מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימן כחול וכאבים בגב כף הידשני02/09/2009
שלום,
לפני שלושה ימים קיבלתי מכה חזקה בגב כף היד מתחת לשתי האצבעות קמיצה והזרת..
כתוצאה מכך התפתח סימן כחול
היום (שלושה ימים אחרי) התחילו לי כאבים גם באצבעות, אני מסוגלת להזיז אותן, פשוט מידי כמה זמן אני מרגישה כאב... מה צריך לעשות? :S
האם לגשת לאורטופד?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה ביד
ד''ר חגי אמיר03/09/2009שני שלום,
אם את יכולה להניע את האצבעות ללא כאב, שימי קרח, והפעילי את האצבעות.
אם הכאב חזק ויש שהגבלה בתנועה כדאי לגשת לאורטופד ולצלם.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב כפוףיעל01/09/2009
ביתי בת 20 כפופה מעט בגב.האם זו סיבה לשים ברזל ?היא מנסה להרים את הגב אך הטבע מכריע ולאחר כמה דקות היא כבר כפופה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב כפוף
ד''ר חגי אמיר02/09/2009יעל שלום,
לא ברור לי איזה ברזלים את שמה על הבנות שלך?
הפתרון בדרך כלל בא על ידי מודעות גוברת ליציבה, וחיזוק שרירי הגב והשכמות.
אם זה היה מספיק חשוב לה היא תעשה משהו בנידון.
היזהרי עם הברזלים,
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי הלםדלית עמית31/08/2009
שלום
האם ניתן לטפל בתעלה קרפלית באמצעות גלי הלם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי הלם
ד''ר חגי אמיר02/09/2009דלית שלום,
אני מסופק אם טיפול כזה יכול לעזור, למרות שסביר שהמפעילים ינסו לשכנע לטפל בגלי הלם, אולי זה יעזור?
גלי ההלם אמורים להוריד את התהליך הדלקתי בגידים ורצועות בכף הרגל בכתף ויתכן במקומות נוספים.
אין לי מספיק ניסיון עם שיטה זו.
יש שמספרים כי השיטה פתרה להם בעיה שסחבו זמן רב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בכתפיים.דביר31/08/2009
היי.
הוספתי הודעת זאת גם בפורום רומטלוגיה לא בטוח לאיפה זה מתאים.
אני בן 15, ואולי בחודש האחרון יש לי מן רשרוש בכתפיים, זה לא בדיוק כמו קליקים.
למרות זאת, אין שום כאב והכל רגיל.
צריך לשים לזה לב? יש סיבה לחשוש?
או שזה יחלוף?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשרוש בכתפיים
ד''ר חגי אמיר02/09/2009שלום ד',
סביר שיעבור.
אם זה יפריע לך או יתחיל לכאב או להציק פנה לרופא.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLANTAR FASCIAL FIBROMATOSIS EDEMAאלפרד30/08/2009
PLANTAR FASCIAL FIBROMATOSIS EDEMA SWELLING.
מה היא אבחנה משוערת זו?
תאור: לאחר בהליכה יומית על הטילת בה הרגשתי מכה קלה באזור האצבע הקטנה התנפחה כף הרגל
אחרי יומים מנוחה נרגעה ויכלתי ללכת ויצא שהלכתי מספר קילומטרים - אח"כ התנפחה הרגל שוב
מנוחה של 3 ימים וחזרתי ללכת -> חזרתי ללכת ושוב התנפחה הרגל והפעם גם אחרי 4 ימים לא עברה הנפיחות
רגישות עיקרית באצבע הקטנה וזו שלידה - כפיפה מאד כואבת
אז הלכתי למיון - לא ראו סימני שבר אך החליטו לקבע האצבעות -> 3 שעות אח"כ הנפיחות נעלמה ברובה
עוד מספר ימים ושיבה להליכה הרגל מתנפחת ובעיקר כואב בנקודה ספציפית היכן שהוא באזור הכריות
אם הינני מתליח לא לדרוך על הנקודה הכואבת הרגל לא מתנפחת
הלכתי לאורטופד ושלח אותי לבדיקות שזו האבחנה המשוערת - מהי אבחנה זו?
בשיטוטי באינטרנט עולה שזה דרבן עכב אך אין לי שום בעיה בעכב (הבעיה באזור הכריות והאצבע הקטנה וזו שלידה)
אפילו נהפוך הוא: אם אצליח ללכת על העכב לא יהיו כאבים והרגל לא תתנפח
אז מהי האבחנה המשוערת והאם ניתן לקבל הערכה שלכם אילו אפשרויות עומדות בפני (זה כבר כמה שבועות יותר מדי)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון06/09/2009לצערי לא ניתן להגיע לאבחנה לפי התאור. אין מנוס מפניה לבדיקה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי תאונות דרכים בחצי שנה האחרונהספיר29/08/2009
באפריל עברתי תאונת דרכים שבעקבותה נאלצתי לעשות 2 צילומי רנטגן ומיפוי עצמות.
שבוע שעבר עשיתי עוד פעם תאונה והאורתופדית שלי רוצה לשלוח אותי עוד פעם לצילומים..
אני ממש לא מתלהבת מכל העניין הזה ששולחים אותי לצילומים בפעם השלישית בפרק זמן כזה קצר, רציתי לדעת איך אני משיגה הפנייה לבדיקת MRI שהיא לא מסוכנת כמו כל הצילומים האלו שמאד קל לרופאים לשלוח את המטופלים שלהם אליהם וגם בגלל שאני רוצה שיבדקו לי את הדיסקים בגב. כל הבדיקות הללו שעשיתי עד עכשיו הם בעקבות כאבים בגב.
אני אובדת עצות ומפחדת שבסופו של דבר אחרי שאני אטפל בכאבים בגב אני אצטרך להתמודד עם השלכות אחרות בגלל כל הבדיקות האלו שממש לא בריאות.
אשמח לקבל עצה בנושא ותשובה לשאלתי.
תודה, ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי רנטגן
ד''ר חגי אמיר02/09/2009שלום ספיר.
ראשית אם את מרגישה טוב אינך צריכה צילומים.
אם את חשה כאבים ואת רוצה לדעת אם יש בעיה כדאי לעשות צילומים .
MRI איננו בדיקת הבחירה לכל דבר, ואליו ניגשים אם הצילומים לא מראים דבר ורוצים לכוון את הבדיקה למשהו ספציפי.
כמות הקרינה ממספר הצילומים שאת עוברת קטנה מאד ואם את אינך בהריון , בד"כ אין סיבה לדאגה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לפיענוח CT שביצעתי:סיון28/08/2009
שלום רב!
אשמח להסבר לפיענוח CT שביצעתי:
בכל הקטגוריות: אין עדות לפתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית.
במרווח L4-L5: בלט דיסק אחורי מינימלי עם בקע לטרלי קטן מצד שמאל הגורם ללחץ במהלך של השורש הסמוך ומחיקה של השומן האפידורלי באותו צד. התעלה הספינלית רכה מוצרת עד 7.0 מ"מ.
בנוסף- מבנים גרמיים כולל גופי החוליות וקשתות האחוריות ומפרקים הפאצטליים נראים שמורים.
רוחב התעלה גרמית תקין.
אין עדות ל CENTRAL SPINAL STENOSIS לאורך ע"ש מותני מלבד גובה L4-5.
שומן אפידורלי וליגמנטום פלבום תקין פרט לגובה L4-5.
אני גבר בן 33 אני סובל מכאבים באופן לא קבוע בעכוז שמאל עם הקרנות לכל אורך רגל שמאל מזה 2-3 חודשים (בעיקר מקימה מישיבה לעמידה).האם מדובר בפריצת דיסק או שמעטפת הדיסק עדיין שלמה? מתי אוכל לשוב לפעילות ספורטיבית ולאיזה? האם מדובר בנכות? בנכות קבועה לכל החיים או שזה יחלוף מתישהו?
בנוסף, הייתי שחיין בעברי הרחוק ואשמח לחזור ולשחות, האם מומלץ? ישנן המלצות נוספות / אחרות?
המון תודה לך!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח CT
ד''ר חגי אמיר02/09/2009שלום סיון,
קשה ללא בדיקה מדוקדקת להעריך את מצבך.
לאור הנתונים שסיפקת קיימת בעיה קלה בגובה L4-5 בצד שמאל. אין הרבה מקום לעצב שיוצא מעמוד השידרה, ולכן אם יש קצת נפיחות במקום בגלל איזה נזק חולף, זה עלול לגרום לכאבים קורנים ברגל.
המצב בד"כ חולף תוך שבועות עד חדשים. ותחזור אי"ה לפעילות נורמלית כפי שהיית רגיל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בברכים ולא מוצאים סיבה.עינב28/08/2009
שלום
לפני שבועיים בערך , הורדתי את מבט עניי לעבר הברכיים וראיתי כמה הם נפוחת , ממש בחלק התחתון, הלכתי לאורטופד הוא בדק את הברך, לא היה כואב לי ולא אבדתי מהגמישות באיזור.
והוא חשב שזו דלקת , הוא נתן לי כדורים אנטי דלקתיים, אך כעבור שבוע חזרתי אליו ואמרתי לו שזה לא עוזר הברכיים עדין נפוחת.
הוא הפנה אותי לרופא מישפחה לבצע בדיקות דם, התוצאות היו בסדר גמור ולא הראו סימן לקשר בין הנפיחות לבין הבדיקות.
שלחו אותי לבדיקת אולטרסאונד (חשבו שאולי זה מיים) אך גם בבדיקה זו , לא הבחינו בדבר.
עזרו לי בבקשה, זה מאוד מלחיץ לדעת שמשהו מתחולל בגופי ואין לו הסבר...
מה אני יכולה לעשות, למי אני עוד יכולה לפנות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בברכיים?
ד''ר חגי אמיר02/09/2009עינב, נראה שאולי לא שמת לב לנפיחות זו קודם לכן אך היא תמיד היתה שם, היתכן?
אם אין כאבים ואין נוזל תוך הברך או מחוצה לה, ואין הגבלה תפקודית, ואין בעיות בבדיקות הדם, עזבי , אל תסתכלי וחכי לראות מה יקרה עם הזמן.
אם עדיין יטריד אותך פני שוב לרופא המשפחה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקהיבגני28/08/2009
שלום לכם אני ביום שני הייתי אצל רופא מומחה לכף רגל בגלל דורבן לאחר כל טיפולים אחרים לא הצליחו הוא נתן לי זריקה
שלDIPROSPAN AMP 1CC
ואני הייתי רוצה אחרי כמה היא אמורה להתחיל להשפיעה מה אורך התקופה ומה השפעות אחרי לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת דיפרוספאן
ד''ר חגי אמיר02/09/2009שלום יבגני,
החומר הפעיל בזריקה הוא סטרואידי נוגד דלקת חזק מאד ממשפחת הקורטיזון.
בתרופה זו החומר מופיע בשני צורות קריסטלים, האחד מתפרק ומתחיל פעולתו תוך כ-6-12 שעות, והשני מתחיל את פעולתו תוך 12-24 שעות.
הפעולה שלהם היא דיכוי הדלקת המקומית. לאחר פירוק הקריסטאלים החומר גם ניספג לדם באופן איטי ומתפזר בגוף.
משך ההשפעה של התרופה הוא משלשה ימים ועד לפיתרון הבעיה לאחר זריקה אחת.
כל אחד וכל מיקרה יכול להגיב בצורה שונה, תלוי בגורם לדלקת, במידת פירוק החומר, ומידת התגובה לחומר הפעיל.
מקוה שאצלך יעבור ודי.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בגיד לטרלילילי27/08/2009
רופאים נכבדים שלום רב,
לפני שבועיים סובבתי את הברך, פניתי למוקד של קופת חולים ושלחו אותי לבדיקת על קולוגרפיה, בבדיקה נמצאו הצטברות נוזלים גדולה בבורסה הסופרא פטלרית גיד הקוואד לא הוגדם בשלמותו ייתכן משני לקרע עם יצירת המטומה באספקט הדיסטלי מניסקוסים ורצועות קולטרליות הודגמו ללא סטיות ניתן לארות הצטברות נוזלית באספקט דורסלי של מפרק הברך.
בביקור אצל אורטופד היום " קלינית יש בבירור קרע ליטרלי מעל הפיקה....יש מקום לאקספלורציה ותפירה של החלק הקרוע שניתן למישוש חיצוני".
האם במצב כזה יש דרך טיפול אחרת שלא ניתוחית ?
האם ניתן להמליץ לי על מנתח בחיפה או בצפון שיכול לנתח אותי ולערוך לי מעקב מתאים.
תודה רבה,
לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרעים בגיד הקוואד
ד''ר חגי אמיר02/09/2009לילי היקרה,
כרגיל קשה להתרשם ולתת עצה דרך האינטרנט.
רצוי לפנות למרפאה של בית חולים גדול בו קיימת מחלקה אורטופדית לעבור בירור ובדיקה שם ולהחליט על הצורך בניתוח שם.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ריסוק בשורש כף הידשגית27/08/2009
שלום רב,
אימי, אישה בת כ- 56, נפצעה לפני כשלושה חודשים (מעדה על מדרגה), וכתוצאה מכך נגרם לה שבר של ריסוק בשורש כף היד (ביד שמאל) וכן דבר קל במרפק.
הטיפול בה כלל גיבוס בלבד בבית החולים, בוצע צילום והורד הגבס.
כעת היד מעוותת לגמרי, ללא יכולת להזיז אצבעות כף היד (למעט הזזה מינימלית ביותר) וללא יכולת לבצע פעולות פשוטות כגון החזקת עט, כוס, היפוף כך היד (מגב כף היד לכף היד עצמה) וסובלת מכאבים עזים. מטופלת בפיזיוטרפיה אשר לטענתה מחמירה את הכאבים ואין כל שיפור בתנועה אף לא מינימלי.
נשלחה כעת לבדיקה עצבית בשתי הידיים לוודא שלא נפגע עצב.
שאלתי היא האם ישנה אפשרות לנתח כעת את המקום לאחר התייעצות עם מומחה כף יד והאם בהכרח גורלה הוא לסבות כל חייה מההגבלה הכה קשה. האם ישנו טיפול חלופי כלשהו במקרים מסוג זה?
בררור שישנה מגבלה לייעוץ כי המסמכים הרפואיים אינם בפניכם, אבל השאלה היא האם יש תקווה כלשהי, לאחר שלושה חודשים כה קשים וכיצד יש להנחות אותה לפעול?
בברכה,
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסוק של שרש כף היד
ד''ר חגי אמיר02/09/2009שגית שלום,
כפי שציינת בשאלתך, קשה מאד להתייחס ללא בדיקת האמא וללא צפיה בצילומים ובמסמכים.
יש לציין כי אם באמת כפי שתארת קיים ריסוק כה קשה של שרש כף היד, קיים סיכוי טוב לחזור לתפקוד טוב עם היד. הדבר דורש סבלנות רבה, המשך תרגול של כף היד ושרש כף היד.
במידה והמצב לא מתקדם יש מקום להוועץ שוב ברופא אורטופד או אורטופד כף יד כדי לבדוק אם יש צורך בהתערבות נוספת כדי לקדם את הריפוי והתפקוד, אולם בד"כ היד חוזרת לעד 70 - 90 אחוז מהתפקוד שלפני השבר לאחר כשנה מהשבר.
בהצלחה, והרבה סבלנות
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר דחיסה בחוליה D8 ומקבע 3pointsזהבית26/08/2009
לפני כשבועיים נפלתי ואובחן אצלי שבר דחיסה בחוליה D8
ורופא המיון אמר לי ללבוש מקבע 3points במשך שלושה חודשים.
כשבאתי אל האורתופד בקופה למעקב, הוא אמר לי שהוא דווקא לא ממליץ ללבוש את המקבע.
א. האם תוכלו להסביר לי ממה נובעים חילוקי הדעות האלה?
כי אני די אובדת עצות ולא יודעת מי מהרופאים צודק.
מה יכולים להיות הנזקים של עם-מקבע ובלי-מקבע?
ב. כיום, שבועיים לאחר התאונה, החלה לי תופעה של נימול באצבעות בלילה, במהלך השינה.
האם התופעה צריכה להדאיג אותי? האם זה מחייב בדיקה נוספת כלשהי?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר דחיסה ב- D8
ד''ר חגי אמיר02/09/2009זהבית שלום.
קודם כל אני מאחל לך החלמה מהירה.
רצוי לדעת מה מידת הדחיסה של החוליה.
בד"כ אם הדחיסה מתחת ל 50 אחוזים מגובה החוליה, אין צורך במקבע מלבד בשבועות הראשונים בהם המקבע יכול להוריד מעט את הכאב בעת פעילות.
מעל 50 אחוזי דחיסה רצוי ללבוש את המקבע למשך מספר חדשים שכן דבר זה יכול למנוע את המשך הקריסה ויצירת גיבנת קטנה בגובה החוליה השבורה בגב.
כולי תקוה שזה ענה על שאלותייך.
הרגישי טוב.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, חגי. אכן עזרת לי.
זהבית10/09/2009מוכרחה להגיד שאתה הרופא הראשון שהסביר לי את זה ככה,
בצורה ברורה ומדויקת.
הרגעת אותי מאוד.
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בראש רדיוסאירנה26/08/2009
אני בת42.לפני5 ימים מעדתי נפלתי ושברתי את ראש רדיוס- שבר עם תזוזה .אורטופד המנתח טוען שהיצליח לחבר את החלק היטב וקבע אותו עם בורג אחד. כעת אני עם סד עד מעל המרפק ימין. מפילה היטב את האצבעות ומודאגת מאוד לגבי המשך ההחלמה. האם אוכל להחזיר את תיפקוד היד? מה אלי לעשות עכשין. מתי להתחיל בפיזיוטרפיה.? איזה סוג של פיזיוטרפיה מומלץ? בברכה .אירנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בראש ברדיוס
ד''ר חגי אמיר02/09/2009אירנה היקרה.
לאחר שבר בראש הרדיוס חשוב קודם כל לשמור על הפעלה טובה ושיטתית של המפרקים הסמוכים למרפק - הכתף שרש כף היד והאצבעות.
זה אומר להפעיל בכח לסוף טווח התנועה לכיוון אחד לספור עד שלש ולהרפות, ובצע את הפעולה לסוף טווח התנועה השני לספור עד שלש ולהרפות, ולחזור על כך עשר פעמים. רצוי לבצע זאת אחת לשעתיים שלש בכל שעות הערנות.
ברגע שהמנתח מאפשר להתחיל להפעיל את המרפק יש להוסיף גם תנועות אלו.
אם תקפידי על כך הסבירות גבוהה שתשובי לפעילות מלאה תוך מספר חדשים.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםאתי26/08/2009
שלום שמי אתי ואני חייבת את עזרתכם מזה כשמונה חודשים אבא שלי החל לסבול מכאבי רגליים בתחילה זאת היתה רגל אחת לאחר מכן הוא התחיל לסבול גם מהרגל השניה בחודש האחרון החלה נפיחות (אני יציין שהוא אף פעם לא סבל מבעיות רגליים הוא היה עושה בכל יום הליכת ערב וכיום הוא לא מסוגל לצעוד כ-100 מטר בלי שהוא יתעייף)אני עוד יציין שהוא בן 65 הוא חולה סכרת,ולפני כ-8 שנים הוא ביצע ניתוח מעקפים הוא היה אצל מומחה כלי דם והוא אמר לו שהכל בסדר והוא לא רואה כלום לאחר ביצוע צילומים ברגליים ואולטרסאונד הכל היה תקין ואבי נשלח לקרדיולוג גם שם היה הכל בסדר והרופא אמר לו שאין קשר בין הלב לרגליים ושהכל בסדר אני עוד יציין שבתקופה האחרונה שהרגליים החלו לכאוב לו הוא נהיה יותר ויתר עייף והוא ישן יותר מהרגיל לכן אני מבקשת בבקשה תתנו לי תשובה או שתפנו אותי לפרופסור מומחה אני ומשפחתי לא יודעים מה לעשות תודה תודה תודה אתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד''ר חגי אמיר02/09/2009אולי כדאי לגשת לרופא פנימאי שינסה לברר את מקור הכאבים ברגליים והחולשה הכללית.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בכף הרגלאבינועם26/08/2009
מזה כ- 4 חודשים ישנם כאבים בלתי נסבלים הדבר מתבטא בקושי לדרוך על כף הרגל הגעתי למצב של צליעה.
הכאבים במהלך כל שעות היום (הרגשה של מסמר תקוע) ובלילה בעת ניסיון קימה מהמיטה הדבר כרוך בסבל נוראי עם צורך להאיחז ברהיטים וקפיצה על רגל אחת.
הייתי אצל אורתופד נתן לי לעשות צילום בצילום לא נראה שום דבר מיוחד.
קיבלתי זריקת קורטיזון השפיע לשבוע ימים בקושי והכאב חזר.
גם משככי כאבים שקיבלתי עוזרים לכמה שעות בלבד.
נשלחתי לפזיותרפיה אך שוב ללא הועיל.
יעצו לי לעשות מדרסים עשיתי אך אין הקלה.
נשלחתי למיפוי עצמות התשובה הרשמית בשבוע הבא, אבל האורתופד שעיין בדיסק של המיפוי לא ראה משהו חריג.
אודה לייעוץ מה ניתן עוד לעשות כי המצב בלתי נסבל ופוגע ברמת התיפקוד בעבודה כרגע בימי מחלה כי מצב הצליעה והכאב החמיר לעומת המצב מלפני ארבעה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בכף הרגל
ד''ר חגי אמיר02/09/2009עדי שלום,
קשה להגיע לאבחנה דרך התכתבות באינטרנט.
יש מקום לבדיקה יסודית וקביעה מה הבעיה ובניית תכנית טיפול לפיתרון הבעיה.
אם לא קיבלת מענה מאורטופד אחד, יש מקום לפנות ליעוץ נוסף.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)