מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת בגב-הצעה לניתוחתגל05/07/2009
שלום
יש לי עקמת בגב,סקוליוזיס, וטיפלתי בה במשך 3 שנים כבר ע"י חגורת גב אך לפני כחצי שנה הרופא אמר שנעצרה העקמת ועליי לשים אותה רק בלילה, היום,אחרי חצי שנה אמרו לי שהעקמת החמירה והגיעה ל45 מעלות והרופא אמר שיש סיכויים גדולים לשלוח אותי לניתוח,אך אינני רוצה אני רק בת 15 האם אני חייבת לעשות ניתוח?להמשיך לשים את החגורה?לעשות פיזיותרפיה?
אשמח אם תענה /י על שאלתי זה חשוב לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת מתקדמת
ד''ר חגי אמיר05/07/2009שלום תגל,
ישנם מספר מצבים המציינים כי המצב עלול להחמיר אם לא יעצרו את המצב.
רופאים במרפאות סקוליוזיס מודעים למצבים אלו וצריכים להסביר לך מה מצבך כעת ומדוע עלייך להמתין או לנתח.
אם ההסבר לא ניתן לך או שאינך מרוצה מההסבר שניתן, את יכולה לפנות למרכז עמוד שידרה או סקוליוזיס אחר, עם כל הצילומים ליעוץ נוסף.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי צרי אתי קשר
נטלי22/07/2009היי תגל עברתי תהליך דומה לשלך אשמח לייעץ לך המייל שלי הוא
natalico10@gmai* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ וניתוח
טלי08/10/2015שלום,
הבת שלי בת 14 . נאמר לנו שיש לה עקמת מולדת והיא תצטרך לעבור ניתוח.
אשמח לקבל המלצות בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהשיר05/07/2009
לאחר חודש וחצי של כאבים עזים בירך שמאל ובהמשך ועדיין כאבים עזים בגב כף הרגל ללא הרף, בוצעה בדיקת MRI.
בסיכום הבדיקה צויין "היצרויות ספינלית על רקע קונגניטלי ונרכש.
בין המימצאים, מספר נגעים מעוגלים בפרנכימה הכלייתית אשר אינם מדגימים סיגנל ציסטי בשקלול T2 - מה המשמעות של מימצא זה?!
על איזו בעיה זה עשוי להצביע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר יונה יניב07/07/2009בעיה כליתית איננה בעיה אורתופדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הסירהיניב03/07/2009
שלום,
לפני חודשיים שברתי את עצם הסירה, (בעקבות מכת כדור במשחק כדורגל) .
השבר היה ללא תזוזה, יד ימין, proximal pole
גובסתי יום למחרת למשך 7 שבועות.
אחרי 7 שבועות צולמתי ברנטגן.
אני מבקש את חוות דעתכם, כי לא ברור לי אם השבר בשלבי החלמה
תודה,
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הסירה
ד''ר יונה יניב05/07/2009שלום יניב
מהצילום לא ניתן לומר דבר מאחר והוא איננו בזוית המתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותאורלי02/07/2009
שלום,
עשיתי מיפוי עצמות בעקבות כאבים עזים בקרסול רגל ימין.
שברתי את הרגל לפני 18 שנים ומאז יש הגבלה קשה בתנועה וכאבים חזקים לאחר משמרות מאמצות פיזית (אחות), כמו כן כאבי גב תחתון.
תוצאות מיפוי:
קיימת קליטה מוגברת בקרסול ימין, בולטת יותר במלאולוס מדיאלי ולטרלי ובאספקט קדמי של טלוס בכף רגל ימין.
קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בברך שמאל, ובחוליות L3 S1.
ואי סדירות בקליטה בע"ש-כנראה שיוניים ניוונים או דלקתיים.
תוכלו להסביר לי את הממצאים.
שינויים ניוונים? בת 30...
במיפוי אפשר לראות אם יש פריצת דיסק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיחגתם עלי
אורלי06/07/2009דילגתם עלי בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
ד''ר יונה יניב07/07/2009מיפוי עצמות היא בדיקת עזר! אי לכך היא צריכה לבוא בקורלציה לבדיקה קלינית ולצילומי רנטגן. אין להסיק מהמיפוי שיש דוקא שינויים נינויים, יכול להיות גם משהו דלקתי אחר. אינני יודעת איך התאחה השבר שלך מלפי 18 שנה ולכן ייתכן ואלו אכן שינויים ניוניים בעקבות איחוי לא תקין או פגיעה כלשהו בצורת הצמיחה של הקרסול.
לא ניתן להסיק ממיפוי אם יש בלטדיסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב מהליפיטור???שאלה01/07/2009
בעבר הפסיקו לי את הכדורים: סימבסטטין ופרבסטטין בגלל כאבי שרירים עזרים. אחר כחודשיים אני מקבלת ליפיטור שוב התחלתי לקבל כאבי גב, וגם בזמן שאני הולכת פרקי הירכיים כואבים, , ושרירי הבטן. האם זה מהליפיטור?? האם יש טעם לעשות צילום עמוד שדרה לראות תחילה מה סיבות לכאבי הגב העזים???, הליפיטור גרם לי להיות מאוזנת אך לעומת זה קיבלתי כאבי גב. . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגתם על שאלתי?????
שאלה02/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים מפושטים לאחר נטילת סטטינים
ד''ר חגי אמיר03/07/2009יתכן וזה הגורם .
היוועצי עם רופא המשפחה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GOLFERS ELBOWעומר01/07/2009
מזה שלושה חודשים אני סובל מגולפרס אלבו בשני המרפקים. אורתופד נתן לי טיפול תרופתי (אקרוקסיה) ושלח אותי לפיזיותרפיה (חימום המקום, מתיחות). בינתיים אין הטבה, הכאבים באים והולכים.
לדעת הפיזיותרפיסט (ואולי האורתופד...) הדבר לא קשור במאמץ יתר אלא יותר בעקמת שיש לי (כלומר, הכאבים על רקע עצבי).
אני מתאמן בחדר כושר אולם כשהופיעו הכאבים הפסקתי לבצע תרגילים לפלג גוף עליון.
שאלותיי:
האם זריקה יכולה לפתור את הבעיה אם ובאמת מדובר בבעיה על רקע עצבי?
האם כדאי לחזור ולאמן את שרירי פלג הגוף העליון (שהולכים ומתנוונים בינתיים)?
לא מזמן התוודעתי לשיטה של טיפול בגלי הלם, בין היתר הם טוענים שזה יכול לעזור במקרה של גולפרס אלבו, האם יש אמת בדבר?
תודה מראש
עומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק
ד''ר יונה יניב02/07/2009בכדי לברר האם הכאב בא ממקור עצבי צריך לבדוק, בעיקר את הצוואר. זריקה אכן יכולה להשפיע לטובה. אתה יכול לחזור להתאמן אבל כנראה אתה לא מבתע את התרגילים נכון ובגלל זה נוצרת הבעיה. הפיזיותרפיסט יכול לבדוק את הנושא הזה. לציין שאנחנו כמעט ולא מנתחים דלקות מסוג זה וזה אומר שכמעט כולם מחלימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה...
עומר03/07/2009תודה על המענה ד"ר יניב
בינתיים שלח אותי הרופא ל EMG אך לא של הצוואר אלא של הגפיים העליונות
אציין ואומר שאני מתאמן בחדר כושר שנים ובאופן מבוקר, כך שאני לפחות הייתי פוסל את האופציה שהדלקת נובעת מאי ביצוע נכון.
מה שכן עקמת קלה יש לי, האם זה קשור?
תודות שוב
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד...
ד''ר יונה יניב05/07/2009לא קשור לעקמת, ואל תפסול את האופציה כי חוסר שימוש נכון לא בא לידי ביטוי מיד - זו בעיה מצטברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות!
עומר05/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא מוסברריםרותי30/06/2009
שלום לכם
אני בת 43 לאחר 4 לידות, שהאחרונה היתה לפני 8 שנים. (לא יודעת אם זה חשוב, אך ציינתי).
לאחרונה יש לי כאבים באזור הירכיים אשר משפיעים על כל הרגל, וכאבים בגב התחתון.
הרופא הזריק לי זריקה באזור הירך, היה לי שיפור למשך יומיים, והמצב חזר לקדמותו...
הכאבים כל כך חזקים שאני לא יכולה לישון בלילה, אני לא מוצאת מנוחה בכלל. אני לוקחת כדורים נגד כאבים אך כלום לא עוזר...
בצילום אגן כולל פרקי ירכיים AP: נמצאו מימצאים של: הודגם אזור סקלארוטי בסמוך ל SIJ ימני שחשוד ל ILII OSTEITIS CONDEN (יצא לי הפוך, אבל אתה בוודאי מבין).
האם יש קשר לכאבים שיש לי?? והאם ניתן לפתור את הכאבים הללו?
תודה ויום נעים לכם
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לשאלה שלי??
רותי02/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בירכיים
ד''ר חגי אמיר03/07/2009רותי יקרה,
קשה מאד להתייחס כשלא בודקים אותך ולא רואים צילומים מיפויים וכד'.
את נמצאת במעקב וטיפול אורטופד, המשיכי את המעקב אצלו אם זה לא עוזר פני ליעוץ נוסף אצל אורטופד אחר. לא ניתן לפתור סימפטומטולוגיה מורכבת בשני משפטים באינטרנט.
בהצלחה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח וכאבים בחיבור עצם הסירה לחישורניסים30/06/2009
שלום כבר שלושה ימים שיש לי קצת כאבים ובעיקר מתח באיזור של החיבור של כף היד מעצם החישור לעצם הסירה זה מתבטא שאני מרגיש שזה קצת כואב ומתוח רוב הזמן ושאני מנסה לעשות פעולות כמו למזוג שתיה מבקבוק , לצחצח שיניים להקליד במחשב אותו איזור כואב זה ביד שמאל בצד שמאל איפה שיש את הבלוטה של העצם.
ושאני עושה תרגיל לשחרור כף היד על ידי החזקת שתי הידיים ביחד וסיבובן אני מרגיש קליקים חזקים באותו מקום שכואב יש גם ביד ימין קצת קליקים אבל חלשים יותר בהרבה.
האם לדעתך מדובר במאמץ יתר? קריעת גיד,נזק לרקמות שבר מאמץ האם אתה ממליץ ללכת לרופא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב02/07/2009נשמע כמו דלקת בגידים. כן יש צורך לפנות לרופא כדי לברר האם אכן כן. טיפול - בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמזום בברךצוקריה29/06/2009
שלום רב,
מזה יומיים יש לי תחושה בנקודה מאוד ספציפית בברך של מעין רטט , ממש כאילו חדר לי לשם זבוב / דבורה ומזמזמים לי שם ללא הרף...
מן תחושה של רטיטה בנק' מאוד ספציפית
רציתי לשאול מה זה יכול להיות?!!?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זימזום בברך
ד''ר זאב פלדברין01/07/2009בדר"כ מדובר בדלקת של הבורסה או דלקת של הגיד זה גורם לתפיחות מקומית ולהרגשה של מאין רטט מקומי . קצת משחת ולטרן וחבישה ואם אין שיפור לגשת להבדק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בזרת כף ידאילה29/06/2009
אני בת 41. ב-4.6.09 שברתי את הזרת בכף ידי השמאלית.
רופאת המשפחה שלחה אותי ללא טיפול רפואי (למעט קיבוע אצבע לאצבע ללילה)
היות וטענה שגם אם מדובר בשבר, אין מה לעשות, זה מתאחה לבד.
לאחר שבועיים חזרתי לקופ"ח היות והבחנתי שהאצבע קיבלה עיוות והיא אף ממשיכה לכאוב.
כשהרופאה ראתה את מצב האצבע היא שלחה אותי לצילום.
בצילום (19.6.09) הודגם שבר אלכסוני בפלנקס אמצעי בריפוי, שמעכר את המשטח הפרקי ב- DIP.
היא שלחה אותי מיד למיון כדי לקבל הליך מהיר למרפאת כף יד.
במרפאת כף יד חבשו לי את האצבע עם סד ברזל (שלא נותן לאצבע להתכופף) לשבוע.
הרופא האורטופד לא המליץ על ניתוח כדי למנוע סיבוכים מיותרים.
האצבע כעת אינה מתיישרת לגמרי (קישיון?) והביקור הבא נקבע לי לאחר שבועיים.
בנתיים אני לא יודעת האם להסיר את החבישה ולנסות לתפקד רגיל או להמשיך את ה"קיבוע".
הפגם האסתטי גם מאד מטריד אותי ואני רוצה לדעת האם כך תישאר האצבע לכל החיים
(נראית כמו סימן שאלה - מצ"ב צילום) או האם יש בכל זאת מה לעשות.
מה מומלץ במקרים כאלה - קיבוע או תיפקוד רגיל?
האצבע עדיין כואבת לאחר 3.5 שבועות והחבישה מסייעת להפחתת הכאב אך לא נראית משמעותית מעבר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בזרת
ד''ר זאב פלדברין01/07/2009בשבר מסוג זה עדין מוקדם להפעיל אתהאצבע מאחר ויש עיוות של השבר הרי אם רוצים ותקן זה הזמן ואפילו קצת מאוחר ולכן ממליחץ לך לפנות בדחיפות לבדיקה אצל מומחה בכף היד לדוגמא דר' דיודי יפה היושב בבית הרופאים ברינס תל אביב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגלאורית27/06/2009
שלום
לפני שבוע וחצי מעדתי ברחוב ונפלתי על הרצפה כשכל כובד משקלי על כף רגל שמאל. לא חשתי כאבים בגב התחתון או באגן רק בכף הרגל השמאלית (בחיבור המוגבה שבין העקב לאצבעות - בצד הימני של כף הרגל)
למחרת הבחנתי שכף הרגל התנפחה מעט (בצד ימין ולמעלה) ולא הצלחתי לדרוך עליה, וצלעתי כחמישה ימים עד ששמתי לב שהנפיחות לא יורדת אלא גוברת.
בשלב זה פניתי למלר"מ והופנתי למיון לצילום. האורטופד שבדק אותי קבע כי הצילום תקין וכי מדובר בחבלה שטחית.
לצערי שבוע מאז אני עדיין לא מצליחה לדרוך על הרגל, וחשה בכאבים גם במצב שכיבה או ישיבה.
האם עלי לגשת לבדיקה נוספת או שרק סבלנות תעזור?
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר יחזקאל טיטיון29/06/2009עניתי לך במסגרת פורום אחר.
פני לבדיקה של אורתופד באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לשבר בכף הידיניב27/06/2009
שלום,
בני בן ה - 16 נפל על כף היד במשחק כדור סל. בבדיקה של הרופא במיון הגיב בכאב ללחיצה בחיבור שבין כף היד לזרוע, בהמשך של האגודל. בצילום של כף היד לא נמצאה עדות לשבר, יחד עם זאת החליט הרופא לגבס את היד עד לפני המרפק מחשש שאולי בכל זאת יש שבר באחת מהעצמות הקטנות באיזור, שאינו נראה בצילום. ההנחיה היא לעשות מיפוי עצם לאחר 10 ימים ואז במידה ומסתבר שין שבר, להוריד את הגבס. במידה וכן יש שבר, להמשיך עם הגבס. לדברי הרופא מדובר בפרוטוקול קבוע במקרים כאלה.יש לי שתי שאלות:
1. האם אכן מדובר בהליך סטנדרטי במקרים כאלה כשבצילום לא רואים שבר אבל יש רגישות גבוהה ללחיצה באזור זה ?
2. האם הדרך היחידה והמומלצת לאשש קיום או אי קיום שבר היא באמצעות מיפוי עצמות ? מה עם CT או בדיקה אחרת ? לאשתי
גילו שבר בגב כף הרגל רק בעזרת CT לפני מספר שנים.
בברכה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר של עצם הסירה
ד''ר יונה יניב28/06/2009כן ההליך מקובל ובעצם זהו ההליך הנכון. לא תמיד רואים שבר בעצם הסירה אבל צריך כן לגבס. לגבי בדיקת הבחירה לודא אם אכן יש שבר - ניתן לצלם בלי גבס לאחר 10 ימים, אם עדיין לא נראה שבר אבל יש כאב ו/או נפיחות - מיפוי עצמות או לחילופין - CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתון וברגלNoam27/06/2009
שלום ד"ר,
בת 37, כאבים חזקים בגב תחתון צד ימין(מקום ספציפי)ובירך ימין כבר מספר שנים. הכאבים מופיעים גם בהליכה, ישיבה וגם במנוחה. במהלך השנים עשיתי פיסיותרפיה, ביצעתי מיפוי עצמות,MRI,CT, ודופלר ועדיין איני יודעת מה הבעיה. הכאבים הולכים ומחריפים וכרגע קיימים גם כאבים חזקים באזור הברך ומתחתיה בשוק.מיפוי עצמות הראה קליטת יתר בעמ"ש גבי תחתון T9-10 וב-SIJ דו"צ.ערכי בדיקת דם CRP ו-ESRP מוגברים.תוצאות MRI ודופלר תקינות.לפני מספר ימים נשלחתי לצילום רנטגן באזור השוק ולהלן התוצאות: מבנה גרמי שמור. מוקד מסויד ברקמות רכות בצמוד לדיאפיזה של הטיביה באספקט הקדמי. מה התוצאה אומרת? האם הכאבים נובעים מבעיות בגב או מבעיות ראומטולוגיות? הכאבים רק מחמירים אך קשה לי למצוא את מקור הבעיה שגורמת לי לסבל רב. אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי שמחה לקבל תשובה
נועם29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב ועוד
ד''ר זאב פלדברין01/07/2009לפי התיאור והברור נרא שמדובר במחלה ראומטית מסוג כל שהוא ולעתים לוקח הרב זמן להגיע לאבחנה המלצתי שתגשי לבדיקה של ראומטלוג כגון דר' פיסטינר היושב ברמת השרון אני בטוח שהוא יוכל להועיל לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בעצב הרדיאלירועי27/06/2009
שלום
לפני יום נחתכתי בפרק כף היד ומחר אני אמור לראות מומחה לכף יד.
אצבעות הבוהן והשני מכיוון הבוהן בתחושת אלחוש.
רציתי לדעת אם ימליצו לי לעבור ניתוח לתפירת העצב הרדיאלי האם ממולץ? ומהם הסיכונים וההשלכות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב הרדיאלי השטחי
ד''ר יונה יניב28/06/2009העצב הרדיאלי השטחי הוא עצב די בעייתי. יש הרבה חילוקי דעות בנוגע לתפירה בחתך טרי שלו מאחר והוא יוצר נוירומה גם אם תופרים וגם אם לא. אצלנו לא נוהגים לתפור אותו אבל משתדלים "לקבור" אותו עמוק יותר. אם בכ"ז נוצרת נוירומה שמציקה מאד, חותכים אותו קרוב יותר למרפק וקוברים אותו בעצם. יש עוד שיטות ל"סגירת הקצה שלו במטרה למנוע הווצרות נוירומה אבל אין הצלחה של 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידאני26/06/2009
היי
אני בחורה בת 22 לפני כמה חודשים סבלתי מכאבים באיזור הזרוע ליד כף היד הייתי מורחת משחה וחובשת את היד הכאבים פסקו ולאחרונה חזרו גם ביד ימין.בעיקר בבוקר כשאני קמה אני מרגישה מין חולשה בידיים הרגשה שכאילו נרדמתי על הידיים במשך כל הלילה.וזה נמשך כל היום. קשה לי להרים דברים אפילו קלים מאוד.מה זה יכול להיות?וממה יכול להיגרם?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי יד
ד''ר יונה יניב27/06/2009יכולים להיות מספר דברים אבל עלייך להבדק, ורצוי אצל כיר' של היד כדי לדעת מה הבעיה וכיצד לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)