מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיה בתפקוד בלוטת התריסציונה26/01/2010
בבדיקת תפקוד בלוטת התריס שנעשה לבני בן השנה וחודשיים התגלה T4 חופשי ברמה של
7.41 וTSH ברמה של6.51 T3 חופשי היה תקין.
שאלתי היא עד כמה זה חמור. רופאת המשפחה שלו טענה כי יש לקחת טיפול תרופתי לכל החיים, ועד כמה חסר זה יכול לפגוע בהתפתחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחזור על הבדיקה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010במקרה הגרוע מדובר בתת פעילות קלה של בלוטת המגן. אך הייתי חוזר על הבדיקה לאימות התוצאות.
גם אם תאובחן תת פעילות הטיפול הוא פשוט - כדור פעם ביום וללא תופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון חופשי אצל ילד בן 10יעל26/01/2010
שלום רב,
בבדיקות הדם של בני שעשיתי לאחרונה יצאה תוצאה לא תקינה של free testost. הנורמות הן 2.40-65 ולילד שלי יצא 0.80.
את הבדיקות דם ביקשתי מהרופאה כי נראה לי שהילד קצת נמוך לגילו. כל שאר התוצאות יצאו תקינות.
האמת היא, ששנים אני מתסובבת בתחושת בטן לא טובה לגבי איבר המין שלו. האיבר מאודקטן וחבוי. כמובן שבשנתיים האחרונות בני גדל ולא מתאפשר לי לראות את איבר מינו, אך לדברי בעלי הבנתי שהאיבר עדיין מאוד קטן, דק וחבוי.
אני מאוד מוטרדת האם יש קשר בין הדברים? האם ניתן לטפל?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טסטוסטרון
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010בגיל טרום ההתבגרות רמות ה T נמוכות מאד ולכן לבדיקה אין כל משמעות כעת . יש לעקוב אחר ההתפתחות המינית והגדילה בעוד שנתיים-שלוש בגיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של זיעהבסי26/01/2010
לבני בן ה7, יש ריח של זיעה מזה כשנתיים.
בהתיעצות עם רופא ילדים נאמר לי שאין מה לעשות ושזה לא מצביע על בעיה מסוימת.
האם זה סימן של התבגרות מוקדמת?(אין סימן אחר)
האם יש מה לעשות ?
האם יש בדיקות רצויות?
או רק להמשיך עם דאודורנט?
אודה לתשובתך
פעילות בלוטת יותרת הכליה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010אם אין סימני מין אחרים וגדילה תקינה קרוב לוודאי שאין בעיה הורמונלית .
ניתן ליתר בטחון לבדוק רמות הורמונ י מין זכריים : טסטוסטרון ו DHEAS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדיים מוגדלים בתינוקותסוניה26/01/2010
ביתי נולדה עם שדיים מוגדלים, היא עברה כבר פעמיים בדיקות דם וצילומי כף יד והאנדוקרינולוג אמר שהכל תקין ונחזור בעוד שנה לבדיקה, הילדה כבר בת שלוש והמצב לא השתנה [היא ינקה עד גיל שנה וחודשיים] עד איזה גיל עלול להמשך המצב הזה? ממה הוא נובע? האם יש איזושהיא סכנה בדבר? אנשים וילדים מעירים הערות, הילדה גודלת ואני חושת שהיא תפתח מודעות לעינין.
עד דיל ההתבגרות
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010השדיים כנראה לא יסוגו אך בגיל ההתבגרות הן יתחילו לגדול ואז לא תהיה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בת 3דיקלה25/01/2010
שלום
בתי בת 3 ., שעירה מאוד יש לה שערות בגב , בכתפיים, ידיים רגליים שפם , ובאיבר המין.
אני מודעת לכך שזו יכולה להיות בעיה תורשתית כי אני ובעלי לא הכי חלקים .
אבל אצל הילדה זה הרבה יותר קיצוני.
האם צריך לקחת ותה לבדיקה??
במידה ויתברר שהכל בסדר וזה תורשתי הם יש טיפול שמתאים לגיל הזה?
האם מותר להבהיר את השיער?
תודה
שעור יתר
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010כפי שציינת וע"פ פזור השיער לא נראה שמדובר בבעיה הורמונלית.
לגבי טיפול... השאלה למי זה מפריע לילדה או לכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון טבעי לבעיות צמיחה אצל מתבגריםשרון25/01/2010
שלום רב, רציתי לדעת האם תוסף טבעי בשם "תא חמצני 2" אכן תורם לצמיחה מהירה של ילד מתבגר נמוך קומה.
חשוב לציין כי למרות הנתונים התורשתיים שלו של הורים גבוהים, ניתן לו ע"י רופא אנדוקרינולוג מרשם לזריקות הורמונים, אך אני מעדיפה את הטבעי.
אשמח לתשובה בנושא.
אין כל הוכחה שזה עובד
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010ןלכן איני ממליץ על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מנרתיק אצל ילדה בת .9.5אולגה25/01/2010
שלום,
האם הפרשה מנרתיק אצל ילדה בת 9 מעיד על התפתחות מינית? האם זה אומר שהיא תקבל מחזור בחודשים הקרובים? גיל העצמות תואם לגילה ואין לילדה חזה מפותח אומנם שיעור כן מתחיל להופיע.
תלוי
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010אם אין סימני התפתחות מינית אחרים (שדיים, שיעור) הייתי מחפש סיבה אחרת להפרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות לתינוק בן 4 חודשיםאפרת25/01/2010
בלידה הערכים היו TSH 5.28
T3 7.5
T4 17.8
בתאריך 13/10 TSH 4.27
T3 7.5
T4 15.8
בתאריך TSH 5.28 האם יש צורך לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אפרת25/01/2010התוצאה האחרונההייתה ב 3/1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2010אין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרשני24/01/2010
ביתי בת שנה כאשר יש לה שערות בולטות ברגליים, ידיים ,כתפיים וגב (תורשתי) אך בשבוע האחרון שמתי לב שיש הופעה של שערות שחורות ובהירות באיבר המין.
מה עלינו לעשות והאם יש טיפול לזה. (היא נולדה במשקלת תקין ומתפתחת כרגיל נמצאת באחזון שלה מבחינת טיפת חלב)
דרושה בדיקה
פרופ' אלי הרשקוביץ25/01/2010ייתכן מאד ואין לכך כל משמעות אך מנגד לעיתים רחוקות מדובר בבעיה הורמונלית המחייבת אבחון וטיפול. לכן מומלצת פניה לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בערווהשולמית23/01/2010
הבת שלי בת 7 וחצי והתחיל לה מעט שיער בערווה, היא קצת מלאה. האם אני צריכה לדאוג??
זה לא ממצא נדיר
פרופ' אלי הרשקוביץ25/01/2010אך הופעתו היא מוקדמת מידי ולכן נדרשת הערכה על ידי אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בגיל עצמותלאה22/01/2010
שלום רב,
בני בן 2.5 שנים. נולד בזמן (שבוע 38) במשקל נמוך (2400 גר')
לא אוהב לאכול. שוקל כיום 10 ק"ג (לא באחוזון 3)
כשהיה תינוק היתה בעיית רפלוקס ומאז שנולד ועד עצם היום אוכל כמויות מעטות ביותר - אני מציעה אוכל מגוון.
אין שום בעיה רפואית (כגון, הורמון גדילה, ויטמין די, צליאק, בלוטת תריס, ספיגה, תבחין זיעה וכו')
בצילום רנטגן יצא שלפי גרויליך ופייל התמונה מתאימה לגיל של שנה ו- 3 חודשים בערך.
האם יש סיכוי ומהו שישלים את הפער בהמשך.
מה המשמעות של הנתונים הללו.
האם יש מה לעשות.
תודה
לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח רחב
פרופ` זאב הוכברג22/01/2010לילד בגיל זה יכול להיות גיל עצמות שנה או ארבע - זה וזה תקינים. יש לזה משמעות רק בהקשר הרחב של בדיקת וגדילת הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לא בסדר בבדיקת האולטרא סאונד ?שגיר21/01/2010
שלום רב,
לאחר בחינת בדיקות US במספר מועדים שונים טען רופא א' כי יש לבצע ביופסיה.
רופא ב' טען כי השינויים אינם משמעותיים ואין צורך לעשות דבר .
רצ"ב התוצאות.
מה עושים ?
בברכה
שגיא
תוצאות בדיקת אולטראסאונד לבלוטת התריס
כל הגדלים במ"מ
אונה ימנית אונה שמאלית גשר הערות
מועד הבדיקה 11/01/2010 11/01/2010 11/01/2010 11/01/2010
13X17X42 22 הגשר 5 מ"מ אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות
לא אחידה\אי סדירות קשרית בחלק אמצעי 8X15
אין לראות קשר קשרית בחלק תחתון אחורי 7X12
מועד הבדיקה 29/06/2009 29/06/2009 29/06/2009 29/06/2009
13X20X50 11X14X41 סדיר עם מספר קשריות עד 12 מ"מ בקוטר יש קשר בחלק אמצעי של אונה שמאלית 10X15 אין לראות הסתיידות או התנזלות
הודגמו קשריות קטנות יותר בצד שמאל אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות
מועד בדיקה 14/04/2008 14/04/2008 14/04/2008 14/04/2008
15X18X40 15X לא סדירה עם קשריות זעירות הודגמו 2 קשריות צמודות 13 ו 10 מ"מ בקוטרם יש קשר בצד שמאל של הגשר 2X5 מ"מ אין לראות הסתיידויות, התנזלות או בלוטות לימפה מוגדלות
לסיכום: מבנה בלוטת המגן מתאים לתיירודיטוס
מועד הבדיקה 30/03/2007 30/03/2007 30/03/2007 30/03/2007
23X17X35 15 האיסתמוס 5 מ"מ
קשרית איזו- אקואית במימדים 14X9 הודגמה באספק חיצוני של האונה בלוטות לימפה קטנות הודגמו בצוואר משמאל
קשרית נוספת מעט היפו אקואית במימדים 5.3X6.8 הודגמה במחצית התחתונה של האונה בהשוואה ל- US מיום 5/5/2006 אין שינוי משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג21/01/2010איננו עונים בפורום לשאלות מאין אלו. על כך יש לדבר עם הרופא שביקש את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה בגדילהנעמי21/01/2010
שלום, ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים. נולדה במשקל 3.5 ק"ג מאז לידתה נמצאת באחוזון 30 במשקל ואחוזון 75% בגובה. היום הייתי בטיפת חלב ויש ירידה בגובה בחודש מאי היתה 83 ס"מ והיום 87.5 ס"מ ירדה לאחוזון 40% . אני ממש מודאגת. למי לפנות? ממה זה יכול לנבוע? האם יש סיבה לדאגה? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ילדים
פרופ` זאב הוכברג21/01/2010ברוב המקרים, "ירידה בגובה" נובעת ממדידה לא נכונה. אחרי שתמדדי שוב בעצמך וזה יחזור על עצמו, הכתובת היא רופא הילדים. הוא רואה כאלה מקרים כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
נעמי22/01/2010שלום, אים טעות במדידה. מדדתי את הילדה פעמיים בבית וגם בטיפת חלב מדדנו את הילדה פעמיים כאשר הרגליים צמודות אחת לשניה והעקבים צמודים לקיר. היום הייתי אצל הרופאת ילדים והיא נתנה לי סידרה של בדיקות דם (דרך הוריד). אני חוששת לצליאק... מהם התסמינים? האם חוסר גדילה זה תסמין? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר
פרופ` זאב הוכברג22/01/2010הרופאה שלך מבינה עניין. צליאק היא אחת מכמה אפשרויות. תקראי בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם + רנטגן לבדיקת התפתאמא מודאגת21/01/2010
שלום רב,
ביתי בת 8 ו- 11 חודשים במעקב אצל רופאה אנדוקרינולוגית כבר מגיל 7. אתמול ביצענו בדיקות לפי הפניית הרופאה .
בצילום רנטגן כתוב כי גודל העצמות מתאים לגיל 11 וסטיית התקן לגיל היא 9.3 חודשים.
בתוצאות בדיקת הדם כתוב - TSH - 1.56 FT4-13.6
LH קטן מ- IU/L 0.5
FSH 4.1
ברור לי שהרנטגן מראה שישנה בעיה , האם תוצאות הדם תקינות ?
הרופאה אמרה שאם התוצאות לא יהיו תקינות - יהיה צורך לבצע טיפול בזריקה חודשית.
האם לפי התוצאות הללו זה הטיפול ? האם אין טיפול אחר / אלטרנטיבי לטיפול בבעיה זו ?
מה ההשלכות של הטיפול בזריקות ? האם ישנן תופעות לוואי ?
אשמח לקבל כמה שיותר פרטים (הרופאה תיהיה במרפאה רק בשבוע הבא...)
תודה וסופשבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג21/01/2010ההחלטה על טיפול היא לפי מכלול הילדה ולא רק לפי צלום ובדיקת דם. רק הרופא שבדק את הילדה יוכל לפענח התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל בכל זאת...
אמא מודאגת21/01/2010תודה על התשובה , אני מבינה שאני צריכה להמתין לרופאה בשבוע הבא...
אם אפשרי אשמח לתשובה לגבי בדיקות הדם - האם הן נחשבות תקינות ? חריגות ?
בעקרון הצמיחה העיקרית של הבת שלי היא מגיל 8 - החזה מעט התפתח והתחיל מעט שיעור בערווה , בין גיל 7-8 ההתפתחות בחזה היה - רקמת שומן.
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
פרופ` זאב הוכברג21/01/2010כאמור, אין דרך לפרש הבדיקות ללא בדיקת הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקומסטיהרופא20/01/2010
בחור בן 17 שנשלח ע"י הצבא לבירור גניקומסטיה, בדיקה פיזיקלית תקינה,
בדיקות דם (לא נמצאות בפניי) - תפקודי כבד, BHCG, Total testosterone, פרולקטין, LH, FSH ו-TSH כולם תקינים לחלוטין, רמת אסטרדיול גבוהה מעט, בחור בעודף משקל (ונשלח בטעות לדעתי לבדיקה),
האם ממצא כזה מצריך המשך הערכה ? האם זה לא ממצא נורמלי לבחור מתבגר ?
אשמח להסבר על משמעות רמות מוגברות של אסטרדיול בהקשר הנ"ל, האם קשור למשקל והאם יש צורך לאור כל הסיפור להתייחסות נוספת לדעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג21/01/2010אם אתה רופא, נוכל לדבר - אך לא בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יקר
רופא22/01/2010הבחור הוא לא חולה שלי, הוא היה בסוף אצל אנדוקרינולוג שאמר שאין לו גניקומסטיה ובכלל הכל בסדר. רציתי רק לדעת מה דעתך על תוצאה כזו ולא בהתכוון לחולה שלי או לנושא "בוער" שעומד על הפרק לכן אשמח להתייחסות כללית שלך לסוגייה ללא חשש מהשלכות כלשהן (כי אין כאלה).
תודה וסוף שבוע נעים. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עודף אסטרדיול
פרופ' אלי הרשקוביץ25/01/2010טסטוסטרון עובר ארומטיזציה והופך לאסטרדיול ברקמת השומן. אצל שמנים מן הסתם פעילות הארומטיזציה מוגברת, מה שעשוי להסביר את העליה ברמת האסטרדיול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רופא25/01/2010כך חשבתי.
שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)