מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיהעדי20/06/2009
לבני בן ה-11 גיליתי שיש לו שיער בצוואר האחורי ועוד שיער שממשיך מחוט השדרה ומטה.וגם ראיתי שיעור קל באיזור הגב ושפה,מה עליי לעשות?,עדיין לא הלכתי אליו אני צריכה את התשובה שלך.
1.איזה טיפול ינתן?
2.איזה בעיה זאת?
3.האם זה יעלם מתישהו
(בני שוקל 43 קג')
תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
עדי20/06/2009גובהו 50 מטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בעיה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/06/2009זו אינה בעיה הורמונלית קרוב לוודאי וגם אין צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים נמוכים - ילד נמוךאמא של אור19/06/2009
שלום,
בני בן 11 ו- 10 חודשים, גובהו 131 ס"מ.
אמו: 147 ס"מ
אביו: כ- 167 ס"מ
לפי רופא הילדים עקומת הגדילה שלו עקבית. צילום כף יד לפני מספר שנים היה תקין.
נולד בשבוע 37.5 במשקל 2.5 ק"ג. (אחותו התאומה נולדה 1.670 ועתה היא גבוהה ממנו וניכרת התפתחות מינית).
לפי מחשבון באינטרנט יגיע לגובה של כ- 157 ס"מ.
האם זו נראית הערכה סבירה? האם נוכל לסייע לו?
תודה,
אמא של אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
פרופ` זאב הוכברג19/06/2009כדאי שתראו אנדוקרינולוג ילדים לדיון על אפשרויות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתגל19/06/2009
בתי בת 9 וחודשיים קיבלה השבוע מחזור.
ההתפתחות המוקדמת החלה בגיל 7, היינו במעקב אנדוקרנולוג שהמליץ לא לטפל הורמונלית אלא רק מעקב.
בגיל 7.5 החלו ניצני שדיים ושיעור, בדיקת עצמות הראתה שגיל עצמות 12.
האם ניתן לעצור את המחזור? אני מודאגת מנושא הגובה (גובהה 1.45) וגם מיכולת ההתמודדות המנטאלית והחברתית.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסתדר
פרופ` זאב הוכברג19/06/2009עצירת המחזור אינה משפיעה על הגובה הסופי.
היא בעיקר זקוקה להדרכתך, לתמיכתך, ולשמירה טובה - לא לשחק עם ילדים גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהה נמוךגילה18/06/2009
אל פרופ' אלי הרשקוביץ היקר
בני בן 13 נמוך מאוד יחסית לבני גילו , אני ובעלי בגובהה של 1.60 מ"ר . עשינו לילד את כל הבדיקות האפשריות תוצאות בדיקות של הורמון הגדילה בשינה היו קצת נמוכים מטווח הנורמה אך הרופא שראה את הבדיקות אמר שזה לא מצדיק עדיין טיפול . הרופא טוען כי הילד לא עלה במשקל מזה שנה וחצי וביקש לעשות בדיקות דם נוספות בניהם בדיקות לזיהוי ציליאק, התוצאה היתה שלילית , בני אוכל בסדר תזונה עשירה בחלבונים , בני משחק כדורגל ובתפקיד שלו הוא שורף הרבה אנרגיה .
הרופא אמר לי כי בני יגיע למקסימום 1.60 מ"ר . ובכל זאת נאמר לי כי קופת חולים אליה אני שייכת לא משתתפת במצב של בדיקה כמו של בניה וזה לא נחשב עדיין נמוך.
הבדיקה הראתה מטבוליזים וגדילה 16.0 בו בזמן שמצויין כי הטווח הנורמלי הוא: ( 24.0 עד 126.0 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג18/06/2009אם אינך שבעת רצון מהיעוץ האנדוקריני שקיבלת, בקשי חוות דעת מרופא אחר. זה כמובן לא יכול להעשות בפורום.
לא ברור מה הבדיקה שנמצאה 16.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה חריגה של נער מתבגר (15)רפאל ק.18/06/2009
בני בן 15.
תמיד סבל ממשקל יתר (בגבולות של 3-7 קילו עודפים).
בשנה האחרונה צמח לגובה והוסיף למעלה מ-12 סמ לגובהו (כיום 177), ולמרות זאת לא שמראהו לא נעשה רזה יותר, אלא שהשמין חזק בכל הגוף, הוסיף למעלה מ-5-8 קילו למשקלו הסביר, למרות מאמצי שמירה של תזונה קפדניים שנקטנו בהם.
שמעתי שיתכן שמדובר בחוסר בהורמונים גבריים מסויימים ?
האם נכון ?
למי לפנות ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקרים
פרופ` זאב הוכברג18/06/2009כל ילד עם השמנה קשה זקוק לבדיקת אנדוקרינולוג כדי לקבוע האם יש הפרעה הורמונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקות הדם של ילד בן 5לבנת17/06/2009
התקבל:
TSH 8.52 ערכי ייחוס 0.4-4.2
ו T4 16.7 ערכי ייחוס 11.0-18.8
תור לאנדוקרינולג ילדים יש רק לאוגוסט ורציתי לדעת מה מידת הדחיפות כמו גם האם יש צורך בטיפול או שזו רק התחלה של בעיה בבלוטה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דחיפות
פרופ` זאב הוכברג18/06/2009זה אינו מצב דחוף. כדאי לחזור על הבדיקה לפני שתגיעו לרופא באוגוסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בפנים תינוק בן שנה ושלושקרן17/06/2009
שלום רב,
רציתי יעוץ בנושא שיעור בפנים.
בני בן שנה ושלושה חודשים, לאחרונה שמתי לב שיש לי שעיור יתר באזור השפם והסנתר.
השערות מאוד בהירות והוא בהיר בצבע שיער הראש ובכלל בגופו הוא בהיר.
הוא בעיקר אוכל בריא, ועדיין יונק 4 פעמים ביום.
אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג18/06/2009שעור כזה שאת מתארת איננו ממקור הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בגדילה בשל מתן סטרואידיםאתי17/06/2009
ביתי היום בת שנתיים וחודש ובבדיקה השבוע הגובה הוא 79 ס"מ ומשקל 10.7 ק"ג. לפני שלושה חודשים הגובה היה 78.5 ס"מ
בגיל 4 חודשים התגלתה המנגיומה בקנה הנשימה ומאז ועד גיל שנה ושמונה חודשים טופלה בסטרואידים במינונים משתנים, בד"כ בירידה עד להפסקה המוחלטת (בתחילה 4 מ"מ פעמיים ביום ורוב הזמן יום כן יום לא).
עד גיל 4 חודשים היתה באחוזון 50 ומאז החלה הירידה לאחוזון 5 כרגע כבר מתחת לאחוזון 3.
1 האם יש טעם לבירור אנדרוקרינולוגי ומעקב?
2. האם לדעתך מתן הסטרואידים לתקופה כל כך ארוכה אכן פגעו בגדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן וכן
פרופ` זאב הוכברג18/06/2009כן, מתן סטרואידים פוגע בגדילה.
וכן, חשוב שיראה אותה אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתליאת16/06/2009
שלום רב,
האם יש נסיון ותוצאות טובות בטיפול משולב של הורמון גדילה ודקפפטיל להשפעה על הגובה בהתבגרות מוקדמת?
מדובר בילדה בת 7.5 הנמצאת באחוזון 25-גובהה 1.23 ויש לה צמיחת שדיים מואצת.
(בדיקת LH חיובית)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש
פרופ` זאב הוכברג18/06/2009יש נסיון מסוים והטיפול מתאים במקרים מיוחדים. את זאת יוכל לקבוע האנדוקרינולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהלי16/06/2009
ביתי בת 9 ו10 חודשים, שוקלת קג 25.8וגובהה 1.25 בבדיקת כף היד נמצא כי גיל העצמות מתאים ל8 שנים ו10 חודשים. סטית התקן לגיל היא 9,3 חודשים. נמצאת במרחק של 2 סטיות תקן.
מאז ינקות היתה באחוזונים הנמוכים ושומרת על כך בעקביות.
מה המשמעות? האם עלי לבצע בדיקות נוספות, האם ניתן להעריך לאיזה גובה עתידה להגיע?
גובהי 1.64 וגובהו של בעלי כ1.68.
אני כמובן מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/06/2009הגובה של בתך נמצא באחוזון 3 לגילה , אחוזון התואם לטווח הגובה הסופי הצפוי לה ע"פ נתוני הגובה של ההורים. גיל העצמות המפגר מלמד על פוטנציאל גדילה רב אף יותר אך כל זאת בהנחה שהילדה בריאה .
הייתי עוקב בשלב זה אחרי גדילתה למשך 6 חודשים, אם הקצב תקין לא הייתי דואג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותעדי15/06/2009
מהן מחלות עצם מטבליות?,ומה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת עצם מטבולית
פרופ' אלי הרשקוביץ16/06/2009זוהי בעצם קבוצה של מחלות הנגרמות כתוצאה משינויים ברמות הורמונים או חוסר בויטמין D או כתוצאה מגורמי דלקת. הבעיה הראשונית אינה בעצם עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי בגובהכוכב קדם14/06/2009
בני בן 18.5 גובה 167 , האם טיפו הורמונלי בגובה עדיין אפשרי או שכבר מאוחר... בעבר היינו במעקב ובחרנו לא לקחת טיפול ...
תודה
כוכב
כבר מאוחר
פרופ' אלי הרשקוביץ16/06/2009בגיל זה אשר בו הבגרות המינית כבר הושלמה או בשלבי סיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהאורית14/06/2009
שלום!
אני בת 15 וקבלתי וסת בגיל 12
מגיל 4 יש לי אסטמה כך שלקחתי הרבה סטרואידים
הגובה שלי הוא 1.50 וכולם במשפחה גבוהים וזה
מאוד מציק לי שאני ממש נמוכה(הייתי אצל רפאת אינדו והי
לא כ"כ עזרה..)
רציתי לדעת אם עדיין יש לי זמן לגדול??
ואם לא,יש דרך אחרת לגבוה??
אשמח לקבל תשובה..תודה מראש!!
זהו הגובה הסופי
פרופ' אלי הרשקוביץ16/06/2009ככל הנראה. איני מצפה לאפשרות של גדילה נוספת 3 שנים לאחר קבלת הווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיערקובי12/06/2009
בתי בת 4 נולדה פגית בשבוע 30
נמאת באחוזון 3 באופן עקבי. נאמר לנו שבגיל 5 אם לא יהיה שיפור תקבל טיפול הורמונלי. מלבד הגובה ישנה בעיה של צמית שיער. כמעט לא צמח לה שיער ראש, הוא דליל וקצר. האם יש טיפול לצמיחת השיער טרם הטיפול ההורמונלי?
מידע לא מדוייק
פרופ' אלי הרשקוביץ14/06/2009אני ממליץ על פניה לאנדוקרינולוג ילדים על מנת לנתח את גדילתה מהלידה ועד היום.
במרבית המקרים אין צורך בטיפול בהורמון גדילה.
לגבי השיער כדאי לפנות לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהתמי11/06/2009
בתי בת 13 וחודשיים, 145 ס"מ\ עם ראשית סימני התפתחות מינית כמו מעט שיעור בבית השחי ובערווה. פנינו לרופא הילדים לפני כשנתיים שמצא בצילום כף יד, גיל עצמות צעיר בשנה מגילה הכרונולוגי.כיום הוא אינו רואה כל בעיה מאחר ועדיין לא קיבלה מחזור, אך אנו מודאגים.
האם יש צורך לברור מעמיק יותר או נקיטת פעולה?
בתודה
ממליץ על בקורת חוזרת
פרופ' אלי הרשקוביץ14/06/2009על מנת להעריך במדויק אתהתפתחותה המינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)