מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- גובה של מתבגר בן 14שני14/04/2009
שלום,
בני בן 14 וגובהו 1.60 מ' . גל עצמות הוא 15 ומבדיקה של רופא אנדו נמסר לנו שהוא כבר גבר עם התבגרות מינית. בגיל 12.5 ביצע בדיקות שכללו שתי זריקות של טסטווירון .מה ניתן לעשות והאם יוסיף לגובה וכמה ? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפויה גדילה נוספת
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009של כ 5-10 ס"מ נוספים אך לדעתי לא ניתן או צריך לטפל במאום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גובה בתינוקעינת12/04/2009
בני בן שנה וחמישה חודשים. כבר זמן אנחנו מבצעים מעקב אחר גובהו-
כאשר נולד היה באחוזון שלישי, טיפס לעשירי, וכבר כ- 8 ודשים נמצא שוב באחוזון שלישי.
היום נמדד שוב, והתברר שבשלושת החודשים האחרונים גבה כס"מ אחד בלבד, וירד מתחת לאחוזונים.
מעבר לפניה לאנדוקרינולוג , רציתי לדעת מה הגורמים לתופעה שכזו? עד אילו מצבים זה יכול להגיע- ילד בן חמש בגובה של שנה וחצי???
ומה הבדיקות והטיפולים המקובלים.
תודה רבה
אמא מודאגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ13/04/2009ראשית איני בטוח שהבנתי את שאלתך. "רציתי לדעת מה הגורמים לתופעה שכזו? עד אילו מצבים זה יכול להגיע- ילד בן חמש בגובה של שנה וחצי???"
בהנחה שבנך הוא בן שנה וחמשה חודשים הריני לציין כי ראשית קשה מאד בגיל כזה למדוד גובה מדויק. ילדים אינם נוטים לעמוד ישר בגיל זה. על כן מודדים אורך בשכיבה. שנית יש לשם לב לתזונה ולשינוי במשקל לפני שפונים לסיבות הורמונליות הנפוצות הרבה פחות.
מובן שגם לגובה ההורים חשיבות רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ויטמין לגדילהיוסי10/04/2009
רציתי לשאול אני בגובה של 166 עוד לא סיימתי את תהליך ההתבגרות שלי , מצאתי אתר מסוים שמפרסם ויטמינים שמשפרים את הגדילה בכמה סנטימטרים והם גם מבטיחים החזר כספי במידה וזה לא עזר רציתי לשאול האם ידוע לכם על הדבר הזה ?? {השם שלו זה Growth-FlexV® Pro HGH Precursor} האם זה באמת נכון ויעיל הדבר הזה ??
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמאים
פרופ` זאב הוכברג10/04/2009זאת תרופה שמשפרת רק את מצבו של מי שמוכר אותה ואינה משפחיעה על גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם התפלאתי
יוסי11/04/2009אבל בכל זאת אם זה באמת לא משפיע איך זה מאושר ע"י GMP וגם הם כותבים באתר שלהם שאם זה לא משפיע אז מקבלים החזר כספי מלא על המוצר שקנו בכל זאת זה דיי משכנע לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיין קטן מידיענת07/04/2009
בני בן 12 מלא מבחינת המשקל. יש לו פין קטן - אורכו כ-3 ס"מ בערך.
הוא לא מדבר על כך,אבל יש לנו 2 בנים נוספים -אחד בן 13 והשני בן 9 ולשניהם פין ארוך.
השאלה מה ניתן לעשות ?והאם להכין אותו לפני שתאמר לו איזו העלבה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג09/04/2009יש לכך שני היבטים. 1)למה הוא קטן, 2) מה לעשות
1)להבדק אצל מומחה ואיתו לדון על 2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמון גדילהרותי07/04/2009
מהן תופעות הלואי והסכנות הכרוכות בטיפול בהורמון גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג09/04/2009בפורום זה עונים המומחים על בעיות של הילד/ה שלך, ואינם כותבים מאמרים. תמצאי חומר ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים אתם לא עונים רק שול
עדנה13/04/2009בינתיים אתם גם לא עונים לשאלות על בעיות הילדים.....רק מפנים לאנדוקרינולוג, שאת זה כבר יודעים כולם.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תופעות לוואי בטיפול בהורמון גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/04/2009תופעות הלוואי אינן שכיחות וכוללות
כאבי ראש ולעיתים פגיעה בראיה
סכון לעליה ברמ הסוכר בדם במקרים בודדים תוארה הופעת סוכרת תוך כדי טיפול
פגיעה במפרק הירך
גדילה של שומות על העור
דלקת הלבלב
החמרה של עקמת
מודגש שאלו תופעות לא שכיחות אך מתוארות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספרופורציה אצל תינוקנעה05/04/2009
שלום לכם
יש לי תינוק בן 8 חודשים שרופאת הילדים הפנתה לאנדוקרינולוג בגלל דיספרופורציה קלה של ראש וגו. וכך נכתב לאחר הבדיקה: 9.285 ק"ג, 67 ס"מ 1.39 יחס עליון לתחתון הנמוך לגילו (גו קצר) זרועות פחות גובה + 1 ס"מ שאמור להיות הפוך. צומח על אחוזון בעליה של אחוזון 75 במשקל. בגובה יש עליה מאחוזון 5 ל 25. ללא הגדלת כבד או טחול, ללא אוושות, ללא הגדלת בלוטת התריס. יש דיסמורפיזם של פנים עגולות, קו שיער נמוך מאחור. צוואר מעט קצר. ללא יחס גבוה פרה פוברטאלי. פין תקין, טונוס תקין ללא כתמי היפו או היפרפיגמנטציה. היקף רא מתאים לאחוזון 50. 44.5.
נעשתה בדיקה לתפקוד בלוטת התריס שנמצאה תקינה.
בסיכום הבדיקה הרופאה כתבה שזה לא ספור המתאים לחסר הורמון גדילה אך יש להמשיך לעקוב. הדיספרופ' יכולה להיגרם על רקע פגם גרמי מסוג היפוכונדרופלזיה לסוגיה או מצה שישתנה כאשר יתחיל לנוע וקצב העליה במשקל ירד. אני מטרידה אותכם בכל הפרטים הללו כי אני לא ישנה בלילות. האם באמת יש סיכוי שהמצב ישתנה כשיתחיל לנוע או שאני צריכה להתכונן לשלל אפשרויות רעות?
בתודה, נעה
לקחת את הדברים...בפרופורציה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/04/2009ראשית בוא נראה את הדברים הטובים. בנך מתפתח כפי גילו ועולה יפה במשקל וגם בגובה.
אני מסכים עם הרופאה האנדוקרינולוגית שלא מדובר כאן בחוסר בהורמון גדילה.
לגבי הפגם הגרמי מוקדם לנבא. התאור שאת מתארת אינו מתאים להיפוכונדופלזיה בה יחס הגו לעומת הגפיים הינו גבוה ולא נמוך.
מנגד ייתכנו באמת בעיות גרמיות המשפיעות יותר על עמ"ש, כאשר הצורות המתבטאות בגילו של בנך מופיעות עם גמדות קשה וזה אינו המצב אצל בנך. עם זאת ישנן צורות קלות יותר אך אלו יתבטאו בגיל מאוחר יותר.
כדי להסיר ספק הייתי מתייעץ עם גנטיקאי מנוסה אשר ייתכן ויבקש לבצע סדרת צילומי רנטגן של השלד.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים נמוךענת03/04/2009
שלום רב,
בני בן השנתיים מאוד נמוך (82.5 ס"מ). האם זה נכון שהגובה הסופי הוא בדר"כ פי שניים מהגובה בגיל שנתיים?
גובהי 154 ס"מ. גובהו של בעלי 171 ס"מ. כל אחד מאיתנו נמוך יחסית לבני משפחתו (אני נמוכה יותר משני הוריי ובעלי נמוך יותר מאביו).
תודה רבה,
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקומה
פרופ` זאב הוכברג03/04/2009רופא הלדים יוכל לצייר לכם עקומת גדילה ואז תוכלו לראות האם לילד גדילה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי גדילהיוסי03/04/2009
שלום , אני בן 18.6 גובה 1.65 בלבד גובה ההורים אבא 179 אמא 165 עשיתי צילום כף יד זה מתאים לגיל 15.9 ביצעתי גם בדיקת דם ולא היה שום תוצאה שלילית עדיין לא התפתחתי מספיק אין לי עדיין שיער בפנים . לפני שנתיים הייתי בטיפולים אצל אנדוקרינולוג שם עשו לי בדיקות לא היה חסר הורמון גדילה מה שקיבלתי בסופו של דבר זה 6 זריקות של טסטוסטרון שזה עזר לי יחסית למה שהיה קודם הטיפול אבל לא ממש למה שצפיתי עכשיו אחרי שסיימתי איתם הגעתי שוב אחרי תקופה לרופא המשפחה שלי הוא הפנה אותי שוב להגיע לאנדוקרינולוג , האנדוקרינולוג עכשיו שהגעתי אליו שלח אותי לבצע שוב בדיקת דם ואמר שכנראה אני ימשיך לקבל עוד טסטוסטרון .. רציתי לשאול האם הטיפול של זה בגילי יכול עוד לעזור לי במשהו ?? האם קיים סיכוי שהגבה עוד ??
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג03/04/2009יש לך גובה נורמלי.
יש לפניך עוד כשנתיים של גדילה.
אין טיפול שיכול לתת לך יותר מאשר הגדילה הטבעית שצפויה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ערך נחשב כחוסר בהרומון גדילה?שרית02/04/2009
בני בן 9 וחצי. גובה - 126, משקל 25.4, גיל עצמות מתאים לגיל 8 (בתוצאות הבדיקה נאמר שיש איחור של 11 חודש).
תוצאות טסט של הורמון גדילה:
IGF - 1 הורמון גדילה: התקבל ערך 92 (גבול עליון 452 וגבול תחתון 88)
קורטיזול 0 :התקבל ערך 388 (גבול עליון 618 וגבול תחתון 118)
גלוקוז B : התקבל ערך 83 (גבול עליון 110 גבול תחתון 70)
גובה אמא: 160 גובה אבא: 180
הרופאה אמרה לי שגובהו של בני מתאים לגיל 6.
אני מאוד מודאגת ומדוכאת מהתוצאות. האם יש חוסר בהורמון גדילה, האם לדעתך יהיה צורך לקחת הורמון, ואם יש צורך לקחת - האם להתחיל עכשיו או להמתין?
לא ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ02/04/2009גובהו של בנך נמצא באחוזון הנמוך של הנורמה. אך אחוזון זה אינו מתאים לאחוזון הגובה הצפוי לו על פי נתוני הגובה שלך ושל בעלך.
רמות IGFI אינן אבחנתיות ולא ציינת את תוצאות הורמון הגדילה שאותן יש לבדוק בשני טסטים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 15שוש01/04/2009
שלום רב,
לבתי בת ה- 15 (טרם קיבלה מחזור ) התגלו בבדיקה שניה ערכים גבוהים :
6.7 של Triiodothyronine Free FT3 מה פירוש ?
לחזור
פרופ' אלי הרשקוביץ02/04/2009ייתכן ומדובר בצורה קלה של יתר פעילות בלוטת המגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיאורית01/04/2009
לבתי נמצא חוסר בהורמון גדילה.
האם ההמלצה לתת הורמון?
מה הם תופעות הלוואי? האם יש למתן הורמון השלכות בעתיד לגבי מחלות למיניהן
הזדקנות מהירה, מחלת סרטן, שערות יתר, בעיות פוריות וכד'..
לרופא המטפל.
פרופ' אלי הרשקוביץ02/04/2009העלית שאלות חשובות, החיבות להענות על ידי הרופא שאבחן את החוסר והמליץ על הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהשני01/04/2009
שלום!
קיבלתי מחזור ראשון בגיל 11.7, גובהי אז היה 1.52 מ'.
היום אני בת 14.7 וגבהתי מאז 9 ס"מ - גובה 1.61.
אמי בגובה 1.72 ואבי 1.70.
האם זה נורמלי לגדול ב-9 ס"מ בלבד במשך 3 שנים?
האם יש סיכוי שעוד אגבה, אפילו רק 2-3 ס"מ?
מה אמור להיות הגובה הסופי שלי לפי נתוני הוריי?
סיום גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ02/04/2009נראה שגדילתך הסתיימה וכי גדלת יפה מאד לאחר קבלת המחזור . בדר"כ גדלים כ 5 ס"מ בשנתיים שלאחר קבלת המחזור.
טווח הגובה המצופה לנערה עם הורים בעלי גובה כפי שצינת הוא 154-174 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת לתינוקת בת 7 חודשיםשרה31/03/2009
בתי בת ה-7 חודשים ב גובה 69 ס"מ ובמשקל 9.5 ק"ג
אחות טיפת חלב סברה שהיא "שמנה מדי" והמליצה על "דיאטה" וגם הרופאה ממליצה "להזהר" בתזונה שלה. לא הצלחתי לקבל מענה על איך בדיוק עושים דיאטה לתינוקת שניזונה מחלב אם, פורמולה ו"מוצקים" של תינוקות (מרק ירקות, רסק פירות וכו')
האם היא בטווח הנורמה,מה המשקל הרצוי לגיל ולגובה המצוינים?
האם יש צורך בבדיקה ויעוץ נוספים?
אציין שאני ובעלי לא גבוהים (157, 187)
ושבננו הפעוט (אחיה הגדול) נמוך ורזה ואכן הופנה ע"י רופאת המשפחה למרפאה האנדוקרינולוגית הסמוכה למקום מגורינו להמשך בירור.
גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ02/04/2009הגובה תקין אך המשקל בהחלט גדול.
אני ממליץ להתייעץ עם דיאטנית ילדים בנושא.
אגב, בעלך בהחלט גבוה- 187* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמותמתן30/03/2009
שלום.
אני בחור בן 22 וברצוני לעשות בדיקה לבדיקת גיל העצמות.
א. האם יש איזה סיכוי בבדיקה?
ב. במידה ואני פונה לרופא שלי בכללית ומבקש - האם חובה עליו לשלוח אותי או שהוא לא חייב? (מכל מיני סיבות שונות)
תודה.
אין טעם
פרופ' אלי הרשקוביץ02/04/2009ברוב המקרים לבצע את הבדיקה בגיל הזה כיון שהגדילה כבר הושלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה..נטע29/03/2009
שלום בני נולד ב-21 למרץ אז עבר בדיקת סקר של בלוטת התריס , לפני כשעה התקשרו אלי מהבית חולים והודיעו כי הערך של הבדיקה גבוה , ברצוני לדעת מה המשמעות ? מודאגת מאד...
לגשת ולעשות בדיקה חוזרת
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2009ייתכן שהוא סובל מתת פעילות מולדת של בלוטת התריס ולדבר השלכות על התפתחותו . טיפול מוקדם יעיל מאד במניעת הסיבוכים. מנגד הבדיקה החוזרת עשויה להיות תקינה.
מומלץ לגשת בדחיפות ולהבדק !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)