מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילד נמוךשירה30/08/2009
שלום רב,
בני בן ה- 14.3 נחשב לנמוך.
מליידתו הוא מתחת לעקומות וייצר עקומה משלו בה הוא ממשיך להתפתח באופן עקבי כל השנים.
כרגע הגובה שלו עומד על 148 ס"מ ומשקל של 42 ק"ג, הילד מקסים ומוכשר אך מתוסכל מאוד ורוצה לדעת מתי תגיע ה"פריצה" בגדילה שלו.
עשינו צילום כף יד וגיל העצמות די מתאים לגיל של אורי האם זה מראה על חוסר פוטנציאל גדילה מובהק?
מבחינת התפתחות מינית הוא ממש בתחילת הדרך וראוי לציין שהן אני ואביו (172 , 162) לא מהגבוהים שבחבורה.
אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן נמוך
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009לבנכם יש אכן פוטנציאל גדילה כדי להעריכו במדויק יש לבדוק את מידת ההתפתחות המינית ולדעת במדויק את גיל העצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר אצל ילדה בת 5 ו-8 חודשיםאמא30/08/2009
שלום , ביתי בת 5 שנים ו-8 חודשים . מגיל קטן יש לה רגליים שעירות. יש לציין שבעלי מאוד שעיר. לפני כשבועיים שמתי לב לריח של זעה מאזור של בית השחי. הילדה בגובה ומשקל תואם לממוצא , אם כן עלתה במשקל בחודש אחרון .עכשיו שמתי לב על הופעת שיער מאד עדין ואינו בולט באזור הערווה בחלק הפנימי. קשה לי להתייחס לניצני שדיים עקב עלייה במשקל של הילדה האם מדובר בהתפתחות מינית מוקדמת על רקע של הפרעה הורמונלית או מדובר בגינטיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדוקרינולוג ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009ראשית צריך לראות ולהתרשם ורק אז לשקול את האפשרויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת?קמי29/08/2009
לבתי בת השמונה וחודשיים התקשות בפיטמה השמאלית.היא הבחינה בזה היוםן ושיתפה אותי שמשהו לא בסדר בציצי. כאמור היא בת שמונה בגובה ממוצע לגילה ורזה מאוד. האם זו התחלה של התפתחות מינית? מה עושים?
התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ30/08/2009זוהי התבגרות מינית בגיל מוקדם אך עדין בתחום הנורמה (מעל 8 שנים) ההתיחסות הקלינית היא אינדבדואלית ולכן אני מציע לך לפנות ליעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין קלונידין + IGF1חיה27/08/2009
בתי הופנתה לשתי הבדיקות
האם לפני / במהלך בדיקת הקלונידין מבצעים גם בדיקת IGF?
או ש IGF צריך לבצע במרפאה בקהילה?
הייתי מעדיף לחסוך לה בדיקת דם
בתודה
גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` זאב הוכברג28/08/2009במרפאתי זה מתבצע יחד. אני מניח שגם בשאר המרפאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתליאת27/08/2009
שלום רב,
ביתי צריכה להתחיל טיפול מיידי בדקפפטיל בשל התבגרות מוקדמת המתבטאת בצמיחת שדיים וטסט LH- 5.5 שהראה התעוררות מוקדמת של השעון הביולוגי.
היום קיבלנו תשובה של MRI מוח שמראה שאין עדות בהיפופיזה להתבגרות מוקדמת.
האם בכל זאת להתחיל טיפול?
(האנדוקרינולוגית שמטפלת בה נמצאת בחופשה)
שאלה נוספת ,מה קורה אם מפסיקים טיפול ?
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מפסיקים
פרופ` זאב הוכברג27/08/2009טיפול זה לא נועד להפסקה תוך זמן קצר. יש לתיתו למשך שנים אחדות.
לפני טיפול כה ארוך מוצדק לחכות שהאנדוקרינולוגית שלך תחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותחלי26/08/2009
עשיתי לביתי בת 10 בדיקות דם, אנחנו מטופלים בדקקפטיל והרופא ראה התקדמות בהתפתחות , רציתי לדעת מה אומר התוצאות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג26/08/2009לבדיקות יש משמעות רק בהקשר לבדיקת הילדה. חזרי לרופא ששלח אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה והמשך לtsh בתינוקeidlmn26/08/2009
תודה רבה רבה פרופ הרשקוביץ. הרב פירר אומר שאתה המומחה לתחום. הרופא ילדים טען לנו שזה עדיין לא ברור בשביל לטפל מכיוון שהft4 תקין לגמרי. ולכן המליץ להמתין עוד שבועיים ואז לחזור על הבדיקות שוב. לטענתו בתינוקות הtsh מתחיל גבוה ויורד מהר כמו שהיה אצלנו רק שלפעמים זה יורד לאט יותר עד גיל 9 שבועות. והעיקר לעקוב על הft4.
השאלה האם זה נכון ?
והאם (בגיל 6 שבועות)ברמה הזאת של tsh 7.87 ו ft4/ 14.6 צריך לטפל או שניתן לחכות לבדיקה בגיל 8-9 שבועות?
מה הנורמה בגיל זה?
לטענתו יש הבדלים בין מעבדה למעבדה והעלייה הקלה לא משמעותית.
מעומק לב תודה תודה
הורים ממש לחוצים
מקרי גבול
פרופ' אלי הרשקוביץ30/08/2009כפי שצינתי בתגובתי הקודמת , מדובר בתוצאות לא תקינות של TSH לגיל (הנורמה עד 5) בגיל מבוגר יותר אען ספק שלא הייתי מטפל אך בגיל הינקות המוקדמת אני מעדיף ללכת על בטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות מתקדםדוד25/08/2009
שלום
ילדה בת 6. צילום גיל עצמות לפחות 6.6
נולדה פחות מקילו
הגיעה בגיל 4 לאחוזון 7
לאחרונה יש האטה בגדילה והיא כרגע 104.8
קצת מתחת לאחוזון 3
האם יתכן חוסר בהורמון גדילה כשגיל העצמות גבוהה?
יש טעם בבירור של הורמון גדילה?
מוכרת כזאת תנועה בין אחוזנים?
הילדה בריאה
בתודה
איילת
עצירה בגדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/08/2009ראשית ההפרש בין גיל העצמות לגיל הכרנולוגי אינו משמעותי.
עצירה אמיתית בגדילה אם אכן ארעה מחייבת ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh בתינוק לא ברור ואנחנו לחוציםeidlmn23/08/2009
שלום רב .
במזל טוב נולד לנו תינוק בן חודש וחצי כשבבדיקת סקר יצא tsh14.98 ונשלחנו לבדיקה חוזרת ב23.07 בה יצא tsh 8.38 ו ft4 יצא 21.8 ונשלחנו שוב ב2.08. בה הtsh היה 6.61. והft4 היה 13.3 . קיבלנו הדרכה לחזור שוב על הבדיקה והיום 23.08 הtsh. 7.87 והft4 14.6
במגמת עלייה קלה.
השאלה מה עושים?????????? האם ברמה הזו דחוף לטפל? ואם tsh גבוה מה עושים אם הft4תקין
בתודה בתודה
הורים שלא נושמים מלחץ
טיפול במינון נמוך
פרופ' אלי הרשקוביץ26/08/2009העליה הקלה ברמות TSH מעידה אולי על ליקוי קל (זמני או קבוע) בתפקוד הבלוטה אך לנוכח חשיבות תפקוד תקין של הבלוטה בגיל זה הייתי שוקל לטפל במינון נמוך תוך מעקב אחר תפקודי הבלוט עד גיל 3 שנים ואז עושה הערכה מחודשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסויעדי22/08/2009
האים יש סוגים של שערות ערווה בפין (כי לי יש בגובה טיפה גבוה)האם זה נורמלי? (אני בן 13 וחצי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכולם
פרופ` זאב הוכברג23/08/2009לכולם יש שער בערווה. זה נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרסיגל22/08/2009
שלום,
ביתי בת 6.8 שנים היא ילדה חכמה, מהממת ויפייפיה לכל הדיעות בעלת עור לבן צחור ועיניים תכולות. ביתי מודעת ליופיה ובכלל בעלת מודעות גבוהה מעל הנורמל לעצמה. היא הבחינה שיש לה שיער ברגליים ובידיים ולעיתים זה מפריע לה. ואכן (כמובן שאנחנו לא אומרים לה זאת) כמות השיער שיש לה על הידיים, רגליים וגב הינה הרבה הרבה מעל הנורמל וזאת גם בהשוואה לילדים שעירים שהוריהם שעירים. בעלי ואני לא שעירים בכלל והבן הבכור חלק לגמרי. אמנם חלק מהשיער הוא בהיר וחלק לא אך בכמות כזו זה מאוד נראה לעין, מאוד בולט.
שאלתנו היא האם הפתרון הוא אצל אנדוקרינולוג? האם יש בכלל פתרון? האם זה נובע מבעיה כלשהי ואם כן זה הפיך?
אשמח לקבל כמה שיותר מידע בעניין
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג23/08/2009השעור שאת מתארת אינו על רקע הורמונלי - אז הוא מופיע בבושת. בדר"כ הוא ינשור בגיל ההתבגרות. הבעיה היא קוסמטית, וכן אף הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין קטן ילד בן 8אימוש22/08/2009
שלום
איבר המין של הבן שלי ממש ממש קטן כמו של תינוק (ברוב המקרים הוא מוכנס בפנים)
מה עושים? איך פונים?
ומה אומרים לילד שהביטחון שלו לא יירד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג23/08/2009כדאי להתייעץ עם רופא הילדים. לפני זה חשוב לאמר לילד לאיזה צורך הולכים לרופא. איך? בכנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדיים אצל מתבגרדנה22/08/2009
בני בן 13
ומזה כחצי שנה הפטמות שלו נראות כמו ניצני שדיים
רופא הילדים אמר שזאת תופעה שכיחה
אך לדעתי זה כבר חריג
לאילו בדיקות מומלץ לגשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיח
פרופ` זאב הוכברג23/08/2009אמנם שכיח. שמע בקול הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל מתחת לעקומות ויציאות מרובותאיריס21/08/2009
בני בן ה-3 בגובה 86 ס"מ, משקל 11400 , סובל מיציאות מרובות , דבוקות לישבן וכהות. היציאות הן לאחר ארוחה כמעט מיידית ובמשך 6 פעמים ביום.
האם יש קשר ? מה צריך לבדוק (בוצעה לו בדיקת צואה, נמצאה למבליה וקיבל טיפול) אולם לא היה כל שינוי במשקלו מזה 8 חודשים ( בגובה עלה ב- 8 ס"מ ב- 10 חודשים).
הוריו נמוכים (הוא מאומץ) על פי הנתונים שנמסרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג23/08/2009זהו פורום לשאלות על הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כמעט בת 12 נמוכה מאד.ספיר21/08/2009
שלום
אני בת 11 ו-9 חודשים וגובהי הוא בין 1.38-1.40. אני מאד נמוכה יחסית לגילי. אימי לקחה אותי לצילום עצמות כף היד, ונמצא שגיל העצמות שלי הוא 10. שכחתי לציין שאני גם בכלל לא מפותחת. גובה אבי- 1.78 גובה אימי- 1.60. הייתי רוצה לדעת מה בערך יהיה גובהי הסופי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג23/08/2009כדאי שתראי רופא מומחה לגדילה - אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)