מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב, כאבים בירך האחורית.בת 4006/04/2010
כבר 3 ח' שכואב לי בירך האחורית [צד ימין].
זה התחיל מכאבים באגן בצד ימין והיום הכאב נמשך כבר עד לירך .
הכאבים כשאני עומדת , יושבת, שוכבת- באים והולכים- אבל ממש כואב לי מתחילת האגן ועד והירך.
- לא יודעת אם זה חשוב אבל לפני שנה היו לי כאבים בברך ימין - שנמשכו ממש הרבה זמן
[ זה עבר כמו שזה בא < אולי בגלל שירדתי הרבה במשקל> ].
מה יכולה להיות הסיבה לכאבים האלו?
מחכה לתשובתכם, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח
בת 4006/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב, למה דילגתם על השאלה שלי?
בת 4008/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת קלהשובל06/04/2010
לפני שנתיים אובחנה אצלי עקמת קלה בגב ונאמר לי כי אין טיפול לכך.
רציתי לשאול אם יש איזשהו אימון גופני/תרגילים שיעזרו לטישטוש העקמת, שתהיה פחות בולטת?
שנה שעברה שקלתי פחות 3 קילו והיא היתה פחות בולטת, האם זה יעזור אם אני ארד במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
שובל08/04/2010הקפצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להארכת הגיד בבוהן כף הרגלמירי05/04/2010
שלום.
אני אמורה לעבור את הניתוח הנ"ל ויש לי מספר שאלות:
1. האם הניתוח הנ"ל מסוכן?
2. מה הסיכונים?
3. כמה זמן המסמר נשאר מחובר?
4. האם הרגל מגובסת וכמה זמן?
5. האם אסור לדרוך על הרגל בכלל בתקופת ההחלמה(לשכב)?
בתודה,
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד
ד''ר יחזקאל טיטיון12/04/20101. האם הניתוח הנ"ל מסוכן? - כל ניתוח הוא מסוכן.
2. מה הסיכונים?סיבוכים כגון, זיהום בפצע, פגיעה בעצבים או כלי דם וכ"ו. נדיר.
3. כמה זמן המסמר נשאר מחובר? - לא תמיד צריך מסמר. אם צריך בד"כ כחודש עד שישה שבועות.
4. האם הרגל מגובסת וכמה זמן?- בד"כ לא צריך גבס.
5. האם אסור לדרוך על הרגל בכלל בתקופת ההחלמה(לשכב)? - מותרת דריכה על העקב ועל צד כף הרגל.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכוצות שריריםרנרט ליאורה04/04/2010
בעלי בן 58 בריא עוסק בפעילות ספורטיבית. זה כיומיים נתפס לו השריר בשוק למעלה לכיוון האגן מצד שמאל ואין הוא יכול לזוז מצד לצד ובטח לא לשבת. בהליכה איטית הוא מתפקד אבל לא יותר מזה מה לעשות במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר?
ד''ר יונה יניב05/04/2010עליו לגשת לאורתופד לבדיקה - אולי זה לא "התכווצות שריר". פרטנלכך - ליד האגן זו הירך ולא השוק. שמאל - הכוונה לרגל שמאל? לצד הפנימי או החיצוני, הקדמי או האחורי של הרגל? האם כאוב בדריכה? בקיצור - נחוצה בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח בתעלה הקרפליתשולי בק04/04/2010
שלום ומועדים לשמחה.
לפני שמונה חודשים נותחתי ביד ימין - תעלה הקרפלית. בחודש האחרון חזרו הכאבים היום בצעתי emg ובבדיקה אמרו לי שיש שוב בעיה בתעלה הקרפלית הרופא השווה בין תוצאות של ה - EMG שלפני הניתוח לעומת מה שעשיתי היום והוא אומר שזה חזר.
שאלתי האם התסמונת הנ"ל יכולה לחזור כל כך מהר?
מה עליי לעשות?
האם צריך לבצע בדיקה נוספת?
אשמח לקבל תשובות לשאלותיי.
חג שמח
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CTR
ד''ר יונה יניב04/04/2010בדכ"ל הבעיה לא חוזרת, ובטח לא כ"כ מהר. השאלה היא אם היה שיפור לאחר הניתוח. אם היה שיפור והבעיות חזרו יש לברר מה הסיבה ואם לא היתה הקלה משמעותית לאחר הניתוח, כמו למשל העלמות הנימול הלילי, אזי הנתוח אולי לא היה מספיק, או שהבעיה במקום אחר לאורך מהלך העצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח
שולי בק04/04/2010תודה על התשובה המהירה.
שלושה חודשים לאחר הניתוח חזרו הכאבים, פניתי לאורטופד הוא הפנה אותי ל - EMG שיצא תקין.
הכאבים המשיכו לכן פניתי לנירולוג בגלל נוירופתיה ברגלים ( אני סובלת מסכרת סוג 2 ) הוא חשב שהנוירופתיה התפשטה גם לידיים ולכן הוא שלח אותי גם לבדיקת EMG שהראתה בעיה בתעלה הקרפלית. יש לי כאבים מהכתף ועד כף היד.
(תוצאות הבדיקה הראו הטבה בנוירופתיה ברגליים ואין נוירופתיה בידיים, אך בעיה חמורה בתעלה הקרפלית. )
האם זה בגלל הסכרת?
האם יש השפעה של הכאבים בכתף על כף היד?
מה עליי לעשות??????????????????????
תודה
חג שמח
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCTR
ד''ר יונה יניב05/04/2010קצת מבולבל כי אם יש נוירופטיה פריפרית ברגליים הגיוני שהיא בכל הגוף כולל בידים.
ועדיין לא יודעת לומר לך מה הסיבה להישנות, אם בכלל.
הכאבים יכולים להיות הקרנה מהכתף ליד או מהיד לכתף - יש צורך ההדיקת היד והכתף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרפה בכאב בגב התחתוןמושיקו04/04/2010
שלום.
אני בן 26 לפני כשנה וחצי עשיתי תאונת דרכים עם אופנוע,בתאונה הזואת קיבלתי מכה בגב התחתון,לציין כי לעולם לא סבלתי או התלוננתי מכאבי גב עד לאותו היום,הכאב היה חלש ומאוד נסבל אך בתקופה האחרונה(3 שבועות)הכאב ניהיה חזק ובלתי נסבל(הכולל שימוש במשכחי כאבים חזקים ובריתוק למיטה) עם הקרנה לירך השמאלי אחורי.
כאשר התלוננתי על כאבי גב לאחר התאונה שלחו אותי לסיטי והבחינו בבלט דיסק קל אחורי בגובה L4-L5
ובבלט דיסק אחורי דיפוזי בגובה L5-S1 .
בעקבות ההחרפה בכאב פניתי שוב לאורטופד שהמליץ לי על ניתוח?!ללא ביצוע MRI או סיטי חוזר.
הרי זה ידוע שכול חדירה לגוף היא לא מומלצת והיא אופציה אחרונה,אני מכיר אנשים עם פריצות קלות שלא קיבלו כזה יעוץ!!
אני יודע שייש תרגילים לחיזוק הגב שמייצבים אותי ומונעים את החרפת המצב זה נכון?
אני מיואש ושוקל ללכת לרופא מומחה פרטי אני חושב שכולם רואים אותי כאילו אני משקר בשביל הביטוח( ורמז לי את זה אחד הרופאים) בבקשה יעוץ.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ורגליים אצל מכ"ית
ד''ר חגי אמיר18/04/2010אכן, מושיקו יש טיפולים טובים, הדורשים התמדה ופעילות מתמשכת מלווה עם טיפול בתרופות ואמצעים פיסיקליים אחרים.
קיימת גם מרפאת שיקום כאב במסגרת ביה"ח תל השומר, אולם התור לשם ארוך מאד.
במידת הצורך אתה מוזמן להזמין תור אלי וניראה אם ניתן לעזור לך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמות המסרקמוטרד03/04/2010
שלום רב,
אני בן 24, בריא בדרך כלל, לפני כ-3.5 שנים (באוגוסט 2006)קיבלתי מכה על היד (על כף היד) הימינית (ליתר דיוק הפגיעה הייתה בעצמות המסרק של האצבעות מס' 4 ו-5 ובקצה העליון/ המרוחק ביותר על העצמות, כלומר במפרק, באותו נקודה שמתחילות האצבעות). כתוצאה מכך התנפחה היד והייתה הגבלה בתנועת היד והאצבעות,לפעמים הייתי יכול לעשות את התנועות שאני רוצה אבל זה היה מלווה בכאבים. כל זה נמשך כ- 14-20 ימים. כמובן שביקרתי אצל רופא משפחה ואמר לי שזה יחלוף. הוא לא ראה שום דבר מסוכן לעומת שהבדיקה שלו הייתה מאוד זריזה. לא קיבלתי טיפול תרופתי ולא ביצעתי צילום רנטגן. במשך ה 3.5 שנים לא הרגשתי בשום דבר והכל טוב, אין כאבים, אין הגבלה בתנועות, הכל טבעי ואני שכחתי את מה שקרה. רק שלפני חודש במקרה נזכרתי במה שקרה ורציתי לבדוק את היד אם יש בה משהו לא בסדר ואז מצאתי שיש הבדל, ואז שמתי לב שיש הבדל קטן בין יש ימין ליד שמאל בנוגע לצורת אצבע מס' 4 ולצורת המפרק, יש התעקמות קטנה כלפי צד שמאל של אצבע מס' 4 ביד ימין, בנוסף לכך במפרק עצמו של אצבע מס' 4 (זה המפרק שהוא סוף עצם המסרק ותחילת עצם האצבע) הוא לא בולט ביד כמו ביד שמאלית. הוא כאילו נכנס קצת פנימה/למטה. וגם כשהפעלתי קצת לחץ על הצד הפנימי (הצד השני של כף היד) של המפרק היו כאבים והכאבים נמכשו כשבועיים, והם נעלמו לאחר שהתמשתי ב- Diclofanic sodium 4% (טיפול חיצוני) הכאבים הם חלשים בדרך כלל, בנוסף אני מרגיש תחושת חולשה באצבע מס' 4, זו תחושה שקיימת כבר חודש. רציתי לדעת מה יכול להיות שקרה לכף היד? או לעצמות המסרק של אצבע מס' 4?
האם מדובר בפגיעה קשה בעצמות או בכף היד ולנזק בלתי הפיך?
האם כדאי לבצע צילום רנטגן?
האם מדובר בטיפול הכולל ניתוח?
אשמח לקבל את עזרתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור עצם מסרק
ד''ר יונה יניב04/04/2010צרפתי תמונה המראה קיצור של עצם מסרק 4 - אכן, ראש המסרק " נכנס" פנימה.
אם עד היום לא היו בעיות, גם לא צפוי שתהיינה. כ
נראה היה לך שבר שהתחבר בקיצור. כעקרון - קיצור של עד 4מ"מ הוא לא משמעותי. ניתן למדוד על צילום רנטגן. במקרה שלך הדיון נראה לי אקדמי בלבד מאחר וכנראה לא צריך לעשות כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרקים בכפות הידיים ובאצבעותה.03/04/2010
שלום רב.
בשבועיים האחרונים של ההריון התפתח אצלי נפיחות קלה בכפות הידיים המלווה בכאבים קלים ותחושת נוקשות במפרקים באצבעות ובכף היד.
הרופא נשים ייחס את העניין להריון ואמר שהתופעה תחלוף מייד לאחר הלידה.
כיום, כחודש לאחר הלידה ירדה הנפיחות אך הכאבים רק נמשכים. אם בעבר הכאבים ותחושת הנוקשות במפרקים הופיעו רק לאחר השינה, כיום זה קורה גם במהלך היום.
בנוסף, כיומיים לאחר הלידה הבחנתי כי קצה האצבע השלישית שלי מעט רדומה.
מה הכיוונים האפשריים הגורמים לתופעות אלו ולמי עלי לפנות? לאורטופד או ראומטולוג?
האם תופעות אלו יכולות להיות קשורות גם לתזונה לא נכונה?
האם מעבר לביקור אצל הרופא ישנן המלצות נוספות?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הריון
ד''ר יונה יניב04/04/2010אז הרבה כן. ראשית, עדיין התופעה יכולה להיעלם, גם עד 3 חדשים לאחר הלידה.
שנית ושלישית - לדעתי קודם להבדק אצל אורתופד, או יותר טוב אפילו - כירורג של יד והוא, אם ימצא לנכון, גם יפנה לבדיקות מתאימות וגם יוכל לשלוח לראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר יונה יניב
ה.04/04/2010ראשית, תודה על תשובתך.
אשמח לדעת מהו הגורם לבעיות מסוג זה אצל נשים לאחר לידה (אני שואלת מתוך עניין וסקרנות).
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הריון
ד''ר יונה יניב04/04/2010אז הרבה כן. ראשית, עדיין התופעה יכולה להיעלם, גם עד 3 חדשים לאחר הלידה.
שנית ושלישית - לדעתי קודם להבדק אצל אורתופד, או יותר טוב אפילו - כירורג של יד והוא, אם ימצא לנכון, גם יפנה לבדיקות מתאימות וגם יוכל לשלוח לראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהתלבטות בנוגע לקניית מדרסיםמועמד לסיירת02/04/2010
אז ככה... יש לי פלטפוס שאני מאמין שהוא די רציני... בצו ראשון סימנו לי סעיף של פלטפוס קל ולא פוסל סיירות וכדומה... אני התאמנתי במשך שנתיים, וכמעט לכל אורך התקופה הזו סבלתי מדלקות, שין ספלינטס ושברי מאמץ חוזרים... לא מזמן עברתי בהצלחה גיבוש מטכל והתקבלתי ליחידה... ולכן החלטתי לקחת את העניין בידיים [או ברגליים] ולטפל בעצמי כמו שצריך...
אז מה הצעד הראשון בהכנתי לכשירות פיזית לצבא? אני צריך לעשות אבחון מיוחד לפלטפוס ?
החלטתי שהגיע הזמן להשקיע במדרסים איכותיים שישמשו אותי בחודשים הקרובים, בהם אני מתכנן להתאמן לקראת הגיוס, ובמסלול עצמו.... אחרי חקר מסוים ונסיון עם מדרסים שעשיתי דרך מכבי הבנתי שהמדרסים שקופת מכבי מציעה לי אינם טובים או עושים איזשהו שינוי משמעותי...
אז ההתלבטות היא כזאת:
לקנות מדרסים ב1800 שקל אצל בחור שנשמע מאוד מקצועי בשם "תמיר כפיר"
לקנות מדרסים ב1000 שקל אצל בחור שנקרא אבי זכין
או לקנות מדרסים דרך א א אורטופדיה בפתח תקווה וגם להתאים שם נעלי ספורט מתאימות [השגתי שם הנחה רצינית]
אז מישהו כאן מבין בדבר? מכיר את מוכרי המדרסים? יכול להכווין אותי קצת יותר?
האם המדרסים ימנעו את הפציעות שתיארתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשובלהזמין מדרסים עם סופגי זעזועים
futc kh03/04/2010לא מדרסים מגרפיט אלה עלולים לגרום לנזק כי מתנגדים מידי לגוף ולפלטפוס.
עוד חשוב שהמדרס יהיה עשוי מחומרים בעלי זכרון ויתנו תמיכה מספקת בקשת האורכית,וכמובן המדרסים אמורים לשרת אותך כל תקופת השירות הצבאי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשובלהזמין מדרסים עם סופגי זעזועים
futc kh03/04/2010לא מדרסים מגרפיט אלה עלולים לגרום לנזק כי מתנגדים מידי לגוף ולפלטפוס.
עוד חשוב שהמדרס יהיה עשוי מחומרים בעלי זכרון ויתנו תמיכה מספקת בקשת האורכית,וכמובן המדרסים אמורים לשרת אותך כל תקופת השירות הצבאי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדרסים
ד''ר יחזקאל טיטיון12/04/2010אז מה הצעד הראשון בהכנתי לכשירות פיזית לצבא? אני צריך לעשות אבחון מיוחד לפלטפוס ? - לך לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל שיפנה אותך לפי הצורך להתאמת מדרסים המתאימים לבעייתך.
אז מישהו כאן מבין בדבר? מכיר את מוכרי המדרסים? יכול להכווין אותי קצת יותר?
האם המדרסים ימנעו את הפציעות שתיארתי? - מדרסים מותאמים לפי מידת גבס, ותלוי בבעיה שיש לך , פונקציונאלים או ביאומכנים. לגבי המכונים שציינת, לא מוכרים לי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הרגלייםאור02/04/2010
ההני בן 52 ,מבנה גוף רזה ,בעבר עסקתי די הרבה בספורט, בשנים האחרונות
בשל כאבים בכפות הרגליים בפעילויות מאומצות כמו ריצה קצרה או רקודי עם (רוקד שנים רבות)
אני ממעט בפעילות אירובית ,אני חש שרק הכאבים מגבילים אחרת הייתי יכול לעשות הרבה
פעילויות . השאלה האם עלי לקבל את זה כפונקציה של גיל ואין מה לעשות?
שאלה נוספת במקביל להופעת הכאבים התחילו להופיע מחלת פסוריאזיס קלה,
ובתקופה מסויימת למשך כמה חודשים הופיעו לי כאבים ונפיחויות בחלק מפרקי כפות היידיים,
והשאלה שלי היא האם יתכן קשר בין הפסוריאזיס והכאבים שתארתי, כולל כפות הרגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל?
ד''ר יחזקאל טיטיון12/04/2010השאלה האם עלי לקבל את זה כפונקציה של גיל ואין מה לעשות? - לא בהכרח. יתכן וקיימת בעיה מבנית או בעיה הקשורה לפסוריאזיס. שווה לפנות לבדיקה בעניין. אולי מדרסים מתאימים או אמצעים אחרים יכולים לעזור.
שאלה נוספת במקביל להופעת הכאבים התחילו להופיע מחלת פסוריאזיס קלה,
ובתקופה מסויימת למשך כמה חודשים הופיעו לי כאבים ונפיחויות בחלק מפרקי כפות היידיים,
והשאלה שלי היא האם יתכן קשר בין הפסוריאזיס והכאבים שתארתי, כולל כפות הרגליים? - בהחלט יכול להיות קשר כזה. מחלת פסוריאזיס יודעת גם לפגוע במפרקים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקטירנה02/04/2010
שלום
לפני כחודש התחילו לי כאבים ברגל שמאל וקושי לקום ממצב של ישיבה לעמידה עם זרמים ברגל
פניתי לאורטופד ועשיתי בדיקת סי טי בבדיקה מצאו בחוליות l3l4 בלט בינוני היקפי של הדיסק דוחק קלות את השק הדורלי ומערב חלקית את הפורמן ספינלה השמאלי.
בחוליות l4l5 בלט אחורי שמאלי של הדיסק מערב את הפורמן ספינלה השמאלי. היפרטרופיה של הליגמנטום פלוום. בלט הדיסק והליגמנט מצרים במידה ניכרת את התעלה הספינלית וגורמים ללחץ קשה על חוט השדרה.
בחוליותl5 s1 בלט קל של הדיסק + היווצרות תעלה.
לא נפלתי ולא עברתי תאונה אני חושבת שהחלתי קלות בלי ליפול על מעט מים.
הכאבים חזקים במיוחד שאני קמה ממצב של ישביה במיוחד שמתי לב שהספה נמוכה.
הופנתי למרפאת כאב ולפזיוטרפיה .
מה אוכל לעשות כדי להקל על הכאב ללא תרופות שלא ממש עזרו לי.
תודה מראש
טירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק
ד''ר חגי אמיר18/04/2010שלום טירנה,
ענית לבד, הופנית למרפאת כאב ופיזיוטרפיה.
זה צריך לעזור במידת מה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברכיים ובגב תחתוןשרית01/04/2010
אני סובלת מעודף משקל ולכן כמתבקש התחלתי בפעילות גופנית עם מאמן אישי.
כאשר אני מבצעת את הפעילות הגופנית אני סובלת לעיתים מכאבים בברכיים ובגב התחתון.
וכאבים בכף רגל ימין שאני משתמשת במסילה
פניתי להתייעצות עם אורטופד והוא הפנה אותי לרכישת מדרסים בהתאמה עם גבס.
הוא אמר לי שאני צריכה תמיכה לקשתות.
פניתי למכון שמוכר מדרסים ולהפתעתי הטכנאית המליצה לי על מדרס שעולה בסביבות 2000 ש"ח.
אז עשיתי חיפוש ברשת ומסתבר שזה עסק מאוד פרוץ והרבה שרלטנים עוסקים במקצוע.
אני קצת מבולבלת ואיני יודעת איזה מדרס לקנות ואיפה?
האם אתם יכולים לעשות לי קצת סדר בבלאגן?
תודה מראש,
שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני סימן טוב מעסה רפואי
דני סימן טוב01/04/2010שלום שרית
בקשר לשאלתך לרכישת מדרסים כחברת קופת חולים יש לך השתתפות בקניה. כל קופה יש את אחוזי ההשתתפות בקנית המדרסים ובנוסף את יכולה לקבל ממשרדי הקופה בה את חברה
את רשימת החנויות שבהסדר איתה .כאשר את מגיעה לחנות לאורתופדיה את צריכה להגיע עם
הפניה מהאורתופד שלך
בברכה והרבה בריאות דני סימן טוב מעסה רפואי פציעות ספורט ואורתופדיה
0505384329* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמדרסים של הקופות לא ממש עוזרים.
futc kh02/04/2010אני הולכת במדרסים משופרים. מחירם בין 500 ל-1500 ש"ח וטכנולוגיה מתקדמת. משרתים אותי כבר שנה שניה. תנסו בSMART סוקולוב 68 רמת השרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גידיםרינת01/04/2010
יש לי דלקת גידים למעלה משנה יש לציין שהאורטופד קבע זאת ללא שום צילום לפי בדיקה והסתכלות האם זה בסדר היא התחילה ברגל שמאל עברה גם לימין אחרי מנוחה אני לא יכולה ללכת ובפרט בוקר ממש נופלת אין לי שיווי מישקל לוקח לי כמה דקות וכאבי תופת עד שזה משתחרר האם למשקל יתר יש השפעה על זה? האם זה יעבור אני רק בת 35 ממש מפחיד בערב יש לי התנפחויות סביב הרגל האורטופד נתן לי מספר פעמים כדורים אבל זה כבר לא עוזר מה ניתן עדין לעשות זה יעבור או שזה יכול להחריף יותר ואז אני לא ילך בכלל אני ממש חוששת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בגידים
דני סימן טוב02/04/2010שלום רינת
אין ספק שעודף משקל מכביד על הגוף וצריך לטפל בזה .במקרים מסויימים שקיימות נפיחויות בכפות הרגליים הדבר נובע מחוסר זרימת דם תקינה לכף הרגל .זאת אומרת שבן הברך לקרסול קיימות 2 עצמות שנקראות טיביה ופיבולה שתפקידן לגרום לתנועה תקינה של הקרסול .ובין העצמות הנ"ל מצטברות חומצות חלב שנגרמות מעומסים על הגוף או פעילות גופנית חריגה .עקב כך נוצרות נפיחויות בכפות הרגליים .ניתן להקל על הכאב בטיפול ע"י עיסוי רפואי אורתופדי ברפואה משלימה בקופת החולים שבה את חברה .יש גם אפשרות נוספת להיבדק אצל רופא לכלי דם כדי לקבל חוות דעת מיקצועית נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפקים כואביםנטע31/03/2010
שלום לכם!!!
אני בת 24,ולפני חודשיים אורטופד איבחן לי דלקת בשתי המרפקים והציע כדורים או פיזיוטרפיה,
אבל אני כרגע בלימודים בסין למשך שנה (למרות שבקיץ אני חוזרת לחודשיים של חופשת סמסטר)
אז הוא פשוט אמר ששנתיים בלי להתאמן וזה אמור להיות בסדר..
בימים האחרונים המרפקים ממש כואבים לי ואני לא מתאמנת בכלל והם מרגישות טוב רק כשהיד ישרה...אתם יכולים אולי להמליץ לי על משהו כי אין לי כל כך למי לפנות כאן עם השאלה הזאת..
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפקים
ד''ר יונה יניב01/04/2010דרושה בדיקה, לא ניתן לענות סתם כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור בקשר לתוצאות בדיקה להולכה עצביאלימלך30/03/2010
לחברי הםורום שלום רב,
מה המשמעות של תוצאות הבדיקות הבאות:
"מדיאן מוטורי ימין חביון דיסטלי מוארך, משרעת תקינה, מהירות הולכה איטית".
"מדיאן סנסורי ימין חביון דיסטלי מוארך, משרעת נמוכה".
ובבדיקה נוספת נרשם:"קיימת החמרה בתפקודו של העצב המדיאני מימין בהשוואה לבדיקה הקודמת".
"חביון דיסטלי מוארך, משרעת תקינה, מהירות הולכה איטית במדיאן מוטורי דו צדדי".
" לא התקבל מענה במדיאן סנסורי מימין".
שאלתי היא מה המשמעות של הכתוב בתוצאות הבדיקות, והאם פגימות אלו מקנות אחוזי נכות ע"י הביטוח הלאומי.
לתשובתכם אודה
חג פסח כשר ושמח
אלימלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר יונה יניב01/04/2010חשוב לדעת את המספרים. יש לברר את הסיבה להפרעה בהולכה בעצב. ייתכן וזה רק תסמונת התעלה הקרפלית?
נכות לפי הביטוח הלאומי - לפי תפקוד ובדיקה פיזיקלית. EMG היא רק בדיקת עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)