מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע בגיד אכילסגילה11/05/2009
קרעתי באופן חלקי את גיד אכילס בינואר. החלטתי על טיפול שמרני שאמר: חודשיים וחצי בגבס. ואחר כך פיזיוטרפיה.
כשהסירו את הגבס רגלי היתה נפוחה מאוד במשך חודש, עם חוסר יכולת תנועה חופשית.
לאט לאט הנפיחות יורדת, והרגל זזה קצת יותר.
לאחר 4 חודשים, אני עדין מוגבלת בתנועה .ההתקדמות, והשיפור במצב, איטיים למדי.
האם יש איזה טיפול שכדאי לעשותו כדי לשפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בגיד האכילס
ד''ר זאב פלדברין13/05/2009בשלב זה יתכן ואת זקוקה למגן כל שהוא ורצוי להגביר את קצב הפייזוטרפיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, סינוביאל ציסט בברכיים .stav11/05/2009
שלום לא מזמן גיליתי שברגע שאני מתיישבת על הברכיים בולט אצלי בשני הברכיים מקדימה חומר לבן שומני . החלטי לפנות לרופא מקצועי והוא אמר שזהוא סינוביאל ציסט ויש לטפל בזה על ידי ניתוח .
השאלה שלי היא כזאת, האם זה יכול להתפשט ? או להתפתח ? כי ברגע הנתון זה לא מפריע לי כלל ולא כואב כלל ואני לא רוצה לנתח נכון להיום .
תודה רבה אשמח לקבל תשובה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות זינוביאליות .
ד''ר זאב פלדברין13/05/2009במידה ואין כאבים או הפרעה אין צורך לנתח תמיד עלולה היות החמרה אך זה לא מחיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר יחזקאל טיטיוןרומלה11/05/2009
שלום
אני בת 33, אמא ל-2 ילדים
אני סובלת מלופוס, כ-10 שנים, אני עומדת המון שעות על הרגליים וסובלת מכאבי פרקים בפלג גוף תחתון , בעיקר בכפות הרגליים.
בסוף יום אני ממש כבר לא יכולה לעמוד על הרגליים.
בדר"כ אני נועלת נעליים יחסית נוחות, כגון: נעלי התעמלות, נעלי מורן, קרוקס ו- glove
שאמורות להיות נוחות, אך עדיין הן לא ממש מתאימות לי
אני חשה כאשר יש מעט עקב , בין 3-4 ס"מ, הקרסול והאצבעות חשופים והסולייה רכה, גמישה וספוגית זה מקל עלי
נעליים שטוחות לגמרי לא נוחות לי, יוצר לי כאבים בקרסול
אני מחפשת המלצה על נעלייים שיכולות להתאים לי.
יש לציין שהכאב לא מלווה בדלקת פרקים או בנפיחות
וכמו כן, מה יכול להקל על הכאב (בפרקי ושרירי הרגליים ) חוץ מאופטלגין
שמקל על הכאב.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעל
ד''ר יחזקאל טיטיון18/05/2009לצערי אין לי המלצה לנעל ספציפית שמתאימה לך. עלייך ללכת ולנסות. מה שאת מרגישה בו נוח, זה מה שמתאים לך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםגליה11/05/2009
אני בת 53 ,כל כמה שנים עלי לעשות בדיקת צפיפיות עצם ?
האם ה מזיק כי שמעתי מרופאים שזה לא בריא ,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם
ד''ר זאב פלדברין13/05/2009לאחר סיום המחזור בדיקה כל שנתיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת דיפוזיתניסים שקורי11/05/2009
ביצעתי בדיקת מיפוי עצמות ובבדיעקה הודגמה עקמת גבית ומותנית דיפוזית והודגמו גם מוקדי קליטות יתר קלים בגוף חוליית C3, יתכן סטרס ובקידמת C7 או D1- לקורלצי רנגנטית ובזיז לטרלי ימני ב- D12.
בחזה מוקדי קליטת יתר בחיבור סטרנוקוסטלי ובחיבור המנוריו- סטרנלי. קליטת יתר קלה ודיפוסית קורטיקלית טיביאלית ב -2/3 הפרוקסימליים בטיביות דו- צדדית ועל רקע מאמץ יתר .
רשמתי את התשובת הבדיקה במלואה. כיוון שיש לי תור רחוק לרופא ואני קצת חושש מהתשובה.
מה אומרות תוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה במיפוי
ד''ר זאב פלדברין13/05/2009קליטה מהסג הנ"ל אופינית לעקמת ואינה צריכה להדאיג במידה וזה תגובהלעומס בשל העקמת הכל בסדר אז בדיקה נעימה ולדעתי ניתן להיות רגועים אין עדות לבעיה קשה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון לאחר לידהדריה10/05/2009
שלום רב,
אני נמצאת חודשיים לאחר לידה. הלידה היתה רגילה ללא אפידורל ובהריון לא סבלתי במיוחד מכאבי גב רק בחודש התשיעי מכאבים נסבלים במפרק הירך בעת שכיבה ובהליכה.
לאחר הלידה התחילו כאבים באגן ובישבן שמאל שעברו לאחר כחמישה שבועות.
בשבועיים האחרונים חזרו הכאבים: החלו כאבי גב תחת ושוב הקרנה לישבן שמאל ולפעמים גם לרגל.
מקריאתי באינטרנט הבנתי שזה נפוץ בהריון אך לא ברור לי אם גם לאחר לידה.
הכאבים לא מגבילים כלל תנועה אך מורגשים במיוחד לאחר נשיאת התינוק (5 ק"ג) במנשא אך גם בעגלה לאורך זמן.
אני לחוצה כי יש לי עבר של התמודדות עם סרטן ולמרות דברי האונקולוג שכאבי גב לאחר לידה הם לא מדאיגים רציתי לשמוע את דעתכם.
בתודה מראש, מודאגת (מאוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בהריון
ד''ר זאב פלדברין13/05/2009האונקולוג צודק כאבי גב סביב ההריון והלידה שכיחים מאוד אך במידה ואין שיפור רצוי לגשת להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה לגבי כאבי ברכייםאני09/05/2009
אני בת 22, מתאמנת הרבה בחדר כושר (הרבה אירובי, ובנוסף מכשירים). כמה חודשים יש לי כאב בברך שמאל בצד המדיאלי.... אורתופד אמר לי שזאת דלקת בגיד אבל זה נמשך כבר המון זמן, זאת הרגשה כמו של movie goer syndrom, שממש כואב לי ליישר את הרגל אחרי שהיא מקופלת ואז כואב לדרוך על הרגל... גם באירובי אחרי 40 דקות אני מרגישה כאב כאילו משהו מציק לי שם...ולמרות זאת לפני כמה חודשים האורתופד אמר שזה לא שחיקה בסחוס.... ואם זה גיד, מדובר על אדוקטור מגנוס או גרציליס נכון? אבל אני לא עושה כמעט תרגילים לאדוקטורים ושאני עושה לא כואב לי בכלל.
מה אתם ממליצים לעשות? ללכת שוב לרופא? לעשות צילום? או להמשיך לחכות ולשים וולטרן?
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ? אשמח לתשובה
אני13/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגודל ימיןאסנת08/05/2009
שלום רב,
סובלת מזה כשלושה שבועות מכאבים חזקים באגודל יד ימין.
פרק האגודל נפוח מעט וכל תנועה כואבת.
קיבלתי כדורים נגד דלקת והלכתי עם קיבוע במשך שבוע ולא עזר.
עשיתי צילום ואשמח לדעת האם נראה שזו דלקת או משהו אחר.
תודה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגודל
ד''ר יונה יניב10/05/2009כדי לדעת יש צורך לשאול אותך מספר שאלות לגבי מהות הכאב, מתי יותר, באילו תנועות, באיזה מפרק והאם זה מפרק או רק קרוב אליו, לברר רקע רפואי קודם,לבדוק אותך, לראות את הצילומים ואולי אפילו יש צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלי oדוד08/05/2009
שלום רב.
התגייסתי לפני חודשיים לשירות קרבי בסיירת.
יש לי רגלי o ברווח של כף יד בין הרגליים ובנוסףשהרגל שלי עומדת היא נשענת אחורה. הפרופיל שלי הוא 82 שזה אומר קרבי לכל דבר אבל הבנתי מאורטופדים שאני מאוד מסכן את עצמי.יש לציין כי אני בן אדם שעושה המון ספורט ואף פעם כנעט לא היו לי כאבי ברכיים.בצבא ובמיוחד עם הנעליים הצבאיות כואב לי קצת אבל אני לא יודע אם לייחס את זה לo.מה ההמצלצה שלך בשבילי מבחינת הישארות בקרבי? האם מומלץ הניתוח? האם שירותי בקרבי מעלה את הסיכויים שאצטרך אותו?
אני יודע שעדיף לראות את המקרה ואז לענות אבל בכל זאת אשמח לתשובה.תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים
ד''ר יונה יניב12/05/2009אני מתארת לעצמי שבצבא מדדו את כל המרחקים הרלבנטים ולפי זה מחליטים על סוג פרופיל. ואולי יש לך גם בעיה בכפות הרגליים? ייתכן שאתה זקוק למדרסים. עליך להבדק אצל אורתופד צבאי שגם יחליט אם יש צורך בשינוי הפרופיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין פגיעה בקרסול לפגיעה בברךאיילת3408/05/2009
שלום,
לפני כשנתיים ריסקתי את הקרסול בתאונה ( גילו 2 שברים מרוסקים ופריקה )
בעקבות הפגיעה עברתי 2 ניתוחים - לקיבוע המתכות וניתוח שני להוצאתם.
אני בת 34 בריאה ועד לתאונה ללא בעיות בריאות או בעיות אורתופדיות.
אותרופוד הפנה אותי השבוע לבדיקת MRI אחרי תלונות שלי על כאבים ולחץ באיזור זהחלו מאז החזרה לתבנית הליכה רגילה אחרי התאונה וההחלמה מהשבר בקרסול.
תוצאות ה-MRI והבדיקה של האורתופד קבעו "קרע בסהרון הלטרלי בברך ימין" , "רגישות ניכרת סדק מפרקי לטרלי עם קליק ברור במעבר בין כיפוף ליישור"
חשוב לי מאוד להדגיש שאף פעם לא סבלתי מבעיות ברכיים או מכאבים כאלה בעבר, לפני התאונה והניתוחים בקרסול. ( השיקוםן כולל תיקון מנגנון ההליכה ארכו זמן רב- כשנה )
האם יתכן קשר בין קרע במינסקוס חיצוני לריסוק הקרסול לפני כשנתיים?
האם אורתוסקופיה הנה הפתרון היחיד והאחרון לטיפול במצב?
אודה מאוד לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס
ד''ר יונה יניב12/05/2009אינני יודעת ממה נובע הקרע במניסקוס. בגילך זה אפיני יותר בחבלות סיבוביות של הברך, אבל תמיד יש יוצאים מהכלל. אאם כבר עשית פיזיותרפיה אין פתרון אחר מלבד ארתרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך ימיןלימור07/05/2009
שלום רב,
אבי בן 69 וסובל מזה מספר חודשים בכאבים בירך ימין ללא תגובה לטיפול נגד כאבים.
הוא עבר מיפוי עצמות ולהלן הממצאים:
בוצע מיפוי עצם פרפוזיה ו - BLOOD POOL מכוונים לאגן ופרקי ירכיים, מפוי פלנרי מאוחר של השלד
המרכזי וגפיים תחתונות ו - SPECT ע"ש מתני, אגן ופרקי ירכיים.
הבדיקה הדינמית תקינה ללא אזורי פרפוזיה ו - BLOOD POOL מוגברים לפרקי ירכיים. במיפוי המאוחר
, ובחתכי ה - SPECT, לא הודגמו קליטות פתולוגיות באזור פרק ירך ימין.
מודגמת קליטה מוגברת בעוצמה לא ניכרת באזור טרוכנטר גדול בירך ימין, יתכן על רקע בורסיטיס קלה.
מודגמת קליטה מוגברת באלמנטים אחוריים של חולייה L3-4 משמאל כביטוי לשינויים ניוונים, יתכן מחלה פסטלית פעילה.
בשאר הסריקה , מודגמת סקוליוזיס בע"ש גבי עליון, קליטה מוגברת בשתי ברכיים משני צידי מפרק כביטוי לשינויים אוסטאוארטריטים.
לסיכום:
ממצאי המיפוי מדגימים בורסיטיס קלה בפרק ירך ימין, שינויים ניוונים בע"ש מתני ושינויים אוסטאוארטריטים בברכיים כמתואר.
מה הטיפול הדרוש כמתואר לעיל ? ומה זה אמור להביע ?
תודה רבה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יונה יניב12/05/2009לפי המיפוי - ממש שום דבר נורא אבל - הירך היא איבר די גדול ויש למקם את הכאב ולברר ממה נובעים הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב קשים בתחילת הריוןרעות07/05/2009
שלום,
אני בשבוע 8 וכבר סובלת מאבי גב תחתון, בחמישה הימים האחרונים אני לא יכולה לדרוך על רגל ימין ורוב הזמן שוכבת. מה אני יכולה לעשות בשלב כ"כ מוקדם של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר יונה יניב12/05/2009את זקוקה לבדיקת אורתופד ובתאום עם הגינקולוג שלך להחליט על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר אורכי בהומרוסאורית רוזנברג06/05/2009
אני בת 52 ונפלתי בביתי ונשברה לי עצם ההומרוס לאורכה בצורה של ברק. [הרופא הגדיר זאת כשבר מגעי ל ] אני מגובסת כבר שלושה וחצי חודשים ועוד שבועיים לביקורת. האם יתכן סיכוי לנתוח? שמתי לב שהיד מאוד מאוד כבדה אני מניחה שזה קשור לשרירים שמתנוונים .מה תהליך השקום של היד והזרוע? בתודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוע
ד''ר יונה יניב07/05/2009אם לא יהיה חיבור בשבר, ייתכן ותזדקקי לניתוח.
מאחר והיג מקובעת כמעט 3 חדשים השרירים אכן מדולדלים ולא פעילים והיא מורגשת כמשקולת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס לילד בן 10מאיה06/05/2009
אתמול רופא בחוג הכדורסל של בני הסב את תשומת ליבי שיש לו פלטפוס ורגל שטוחה לגמרי. מה עושים? למי פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאטפסו בבן 10
ד''ר יחזקאל טיטיון07/05/2009במידה ולילד לא כואב ולא מפריע כלום, הוא רץ ומשחק כרגיל, תעזבו אותו בשקט. זה המבנה שלו.
במידה ויש כאבים או שאתם בכל זאת מודאגים, קחו אותו לבדיקת אורתופד ילדים, או מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגוריכם.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום עמוד שידרה - צילום 1/2אא05/05/2009
מצ"ב 2 צילומי עמוד שידרה בעקבות תלונה על כאבי גב.
לא נמסר לי פיענוח.
מה ניתן ללמוד מהצילום?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום 2/2
אא05/05/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)