פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבוב הקרסול
    רחל
    26/06/2009

ביום ראשון נפלתי עברתי חומה בגובה חצי מטר וכאשר הנחתי את הרגל סובבתי את כולה. היא התנפחה ומאז איני יכולה לדרוך עליה. בצילום אמרו אולי שבר תלישה,בבית החולים אמרו שזו מתיחה קשה ברצועות. קיבלתי קיבוע מפלסטיק ואני נעזרת בקביים. האם מתיחת רצועות יכולה להיות כ"כ קשה שחמישה ימים כבר איני מצליחה לדרוך על הרגל?
    יש לי תחושת לחץ ברגל כאשר היא מונחת למטה.כמה זמן זה יכול לקחת עד שאוכל לפחות לצלוע?
    מה זה שבר תלישה ? אם היה שבר וודאי היו אמורים לראות בשני הצילומים שעברתי?
    האם הקיבוע והמנוחה אמורים לעזור או יש עוד דברים שיכולים לזרז את החלמת הרגל?
    תודה מראש רחל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיבוב הקרסול

הוספת תגובה

• קרסול

ד''ר יחזקאל טיטיון
    29/06/2009

האם מתיחת רצועות יכולה להיות כ"כ קשה שחמישה ימים כבר איני מצליחה לדרוך על הרגל? - כן.

יש לי תחושת לחץ ברגל כאשר היא מונחת למטה.כמה זמן זה יכול לקחת עד שאוכל לפחות לצלוע? - אללה יודע.

מה זה שבר תלישה ? - במנגנון סיבובי יכול להגרם שבר תלישה של קצה הפטישון החיצוני.

אם היה שבר וודאי היו אמורים לראות בשני הצילומים שעברתי? - בד"כ כן.

האם הקיבוע והמנוחה אמורים לעזור או יש עוד דברים שיכולים לזרז את החלמת הרגל? - מנוחה עם רגל מורמת קירור מקומי והרבה סבלנות. הפעלה עצמית של הקרסול כדי לשמור על טווח תנועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סד לילד
    אשר
    25/06/2009

שלום,
    בני בן ה-13 הינו המיפלג מלידה. הפגיעה היא בגפיים הימניות.
    כיון שהרגל "עושה פיזיוטרפיה" יומית במהלך ההליכה והריצה, מורגשת רק צליעה קלה, אבל יד ימין, המשמשת כיד עזר בלבד ובשל כך נמצאת פחות בשימוש, נכנסת מדי פעם למנח לא טוב [מפרק שורש כף היד כפוף, יד צמודה לגוף].
    רציתי לברר לגבי אפשרות לטיפול באמצעות סד.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סד לילד

הוספת תגובה

• סד

ד''ר יונה יניב
    27/06/2009

כן, יש מקום לטיפול אצל מרפאות בעיסוק כולל סדים. אבל אם הילד עם יכולת טובה לשיתוף פעולה ניתן לעשות ניתוחים לשיפור תפקוד ומראה של היד - אנחנו עושים ניתוחים כאבל בהצלחות טובות בבי"ח שיבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירומה מורטון
    שושי
    25/06/2009

שלום, אני בת 33 לאחר לידה. כשהייתי בהריון בחודש השמיני נפלתי ושברתי 2 עצמות בכף הרגל.
    בתחילה לא הבחינו בבית חולים וולפסון שמדובר בשברים, רק לאחר חודש כשהכאבים גברו נסעתי לשם שוב הבחינו בשברים וגיבסו לי את הרגל.
    כשהורדתי את הגבס ניגשתי לאורטופד מכיוון שאינני יכולה לדרוך על כף הרגל רק על העקב ואני ממש סובלת מכאבים איומים.
    האורטופד אמר שזה נוירומה מורטון ושאני צריכה לטפל במרפאת כף רגל.
    מה עליי לעשות?? אני סובלת כבר למעלה מ 4 חודשים???

אודה על תשובתך בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    נוירומה מורטון

הוספת תגובה

• נוירומה.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    29/06/2009

עלייך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל, כמו שנאמר לך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר יכולים לגרום גם לצריבה בקרקפת?
    מיטל
    24/06/2009

אני בת 30 ,מיום שבת בערב יש לי תחושת שריפה בקרקפת שמתחילה מהמצח וממשיכה עד לעורף מתמקדת בעיקר במצח ומרכז הראש,בנוסף יש לי מעין סחרחורות או חוסר איפוס.הייתי אצל שני רופאים אחד אמר שזו תגובה קלאסית לאחר וירוס(היו לי בחילות וכאבי בטן בסוף שבוע ומעט חום 37.8) והשניה מתלבטת בין סינוסיטיס לבעיות בצוואר.שאלתי היא האם בעיות בצוואר עשויות לגרום לתופעות שציינתי? (חשוב להוסיף כי אני שנה וחצי לאחר לידה ולאחר הלידה הופיעו כאבי גב תחתון ומעין "חריקות "בצוואר) .כגע מקבלת אוגמנטין במידה ומדובר בסינוסיטים.האם יש צורך לפנות גם לנוירולוג? תודה מראש.

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר יונה יניב
    27/06/2009

השאלה מופנית לפורום לא מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד אכילס
    ש.ד
    23/06/2009

שלום רב,
    אני כמעט חודש עם גבס ברגל וקביים בגלל דלקת בגיד אכילס.
    יש לציין שאני לא ספורטאית או שומרת על כושר בעשיית ספורט.
    אני עובדת בחברת אבטחה 3 חודשים את הכאבים הרגשתי בזמן אחד מהסיורים שלי
    במשמרות שלי שהן כל יום בד"כ 8 שעות או שאני נמצאת במקום קבוע ובעמידה רצופה עם חצי שעה הפסקה או שישנם ימים אשר אני עוסקת בתפקיד אחר אשר מצריך הליכה מרובה. אציין גם שיש משמרות שהגיעו ל-16 שעות עבודה.
    ברצוני לדעת אם הדלקת בגיד יכולה להיגרם לי כתוצאה ממה שתיארתי כאן ,או שמא היא מגיעה ממאמץ חד פעמי או תנועה לא נכונה. או שזה גנטי?
    בבדיקת מיפוי עצמות שנערכה לי רשמו בממצא לגבי הרגל שלא לגבייה התלוננתי על כאבים,שיש ריכוז מודגש בעקב ימין,ברוסיטיס קלקנאוס. אומנם לא הבנתי מה זה אומר והופנתי לבדיקת MRI וטרם תוצאות בידיי,אך רצוני גם לדעת אם ממצא זה יכול ליהיות קשור להליכה מרובה שלי או שזה משהו שבכלל גנטי ואין בו שום קשר לעיסוק שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד אכילס

הוספת תגובה

• דלקת

ד''ר יחזקאל טיטיון
    29/06/2009

לא ניתן לדעת בביטחון מה הגורם. יתכן שזה בשל העבודה יתכן ולא.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר השתלת ברך
    גולן נירה
    23/06/2009

אני היום בת 69 בתאריך נובמבר 2006 עברתי ניתוח השתלת ברך בביח" לנייאדוץ מאז ועד היום אני סובלת כאבים עזים,נעשו מספר צילומים לא נמצאה דלקת. יש ועיתים הרגל באזור הברך ממש מאובנת וכבדה,הרופא שניתח אותי פתר אותי בתשובה "זה מה יש". לעיתים בשעות הלילה,יש התכווצות של האזור ועד למפרק פרק הקרסול. וזה קורה גם ביום. לשעבר עסקתי בספורט לפני הניתוח,כיום אינני יודעת עם מותר לי ואם זה רצוי. איך ניתן לפתןר את בעיית ההתאבנות של ברך????? אני פעילהה,הולכת ,נוהגת,מנסה לא לבתייחס לתופעה,אך לעיתים זה ממש בלתי ניסבל,נוסף על כך כשזה קורה ישנה נפיחות גדולה באזור שיורדת עד לכף הרגל. אשמח עם אוכל לקבל איזה שהוא פתרון. בתודה[גולן נירה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר השתלת ברך

הוספת תגובה

• כאבים בברך לאחר החלפה

ד''ר זאב פלדברין
    01/07/2009

התופעות שאת מתארת הן באמת חריגות
    במקרה מסוג זה אניממליץ להבדק על ידי מומחה להחלפת ברכים אחר ולא הרופא המנתח .
    המלצתי לדוגמא שתלכי להבדק אצל דר' הנדל דוד היושב בראש"צ טלפון 039646239 אני בטוח שהוא יעזור לך .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני מטורפת?
    אני
    23/06/2009

אני בחורה בת 27. מכורה לספורט מאז ומתמיד.

לפני חודשיים וחצי התחילו לי כאבים בכף הרגל (לאחר שהייתי עושה מחול אירובי במינון מאד אינטנסיבי)מה שהתברר כשבר מאמץ. מסיבה זו לא התעמלתי אירובי כל הזמן הזה!!! (עשיתי אימוני כוח)

הרגשתי שאני משתגעת נפשית ושהגוף שלי מתנוון. מאד מאד קשה לי בלי ספורט. התירו לי לעשות שחיה ואופניים שלא כל כך מסתדר לי

משיחותי עם אנשים הבנתי ששבר מאמץ לא ממש עובר. חיכיתי כל כך הרבה זמן ועדיין אני מרגישה אותו אז החלטתי לחזור לריקוד במינון עדין (פעמיים בשבוע 40 דקות וגם כשאני רוקדת אני עושה תנועות מאד עדינות) ולהתעלם מהכאבים.

לאחר אימון איורבי (אימון ראשון) כואב לי קצת אבל לא משהו מיוחד

האם אני גורמת לעצמי נזק בל יתוקן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני מטורפת?

הוספת תגובה

• נזק...

ד''ר יחזקאל טיטיון
    29/06/2009

לפני שאת חוזרת לפעילות, ני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך, יש לבצע צילומים ולראות שהשבר התאחה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בברכיים באיכילוב
    רונית לוי
    22/06/2009

שלום רב,
    לסבי נשחק הסחוס בברך וכתוצאה מכך הוא בקושי יכול ללכת בתקופה האחרונה.
    קבעו לו תור לניתוח בבכרך בביה"ח איכילוב במחלקה אורטופדיה א.

מכיוון שמדובר במקרה לא פשוט, רציתי לברר האם מחלקה א באיכילוב בעלת מוניטין טוב בניתוח מסוג זה, וכן מה ההבדל בין מחלקה א למחלקה ב באיכילוב.
    והאם עדיף לבצע את הניתוח באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בברכיים באיכילוב

הוספת תגובה

• מוניטין

ד''ר יונה יניב
    23/06/2009

זו לא שאלה באורתופדיה, אבל החלפת ברכיים עושים בכל מקום. חשוב כמובן מי המנתח ולא באיזו מחלקה בדיוק. אבל גם למנתח הטוב ביותר לפעמים יש בעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת או שבר מאמץ ?
    דוד
    22/06/2009

. הבנתי שיש להחליף נעלי ריצה כל 800 ק"מ. יש לי מדרסים שקיבלתי דרך קופת חולים, מדרסים טובים שנלקחו במידת גבס אך לא מחומר קשיח כמו גרפיט.
    מלבד השימוש הרגיל במדרסים ביום יום, אני רץ באופו קבוע בין 80-100 ק"מ בחודש. שאלתי היא, האם יש להחליף גם את המדרסים בכל מס' קילומטרים מסויים, או שאפשר להסתפק בהחלפת המדרסים פעם בשנה למרות העובדה שאני רץ ?

2. לפני שבוע רצתי יותר מהרגיל, ורק לאחר שהגעתי הביתה הרגשתי פתאום כאב חד בצד החיצוני הימני של כף רגל ימין (סמוך לעצם המסרק החמישית, אם מסתכלים על כף הרגל לאורכה אז באמצע כף הרגל). בהתחלה צלעתי וכאב לי ללכת, אך הכאב הלך והשתפר עם כל יום שחלף ובמיוחד עם נטילת כדורי אטרופן. במשך כל השבוע נמנעתי לחלוטין מריצה והמעטתי בהליכה. כעת המצב הוא הוא שאני יכול ללכת ואפילו לרוץ, אבל עדיין יש כאב קל בהליכה ארוכה, בנשיאת משקל כבד, במתיחה של כף הרגל קדימה/שמאלה ובנגיעה בנקודה הספציפית בכף הרגל שהיא מקור הכאב.
    שאלתי היא האם יש טעם בפניה לאורטופד וביצוע מיפוי עצמות על מנת לשלול לחלוטין אפשרות של שבר מאמץ לפני חזרה לריצה סדירה, או שמתאור המקרה ניתן להניח שמדובר בדלקת ואני יכול פשוט לחזור לרוץ כאשר הכאב יעבור לחלוטין.

תודה רבה !@

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת או שבר מאמץ ?

הוספת תגובה

• מדרסים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    22/06/2009

1 - אין צורך להחליף מדרסים כל עוד הם נוחים ועושים את העבודה גם אחרי יותר מ-800 ק"מ או שנה. מי שסיפר לך את הסיפורים הללו רוצה למכור...

2. תחזור באופן מדורג. אם הכאב חוזר = פנה לבדיקה. אם אין כאב, סבאבא.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Cuboid bone
    ליפז
    22/06/2009

שלום רב,

אותרופד איבחן קרע בלברום, אולם בדיקת האם אר איי חזרה ללא ממצאים שמראים על כך ("בדיקה תקינה").

במיפוי עצמות הודגמה קליטת יתר בleft cuboid bone (ממצא לא ספציפי, וללא ממצאים נוספים).

בעוד יומיים תור למומחה, אך עלי לדעת בהקדם אם תתכן דחיית הטיסה המתוכננת לשבוע הבא. האם להערתכם מדובר במשהו חמור מספיק כדי שאתבקש לעבור מספר בדיקות נוספות שממצאיהם יתקבלו תוך זמן רב (שבוע או יותר)? או שאני יכולה לתכנן את הנסיעה בשבוע הבא (יום א'), ולהספיק הכל עד אז?

אשמח לתשובה בהקדם,

תודה רבה

ליפז

לקביעת תור
    סגירה
    Cuboid bone

הוספת תגובה

• קליטת יתר קלה

ליפז
    22/06/2009

קליטת היתר שהתקבלה במיפוי הינה "קלה". האם ניתן לדעת על פי המיפוי באיזו בעיה מדובר? (אם שבר או דלקת למשל")

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    22/06/2009

תוצאות המיפוי לא שוות ללא בדיקה קלינית ולא הסברת כלל מה בעצם הבעיה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צאוור וגב תחתון..
    דודי
    22/06/2009

אני בן 19, ביום ראשון שעבר(ב 14 לחודש) הייתי מעורב בתאונה קלה.. אני ישבתי ליד הנהג והיתי כפוף כי חיפשתי משהו בתא כפפות.. והנהג בלם תרכב בפתאומיות ובחדות שהייתי כפוף.. והחגורה העיפה אותי אחורה והיה לי מין ניעור של הראש והצאוור כתוצאה מהלימה החזקה(כי הוא עף אחורה מהבלימה ומהחגורה שבלמה אותי מלעוף קדימה).. לאחר מכן היו לי כאבים חדים בצאוור למעלע(מאחורי הראש) ובצד ימין של הצאוור וגם בגב התחתון מימין ולא יכלתי להזיז כלל את הצאוור.. וכאבים אלו נמשכים עד היום! ועדיין מאוד קשה לי להזיז את הצאוור ואני בקושי מצליח.. הגעתי למיון ושם עשו לי צילומים לצאוור וגב התחתון והאורטופד אמר שהצילומים חלקים והכול תקין לפי הצילומים..
    בנוסף אני סובל מכאבי ראש חזקים מאז התאונה ובדקה אותי ניורולוגית ואמרה שזה יעבור תוך שבוע.. השאלה שלי היא כזאת האם זה הגיוני שעדיין כואב לי ואני בקושי מזיז את הצאוור ובצילום אין כלום?(שכחתי לציין שעו לי זריקת ולטרן והיא עזרה לכאבים בצד ימין של הצאוור אבל רק לכמה דקות) ומה יש לי? למה עדיין יש לי כאבים ובצילום אין כלום והאורטופד אומר שזה נראה תקין? מזה יכול להיות?
    אני מאוד ישמח אם תעזרו לי כי כבר נמאס לי לא לדעת מה יש לי ושהרופאים אומרים שהכול נראה תקין ולא עושים איתי כלום וכול הזמן אומרים שזה יעבור? זה טבעי בכלל שזה נמשך כול כך הרבה זמן ובצילומים אין כלום והאורטופד לא רואה כלום?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צאוור וגב תחתון..

הוספת תגובה

• פגיעת צליפת שוט

ד''ר חגי אמיר
    22/06/2009

שלום דודי,
    התאונה שאתה מתאר יכולה להתאים לפגיעה במנגנון צליפת שוט.
    במיקרים אלו הפגיעה איננה בחוליות הצואריות אלא ברקמות הרכות בצואר. ולכן לא ניתן לראות שינויים בצילומים.
    הכאבים יכולים להמשיך מספר ימים ובדרך כלל אם ממשיכים להניע את הצואר לפי היכולת, ולוקחים משהו נגד כאבים כשכואב, הכאב עובר תוך שבועיים שלשה.
    במיקרים בודדים הכאב נימשך יותר זמן ודורש פיזיוטרפיה או טיפול כירופרקטי.
    כולי תקוה שזה לא המיקרה שלך והכל יעבור מהר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרקי הידים
    אלעד
    21/06/2009

שלום .אני בן 26 ולאחרונה התחלתי להרגיש תחושה משונה בפרקי היידים
    אם לתאר ,האחיזה שלי מרגישה לי חלשה יותר אם תחושה של אי נוחות מסויימת במפרקי אצבעות כף היד
    לא הייתי מגדירא ת זה ככאב , הגדרתי היא אי נוחות
    אני נמצא כרגע במדינה שבה אנחנו בחורף כרגע ולתאור המקרה אוסיף
    שאני עובד (בגינון ) ומתאמן במשקולות בחדר הכושר ,
    אשמח לדעת אם יש לכם רעיונות האם זה יכול להיות דלקת פרקים ,או משהו אחר
    תודה מראש
    אלעד

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפרקי הידים

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יונה יניב
    22/06/2009

כמה שאלות - האם בשתי הידיים? האם בגינון אתה עובד שווה בשתי הידיים? באילו מפרקים מדובר או באילו תנועות או האם כאוב כל הזמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם בולטת בכף רגל
    רותי
    21/06/2009

שלום,

אני בת 37 וסובלת שנים מעצם בולטת בכף הרגל. ממש קשה לי עם נעלים, סנדלים, כל מה שרק נוגע לי בעצם.
    מהי השיטה הכי מומלצת היום לניתוח? איזה סוג של רופא מבצע אותה? זמן ההבראה? שמעתי משהו על לייזר.. אשמח לשמוע יותר.

תודה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה
    עצם בולטת בכף רגל

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר יחזקאל טיטיון
    22/06/2009

יש סוגים שונים של ניתוחים תלוי בעיוות ובתיקון הנדרש.
    לייזר, זאת סכין כמו כל סכין אחרת ושלא ימכרו לך סיפורים.
    מי שמבצע הניתוחים אלו אורתופדים המומחים בטיפול בבעיות קרסול וכף רגל או לעיתים פודיאטרים.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי תופת בזרועות
    שאלה
    20/06/2009

3 שבועות דלקת ריאות. קיבלתי כדור רוקסו. לאחר מספר ימים של רוקסו התחלתי לקבל כאבים עזים בשתי הזרועות בעיקר בלילה. הפסיקו לי את הכדור והכאבים ממשיכים. מה זה יכול להיות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי תופת בזרועות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

ד''ר יונה יניב
    21/06/2009

יש לפנות ראשית לרופא המשפחה להבדק והוא יפנה אותך לרופא המקצועי הדרוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת דיפרוספאן
    ימין רויטל
    20/06/2009

שלום רב!
    אני סובלת מדלקות בשני המרפקים ,לפני כחדשיים טופלתי בדיפרוספאן זריקה אחת לשבועיים 3 במספר,ישנה הטבה,לאחרונה הבחנתי בשינוי, צבע העור במרפק התבהר ובנוסף מבנה העצם השתנה המפרק במרפק הימני בולט ומחודד יותר מהשמאלי ובנוסף יש בליטה לא ברורה
    בכתף הימנית רציתי לשאול האם אלו תופעות לואי של הזריקה והאם אני אמורה לדאוג שיש בעיה אחרת? תודה מראש רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת דיפרוספאן

הוספת תגובה

• זריקה

ד''ר יונה יניב
    21/06/2009

צבע העור והדלדלות רקמת השומן התת עורי(הגורמת לבלטות העצם במרפק!! - באיזור ההזרקה) הם תופעות מההזרקה - לגבי הכתף - לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה