מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התייעצות לפני טיפול בדקפפטיללימור17/01/2009
בתי בת 8 לפני חצי שנה בערך הבחנו בניצני שדיים, שיעור בבית השחי מלווה בריח זיעה, ושיעור בפות. גובהה כיום הוא 140 ס"מ משקלה 35 ק"ג. לפי צילום כף יד שמאל: גיל עצמות הינו 9.6 . שאלתי אליך: האם בגיל שמונה כדאי וצריך ל"התערב" בהתפתחות הילדה במתן טיפול בדקפפטיל, להבנתי עד גיל 12. או לתת לטבע לעשות את שלו. למיטב ידיעתי גיל 8 הינו גבולי להתחלה בדקפפטיל. האם השימוש בתרופה זו תשפיע על גובהה הסופי? האם ישנן תופעות לוואי חריגות כתוצאה משימוש בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה נוספת
פרופ` זאב הוכברג18/01/2009אני ממעט להשתמש בדקפפטיל. הוא אינו משפיע על עך הגבוה הבוגר. רוב הבנות, אך לא כולן, מסתדרות טוב עם ההתבגרות למרות הגיל המוקדם. כשמתחילים בטיפול אסור להפסיק עד גיל 12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור וגדילה מהירה בגיל 8.5רוני17/01/2009
בני בן 8 וחצי גובהו 145 ומשקלו 35 ק"ג יש לציין כי בזמן האחרון נראה כי קצב עלייתו במשקל אינה עומדת בקצב גדילתו. מה שמטריד אותי היא העובדה כי לפני חצי שנה החלה צמיחת שיער ערווה לפני שבוע גם צצו שערות כהות במידה מהטבור ומטה וגם שיעור בבית השחי. יש לציין כי לפני חצי שנה היינו אצל אנדוקרינולוג ילדים וערכנו בדיקת דם לפעילות בלוטת יותר הכליה והיא נמצאה תקינה. לעומת זאת גיל העצמות התאים לגיל 11. הרופא סיכם כי זה כנראה מצב גנטי ואין מה לעשות בעניין. בנוסף מאז הבדיקה חל גדילת האשכים. לאחר בדיקה בני כל בני המשפחה לא מצאתי אחד כי חווה התבגרות מינית מוקדמת או אחד מהסיממנים שתיארתי. (יש לציין כי במשפחה יש גבוהים מאוד) הנושא שב ומטריד אותי (לילד אין תחושה שונות או משהו מיוחד מתרחש) וגם עם בו הקיץ והגופיות והחולצות הקצרות הנושא יחשף ואילו בני עדיין קטן בגילו וגם בסביבת חבריו אף אחד לא התבגר אני חוששת שמה ניתקל בתגובות שונות. שאלותי, 1. האם אין צורך לעשות דבר בנוגע להתפתחות לאור תוצאות הבדיקה או האם יש מקום לבחון מחדש את הנושא? 2. האם יכול להיות קשר בין תזונתו למצב ההתבגרות המוקדמת (הורמונים ממוצרים מן החי?) תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה חוזרת
פרופ` זאב הוכברג18/01/2009אני מסכים איתך שהילד צעיר מידי מכדי להתחיל התבגרות. כדאי לשוב לראות את האנדוקרינולוג ולהראות לו את ההתקדמות שחלה בהתבגרותו. אני מניח שהוא יחזור על הבדיקות כדי לחפש סיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים להתבגרות מוקדמת אצל ילדה?מיכל15/01/2009
ביתי בת 8. נמוכה ורזה לגילה (אחוזון 20). 8 השיניים הראשונות התחלפו לה כבר מזמן. אין סימנים של ניצני שדיים או שיעור ויש לה מבנה גוף נערי ורזה. לאחרונה קרו מספר פעמים שהיא התלוננה על כאב בטן מלווה בהכתמה קלה של התחתונים. לא חקרתי את זה לעומק, כיוון שחשבתי שמדובר בלכלוך מפי הטבעת. כמו כן הופיע לה "חצ'קון" על הסנטר. האם אלו יכולים להיות סימנים של התבגרות מינית מוקדמת? למי פונים כדי לברר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום התבגרות
פרופ` זאב הוכברג16/01/2009הגדרת ההתבגרות אצל ילדה היא כשמופיעים ניצני שדיים. אם כך, אינה מתבגרת. פצעי גרות שייכים לפעילות הורמונלית שלפני ההתבגרות, וגיל 8 הוא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-) ושאלת המשך...
מיכל16/01/2009אולי שאלה קצת מטופשת אבל זו הבת הראשונה שאני מגדלת. מה מוגדר "ניצני שדיים"? איך זה נראה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
פרופ` זאב הוכברג18/01/2009ניצני שדיים קוראים לשד בתחליתו כשאפשר למששו בגבולות הפטמה. ההנצה כרוכה בכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתראגנס15/01/2009
בתי בת ה18 טופלה במשך 5 שנים בגלולת יסמין עקב שיעור יתר. לצערי התבקשנו לעשות הפסקה של חודש ימים והשיעור חזר בצורה דרסטית. ברצוני לשאול האם יש דרכים אחרות לטיפול בעניין והאם כדי להחליף את רופא אנדוקרינולוג הילדים לאנדוקרינולוג מבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון
פרופ` זאב הוכברג16/01/2009אם יש לכן אמון ברופא, הישארי איתו אפילו עד גיל 20-22.
ההחלטה על טיפול תלויה בהרבה גורמים, ורק בשיחה עם הרופא לאחר בדיקה היא יכולה להגיע הלחלטה האיזה טיפול לבחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת יותרת הכליהעדי14/01/2009
לביתי בת ה7 התחלת צמיחה של שער ערווה .אין סימנים להתפתחות מינית מוקדמת (שדיים וצמיחה). קראתי שכניראה התופעה קשורה לפעולת בלוטת יותרת הכליה. רציתי לשאול מה המשמעות של פעילות לא סדירה של יותרת הכליה. אילו בדיקות בוחנות את תפקוד הבלוטה ומהם הטיפולים המקובלים. תודה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב
פרופ` זאב הוכברג15/01/2009שעור בשלב שלפני ההתבגרות הוא כתוצאה מפעולה נורמלית של יותרת הכליה. כדאי לראות אנדוקרינולוג רק אם זה מתקדם מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה / אסטרוגןטלי14/01/2009
עד כמה שידוע לי סויה משפיעה על הגוף כמו אסטרוגן. לכן - האם זה בעייתי להכניס פעוט בן שנה וחצי לגן בו 3 ימים בשבוע המנה העיקרית היא סויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש
פרופ` זאב הוכברג15/01/2009מנת סויה ביום אינה גורמת לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהאמא14/01/2009
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. גובהו 82 ס"מ ומשקלו 14 ק"ג. הוא נמצא באחוזון 3 על עקומת הגדילה. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמדה
פרופ` זאב הוכברג15/01/2009החל בגיל 18 חודש, ילד צריך להתמיד על אותו אחוזון. רק אם הילד יורד באחוזונים יש לראות מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתדור13/01/2009
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים לפני חודשים הייתי איתה בטיפת חלב והיא ראתה שיעור יתר ואפנתה אותי לרופא ילדים הרופא ילדים גילה בנוסף לשיעור יתר נפיחות בשדיים שלה עשינו לה בדיקות דם והכל יצא תיקין אבל הוא אפנה אותי לאנדוקרינולוגיה רציתי לדעת יותר ואם יש לי סיבה לדאגה??..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג15/01/2009הורים נועדו לדאוג. ככה זה. אך זה לבד לא עוזר, ובמקרה שלך חשוב לראות אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גובהיהודית12/01/2009
שלום, אני בת 17 וגובהי הוא 1.59 כבר שנתיים בערך. אמא שלי בגובה 1.68 בערך ואבא בגובה 1.84 קיבלתי מחזור בכיתה ז', האם עוד אגבה? כי זה ממש מפריע לי.. ואם לא, כדאי לקחת הורמון גדילה? הוא יעזור? תשובתך חשובה לי מאוד!.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג15/01/2009יש לך גובה נורמלי ולא תגדלי יותר. אין צורך בטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק גדול - האם יש סיבה לדאגה?מריה12/01/2009
שלום, בני בן שנתיים, תאום נולד בשבוע 40 במשקל 3580 לצורך השוואה - אחותו התאומה נולדה במשקל 2850 מאז הוא כל הזמן נמצא באחוזון 90-97 במשקל ובגובה במדידה אחרונה בגיל שנתיים גובה 93.5 משקל 16 אחותו התאומה - משקל 14 גובה 87.5 בטיפת חלב אמרו שזה בסדר אבל אני כל הזמן נתקלת בתגובות של אנשים שהילד נראה כמו בן 3 בנוסף, הילד נמצא במעקב נוירולוגי עקב היקפי ראש גדולים (הידרוצפלוס חיצוני) התפתחותו תקינה לגמרי, אבל בביקור האחרון הומלץ על אולטראסאונד של הבטן בתור בירור למה הילד כל כך גדול לשאלתי האם יש צורך לפנות לאנדוקרינולוג, הנורולוג אמר שעדיין הוא לא רואה סיבה אשמח להתיחסות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג15/01/2009רופא הילדים שמכיר את הילד (ולא הנוירולוג) יוכל לקבוע אם יש צורך ביעוץ על ידי אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה וחצידליה12/01/2009
הבת שלי בת שנה וחצי והגובה שלה הוא 71 ס"מ בלבד. יצויין כי בגיל חודש היא היתה באורך של 49 ס"מ ומאז הגדילה שלה איטית מאד והיא מתחת לכל העקומות של טיפת חלב.. אבקש לציין כי גובהי 158 והגובה של בעלי 183 ס"מ. שני ילדינו הגדולים הם בגובה ממוצע ++ ולכן הגובה שלה מאד הפתיע אותנו. האם יש מקום לדעתכם לבירור אצל אנדוקרינולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג15/01/2009הברור מתחיל אצל רופא הילדים שמכיר את הילדה. הוא יוכל לקבוע האם יש הפרעת גדילה, והאם היא קשורה לתחום ההורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין שיעור יתר לגובהה ??מ11/01/2009
אני לאחר בדיקת דם ומתברר שיש הורמון מעט גבוה וזה גורם לי לשיערות יתר שמעתי שיש קשר ששיעור יתר גורמת להתגרות מוקדמת וזה פוגע בגובהה יכול להיות שזה נוגע גם אלי ..?? גובהיי נמוך 1.52 יחסית לאמא שלי ..אני יעשה הכול בשביל לגבוהה ואם ישנם בעיות הורמניות כמו השיעור שמפריעות לי לגבוה אני רוצה לטפל בה ואמי 1.62 ואבא1.63 תן לי תקווה תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ייתכן קשר כזה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/01/2009ולכן אני ממליץ לך לפנות להערכה אצל אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקרתי אצל אנדרניקלוג ילדים.....
אני12/01/2009לשם השיעור יתר והגובה והיא נתנה מרשם של סוג כדורים:diane זה טוב ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שהגובה ישתפר ..?
מ12/01/2009בעיקבות הטיפול בשיעור יתר על ידי דווקא כדורים אלו ..? תודה .. מידע זה חשוב עבורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שני נושאים
פרופ' אלי הרשקוביץ15/01/2009שייתכן והם קשורים אך רוב הסיכויים שלא בהכרח
ראשית נושא הגובה- אני מבין שאת לא מרוצה מגובהך אך הוא בהחלט גובה צפוי (בהנחה שכבר סיימת לגדול וקבלת מחזור זה מכבר) לבת עם הורים בגובה שציינת
שעור היתר מחייב ברור בייחוד עם הוא מתקדם ונלוים אליו תופעות כמו השמנה ומחזור לא סדיר
בכל מקרה גם אם יש קשר בין המצבים אך את כבר סיימת לגדול לא ניתן יהיה לשפר את הגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת מחזוררחל10/01/2009
שלום ביתי בת 10.9 קיבלה היום להפתעתי הרבה מחזור שאלתי היא האם הצמיחה שלה לגובה תעצר .? גובהה 143 האם יש משהו שאפשר לעשות..?עליילציין שגובהי 165 וגובה האב 173 האם מעכשיו יהייה לה מחזור סדיר.? תודה ומחכה לתשובה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור ראשון
פרופ' אלי הרשקוביץ11/01/2009בנות גדלות בממוצע כ 6 ס"מ לאחר הופעת המחזור הראשון.
בשנתיים הקרובות יש לצפות למחזורים לא סדירים.
קרוב לודאי שההתבגרות המינית החלה מוקדם. איני רואה דרך לשפר את הגובה הסופי בהנחה שאכן מדובר במחזור ראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים על השדייםאימל'ה10/01/2009
בתי תחגוג 11 שנים בעוד חודש. לפני שבוע קיבלה את הוסת הראשונה שלה. היום ביקשה להראות לי את שדיה כי הופיעו עליהן כמה סימנים אדומים בצורת פסים אנכיים . בתי אומרת שכבר כמה שבועות שהסימנים קיימים. האם יש מקום לדאגה? תודה
לא ברורה לי
פרופ' אלי הרשקוביץ11/01/2009משמעות הפסים. ממליץ שתתיעצי עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוךסער06/01/2009
שלום אני כתה י בן 16 ואני 1.59 רציתי לשאול אם זה אפשרי לקבל הורמון גדילה בגילי. אני נורא מוטרד מהגובה! משקלי הוא בערך 60
לא סביר
פרופ' אלי הרשקוביץ07/01/2009שאתה סובל מחוסר בהורמוןגדילה. אך הייתי ממליץ לך לפנות לרופא הילדים להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)