מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בתי בת 7מירי06/01/2009
שלום, ביתי בת 7.שנים היא מאוננת הרבה ונאמר לי שזה בסדר. אבל בחודשים האחרונים התחילו לצמוח שערות במקום הפרטי (בידיוק איפה שהיא לוחצת כל הזמן). יכול להיות שזה מראה על התפתחות מינית מוקדמת? האם בגיל 7 עדיין בסדר שהיא המון מאוננת? תודה ומחכה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור
פרופ` זאב הוכברג09/01/2009השיעור הינו תופעה ששייכת לשלב החיים שלפני ההתבגרות. בגיל 7 זה קורה לעתים קרובות.
אוננות אינה נגמרת בגיל מסויים. אין להתייחס לכך כאל סימן של מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהאורית06/01/2009
בתי בת 9 ערכנו לה בדיקות להורמון גדילה ומסתבר שיש לה חוסר בהורמון. הרופא המליצה לערוך mri לראש על מנת לבדוק את הבלוטה. גובה 1.21 משקל 26 . רציתי לדעת האם מומלץ לתת הורמון וכמה זמן נותנים אותו ומה הן תופעות הלוואי של ההורמון. האם בכלל מומלץ לתת את ההורמון האם הוא מזיק בריאותית בטווח הארוך. אני מאוד חוששת לתת לה משמועות על ההורמון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא קבלתי תשובה בנושא
אורית07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ07/01/2009התשובות לשאלותייך אמורות להינתן על ידי הרופא שהחליט על הטיפול. האם שאלת אותו ?
כעיקרון חוסר מוכח של הורמון גדילה מהווה אינדיקציה ברורה לטיפול בהורמון.
ההורמון מיוצר בשיטות הנדסה גנטית והינו זהה במבנהו להורמון גדילה של בני אדם.
תופעות הלוואי אינן שכיחות אך הן עלולות לכלול :
1. כאבי ראש - במקרה זה מפסיקים ועולים בהדרגה ובמשך זמן למינון הרצוי
2. עליה ברמות הסוכר בדם
3. הופעת נמשים על העור
4. שינויים בתפקודי בלוטת התריס
אלו הן התופעות העיקריות והמשמעותיות. תוארו כמובן מגוון רחב אך נדיר של תופעות נוספות שהקשר בין הופעתן ומתן ההורמון אינו ברור או נדיר מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T3 Freeקטי05/01/2009
שלום, בתי בת 6 חודשים. ביצענו לה בדיקת TSH ,T3 FREE, T4 FREE התוצאות היו:(מעל לנורמה)TSH= 2.38, T4 FREE= 14.9 ,T3 FREE= 7.5 הילדה נמצאת מעל כל האחוזונים גם במשקל וגם בגובה. מה המשמעות של 7.5 =T3 מעל הנורמה (3.6-6.5), האם כדאי להיות במעקב ולבדוק תפקודי התריס כעבור מספר חודשים. *אני בעצמי מטופלת באלטרוקסין כיוון שיש לי תת פעילות כרונית כבר שנים. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שאין משמעות
פרופ' אלי הרשקוביץ07/01/2009לתוצאה זו בנוכחות רמות תקינות של TSH ו FT4.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GH נמוךאורי05/01/2009
שלום, ביצעתי כמה בדיקות דם בשל רגש כללי של עייפות מתמשכת ועלייה במשקל. אחד מהם היה בדיקה ל GH. התוצאות היו 0.05 אם נורמה של 0.06 - 5.00. האם זה אומר שיש לי חוסר בהורמון הגדילה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין משמעות
פרופ' אלי הרשקוביץ07/01/2009לתוצאה נמוכה בבבדיקה אקראית של הורמון גדילה כיון שהפרשתו אינה קבועה אלא נעשית באפיזודות שונות לאורך היממה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.....
אורי08/01/2009רק עוד משהו שרציתי לשאול. הרופא גם נתן לי בדיקה ל IGF-1 והיא הייתה תקינה. האם זה אומר בטוח שהורמון הגדילה תקין, או שעדיין יש סיכוי שזה נמוך? תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוב הסיכויים שרמת GH תקינה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/01/2009אם רמת IGFI בתחום הממוצע ומעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתמיכל05/01/2009
שלום, ילדתי בת 8 ו-8 ח'ד הגובה שלה 1.52 ומשקלה 33 , יש לציין שאבא שלה 1.90 , בנוסף יש לה שיער בבית השחי ובאיבר המין , יש לה ניצנים שיצאו כבר לפני כשנה אך לא התפתחו במיוחד. צילום כף היד מתאים לילדה בת 10 , האם כדאי לתת זריקות ולהתערב בטבע או פשוט לתת לטבע לעשות את שלו והאם ברגע שמקבלים מחזור יש מצב שהיא תעצר קצת בגובה.
דרושה הערכה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/01/2009על ידי אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מהירהמיכל05/01/2009
שלום רב,ביתי בת 8 ו-8 חודשים התגלו אצלה סימני התבגרות מהירה מדיי ורופאת אנדוקרינולוגיה הציעה להתחיל סדרת זריקות על מנת לעכב את ההתפתחות. השאלה האם הזריקות הנ"ל אינם מסוכנות לעתיד הילדה לפוריות וכ'ד.... תודה.
אין סכנה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/01/2009הזריקות אינן מסוכנות לעתיד פוריות הילדה ואין להן תופעות לוואי משמעותיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..........תענו בבקשה .....( :ציפי02/01/2009
זה התוצאה של ה TSH 7.48 וזה התוצאה של Cortisol 8 am (B) 646 האם זה חריג ?! אשמח אם תענו לי בהקם האפשרי תוודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג02/01/2009לבדיקות מעבדה יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד. הרופא שבדק אותו יאמר לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהzina01/01/2009
שלום רב אני מודאגת לגובה של הבת שלי . ע"פ בדיקת דם GH -0.24 NG/ML T3-TOTAL-1.75 FREE T4-15.93 מדובר בילדה בת 10 , גיל עצמות מתאים ל8 שנים ו10 חודישם גובה שלה היום 122.5 ס"מ . אנו הורים נמוכים .גובה שלי 1.45 ס"מ , גובה של בעלי 1.62 ס"מ . האם ניתן לטפל בהורמון גדילה ? אולי קיים טיפול אחר? אשמח לקבל מכם תשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה ארוכה
פרופ` זאב הוכברג02/01/2009רמת הורמון בגדילה אינה מראה על חסר בהורמון.
אני מציע שתלכי עם הילדה לבדיקה אצל אנדוקרינולוג, והוא יסביר לך את אפשרויות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון גדילה
ZINA05/01/2009היינו אצל רופה אנדוקרינולוג,תיארתי קודם תוצאות של בדיקת דם ורנטגן כף היד.לא הוצע לנו טיפול כלשהו .האם לקבוע פגישה איתך בבית חולים מאיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילה
zina16/03/2009אני קבעתי פגישה במרפאה שלך ב21.04.09. בינתיים עשינו לילדה קלונידין טסט . התוצאות היו נמוכות . רופא הפנה אותנו לגלוקוגון טסט ,אך הטסט עדיין לא נעשו משום שבבתי חולים בירושלים משתמשים בארגנין במקום גלוקוגן וכדי להחליף תרופה נדרש אישור של הרופה המטפל שיצא לחופשה ארוכה. האם חייבים להגיע לפגישה איתך עם התוצאות של הטסט הזה .אם התשובה היא כן אדחה את הפגישה למועד מאוחר יותר . יש לנו צילום של כף היד, בדיקת דם להורמונים וקלונידין טסט. האם זה מספיק ? יהיה חבל אם נגיע מירושלים ללא בדיקות הנדרשות . אני מתחננת לענות לי ,בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלי גובה בין אחים מאותה המשפחהמיכל סדן31/12/2008
פרופ' הרשקוביץ שלום רב, גובהי 170 ס"מ, גובהו של הגרוש שלי 192 ס"מ . בתי הבכורה מתנשאת לגובה של 176 ס"מ ובתי הקטנה יותר, בת ה-15 , גובהה 165 ס"מ בלבד, והסימנים מראים כי לא תגבה יותר. כיצד נקבע הגובה? האם הוא שיקלול? מה יכולה להיות הסיבה שלשני הורים גבוהים יחסית, תצא בת בעלת גובה ממוצע? האם הדבר קשור לתזונה? ומדוע גובהה אינו זהה לגובה אחותה? מיכל
גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/01/2009לתורשה יש חשיבות מכרעת בקביעת הגובה שלנו.
גובה המטרה הממוצע הצפוי לבנות לזוג הורים בעלי גובה כפי שתארת הוא 174.5 ס"מ כאשר הטווח נע בין 164.5-184.5 ס"מ.
כיון שמדובר בטווח אין לצפות לגובה זהה של שתי האחיות.
תת תזונה עלולה לגרום לפגיעה בגובה אולם תזונת יתר לא תגרום לשפור הגובה הסופי החזוי.
הפסדי גובה בגיל הינקות , הילדות המוקדמת או מחלה כרונית בגיל ההתבגרות עלולים לפגוע בגובה אף הם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5נמוכה לגילה יורדת בעקומות הגדילטליה31/12/2008
בתי בת 4 ועשרה חודשים גובה 102ס"מ משקל 16.8ק"ג. גובהו של בעלי 1.86 ס"מ גובהי 1.68 ס"מ נולדה בשבוע 40 לידת וואקום במשקל 3770. בלידתה היתה בין אחוזון 75- ל 90 עד גיל 6 חודשים בהמשך בין אחוזון 50 ל 75 עד גיל 2.3 בגיל 3 בין אחוזון 25 ל 50 ונכון להיום בין אחוזון 10 ל 25 הילדה נמוכה משמעותית מבני גילה ראוי לציין כי ביתי אינה אוכלת טוב ( אוכל מזין ובריא ) נמצאת באחוזון 25 ל 50 אחיה הקטן ( שנתיים וארבעה חודשים ) שומר על אחוזון 75-90 מלידתו. טרם פנינו לאנדוקרינולוג מה עלי לעשות? האם המצב מעיד על בעיה כולשהי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ילדים
פרופ` זאב הוכברג02/01/2009מחתחת לאחוזון 25 נמצאים 25% מכל הילדים. הכתובת הראשונה כשמודאגים בנושא כזה הוא רופא הילדים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףלולי31/12/2008
שלום אני בת 17 ועוד לא קיבלתי מחזור ולפני חודש עשיתי בדיקות ויצא שישלי הורמון זכרי גבוהה רציתי לדעת ממה זה נוצר ואיך מטפלים בזה וגם רציתי לדעת אם יש קשר לחרמנות?!או לאוננות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג02/01/2009לכל אשה יש קצת הורמון גברי, אך כשהוא גבוה זה גורם להפרעות במחזור, וכן - גם לחשק מיני.
חשוב לבדוק למה ההורמון גבוה, ואני מציע שתראי אנדןקרינולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גובה לילדה בת 13רות30/12/2008
שלום, בתי בת 13 וגובהה 141 ס"מ. הייתי רוצה לדעת אם ניתן לעשות משהו בנדון, גובהי הוא 152 ס"מ ובעלי בגובה 180 ס"מ. בדקנו לה גיל עצמות בגיל 8 וחודשיים וזה התאים לגיל 7-7.5 שנים. בגיל 12 ושבעה חודשים בדקנו שוב את גיל העצמות והסטייה היתה של 14 חודשים כמו כן בדקנו לה הורמון גדילה בבדיקת דם רגילה והתוצאה הייתה 0.49 mIU/L ( כתוב בתוצאות שכדי לעבור ל µg/L צריך להכפיל ב 0.417) בהפניה של רופא המשפחה נרשם: "סימני מין משניים אך ללא הופעת מחזור". אודה על קבלת חוות דעתך האם חסר הורמון גדילה ומה המשך הבדיקות או הטיפול המומלצים. תודה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
פרופ` זאב הוכברג02/01/2009גיל 13 הוא בדר"כ מאוחר לטפולי גדילה, בעיקר כשהילדה כבר מתבגרת. עם זאת אני מציע שתראי אנדוקרינולוג ללא דיחוי כדי לראות אם יש אפשרות לעשות משהו. הוא גם יוכל לתת לכם הערכה לאיזה גובה עשויה הילדה להגיע ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T3 גבוה לתינוק בן 4 חודשיםמיטל ח29/12/2008
שלום, בגיל שבועיים וחצי ערכתי לבני בדיקת דם במטרה לבדוק את פעילות בלוטת התריס והכבד בעקבות צהבת ממושכת. רמת הבילירובין ירדה לרמה תקינה (0.96) רק בבדיקה האחרונה (גיל 4 חודשים) ובבירור שנערך התברר כי מקורה בהנקה ולא בפעילות לקויה של הכבד, בנוסף התברר שפעילות בלוטת התריס לא תקינה, להלן התוצאה: TSH- 6.63, T3- 2.74, T4- 1.35 כאמור בגיל שבועיים ו-3 ימים. השבוע, כשהוא בן 4 חודשים, חזרנו על הבדיקה ולהלן התוצאות: TSH- 1.71, T3- 3.1, T4- 15.77. אני אודה אם תוכלי להגיד לי מה משמעות התוצאות ואם נצטרך לתת טיפול כלשהו בעתיד (התור לאנדוקרינולוג בעוד כחודש).
תפקודי טירואיד תקינים
פרופ' אלי הרשקוביץ30/12/2008בגיל 4 חודים ואין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת מרפןיגאל29/12/2008
שלום, אני לוקה בתסמונת מרפן והייתי רוצה לדעת האם זה מוריד פרופיל בצבא, תודה.
כן
פרופ' אלי הרשקוביץ30/12/2008אך איני יכול להגיד לאיזה פרופיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בערווה אצל תינוקותמיטל @29/12/2008
היי, ביתי בת 4 חודשים. לפני כחודש החלו לצמוח לה שערות על הערווה- השיער שחור ובכמות לא מאוד גדולה. במקביל החלו לצמוח לה שיער בשפם (גם הוא שחור ובכמות לא מאוד גדולה- אך בהחלט נראה לעיין). האם תקין או מצריך בדיקת רופא?? לציין שבאופן כללי איננה מאוד שעירה (בשאר הגוף). מודאגת מאוד תודה על העזרה....
בדיקה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/12/2008קרוב לוודאי שלא מדובר בבעיה משמעותית אך עקב תאורך אודות התקדמות השיעור הייתי ממליץ על יעוץ אנדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)