מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלה לגבי גדילהאבי20/05/2009
שלום אני בן 18 וחצי 165 בלבד ההורים בגובה אבא 179 אמא 164 בעבר עשיתי בדיקות לא היה חסר לי הורמון גדילה , צילום כף מתאים לגיל 16 אני עדיין לא התפתחתי אין לי עוד שיער בפנים רציתי לשאול מזה אומר לגבי המשך הגדילה שלי ?? האם קיים עוד סיכוי שהגבה ??
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ס"מ בודדים
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2009זו הגדילה הצפויה לבן עם גיל עצמות של 16 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורעדי19/05/2009
האם זה הגיוני שלנער בן 14 יש שיעור מועט בחזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2009יש שונות רבה במידת השיעור בין אנשים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווחי נורמה הורמון גדילה גיל שנהיכיו19/05/2009
שלום
אשמח אם תאמרו לי או תתנו לי בבקשה קישור לטבלה מתאימה של טווחי הנורמה של הורמון הגדילה IGF 1 סומטומדין C
עבור גילאי 11 חודש עד שנה וחודש
בברכה
יכיו
זו קצת בעיה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2009כי שוני בין מעבדות . בנוסף אין משמעות לערך אקראי של הורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו ערכים נוספים צריך לבדוק?
יכיו20/05/2009מדובר בתינוק בן 12 חודשים קטן ונמוך לגילו, שהיה IUGR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעקב גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/05/2009אחת למספר חודשים. אם קצב הגדילה אינו תקין צריך לבצע ברור הכולל בין השאר תבחיני גרוי להורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGF-1גיל19/05/2009
בדיקת IGF-1, מבחינה טכנית האם מתבצעת לאחר צום, ופעילות ספורט (כ20 דק' ריצה) או מנוחה או אחר, כבדיקה ראשונה, לפני ביצוע בדיקות נוספות?
זה לא ממש משנה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2009כי רמות IGFI הינן קבועות למדי במשך היממה.
אך בגלל שלרוב לוקחים ביחד עם בדיקה זו גם בדיקות נוספות מבקשים מהנבדק להיות בצום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתמיכל19/05/2009
בתי בת 5 ו4 חודשים יש לה שיער בפות . רןפא המשפחה בדק אותה ואמר שהשדיים שלה בסדר שאין סימני גדילה . האם היא תצטרך זריקות ?
ממליץ על בקורת
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2009אצל אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מואצתטלי18/05/2009
הי, הרגע חזרתי מהתייעצות עם הרופאת משפחה שלנו .
ביתי בת ה-9 ועשרה חודשים נמצאת בהתפתחות מינית מואצת לדברי הרופאה , זה התחיל בגיל 8 .
מבדיקת גיל עצמות שעשינו ב- 2/09 , היא נמצאת מתאימה לגיל 11 .
הגובה שלה 1.34 והמשקל 41 . - היא סובלת גם מהשמנת יתר בשנה האחרונה ( בילדות היא היתה מאוד רזה ונמוכה) .
לדברי הרופאה היא צפויה לקבל את הוסת ממש בקרוב והיא לא ממליצה על זריקה למניעת קבלת הוסת כי "זה לא מועיל לגובה הסופי" .
כיום מצב הגובה הסופי לא הנושא המרכזי , אני רק רוצה שהיא לא תקבל את הוסת כל כך מוקדם כי היא ממש ילדותית וחסרת ביטחן עצמי ולדעתי זה רק יקשה עליה .
הרופאה בהתייעצות עם רופא אנוקרינולוג ילדים , סרבו לתת לה את הטיפול למניעת קבלת וסת.
אני מבקשת לקבל מאתכם חוות דעת נוספת. האם אין לילדה זכות לקבל את הטיפול ולו "רק" למניעת הוסת בגיל כה מוקדם? האם יש מקום לגשת לרפואה הפרטית- יש סיכוי שימליצו אחרת?
ואם כן - האם קופ"ח תאלץ להשתתף בעלות הטיפול או שעליי לרכוש זאת באופן פרטי?
אספקטים בטייפול בהתבגרות מינית
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2009כאשר מדובר בהתבגרות מינית מרכזית מוקדמת שהחלה לפני גיל 8 שנים בבנות ניתן לטפל בזריקות דקהפפטיל. זה טיפול מקובל מאושר ורשום לאינדיקציה זו.
עם זאת מחובתי לציין בפנייך כי בשנים האחרונות אני נוטה פחות ופחות להשתמש בו...
הטיפול אכן יעיל לעצירה (הפיכה) של ההתבגרות המינית אך מניסיוני העשיר עם מאות בנות במצבה של בתך בת 10 (כמעט) אין לקבלת מחזור בגיל 11-12 (הגיל בו אני סבור שהיא תקבל מחזור ראשון) משמעות רעה מבחינה פסיכולוגית חברתית וגם הנושאים ההיגיינים ניתנים מנסיוני לפתרון. מובן שאיני מכיר אישית את בתך ותמיד יהיו מקרים יוצאי דוםן אך זהו הכלל.
אני מסכים עם דעת רופאת המשפחה והיועץ האנדוקריני לגבי אי השפעת הטיפול על הגובה הסופי במקרה של בתך.
שקולים נוספים הראויים להתחשבות כוללים את הפיכתה של בתך "למטופלת" תחת מעקב ובדיקות רפואיות וקבלת זריקות אחת לחודש, השפעה אפשרית של הטיפול על חוזק העצמות .
אם לאחר כל זאת תחליטו את ובעלך כי ברצונכם לטפל בה ניתן יהיה לעשות זאת גם במסגרת הציבורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בן 4שרה18/05/2009
שלום,לבני בן 4 התחילו לצמוח שעורות כהות באזור הערווה. יש לצין כי הוא גבוה מהרגיל. (באחוזון ה 99). האם זה דורש טיפול? ומה הטיפול המתאים?
דרוש ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009כדי לדעת מה סיבת צמיחת השערות הכהות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו התפתחות שדיים? אצל ילדה בת 4מלי17/05/2009
שלום רב,
בתי בת 4 ושלושה חודשים, בחודשים האחרונים היא עלתה במשקל בצורה רצינית (מ-17 ק"ג ל21). גובהה כ-105 ס"מ. לאחרונה שמתי לב שהיא השמינה ויש לה מבנה של שדיים תפוחים (לא הפטמות) אלה החלק שמסביב לפיטמה שמן באופו משמעותי. חשוב לציין כי תמיד היה לה מבנה כזה של מעין "ציצים" כבר מהיותה תינוקת. גם לבעלי ולאחיו הגדול, יש מבנה של חזה וכתפיים רחבות וכן שדיים תפוחים.
האם אצל הקטנה שלי זוהי התפתחות מינית מוקדמת? האם אני צריכה להתחיל לבדוק אותה? (אין לה ריח זיעה חריף או צמיחת שיעור)
אודה לתשובה כנה,
תודה :-) מלי
השמנה
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009לא נראה שמדובר בהגדלת שדיים אמיתית אלא השמנה
ממליץ לבקר את הרופא שלה וגם דיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי פניםעדי17/05/2009
האם אפשר לטפל בפצעי פנים כמו חצ'קונים בסבון פנים?
בהחלט
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009כדי לשמור על היגיינת העור ולמנוע זהום משני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים ו7 חודשיםקרן17/05/2009
שלום,
בתי בת שנתיים ו7 חודשים והיא שמנה, היא שוקלת 18.5 ק"ג וגובהה הוא 92.5 ס"מ. בנוסף היא אסמתית עם התקפים לעיתים קרובות. היא אוכלת מאכלים מגוונים ובריאים ולא אוכלת בצורה מופרזת. היא מאוד פעילה, רצה, מטפסת, משתוללת וכו'.
שאלתי היא: האם לאור הנתונים הנ"ל יש צורך לבדוק את נושא ההשמנה שלה לעומק? או שפשוט לתת לדברים להסתדר לבד?
תודה.
יעוץ תזונה
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009המשקל שציינת הוא בהחלט משמעותי. רצוי להגביל מיצים ונשנושים ולהתייעץ עם דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
קרן21/05/2009ראשית תודה על התגובה. שנית התייעצנו עם דיאטנית לפני בערך שנה פחות או יותר, והיא לא ראתה משהו מיוחד או חריג במה שהיא אוכלת, להפך הא אוכלת מכל אבות המזון- בשר ודגים, ירקות ופירות וכו ,אפילו לגבי הנשנושים אני מאוד מגבילה אותה והיא שותה רק מים.
האם יש בדיקות אחרות שכדאי לעשות ?
מה יכולה להיות הסיבה להשמנה שלה?- היא נראת יותר גדולה מאחיה בן ה4 וחצי.
מה עושים? האם יש מקום לדאגה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יעוץ חוזר
פרופ' אלי הרשקוביץ24/05/2009לגבי סוג ובעיקר כמויות ! הזמן שחלף מאז היעוץ הדיאטני החוזר הוא משמעותי בהחלט בגילה הצעיר של בתך.
אם אכן לא מדובר בתזונה הייתי פונה לבדיקה רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח שיעה אצל תינוק בן 6 חודשיםטלי16/05/2009
שלום רב
לבני בן ה- 6 חודשים יש ריח זיעה חריף מהגוף
אני יודעת שזה נורמלי להזיע, גם בגילו, אך מוטרדת מעניין הריח הנילווה
האם זה נורמלי? אם לא לאיזה רופא עלי לפנות לבירור? על מה זה יכול להעיד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שהתכוונתי לריח של זיעה מהגוף
טלי16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ריח זיעה בינקות
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009זיעה חריפה ממושכת ללא סימני מין עשויה לנבוע מתזונה מיוחדת או הפרעות בחילוף חומרים.
הייתי מתייעץ עם רופא ילדים מנוסה אשר ידע להפנותך להמשך ברור אם צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר והתפתחותניל16/05/2009
בני בן 15 גובהו 1.60. היה במעקב אנדוקרינולוג בשניידר בשל קומה נמוכה,כל בדיקותיו יצאו תקינות והוא גובה אך באיטיות.
בשנה האחרונה מתאמן בחדר הכושר לאחר שמדריכי כושר בנו עבורו תוכנית. הוא התפתח בשריריו וכן גבה בבת אחת מעל 10 ס"מ.
שאלתי האם ישנו חשש של פגיעה בהתפתחות בהמשך בשל חדר הכושר? האם קיימים תרגילי כוח שרצוי שלא יעשה?
בברכה
רותי
חדר כושר
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009בכילו של בנך המצוי בשיא תאוצת הגדילה מומלת פעילות ארובית . פעילות על מכשירי כח צריכה להיות מוגבלת ומפוקחת על ידי מדריך מנוסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זיעה אצל ילדאפרת15/05/2009
שלום,
בני בן 6.5, מטופל מזה כשנתיים וחצי בהורמון גדילה (בהתווית SGA).
בתחילת הטיפול גיל העצמות תאם לגילו, וכך גם כשנה לאחר תחילת הטיפול. מאז לא נעשו צילומים.
היום הבחנתי לראשונה בריח חריף של זיעה מאחד מבתי השחי שלו (לא היה כל ריח מהצד השני). מלבד זאת, אין סימני התבגרות, ובבדיקה אנדוקרינולוגית שגרתית לפני כחודש לא נמצאו סימנים כאלה.
האם זה בהכרח מעיד על התבגרות מוקדמת? צריך להלחץ?
האם צריך לרוץ לעשות צילום כף יד?
תודה,
מרים
SGA
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009בילדי SGA יש לעיתים מצב של פעילות מוגברת של האדרנל (בלוטת יותרת הכליה) בגיל צעיר יחסית המתבטאת בהפרשה מוגברת של הורמוני מין זכריים הגורמים לריח זיעה והופעת שיעור בבית השחי וערווה. המצב אינו גורם להתבגרות מינית אמיתיתית אם ההערכה ההורמונלית הייתה תקינה לאחרונה אין לך מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרריקי15/05/2009
שלום רב,
בני בן 7 סובל משיעור יתר בכל הגוף על רקע גנטי/אתני היינו בבירור במכון האזוקרינולוגי בשניידר ואין כל בעיה הומונלית. הבעיה היא מצבו הנפשי שמתדרדר, הוא מסרב לחלוטין להתהלך עם חולצות קצרות אלא הכל ארוך. שאלתי היא האם ניתן להסיר את השערות בדרכים שונות (לא מעוניינת במריטה ובלייזר - כרגע זו הוצאה כלכלית שאיני יכולה להעמוד בה) כמו משחות כלשהן? אנא עזרו לי בי בני ממש ממש במצוקה לאור ההעלבות של הילדים בבית הספר שהולכות ומחריפות
תודה ושבת שלום
העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=78 id=link]רפואת עור פוטודינמית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רפואת עור
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009מצטער אך הבעיה אינה בתחום התמחותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער בן 13, זקן ושפםרבקה ר.14/05/2009
בני בן ה-13 כבר יותר משנה עם סימני שפם כהה וכמה חודשים כבר ממש צומח לו זקן.
לא רצינו שיתחיל להתגלח כי זה רק מזרז את הצמיחה ובגלל היותנו שומרי מצוות, ישנם תקופות מסוימות בשנה שאסור להתגלח ואז כבר יהיה לו, כדברי בעלי "שפם של רס"ר" אם יהיה רגיל להתגלח.
כואב לי כי אני בטוחה שזה גורם לו בושה, לא ראיתי אף חבר מהכתה עם כזו צמיחה. לשפם נתתי לו חומר שמחמצן שיער וזה הבהיר לו את השפם, אבל הזקן כבר ממש עם נוכחות וזה מוזר שיהיה לו זקן בלונדיני.
יש מה לעשות כדי לעכב את הצמיחה? האם תופעה זו מורה על בעיה שצריכה טיפול, מעבר להיותה לא אסתטית? תודה רבה מראש!
זקן
פרופ' אלי הרשקוביץ18/05/2009ראשית הייתי מוודא עם רופא הילדים שאכן מדובר בהתבגרות תקינה.
אם כן, אין כמובן מקום לטיפול הורמונלי אלא קוסמטי בלבד
עם חלוף הזמן יותר ויותר בנים משכבתו יתפתחו ויתבגרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בודק רופא הילדים?
רבקה ר.20/05/2009אני מאמינה שכל הנושא וביקור אצל רופא די יביך אותו בשלב זה, אם הוא בודק דברים נוספים. הרופא שלו מכיר אותו ולא אמר לנו כלום, אבל לא הלכנו אליו לבדיקת "התבגרות תקינה". מה עושים בבדיקה הזו?
תודה רבה בכולופן, על תשובתך ועל העידוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה גופנית מלאה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2009כולל כמובן את איבר המין
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)