מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגל עקומה לבני התינוקלי יצחקי06/05/2010
שלום, הייתי רוצה להתייעץ בקשר לבני, הוא בן 11 חודשים כמעט עד לפני מספר שבועות הרגל שלו היתה בסדר גמור , בזמן הזה היא התעקמה מעט כלפי פנים וכשהוא הולך (עדיין רק כאשר נאחז במשהו) היא מתעקמת פנימה, המצב הזה נוצר מפני שהוא אינו זוחל והוא מניע את עצמו על הישבן ורגל אחת מתעקמת פנימה והשניה החוצה ומזה נוצר העיקום..הבעיה שהוא כל היום בתנעה על הישבן אז הרגל העקומה נשארת באותו מצב.
השאלה האם זה יסתדר כאשר יתחיל ללכת או שצריך לערב אורטופד?
בתודה מראש, לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל עקומב אצל תינוק
ד''ר חגי אמיר13/05/2010שלום לי.
בנך מסגל לעצמו את הדרך הנוחה לו ביותר לנוע.
במידה וזה מטריד אותך הביאי אותו לאורטופד שיראה אם הכל כשורה.
תהני מבנך.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה.
לי יצחקי16/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותnun06/05/2010
שלום
אני בת 25, יש לי כאב בגב בין 2 חוליות כבר כמה חודשים.
אני לא מרגישה כאבים כל הזמן אבל בנגיעה במקום תמיד מורגש כאב, במיוחד כאשר אני יושבת הרבה זמן.
נשלחתי לצילום רנטגן אבל לא נמצא שום דבר חריג, אורתופד נוסף שלח אותי למיפוי עצמות.
רציתי לדעת האם מיפוי עצמות מסוכן (הבנתי שיש קרינה רבה) והאם בכלל כדאי לי לעשות או שעדיף לנסות פיזיותרפיה קודם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לכאבי גב.
ד''ר חגי אמיר13/05/2010nun שלום.
אינני מבין ולא עומדים בפני כל המחשבות ושיקום הדעת של הרופא ששלח לביצוע הבדיקה.
אני הייתי מתחיל קודם פיזיוטרפיה או כירופרקטיקה מלווה עם טיפול תרופתי נגד דלקת, ואם לא עוזר ממשיך לבדיקות יותר ממוקדות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמיכל06/05/2010
שלום ,
ביצעתי US בכף הרגל והתקבלה התוצאה -
התעבות סינוביאלית קדמית לקוניפורם בין פרק נביקולרי לקוניפורם 2
מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעבות סינוביאלית
ד''ר חגי אמיר13/05/2010מיכל שלום.
סינוביה היא הריקמה המדפנת את קירות המפרק בצד הפנימי שלו.
אצלך ניראית התעבות של הריקמה הזאת בגב כף הרגל.
כדאי להגיע לאורטופד שישוה לצילומים או בדיקות הדמיה נוספות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מאוחר של שבר בקרסוללואי06/05/2010
שלום,
שבר בקרסול שמאל גובס כשהדעות בין רופאי המחלקה היו חלוקות בעניין הצורך בניתוח, "מצב גבולי" כהגדרתם.
לאחר שבוע וחצי בוצע צילום שהראה מצב שמור.
לאחר שבוע נוסף בוצע צילום שהראה תזוזה קלה.
הרופא החליט לנתח ובהקדם מכיוון ש"העסק נעשה דביק בשלב זה".
1. האם תתכן תזוזה במהלך השכיבה עם הרגל מורמת ?
2. האם ישנן תזוזות כאלו שלא מומלץ לנתח ?
3. האם מדובר בניתוח שדורש מיומנויות מיוחדות או שמה ניתו
לבצע בכל מחלקה אורטופדית בביה"ח הציבורי ?
4. מה ההשלכות לטווח הארוך של המתכת ברגל לעומת האפשרות לא
לנתח ?
5. האם יתכנו סיבוכים בגלל הזמן שחלף, כאמור כ 3 שבועות.
תודה ובברכה,
לואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול
ד''ר חגי אמיר13/05/2010לואי שלום.
אני משער שאתה כבר אחרי הניתוח.
החלמה מהירה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בברךיובל06/05/2010
שלום רב
בני בן 15 משחק כדורסל. לפני מספר שבועות נפל ונחבל בצד הפנימי של הברך ומאז סובל מכאב שמתגבר במאמץ. בבדיקת אורטופד לא התגלה דבר. אתמול עבר בדיקת US ונמצא הכל ב.מ.פ. מלבד:
- SUPRAPATELLAR BURSA נוזל בכמות קטנה
- במיניסקוס חיצוני ציסטה 0.3 מ"מ
התור הבא לאורטופד הוא רק בסוף החודש ורציתי להבין במה מדובר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בברך
ד''ר חגי אמיר13/05/2010יובל שלום.
קיים נזק קל במניסקוס , יכול לעבור עם פיזיוטרפיה.
האורטופד שלך יסביר ויסכם אתך כיצד להמשיך.
בנתיים עשה פעילות כפי יכולתך, ולפי הכאב.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר תפוס לאחר תאונהאבירן06/05/2010
שלום דר,
לפני מספר חודשים עברתי תאונה (מישהו נכנס בי מאחורה) הגעתי למיון ושם רק אמרו לי לעשות כמה תרגילים ע"י הוזזת הראש לכמה כיוונים ולא שלחו לצילום.
הלכתי לאורטופדשבדק אותי (גם ללא צילום) ללא ממצאים והוא שלח לפיזיוטרפיה אותה סיימתי ואני גם ממשיך את התרגילים בבית,העניין הוא שאני חי בסדר ומתפקד אבל מדי פעם (בייחוד שאני מתאמץ) הצוואר מתקשה ומקרין כאב קל לשכמות ואז קשה לי לעשות תנועות חדות או לסובב את הראש לטווח שאני רגיל ,כלומר אני לא מוגבל בתנועה אבל יש לי כאבים .
1) עד מתי תחושת ה "צוואר תפוס\קשה" אמורה לחלוף ?
2) האם אני אמור לדרוש צילום או US כדי לדעת שהמצב תקין ?
תודה מראש
אבירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר תפוס
ד''ר חגי אמיר13/05/2010שלום אבירן,
כאבים בצואר יכולים להמשיך דרך כלל ימים עד שבועות ספורים. אם זה נימשך יש לטפל בפיזיוטרפיה, שיאצו , כירופרקטיקה כדי שיעבור. תוך שילוב עם טיפול תרופתי מתאים.
זאת כמובן לאחר בדיקות ודימות אורטופדיים לראות שאין נזק רציני יותר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בכרית האגודל ביד ימיןרחלי05/05/2010
שלום.צילום הרנטגן של אגודל ימין:"נגע אוסטאוליטי מעוגל בבסיס 1MC (אולי ציסטה?) דרוש המשך בירור". נשלחתי למיפוי עצמות וסי.טי. אני לחוצה כי התור לאורטופד כף יד הוא בעוד 3 שבועות. את הדיסק של ה סי.טי איני מבינה בכלל. התשובה של מיפוי עצמות היא: "קליטה מוגברת רוחבית בע"ש מותני
L5. קליטה מוגברת בבסיס אגודל. בסיכום: הממצא בע"ש יכול להתאים לתמט. הממצאים בכף היד בלתי ספציפיים. שינויים ארטריטים? המיפוי בוצע לאחר שהוזרקו 20 מיליקוריס של Tc99-M D P
לתוך הוריד".
מה זה אומר? מה זה הנגע בעצם בבסיס האגודל? האם ייתכן שהוא סרטני?
תודה מראש על התייחסותכם לשאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בסיס אגודל
ד''ר יונה יניב10/05/2010לרוב! ביד הבעיה שפירה. הכאבים יכולים לנבוע או מנגע בעצם או משינויים שחיקתיים במפרק הקרוב. 3 שבועות אינם זמן ארוך ועליים להבדק ע"י כיר' של היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פציעה בברךבקי05/05/2010
לפני כ8 חודשים עשיתי תנועה מאוד חדה בברך בזמן שנשאתי מקשל כבד על הרגל
היו לי כאבים חזקים מאוד ולא יכלתי לכופף את הברך ולפעמים הייתי נעצרת תוך כדי הליכה מכאבים בלי אפשרות לזוז.
הזמן עבר והכאבים השתפרו עשיתי פיזיותרפיה. (במיפוי מצאו קליטב מוגברת,באולטראסאונד קצת נוזלים כמות קנה עד בינונית ב PES ANSERINOS ו SUPRAPATELLAR BURSA .) והכאבים התחילו לפחות עם הזמן..היום כבר כמעט ולא כואב לי פרט לדריכה מלאה על הבברך עם ישור הברך אז יש לי כמו סכינים חדים בפיקה .אבל חוץ מהתנועה הזו כבר זה לא כואב כל כך.
לפני כשבוע אישרו לי אמ ארי
השאלה שלי האם יש לי טעם לעשות אמ אריי??
או שזה מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בברך
ד''ר חגי אמיר13/05/2010בקי שלום.
עם עדיין כואב לאחר כל כך הרבה טיפולים כדאי לראות מה מצב הברך מבנים.
רצוי לפני שמסתכלים בברך פנימה לראות אותה בלי לחתוך דרך ה- MRI.
הבדיקה אינה מסוכנת ויכולה להראות מה מצב הברך ואם צריך התערבות ניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך ימיןמירי05/05/2010
ביתי בת 19.5 חיילת, עושה פעילות גופנית בדרך כלל, הליכה מהירה בעיקר. לפני כשבועיים וחצי לפני התחלת ההליכה מתחה את שתי הרגליים שלה קדימה ופתאום הרגישה כאבים בירך ימין. הכאבים נמשכים מאז. היא קיבלה כדורי מוסקול ונבדקה ע'י רופאה בצבא. שלא איבחנה כלום בנגיעה.הכדורים לא מסייעים בשיכוך הכאבים. עלי לציין כי המקום כואב רק בתנועות מסויימות, בעיקר בהליכה מהירה ולא בעת ישיבה או שינה. מה זה יכול להיות והאם יש צורך לראות אורטופד?
אנו מודאגים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך
ד''ר חגי אמיר13/05/2010מירי שלום.
במידה והכאב אינו חולף ואת מודאגת יש מקום לראות אורטופד.
הכאב יכול להיות בגלל מתיחת שרירי או פגיעה בקופסית של המפרק.
אם לאחר מנוחה וטיפול נגד דלקת מספר ימים, הכאב לא חולפים יש לפנות לאורטופד.
בהצלחה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוי שבראביבה04/05/2010
ב"ה
לפני חודשים מספר הופיע מאמר בעיתונות היומית על איחוי שברים באמצעות חומר מיוחד, המצליח במקרים בהם שום דבר אחר לא הצליח. האם ידוע לכם על חומר כזה והיכן מטפלים באמצעותו?
בתודה
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחוי שבר
ד''ר חגי אמיר13/05/2010בשברים קשיי ריפוי מבצעים גם הזרקה של תאים צעירים ששואבים ממח העצם, ניקראים תאי מזמנכימה.שיטה זו צריכה להעשות בסטריליות גמורה כדי לא להכניס זיהום באזור השבר. כמו וכן קיימות שיטות נוספות לזירוז הריפוי רובן פיזיקליות ללא חדירת העור.המקום השבר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בזרת לאחר נפילהגל04/05/2010
החלקתי בבית ביום חמישי ומאז יש לי כאב בזרת ובחיבור שלה לכף היד, נפלתי אתמול שוב על אותו המקום. האם יש חשש לשבר (האזור נפוח אבל אני מזיז את כל היד)? האם חובה ללכת לצילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
גל05/05/2010שלום יצחק,
אני סטודנטית לפיזיותרפיה, אני יכולה להמליץ לך לקרר את האיזור עם קרח כדי להפחית את הכאב, ולדעתי כן כדאי ללכת לרופא.
בכל מקרה כדאי לבדוק את נושא הנפילות- למה זה קורה וכיצד למנוע אותן על מנת שלא יגרמו חבלות קשות אחרות.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרת
ד''ר יונה יניב10/05/2010כן, יש ללכת לרופא ולבצע צילום - אולי יש שבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבעון שריריםברוכה03/05/2010
הנני סובלת שנים ארוכות מכאבים במפרק הלסת. כתוצאה מהחמרה חלה לי תזוזה של הלסת כולה ממקומה והיא מונחת בצורה לא תקינה, כך שהסנטר נעשה בולט יותר. כל המצב הזה גרם לכך שנעשה לי קיבעון של שרירי הצוואר. הצוואר שלי נעשה מקובע במקומו ומושך עימו קיבעון של שרירי הכתף והגב.
האם ניתן להקל על קיבעון השרירים(מלבד תזוזה והתעמלות) באמצעים של הזרקות וכדומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבעון
ד''ר יונה יניב10/05/2010השאלה לא בפורום המתאים - לרופא פה ולסת או לנוירולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפידות גובהחסוי03/05/2010
שלום,
אני מעוניין לרכוש רפידות גובה האם מומלץ ללכת עליהן באופן יומיומי? יש חברה ספציפית שהיא מתמחה בנושא? האם כל הרפידות הינן אורטופדיות? צריך להיות אישור חתום של אורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפידות
ד''ר יחזקאל טיטיון03/05/2010האם מומלץ ללכת עליהן באופן יומיומי? - לא מומלץ כלל.
יש חברה ספציפית שהיא מתמחה בנושא? - יש חברות שונות.
האם כל הרפידות הינן אורטופדיות? - לא.
צריך להיות אישור חתום של אורטופד? - לא.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפידות גובה שאלה נוספת
חסוי03/05/2010תודה על המענה...
אך לא מומלץ כלל הכוונה שלא באופן יומיומי או לא לרכוש את המוצר בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בתאומיםקובי02/05/2010
במהלך ריצה החל לי כאב חד בשריר התאומים. הכאב נמשך כבר חודש ומשחות כגון וולטרן לא עוזרות. רציתי לדעת האם יתכן ומדובר בקרע, איזה בדיקות יש לעשות ומה הטיפולים הנדרשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע
ד''ר יחזקאל טיטיון03/05/2010יש סבירות כי מדובר בקרע חלקי בתאומים. הבדיקה לעניין היא בדיקה קלינית ובדיקת אולטראסאונד.
הטיפול הוא בעיקר פיזיוטרפיה מתאימה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע קרסוליוסי02/05/2010
שלום..
האם ניתוח לקיבוע קרסול (subtular fusin) מבוצע בהרדמה מלאה או מקומית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע.
ד''ר יחזקאל טיטיון03/05/2010הרדמה כללית בד"כ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)