פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמעלות בונת עצם לאוסטיאופורוזיס
    מאירה
    28/04/2010

השבוע יצא לי לראות תוכנית של פרופ' קרסו שאחד מהנושאים שהועלו היה אוסטיאופורוזיס.
    בתוכנית התמקדו בפעילות המונעת אוסטיאופורוזיס ופעילות להתמודדות עם המחלה כדוגמת קבוצות לבניית עצם - התעמלות בונה עצם.
    אובחנה אצלי לפני כשנתיים מחלת אוסיטיאופורוזיס, מאוחר יותר התחלתי לקבל בעירוי דרך הוריד אקלסטה, טיפול שמאוד עזר לי. השאלה שלי האם אתם ממליצים לחולת אוסטיאופורוזיס בגיל 51 על אותן קבוצות התעמלות? האם זה יכול לעזור? אני מפחדת שאני אפגע בעצמי במקום לטפל. האם זה יכול להפחית את הטיפול באקלסטה? האם זה לגילי?
    האם יש תרגילים בוני עצם שניתן לבצע בבית?
    תודה על הייעוץ 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוסטאופורוזיס

ד''ר חגי אמיר
    29/04/2010

מאירה שלום.
    אוסטאופורוזיס הינו מצב בו, מסיבות כלשהן, העצם מאבדת את המסה הגרמית והופכת להיות יותר פריכה. התוצאה היא שברים שכיחים באזורים מועדים לפורענות מבחינה ביומכאנית.
    יש להבין את הפיזיולוגיה של העצם כדי להבין מה הטיפולים הנידרשים.

ריקמת העצב משתנית, נבנית או מתפרקת, בהתאם לעומס השרירי והמכאני המופעל עליה.
    המידה והעומס גבוה, (בצורה הדרגתית ומתוזמנת) העצם תיבנה את עצמה ותיתחזק כדי לעמוד בעומסים הנידרשים.
    במידה וקיימת ירידה בדרישה בעצם תפרק את עודפיה כדי לחסוך באנרגיה.

בעת המנפאוזה, לאחר הפסקת הוסת קיים שינוי הורמונלי בגוף המאיץ את קצב פירוק עודפי העצם. הדבר גורם לשבירות של העצמות וסיכון גבוה לשברים. כאשר כמות העצם הנימדדת מגיעה לכשתים וחצי סטיות תקן מתחת לממוצע של כמות העצם בגיל 18, הדבר מוגדר כ- אוסטאופורוזיס.

הדרך למנוע את התפתחות האוסטאופורוזיס היא צריכת סידן בכמות של כ- 1200 מ"ג ליום, בתזונה או בתוספים.
    ויטמין D, בכמות מספקת, בחשיפה מוגבלת לאור השמש, ותוספים.
    פעילות גופנית בונת עצם, הכוללת בעיקר פעילות כנגד התנגדות.
    הכוחות הפועלים על השלד יגרו את העצם לבניה.
    כאשר מוגדר כבר כי יש אוסטאופורוזיס, יש לטפל בתרופות המחזקות את העצם מקבוצת הביספוספונטים כגון הפוסלן אקלסטה וכד'.

הדבר נעשה במקביל ולא במקום כל האמור לעיל.

יש מקום לתרגילים בוני עצם, וניתן לתרגל גם בבית.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה/דלקת במפרק כף היד
    יוני
    28/04/2010

שלום.
    אני מתאמן כבר כמה שנים ובחודשיים האחרונים התחלתי להתאמן יותר ברצינות - 4 פעמים בשבוע.

לפני 4 ימים פתאום התחלתי להרגיש כאב בשורש כף יד ימין. כאב זה לא קבוע אלה מופיע לעיתים כשאני עושה פעולה מסויימת או לחילופין מנסה להרים משהו בצורה מסויימת.
    הפסקתי את האימונים כי חשבתי שזה יעבור אבל אני רואה שזה לא ממש עובר (כבר 4 ימים)
    שלשום התחלתי לשים קרח כל שעה למשך 15 שעה(ראיתי את זה באיזה פורום) וכנ"ל לשים תחבושת אלסטית.

כל התורים לאורטופד הם לעוד איזה חודש ורציתי להתייעץ עם מישהו שיכול לייעץ לי מה לעשות(או לא לעשות) בנוסף.
    תודה,
    יוני.

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחה/דלקת במפרק כף היד

הוספת תגובה

• כאבים בשרש כף היד

ד''ר חגי אמיר
    30/04/2010

שלום יוני.
    סביר להניח באימצת את שרש כף היד קצת יותר מדי.
    יש לטפל עם תרופה נוגדת דלקת על ידי הרופא המטפל, לנוח עד שהמצב יחלים כשבועיים. ולחזור לפעילות באופן הדרגתי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    טל
    27/04/2010

אני מעונינת לדעת מה זה צילום "קרסוליים AP באינברסיה מירבית"??

אני עשיתי הרבה צילומים לקרסול (סיטי , 5 רנטגן, סטרס, אולטרסאונד ואמ ארי) אני רוצה לדעת אם הז אמרו לתת תמונה שונה משאר הצילומים שצינתי .נתבקשתי לעשותאת הצילם הזה ע"י ודעה של הביטוח.
    ואני ממש לא רוצה לעבור עוד סתם הקרנות

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• צילום

ד''ר יחזקאל טיטיון
    28/04/2010

הכוונה לצילומים בסטרס של הקרסול לראות אם יש פתיחה של המפרק תחת עומס בשאלה של נקעים חוזרים או חוסר יציבות.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך.

טל
    28/04/2010

אני מבינה שזה מיותר לפני שבוע ניסיתי לעשות את זה ולא הצלחתי זה די כאב ולא נתן כלום.

אני ממש מתשת כבר מכל הבעיות עם הקרסול .

אני סטודנטית וזה מאוד מקשה עלי בהכל..בתכנון החיים. בלימודים( אני רוצה להמשיך ללמוד בחול) וכו..

אני אחרי נקע חוזר שהיה מאוד קשה (עבר8 חודשים ).ומרגיש לי שהרופאים ללא ממש מצליחם להבין מה הבעיות. הציעו לשחזר רצועות .ואז אמרו שלא כדי. חשבו שיש RSD ואז איבחנו שאין לי RSD. עכשיו חושבים SINUS TARSI SYNDROME והמליצו ניתוח.יש לי פרואוזיס חמור ודילול שרירים,בצקת לשדית בטלוס ובאוטלראסאונד רושם לקרע ATFL. עברתי זריקות סטרואידים.שעזרו לשלושה ימים. אני צולעת ועם כאבים מאוד חזקים בהליכה . אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, אין לי כאב רק במקום אחד בקרסול אלה גם מסביב לעקב.

אני שוחה ועושה המון פיזיותרפייה

אני כל כך רוצה לרוץ כבר ולהגשים את כל החלומות שלי בלי להעצר בגלל הרגל.

עלי לציין שיש לי רופא נהדר שמאוד משתדל להבין בדיוק את הבעיה.

ואני ממתינה לעוד אמ ארי(באמ ארי הראשון מצאו רק בצקות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לשכם- בפעם השלישית
    אריקה
    27/04/2010

שלום,
    אני נמצאת בחודש 7 להריון. החל מהחודש השישי החלו אצלי כאבים מתחת לשכם שמאל. אנסה לאפיין את הכאבים:
    א. הכאבים הולכים ובאים מדי יום בדיוק באותו מקום.
    ב. בד"כ מתחילים כאשר אני יושבת מול המחשב.
    ג. ישיבה על כורסא עם משענת גדולה מפחיתה את הכאבים.
    ד. בבוקר לאחר שינה אני קמה ללא כאבים.
    ה. הכאב די חזק אך לא כזה שמוציא מכלל תפקוד.

האם יש לי סיבה לדאוג? האם לדעתכם הכאב הוא תוצאה של ההריון? אציין שאינני חיה בארץ ובדיקה רפואית פה היא מאוד יקרה כך שאשמח לכל חוות דעת בטרם אחליט להבדק.
    תודה מראש על עזרתכם

הוספת תגובה

• כאבים תחת השיכמה בהריון

ד''ר חגי אמיר
    29/04/2010

אריקה שלום,
    קודם כל בשעה טובה ומוצלחת.
    בעת הריון קיימים שינויים הורמונליים בגוף המכינים את הגוף ללידה. ההכנה של מערכת השלד והשרירים, מתבטאת על ידי הפיכת רקמות החיבור ליותר אלסטיות.
    הדבר גורם למתח גדול יותר על השרירים לייצוב השלד. במיוחד בעת ביצוע פעילות מאומצת בה קיים מתח שרירי גבוה על העצמות אליהן הם מתחברים.
    בהחלט ניראה כי התופעה קשורה להריון ולתנוחות בהן את יושבת.
    נסי למצא פתרונות על ידי תמיכה טובה יותר לגב ומשענות ידיים.
    קירור מקומי יכול לעזור, וכן מסג' יכול לסייע.
    בהצלחה ומזל טוב.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ע"ש בנט...
    אייל ר
    27/04/2010

שלום,
    לאחר תאונת דרכים אובחן אצלי שבר תוך מפרקי במפרק הקרפומטהקרפלי. הרופא קיבע את המפרק ואמר שיש עדיין תזוזה שאותה ואם היא תגדל אולי אאלץ לעבור ניתוח.

לאחר קריאה של מספר התייחסויות לשבר מסוג זה הבנתי שההשלכות של ריפוי לא תקין של שבר זה הן קריטיות, וכוללות פגיעה בתפקוד היד.

האם כדאי להתעקש על ניתוח? הבנתי שבניתוח ההחזרה של השבר היא כמעט מושלמת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ע"ש בנט...

הוספת תגובה

• שבר בנט

ד''ר יונה יניב
    29/04/2010

תלוי ברמת התזוזה אבל ייתכן שאכן צריך ניתוח. רק לא לחכות הרבה מדי - שבועיים שלשה מכס'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן, הישענות על המרפקים
    בת חן
    27/04/2010

היי.
    אני בת 40 ונהנית לגלוש במחשב או לקרוא תוך כדי שכיבה על הבטן והישענות על מרפקי הידיים.
    בן זוגי טוען שאני הורסת את הגב, אני חושבת שתנוחה זו עדיפה על ישיבה ממושכת.
    האם יש צדק בטענות של אחד מאיתנו? האם עדיף להימנע מלהרבות בתנוחה זו?

תודה

הוספת תגובה

• תנוחת עבודה

ד''ר חגי אמיר
    30/04/2010

בת חן שלום.
    כל אחד מסגל לעצמו תנוחות עבודה הנוחות לו.
    אם לך טוב לשכב על הבטן ולעבוד, גם ברוכה תהיי.
    רק צריך לחשוב על תנוחת הצואר בעת העבודה ולודא שאת לא במתיחה אחורה של הצואר לתקופות ארוכות זה עלול לגרום לכאבים בצואר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מצב של השענות על הידיים

מישהו
    06/05/2010

למשך זמן ארוך, האם אין בזה שום חשש לפגיעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות באורתופדיה
    גל
    26/04/2010

שלום
    1. רציתי לדעת האם בניתוח לתיקון סקוליוזיס על שם LUQUE נדרש לשים את המטופל בגבס (כמו בניתוח הראשון ע"ש הרינגטון) ?

2. בנוסף, מה הניתוח המקובל היום בתיקון עקמת?

3. סטרואידים כטיפול בטווח זמן של עד 8 שעות- ניתן לתת לכל פגיעת שבר בעמוד שדרה או רק כאשר מדובר על פגיעות צוואריות?

4. בפגיעות צוואריות- תמיד יעשו ניתוח או שיש מצבים שהמתיחה בלבד מספיקה?

תודה רבה (יש לי מבחן באורטופדיה בקרוב)
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות באורתופדיה

הוספת תגובה

• ?

גל
    29/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוחי גב עם מקבע לוק

ד''ר חגי אמיר
    30/04/2010

In the late 1970s,
    Dr. Eduardo Luque, an orthopedic surgeon in Mexico specializing in Neuromuscular diseases, developed the segmental stabilization system. In Luque's system, the rods were wired to each of the vertebrae. Luque-To achieves a more stable, stronger fixation, Two flexible L-shaped rods are placed on either side of the spine. The rods are contoured or bent to conform to the curve, and wires are threaded through the spinal canal at each vertebral level. The wires are then twisted around the rods on either side of the spine. The rods apply pressure on the spine to correct the curve. Because there are multiple points of fixation with the Luque technique, the patient generally does not have to wear a brace after surgery as with the Harrington Rod. However, since the wires pass through the spinal canal, this system poses a greater risk of neurological damage than other systems. Luque rods or variations on the Luque technique are still often the preferred instrumentation for neuromuscular curves

מציע שתשאלי בפורם מנתחי הגב ועמ"ש. הם מעודכנים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    המאם המאם
    26/04/2010

לפי סי טי מח תקין
    לפי סי טי צווארי - בלט דיסק בחוליות C4C5C6C7 .
    בתקופה האחרונה מרגיש בכאבים חזקים ביד שמאל הכאב מקרין עד חצי החזה השמאלי עד שאני מגיע למצב שאני לא יכול לנשום אוויר.
    הכאב ביד שמאל ממש בכל היד אבל הכאב החזק הוא בין היד לחזה(אם אתה מרים את היד למעלה מתחת ליד).גם כן מרגיש בנימול באצבעות היד.

האם זה נוביע מבליטת דיסק

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• תלונות ביד ובחזה

ד''ר חגי אמיר
    30/04/2010

ממליץ להבדק על ידי הרופא המטפל תחילה באופן מיידי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיון אצבעות
    אור
    26/04/2010

שלום רב,

בת 34 , שמונה חודשים לאחר לידה ( נטילת הורמונים ולידה רגילה).
    כחודשיים לאחר לידה החלה תופעה של קשיון אצבעות עם היקיצה הנימשך מספר רגעים ( פעמיים בודדות הורגש במהלך היום ).
    אותופד: צילום רטנגן תקין + אי אם גי תקין
    נוירלוג: סיטי מוח, צוואר וגב תקין + אי אם גי חוזר תקין

בשלב זה מתחילה בדיקה אצל ראמאטולוג.

שאלתי: האם הבדיקה האורתופדית מיצתה את עצמה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיון אצבעות

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר יונה יניב
    29/04/2010

כן, ביצעת את הבדיקות החשובות אורתופדית. יכול להיות שגם הבדיקה של הראומטולוג תהיה תקינה ואז פשוט להמתין עד שיעבור. זו תופעה שיכולה לקרות גם בגלל בעיות הורמונליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באגודל
    רון
    26/04/2010

שלום
    אני בן 13 נפלתי בפארק כאשר שיחקתי
    יש לי כאבים בכל האגודל גם מתחת
    הלכתי לעשות צילום ובצילום נראה כי אין שבר
    אבל אני כבר 4 ימים סובל מכאבים חזקים מאוד באגודל
    ואני לא יכול להוזיז אותה האצבע נפוחה כחולה-סגולה
    השאלה שלי היא אם אני ימשיך לסבול מכאבים ויעשה עוד צילום
    יכול להיות שבצילום השני יראו שבר? מכיוון ששמעתי שאצל ילדים
    אפשר לראות גם שבר אחרי כמה ימים
    ועוד שאלה קטנה אם שמים גבס באגודל ולכמה זמן
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באגודל

הוספת תגובה

• אגודל

ד''ר יונה יניב
    29/04/2010

לפעמים באגודל יש קרע של רצןעה חשובה - לא רואים כזו בעיה בצילום אבל צריך אורתופד או כיר' של יד לבדוק אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף ?
    ניר
    26/04/2010

שלום .
    אתמול 25.4 הייתי בחדר כושר , עשיתי תרגיל של משקולת מעל הראש בשכיבה , ובזמן שהורדתי את המקולת הורדתי אותה הרבה סתם בלי מחשבה , ושבאתי להרים אותה שמעתי מין רעש של חריקה מלוות בקליקים ושהתכלתי במראה ראיתי אותה בחוץ , אין לי מושג ואז זה חזר למקום .
    עכשיו אין לי מושג מזה? היה ומה עלי לעשות ?היד שלי עכשיו מרגישה חלשה קצת וטיפה כואבת לא משהו קריטי . האם אני צריך לנוח ? לקבע את היד?

תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת כתף ?

הוספת תגובה

• תת פריקה של הכתף

ד''ר חגי אמיר
    30/04/2010

ניר שלום,
    כנראה עשית איזה נזק לקופסית.
    בשלב זה כדאי להוועץ באורטופד. אולם תן ליד מנוחה לפחות שבועיים.
    אחר כך לפי המצב צריך יהיה לבדוק אם צריך אמצעי הדמיה כמו US אן MRI.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• INTOEING בשנית אודה לתגובתכם
    לימור
    26/04/2010

שלום וברכה,
    בני בן השנה וחודש , אובחן ע"י רופאת המשפחה בINTOEING כבר בגיל חמישה -6 חודשים והופנה לאורטופד, זה לא הרחיב בהסברים ואמר לחכות שהילד ילך ואם קיימת הבעיה לחזור. בני הולך כבר חודש והבעיה קיימת נראית לעין ומפריעה (נופל).קראתי קצת על הבעיה ואני מבחינה בין 2 גישות : האחת: לחכות שאולי יסתדר עד גיל 3 או אפילו עד 9-10 ואז לטפל. השניה: סד לילה מספר חודשים כבר עכשיו.
    יש לבני תור לאורטופד הנ"ל עוד שבוע ואני שוקלת ברצינות לקבע עם סד לילה. כמה חודשים בעצם
    יש צורך בקיבוע? איזה סדים קיימים על חסרונותיהם ויתרונותיהם? ניסיתי ליצור קשר עם מכני אורטופדיה אך אלה עובדים בהנחיית הפניית אורטופד שקובע את זוית הסד ואת הצורך בו- האם אני יכולה לבקש הרופא להפנות אותי כנגד להמלצותיו? האם כדאי לי להתייעץ עם רופא נוסף לגבי זוית הסד. למיטב הבנתי נדיר טיפול כזה בגיל של בני וצריך סד מותאם אישית , האם יש מקרים מתועדים על טיפול בסד בגיל של בני ותוצאות, היכן אני מוצאת מקרים כאלה?

סליחה על המגילה ותודה שאתם כאן

לקביעת תור
    סגירה
    INTOEING בשנית אודה לתגובתכם

הוספת תגובה

• INTOEING

ד''ר חגי אמיר
    26/04/2010

לימור שלום.
    עלי לפתוח ולומר כי כל מה שתראי כאן לא יכול להיות במקום בדיקה טובה של הילד והחלטה לפי הבדיקה.
    העצמות והמפרקים משתנים בהתאם לכוחות המופעלים עליהם הן עלך ידי כח הכובד והן על ידי מתח השרירים.
    וכן דפורמציות ברגליים של תינוקות במידה והן הפיכות יש לחכות ולראות כיצד הן מתפתחות תוך כדי נשיאת משקל והתפתחות כח שרירי לצורך עמידה.
    לכן כדאי לשמוע לעצת הרופאים ולא לקבוע להם את עמדתך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט

לימור
    26/04/2010

שלום ד"ר חגי, תודה שהגבתך
    אני רוצה לחדד שמדובר בפעוט בן שנה וחודשיים כמעט, עם סיבוב רציני ברגל, מאוד בולט לעין.
    נראה כי החומרה ברורה גם לעיניים לא מקצועיות שכמוני.תקן אותי אם אני טועה,
    אשמח אם תוכל לתאר לי את ההליך הרפואי בקצרה ואולי על סוגי סדים אם אפשר

רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוב פנימי בכף הרגל

ד''ר חגי אמיר
    30/04/2010

לימור.
    לצערי עלייך לשוחח על כך עם האורטופד המטפל שבדק ויודע בדיוק מה מצב הילד, ומה בכוונתו לעשות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור גפה
    סוניה
    26/04/2010

האים אחרי ניתוח לקיבוע קרסול יכול להיות קיצור של הגפה?כיצד ניתן ליבדוק?

לקביעת תור
    סגירה
    קיצור גפה

הוספת תגובה

• קיבוע

ד''ר יחזקאל טיטיון
    26/04/2010

במידה ומדובר בקיבוע שבר לא צריך להיות קיצור. במידה ומדובר בניתוח לקיבוע מפרק הקרסול - ארטרודזה, יכול להיות קיצור קל. לבדיקה ניתן למדוד את אורך הרגל עם ססנטימטר ולראות אם יש הבדל.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתף קפואה
    מיה
    25/04/2010

שלום
    בת 47 סובלת מכתף קפואה מספ' התחילו כאבים ניתנו כדורים נגד דלקת בהמשך הובחנתי עי רופא כתפיים התחלתי בפיז' שלא היה אפשר י מרב כאבים חזרתי לרופא שהציע זריקה כדורים ושוב לפיז' לא לקחתי זריקה . כרגע יש עוד כאבים בלילה הגבלה בתנועה עם הקלה מסוימת בכאבים. שאלתי האם יתכן נזק אם אשאיר ככה ולא אעשה כלום(מדובר על כתף ימין תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כתף קפואה

הוספת תגובה

• מיה כתף קפואה

דני סימן טוב
    26/04/2010

שלום מיה
    אני ממליץ לך לנסות טיפולים בתחום הרפואה משלימה סוג הטיפולים שיכולים לעזור
    הם :עיסוי רפואי עם התמחות לטיפולים אורתופדיים ,ועיסוי טווינה ,ובנוסף יש לקבל מאיש מקצוע תרגילים לביצוע ביום יום לתחזוקת הגב העליון
    הרבה בריאות דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתף קפואה

ליז קוהן
    27/04/2010

שלום מיה
    קודם כל תאחזי בסבלנות כי כל טיפול שיכול לעזור לא יעלים את התופעה. רק זמן !
    שיאצו יכול להיות יעיל לתמיכה בתקופה הלא נעימה הזאת.

בהצלחה
    ליז קוהן
    מטפלת שיאצו
    וקרניו סקראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

גל
    29/04/2010

שלום,
    את לא עושה נזק אם את לא מטפלת.
    בעיקרון כתף קפואה יכולה לעבור גם לבד ללא טיפול בטווח של עד שנה, ויכול להיות שגם עם טיפול יקח לה את אותו זמן לריפוי.
    אולי תמשיכי אם פיזיו להורדת כאב.
    בהצלחה
    איילת, סטודנטית לפיזיותרפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתף קפואה

ד''ר חגי אמיר
    29/04/2010

שלום מיה.
    כתף קפואה הינה מצב שיכול להופיע או לאחר חבלה , אפילו חבלה לא משמעותית, לאחר ניתוחים באזור או לאחר ארועים שמשפיעים על השימוש בכתף.
    כמו כן קיימת תופעה של כתף קפואה ספונטנית שמגיעה ללא התראה או חבלה מוקדמת.
    יש החושבים שגם במיקרים אלו קיים ארוע ממריץ כלשהו, אולם זה איננו ברור.
    יש שכיחות גבוהה יותר של התופעה של הכתף הקפואה בחולי סוכרת, או בחולים עם הפרעות בבלוטת בתריס.
    קיימים שלשה שלבים של המחלה:
    1. קפיאה - 3-6 חדשים , שלב זה בעיקר כאבים עם הגבלה בתנועה שהולכת ומחמירה.
    2. שלב הקיפאון - 6-12 חדשים, עדיין כאב עמום אולם הבעיה העיקרית היא ההגבלה בתנועה.
    3. שלב ההפשרה - כ-3 חדשים, שיפור הדרגתי של טווחי התנועה בכתף, עד הגעה לנקודת הסיום בו נשארת מיגבלה כלשהיא בתנועה אולם בדרך כלל לא מפריעה לתפקוד היומיומי.

מה שקורה במפרק הוא למעשה התכווצות של כל הרקמות העוטפות את הכתף בצורה שהן אינן מאפשרות תנועה במפרק.

את כניראה בשלב של הכניסה לקיפאון.
    אין טיפולים שעוזרים בשלב זה.
    עשי מה שאת מרגישה שעושה לך טוב.
    והמלצתי - לימדי להסתדר עם המיגבלה וחכי בסבלנות שזה יעבור.
    אני יודע שזה קצת מתסכל, אבל שוה להבין את התהליך.

התגובות שעוררת מרשימות.
    החזיקי מעמד.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הרופא זיהה ברנטגן שבר בן 4 שנים
    דב
    24/04/2010

איך הרופא ידע מהרנטגן שהיה לי שבר ברדיוס הדיסטאלי לפני 4 שנים.
    האם נשארת עדות או צלקת לשבר ברנטגן

דב

הוספת תגובה

• שבר ישן

ד''ר יונה יניב
    29/04/2010

כן, נשארת עדות רואים מעין "צלקת" בעצם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה