מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטיה לצד בגב (back list)אינה18/04/2010
שלום, אני בת 69.
לפני כשלוש שבועות קמתי בבוקר ושמתי לב לנטייה בולטת של הגב לצד ימין (ניתן לראות זאת גם ממבט מלפנים). אני חייבת לציין שלא קדמה שום טראומה לאירוע. כרגע יש גם כאבים בירך ימין ונימול בשוק שמאל, הכאב מתגבר בעמידה של פחות מדקה,הליכה מעט יותר קלה אך לא לאורך זמן.
בעבר סבלתי כמה וכמה פעמים מבעיות גב, אך לא מעקמת. חוץ מזה אני בריאה בדרך כלל.
כרגע ההליכה שלי מאוד לא טובה- הנטייה בגב גרמה לכך שרגל ימין הפכה לארוכה יותר והתחלתי לצלוע.
ביצעתי בדיקת MRI בה לא גילו דבר (שללו גם פריצת דיסק).
שאלתי היא כזו: א.מה יכולות להיות הסיבות למה שקרה?
ב. אילו בדיקות נוספות כדאי לי לבצע?
ג. האם המצב הפיך וכיצד אפשר לטפל?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטית הגו
ד''ר חגי אמיר21/04/2010שלום דנה.
יש בלדוק בצילום רגיל מה קרה לחוליות הגב.
כדאי להכנס למשטר של פעילות גופנית מותאמת והדרגתית.
ולבדוק את מצב צפיפות העצם. במידה וירוד לטפל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדימות ללא כאב בצד ירךנעהו17/04/2010
שלום רב, לפני כחודש התחלתי לרוץ 3 פעמים בשבוע עם מאמן אישי לאחר הפסקה בת מספר חודשים. מאז שמתי לב כי החלה לי קבועה של העור באיזור החיצוני של ירך ימין אבל ללא כאב כלל, לא בירך ולא בגב. מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם זה נשמע כמו סיפור הקרנה מהגב (יש תקופות שכן יש לי כאבים בגב אבל לא בתקופה האחרונה)? כיצד אוכל לעזור לעצמי בבית והאם רצוי שאמשיך לרוץ? (בנתיים אני ממשיך).
תודה ושבת שלום, אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה מסטודנטית
נגה18/04/2010שלום אביב!
אני סטודנטית לפיזיותרפיה- מציעה אפשרות שלעתים לא חושבים עליה. כמובן שהכבוד והתשובה הסופית ניתנים לדוקטורים המנוסים יותר..
בכל מקרה, הנה השערתי-
עצבי הגוף יכולים להעניק עצבוב תחושתי, מוטורי (או שניהם).
בירך קיים עצב תחושתי מאוד שטחי בשם - lateral cutaneous nerve of thigh, אשר פעמים רבות
"נצבט"\ נלחץ על ידי שרירים או אפילו ביגוד הדוק מדי (ראה ערך ג'ינסים נמוכים מקו המותן...). התחושות המתקבלות במצב זה הן בדרך כלל נמלול ולאחריו ירידה בתחושה בגזרה המעוצבבת ע"י אותו העצב.
במידה והרגל הדומיננטית שלך הינה רגל ימין , זה עשוי להסביר את הישנות התופעה בצד זה- האם אתה מקפיד על אימון סימטרי מבחינת העומסים, המתיחות, וכו'? האם אתה לובש ביגוד מיוחד לאימון, הדוק יותר? נסה להתייעץ בנושא גם עם המאמן.
בכל מקרה, אם אכן הולכים עם קו המחשבה שלי- בעיקרון אין לך מה לדאוג. בהחלט הייתי מנסה לנטרל את הפקטורים הלוחצים על העצב (לפי האמור לעיל), אבל לא מדובר פה בבעיה אקוטית ללא פיתרון. זו דעתי, ממרומי שנה ב'.. :)
שבוע טוב ובריא,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה בצד החיצוני של הירך.
ד''ר חגי אמיר18/04/2010לא הבנתי מה בדיוק אתה מרגיש. קבועה?
האם הכוונה לכוויה?
באופן כללי מסכים לכל מילה שכתבה נגה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, לא שמתי לב לשגיאת הכתיב
נעהו18/04/2010הכוונה הייתה לירידה בתחושה מקומית בצד הירך שהיא פחות או יותר קבועה אבל עם עוצמות משתנות. אינני לובש כלל בגדים שיכולים ללחוץ. האם מתיחות מתאימות אמורות לפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבןדבי17/04/2010
שלום שמי דבי אני בת 60 מזה כשנה אני סובלת מדרבן בשתי הרגליים.הדרבן שלי יושב באזור עקב האכילס ולכן גם אינני יכולה ללכת עם מדרסים מיוחדים כי אני לא יכולה לנעול נעליים סגורות מאחור. קבלתי כבר זריקה אחת בכל רגל ואכן זה היה מצוין. אבל זה עזר לארבעה חודשים ושוב כואב לי ברגל אחת וקשה לי מאד לדרוך על הרגל האם יש פתרון. תודה תודה דבי ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקב
ד''ר יחזקאל טיטיון18/04/2010זריקה למקום זה לא מומלצת ואף מסכנת אותך.
ניתן לנסות טיפול בגלי הלםפ ובמידה ולא עוזר, הטיפול שניתן להציע למצבים אלו הוא טיפול ניתוחי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע רצועות בקרסולמשה17/04/2010
שלום רב לפני חצי שנה נקעתי את קרסול שמאל ואובחן אצלי קרע 3 רצועות עם הרחבה בסדק של 12 מעלות. אני מוגבל בתנועתי ולא יכול לרוץ עקב נקיעות חוזרות ונשנות עקב אי יציבות של הקרסול. אני בן 18 לפני גיוס כרגע יש לי פרופיל 72. רציתי לדעת אם ירד לי פרופיל ואם כן מה יהיה הפרופיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
ד''ר יחזקאל טיטיון18/04/2010למה אתה לא עושה ניתוח?
כן זה מוריד פרופיל. לדעתי ל-45. תוכל להיות פקיד בקריה...
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצעות קרועות בקרסוליוסי16/04/2010
לפני כמעט חודשיים דכתי לא נכון במשחק כדורגל ולאחר צילומים נאמרלי שבמקרה הכי גרוע קרעתי את הרצועות או מתחתי. שמו לי תחבושת אורתופד אמר לי להוריד אותה אחרי 5 ימים, זה מה שעשיתי אבל עדיין יש לי נפיחות נקודתית ולא רציני והיא עדיין כואבת קצת למרות שאני דורך עליה והולך. האם זה הגיוני שהיא עדיין נפוחה קצת? האם זה הגיוני שאני מרגיש קצת כאבים? האם זה יכול להפוך לכרוני או משהו בסגנון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועות
ד''ר יחזקאל טיטיון18/04/2010האם זה הגיוני שהיא עדיין נפוחה קצת? - כן.
האם זה הגיוני שאני מרגיש קצת כאבים? - כן.
האם זה יכול להפוך לכרוני או משהו בסגנון? - כן.
נשמע שיש נזק משמעותי ושווה להיות בבדיקה של אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל או בבעיות ספורט.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר שברגל רשף15/04/2010
אני מחלימה לאחר שבר בקרסול, לצערי עם פגיעה עצבית. כרגע בטיפול הידרותרפי, ברצוני לשאול האם בנוסף מעיינות חמים כמו אל חמה יכולים לעזור או להזיק ? בתודה , גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיינות
ד''ר יחזקאל טיטיון18/04/2010לא מזיק בד"כ.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםתומר15/04/2010
שלום,
אני נמצא עכשיו בטיול בחו¨ל ולאחר כחודשיים וחצי של טיולים וטרקים עם משקל על הגב התחלתי לחוש כאבים חזקים בשתי הברכיים - בעיקר מסביב לפיקה אבל גם מקרין לכיוון הקרסול והירך באזור הרצועות של הברך.
אני יכול להזיז את הברכיים באופן מלא, והן לא נראו נפוחות אפ פעם.
הכאבים מגיעים בעיקר לאחר מאמץ פיזי אבל לא לאחר מאמץ גדול - סחיבה של משהו לכמה שניות, ריצה קלה למרחק של 5 מטרים או הליכה של 10 דקות יכולות להשבית אותי לחצי יום.
הכי כואב בערב לפני השינה (לאחר שהברכיים עייפות מהיום שעבר) אבל הכאב לא מפריע לשינה.
בנוספ אין השפעה של חום/קור על הכאבים.
אני נח כבר חודשיים בחו¨ל (ללא טיולים, רק מאמצים קלים) והכאבים לא עוברים.
הלכתי למיון וקיבלתי כדורי דיקלופנק לשבוע שלא עזרו.
לאחר מכן הלכתי לאורטופד פרטי שהפנה אותי לצילום רנטגן - שהיה תקין לחלוטין.
הוא אבחן לי בעיית נוזלים בברכיים ורשם לי עוד כדורי דיקלופנק מסוג אחר לשבוע והפנייה לפיזיותרפיה לשבוע.
כרגע אני לאחר מספר טיפולי פיזיותרפיה שכוללים טיפולים בקרח, מגנטים, חשמל, אולטראסאונד ותרגילי חיזוק - ואין שום שיפור במצב.
הפיזיותרפיסטים ממליצים על עוד 2-3 טיפולים ובעיקרון מחכים שהכאבים יחלפו ואז לפי דעתם אני אצטרך רק להתמיד בתרגילי החיזוק ולאט לאט אני אוכל לחזור לטייל.
אני יודע שצריך להתמיד בפיזיותרפיה, אבל לאחר חודשיים מנוחה, אני לא ממש רואה את האור בקצה המנהרה...
- האם יש סיכוי שמדובר במשהו אחר מ"מים בברך" שיכול להיות שהרופאים פה מפספסים?
- האם יש אופציות טיפול אחרות בבעיה?
- כמה זמן לדעתך יקח שיקום במידה ומתמידים בטיפולים?
- במידה והכאבים יחלפו, ואני יתמיד בתרגילי החיזוק, האם אני יוכל לחזור ללכת, לרוץ, לטייל עם/בלי משקל בלי לפגוע בברכיים?
- האם יש הארכת לכמה זמן יש להמשיך לנוח אחרי שיחלפו הכאבים? (לפני החזרה למאמץ פיזי).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד''ר חגי אמיר18/04/2010תומר שלום.
קשה לאבחן בשלט רחוק ובטלפון שבור.
כדאי לבדוק את כיווני הכוחות בברכיים ובמפרקים הפטלו- פמורליים (- בין הפיקות לעצמות הירך), כדי לאבחן את מקור הבעיה.
בנתיים ללכת עם חבקי ברכיים עם סיליקון יכול לעזור.
ובמידה ואינך מצליח לשוב לטיולים אל תבזבז זמנך ושוב להמשך חייך.
בהצלחה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל שנמשכים לאחר הלידהחגית15/04/2010
במהלך ההריון, בעיקר בחודשים האחרונים, סבלתי מכאבים ברגל ימין מהישבן ועד הקרסול, הרופאה אמרה שיכול להיות שהתינוק יושב על עצב. אני כבר חודשיים וחצי לאחר הלידה ועדיין סובלת מהכאבים. מה זה? והאים מותר לי לעסוק בפעילות גופנית?
תודה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל לאחר לידה
ד''ר חגי אמיר18/04/2010שלום חגית.
יכולים להיות מספר גורמים בעת הריון ולידה לכאבים כפי שאת מתרארת. יש מקום לבדיקה מהו מקור הכאב, ולטפל בהתאם. גשי לאורטופד בקופה.
במזל טוב.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבדיקה הזאת אומרת ?(מיפוי עצמות)מאיר15/04/2010
אני ישמח אם תוכלו להגיד לי מה זה אומר
גם במיפוי הנוכחי הודגמה קליטת יתר בפיבולה דיסטלית מימין
ההמצא הודגם במיפוי קודם מ 2.7.2009 לא נירא שהשתנה משמעותית מאז
קליטה מוגברת בלתי סדירה בקרסוליים (עם הדגת קליטה בפרקים טיביו-טלריים) טרסוס דו-צדדית קיים רושם שהקליטה גברה לעומת מיפוי קודם
בסיכום
ממצא לא ספציפי בפיבולה מימן ב DD : שבר מאמץ אך עקב תחונות הממצא והדגמתו כבר במיפוי מלפני כ-9 חודשים דרוש המשך בירור מכוון מעקב וקורלציה נוספת
שאלתי את הרופא שרשם לי מזה אומר הוא לא נתן לי תשובה הוא רק אמר לי לחזור לרופא שהפנה אותי אבל כיוון שזה לוקח המון זמן ישמח אם אתם תגידו לי :)
מזה הקליטה המגוברת בלתי סדירה בקרסוליים (עם הדגשת קליטה פרקים טיביו-טלריים) טרסוס ד-צדדית.
מזה אומר בעצם?
בקשר לשבר מאמץ זה הגיוני ששבר מאמץ ימשך 9 חודשים ?
מזה קורלציה
איזה מעקב זה בדיוק ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יחזקאל טיטיון18/04/2010מזה אומר בעצם? זה לא אומר הרבה ללא בדיקה מסודרת ובחינת בדיקות עזר נוספות.
בקשר לשבר מאמץ זה הגיוני ששבר מאמץ ימשך 9 חודשים ? - שבר מאמץ אם לא מטופל, יכול להמשיך ולהיות פעיל גם 9 חודשים.
מזה קורלציה - = התאמה.
איזה מעקב זה בדיוק ? - בדיקה של אורתופד ובחינת מכלול הבדיקות.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףחי15/04/2010
בס"ד
שלום ביום שלישי שעבר(לפני שבוע ויומיים פרקתי תכתף בצבא) שמו לי קיבוע ואמרו לי שאצטרך להיות איתו שלוש שבועות,לפני יומיים(שבוע לאחר הפציעה) הלכתי לרופא בביקור רופא להוסיף גימלים-רופא רגיל לא אורטופד,והוא בדק אותי ואמר לי להוריד תקיבוע שזה לא טוב שהכתף לא זזה בכלל,ופשוט לא להרים אותה,אבל בלי קיבוע רק עם חוט רגיל שתופס מהצוואר אם כואב..
כרגע אני בלי הקיבוע,ורציתי לדעת האם זה טוב כי לפי מה שקראתי ואמרו לי בבית חולים אמרו שצריך שלושה שבועות..
תיאור הרופא(לא אורטופד)-כתף ללא אודם נפיחות דפורמציה,מוגבלת מעט בתנועה בשלל חשש של מטופל אולם מסוגל להזיז בכל המישורים(בבדיקה של יד ב90 מעלות)ללא חסר נאורווסקולרי בגפה
לאור מה שאמרתי האם זה בסדר להיות בלי הקיבוע ורק עם מתלה מאחורי הצוואר,או להחזיר תקיבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף
ד''ר חגי אמיר18/04/2010אין ספק שבשבועיים שלשה לאחר הפריקה יש מקום להמנע המתח על הרצועות הקרועות באזור הכתף שניפגעה.
לכן בדרך כלל שמים קיבוע לכתף לשבועיים שלשה, ולאחר מכן מתחילים הפעלה במיגבלות טווחים כדי למנוע מתח על האזורים הפגועים.
רצוי להיות במעקב אצל אורטופד שינהל את הטיפול בכתף ואת המשך הפיזיוטרפיה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה פריקת כתף
חי18/04/2010הבנתי את זה,אבל הבעיה שלאור מה שצינתי הרופא הוריד לי תקיבוע והביא לי רק מתלה
השאלה האם להחזיר את הקיבוע המלא או מספיק המתלה,ואם רלוונטי להחזיר אחרי שמיום שלישי אני בלי הקיבוע תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לגבסדני15/04/2010
שלום ! לאשתי יש שבר בקרסול והיא גובסה לשמונה שבועות .
שאלתי - האם יש תחליף לגבס השמרני ? איך משיגים אותו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לגבס
ד''ר יחזקאל טיטיון15/04/2010יש תחליפים שונים אך זה תלוי בשבר.
יש לפנות לאורתופד המטפל כדי לשקול אפשרויות לגבס קל או מגף קשיח וכ"ו.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בהריוןלילי15/04/2010
שלום רב,
הנני נמצאת בשבוע 24.5 להריוני הראשון. בסביבות השבוע ה-20 החלתי לסבול מכאבי גב תחתון, בצד ימין, המקרינים לרגל ימין. הכאבים משתנים במהלך היום- לרוב שיאי הכאב הינם בבקרים ובערבים-לילות. הכאבים הם בעיקר במצבים של מעבר בין עמידה לישיבה ולשכיבה, ולהיפך. כמו כן, יש כאבים בהליכה. ישנם ימים בהם הכאב נסבל אך ישנם ימים בהם הוא משתק אותי ואינני יכולה לקום מהמיטה ואני נאלצת להחסיר ימי עבודה. הייתי אצל אורטופד שלאחר שמיעת הסיפור אמר כי זה נובע מתזוזת עצמות האגן וכי אין באפשרותי לעשות כלום בנידון.
האם ישנן בדיקות שאני צריכה לעשות על מנת לאשש אבחנה זו? האם לא יכולות להיות סיבות נוספות לכאב כ"כ חריף?
אודה על תשובה מהירה,
לילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בהריון
ד''ר חגי אמיר18/04/2010בעת ההריון מתקיים שינוי במרכז הכובד ולעיתים שרירים שלא עבדו קודם לכן ניכנסים לפעולה ולעיתים המאמץ יכול לגרום לכאבים בגב ולאורך הרגליים.
ממליץ בשלב זה להכנס להתעמלות לנשים בהריון, זה גם ישפר המצב עכשו וגם יכין אותך ללידה.
כמו כן רצוי לבדוק אם מדובר ברפיון רצועות באגן הגורמות לכאב, ולתת תמיכה בהתאם.
בהצלחה ובשעה טובה ומוצלחת.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מלא ברצועות של הבריךיעקב14/04/2010
שלום לך
עברתי שחזור רצועות בברך לפני חודשיים
ב MRI קרע ACL .PCL נזק ל MCL .
בבדיקה בהרדמה נמצא חוסר יציבות ניכר קדמי
אחורי ופוסטרולטרלי. סקירה ארטרוסקופית כמו כן בוצע בוצע שחזור של ACL.PCL וכן
PLC על ידי שתל אלגורפט וכן שתל עצמי המסטרינג
היתי חודשים עם קביים לאחר הניתוח לפני כמה ימים היה לי ביקורת אצל הרופא המנתח
הוא אמר אם אני לא יוכל לכוףף את הבריך בעוד חודש הוא רוצה לעשות מניפולציה
רצתי לדעת מה זה אומר מניפולציה ומה סיכוי ההצלחה ומתי אני יוכל לחזור לעבודה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברצועות בברך
יעקב16/04/2010שלום לך אני בן 19
עברתי שחזור רצועות בברך לפני חודשיים לאחר תאונת דרכים
ב MRI קרע ACL .PCL נזק ל MCL .
בבדיקה בהרדמה נמצא חוסר יציבות ניכר קדמי
אחורי ופוסטרולטרלי. סקירה ארטרוסקופית כמו כן בוצע בוצע שחזור של ACL.PCL וכן
PLC על ידי שתל אלגורפט וכן שתל עצמי המסטרינג
היתי חודשים עם קביים ללא דריכה לאחר הניתוח לפני כמה ימים היה לי ביקורת אצל הרופא המנתח
הוא אמר אם אני לא יוכל לכוףף את הבריך בעוד חודש הוא רוצה לעשות מניפולציה
רצתי לדעת מה זה אומר מניפולציה? ומה סיכוי ההצלחה ומתי אני יוכל לחזור לעבודה ?
והעם עם הזמן שלו אני יכול לכופף את הבריך מבלי לעבור מניפולציה?
כרגע אני יכול לכופף את הבריך עד 60 מעלות בזמן הליכה אני שומע קליקים חזקים
אני רוצה לדעת מה זה אומר הקליקים החזיקם האלה ובזמן שאני מכופף?
ואיך הניתוח שלי לכך כול כך הרבה שעות 7 שעות היה הניתוח שלי?
עם אני ינסה לכופף את הבריך בכוח יש מצב שאני יקרע שוב את הרצועות?
שהשתילו לי? אני מעוד מעוד סובל אני כבר לא יודע מה לעשות
אשמח לקבל תשובות
תודה רבה שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר שיחזור רצועות בברך
ד''ר חגי אמיר18/04/2010אפטמו שלום
מצב הברך שלך היה קשה מאד ודורש המשך טיפולים ומעקב אצל האורטופדים עד שתגיע למצב בו אתה יכול לתפקד באופן תקין.
המשך את המעקב והטיפולים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג עם בעיות ברגליים ..ספינינג13/04/2010
אז אחרי 8 שנים פלוס של ריקוד, הרבה כאבי רגליים וביקור אצל האורטופד
הסבירו לי את הכאבי רגליים ככה-
pain hip bilateral, snapping hip
arthralgia bilateral, at the level of ankle
flat foot bilateral, flexible
בגלל שאסור לי להמשיך לרקוד, הליכון והליכות ארוכות לא באות בחשבון כי באמת ממש כואב לי, אני רוצה לעשות משהו עם עצמי וחשבתי על ספינינג. אמא לא מוכנה בלי דעה של מישהו שמבין.. מישהו יכול לעזור בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלי זה קרה
Kיאור13/04/2010היו לי כאבי ברכיים , תעשי אימון על מכשיר"אליפטיקל" מכשיר שבעצם "רץ איתך" תבדקי באינטרנט איך זה ניעראה, זה יותר טוב מהליכה אפילו כי בס"הכ זה תנועה סיבובית אין דריכה של הרגל על הריצפה
מקווה שעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספינינג
ד''ר יחזקאל טיטיון15/04/2010עלייך לפנות לבדיקת אורתופד לקבלת המלצות.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח רגיל או ארתרוסקופיה במרפק?יונתן13/04/2010
ברור לי ההבדל ביניהם
אבל לא ברור לי מה עדיף לסינוביטיס בו נדרש טיפול גם במגבלת תנועה שנוצרה והגורם הוא כנראה דלקתי? המרפק נראה שמור ב אמ אר איי.
מה הפרמטרים לבחירת השיטה המתאימה מתוך השתיים?
בהנחה שיש רופאים שממליצים לכל אחת מהשתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארתרוסקופיה
ד''ר יונה יניב15/04/2010ממה נוצרה הגבלת התנועה? איך נראה צילום רגיל ולאו דוקא הMRI? מה גודל הגבלת התנועה? האם מדובר במחלה דלקתית או בעיה מקומית?
למרות הכל - אם המפרק לא פגוע מאד! אני הייתי ממליצה על ארתרוסקופיה כי נוצרות פחות צלקות מהניתוח ויכול להועיל יותר לטווח התנועה עקב כך. אם הגבלת התנועה ניכרת במיוחד ונגרמה לאחר שבר, ייתכן והייתי ממליצה על שחרור פתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונה, להלן תשובתי ושאלה נוספת
יונתן16/04/2010הגבלת התנועה היא כנראה דלקתית ולא ברור במדויק ממה נגרמה, לא מחבלה.
crp גבוה. אולי פסוריאתיקארתריטיס על אף חוסר בעדות לכך.
הגבלה של כ 40 %. ו110%
צלום מרפק רנטגני פוענח כתקין
מה יותר מסוכן מבין השתיים?
חוץ מהייתרון של הצלקות יש עוד יתרון לארתרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארתרוסקופיה
ד''ר יונה יניב18/04/2010ארתרוסקופיה פחות אלימה לרקמות בסביבה. סיכונים - כמו ניתוח פתוח וחשש לפגיעה עצבית בעצב הרדיאלי. מצד שני ייתכן ושחרור המפרק פחות טוב. לעומת זאת ההחלמה יותר קלה ואז אולי התוצאות הסופיות יותר טובות.
בקיצור - סיבכתי אותך... אם הבעיה דלקתית בעיקרה הייתי הולכת על ארתרוסקופיה בתור התחלה, אלא אם מוצאים משהו במהלך הניתוח ואז - פותחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה ועוד שאלה אחת
יונתן18/04/2010הפרוצדורה שתיארת כאן (ארתרוסקופיה ואחריה פתיחה עם צריך)
ניתנת לביצוע איכותי ע"י כל כירורג יד או עדיף אצל ממוקדי המרפק שמביניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארתרוסקופיה
ד''ר יונה יניב19/04/2010לא כולם מבצעים ארתרוסקופיה... גם לא כל ממוקדי המרפק. אתה צריך לעשות קצת "shoping" אבל לא כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ! מה שהתכוונתי לשאול הוא
יונתן19/04/2010האם הפרוצדורה הזו (ארתרוסקופיה עם אופציה לפתיחה מלאה, לסינוביה ופתרון מגבלת תנועה) נחשבת מסובכת יחסית או פשוטה?
אם היא מסובכת אחפש רק מבין ממוקדי המרפק שעושים ארתרוסקופיות
אם היא פשוטה אחפש מבין כל כירורגי היד שעושים ארתרוסקופיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפק
ד''ר יונה יניב22/04/2010כדאי ממוקדי מרפק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר יונה !
יונתן23/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)