מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בקרסול-האם לעשות ניתוח?דנה13/04/2010
יש לי OS TRIGONUM (מולד), סביב העצם התפתחה בצקת ודלקת.לפני כ-5 שנים המליצו לי על ניתוח (לניקוז הדלקת, שלא יהיה חיכוך בין העצמות).
לפני חצי שנה שברתי את הקרסול (כנראה כתוצאה מעמידה ממושכת, מתוקף עבודתי). נאמר לי שאין מנוס מניתוח, בבקשה אני צריכה עה דחוף--האם חייבת ניתוח והאם זה יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר קרסול
ד''ר יחזקאל טיטיון15/04/2010במידה ומדובר בשבר קרסול עם תזוזה, האופציה הטיפולית הטובה ביותר היא ניתוחית.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף רגל mt 5יוסף12/04/2010
שלום!
שברתי את MT 5 בכף הרגל לפני כ5 חודשים בפעם השנייה.
עשיתי צילום רנטגן לפני מספר ימים ועדיין השבר ניראה...רציתי לשאול כמה זמן לאחר התאחות השבר עדיין יראו את השבר בצילום רנטגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MT5
ד''ר יחזקאל טיטיון15/04/2010שבר בעצם מסרק 5 הוא בעייתי לפעמים ולא נדיר שלא מתחבר. במידה ויש כאבים, יש לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בעלי אופי דלקתי במיפרקאילן12/04/2010
שלום,
אני בן 66 ולאחרונה עברתי סונר קרסול ימין והממצאים הם:
תפליט בינוני במדור טיביו-טלרי
גובה מיישרים ב.מ.פ
בצקת תת עורית קלה סביב הקרסול
הסתיידות גסה בנקודת החיבור גיד האכילס לעצם העקב 6 מ"מ
מתאים לדורבן אכיליאלי
תפליט קל בשרוול גיד TR בשוליים המרוחקים כביטוי טניסונוביטיס
דלתואיד ו ATFL ב.מ.פ
גידים לטרליים ב.מ.פ
בסריקת גב כף רגל - ללא ממצא חריג
לסיכום: שינויים בעלי אופי דלקתי במיפרק וגידי אכילס ו T.P
סינוביטיס קשהבאיזור פרק הקרסול והאיזור הטרזלי.
יתכן אוזגוד שלאטר בברך השמאלית
נאמר לי שעלי להמתין לטיפול בתא לחץ כ3 חודשים! בינתיים אני סובל מכאבים ובקושי רב מצליח ללכת ולעמוד. עוד נאמר לי שמצב זה יכול להחמיר עד כריתת כף הרגל.
לא הצלחתי ממש להבין מה הבעיה עם כף הרגל (דלקת פרקים או משהו אחר?)
האם אין כל דרך טיפול אחרת לפחות להקלה בכאבים?
האם כדאי ללכת לרופא נוסף לחוות דעת?
תודה רבה
אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון12/04/2010לא ניתן לפי התאור ותשובת הבדיקה להגיע לאבחנה או להציע טיפול, כמו כן לא ברור מה פתאום מציעים לך טיפול בתא לחץ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה melmax ?אורלי11/04/2010
הוצא לי ,באם לא יהיה שיפור בכאבים בכף הרגל שלי, טיפול ב malmax . במה מדובר?
תודה מראש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלמק
ד''ר יונה יניב12/04/2010מלמק הוא מכשיר US העוזר באיחוי שברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך הטיפול
אורלי13/04/2010האם הטיפול הוא כמו טיפול רגיל באולטרה סאונד?
מה היא תקופת הטיפול?
מדובר בקרסול. האם מותר לדרוך בתקופת הטיפול?
תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלמק
ד''ר יונה יניב15/04/2010האם מדובר בשבר? בחסר חיבור?
הטיפול כעיקרון - מחברים אלקטרודות לאיזור השבר הלא מחובר. צריך לודא לאחר 6-8 שבועות אם בכלל יש התקדמות והמכשיר עוזר. אם כן ממשיכים, טיפול יכול להמשך חצי שנה. דריכה? בהתאם לשבר כי המטרה - שלא תהיה תזוזה והחיבור יצא בעמדה לא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Trigger Fingerדליה11/04/2010
דר' יקר
מזה למעלה מחודש אני סובלת מבעיה בגיד "Trigger Finger" באגודל עשיתי אולטרה סאונד אנטי דלקתי ודבר לא עזר יש לי כאבים ואיני יכולה לקפל את האצבע. היום הייתי בפגישה עם הפזיותרפיסת והוא טיפל באגודל בטיפול שנקרא ריתוש הגיד יתרה מכך קבע לי עוד שתי פעמים טיפולים שאני חייבת לציין שהם כואבים ברמה מאד גבוהה.רציתי לשאול אם הטיפולים הללו ימנעו ממני ניתוח. יתרה מכך יש לי עכשיו כאבים מאד חזקים באגודל. יתכן כי הטיפול שעברתי הוא יעיל?
אשמח לתשובה בהקדם ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TF
ד''ר יונה יניב12/04/2010אם הטיפול לא מועיל - תפסיקי. יש אפשרות להזרקת סטרואידים שמועילים לרוב, אם כי יש סיכוי שהבעיה תחזור. אם את לא מעונינת גם בזריקה - הפתרון הוא ניתוח בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הסירהאור11/04/2010
אבחנו אצלי שבר בעצם הסירה ולאחר בדיקת סי.טי התגלה כי השבר אינו מתאחה ודורש ניתוח השתלת עצם. קבעתי ניתוח לעוד כשבועיים, שאלתי היא האם אני יכול בינתיים להוריד את הגבס ששמו לי לפני כחודש וחצי, ולהסתפק בתחבושת אלסטית עד למועד הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הסירה
ד''ר יונה יניב12/04/2010בן כמה השבר שלך? האם מלפני 6 שבועות? בשלב זה לא ניתן לומר שהשבר לא מחובר כי זה מוקדם מדי, או אולי השבר ישן והתגלה רק כעת? לכל מצב טיפול שונה וכך גם לגבי הגבס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לדעת
מיכאלה יוספי13/04/2010אינני רופאה ולא אומר מה לעשות, אך שתדעי שקיים תכשיר טבעי הנקרא "וונדר מומיו" (ניתן להשגה בבתי מרקחת וטבע שהוא יעיל מאד לאיחוי ובניית עצמות. מיכאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשורש כפות הידייםלילך10/04/2010
שבוע טוב,
לפני כ 3 חודשים ילדתי ומאז אני סובלת מכאבים עזים בשורש כף היד בשני הידיים אשר מקרין לאגודל ולאמצע האמה
הלכתי לאורטופד שהפנה אותי לפיזיוטרפיה אבל עם תינוק קטן זה מעט בעייתי וגם נתן לי מרשם לתרופה בשם אירקוקסיה ובגלל שהנקי אז נטלתי בטרן שאכן עזר למשך 10 ימים ואחרי שנגמר הטיפול הכאב חזר שוב.
נטלתי גם את האירקוקסיה ובכלל לא השפיע
מה אני יכולה לעשות כואב לי מאד יותר גרוע ממה שהיה קודם ממש קשה לי לתפקד
יש פתרון לדלקת הזו?
אשמל לתשובה
שיהיה שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דה-קרביין
ד''ר יונה יניב12/04/2010כן, - פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, שימוש בסד מתאים. אם לא עוזר - הזרקת סטרואידים. אם כלום לא עוזר - ניתוח בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינבוקדון10/04/2010
למה אומרים ששלב 4 בקינבוק הוא סופי.
הרי אחרי שלב זה נוצרים נזקים לעצמות ולרקמות מסביב
אז למה אומרים ששלב 4 בקינבוק הוא סופי.
סופי של מה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינבוק
ד''ר יונה יניב12/04/2010שלב 4 הוא השלב של הרס המפרקים. הכאבים והחמרת הנזק (או לא) לא משנים את הדרגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגפיים הימניותרוית10/04/2010
שלום,
אני היום בת 31 וזה כבר מספר שנים שאני סובלת מכאבים עזים ביד ימין, זה התחיל מכאב בפרק כף היד וכיום הכאבים הם בעיקר באזור השכמה הימנית ומקרינים על כל היד.
בשנה האחרונה הופיעו לי כאבים ברגל ימין המתחילים באזור העכוז הימני. אני מתקשה ללכת הליכות ארוכות ולישון על צד ימין. בנוסף לעיתים קרובות ובעיקר בלילה אני חשה תחושת נימול הן ברגל והן ביד. חשוב לי לציין שעוד מילדותי אני סובלת מידיים ורגליים קרות (לא יודעת אם יש קשר).
פניתי לרופאים רבים וגם ניסיתי לטפל ברפואה אלטרנטיבית אך נראה שזה הולך ומחמיר.
האם יש קשר בין התופעות השונות?
למי עלי לפנות?
אשמח לתגובה.
תודה
רוית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב12/04/2010לפי הסיפור, בלי בדיקה מעט קשה אבל נשמע כמו בעיות בע"ש - היד - נשמע כבעיה צוארית והרגל - ע"ש מתני, אולי אבל בכל מקרה עלייך לפנות לבדיקת נוירולוג כדי לשלול בעיה מורכבת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רדוקציה?ריפי רון07/04/2010
בעקבות נפילה מקטנוע, שברה בתי (בת 24) את עצם הרדיוס במה שהוגדר כ'שבר פשוט' וידה גובסה. כעת כשבועיים לאחר המקרה, בעקבות צילום רנטגן, החליט הרופא המבצע את המעקב על ביצוע ניתוח להכנסת בורג ופלטה. האם יש מקום לשיטות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יונה יניב08/04/2010תלוי כמובן בשבר. לפעמים לא ניתן לבצע שחזור וקבוע יציב ק ללא פלטה וברגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד ימיןג'ינג'י07/04/2010
בוקר טוב יש לי כאבים ביד ימין מהכתף עד גזע כף היד הכאב הוא קבוע ולא בזמן שאני עושה פעולה מסוימת. תודה מראש
ד''ר יונה יניב08/04/2010תאור מאד לא ספציפי, אבל - יש ללכת לאורתופד ואולי גם לרופא המשפחה להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד למעלה ליד הכתףדני07/04/2010
בוקר טוב
עקב כאבים מתמשכים ביד למעלה ליד הכתף
שבאים במיוחד בתנועה של היד כמו למשל למתוח את היד כדי לקחת משהו או להרים את היד למעלה למשל.
נתן לי רופא פנימי את הטיפול:
etopen במינון של 400 מ"ג פעם ביום למשך 10 ימים
במקביל גם למרוח וולטרן על המקום
שאלה: האם הטיפול נראה מתאים והאם כדור etopen נחשב כדור עם תופעות לוואי.
(אגב , חוץ מזה נשלחתי לבדיקת אולטלאסאונד סאונד וגם צילום של הכתף)
אודה להתייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף
ד''ר יונה יניב08/04/2010הטיפול מתאים זמנית ביותר!. נראה שמקור הכאב בכתף אבל עליך ללכת להבדק אצל אורתופד ולקבל טיפול מתאים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי להוסיף
דני08/04/2010שלום
קודם כל תודה על תשובתך
רציתי להוסיף:
לפני כשנתיים עקב בעיייה דומה עשיתי אולטראסאונד כתף ונמצא תקין.
מאז השתפר מעצמו איכשהוא.
לאחרונה שוב מחמיר ומטריד.
הרופאת פנימית מאבחנת את זה בתור דלקת בשריר או משהו דומה.
וטוענת שזה עקב שימוש מרובה בעכבר המחשב במשך שנים ממושכות.
אגב לא כל כך ממהרת לתת לי הפנייה לאורטופד.
נתנה לי שוב אולטראסאונד וגם צילום
ואחר כך אולי הפנייה אורטופד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- club feetרחל07/04/2010
נולדתי עם רגליים סוסניות (club feet) עברתי ניתוחים שלא הצליחו בילדות. אני אעכשיו בת 25 ורציתי לדעת אם יש לי עוד סיכוי לעבור ניתוח נוסף ואם יש בזה סיכונים כי הבנתי שניתוחים ברגליים עדיף לעשוןת בגיל מוקדם יחסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוסניות.
ד''ר יחזקאל טיטיון12/04/2010כן. במידה וכפות הרגליים מעוותות והמפרקים פגועים בד"כ ניתן להציע לאור הרק, ניתוח לאיחוי משולש.
פני לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרניתדורית06/04/2010
שלום רב,
1. מה הסיבה שיש כאלה שמטפלים להם בציפורן חודרנית עם תפרים ויש בלי תפרים????
2. מה עדיף?
3. האם ניתן לפתור את הבעיה ללא ניתוח מכיוון שהבנתי שגם עם ניתוח הבעיה חוזרת??.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובתכם
דורית08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ. חודרנית
ד''ר יחזקאל טיטיון12/04/20101. מה הסיבה שיש כאלה שמטפלים להם בציפורן חודרנית עם תפרים ויש בלי תפרים???? - טכניקות ניתוחיות שונות.
2. מה עדיף?- אין עדיפות לשיטה זאת או אחרת.
3. האם ניתן לפתור את הבעיה ללא ניתוח מכיוון שהבנתי שגם עם ניתוח הבעיה חוזרת??. - כשמבוצע כמו שצריך לא חוזר. ניתן לנסות טיפול שמרני עם טיפול של פדיקוריסטית , אמבטיות שונות וכ"ו.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורשי כפות הידייםמאיר06/04/2010
לפני חצי שנה לאחר כאבים בשורשי כפות הידיים , אובחנה דלקת הוזרקו לי זריקות קורטיזון , התופעה נעלמה למשך חצי שנה ( זה גם מה שהאורטופד צפה מראש ).
אכן הכאבים חזרו וגם בכתף.
האם יש מקום לנטילת מגה-גלופלקס?
אם כן למשך כמה זמן עליי לטול את התרופה?
האם למגה-גלופלקס ישנן תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר יונה יניב08/04/2010מגהגלופלקס איננה תרופה לדלקת בגידים. זהו תוסף מזון שאמור להאיט תהילכים של שחיקת סחוס. אין תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)