להביא לי את המחזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/12/2011תשני. אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןלי02/12/2011
שלום רב,
אני נוטלת גלולות למניעת הריון, הרמונט.
עם סיום 21 הגלולות, עד כמה זה בטוח לקיים יחסים עד לקבלת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/12/2011זה בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט ושלשולמימי02/12/2011
שלום,
לפני כחודש הפסקתי להניק, עדיין נוטלת סרזט.
אתמול שילשלתי והקאתי 13 דק' לאחר נטילת הגלולה (היה לי וירוס ככל הנראה)
האם אני מוגנת מפני הריון או שיש לנקוט אמצעים נוספים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט ושלשול - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/12/2011לא בטוח שאת מוגנת. תשתמשי גם בקונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר לידהרחלי01/12/2011
שלום רב,
אני כ-4 חודשים אחרי לידה שניה. עד לפני כחודש הנקתי והשתמשתי בגלולות סרזט. הפסקתי להניק ואני רוצה לעבור לגלולות פמינט.
לאחר הלידה הקודם הפסקתי להניק לאחר 4 חודשים והרופא שלי אמר לי לחכות עד הופעת המחזור כדי להתחיל עם "פמינט". כיוון שיעץ לי כך בפעם הקודמת לא התיעצתי איתו עכשיו והפסקתי לקחת את גלולות סרזט וחיכית למחזור. המחזור עדיין לא הגיע.
עלי לציין שאני דתייה ולא משתמשת באמצעי מניעה מכניים.
שאלותיי: האם מותר לי להתחיל לקחת פמינט למרות שעוד לא הופיע המחזור? מה הסיכונים? אם לא מומלץ, איזה פתרון אחר אתם יכולים להמליץ?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2011פני לרופא הנשים שלך לקבלת כדורים לזרוז המחזור. הענין שאם תתחילי עכשיו יכול להיות דימומים לא סדירים במהלך לקיחת הגלולות והן לא תהיה יעילות בחודש הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וגלולותדנה01/12/2011
אני נוטלת גלולות בקביעות והחודש לקחתי אנטיביוטיקה. לאחר מגע מיני נזכרתי שיש המלצה להשתמש בעוד אמצעי מניעה במקרה של נטילת אנטיביוטיקה. השאלה שלי היא האם באמת יש בכך סיכון? ובמידה וכן נכנסתי להריון, האם עלול בכל זאת להופיע לי דימום בתום מחזור הגלולות? האם עליי לעשות בדיקה גם אם יופיע דימום בשבוע ההפסקה מהגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2011בזמן לקיחת אנטיביוטיקה בנוסף לגלולות היעילות של הגלולות יורדת ומומלץ להוסיף קונדומים במהלך הלקיחה ושבועיים אחר כך. אם נכנסת להריון רב הסכויים שלא יהיה דמום בהפסקת הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותחלי01/12/2011
שלום,
לאחר שבוע הפסקה בין חבילה לחבילה, הייתי אמורה להתחיל אתמול לאחר ההפסקה אך שכחתי לקחת גלולה, כמה זמן עליי לשמור?
אם אני מתחילה באיחור אחד של יום
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2011הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון לידה שניה לאחר ניתוח קיסריאביבה01/12/2011
לאחר ניתוח קיסרי ראשון.
אמרת שיש לחכות 18 חודשים מינימום..
ז"א לאחר שנה מהניתוח הראשון ניתן להכנס להריון ואולי אוכל ללדת בלידה רגילה ללא חשש לקרעים ברחם?
השאלה אם אחכה שנה וחודשיים עוד עוד חודש אם זה יותר טוב או אותו הדבר ואין טעם לחכות יותר משנה. ז"א האם הסיכון הוא אותו הסיכון.
כמה הכי טוב לחכות שיהיה כמה שפחות סיכון? שנתיים?
אני יודעת שבכל דבר יש סיכון וגם בכל החלטה ובכל לידה אבל בעניין שלי, אם 18 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון לידה שניה לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2011ההמלצה היא לחכות שנה מהניתוח הראשון עג לנסיונות להרות. זה המינימום. ההחלטה אם לחכות יותר היא שלך אין יתרונות לחכות יותר זמן מבחינה בריאותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף .סימון01/12/2011
שלום לרופאים.!!!!!
אני לפני ניתוח להסרת דרמואיד בשחלה שמאלית. 9 ס"מ .
רחם דחוק לצד ימין .
ולא הבנתי כמה זמן עליי להודיע לעבודה שאעדר.
האם זה נכון שבמשך 3 שבועות אי אפשר ללכת?
אני יודעת שזה אינדבידואלי אבל האם תוכלו לתת לי לפחות כיוון ????
תודה
ושבת שלום......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף . - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/12/2011אני מניח שאת הולכת לניתוח לפרסופי. במידה והכל מסתיי בשלום 10-14 ימי חופש זה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וסתי ממושך לאחר התקנת התקןלימור01/12/2011
שלום רב,
לפני כחודש וקצת התקנתי התקן מסוג מירנה. לאחר מכן הופיע דימום כיומיים והפסיק. כמה ימים לאחר מכן, ב-1/11/11 קיבלתי וסת רגילה, היום ה-1/12/11 והוסת עדיין לא הסתיימה. זהו דם אדום, דימום לא כבד אך לא מראה סימני סיום.
בשיחתי עם מוקד האחיות כבר מספר פעמים, נאמר לי כי זה תקין.
אני בכל זאת חוששת כי אני כבר חודש מדממת וזה מן הסתם מחליש אותי מאוד.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וסתי ממושך לאחר התקנת התקן - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר01/12/2011דימום לאחר התקנת מירנה הוא תופעה שכיחה ולרוב חולפת עם הזמן. לעיטים יש צורך בטיפול תרופתי עמנ להפסיק את הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הורמונליותיעל01/12/2011
שלום רב! מאז ומעולם היו לי בעיות הורמונליות, שלא ממש אובחנו באופן מדויק. עד גיל 16 לא קיבלתי מזור באופן טבעי, ובשלב ההוא כבר החליטו לתת לי כדורים שיגרמו להופעת המחזור ולאחריו התחלתי לקחת גלולות. השכתי לקחת אותן ברצף עד גיל 20 בערך, וכשנפרדתי מחבר דאז עשיתי הפסקה. ללא הגלולות המחזור היה מאוד לא סדיר ולמעשה כמעט ולא הופיע (אחת ל3-4 חודשים). עשיתי בדיקות שונות (אולטרסאונדים למינהם וכו') והתיעצתי עם אנדוקרינולוג בכיר אך שום ממצא מיוחד לא התגלה. אמרו שכנראה יש לי בעיה בהפרשות ההורמונליות והמליצו לי לחזור ולקחת גלולות. היום אני בת 25, משמע שוב על גלולות כ4-5 שנים ברצף. כעת, מכשנפרדתי מבן זוג נוסף, אני תוהה- האם זה זמן טוב לנסות להפסיק עם הגלולות שוב? האם יש צורך "לנקות את הגוף?" וכעבור מספר חודשים לעשות בדיקות דם שיבדקו את המצב? אשמח מאוד לעשות בדיקה שבודקת את ההורמונים שלי... ולראות האם המחזור יותר יציב היום... אך אני חוששת שמא אין שום תועלת בכך ואני עלולה רק להזיק לעצמי... אודה מאוד לתשובה מנומקת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הורמונליות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/12/2011את יכולה לעשות הפסקה ולראות אם המנגנון ההורמונלי שלך מתאושש לאחר הפסקת גלולות. אין שום נזק בהפסקה של מספר חודשים. אם לא תקבלי מחזור תוך נמספר חודשים תהיי חייבת לחזור לגלולות
אין שום ברור מער לאולטראסאונד והערכה הורמונלית שאפשר לעשות כדי להבין ממה ההפרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכון בדלקת בנרתיק שלא מטופלת?שירי01/12/2011
שלום!
מזה מסר ימים שיש לי גרד וצריבה ואני לא מגיעה לרופא בכדי לברר מה זה. ההשערה שלי שמדובר בדלקת בנרתיק.
האם זה מסוכן לתת לזה לחלוף בלי טיפול תרופתי? (ובכלל, האם זה יחלוף ללא טיפול?)
בתודה מראש,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכון בדלקת בנרתיק שלא מטופלת? - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר01/12/2011זה יכול לחלוף, אך לרוב נדרש טיפול תרופתי. אם את בהריון דחוף פני לרופא. אם את לא הרה קבעי תור. בינתים אפשר לנסות להשתמש באגיסטן ללא מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)