מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מוקדמתאמא מודאגת23/04/2009
שלום,
בגיל 7 ו4 חודשים בתי הראתה לי כי צמחו לה מספר שיערות בפות.
פנינו לרופא ילדים וביצענו צילום כף יד. בצילום גיל העצמות התאים ל7 שנים ו 10 חודשים.
בבדיקה של אנדו בעקבות הצילום, לטענתה לא נמצאו סימנים נוספים של התבגרות מינית, אבל מאז אנו במעקב גם כי לבת הדודה של הילדה הייתה התבגרות מינית מוקדמת ולכן חששנו.
היום הילדה בת 8 שנים ו 10 חודשים וצילום עדכני של גיל עצמות מראה גיל עצמתו מתאים של 10 שנים.
לילדה צמחו בתקופה זו עוד שיערות בפות אבל לטענת האנדו אין בינתיים סימנים נוספים בשדיים ובבטן, מלבד קצת שומן.
האם זה תקין, הפער בין גיל עצמות לגיל כרונולוגי ? הילדה התפתחה בשנה האחרונה די יפה. מידת הנעליים עלתה כבר ל 35, גובה 137 ומשקל 35 ק"ג.
האם באמת יש סיבה לדאגה או שאני סתם אמא מודאגת ?!
אשמח לתשובה והכוונה בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא התבגרות
פרופ` זאב הוכברג24/04/2009שעור בערווה אינו קששור להתבגרות אלא לתהליך שמקדים אותה. לגבי בנות, הסימן הראשון להתבגרות הוא צמיחת שדיים. התאור שלך הוא של ילדה ללא בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות לעצירת הגדילהשרון23/04/2009
ביתי בת 7.2 (שבע וחודשיים), גובה 134, משקל 33 ק"ג. מאז הלידה היתה באחוזון 90-95.
עשיתי לה צילום כף יד וגודל העצמות מתאים לגיל 8.10 (שמונה ועשרה חודשים).
לאחרונה שמתי לב שיש לה ריח זיעה, והיא מתלוננת מידי פעם על רטיבות בתחתונים (הפרשות). כרגע אין עדיין סימנים להתפתחות החזה.
רופא הילדים הפנה אותנו לאנדוקרינולוג אולם התור נקבע רק לאוגוסט.
אני מבינה שעל מנת לעצור את ההתפתחות המינית יש לתת זריקות.
האם הזריקות יכולות לגרום בעתיד לבעיות בכניסה להריון, או לבעיות הורמונליות אחרות ?
האם יש לזריקות תופעות לוואי כלשהן ???
האם עלי להזדרז ולהגיע לאנדוקרינולוג לפני חודש אוגוסט ??
האם יש סיכוי שהיא תקבל מחזור בקרוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להמתין
פרופ` זאב הוכברג23/04/2009לא נראה לי סביר להמתין 4 חדשים לחוות דעת. דרשי מהקופה חוות דעת בתוך חודש, ואם יש צורך שישלחו אתכן למרפאת בית חולים.
אין טעם להתייחס לטיפול שבשלב זה אינו עומד עאל הפרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילחלי23/04/2009
ביתי מטופלת מזה כבר שנתיים בזריקות לעצירת התפתחות פעם ב-21 יום,
לאחרונה גיליתי שגדל לה שערות בערווה, האם זה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור
פרופ` זאב הוכברג23/04/2009שעור בערווה אינו קשור לטיפול, וכל הבנות מקבלות שעור כזה ביום מן הימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לדעת האים ביתך גבהה מאז
טוהר19/05/2010רציתי לדעת עם ביתך גבהה מאז שהתחלת להזריק לה את הדקפפטיל או שהיה עיקוב
השמח לקבל תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17 HOאלה22/04/2009
שלום
אחותי ילדה לפני כשלושה שבועות בת במשקל כ-3400 גרם, במהלך שהותה במחלקת ילודים
נלקחה מבתה התינוקת בדיקת 17 HO ,יש לציין שנאמר שהס יבה לבדיקה היא היות והיתה קיימת נפיחות בפות- בשפתיים הפנימיות ועושה רושם שגם החיצוניות
הייתי רוצה לקבל יותר אינפורמציה על הבדיקה וכן על האבחנה
לגבי התינוקת היא לא כ"כ רגועה בוכה הרבה במהלך היממה וגם די פלטנית - יונקת חלב אם---
האם יש קשר לאי שקט שלה ?
אשמח לקבל כמה שיותר אינפורמציה
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותרת הכליה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2009זאת בדיקה לפעילות יותרת הכליה. היא אינה קשורה לאי שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה תינוקתיפית22/04/2009
שלום,
ביתי בת שנה ותשעה חודשים. וגובהה 88 ס"מ. היא נראית גבוהה מאוד לגילה ובאחוזונים הגבוהים.
מבחינת משקל היא שוקלת 12 ק"ג ואינה נראית שמנה ביחס לגובה.
אני ובעלי בגובה ממוצע (אני 1.66 ובעלי 1.76)
שאלתי היא: מגיל חצי שנה בערך היא באחוזון 90-95 ושומרת על אחוזון זה.
האם הגובה היום מלמד על הגובה בבגרותה? האם היא תהיה גבוהה מאוד?
ועוד שאלה: בהריון תמיד עצם הירך הייתה גדולה בשבועיים-שלושה ביחס לשבוע ההריון (שאר הפרמטרים תאמו לאותו שבוע). האם עצם ירך ארוכה עוד בהריון קשורה לפוטנציאל הגדילה לאחר ההריון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבוהה
פרופ` זאב הוכברג23/04/2009יש לשער שבתך תמשיך להיות בין הגבוהים, אך לא בצורה חריגה. קומה גבוהה אמנם יכולה להתחיל כבר בשזמן ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר ובלוטת התריסעפרה20/04/2009
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 10. מגיל צעיר מאוד בתי גוררת איתה עודף משקל של 10 ק"ג כאשר ישנה עליה של 1 ק"ג בחודש. לפני כ שנה נמצא גויטר וביתי החלה מטופלת באלטרוקסין. למרות הייצוב התרופתי, עליית המשקל עדיין קיימת. אני יודעת שכמויות האוכל הנכנסות לא מצדיקות בהכרח עליה כזו מסיבית במשקל.
שאלתי היא: האם יש סיבות נוספות המהוות גורם להשמנת יתר?
עם מי עלי להתייעץ?
לגבי פעילות גופנית, הילדה רוקדת במשך שעה וחצי שלוש פעמים בשבוע.
תודה מראש,
עפרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברר
פרופ` זאב הוכברג23/04/2009השמנה דורשת ברור רפואי למצוא את הסיבה. המומים לכך הם אנדוקרינולוגים של ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- התייעצותאורנה20/04/2009
שלום רב,
ביצענו לבני בן 3 ו 3 חודשים צילום עצמות כף יד בשל ירידה בעקומת הגובה וכן בשל היותו "נמוך יחסית" לבני גילו. בתוצאה נרשם כי גיל העצמות עפ"י הצילום מתאים לגיל שנתיים ו 8 חודשים סטיית תקן של 6.2 חודשים מהגיל הכרונולוגי. ולסיכום: בטווח הנורמה.
ברצוני לדעת האם אני צריכה לפנות לאנדוקרינולוג? והאם אני צריכה לחזור על הצילום שוב בשלב מאוחר יותר?
יש לציין, שבעלי גבוה ואני בקומה ממוצעת ומעלה וכל אחיי גבוהים . ( היחיד שנמוך הוא חמי).
אשמח אם תייעץ לי מה לעשות.
תודה ויום נעים,
אורנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם תשובה?
אורנה24/04/2009עדיין לא קיבלתי תשובה.הנושא די דחוף לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרסקס - דחוףמודאג19/04/2009
יש לי ילדה בת שנה ושבעה חודשים שנולדה פגה לאחר הלידה ובמהלך האישפוז של 4 חודשים בפגיה הבחנו במראה חריג של איבר המין (דגדגן מוגדל) לפני מספר ימים הבחנו שאין כלל פתח נרתיק
האם מדובר באינטרסקס?? מה עלינו לעשות ?? במישוש לא חשנו באשכים /
המראה החיצוני הוא של איבר מין נשי עם דגדגן מוגדל בולט אך אין פתח נרתיקי !!!
הילדה בשל מצבה הרפואי (הפגות) ראתה עשרות רופאים , ובמהלך האישפוז היתה אף עם צנרת לאיסוף שטן איך קורה דבר כזה שהרופאים לא שמים לב ??!!!??? בשיטוט באינטרנט הבנתי שתופעה כזאת מובחנת בחדר הלידה או זמן קצר אחריה , הילדה כבר בת 1.7
למי לפנות ומה לעשות ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא להחפז
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009למסקנות לא מבוססות.
יש להביא את הילדה לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים/ רופא נשים המתמחה בטיפול בילדות להתרשמות נוספת ממבנה איבר המין והדגדגן
ייתכן מאד ומדובר באחויי של השפתיים הקטנות מצב שכיח ובר טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר..דידי18/04/2009
שלום,ביתי בת מטופלת באלטרוקסין ומאוזנת
היא עשתה בדיקת igf-i והתוצאה היא 155 מה זה אומר?תודה ויום טוב תות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009ככל הנראה כי לא צרפת את היחידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית וגובהדנית17/04/2009
ביתי בת 15 קיבלה מחזור וגובהה 1.50. היינו תמיד במעקב ונאמר לנו שאין מה לעשות לגבי הגובה הכל תקין אצלה. היא נראית מאוד קטנה לגילה החזה אינו מפותח האם ניתן לעשות משהו כדי שתתפתח יותר גופנית לגבי הגובה ידוע לי שלא ניתן לעשות דבר. תודה
התפתחות מינית וגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009רוב הבנות אינן גדלות מעבר לשנתיים אחרי קבלת המחזור הראשון.
קבלת מחזורים באופן תדיר מעידה על פעילות תקינה של המערכת ההורמונלית, כך שגודל החזה אינו נובע מבעיה של חוסר בהורמונים. הטיפול הנדרש אינו הורמונלי אלא ניתוחי במידת הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחת לאחוזוןשרון16/04/2009
שלום רב
בתי בת 7 (תאומה) פגית שנולדה 1595 קילו מאד נמוכה לגילה (מתחת לאחוזון התחתון).
ביצעתי לה בדיקת גדילה (טסטים) להלך התוצאות:
קורטיזול 682 (מעל הגבול העליון-618)
igf1 - 172
gh0 - 13.2
gh30 - 1.37
gh60 - 21.4
gh90 - 13.6
gh120 - 16.4
tsh - 3.39
ft4 - 13.5
האם תקין? האם צריכה לקבל הורמון גדילה?
תוצאות
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009ע"פ התוצאות אין עדות לחוסר בהורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח שחי לבת 4 וחצידורית16/04/2009
בימים האחרונים שמתי לב כי לביתי בת הארבע וחצי יש ריח זיעה בשחי שמאל.
גובהה בממוצע העליון אך לא חריג ואינני רואה סימני התבגרות מינית אחרים...
בבקשה המלץ.
ריח זיעה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009ייתכן (רק ייתכן) שמדובר בתופעה של עליה ברמת הורמוני מין זכריים. נדרשת הערכה רפואית נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהנטע16/04/2009
שלום ,לפני כ-3 שבועות נולד בני השלישי..מטיפת חלב הודיעו לנו להגיע לבצע בדיקת דם כי בדיקת הסקר לא תקינה..היום התקשרו אלינו כי תוצאת הבדיקה אינה תקינה ועלינו להגיע למרפאת PKU בתל השומר..מה השלכות המחלה? האם יש לה טיפול? האם לא ניתן היה לגלות זאת בבדיקת גנטיות שנערכות לאמא לפני ההריון ?או בסקירת מערכות ?
PKU
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009זו אינה מחלה אנדוקרינית.
כעקרון נררשת תזונה מיוחדת על מנת למנוע פגיעה נוירולוגית והתפתחותית חמורה.
פני בדחיפות למרפאת PKU בתל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות לגבי מתן הורמון גדילהרונית16/04/2009
אשמח לקבל עצות של הורים שהתנסו במתן הורמון גדילה אצל ילדים
איך מתמודדים עם הזריקות,מה ניתן לעשות על מנת שהילדים ישתפו פעולה..
פניה למרפאה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009בקשתך אינה פשוטה כי מדובר בחיסיון רפואי ופרטיות. מרפאה אנדוקרינית הסמוכה למקום מגורייך תוכל לעזור לך לאחר פניה וקבלת רשות מהורים המטפלים בילדים בהורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
רונית21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפניםתמר זהבי16/04/2009
שלום רב.
לבני בן החמש ישנה בעיה של פצעים בפנים.
היינו אצל רופאי עור, הומאופטים וכו'.
מעולם לא נעשו לו בדיקות לברור העניין.
כשהיה קטן אובחן עם אטופיק דרמטיטיס אך ממש לא נראה לי כי האבחנה מתאימה. הפצעים מופיעים בפנים ונראים כמו פצעי בגרות.
אובחן לפני כשנה אצל ד"ר בן אמיתי עם אקנה של הינקות וניתן טיפול מקומי - הבעיה לא נפתרה וחוזרת מידי פעם.
האם יש אפשרות לאיזו בעיה הורמונלית ואם כן - אילו בדיקות ניתן/כדאי לבצע.
תודה מראש,
אמא מיואשת.
אקנה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009ללא עדות לסימני מין נוספים כמו גדילת איבר המין, ושעור הסיכוי שמדובר בבעיה הורמונלית קטן מאד ולכן הייתי מתייעץ שנית עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)