פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באזור העליון של הירכיים
    אבישי
    15/03/2010

כאבים באזור הירכיים בקרבת האגן
    בשבועות האחרונים התפתחו כאבים בחלק העליון של הירכיים בשני הצדדים. הכאבים במרבית היום, ויכולים לשנות מקום ועוצמה בהתאם לסוג הפעילות , מתגברים בשכיבה על צד אחד (בלילה), ישיבה ממושכת ופעילות מאומצת במיוחד של הרגליים. נרגע לגמרי בשכיבה על הגב. עוסק שנים בפעילות גופנית קבועה (שחייה והליכה) והפסקה של שבועיים לא השפיעה כלל. קבלתי מהאורטופד אתופן 600 ל-10 ימים שהקל במעט ורק בתקופה שלקחתי אותו. הרופא נמנע (בשלב זה) מלשלוח אותי לצילומי אגן ופרקי הירכיים כיוון שהקרינה מצילומים אלו גבוהה במיוחד לדעתו. וכן משום שעשיתי צילומים שונים ומיפוי בשנים האחרונות בעיקר בהקשר לכאב בעבר שהיה בגב התחתון. בצילומים ובבדיקות לפני שנה וחצי : "שינויים ניווניים בעמוד השדרה המותני וב SIJדו צדדי" ובמיפוי "הדגשה קלה באזור לטרלי מימין של 5L – יכול להתאים לשינויים ניווניים".
    1.האם השינויים הניווניים הם הגורם האפשרי לכאבים אלו כדעת הרופא ואם כן מה יש לעשות?
    2.האם יכול להיות שכאבים אלו קשורים להשפעת סטטינים או לפיברומיאלגיה מינורית (סיבות אלו נמצאו אצלי לפני 10 שנים לכאבים בשוקיים שנמשכו שנה ופסקו בהדרגה כמעט לחלוטין, אז עשיתי גם MRI של כל הגב שהיה תקין)?
    3.האם יהיה הכרח לבצע צילומי אגן ופרקי הירכיים או אפשר להימנע מהם?
    4.האם אפשר להמשיך בפעילות גופנית מתונה?

בתודה, אבישי, בן 66

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים באזור העליון של הירכיים

ד''ר חגי אמיר
    22/03/2010

שלום אבישי.
    הייתה צריך להוסיף עוד שאלה האם כל הנ"ל נכונים? - זאת התשובה הנכונה.
    בשלב זה במידה ויש כאבים חדשים הייתי מבצע צילום נוסף לאגן הירכיים , ועמוד שידרה מתני.
    ממשיך פעילות לפי היכולת , לפי העדפתך ולפי מה שמכתיב הגוף.
    בהצלחה.
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה ACL ברך ימין
    ליז אזולאי
    15/03/2010

שלום רב,

בשנת 2005 עברתי תאונה בקטנוע, ועקב כך יש לי קרע מלאה ברצועה הצולבת בברך ימין - ACL.

אני בת 38 והחלטתי לא לעבור ניתוח לשיחזור הרצועה. הרופא אמר לי שאפשר לחיות כך שנים רבות רק צריך לדעת ללכת נכון, לשים תומך ברך וכן נעליים מתאימות. היום לאחר 5 שנים אני מכירה את הגוף שלי ולא עושה תנועות חדות. עברתי הדרכה בפיזיוטרפיה וכן אני רשומה במכון כושר כדי לחזק את ה- 4 הראשים.

2 שאלות:

1. אני כעקרון רצה אחרי ילדיי, אך האם לריצה יש סיכון?
    2. מה התופעות לקרע שכזה בעוד 10 או 20 שנים? האם אני אוכל לתפקד כמו היום, האם יהיו לי כאבים חזקים? יש דרך טיפול ללא ניתוח?

אשמח לקבל מענה בחוזר,

תודה ויום טוב ,ליז

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועה ACL ברך ימין

הוספת תגובה

• קרע ברצועה צולבת הקידמית

ד''ר חגי אמיר
    22/03/2010

ליז שלום,
    בדרך כלל הברך מפתחת עם הזמן מנגנונים מייצבים הן פסיבית והן אקטיבית.
    ניתן על ידי תרגילים לחזק את השרירים המייצבים את הברך. בשנים הראשונות עדיין יש סיכוי שבתנועה לא מבוקרת תתבצע תנועה שעלולה לגרום נזק ולכן רצוי לשפר את התחושה במרחב (פרופריוצפציה) על ידי חבק אלסטי על הברך או בשימוש בתרגילים על מצעים לא יציבים כגון פטריה או טרמפולינה. המכשיר שעושה זאת בצורה הטובה ביותר הוא נעלי APOS.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SCAPULAR DISKINEZIA
    גל
    14/03/2010

שלום,

אשמח להבין מה זה SCAPULAR DISKINEZIA. האם זה בעצם המצב שבו מרימים את הכתף ורואים שעצם הבריח "יוצאת" החוצה ממקומה?
    האם הדבר מסוכן?(אינני סובל מכאבים, רק מרעש קנאקים, האם זה יכול להיות קשור?)

תודה רבה ויום טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    SCAPULAR DISKINEZIA

הוספת תגובה

• SCAPULAR DISKINEZIA

ד''ר חגי אמיר
    22/03/2010

גל שלום,
    אני רואה שאתה משקיע זמן ומאמצים להבין את הכתף וזה טוב.
    SCAPULAR DISKINEZIA הוא מושג המתאר פעולה לא סינכרונית בין החלקים של מנגנון הכתף המבצעים את התנועה. התנועה בכתף מתבצעת בשני מישורים האחד בין עצם הזרוע לעצם השיכמה, והשני בין עצם השיכמה לבית החזה, תוך סינכרון בינהם. כאשר מסיבה כלשהיא התאום מופר הדבר נקרא SCAPULAR DISKINEZIA.
    בדרך כלל ניתן לטפל על ידי תרגילים ופיזיוטרפיה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאקים בכתף
    גל
    14/03/2010

שלום,

כשאני מבצע פעולות מסוימות עם הכתף, אני שומע רעש של קנאקים, המלווים בכאב בעת התרחשות הקנאק(רמת כאב לא נוראית).
    מספר שאלות בנושא זה:
    1. קראתי שקנאקים זה לא דבר מסוכן באופן כללי, אבל אשמח לדעת מה משמעות קנאקים בכתף והאם הדבר מסוכן בכתף?
    2. ממה נוצר קנאקים בכתף?(האם זה דבר שנגרם עקב חבלה או דבר טבעי במהלך השנים)
    3. האם יש דרך להעלים את הקנאקים באמצעות פיזותרפיה או שאין מה לעשות בנושא(התאמנתי בחדר כושר והדבר לא נעלם)?

תודה רבה! :)

לקביעת תור
    סגירה
    קנאקים בכתף

הוספת תגובה

• קנאקים בכתף

ד''ר חגי אמיר
    22/03/2010

שלום גל.
    בדרך כלל קנאקים במפרקים הם לא מזיקים והינה חסרי משמעות.
    לגבי קנאקים בכתף, בדרך כלל מקורם בחיכוך של קצה עצם השיכמה על פני בית החזה. במידה והדבר מכאיב ואינו מסתדר עם תרגילים לייצוב עצב השיכמה בפיזיוטרפיה ניתן לנתח ולישר את הזיז שעושה את החיכוך וליפתור את הבעיה.
    בהצלחה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח MRI ירך
    גל
    14/03/2010

שלום רב,

לפני כ3 שנים בעת משחק כדורגל, כאשר הרגל שלי הונחה על כדור, חברי בעט בכדור. הדבר גרם לסיבוב הירך. רק עכשיו, כעבור 3 שנים החלטתי לבצע MRI.

להלן תוצאות הבדיקה:

הבדיקה בוצעה בערכי FSE FAT SAT, STIR ו FSE במישורים שונים.
    בוצעה קורלציה עם צילומי הרנטגן.

1. בקורולציה עם צילומי הרנטגן נראית התבלטות גרמית קטנה באספקט האטרולטרלי של אזור המעבר ראש צוואר של הפמור הימני הפרוקסימלי ממצא היכול לגרום ל CAM FEMOROACETABULAR IMPIGEMENT.
    2. לא הודגם ממצא פתולוגי במפרק הירך מימין. לא הודגם נזק לסחוס באזור המצעבר לברום סחוס במפרק הירך מימין ולא הודגם קרע של הלברום. לפי השיקול הקליני ניתן להמשיך בירור ע"י MRI ארטוגרפיה של מפרק הירך הימני.
    3. HERNIATION PIT - קטן, בקוטר כ-6 מ"מ, ללא בצקת אינטראמדולרית סביבו באספקט האנטרולטרלי עליון של צוואר הירך משמאל.
    4. מלבד הנ"ל לא הודגם ממצא פתולוגי נוסף במפרק הירך השמאלי.
    5. הידרולציה דו צדדי קטן, מעט יותר בולט משמאל.

חשוב לי להדגיש שמאז אותה פציעה לפני 3 שנים רמת הכאב היא באותה עצימות במשך השנים - הכאב בא אך ורק לידי ביטוי בעת סיבוב חד של המפרק, דבר שאני נמנע ממנו ובאופן כללי אין לי צורך לסובב את הירך בצורה כזו ביומיום.(זאת גם הסיבה שלקח לי המון זמן להחליט שאני רוצה לטפל בבעיה)

שאלות:
    1. מה משמעות תוצאות בדיקת ה-MRI?
    2. האם יש דרך טיפולית לא ניתוחית?
    3. האם אני צריך להגביל את עצמי בריצה והליכה? ואם כן, עד כמה?
    4. האם אי-טיפול בבעיה תגרום להחמרה עם השנים?
    5. האם מומלץ לעבור MRI ARTRO כמו שמומלץ בפיענוח?

תודה רבה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח MRI ירך

הוספת תגובה

• פגיעה במפרק הירך

ד''ר חגי אמיר
    22/03/2010

גל שלום.
    השגיעה הכי גרועה היא לטפל בתשובת הMRI. מצב התפקוד שלך והכאב שלך הוא זה הדורש טיפול. אם אינך חש בכאב בתפקוד היומיומי שלך והכאב אינו מפריע בתפקוד הספורטיבי המיומיומי שלך, אין צורך להמשיך ולברר. מאידך גיסא, אם אתה חש כי הכאב מפריע לך המשך את הברור.
    בנתיים בצע כל פעילות אשר אינה גורמת לכאב או להחמרתו.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה מוזרה בברכיים
    שלומי
    14/03/2010

לפני כשנתיים התחלתי להתאמן במכון כושר עם הליכון ומשקולות, הבנתי שריצה על הליכונים דופקת את הברכיים אך לא האמנתי שזה נכון, מפני שלא הרגשתי כלום במשך השנה הראשונה ועכשיו לאחר תקופה של בין שנה וחצי לשנתיים התחלתי להרגיש תחושה מוזרה כזאת של חולשה וחוסר כוח בברכיים, תחושה שקשה להסביר.
    כרגע אני מחכה לתור אצל אורתופד.
    לפי הנראה כרגע מה זה יכול להיות כמובן שנתתי לגוף זמן מנוחה אבל הדבר לא ממש מרפה.
    חשוב לציין שגילי הוא 17.

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה מוזרה בברכיים

הוספת תגובה

• ?

שלומי
    15/03/2010

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה בברכיים

ד''ר חגי אמיר
    22/03/2010

שלומי שלום,
    בגיל שלך יש שינויים רבים בגוף וביחסי הגדילה בין העצמות לשרירים למבנה הגוף. יש לגשת לאורטופד לבדיקה, ולבדוק מקור הבעיה אולם יתכן שהמצב יחלוף ספונטנית תוך מספר שבועות עד חדשים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע רצועה כתף
    ליאור
    14/03/2010

שלום רב,
    אני בן 31 , מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, מצב בריאות תקין.
    לפני שבועיים התחילה לכאוב לי הכתף. הכאב התפשט לכל יד שמאל.
    קבעתי תור לאורטופד. בצילום לא נראה כלום, היה חשש לדלקת. טופלתי באטופן. זה לא עזר והמשיך לכאוב לי. כרגה הופניתי לאולטראסאונד עם חשש לקרע רצועה.
    רוב היום אני שוכח שהיד שלי חלשה יותר וזה מתחיל להציק אחרי מאמץ. כמובן שאת חדר הכושר הקפאתי.
    שאלה:
    במידה וזה קרע? כמה זמן החלמה ייקח (בעיקר מתי אוכל לחזור להתאמן?)
    איזו פעילות ספורטיבית אני יכול לעשות מבלי לפגוע בעצמי עוד.

מודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    קרע רצועה כתף

הוספת תגובה

• קרע רצועה בכתף

ד''ר חגי אמיר
    22/03/2010

ליאור שלום,
    חשוב לדעת מה מקור הבעיה ,
    יש נם מבים שיכולים להסתיים תוך ימים עד שבועות, ומצבים אחרים יכולים להיות שבועות עד חדשים. לכן יש לסיים את הברור ואז לקבוע דרך פעולה בהתאם למקור הכאב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא עצתכם
    נעמה
    14/03/2010

שלום רב
    אימי בת 62
    ומזה כמה ימים שיש לה כאבים בברך. הרופא שבדק אותה אמר שזו דלקת בגיד באזור הברך ורשם שעליה ליטול Arcoxia
    ואף אמר שאם זה לא יעזור הוא יתן לה מעין זריקת קורטיזון שעליה לקנות.
    שאלתי היא: האם זהו הטיפול המומלץ?
    מאין צצה לה דלקת בגיד?
    האם זה יכול לעבור גם ללא תרופות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נא עצתכם

הוספת תגובה

• דלקת בגיד

ד''ר חגי אמיר
    14/03/2010

שלום נעמה,
    דלקת בגיד יכולה לצוץ עקב מכה , שיפשוף, מאמץ, ועוד כהנה וכהנה. לעיתים אף ללא משים מה הגורם הראשוני.
    דלקת כזו יכולה לעבור לבד אולם יכול לקחת הרבה מאד זמן. הטיפול התרופתי יכול לעזור. הן בכדורים והן בזריקה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכה עם קרע ברצועה
    יעל
    14/03/2010

שלום,
    לפני שנה קרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית בברך. מאז עשיתי קצת פיסיוטרפיה ואופניים אבל בזמן האחרון ממש זנחתי את הנושא. באופן כללי אני מרגישה שהברך יציבה ולכן לא עשיתי ניתוח שחזור רצועה. אני היום בהריון (עם תאומים) ומאוד רוצה להתחיל לעשות באופן קבוע הליכות כשלוש פעמים בשבוע (עשיתי את זה בהריון הקודם שלי וזה היה מצויין). השאלה שלי, היא האם אני יכולה לעשות הליכות כספורט או שלאור הקרע ברצועה עדיף שאנסה ספורט מסוג אחר כגון שחיה או אופניים (סוגי ספורט שאני הרבה פחות מתחברת אליהם...).
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הלכה עם קרע ברצועה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה צולבת

ד''ר חגי אמיר
    14/03/2010

חסרת רצועה שלום,
    המייצבי העיקריים של הברך הם השרירים ולכן רצוי לבצע פעילות מסודרת כדי ליצב את הברך , במיוחד אם את יודעת שיש קרע ברצועה.
    שיהיה בשעה טובה ומוצלחת, גם להריון וגם לתחילת האימון המסודר, הליכות ריצות או כל ספורט שאת אוהבת.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשבר בראש גליל אמצעי של הזרת
    דנה
    14/03/2010

שלום רב,

לפני 3 חודשים שברתי את הזרת:
    "שבר בראש גליל אמצעי של הזרת,ללא תזוזה.
    תפיחות רקמה רכה סביב
    .DIP+PIP"

לאחר כחודש פניתי לאורטופד משום שהאצבע עדין מאוד כאבה והייתי מוגבלת וזאת למרות שהאורטופד טען שאחרי כעשרה ימים הכאבים יעברו והשבר אמור להיות בשלבי איחוי מתקדמים. בביקור זה האורטופד שלח אותי לפזיוטרפיה שהכאיבה לי מאוד וגרמה לנפיחות והחמרה במצב. לכן, חזרתי לאורטופד ששלח אותי לצלם את הזרת שוב והממצאים היו דקלמן:
    "בוצעה השוואה לצילומי
    : *ממצאי
    : זרת יד ימי
    ============
    מצב לאחר שבר אינטרא-ארטיקולרי בראש גליל אמצעי של הזרת,ללא תזוזה.
    .DIP תפיחות רקמה רכה סביב".

היום, שלושה חודשים אחרי פניתי שוב אל האורטופד משום שהכאבים עדין קיימים ויש הגבלה קלה בטווח. הוא שלח אותי לצילום נוסף שבו נמצא ש-
    "מצב לאחר שבר אינטרא-ארטיקולרי בראש גליל אמצעי של הזרת,ללא תזוזה.
    . הודג  קו שבר עדיי
    .DIP תפיחות רקמה רכה סביב ללא שינוי מהותי לעומת צילום
    . מ 01/02/10"

האורטופד שלח אותי לפזיוטרפיה למרות שלפי הבנתי אם אין שינו מהותי מהצילום הקודם, אין סיבה שהפזיוטרפיה לא תחמיר את המצב שוב כפי שקרה בפעם הקודמת.
    האם פזיוטרפיה תועיל?
    האם אין צורך לבצע בדיקות של סידן או מיפוי עצמות כדי להבין מדוע השבר אינו מתאחה (ולמה מלכתחילה האצב נשברה כל כך בקלות?)?

תודה רבה מראש,

דנה

הוספת תגובה

• שבר תוך מפרקי בזרת.

ד''ר חגי אמיר
    14/03/2010

דנה שלום,
    שבר תוך מפרקי לוקח יותר זמן להסתדר מאשר שבר חוץ מפרקי כי כל ריפוי שישנה ולו במעט את המשטח המפרקי יגרום לנפיחות והפרעה בתנועה.
    לכן הריפוי הטוב ביותר של שברים תוך מפרקיים הוא בתנועה.
    לכן הפיזיוטרפיה , ריפוי בעיסוק, ותנועה והפעלה.
    יש להקפיד ובצע את התנועות וההפעלה של המיפרק כדי שלא תתקבע הגבלה בתנועה.
    בגליל המרוחק של הזרת זה הרבה פחות חשוב, אולם אם לך זה חשוב, המשיכי בפיזיוטרפיה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק?
    אמא
    14/03/2010

שלום, הבן שלי חייל קרבי, מתלונן על כאבי גב חזקים כחצי שנה. לאחר תקופה ארוכה מאוד עשה סי.טי. הממצאים:
    סריקותL3 - L4 - בלט דיסק צדדי דיפוזי קל.
    סריקות L5 - L4 - בלט דיסק אחורי מרכזי קאודלי עם לחץ על קדמת השק התקאלי ופורמינלי עם היצרות פורמינות נאורליות משני הצדדים.
    סריקות S1 - L5 - בקע דיסק אחורי מרכזי קאודלי עם מגע בקדמת השק התקאלי.

אודה לך, באם תפרש לי את הממצאים, ותאמר לי מה הנזק, ומה הטיפול.
    כי בצבא הכל הולך לאט מאוד, ועד שהוא יראה אורטופד עם התשובות יקח עוד זמן.
    תודה רבה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק?

הוספת תגובה

• תשובת CT

ד''ר חגי אמיר
    14/03/2010

אמא מודאגת שלום.
    תשובת ה- CT לא שוה כלום ללא בדיקה מסודרת , אותה עבר בנך אני משער, על ידי אורטופד בצבא ששלח אותו לביצוע ה- CT.
    עליו לשוב לאורטופד בצה"ל שימשיך את הברור והטיפול.
    אמא - תני לו לפרוש כנפיים ולעוף. ניראה שהוא מסתדר יפה. אם הוא כבר עם CT ביד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות לאחר ניתוח אצבע פטיש
    דפנה
    13/03/2010

לפני כ 3 וחצי חודשים עברתי ניתוח פטיש בבוהנים 2 3 4 ברגל ימין.
    מאז האצבעות מאוד נפוחות וכואבות.
    לדברי המנתח הצילום מראה כי הכל תקין אך המציאות שונה.
    אני מתקשה ללכת או לנעול נעליים סגורות, גם אם הן רחבות.

מה עושים ?

תודה,
    דפנה

הוספת תגובה

• ניתוח בכפות הרגליים

ד''ר חגי אמיר
    14/03/2010

דפנה שלוםו,
    ניתוחים בכפות הרגליים יכולים לעיתים לגרום לנפיחות בכף הרגל שיכולה להימשך עד חצי שנה.
    רצוי להיות במעקב של המנתח, אולם הנפיחות אינה בהכרח אומרת שהניתוח לא היה מוצלח. היא רק מסמלת מזל פחות טוב, שגופך כך מגיב לניתוח.
    סבלנות היא מילת המפתח.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ דחוףףףףףףףףףף מאודדדדדדדדדדדדד
    המאם
    13/03/2010

אני בחור בן 35 בריא בד"כ.
    לפי סי טי יש לי פריצת דיסק בגבהים C4C5C6C7
    מכתב אחרון שקבלתי אותו מהאורתופיד מדובר ב--
    מדובר בחולה צעיר עם בעיה כרונית משמעוית וכשלון של טיפול שמרני עד כה.
    ב סי טי קיימת דיסקופתיה צוארית אמצעית ותחתונה.
    לאור כשל טיפול עד כה האופציה הקיימת הינה פולשנית בלבד וכוללת הזרקות אפידוראלייות לצואר/ ניתוח.יש הכרח ב MRI .

שאילה מס' 1:
    האם כדי לחת את ההזרקה.
    שאילה מס' 2 :
    יש לי כאי ראש לחץ בריקות כבי ראש אחורי שרירי לסת תפוסה .האם זה נובע מפריצת הדיסק הצווארי.

תודה לכם,,,,,,,

הוספת תגובה

• כאב צוארי

ד''ר חגי אמיר
    14/03/2010

שלום המאם
    לפי המכתב של הרופא שלך יש מקום לביצוע MRI.
    זה השלב הראשון,
    אחר כך נמשיך עם מה לעשות לפי הבדיקה של הרופא ותשובת הMRI.
    כן כאבים בצואר יכולים לגרום לכאבי ראש.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה: שבר בשורש כף היד
    לילך
    12/03/2010

שלום,
    יש לי שאלה: אני שברתי את שורש כף ידי הימינית לפני שנתיים וחצי, ועדיין יש לי כאבים. הלכתי לכמה אורטופודיים כבר, והם אמרו לי שהם לא ממליצים על ניתוח כל-שהוא ושאין מה לעשות ואני אצטרך לחיות עם הכאב. השאלה שלי היא: מה גורם לכאב הזה? ומה כדאי לי לעשות? האם כדאי לי לעשות בדיקת אם.אר.איי (MRI) אפילו שהרופאים אמרו לי שהם לא ממליצים על שום ניתוח? תודה,
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה: שבר בשורש כף היד

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    14/03/2010

1. אני לא יודעת איזה שבר היה
    2. לא ציינת איפה כואב ומתי
    3. לא ברור מה עמדת העצם היום
    לכן - יש צורך אולי שיבדוק אותך כיר' של יד וימליץ על המשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באוסטיאופורוזיס
    אורית
    11/03/2010

האם הטיפול של אקלסטה יעיל, מעבר לעובדה שזה נח, האם הוא מחזיק באמת שנה שלמה?
    האם הוא אפקטיבי?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באוסטיאופורוזיס

הוספת תגובה

• אקלסטה

ד''ר יונה יניב
    14/03/2010

הטיפול יעיל ואפקטיבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה