מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- רמת TSH נמוכה אצל תינוקתאילנה03/03/2010
שלום, בתי בת שנה ו 4 חודשים, הבחנתי לאחרונה, מזה כ 3 שבועות נשירת שיער אצלה (על הבגדים, על הכרית) לא בכמות גדולה אבל יש. בדיקות דם שביצעתי הראו: TSH=0.86, T4=8.5
T3=3.7
האם זה אומר שיש בעיה בתפקוד של בלוטת התריס ויש צורך בהמשך בירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` זאב הוכברג05/03/2010כדאי להראות את הילדה והתוצאות לאנדוקרינלוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמון גדילהאיילת02/03/2010
שלום, בני בן שנה ו9 חודשים. בלידה שקל 2.780 ובסביבות גיל חצי שנה עקומת הגדילה שלו החלה להתמתן באופן משמעותי. כיום משקלו הוא 8.6 ק"ג וגובהו נמוך (לא זוכרת במדויק). הופנינו לבדיקת הורמון גדילה שתוצאותיה כדלהלן: GH-0- 15.1, GH-30- 8.64, GH-60- 33.1, GH-90- 10.3, GH-120- 10.7, GH-150- 7.25, GH-180- 7.15
כמו כן תוצאות צילום כף יד שמאל העלו שגיל העצמות מתאים לגיל הנבדק.
האם ניתן להסיק כי קיימת בעיה בהורמון הגדילה, בייחוד לאור העובדה כי התוצאה השלישית היא הגבוהה ביותר לעומת שאר התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010לפי תוצאות התבחין אין חוסר בהורמון גדילה. אך יש כמובן לעקוב אחרי הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקומת גדילה של תינוקאמאלה02/03/2010
שלום,
בני בן 9 חודשים, מאז שנולד היה אחוזון 70 גובה ואחוזון 70 משקל
בגיל 7 חודשים נמדד והיה 71 ס"מ
בגיל 8 חודשים נמדד והיה 72 ס"מ (וגם בגלל הדאגה שלי האחות מדדה 'שוב' וסתם רשמה אחרת לדעתי)
וגם בגיל 9 חודשים נמדד ועדיין היה 72 ס"מ
בעקומת הגדילה נראה שמעט יורד
האם זה נורמלי? למה אני אמורה לצפות? קבעתי מדידה נוספת חודש הבא ואני לחוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעקוב
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010לעיתים יש עצירות גדילה זמניות קצרות מסיבות פיזיולוגיות או לאחר מחלות ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת tsh אצל תינוק בן שבועליאת02/03/2010
שלום רב
אחותי ילדה לפני כשבוע תאומים ,בן ובת אתמול התקשרו מבית החולים ואמרו שבדיקת בלוטת התריס אצל הבן לא תקינה והתוצאה שלה היא 15
היום הם עשו בדיקה חוזרת
אנחנו מאוד מודאגים האם זה נפוץ שהסדיקה הראשונה לא תקינה והשניה כן?
ברצוני לציין שהוא נולד קטן ושוקל כיום 2350 ק"ג
הוא אוכל מעט מאוד האם יש לזה קשר?
בתודה מראש ליאת
בהחלט נפוץ
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010לכן חוזרים על הבדיקה כדי לאבחן את הילדים עם החוסר האמיתי. אין קשר בין אכילתו ומשקלו לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסף01/03/2010
אני בן 17 וכשהייתי 9 נאמר לי גיל העצמות שלי צעיר בכשנה וחצי ולכן יהיה לי עוד זמן לגדול בינתיים גדלתי מאוחר יחסית - בגיל 13 הייתי 144 והיום בגיל 17 בגובה 170, אני יחסית לא מפותח רק לאחרונה החחל לצמוח לי שיער בבית השחי. האם זה אומר שיהיה לי עוד זמן לגדול יותר בגלל שאני מתפתח לאט. גובה הורי 175 אבא,ו 165 אמא. כמה עוד אגדל יותר ועד לאיזה גיל תמשיך הגדילה.
תלוי מה גיל העצמות
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010אך לפי תאורך ייתכן יויש לך עוד מה לגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר - ילדה בת 9דנה01/03/2010
שלום,
מניחה ששאלתי חוזרת על עצמה, אך בכ"ז - כל מקרה לגופו..
ביתי בת 9 סובלת משיעור גבוה יחסית בחלקים מסויימים בגופה (גב עליון וידיים בעיקר).
גם אני סובלת מהתופעה בידיי בעיקר, אך אני בלונדינית מלידה (בניגוד לביתי שהיא כהה כאביה).
הבעיה מבחינתי אינה החלק האסתטי, כי אם התופעה מזכירה לי את אחותי הגדולה אשר סבלה משיעור רב גם כן בצעירותה ובהמשך התגלה כי היא סובלת קשות בימי המחזור החודשי, מתקשה במציאת גלולה מתאימה והגרוע מכל - נעזרת ברפואה קונבנציונאלית ע"מ להיכנס להריון (בשני הריונות מתוך 3) - וזאת לעומתי - המחזור שלי כמו שעון שוויצרי ולהריון נקלטתי ללא שום קושי - 3 פעמים. אני חוששת שלביתי "נגזר" גורל דומה לשל אחותי. האם ידוע על טיפול לתופעה? האם ידוע לך/ם אם הרפואה הטבעית מטפלת בבעיות מסוג זה?
תודה!
דנה
דיה צרה לשעתה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010אך היייתי ממליץ לבדוק אם לא מדובר ביתר שיעור מיני ובייחוד עוקב אחריה בשנים הראשונות לאחר קבלת המחזור. אם תהיה אי סדירות אזי יש מקום לברור הורמונלי מעמיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדדידי01/03/2010
שלום,ביתי בת 11 מאוזנת ע"י אלטרוקסין 3 פעמים בשבוע 50 מקג
כל כמה זמן יש צורך לעבור אולטראסאונד לבלוטה?תןדה
אין צורך
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010במעקב US קבוע אלא אם מדובר בגוש שרוצים לעקוב אחר גדילתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שלום רבנטע01/03/2010
לד"ר שלום רב! לאחרונה אובחנה ביתי בת ה19 ב ACH
היא סובלת מ pco שניוני, היא אינה מאוזנת( איזון ברמת ההורמונים האנדוגנים -גבוהים) היא לא מאוזנת גם עם טיפול של דקסמטזון. מה יכול להיות הסיבה לכך?
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010ייתכן שאינה לוקחת את הדקסמטזון בעיקביות ויתכן שצריכה תוספת לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "ניצו שד"- ילדה בת 6אמא 3328/02/2010
שלום רב,
לפני כשבוע הבחנתי כי לבתי (בעוד חודש בת 6) יש 2 גולות מתחת לשדיים.
מיהרנו לרופאת הילדים אשר הרגיעה אותנו כי זה יכול לקרות וכי המצב יכול להשאר סטטי במשך שנתיים. לאחר שלחצתי היא הפנתה אותנ ו לבדיקות דם וצילום כף יד. פענוח הצילום העיד כי ישנה התאמה בין גילה הכרונולוגי לבין גיל העצמות, בדיקות הדם חזרו תקינות, לדברי הרופאה מלבד מחסור בברזל במחסנים.
האם יש צורך להתייעצות עם אנדוקרינולוג? רופאת הילדים טוענת כי אין צורך. האם ייתכן כי התפתחות השדיים תעצר?
אם הצילום תקין אז למה יש התפתחות מוקדמת של השדיים?
תודה מראש,
אם מודאגת
יעוץ אנדוקריני
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010ממליץ לפנות ליעוץ כי מדובר בגיל הופעה צעיר וחריג מהנורמה ויש לברר את סוג ההתבגרות והסיבה.
אם ההתבגרות אך החלה אז גיל העצמות לא הספיק להתקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אסטרוגןמאיה28/02/2010
בתי בת חודשיים, נסגר לה באופן חלקי (חצי) איבר המין. קיבלנו משחה למרוח לה, אלא ששמעתי ממישהי שעדיף להתייעץ עם אנדוקרינולוג ולא למרוח את המשחה בשום פנים ואופן. האם אכן כך עלי לנהוג?
תודה
טיפול מקובל
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010זההו טיפול מקובל אך יש להביל את המריחה לאיזור הסגור בלבד ולא יותר משבועיים ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגות מוקדמתליאת27/02/2010
שלום רב,
ביתי בת ה-8.5 החלה לקבל זריקות דקפפטיל לפני 5 חד'. ההתבגרות החלה לפני כשנתיים.
דווקא בזמן שבו היא קיבלה את הזריקות חלה האצה בגדילה והיא עברה מאחוזון 25 לאחוזון 50.
גובהה 129. כמו כן יש הפרשות.
אני מאד מודאגת מענין הגובה שהרי עצירת המחזור נעשייית באופן מלאכותי ואלמלא הזריקות היתה בוודאי מקבלת מחזור בקרוב.
אם כך האם יתכן שהגדילה תעצר והיא תמשיך לגבוה כאילו קיבלה מחזור?(עוד כ-10 ס"מ בלבד?)
תודה
דאגה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2010הנושאים שאת מעלה הם חשובים אך ללא נתונים קליניים כמו קצב הגדילה, בדיקת ההתפתחות המינית, וגיל עצמות קשה לחוות דיעה.
עלייך לשאול את ולדון עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאת03/03/2010צילום כף יד מלפני יומיים הראה גיל עצמות 8.10 וגילה הכרונולוגי 8.5
בכל זאת יש האצה בקצב הגדילה ומעט גם בהתפתחות השדיים.
האם אפשר להסתמך על הצילום ולקוות שהגדילה לא תפגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרופא המטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ08/03/2010גיל העצמות תואם פחות או יותר לגיל כרנולוגי. אך תאוצת הגדילה והתקדמות סימני המין מחייבים הערכה מחודשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHאהרון25/02/2010
עשיתי בדיקת דם ל TSH וזה יצא תקין. אבל האם זה אומר שה T4 ו T3 תקינים? או שחייבים לעשות בנפרד?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג27/02/2010לבדיקות מעבדה יש משמעות רק בהקשר לבדיקת הילד. חזור לרופא שבדק אותך/ילדך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- alkp 1000.8yogi25/02/2010
שלום
תוצאה חריגה של האנזים ALKP 1000.8 !!! אצל ביתי בת 1.9 נולדה ללא בלוטה ומאוזנת ע"י מינון אלטרוקסין במעקב אנדו עקב ירידה מעקומות אחוזונים גם גובה ומשקל מאחוזון 50 לאחוזון 5
מה המשמעות? האם יכול להיות רק עקב גדילת עצם בכזו חריגה?
תפקודי כבד ALT חזר תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג27/02/2010זה אינו קשור לתת תריסיות או לטיפול. האנזים הזה נוצר בכבד וכן בעצמות. ישנה בדיקה שיכולה להבדיל ביניהם, ומשם יתחיל הרופא את הברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקומת גדילהרפי25/02/2010
בני בן השנתיים שיחי' מתרחק בעקומות גדילה כשהוא נולד גובהו היה 52 ס"מ וכיום הוא 75 ס"מ בבדיקת TSH שעשינו היא יצאה מצויין, השאלה אם לחזור על הבדיקה הזאת או שיש דברים אחרים שצריך לבצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
פרופ` זאב הוכברג27/02/2010ראה התשובה ליעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם הורמונליותמורן24/02/2010
שלום רב פרופסור,
תוצאות בדיקות הדם של בני בן ה9 חודשים מראים תוצאות חריגות מהנורמה-
FREE ANDROGEN INDEX - 0.3
TESTOSTERONE- TOTAL - <0.9
למרות התוצאות האלו שגיליתי אותן רק היום דרך האתר של קופח רופאת המשפחה לא התקשרה לדווח על משהו חריג,
אני מאוד מאוד מודאגת וחרדה עד כדי כך שאינני יכולה לחכות ליום שישי שרופאת המשפחה תחזור מחופשתה
אודה לך מאוד אם תוכל להשיב לי מה בעצם אומרים הנתונים החריגים של בדיקות הדם
המון תודות מראש
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג27/02/2010אין כל חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)