מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיית שגשוג חמורה בגיל שנתייםתותי02/12/2008
שלום רב בני בן שנתיים וחודשיים, קטנטן. משקל 9.4 גובה 76 סמ. נולד 2.8 בזמן. מבחינות אחרות מתפתח לגילו - קוגנטיבית מוטורית, מדבר נהדר. מרפס - עדיין פתוח... עשינו אינסוף בדיקות, כבר כתבתי על כך בעבר, אנדוקרינולוגיה - פר' צדיק - הורמון גדילה, גיל עצמות תקין (IGF1 תמיד מתחת לנורמה אך הוא אכלן קטן מאוד). גסטרואנטרולוגיה - פר' גרנות, ללא ממצא (הקיא עד גיל שנה ועשר - אך נפסק לשמחתינו ברגע שהפסיק לקבל בקבוקים.) כולל אנדוסקופיה, ביופסיות לצליאק בגיל שנה (שלילי) שלילי להליקובקטר. לא הגיב ללוסק זנטק או מזון מפורק - אך כאמור כבר לא מקיא. מזה 4 חודשים מקבל אורקטין - ציפרוהפטדין ששיפר את האכילה, ובזכות כך הגיע ל9.4 (קודם לכך לא עבר את 8 קג) הטבולי - פר' אל פלג - כולל ח. אמיניות, בלוטת תריס, - הילד נראה לה בריא. דר' אניק רוטשילד - קריוטיפ תקין. הוא נראה לה ללא בעיה גנטית אך היא המליצה על צילום עמ"ש, בית חזה וגולגולת לשלול wormian bone אך אז רופאת הילדים - ואל פלג אמרו כי זו קרינה מיותרת - ולא לבצע את הבדיקה. ברור נפרולוגי - תקין. הינו גם בשניידר בנרפאת אכילה - ולא היו המלצות נוספות. מה עושים? 1. האם להמשיך "להפוך אבנים" בחיפוש אבחון? 2. מהו ה wormian bone ? האם לדעתך יש לבצע את הצילומים? 3. האם להערכתך יש לבצע בדיקות גנטיות לרסל סילבר למרות שסימטרי וקלינית לא נראה מתאים לכך במראה? 4. למי עוד יש לפנות? תודה רבה על זמנך בכבוד רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2008על חלק מהשאלות קשה לענות מבלי לראות את הילד.
נראה לי שחלק ניכר מבעיות הגדילה נעוץ בקשיי האכילה מהם סבל. אם הבעיות אכן בשלבי שיפור הייתי מצפה לתיקון הגדילה בחודשים הקרובים. עלי לציין עם זאת שבחלק מהמקרים התיקון הוא חלקי כיון שמדובר בתקופה קריטית מעין חלון הזדמנויות שאינו חוזר.
תסמונת סילבר רסל אינה נראית לי מהסיבות שציינת ובנוסף ילדים אלו נולדים במשקל ואורך קטנים לגיל ההריון
אני מניח שד"ר רוטשילד חשבה אולי על מחלה מקבוצת מחלות העצם הראשוניות המלוות בליקוי בהתפתחות ובמבנה העצם בחלקי גוף שונים - קשה לי לדעת, זו קבוצה גדולה מאד. רמזים לבעיה זו יימצאו בפיגור גדילה צעיר מאד ,לעיתים כבר ברחם וכן בחוסר פרופורציות בין חלקי הגוף השונים.
לסיכום
הייתי מתמקד בניתוח קפדני של עקומת הגדילה של בנך- מתי החלה ההאטה בגדילה.
מקומו בעקומה ביחס לגובה הוריו.
אם קצב הגדילה אינו משתפר הייתי חוזר על הערכת מצב הורמון הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקות דם של תינוק בן 3 חודענבל02/12/2008
בוקר טוב לפני חודש עשיתי לבני בדיקה לתיפקוד בלוטת התריס והתשובה היתה tsh 6.47 ft4 13.2 ft36.5 היום התשובה tsh 5.43 ft4 16.6 ft3 7.3 האם הכל תקין? והאם יש צורך להיות עדיין במעקב תודה ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2008ואין צורך בכל התערבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור
ענבל04/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה וריקודיונית01/12/2008
האם ריקוד קלסי ומודרני יכול לעצור גדילה? בתי בת 15 רוקדת מזה 3 שנים (קבלה מחזור בגיל 12 סדיר) גובה-145 האם יש לה סיכוי לגבוה טבעי? ע"י התערבות הורמונלית? הגובה מאוד מציק לה (גובהי 165 ובעלי 173) איזה בדיקות יש לבצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון:גובה 155 ס"מ
יונית01/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2008טווח הגובה הגנטי הצפוי לבתך הוא 153-173, לכן גובהה אינו בלתי סביר בעליל.
פעילות גופנית מאומצת לזמן ארוך המלווה בהגבלה קשה של כמות הקלוריות בתפריט עלולה בהחלט לפגוע בגדילה, אך במצב זה הייתי מצפה גם להעדר או עצירה בהתפתחות המינית.
לשמחתי זה אינו המצב אצל בתך.
אנני מצפה לגדילה נוספת של בתך שלוש שנים לאחר קבלת המחזור גם לא בהשפעת הורמונים הניתנים מבחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות עצם, אסימטריה בשדים לבת 15יונית01/12/2008
שלום רב, בתי בת 15 קבלה מחזור בגיל 12 המחזור סדיר . 1. עד איזה גיל יש צמיחה של השדיים? 2.השדיים הינן אסימטריות אחד שטוח לחלוטין-האם ישאר כך או יהיה איזון בהמשך? קראתי שיש קשר לסרטן שד היות ויתכן וקיימת בעיה הורמונלית? 3.מתלוננת על כאבים בעצמות-תחושת "שריפה" ולפעמים "קישיון" בגפים, לפעמים בעמוד שדרה ,בקרסול איזה בדיקות יש לבצע? ולאיזה רופא מומחה?
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2008השדיים ממשיכות לגדול גם מעבר לגיל ההתבגרות תחת השפעת הורמוני המין הנשיים. לכן שדיים גדלות למשל בהריון ובתקופת הנקה.
בגילה של בתך וכשלוש שנים לאחר קבלת המחזור הייתי מצפה לכל היותר לאסימטריה קלה בין השדיים. מומלץ להתייעץ עם פלסטיקאי .מדובר בבעיה מקומית קרוב לוודאי (השד הקטן) ולא בבעיה הורמונלית כללית
לגבי שאלתך השלישית, איני יכול להשיב אך הייתי מתחיל בברור אצל רופא הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר לנערה בת 14בילי30/11/2008
שלום רב בתי בת 14 וקצת , טרם קיבלה את הוסת הראשונה, וניתן לראות שער שחור ובולט באזור הגב התחתון,בבטן התחתונה,באזור שמתחת לעורף,ובזרועות .השיער בולט וזה כמובן מפריע לבתי והיא מרגישה אי נוחות, היא גם מתביישת ללכת בקיץ עם בגד ים. מה יכולה להיות הסיבה לשעירות בסדר גודל שכזה. עליי לציין שאני שעירה במידה סבירה. מה ניתן לעשות על מנת להקל על בתי שממש סובלת מבעיה זו. אנא הנחו אותי. תודה רבה מראש בילי
שעור יתר
פרופ' אלי הרשקוביץ01/12/2008ראשית כל צריך לראות האם מדובר בשעור יתר כללי בכל הגוף שאינו קשור להורמונים או שעור יתר יתר עקב עודף הורמוני מין זכריים (מצב שגם עלול לעכב את הופעת המחזור).
לכן ראשית כל פני לאנדוקרינולוג ילדים או רופא עור לשם בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות - בלוטת התריסדני מדר28/11/2008
לאחר כמספר שנים של מעקב במחלקה האנדוקרינולוגית בשניידר וקצת קריאה על כל עניין הבלוטה החלו אצלי לאחרונה תופעות מוזרות של טישטוש ראייה בשינוי תנוחה, אי סבילות לקור, יובש בעור הידיים והרגליים, עצירות חוסר ריכוז ועוד.. ערכי הTSH בבדיקה האחרונה היו 13 וערכי T3 ו-FT4 תקינים. אני מטופל באלטרוקסטין 200 מ"ג כל יום בשבוע. מאחר והרופא שלי לא נמצא בארץ החלטתי להתייעץ בפורום הזה.. ממה עלולים לנבוע הסימפטומים הנ"ל? אני בן 18.5 וחצי לפני גיוס - כעת הפרופיל שלי 24 זמני עקב המחלה.
תת פעילות של בלוטת התריס
פרופ' אלי הרשקוביץ29/11/2008כל הסימנים שתארת (למעט טשטוש הראיה בזמן שינויי תנוחה) עשוים להתאים לתת פעילות של בלוטת התריס כאשר ערכי FT4 ו FT3 נמוכים ואילו ערכי TSH גבוהים משמעותית מהערך שציינת.
אולם כל חולה עלול להגיב אחרת לדרגות חומרה שונות של הבעיה
המינון שאתה מקבל הוא גבוה מהמקובל. האם אתה מקפיד לקחת את התרופה באופן סדיר.
חשוב גם לקחת את הכדור על בטן ריקה -שעה לפני האוכל.
דיאטה מרובת סיבים ושמוש בלחם קל עלולה להפריע לספיגת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילהאמיר28/11/2008
טוב אני אספר לכם את הבעיה עם קצת רקע שתבינו אותי. אני בן 17 1.62. בגיל 3 נפלתי על הראש שלי. עד היום יש לי בלוטה שם והגולגולת שלי מאורכת קצת. ההורים שלי והורפא שלי לא בטוחים ממה נובעת בעית הגדילה שלי כי כל האחים שלי ולשאר חברי המשפחה לא היו בעיות גדילה ולכן חושבים שזה מהנפילה על הראש. בכל מקרה, אני במעקב אצל רופא אנדוקרינולוג מזה כמה שנים. יש לי ביקור שנתי אצלו ולפעמים חצי שנתי. ביקור אחד לפני האחרון (גיל 15.5) הוא אמר לי שאוטוטו אני צריך להתחיל את הגדילה שלי. ובכן כך היה והחלה שעירות באיזור איבר המין ובשנה האחרונה באיזור בתי השחי. בביקור האחרון שלי הוא אמר שאני בשלבים מתקדמים של ההתפחות ושהגובה הסופי שלי יהיה במזל 1.75. הוא טען שנותרו לי עוד כ4-3 שנות צמיחה ולאחר מכן זהו. אני לא יכול לחיות עם הגבוה הזה. שאר בני המשפחה שלי הם 1.82+. מה גם שאני נמדד כל חודש ובחודשיים האחרונים לא גבהתי בכלל. רציתי לדעת מה דעתכם על זה? למה לא חלה צמיחה אם זאת ה-תקופה שאני אמור לצמוח? מה אפשר לעשות כדי לממש את פוטנציאל הגביהה עד הסוף? תודה, אמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי פרט ממש חשוב! משקל ובדיקות דם
אמיר28/11/2008בחודשים האחרונים היציאות שלי נעשות מאוד מהר. כלומר, בדרך-כלל הייתי יושב מספר דקות על מנת להוציא צואה והיום זה לא קורה יותר מ15 שניות. יש לי יציאה אחת ביום. עשו לי בדיקות דם לראות אם אני אלרגי לסוג של אוכל ולא יצא כלום. רק רציתי לשאול אם יכול להיות שהפסקתי לגבוה כי אני לא מקבל תזונה טובה מספיק ואולי יש איזה בעיה עם סוג האוכל. אחרי כל ארוחה כבדה אני מתפנה לשירותים ואולי כך אני לא מקבל את האוכל הדרוש על מנת לגבוהה. אני רעב לעיתים תכופות ואני אוכל הרבה. אבל אני לא שמן בכלל, להיפך אני רזה. המשקל שלי 52 ק"ג. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ייתכן ויש כאן בעיה
פרופ' אלי הרשקוביץ29/11/2008עצירת הגדילה, משקל גוף נמוך מאד ויציאות מרובות אינם סימנים תקינים.
עליך לפנות בהקדם לברור יסודי על מנת לאתר את הבעיה (אם ישנה) ולטפל בה בהקדם על מנת למנוע פגיעה בלתי הפיכה בפוטנציאל הגדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
אמיר29/11/2008בפגישה האחרונה עם האנדוקרינולוג הוא לא אמר כלום לגבי המשקל שלי. וכן חשבתי להעלות קצת במשקל. אם מי עליי להתייעץ בשביל לאתר את הבעיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פניה חוזרת
פרופ' אלי הרשקוביץ01/12/2008אולי הוא לא שם לב או שכח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית גובהמרב26/11/2008
בתי בת 13 וחצי, 157 ס"מ . קיבלה מחזור קבוע בשנה האחרונה . היינו אצל רופא הילדים והוא אמר שהיא לא תגבה יותר - היש מה לעשות ? האם זהו סופי ?
לא סופי
פרופ' אלי הרשקוביץ29/11/2008בנות גדלות כ 6 ס"מ בממוצע בשנתיים שלאחר קבלת המחזור הראשון, כך שגובהה הנוכחי אינו סופי.
מנגד איני רואה צורך בטיפול כלשהוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ל TSH גבוההאמא לתינוק26/11/2008
שלום, יש לי ילד בן שבועיים, שלאחר הלידה התגלתה היפוגליקמיה (חוסר סוכר). במסגרת הבירור לסיבה, נלקחו תפקודי בלוטת התריס, ביום השביעי היה FT4 - בערך של 2.0 ובנוסף TSH בערך של 41. ביום השמיני נלקחה בדיקה נוספת TSH 18.2 וערך ה FT4 היה 1.2. בהמלצת הרופא ביצענו בדיקה נוספת לאחר שבוע, והתוצאות שנתקבלו הינן TSH בערך של 12.86 ובנוסף FT4 בערך של 18.2. לאור ממצאים אלו ועל בסיס במידע שקראנו באינטרנט האם יש סיבה לדאגה? האם דרושה פעולה נוספת מצידנו? מהי המלצתכם? נשמח לתשובה מהירה - הורים מודאגים
לטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ29/11/2008ייתכן מאד ולילדכם תת פעילות של בלוטת המגן זמנית או קבועה .(אם כי בדרגת חומרה קלה יחסית)
ממליץ לפנות בדחיפות לאנדוקרינולוג ילדים לשם מתן טיפול על מנת להיות בצד הבטוח ולמנוע חשש לנזק התפתחותי .
הערכה סופית לגבי מצבו תעשה רק בגיל 3 שנים לאחר נסיון הפסקה של הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקקפפטיל 3.75שושנה26/11/2008
ביתי בת 10 וגובה 1.40. הובחנה על ידי אנדו התפתחות מינית מוקדמת. גיל העצמות שלה 12. לפי הUS האחרון השחלות מוגדלות וישנן רקיקים דקים. יש לה התחלה של חזה וקצת שיער ערווה. האנדו אומר שעל פי US היא צפויה לקבל מחזור בעוד כ3 חודשים אך ציין כי בדיקה הגופנית "מרשימה פחות מאשר תוצאת הUS). קצב הגדילה 7 ס"מ בשנה לאור זאת האנדו המליץ למרות שהוא מודה שמהלך זה מנוגד לכתובים לתת זריקה של דקקפפתיל פעם ב28 יום וזאת על מנת להרוויח 2,3 ס"מ. האם המהלך מוצדק ? האם ישנן סכנות ? האם השלכות עולות על הסיכוי.? עלינו לתת את הזריקה הראשונה בעוד 4 ימים ולכן אשמח לקבל תשובה מהירה מצידכם. תודה שושנה
האם הוגדרו מטרות הטיפול ?
פרופ' אלי הרשקוביץ26/11/2008ראשית לא ברורה לי האבחנה.
ע"ס מה נקבעה האבחנה של בגרות מינית מוקדמת- זה מצב בו מופיעים סימיני מין לראשונה מתחת לגיל 8 שנים . הופעה מאוחרת יותר אינה התבגרות מינית מוקדמת ואינה דורשת כמובן טיפול.
גודל השחלות אינו רלוונטי להגדרות הנ"ל ואינו מנבא הופעת מחזור.
טיפול בדקהפפטיל הניתן במצבה של בתך לא ישפר את גובהה הסופי לדעתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכה ISSאילה25/11/2008
שלום רב.
בני בן 9 בגובה 122. היינו במעקב ובשנתיים האחרונות הוא גבה בממוצע ב4.5 סנ' בשנה.
הוא עבר טסט גדילה והתוצאה 18. ( אמרו לנו שמצב ההורמון תקין)
כעת הומלץ לנו להשתמש בהורמון גדילה במסגרת ISS האם יש צורך? האם יש דרכים אחרות? האם יתכן שהוא יגבה מאוחר יותר או שהוא כבר בפער גדול מידי.
תודה רבה רבה
ISS
פרופ' אלי הרשקוביץ26/11/2008בנך נמצא על גבול אחוזון 3 , קצב גדילתו תקין .גובהך וגובה האב אינם ידועים לי.
כמו גם גיל העצמות.
אני מתקשה לחוות דעה מבלי לראות את הילד, אך ככלל לא כל ילד נמוך קומה ובריא צריך להפוך "לפצינט" המטופל בהורמונים ! התועלת הצפויה היא כ 5-7 ס"מ בממוצע וזאת לאחר טיפול של שנים בעלויות ניכרות עם תופעות לוואי אפשריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מחזורזהבה25/11/2008
ביתי בת 14 עדיין ללא מחזור. מפותחת מינית, טופלה ע"י אנדוקינולוג שהיה בטוח שהמחזור יופיע בגיל 9 ...וטרם. כבו 3 ימים שיש לה כאבי בטן קשים לדברי הרופא- כנראהחסם שקשור לדימום שלא מופיע. מה עושים?
מחזור
פרופ' אלי הרשקוביץ25/11/2008אם היא אכן מפותחת יתכנו שתי סיבות אפשריות
1. המחזור עוד יופיע בקרוב -זה בהחלט אפרי ומקובל
2. קרום בתולין סגור לחלוטין המונע את יציאת הדם וגורם לכאבי בטן קשים- מומלץ על כן לפנות לגניקולוג אם נצפו כאבי בטן דומים בזמן האחרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות טסט ארגיניןנירית24/11/2008
בן 3.5 אחוזון מתחת ל 3. תוצאות : דינמי 0 17.64 דינמי 30 64.4 דינמי 45 529 דינמי 60 989 דינמי 90 394.22 דינמי 120 121.44 IGF-1 - 6.46 IGF-BP3 - 1.73 האם תקין? תודה
יחידות
פרופ' אלי הרשקוביץ25/11/2008באיזו יחידות בוטאו תוצאות הורמון הגדילה ?
האם התוצאות שבמאות אמיתיות (אין שבר עשרוני ?).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות לתינוק בן 3.5 חודעדי23/11/2008
שלום בני נולד עם היפוספדיאס ואשך תמיר והומלץ לבדוק פרופיל הורמונאלי. הרופא אמר שלא אבהל אם התוצאות יצאו מהטווחים הנורמליים כי הם לפי רמות ההורמונים המקובלות במבוגרים. לחרדתי, התוצאות שלו אכן בטווח. הרופא שלנו בחו"ל ואני די לחוצה אז אשמח לחוות דעתכם של חלק מהתוצאות FREE T4 14.35 PMOL/L TESTOSTERONE 2.26 NMOL/L TSH 1.91 MIU/ML האם התוצאות נורמליות?
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ24/11/2008ובהחלט אין ממה להבהל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מהירהסיגל23/11/2008
שלום רב, בתי בת 9 מפותחת לפי דעתי מגילה. פניתי למרפאה לצילום כף היד. התוצאה מתאימה לגיל 12. מה זה אומר מעכשיו, האם היא תקבל זריקות, תרופות . האם היא תקבל וסת מוקדם מהרגיל ויפסיק לה מוקדם, האם הגובה שלה ייעצר בבקשה תחזרו אלי
שאלות חשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ23/11/2008אך בתך זקוקה להערכה פרטנית אצל מומחה בתחום על מנת שתקבלי תשובה רצינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מהירה
שרון26/11/2008סיגל שלום,
יש כמה מצבים שגורמים למה שאת מתארת. אחד מהם נקרא CAH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)