מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- דמם וגינליאם מודאגת10/03/2010
שלום, בתי בת 9 שנים. שבוע לאחר יום ההולדת הופיע דמום וגינלי.
גובהה הוא 145 . יש לה מעט שיעור במפשעה וניצני שד , שהופיעו רק לאחרונה.
שאלותי הן: האם זו התפתחות תקינה? האם הדמום לא מוקדם מדי? האם גדילתה תיעצר?
האם צריך ואפשר לעכב את התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעוץ רפואי
פרופ' אלי הרשקוביץ12/03/2010על בתך להבדק על ידי אנדוקרינולוג ילדים להתרשמות בלתי אמצעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות TSH ו T4 תינוקת בת חודשגילי10/03/2010
שלום רב,
ערכנו לבתי בת החודש וחמישה ימים בדיקת דם לערכי TSH ו T4, מאחר ובתחילת ההריון הייתה לי תת פעילות קלה ונטלתי אלטרוקסין במשך כל ההריון.
בדיקת הסקר התוצאות היו תקינות, אולם בבדיקת הדם היו ערכים חריגים.
TSH 5.85
T4 16.8
מאחר ורופאת הילדים לא זמינה היום רצינו לדעת מה עלינו לעשות, ובנוסף האם בדיקת הסקר לא הייתה צריכה לגלות חריגה שכזו?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין למעשה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/03/2010הייתי חוזר על הבדיקה בעוד שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
גילי15/03/2010תודה, מהו הטווח לתוצאה תקינ, בעוד שבועיים בתי תהייה בת שבעה שבועות? מהו הטווח לתינוקות עד גיל חודשיים, מצאתי במקור אחד כי עד גיל 10 שבועות TSH יכול להגיע לעד 7, האם אלו הטווחים הנהוגים גם בארץ?
בנוסף, האם לבקש בדיקה לרמות T3.
תודה רבה,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
פרופ` זאב הוכברג16/03/2010הדרך הנכונה היא להראות התוצאות לרופא, ולא לפענח אותן לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגלולותקורל10/03/2010
שלום,
בקרוב אני עומדת להתחיל טיפול בגלולות עקב אקנה בינוני, סבוריאה ומחזור לא כ"כ סדיר. שאלתי היא איזה מבין סוגי הגלולות הכי מומלץ ליטול.. הבעייה הכי חשובה לי לטיפול היא נושא העור כי האקנה מאוד מפריע לי אך מצד שני אני רוצה למזער את תופעות הלוואי כגון השמנה חס וחלילה. שמעתי ש"יסמין" זה טוב אך מצד שני קראתי שאצל חלק מהאנשים זה גרם דווקא להחמרה ותופעות לוואי קשות וזה ממש מפחיד לשמוע. שמעתי גם על "דיאנה" שזו גלולה חזקה מאוד וטובה אך עם תופעות לוואי עוד יותר קשות. אני כבר מבולבלת לגמרי ופוחדת בכלל לקחת גלולות כי בנוסף שמעתי שלאחר שמפסיקים את הטיפול בעיות העור חוזרות ובגדול.. אוווווף אני עוד מעט מתגייסת ואני חייבת כבר לטפל בזה אבל אני ממש מפחדת להתאכזב, כי אני פשוט אשקע בדיכאון אם לא יעלמו לי החצ'קונים האלה כברר
תודה רבה על ההקשבה :)
DIANA
פרופ' אלי הרשקוביץ12/03/2010זו הגלולה העדיפה עלי במצב שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקות דם הורמונליותמאיה10/03/2010
תינוקת בת 11 חודש התוצאות
FSH 3.9 IU/L 3.9
LH <0.10 IU/L <0.10
התור לאנדוקרינולוג בעוד כחודש קיבלנו הפנייה מהרופא המטפל עקב שיעור בערווה מלידה
האם תקין?
בתודה מראש,
התוצאות תקינות
פרופ' אלי הרשקוביץ12/03/2010אך אין לכך משמעות רבה למצב שתארת. יש לבצע הערכה קלינית אצל הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חוסר בהורמון גדילהמלי10/03/2010
בני בן 3 שנים וחודשיים גובה 88.6 משקל 13. אמא 150 אבא 170
נעשו 2 טסטים לבדיקת הורמון גדילה. רופא 1 נתן חוות דעת של חוסר מלא בהורמון גדילה והמלצה למתן ההורמון במיידי וזאת לאחר בדיקת MRI מח.
רופא 2 נתן חוות דעת כי אין חוסר בהורמון גדילה ועפ"י זאת אין צורך במתן ההורמון בשלב זה.
(הנ"ל הדגיש כי בטסט ה-2 בזמן 0 התוצאה היתה 14.80)
להלן 2 התוצאות.
אנא חוות דעתך.
אין חסר
פרופ' אלי הרשקוביץ12/03/2010ראשית גובהו של בנך נמצא בתחום הגובה הנורמלי לגילו כמו כן גובהו נמצא באחוזון התואם את אחוזון טווח גובה המטרה שלו. אין נתונים אודות קצב הגדילהאך רמת GH של 14.80 אינה תומכת בחסר. ממליץ בשלב זה על מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ויטמין דיאורלי09/03/2010
שלום,
לביתי בת 13 רמת ויטמין די 20.6. האם יש צורך להוסיף לדוגמא, כמוסות של 400 יחידות? כמה, במשך כמה זמן? כל כמה זמן עושים בדיקה של ויטמין D?
אותה שאלה לגבי הבן שלי, בן 18, תוצאת הבדיקה 21.
הם אוכלים מגוון ובראי, נמצאים בשמש 10-15 דקות ביום כמעט כל יום.
תודה,
אורלי
חשיפה רבה יותר לשמש
פרופ' אלי הרשקוביץ12/03/2010לפחות שעה ביום בשעות הבוקר או הצוהריים כאשר הגפיים חשופים תועיל יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף ויטמין די
אורלי12/03/2010חשיפה לשמש זה לא קל לתכנן, סדר היום לא מאפשר כל כך.
האם תוספת של ויטמין מקובל, כמה, ולכמה זמן? כל כמה זמן לבדוק רמה שלו?
אודה מאוד לתשובה ברורה לגבי תוספת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולם
פרופ` זאב הוכברג16/03/2010בעולמנו החי בחדרים, בצל, כשהאויר מזוהם, כולנו זקוקים לתוספת ויטמין די. אני ממליץ לכל 1000 יח' ליום בקיץ ו1500 יח' בחורף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה לילד בן 12ריטה08/03/2010
בני בן 12 תאום ,משקל בלידה 2.100 ק"ג.
גיל עצמות לפי 11 וחצי
הורמון גדילה 2.75
משקל כיום 43.4 וגובה 1.42
התאום שלו שוקל 61 ק"ג בגובה 1.62
איך להתיחס לתאום הנמוך והאם יש לטפלו בפרמטרים שנמסרו.
תודה מראש לתשובתכם.
חסרים נתונים
פרופ' אלי הרשקוביץ12/03/2010ראשית הגובה של בנך הוא בתחום הנורמה - אחוזון 10 . ללא ציון גובה ההורים קשה לדעת אם הגובה תואם לגובה המטרה הגנטי.
גם שבוע ההריון לא ידוע. אם נולד לאחר שבוע 37 ייתכן והפיגור בגדילה התוך רחמית מסביר את הפער בינו ובין אחיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרשני07/03/2010
ברצוני לדעת למי יש יותר השפעה על גנטיקה לאישה או לגבר כי אצלנו במשפחה אמא שלי לא שעירה כלל וגם לא אחיותיה ואבא שלי שעיר וכל האחיות שלי כולל אני ירשנו את השיעור בגוף שמתבטא בידיים, רגליים, כתפיים ועוד. בעלי לדוגמא לא שעיר כלל וגם לא אף אחד מבני משפחתו וביתי לעומת זאת מאוד שעירה אפילו יותר ממה שאני הייתי שהיתי קטנה (היא בת שנה ורואים שהיא שעירה). ברצוני לציין כי אף אחד ממשפחתו של אבי ואימי לא שעירים שום ילד או נכדה ולכן איך נוכל לבדוק מהיכן מגיע השיעור הזה כיוון שלאף אחד מבני המשפחה של הורי משני הצדדים אין שיעור לאף אחד. אז יכול להיות שזה לו תורשתי כיוון שרק אבא שלי שעיר בשאר האחים שלו?
גנטיקה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/03/2010לשני ההורים יש השפעה על נטיות שונות כולל שיעור יתר.
אך ייתכנו סיבות אחרות כולל בעיות הורמונליות.
לכן כדאי שהרופא המטפל יתרשם מהפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרמירב07/03/2010
בתי בת שנתיים ו-3 חודשים והיא מאד שעירה. יש לה פלומות שיער באיזור בית השחי, פלומה דקה באיזור הנרתיק ובכלל יש לה פלומות שיער על הכתפיים,בגב , ועוד.
אני חייבת לציין שגם בני הבכור מאד שעיר, אבל נראה שעם בתי השיעור קצת יותר משמעותי (בעיקר באיזורים כמו בית השחי) . מה עושים?
תודה
מירב
נראה כמו שיעור יתר כללי
פרופ' אלי הרשקוביץ08/03/2010אך כדאי שרופא הילדים יתרשם בעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהמיכל07/03/2010
שלום רב! בתי בת ה9 מטופלת זה כ8 חודשים עם זונדה לקבלת קלוריות בלילה. הי נמצאת מתחת לאחוזון3 גובה 116 ס"מ, ומשקל 13 ק"ג. עברה את כל הבדיקות האפשריות כולל MRIראש, כל הבדיקות תקינות. היא אוכלת מעט במשך היום ולכן החליטו על זונדה להמשך קלורי בלילה. שאלתי האם אפשר להיות כלכך הרבה זמן עם זונדה כי כנראה הדרך עוד ארוכה, הציעו לנו להכניס גסטרוסטרום ואנחנו מאד מתלבטים . מה לעשות? תודה מיכל
בעקרון אפשר
פרופ' אלי הרשקוביץ08/03/2010יש מחלות בהן זהו הטיפול במשך שנים רבות.
אם אתם מיומנים בהחדרת הזונדה אין צורך בגסטרוסטום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת שנייהאהרון05/03/2010
שלום,
אלה תוצאות בדיקות הדם של בני בן ה 15.
TSH: 8.42
נורמה: 5.5- 0.35
T4: 18.5
נורמה: 20- 10
הלכנו לאנדוקרינולוג אחד שאמר שיש לטפל באלטרוקסין מכיוון שה TSH מעט מוגבר. אבל הרופא השני שביקרנו אצלו אמר שאין צורך בטיפול מכיוון שה T4 בתווך הנורמה, ואין לטפל לפי TSH אלא אך ורק לפי רמת ה T4. עכשיו איננו יודעים למי להאמין.
אודה לכם מאוד על חוות דעתכם!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר
פרופ` זאב הוכברג05/03/2010אי אפשר לייעץ כך מבלי לבדוק את הילד.
כשהולכים לחוות דעת שניה יש לקחת בחשבון חילוקי דעות. אולי רופא הילדים יוכל לעזור להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור ראשון אצל אנדוקרינולוגשולמית05/03/2010
שלום,
יש לנו תור לאנדוקרינולוג בשל התפתחות מינית מוקדמת של ביתי, כבת 8.
עשינו צילום כף יד שמאל ונאמר לנו להביא נתוני משקל וגובה (יש לנו נתונים עד גיל שנתיים).
בכדי להכין את בתי, רציתי לדעת, מה תכלול הבדיקה הראשונה?
ושאלה נוספת: האם נתוני צמיחה חלקיים מספיקים כדי לאבחן?
תודה רבה,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל
פרופ` זאב הוכברג05/03/2010הרופא יבדוק את כל הילדה, כולל התפתחות השדיים והשעור בבושת.
כדאי להביא כל מסמך שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם בלוטת תריסנטלי04/03/2010
שלום,בני בן 7.5 חודשים נולד עם תת פעילות של בלוטת התריס, מטופל באלטרוקסין בכדור אחד לשבוע (התחיל ב 5 כדורים כשנולד וירד בהדרגה ל 1 ),רקע כללי: בלוטה במקום ובגודל הנכון,אין במשפחה בעיה של בלוטת התריס,להלן התוצאות האחרונות:
TSH mIU/L 4.75 0.35 (........*) 4.94
Free T4 pmol/L 14.05 9 (....*....) 19
השאלה שלי היא האם התוצאות תקינות?כלומר האם התוצאות מראות על תת פעילות של הבלוטה?
תודה מראש נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג05/03/2010לגבי התוצאות תמיד להתייעץ רק עם הרופא שמכיר את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמתשרה03/03/2010
אני גרה במכסיקו, ואני צריכה עזרה בייעוץ עם אנדוקרינולוג.
לבתי ימלאו 9 בעוד שבוע. תאריך לידה 7.3.2001.
גובה: 1.34 ס"מ
משקל: 27 קילו
לפני כחודש שמנו לב שבפטמות יש לה שתי גולות קטנות, מיד לקחנו אותה לאנדוקרינולוג, ששלח אותה לעשות 3 בדיקות,:
· צילום כף היד
· בדיקות דם
·ואולטרסאונד של השחלות.
צילום כף היד יצא תואם לגילה – בת 9 , בבדיקות הדם יצא שכבר יש הורמונים בגוף שנקראים FSH ו- LHובאולטרסאונד של השחלות יצא שהחל תהליך של יצור ESTRIDOL שאם אני לא טועה והבנתי את הרופא נכון, זהו תהליך של יצור הביציות. בקיצור הילדה מתחילה להתפתח.
לפי מה שהרופא אמר תהליך ההתפתחות אצל הבנות מתחיל בין גיל 9.5-10.5 והיא הקדימה אותו ב-1/2 שנה.
הוא המליץ להתחיל בטיפול תרופתי של זריקה שנקראתPAMORELIN . זוהי זריקה שניתנת פעם ב-3 חודשים במינון של 11.25 מ"ג ומקסימום ניתן לקבל אותה 4 פעמים במהלך הטיפול ולא יותר.
הוא המליץ להתחיל ב-2 זריקות ולאחר ½ שנה לעשות שוב צילום של כף היד ולבוא אליו ולראות מה מצב ההתפתחות שלה, ולראות אם נצטרך לתת עוד זריקות במהלך השנה או לא.
יש לי מס' שאלות:
1) האם התרופה מוכרת? ניתנת בישראל?
2) האם התרופה יכולה להזיק בעתיד לגלי, בקטע של להיכנס להריון או פגיעה במערכת הרבייה?
3) האם שווה להתחיל טיפול?
4) והאם הנתונים כמו של גיל ההתפתחות תקפים גם לארץ?
תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישראל קודם
פרופ` זאב הוכברג05/03/2010ילדות ישראליות מתחילות התבגרות כבר בגיל 8-12 ו15% אפילו קודם. לעתים נדירות ורק במקרים מיוחדים מטפלים בגיל 9.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילליאת03/03/2010
שלום רב,
ביתי קיבלה כבר 6 זריקות דקפפטיל.
את הזריקה הבאה היא אמורה לקבל בפסח .מכיון שאנו נוסעים לחופשה היא אמורה לקבל את הזריקה 6 ימים לפני המועד.(אין אפשרות לדחות בגלל החג)
האם זה יגרום לשיבוש הורמנלי ? האם בפעם הבאה אם תקבל את הזריקה כעבור 28 יום יש חשש שהיא לא תשפיע?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` זאב הוכברג05/03/2010לתת קודם זה בסדר, ואחרי 28 ימים שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)