מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלותעדי08/05/2009
מהם התסמונות טרנר וקלינפלטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תסמונות
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2009תסמונת טרנר נגרמת בבנות עקב חוסר בכרומוזום X וגורמת לקומה נמוכה, בעיות פוריות
תסמונת קלינפלטר נגרמת בבנים עקב עודף של כרמוזום X - ישנן הפרעות פוריות .
עוד פרטים בויקיפידיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה של בן 13צביה07/05/2009
שלום
בני בן 13 גובהו 147 ס"מ , עדיין לא החלה התפתחות מינית. אני מוטרדת מעט בעיקר משום שמידת נעליו 36 .
מה אני אמורה לעשות ? האם יש טעם לעשות צילום או בדיקות נוספות? האם יש מקום לדאגה?
תודה מראש על ההתיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב בלבד אצל רופא מטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2009בשלב זה זה כל מה שדרוש בילד בריא וללא בעיות רפואיות או היסטוריה רפואית מחשידה. התפתחות מינית תופיע קרוב לודאי בשנה -שנתיים הקרובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת צילום כף ידאורנה חסון07/05/2009
ביתי אמורה לעבור ניתוח בלסתות שאמור להתבצע רק עם סיום הגדילה
תוצאת הבדיקה:גיל כרונולוגי 16 שנים ן9 חדשים
גיל עצמות לפי גרויליך בין 16 ו17 שנים
היא כרגע בת 16 וחצי
האם זה אומר שסיימה לגדול?
סיום הגדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2009גיל עצמות של 16-17 שנים בבנות בהחלט מציין את סיום הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהמון07/05/2009
שלום
האחיין שלי בן 10 ןחמישה חודשים בכיתה ה ילד חכם ומצטיין בלימודים מה שמפריע לו שהוא הילד הכי נמוך בכיתה גובה 1.35 מ"ר הילדים בכיתה צוחקים עליו הפחד שלנו שזה ישפיע על הלימודים שלו .
תודה מראש
גובה תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2009גובה 135 בגילו של של הילד הינו תקין ובתחום הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך-התפתחות ילדהנעה05/05/2009
בהמשך לשאלתי ולתגובתך:
הפליא אותי שציינת כי אין מה לעשות לגבי בת 10 והטיפול לא יעיל. בתי התפתחה מבחינת שדיים כבר מגיל 6 והיתה במעקב אצל אנדוקרינולוג. מה שאמר לנו הוא שאין טעם לתת בשלב כה מוקדם זריקות וכי תמיד יש אפשרות לתת, אפילו אם התחיל מחזור עוד ניתן לתת זריקות דקפפטיל. אין מה למהר. אנחנו מאוד מוטרדים האם הזריקות הנ"ל לא יעילות עוד? ???
בגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2009אני מטער אם לא הייתי מובן.
בהתבגרות מינית מוקדמת יש להגדיר את מטרות הטיפול (לאחר ברור של סיבת ההתבגרות המינית המוקדמת) :
אם המטרה היא שיפור הגובה, אזי נראה כי טיפול בדקהפפטיל אינו יעיל בהשוואה לאי טיפול בבנות בהן החלה ההתבגרות המינית לאחר גיל 6 שנים. לפני כן הטיפול יעיל אולם יש להתחיל סמוך לאבחנה.
דקהפפטיל יעיל מאד לעצירת המחזור ולמניעת התקדמות סימני המין.
כאמור, יש לדעת מה מטרת הטיפול כאשר חושבים לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בגדילהנוי05/05/2009
שלום ,קוראים לי ליאן. אני בת 17 גובה 1.61
הגובה מאוד חשוב לי ואני מנסה לגבוה בכל דרך אפשרית
אם זה מתיחות,ריצות ,ספורט וכו' אך אני לא רואה שום התקדמות
גובה הוריי הוא אבא -180 ואמא - 162
האם הורמון גדילה יעזור לי בשלב הזה ?
האם אוכל לגבוה עוד בהמשך ?
ואיך אוכל לגבוה ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם ..
גובה סופי
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2009בהנחה שקבלת מחזור לפני יותר משנתיים ,גובהך הוא סופי ולא ניתן להגדילו בכל דרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שער בית שחיאמא של בת 805/05/2009
שלום, לבתי הופיע לאחרונה שער בבית השחי. היא בת 8 וגבוהה לגילה וסובלת מריח זיעה מאז היתה בת שנה!
האם כדאי ויש צורך לטפל או לערוך בדיקות כלשהן לאור תופעות אלו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתי בת ה-7 הופיעו כמה שערות בבית ה
יעל06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רושם של התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2009זו התמונה המתקבלת ע"פ תאורך. ממליץ על הערכה אנדוקרינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה גדולהאיילת05/05/2009
ביתי בת 7 שנים ועשרה חודשים,
גובה: 137 ס"מ, משקל 36 ק"ג, BMI 19
צילום כף יד תואם גיל כרונולוגי.
מה ניתן לעשות אם בכלל? ומה התופעות לואי?
לביתי איחור התפתחותי, האם יש קשר סטטיסטי?
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ05/05/2009בתך אכן נמצאת באחוזונים הגבוהים מבחינת גובה ומשקל
בהנחה שאין מדובר בהתפתחות מינית מוקדמת מדובר במצב נורמלי שאינו מחייב כל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ומתן הורמון גדילהאסתי05/05/2009
שלום רב
בני בן ה- 11 ותשעה חודשים החל לקבל זריקות של הורמון גדילה בשבוע שעבר. השבוע החל להתלונן על כאבי ראש חזקים, תחושה לא טובה ועל בחילות. קראתי באתר אינטרנט שלעיתים אלו תופועת לוואי של ההורמון. האם להפסיק את הטיפול ?
כאבי ראש תחת טיפול בהורמון גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/05/2009ייתכן בהחלט שכאבי הראש נובעים מהטיפול
ממליץ על הפעולות הבאות:
1. הפסקת הטיפול בהורמון גדילה
2. פניה לרופא המטפל על מנת לוודא שאין סיבה אחרת לכאבי הראש
3. בדיקה אצל רופא עיניים כולל בדיקת קרקעית העין
3. לאחר מכן בתאום עם האנדוקרינולוג ילדים המטפל ניתן יהיה לחדש טיפול תוך עליה מדורגת במינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמת של ילדהנעה04/05/2009
שלום רב,
בתי בת 10. מגיל 6 ישנם ניצני שדיים שהמשיכו להתפתח. גיל העצמות מתאים ל-11. אין שיעור או סימן אחר. בחודש האחרון סובלת מכאבי בטן בצד ימין והחשש שלי שמדובר במחזור. האם אפשרי? (נשללו סיבות פיזיולוגיות אחרות). מה ניתן לעשות? יש לציין שהיא סובלת אף מהשמנת יתר והיא גבוהה מהממוצע. האם תפסיק לגבוה? מה הטיפול האפשרי למניעת המחזור המוקדם ולמניעת עצירת הגובה?
תודה רבה
התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ05/05/2009ראי תשובתי ל"אם המודאגת" מתחת לפנייתך .
לא נראה לי סביר שכאבי הבטן קשורים למחזור הממשמש ובא ויש צורך להמשיך לבררם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מואצתנינה פרח04/05/2009
אצל ביתי, כיום בת 9.8, החלה צמיחה בשד שמאל כשהיתה בת 7.5 וצילום כך יד הראה הפרש של שנה וחצי בין גיל עצמות וגיל כרונולוגי.
לפני כחודש וחצי החלה צמיחה של שד שמאל וההפרש בין גיל העצמות לגיל הכרונולוגי עמד על שנתיים (בערך).
בהתייעצות עם רופאה אנדוקרינולוגית, היא העריכה את גובהה ב- 1.55 וקבלת הוסת על פי הערכתה תהיה בגיל 11.5. עלי לציין שביתי כיום בגובה 1.36 מ' ומשקלה 37.7 ק"ג, שהם תקינים לגילה, בעלי בגובה 1.70 ואני 1.62.
הרופאה לא המליצה על טיפול לעצירת ההתבגרות מכיוון שביתי גבולית ואין טעם שתסבול אך רצינו לדעת האם יש טיפול להאצת הגדילה ובמה הוא כרוך?
אודהנ לתשובה מהירה
אין תועלת בטיפול
פרופ' אלי הרשקוביץ05/05/2009עצירת ההתבגרות המינית המוקדמתבבנות, כאשר זו מופיעה לאחר גיל 6 שנים, אינה משפרת את הגובה בהשוואה לאי טיפול. לכן איני ממליץ על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נינה פרח06/05/2009תודה על תשובתך.
אלו תרופות נותנים לטיפול בגובה ובאלו נסיבות?
כהורים מה עלינו לעשות עם העובדות הללו? האם לדבר עם הילדה? להשלים עם העובדות?
התרופה שהוצעה לנו היא דקפפטיל.
בתודה מראש
אם מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גובה בהתבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2009כפי שציינתי טיפול בדקהפפטיל לא ישפר את הגובה הסופי אצל ביתכם. ואין לצערי טיפול מקובל אחר .
צריך וראוי לשוחח עם הילדה לשאול על רגשותיה וצייותיה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמת לבן 8אמא מודאגת04/05/2009
שלום,
בני בן ה-8 הוא הגבוה בכיתתו (מתמיד היה בין הגבוהים).
בשנה האחרונה המשיך לגבוה, העלה במשקל ומתפרץ לעיתים (כמתבגר?).
כמו כן מאונן לעיתים קרובות (ומזמן).
לאחרונה הבחנתי התפתחות שיער ערווה אצלו, הדבר מלחיץ מעט.
האם אכן עלי לדאוג? היכן לבדוק את הנושא?
מהם הטיפולים המוצעים במקרה כזה?
תודה רבה.
בגרות מינית מוקדמת בבנים
פרופ' אלי הרשקוביץ05/05/2009אני ממליץ על פניה דחופה לבדיקה והערכה על מנת חמצוא את הסיבה לבגרות המינית המוקדמת.
סוג הטיפול תלוי באבחנה המדויקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות על שתי בנותינעמה01/05/2009
שלום.
בתי הגדולה בת 9 היא נמוכה יחסית לגילה- תמיד הייתה באחוזון הנמוך, גם בעלי נמוך, ואני ממוצעת. לפני כשנה החל ריח זיעה חריף והיא החלה שימוש בדיאודורנט בנוסף לאחרונה שמתי לב כי השדיים שלה מתחילות להתפתח. יש לציין כי היא בעלת נטיה להשמנה.כיצד ניתן להבדיל אם זו התפתחות שדיים או שומנים? והאם זה נורמלי בגילה?והאם יש קשר לריח הזיעה?
בתי השניה בת 6, נולדה שעירה. חשבנו שעם הזמן השיער ייעלם, ואכן הוא נעלם מאיזור הפנים אך ידיה רגליה וכתפיה שעירות. גם בפות ישנן שערות עדינות אך כהות. לאחרונה היא מביעה מורת רוח על השערות ברגליה ובידיה. רופא הילדים טוען שאין סיבה לדאגה. יש לציין כי בעלי ממוצא אשכנזי, ואני חצי אשכנזיה וחצי ספרדיה. אני אישית לא חלקה אך גם לא שעירה באופן מפריע או בולט. כיצד לדעתך יש לנהוג? האם יש צורך בביקור אצל אינדיקרינולוג. אינני רוצה להעביר לה מסר כי משהו לא תקין.
שבת שלום
נעמה
שעור יתר
פרופ' אלי הרשקוביץ03/05/2009הייתי פונה לבדיקה לשם הערכה. רוב הסיכויים שמדובר בשעור יתר שלא על רקע הורמונלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתקרן01/05/2009
ביתי בת 7 סובלת מקונגניטל אדרנל היפרפלזיה. גיל עצמות 9 מטופלת בהידרוקורטיזון 15 מ"ג ביום. גובה 1.35 משקל 39.שיעור מיני P3-2 כמעט מהלידה שהתפתח מאוד בשנים האחרונות כולל בבית השחי.
התחילה הנצת שדיים, אולטראסאונד שחלות תקין. בבדיקה במחלקה אינדוקרינית טסט של שעתיים ,נאמר לנו שההורמון במוח שאחראי על הגדילה התחיל לעבוד והומלץ לנו על זריקות דקטפפיל 3.75
הילדה השמינה מאוד וסובלת מרעב תמידי . מפוחדת לקבל זריקות.
רגשית קשה לה עם השונות מה לעשות?
מה המשמעות לא לעשות זריקות?
עד כמה זה נחוץ כן לעשות זריקות?
אשמח לכל הארה/הערה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עדיין ממתינה לתשובה מיום 1.5
קרן01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטפל !
פרופ' אלי הרשקוביץ01/06/2009בילדות עם מחלת בתך גורמת החשיפה להורמוני מין הנוצרים באדרנל להתעוררות השעון הביולוגי והקדמת ההתבגרות המינית.
גיל העצמות המתקדם של בתך מלמד על סיכון לקפוח הגובה הסופי.
בשקלול כל הנתונים שהעלית אני מצטרף להמלצה לטפל בזריקת דקהפפטיל אחת ל 28 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות לא לטפל בזריקות
קרן01/06/2009האם יש דרכים אחרות?
האם תעזור דיאטה חריפה?
העלאת או הורדת מינון הקורטיזול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה..01/05/2009
אני לא גובהה אני נמוף ואני בן 18 האם ללכת לבדיקה אצל רופא אולי אני לא אוכל נכון
אין בדיקה ש/עושים ויודעים אם נגדל עוד?
תודה
זה כנראה הגובה הסופי
פרופ' אלי הרשקוביץ03/05/2009או קרוב לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)