מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיות גזיםענת02/02/2010
שלום,
בני בן 3 חודשים סובל מבעיות גזים. יונק בלבד.
יציאה פעם ב-10 ימים.
האם יש צורך לבדוק את בלוטת התריס ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג08/02/2010לא מוכר קשר בין גזים להורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה והורמון גדילהגלי02/02/2010
שלום רב,
בני בן שנה וחצי גובה 77 ס"מ ומשקל 9,200
בגיל חצי שנה היה ממוקם באחוזון 50 הן מבחינת גובה והן מבחינת משקל, ומגיל זה חלה ירידה עד לאחוזונים 3 -2 , הבעייה לדעתי הייתה ולדעת רופאים היא שהתזונה שלו התבססה בעיקר על הנקה, הבעייה היא שהוא אלרגי לחלב והמליצו לי להמשיך עם ההנקה,
הגענו למצב של בעייה משמעותית בגובה ואולי הוא יצטרך לקחת הורמון גדילה.
מידע נוסף: הוא מתעוור מלא בלילה בערך כל שעה ולו מצליח להרדים את עצמו ( רק בהנקה הוא נרדם), אני יודעת שהורמון גדילה מופרש בלילה , האם בגלל הנתון הזה הוא לא גובה?
אני רוצה לציין שאני נמוכה 154 ס"מ ובעלי 179 ס"מ
מה עושים אני מאוד מודאגת? הילד פעיל ומתפתח יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור כללי
פרופ` זאב הוכברג08/02/2010זה נשמע כמו בעיה יומיומית עבור רופא הילדים של ילד עם חסר שגשוג. הרופא יעשה ברור כללי, ורק לאחר שיחיליט שאין בעיה בשום תחום אחר הוא יפנה אותכם לאנדוקרינולוג.
אין קשר בין השינה הגרועה לחסר בהורמון גדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אינסוליןמאיה02/02/2010
שלום רב,
בבדיקת רמת אינסולין נמצאה רמה של 2.5 MLU/L כאשר הסקאלה של הבדיקה הינה בין 0 ל- 29 .
האם התוצאה תקינה ? ואם כן מהם הערכים של אינסולין שהם מתחת לנורמה אם הסקאלה מתחילה מאפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שלם
פרופ` זאב הוכברג02/02/2010לבדיקת אינסולין יש משמעות רק ביחס לבדיקת סוכר ובדיקת הרופא. תצטרכי לשאול את הרופא שבדק את הילד והמליץ על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה היפותלמיתחגית01/02/2010
מה הפירוש של תגובה היפותלמית בבדיקת GNRH והאם מדובר על תוצאה רצויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שלם
פרופ` זאב הוכברג02/02/2010זהו ביטוי לא שלם, ואינני יודע למה התכוון הרופא. שאלי אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסטרואידיםנטע01/02/2010
ביתי בת 9 חודשים סיימה לפני שבועיים טיפול בסינקטן בשל פירכוס. ירדה בהדרגה מזריקה כל יומיים לחתי זריקה פעם בשבועיים. מבחינה נוירולוגית מצבה טוב וה-EEG תקין. מסיום הטיפול המצב רוח עלה פלאים היא פעילה יותר ומחייכת אך חסרת תאבון לחלוטין. מוכנה לינוק אך מסרבת לאכול את המוצקים- מרק ופירות שהייתה אוכלת טוב. האם זו תופעה ידועה של גמילה מסטרואידים? כי אין ספק שהיא התנפחה בעת הטיפול יתר על המידה ואולי זה דרכו של הגוף לאזן את עצמו? לתת לה זמן או ללכת לייעוץ דיאטנית\ רופא? כמו כן ב-3 ימים אחרונים הופיעה פריחה על פנים באזור אף וסנטר ומאתמול גם על הגו. פריחה אקזמטוטוית מחוספסת כזו. האם יכול להיות גם כן מישני לסיום הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחלקו
פרופ` זאב הוכברג01/02/2010השינוי בתיאבון ומצב הרוח יכולים להיות קשורים לגמילה, אך הפריחה אינה קשורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת המגןמיטל31/01/2010
בני נולד ב 22.1.10, היום בן 9 ימים, השתחרר ממחלקת ילודים עם אבחנה של borderline large anterior fontanelle
נעשו לו בדיקות דם בבית החולים ביום השחרור 24.1.10 (ביומו ה 3), להלן ממצאיהן:
TSH- 9.980
T4 - FREE- 39.4
1. מה המשמעות?
2. האם יש צורך לחזור על הבדיקה, אם כן, מתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג01/02/2010הבדיקות בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור והשלכותיו לגבי הגובהדנה31/01/2010
ביתי בת ה-12 קיבלה לאחרונה את המחזור החודשי, הגובה שלה 1.46 מ'. שאלתי היא: עד איזה גיל היא אמורה למהשיך לגבוה? האם זה נכון שאם קבלת המחזור הילדות מפסיקות לגבוה?
ביתי היא מאוד מפותחת מינית. אודה לכם על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תגדל
פרופ` זאב הוכברג31/01/2010ילדה בגובה זה ממשיכה לגדול או כ5-6 סמ' לאחר הווסת הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתדנה30/01/2010
שלום,
ביתי בת 8.4 שנים. לפני כחודשיים היא התלוננה על כאבים בשדיים ואז הבחנתי בניצני שד וכך גם אישר רופט המשפחה. הוא הפנה אותנו לבצע צילום עצמות כף יד שיצאו מתאימות לגיל 10. הילדה רזה ובעלת גובה ממוצע. כאבי שד לא חלפו ואני משערת שימשיך גידול השדיים בעקבותיו. למט זה אין תופעות נוספותת(שיעור)
האם ניתן לקבל הסבר עך מה זה הזריקות? אילו נזקים? האם עשוי לעצור את ההתפתחות העתידית? גם אני קיבלתי וסת בגיל מוקדם יחסית, 11.6
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג31/01/2010כ15% מהילדות בישראל מתחילות התבגרות לפני גיל 8.
כשההתבגרות מתחילה בגיל זה, אין צורך לעכב את ההתבגרות בזריקות או בכל דרך אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטפתחות מוקדמתאמא דואגת29/01/2010
בתי בת 7וחצי ויש לה ניצני שדיים ושיער ערווה מגיל 7 מטופלת בזריקות כל 28 מזה כחודש בלבד
לאחרונה גדילה משמעותית בשדיים וריבוי שיעור. כמו כן בלוטות לימפה נפוחות כ3 ס"מ בצוואר מזה כ 14 יום ללא קשר לתופעת חום או שפעת.
האם יכול להיות קשר בין בלוטות לימפה לבין מחלות שגורמות להטפתחות מוקדמת? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
פרופ` זאב הוכברג31/01/2010לא מוכר קשר בין הטיפול לבלוטות לימפה מוגדלות.
לבדיקת רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול משהו בקשר לשיעור יתררועי28/01/2010
רציתי לשאול, האם יכול להיות קשר כלשהו בין שיעור יתר להשמנת יתר. אני סובל מהשמנת יתר חמורה , 190 ק"ג . ואני סובל משיעור באזור הגב והכתפיים ואני חושב שבאזור הגב זה היה עוד מגיל צעיר יותר. האם יכול להיות קשר כלשהו בשאר האזורים בגוף אני לא חלק אבל ממש בנורמה הישראלית. קראתי איפשהו שיכול להיות קשר בין השמנת יתר לשיעור יתר לכן החלטתי לשאול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשים
פרופ` זאב הוכברג29/01/2010אצל נשים יש קשר כזה, אך לא מוכר קשר בין שעור בגב להשמנה בגברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה . רציתי להוסיף משהו
רועי30/01/2010אתמול גיליתי על הכתף שלי שערה לבנה מוזרה ותלשתי אותה. ולמחרת גיליתי כמה שערות במקום מוזר בצוואר (אני יודע שהשאלה נשמעת טיפשית) אבל בכל זאת שאלתי . ובכלל יש לי כל מיני דברים הורמונלים מוזרים זו הסיבה שחשבתי. אגב אני מחיפה אולי אוכל להיפגש איתך איכשהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעירות יתראביגיל28/01/2010
ביתי בת 18 שעירה מאוד עושה טיפולי לייזר, נראה כי הטיפולים לא משש אפקטייביים, האם מומלץ לתת כדורים לאיזון ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` זאב הוכברג28/01/2010טיפולים הורמונליים לשיעור יתר נותנים בדר"כ רק כשהמחזור משובש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חמש - תכיפות רבה במתן שתןחוה28/01/2010
שלום, בתי בת החמש כבר שבוע עושה פיפי בתכיפות רבה - כל חצי שעה. אין בעייה בלילה. לפני כן היא בקושי עשתה ארבע פעמים ביום. היא לא שותה יותר מהרגיל.
לבעלי יש מחלת האשימוטו ולי יש מחלת גרייוס (תת פעילות לאחר טיפול ביוד).
שללו בבדיקת שתן אפשרות של דלקת.
האם יכול להיות קשור לבלוטת התריס או לסכרת? אלה התוצאות של בדיקת השתן הכללית:
URINE-CULTURE NEG.CULTURE
SG 1.02 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE Normal MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN Normal MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES 0.20 MG/DL
SEDIMENT RBC 44.00 HPF
SEDIMENT WBC 2.00 HPF
SEDIMENT MUCOUS +1 HPF
אודה לקבלת תשובתכם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות
פרופ` זאב הוכברג28/01/2010השאלה אם יש הרבה שתן או רק הרבה פעמים. לבדיקה מידדו כל מתן שתן ותסכמו את השתן ב24 ש'. עם המספר הזה פנו לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הגובה הממוצע לגיל 16?דניאל27/01/2010
שתי שאלות
1. מה הגובה הממוצע בישראל לגבר?
2. מה הגובה הממוצע לבחור בן 16?
תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 175
פרופ` זאב הוכברג28/01/2010174 ו176
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גדילהאורלי ברכה27/01/2010
יש לי בן 11 התגלתה אצלו מחלת הצליאק לפני שנתיים.
כיום הוא נמצא באחזון של 25 ובמשקל של 33.6 .האם זה מצב נורמלי לגילו?
האם ניתן לצפות מה יהיה גובהו כשיגדל ובנוסף האם יש צורך בהורמון גדילה?
אני אמא מאוד מודאגת, בנוסף גם הילד מדי פעם מראה דאגה שלא חס וחלילה יהיה
נמוך.
בתודה אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר
פרופ` זאב הוכברג28/01/201025% מהילדים הם מתחת לאחוזון 25.
אין צורך לצפות גובה בוגר. חכי ותראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה אצל בתי התינוקתהדס26/01/2010
שלום, בתי נולדה בשבוע 35+4 וקיבלה אנטיביוטיקה לאחר הלידה בזמן שהותה בפגייה.
לאחר שבוע, כשהשתחררה נבדקו תפקודי בלוטת התריס: TSH-8.650 T4-25.5.
ארבעה שבועות לאחר הלידה, נבדקו שוב תפקודי הבלוטה: TSH-13.24 T4-17.8 T3-6.1
הייתי רוצה לדעת מה המשמעות של התוצאות הנ"ל.
בתודה מראש,
הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דרוש מעקב
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010יש רמזים אולי לתת פעילות קלה כך שכדאי לחזור על הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)