מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- אמא מודאגת לילדה בת 8אירית14/12/2008
גיל 8 ו-4 חודשים גובה 143 ס"מ משקל 44 ק"ג האם היא בטווח הנורמה,מה המשקל הרצוי לגיל ולגובה המצוינים? האם יש צורך בבדיקה ויעוץ נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הילדה גבוהה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/12/2008יחסית לבנות גילה. יש גם עודף משקל ניכר ביותר
ייתכן היא בת להורים גבוהים.
מאידך אם חלה האצה בגדילה בחודשים האחרונים הייתי מברר את האפשרות להתבגרות מינית מוקדמת.
בכל מקרה המשקל היא בעיית המפתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נמוך קומהאילה13/12/2008
בני בן 9 בגובה 117. גיל העצמות של 5-51/2 כאשר הוא היה בן 6 גיל העצמות היה בן 3 לשלוש וחצי.עשינו לו טסט לבדיקת הורמון גדילה והשיא היה 18.מה דעתך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין חוסר בהורמון גדילה.
פרופ' אלי הרשקוביץ15/12/2008אך קומתו נמוכה. ייתכן ומדובר במצב על רקע משפחתי
יש צורך בהמשך מעקב אצל האנדוקרינולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילה16/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל העצמות
אילה16/12/2008מה ביחס לפער הגדל בגיל העצמות? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעוראימא מודאגת12/12/2008
שלום רב, ביתי בת שנה ושמונה חודשים נולדה דיי שעירה אולם בשבועות האחרונים השיעור התגבר בפנים. בבדיקות נשללה האפשרות לבעיה הורמונלית שאלתי היא האם כמות השיער גדלה עם כמות השטח, כלומר האם כאשר פנייה של ביתי יגדלו השיער יתפרס על שטח רחב יותר וכך יראה פחות או שהשיער יגדל בהתאם תודה גירסא להדפסהשלח לחברים
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ13/12/2008מבלי לבדוק , הייתי ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בלוטת התריסשרון12/12/2008
ביתי בת שנה וחצי הסובלת מעודף משקל מטופלת באלטרוקסין 0.25 ליום.האם עלייה בערכי TSH מ - 1.8 ל - 4 גורמת לעלייה במשקל? אודה להתייחסות
לא
פרופ' אלי הרשקוביץ13/12/2008שני הערכים הינם בתחום הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהכוכי11/12/2008
שלום לך.. יש לי תינוקת בת 7 חודשים שנולדה במישקל 1.700 והיום היא שוקלת 4.740 היא עדיין לא מרימה את הראש בשכיבה על הבטן אך מחייכת,פותחת ידיים,משחקת אים צעצוע ביד,ואפילו ממלמלת. זאת לא הבעייה כי היא מטופלת במכון להתפתחות הילד. מה שרצינו לדעת זה שעשינו לה בדיקות דם בלוטת התריס-יצא תקין. ובדיקת הורמון גדילה-יצא במספר 32.60 mIU/L ונאמר לנו שזה מפריש יותר מידי הורמון לדם. זה יצא גבוה. השאלה שלי היא:האים יש לנו ממה לחשוש מתוצאות הבדיקה?או שזה יפגע בה בעתיד? האים יש טיפול מונע או מקדים?מה עליי לעשות או למי לפנות?אני חברת קופת חולים לאומית וגרה באשקלון. תודה רבה.
אין משמעות
פרופ' אלי הרשקוביץ13/12/2008לתוצאת הורמון הגדילה אין קשר למצבה של בתכם.
יש כמובן להמשיך במעקב אחרי גדילתה והתפתחותה.
אם היא נולדה במועד אזי משקל לידה של 1700 גר הוא מועט.
הורמון גדילה אינו תורם לגדילה באופן משמעותי בשנת החיים הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות או ?דידי11/12/2008
ביתי בת 7 שיער הערווה שלה אינו שקוף שיער הרגליים התחיל להתכהה ויש לה ריח זיעה חריף היא עם עודף משקל ונמוכה. למרות ששני הוריה אני ואביה גבוהים. עשינו צילום כף היד.תקין ברחם בחודש האחרון המשקל לא השתנה ומכיוון שהיה חשש להתפתחות נתנו זירוז. הצירים התחילו לפני. נולדה כמו שצריך.. יומיים לפני התאריך המשוער האם עליי לעשות בדיקות נוספות. לאן פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג11/12/2008על פניו זה נשמע לי תקין, אך כדאי שתראי אנדוקרינולוג של ילדים.
ילדים עם נטיה לכך מתחילים להשמין בגיל 6. חשוב לשמור על תזונה כזאת שלא תשמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שן ראשונה והתפתחותרינת10/12/2008
שלום, בני בן 3 חודשים ושמתי לב שמתחילות לצאת לו 2 שיניים בלסת התחתונה, למיטב ידעתי זה מוקדם לבקיעת שיניים בגילו כיוון שהגיל הממוצע הוא 6 חודשים. האם דבר זה מעיד על התפתחות מוקדמת שתהיה לו בעתיד, כלומר יתפתח יותר מהר מבני גילו? בצעירותי סבלתי מהתפתחות מינית מוקדמת האם זה דבר זה יכול לעבור לבני בתורשה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג10/12/2008בקיעה מוקדמת של שיניים אינה צופה כל בעיה עתידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALK PHOSPHATASE וויטמין Dאפרת09/12/2008
כתוצאה מתלונות על עייפות ביצענו בדיקות דם לבני בן השנתיים וחצי להלן התוצאות - הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה U/L 32 GOT (AST) U/L 18 GPT (ALT) U/L 2759 ALK. PHOSPHATASE 9.0- 1.0 % 0.4 A.P.FAST LIVER % 75.0- 23.0 % 58.7 A.P.BONE % 14.0- 0.0 % לא נמצא A.P.INTESTINE % 71.0- 15.0 % 40.9 A.P.LIVER % פירוט הערות מציין הערה 1 בוצע פעמיים כמו כן תוצאת בדיקת ויטמין D - 55.7 . במקביל יצא שהיה לו EBV ושהתוצאה הנוכחית נמצאת ב- Borderline (הבנתי שהוא בסוף המחלה). האם יש צורך ללכת למומחה לתחום? דרך אגב הוא באחוזון 50 במשקל ו20 במשקל ואין לו צליאק תודה רבה, אפרת
פוספטזה בסיסית
פרופ' אלי הרשקוביץ10/12/2008רוב הסיכויים ששמדובר בעליה חולפת של האנזים-מצב מוכר ברפואת ילדים
עם זאת הייתי בודק אם לילד יש סימנים קליניים של רככת וכן את רמות הסידן והזרחן בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפרת10/12/2008אני מצרפת עוד תוצאות של הבדיקות שלו. מעבר לזה הוא באחוזון 50 בגובה ואחוזון 20 במשקל. הוא מאוד פעיל ואין לי מושג מה המשמעות של רככת. הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 8.0- 4.8 g/dl 6.9 PROTEIN-TOTAL 5.2- 3.5 g/dl 4.5 ALBUMIN 10.60- 8.50 mg/dl 9.98 CALCIUM 6.2- 3.4 mg/dl 5.0 PHOSPHORUS 1.2- 0.3 mg/dl 0.2 BILIRUBIN-TOTAL 0.20- 0.00 mg/dl 0.04 BILIRUBIN-DIRECT 31- 0 U/L 35 GOT (AST) 45- 0 U/L 19 GPT (ALT) 45- 0 U/L 11 GGT 1 345- 104 U/L 2403 ALK. PHOSPHATASE 764- 185 U/L 520 LDH תודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעקב בשלב זה
פרופ' אלי הרשקוביץ13/12/2008הייתי חוזר בעוד מספר שבועות על רמת פוספטזה בסיסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתtelfa08/12/2008
שלום, בתי בת שמונה וחצי מגיל 6 יש לה סימני התבגרות כמו צמיחת שיער , ריח זיעה, וניצנים בחזה. עשינו לה את כל הבדיקות (דם ,צילום כף יד, אולטראסאונד שחלות וכליות') הרופא ממליץ על זריקות לעיכוב הגדילה. אנו מאוד לא שלמים , ופוחדים מהתוצאות. מה דעתך?
שיחה נוספת עם הרופא
פרופ' אלי הרשקוביץ09/12/2008האם הרופא שהציע את הטיפול שוחח איתכם על מטרותיו ספציפית לבתכם ?
האם העילתם בפניו את חששותכם .
אני רואה מקום לדיון מחודש עם הרופא שמטפל בבתכם ומכיר את פרטי בעיתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדבן שנה וארבעה חודשיםעמית06/12/2008
שלום רב, בני בן שנה וארבעה חודשים. משקלו 9 קילו וגובהו 75 ס"מ. בגין שנה גובהו היה 71 ס"מ ובלידה היה 45 ס"מ. גובהה אב 173 ס"מ וגובהה האם 150 ס"מ (למרות שהיהלה עבר של מתעמלת קרקע בילדות). בני מטופל בברזל 5 סי סי כל יום מכיוון שהוא סובל ממחסור בברזל (לא חמור). נשלחתי לבצע בדיקת גיל עצמות. שאלתי: האם המצב חריג? האם ניתן לטפל בהורמון גדילה גם באם גיל עצמות ובדיקות הדם תקינות? האם יש סיכויי הצלחה לטיפול כזה עפ"י הנתונים שרשמתי? תודה
מעקב בשלב זה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/12/2008גובהו של הילד בתחום הנורמה בשלב זה. גם קצב גדילתו 4 ס"מ ב 4 חודשים תקין. לכן הייתי מסתפק במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור גנטימרים04/12/2008
ביתי בת ה(כמעט) 10 עברה לפני כשנה וחצי בדיקות של הורמון גדילה עקב קומה נמוכה. הבדיקות יצאו תקינות והומלץ רק על המשך מעקב. יצוין שכמעט כל בני המשפחה נמוכים כולל אותי ובעלי (ומשפחתו המורחבת). בני , שנתגלה אצלו חסר בהורמון גדילה , מטופל כבר 8 שנים בהורמון גדילה. לאחרונה הגענו למעקב אצל האנדוקרינולוג וזו אמרה שבכדי להשלים את הברור יש לבצע בדיקות גנטיות. השאלה שלי - האם בדיקות אלו באמת נחוצות? לפי מה שקראתי שתי התסמונות הגנטיות אותם בודקים במקרים כאלו בברור לא קיימים אצל ביתי - הילדה אינה סובלת מתאבון/השמנת יתר,אין לה בעיות בלימודים ואין לה כל סממן חיצוני אחר פרט לנמיכות הקומה. זו ילדה נמוכה ורזה,חיונית וחברתית, תלמידה טובה . מדוע אם כן יש לבצע בדיקות אלו. האם זה רק בכדי שתהליך כלשהו שבי"ח קבע יהיה מושלם בשביל מחקרים וכדו'? ועוד שאלה - באותו פגישה המליצו לי לשקול מתן הורמון גדילה לילדה למרות שאין לה חסר. לפי מיטב הבנתי - המחקרים על השפעות טיפול כזה בילידם ללא חסר אינם רבים - הן בנוגע לסיכוי שאכן ירוויחו גובה והן לגבי השפעות אחרות שיכולים להיות. נראה לי , שבשביל הסיכוי שאולי יתווספו מספר ס"מ לגובה הסופי (ואולי לא) איני מוכנה להסתכן בדבר שלא נבדק עדיין עד תומו, לפתח אצל הילדה ציפיות שאולי לא יתממשו . בכלל - יצאתי מהביקורת הזאת עם תחושה לא טובה בכלל. כאילו יש רצון שנעשה דברים יותר למען המחקר ולאו דווקה לטובת הילדה. יצוין - שזה לא הרופא שאנו מטופלים אצלו כל השנים (והייתי מרוצה ממנו). הוא עוזב והעבירו את הילדה לרופאה חדשה שלא הכרתי קודם
חסרים פרטים
פרופ' אלי הרשקוביץ08/12/2008הסיבה לברור הגנטי אינה ברורה לי מהפרטים שספקת.
אבחון גנטי אינו חיוני להמשך טיפול.
אני ממליץ לך להעלות את השגותייך בפני הצוות המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מרים08/12/2008אצל ביתי לא התגלה חסר בהורמון. השאלה שלי מתייחסת לסיכוי שבדיקות גנטיות יגלו תופעה כלשהי שכן מחייבת טיפול שכזה. מה בעצם מחפשים בבדיקות אלו? ברור לי, שללא ממצאים של בעיה כלשהיא, לא אתן לביתי הורמון גדילה. אני מודה על ההתייחסות לשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברור גנטי
פרופ' אלי הרשקוביץ09/12/2008לעיתים במסגרת של ברור גנטי לחולה לוקחים דגימות דם גם מהוריו ואחיו/אחיותיו הנחשבים בריאים.
בני המשפחה הבריאים משמשים כבקורת ומקור התיחסות לתוצאות המושגות מהפרט החולה.
בכל מקרה הורמון גדילה לא ניתן רק על סמך בדיקות גנטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכהאמא מודאגת04/12/2008
בני בן ה-3 נולד פג באחוזון 50 לא הונשם. הוא אלרגי לדברי מזון רבים. במעקב דיאטנית, לטענתה ולדעתי אוכל מצויין. הוא נמוך מאוד אחוזון קטן מ-3 (מינוס 2) ומשקל גם באחוזון קטן מ 3 ערכנו בדיקת גלוקגון ואני מבקשת עזרה בפיענוח זמן 0 321.08 זמן 30 215.28 זמן 60 284.74 זמן 90 1021.2 זמן 120 קיבל 2 כוסות מי סוכר עקב היפו והזעה 300.38 זמן 150 116.38 זמן 180 190.44 האם יש חוסר בהורמון גדילה? האם צריך לבדוק דברים נוספים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג06/12/2008לבדיקות מעבדה יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד. הראי התוצאות לאנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בלוטת תריספסבדוניה03/12/2008
מה המשמעות של T3-FREE 5.9 TSH 1.46 T4- FREE 23.5 אצל ילד בן 3 השוקל 10 קילוגרם וגובה 87 ס"מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג04/12/2008תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני התפתחות מיניתלירון03/12/2008
שלום, ביתי בת 8 ו5 חודשים. בחודשים האחרונים (כחצי שנה), גדל לה מעט החזה מלווה בכאבים, ישנן מעט שערות בפות וגם שפם קטנטן, הזעה עם ריח (בעיקר לאחר פעילות גופנית), עצבנות כאבי בטן. רופאת המשפחה חושבת שאין זאת התפתחות מינית מקודמת. נשלחנו לאולטרסאונד בטן תחתונה עליונה + שחלות. אולי חשוב לציין שהתפתחותי המינית החלה בגיל 12 ובגיל 13 התחלה ווסת. מהצצה בתשובתכם בפורום זה הבנתי שמגיל 8 סימנים אילו נורמליים. רציתי לשאול האם בכל זאת עלי לגשת למרפאה אנדוקרינית? האם היא צריכה צילום של כף היד? איזה מידע נותן צילום זה? והאם ישנו קשר בין קבלת ווסת מוקדת לבין עצירת ההתפתחות לגובהה? מה עלי לעשות כדי לעזור ולטפל בה? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג04/12/2008ביתך התחילה להתבגר וזה נורמלי. אין צורך בבדיקות, צילומים או רופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
לירון21/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית מוקדמת של בן 10?אנונימית03/12/2008
שלום: לבני בן ה-10 פלומת שפם ומעט שיער ערווה. גובהו 138 וגיל עצמות 13. בתבחין LRH עליה של LH מ0.7 ל-19.7 האם זוהי התבגרות מינית מוקדמת שיש להפסיקה? האם בטיפול בדקפפטיל בילדים יש תופעות לוואי? אודה לכם על התיחסות, אמא דואגת
התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2008אין ספק שבנך בשלבי התבגרות, אך אם הדבר התחיל לאחר גיל 9 שנים מדובר בממצא תקין.
הייתי מביאו להערכה אצל אנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אנונימית04/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של דקפפטיל?
אנונימית28/02/2009הומלץ לבני ע"י אנדוקרינולוג לקבל טיפול בדקפפטיל. האם יש תופעות לוואי? בבדיקת בלוטת התריס היו ממצאים של tsh מעט גבוהה, האם יש קשר? תודה, אמא
דקהפפטיל
פרופ' אלי הרשקוביץ02/03/2009תתיתכנה תגובות אלרגיות מקומיות אך הן נדירות למדי. פרט לכך לא תוארו תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה.
אנונימית03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)