מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שלוםשלי16/02/2010
אני גובה 157 בת 15,כיתה ט',מכיתה ו' גבהתי רק 2 ס''מ אבל לעומת זאת השמנתי 15+ ק''ג שני ההורים שלי יותר גבוהים ממני
אמא-162
אבא-175
ואני לא גובהת יותר,הלכתי לרופאת ילדים והיא אמרה שאחרי שיש 3 שנים וסת ומעלה אי אפשר לגבוה..
אבל זה לא הגיוני כי חברה שלי יותר גובה ממני והוסת שלה התחיל כשלי התחיל וההורים שלה יותר נמוכים משלי..
הלכתי לרופאה אחרת והיא אמרה שגובהים עד גיל 21 לא קשור לוסת..
וגם יש לי בעיה קטנה בעמוד השדרה..אולי זה קשור..בקיצור אני לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גובה סופי
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2010כנראה שסיימת לגדול. בנות גדלות כ 6 סמ בממוצע לאחר קבלת המחזור הראשון וזאת בתקופה של כשנתיים.
הייתי מתייעץ עם הרופאה לגבי סיבת ההשמנה ודרכים לטפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בבלוטת התריס ע"ש השימוטו.נטלי16/02/2010
אני בת 14 וחודש ובגיל 9 וחצי עשיתי בדיקות TSH , הTSH היה 136 ובמיפוי היתה הגדלה של הבלוטה עם קליטה מוגברת.
אני לוקחת אלטרוקסין ובמעקב כל חצי שנה בשניידר.
לאחרונה, ירדתי במשקל וכעת אני שוקלת 35.7 ,קשה לי לעלות במשקל .
האם יש לך דרך לעזור לי לעלות במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאכול יותר
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2010וזאת בהנחה שתפקודי בלוטת התריס, תקינים אצלך. בכל מקרה התייעצי עם רופאך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "ניצן השד" ? ילדה בת 5, התייעצותdoron16/02/2010
שלום,
ביתי בת 5 קטנה יחסית לגילה, 106 ס"מ, 16 קילו, מבנה גוף קטן ורזה,
תמיד הייתה פטיט, לאחרונה (שבועיים) הרגשתי גולה בשני הציצים,
היא התלוננה פעם אחת על כאב בזמן מגע (מריחת קרם גוף) אך מאז היא טוענת כי לא כואב בכלל,
היינו אצל רופאת הילדים והיא בדקה שיעור בבית השחי ובפות אך אין התפתחות כזו וגם לא ריח זיעה או הפרשות נרתיקיות,
היא המליצה לחכות ולראות האם יש התפתחות או העילמות של הגולה,
לאחרונה ביתי עשתה קפיצה בגובה ובמשקל אך לא משהו דרסטי שהפך אותה להכי גבוהה בכיתה ובטח לא להכי כבדה, היא עדיין קטנה באופן יחסי לחבריה,
האם יתכן שיש קשר לקפיצת הגדילה והתפתחות השד, האם זה מה שנקרא "ניצן השד" ויתכן שזה יעלם כמו שזה הגיע ויתפתח שוב בגיל המיועד ?
האם יש צורך בבדיקות נוספות כמו צילום כף היד, אולטראסאונד בדיקות דם הורמונליות ?
תודה מראש
אמא מודאגת
התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2010תאורך מתאים להתבגרות בגיל צעיר מאד 5 שנים. עלייך לפנות להמשך ברור אנדוקריני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך פין קצרורד15/02/2010
שלום,
לבני בן ה- 6 יש פין באורך קצר במיוחד.
לפי מה שמדדתי, אורכו 3-4 ס"מ.
האם יש מה לעשות בגיל זה ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
ורד17/02/2010אם לא ניתן לעזור לו עכשיו, האם יהיה ניתן לעזור לו בגיל ההתבגרות ?
ואם כן, איך ומתי בדיוק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פין קצר
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2010איני בטוח שמדובר בפין קצר. תלןי איך הוא נמדד. פני להערכה כעת. אין מקום בגילו לטיפול אך ייתכן ויידרש כזה בגיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה מהירהגלית דני15/02/2010
בתי בת 8 מראה סימנים של ניצנים של שד האים זה נורמטיבי בגיל כזה
או ללכת להיבדק ואצל מי
הגבול הצעיר של הנורמה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2010גיל 8 שנים בבנות הוא הגיל הצעיר ביותר הנחשב תקין ובמסגרת הנורמה להתחלת הופעת סימני מין: שדיים, ו/או שיעור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגור גדילהשרה15/02/2010
שלום,
תוצאות של
(FREE T4 8.89 PMOL/L ( 8.50- 16.00
( TSH 0.9 MIU/ML ( 0.60- 6.50
( IGF-1 <25 NG/ML ( 55.00- 327.00
Cortisol, ATCH, Prolactin נראים בנורמה.
תינוק בן 7 חודשים עם פיגור גדילה סימטרי חמור (4-5 סטיות תקן בכל הממדים)
בלידה במועד, כ2-3 סטיות תקן, בחודשיים-שלושה הראשונים גדל סביר איכשהו ומאז הולך ויורד בעקומות. מעבר לכך, בריא ומתפתח קוגנטיבית נהדר. אוכל יפה אבל כמויות מעטות. יחס גובה\משקל נורמלי. הכל קטן אצלו - אוזניים, אף, פה, כפות ידיים ורגליים מיניאטוריות.
עבר את בדיקת סקר הילודים לתת פעילות בלוטת התריס ללא חריגות.
1. האם סביר תת פעילות בלוטת יותרת המח? תת פעילות בלוטת התריס מרכזית או חסר הורמון גדילה?
2. אם התשובה ל1. היא כן, האם טיפול במצב, אם קיים, יביא לשיפור גם בהיקף הראש?
3. האם יש דחיפות בטיפול?
הגדילה הלקויה שלו גורמת לנו מתח רב בפרט לאור הראש הקטן, והתור לאנדוקרינולוג רחוק...
תודה על תשובתך!
תמונה מורכבת
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2010חוסר בהורמון גדילה אינו מסביר פיגור כה קשה וסימטרי בגדילה בחודשים הראשונים לחיים. רמות UGFI נמוכות עשויות לנבוע ממגוון לא ספציפי של סיבות. באופן נדיר ייתכנו ליקויים בגן ל IGFI או לקולטן שלו. אני ממליץ להשלים את הברור האנדוקריני אך במקביל לפנות גם לייעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שרה17/02/2010מאכזב... קיווינו מאוד שיש כאן כיוון לבעיה ברת טיפול, אבל תודה על התשובה המהירה והענינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHאינגה12/02/2010
שלום רב,
בני בן 4 חודשים ושבוע, מידי פעם מוציא את לשונו החוצה (לא את כולו) פשוט הפה שלו לא סגור לחלוטין והלשון נראת,אבל לא כל הזמן כמובן, הלשון לא נראת חריגה או גדולה. בטיפת חלב האחות שאלה למה הוא מוציא מידי פעם את לשונו ו המליצה לפנות עם זה לרופא- יש לציין שההתפתחות שלו תקינה לחלוטין, כולל משקל ושאר המדדים, הוא ניזון רק מהנקה.
פנינו לרופא ילדים וגם בדיקתו היתה תקינה וללא ממצאים, אך הוא המליץ על בדיקת TSH. הוא לא ראה משהו חריג בלשונו פשוט רצה לשלול דברים.
אני יודעת שתפקוד לקוי של בלוטת התריס מתבטא בדברים נוספים חוץ מלשון בחוץ וגם אז הלשון בחוץ כי היא גדולה ופשוט לא נכנסת לפה. והלשון יוצאת כבר בשלב מאוחר של ההחוסר בהורמון ,
הבן שלי מתפתח תקין וגם בבדיקה הגופנית הכל תקין אז למה יש צורך בבדיקה זו ת זה פשוט נראה לי מיותר לדקור אותו סתם? זאת הרי לקיחת דם מווריד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודקת
פרופ` זאב הוכברג12/02/2010את צודקת. אין קשר בין TSH לבין גודל הלשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שוחחי עם הרופא המטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2010אודות הרגשתך. מבלי לראות את הילד אני מתקשה לחוות דיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוך קומה ונמוך משקלשלום כהן12/02/2010
בני בן 8 שוקל 19 ק"ג
וגובה 1.21 מטר
האם הוא צריך בדיקות מסויימות-איזה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ילדים
פרופ` זאב הוכברג12/02/2010רק רופא הילדים שמכיר את הילד יוכל לענות על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתליאת11/02/2010
שלום רב,
ביתי בת 8.5 מקבלת דקפפטיל מזה 5 חודשים.
בתקופה זו על אף הטיפול חלה האצה בגדילה , יש המשך קל של התפתחות השדיים וקיימות הפרשות.
האם יתכן שהיא תקבל מחזור על אף הזריקות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאט
פרופ` זאב הוכברג12/02/2010הטיפול מתחיל השפעתו בהדרגה עד שרואים תוצאות. ניתן לבדוק הצלחת הטיפול לפי בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה וגדילהיעקב11/02/2010
האם באמת נכונה השמועה שגודלים בשינה בחדר חשוך? האם חשוב שהחדר יהיה חשוך מאוד, ויש צורך בשינה של כ- 10 שעות לגדילה תקינה ובריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג12/02/2010נכון שהורמון גדילה מופרש בשינה, אך לא נכון שיש קשר בין שינה לגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית מוקדמתאורית10/02/2010
שלום רב,
ביתי בת 8.3 מקבלת זריקות דקפפטיל מזה 5 חודשים. בגיל 7.5 צילום כף היד הראה שהיא בת 11. הגובה שלה 145, משקל 43.
נראה לי שעדין יש האצה בהתפתחות השדיים ובשיעור. למרות הזריקות הופיע שיער בבית שחי.
כואב לה המקום של הזריקות. הופיעו כאבי ראש. והיא לא רוצה להמשיך בזריקות.
אם היא תפסיק את הטיפול, מתי יופיע מחזור?
אנדוקרינולוג שאל בבדיקה קודמת האם התחיל מחזור. האם יכול להתחיל למרות הזריקות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן
פרופ` זאב הוכברג11/02/2010עצירת ההתבגרות היא איטית - כמו רכבת ולא כמו מכונית.
כמה זמן עד למחזור תלוי במצב ההתבגרות לפני הטיפול וקצב התקדמותו אז. בדר"כ אין להפסיק טיפול כזה עד סופו.
הטיפול אינו גורם כאב ראש.
לעתים אחרי הזריקה הראשונה או השניה יש דימום חד פעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Reducilמישהי10/02/2010
שלום, אני בת 16 וחצי וכל בדיקותיי תקינות.
ניסיתי הרבה דיאטות בחיי אך לא הצלחתי.
האם יש אפשרות לקחת רדוקטיל?
או שהאם יש כדורים אחרים שאוכל לקחת שיכולים להשפיע על התיאבון.
כי אני מאוד נואשת.
בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה
פרופ` זאב הוכברג11/02/2010תרופות להרזיה ניתנות רק במקרים מאוד מיוחדים ורק על ידי רופא מומחה להשמנת ילדים. אין אפשרות להמליץ על טיפול כזה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלום כף יד שמאלעדנה10/02/2010
בתי בת 5 ו-9 חדשים היא נמוכה מחברותיה ובצילום כף יד שמאל יצא שגיל העצמות מתאים לילדה בת 3 ו-6 חדשים מה זה אומר לגביה? מה כדאי לעשות?
בתודה,
עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג11/02/2010לצילום יש משמעות רק בהקש לבדיקה הגופנית. חזרו לרופא שביקש את הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלום כף יד שמאל
עדנה11/02/2010אני לא הבנתי את התשובה שלך. מי ששלח אוחה לעשות את הצילום זה רופא הילדים שלה וביקש שאני אפנה לאנדוקרינולוג לילדים לחוות דעת וחשבתי שתוכל בתור אנדוקרינולוג ומומחה לתת לי תשובה קצת יותר רצינית .
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
פרופ` זאב הוכברג12/02/2010אפשר להבין צילום רק בהקשר לבדיקת הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת?!גלי10/02/2010
גלי מתקרבת לגיל 10 בסביבות גיל שמונה החלו לצמוח לה שערות מתחת לבית השחי ולפני מספר חודשים שער ערווה בימים אלה עשינו צילום כף יד המעיד על כך שגיל עצמות שלה מתאים לגיל 12.
מה זה אומר? מה יש לעשות? האם זה נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג11/02/2010זה הגיל בו מתבגרות ילדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצני שדיים בבת 6 וחציליאת09/02/2010
לביתי מגיל 4 וחצי התחילו להופיע "שחורים" בפנים ולעיתים אף פיצעונים. פנינו לרופאת הילדים והיא אמרה שאם אין סימני התבגרות נוספים, לא כדאי להתחיל בירור. היום גילינו שיש לילדה ניצן שד אחד והמקום נפוח וכואב. האם זה כבר סימן ברור להתבגרות מינית מוקדמת? מה לעשות על מנת לזרז את הטיפול כמה שיותר מהר? האם כל יום קריטי? בנוסף הילדה מאוד תמימה ולא מודעת בכלל למיניות. האם צריך לקחת אותה לשיחה עם איש מקצוע, כפסיכולוג? אני מפחדת ממצב שהילדה תספר מחר לחברות בכיתה (א) והשמועה ה"מצחיקה" תתפרסם בביה"ס. מה לעשות, דחוף!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות
פרופ` זאב הוכברג11/02/2010ניצני שדיים הם אמנם עניין לבדיקה מקצועית - ע"י אנדוקרינולוג ילדים ולא פסיכולוג בשלב ראשון. די דחוף - כדאי להבדק בתוך שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)