מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- הורמון גדילהלימור16/08/2007
האם נכונה השמועה כי נתינת הורמון גדילה עלול לגרום לחוסר פרופורציה בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט
פרופ` זאב הוכברג17/08/2007חוסר הפרופורציה היחידי הוא שכפות הרגלים וקצת גם הידיים גדלות יותר משאר הגוף. שום דבר דרמטי שמי שהוא יראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותנדב16/08/2007
שלום,
אני עוד מעט בן 22, אולם אני נראה כמו בן 16.
נתנוים עלי:
אני גבוה
אין לי כמעט זקן / שפם
אין לי כמעט שערות בבית השחי
אין לי שערות בחזה
שער ערווה - ישנו, גם אם לא הרבה
פין - גדול יחסית
משפחה - גם אחרים במשפחה שלי התפתחו לאט, אבל לא עד כדי כך.
האם צריך טיפול הורמונלי או שזה יעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג16/08/2007כדאי שתבדק על ידי אנדוקרינולוג - מומחה להורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד גבוהשלי14/08/2007
בני בן 6.5 שנים. גבוה מאוד לגילו(אחוזון97).הדבר אינו מתאים לגנטיקה שלנו (בעלי נמוך ואני ממוצעת קומה). בצילום כף יד שמאל נמצא מתאים לגיל 5. מה עליי לעשות אם בכלל? רופאת הילדים יעצה לי לחזור אליה למעקב התפתחות בעוד חצי שנה. יש משהו אחר שעליי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג15/08/2007כדאי לראות אנדוקרינולוג ילדים. לא הייתי מחכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דקפפיטלאיריס13/08/2007
בני התחיל לקבל את הזריקה דקפפיטל הוא נמצא באחוזון הנמוך והתחיל את תהליך ההתבגרות שלו ע"פ דברי הרופא אנדרו שמטפל בו .
הייתי רוצה לדעת מה הם תופעות הלווי מהחיסון ומה ההשלכות הקימות אם בכלל מהחיסון
ע"פ דברי הרופא בני היום בן 11 והוא יקבל את החיסון עד גיל 13 ורק אז יתחיל את תהליך ההתבגרות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח
פרופ` זאב הוכברג13/08/2007הטיפול די בטוח, ופרט למקרים של אלרגיה, אין תופעות לוואי חשובות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מיניתענת12/08/2007
שלום רב
בתי בת 9 ושלושה חודשים. התחילה התפתחות מינית בערך בגיל 8 ו8 חודשים .לאחר צילום כף יד שנעשה בגיל 9 נאמר לנו שגיל עצמות מתאים לגיל 10 .לאחר בדיקת אנדוקרינולוג בבדיקת גופנית נמצא התפתחותצ מתאימה לטונר 3 .גובה 137.6 משקל 32. לאחר שלושה חודשים גובה 138.4 משקל 34.5 .ששאלתי האם התפתחות אינה מואצת והאם כדאי לשקול טיפול לעיכוב התפתחות הרופא אמר שהיום לא כדאי לעשות מכיוון שזה לא משפיע על גובה בכלל.
אני מאוד חוששת שבתי תתקע בגובה נמוך מאוד האם לפי הנתונית כדאי לי לעשות משהו נוסף בדיקות או חוות דעת נוספת?
תודהמראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא צודק
פרופ` זאב הוכברג13/08/2007עצירת ההתבגרות בגיל זה אינה משנה את הגובה הסופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל כמה חודשים רצוי לימדוד את הגובה
טוהר24/05/2010כל כמה חודשים רצוי לימדוד את הגובה של הילד כדי ליראות אים יש גדילה טובה ?
ומתי לימדוד בבוקר או בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעט
פרופ` זאב הוכברג26/05/2010חשוב להמעיט במדידות, כדי לא לגרום לילדה להרגיש שיש כאן בעיה.
אחת לשנה ביום ההולדת זה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הורמון גדילה בילד המחלים מסרטןרוני12/08/2007
בני בן 4.5 סיים לפני כשנה סדרה של טיפולים כימוטרפיים, השתלת מח עצם (עצמית) והקרנות לאחר שאובן כחולה סרטן מסוג נוירובלסטומה שלב 4.
עקב האטה משמעותית בגדילה (2 ס"מ בלבד בשנה שחלפה) בוצע תבחין קלונידין. עדיין אין בידי את הנתונים המדוייקים, אך הרופא שיצר איתי קשר הודיע לי כי יש חוסר בהורמון הגדילה.
אנחנו חוששים מאוד ממתן הורמון גדילה בשל ההיסטוריה הרפואית שלו.
ככלל, וללא קשר לנתונים הנוגעים למצבו הספציפי שבהם נדון בהמשך עם רופאיו, האם חוסר זה הוא הפיך? האם יש קשר ליניארי בין ערכי הורמון הגדילה שנמצאו בדמו לבין פוטנציאל הגדילה שלו? האם יש דרך מהימנה לחזות את גדילתו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא גורם לסרטן
פרופ` זאב הוכברג12/08/2007הורמון גדילה אינו גורם לסרטן. בילדים שהיה להם סרטן ויש חשש להתפתחות סרטן שני (לא הישנות של אותו סרטן), יש פי 2 יותר הישנות אצל מטופלי הורמון גדילה. גם אז, הסיכוי האבסולוטי הוא לא גדול. תתייעצו אם האונקולוג האם ילדכם בסיכון לסרטן שני.
אם יש לילד חסר בהורמון גדילה ואינו גדל (חשוב שיתמלאו שני התנאים), כדאי לטפל בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשמדובר בנוירובלסטומה
רוני13/08/2007החשש הוא בעיקר מהישנות המחלה (הסטטיסטיקה מדברת על 80% סיכוי לחזרת המחלה). כן קיים גם חשש מלוקמיה מישנית.
לא הבנתי את ההבחנה בין הישנות מחלה לסרטן משני. האם אתה אומר שמתן הורמון גדילה אינו מגדיל את הסיכוי להישנות המחלה, אבל עלול להגדיל את הסיכון לסרטן משני?
באחד מהממאמרים שקראתי, נכתב כי בתאים סרטניים יש קולטנים המגיבים בגידול להורמון גדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שני
פרופ` זאב הוכברג15/08/2007אין חשש להישנות נוירובלסטומה. בסרטנים מסוימים יש נטיית יתר לקבל סרטן שני - אחר, ולזה יש סיכוי של פי 2 במטופלי הורמון גדילה. שאל את האונקולוג שלכם על נוירובלסטומה וסרטן שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר גדילת זקןמוטי10/08/2007
שלום אני בן 19
ובקושי גודל לי זקן
מה יכול להיות הבעיה ?
ומה הפתרון לזה?
תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג11/08/2007זקן יכול להתחיל לצמח מאוחר מגיל 19.
מאידך, זה יוכל להיות סימן של הפרעה הורמונלי. כדאי להבדק על ידי אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעהרותי10/08/2007
שלום. ביתי בת 7. ריח זיעה חריף במיוחד כבר שנתיים. בירור אנדוקריני בינתיים תקין ואין בגרות מוקדמת.
איך בכ"ז ניתן לעזור? האם הרפואה מציעה פתרון לריח חוץ מדיאודורנט? באזה דאודורנט אתה ממליץ להשתמש בגיל כה צעיר? (שמעתי שחלקם סותמים נקבוביות..מכילים מגנזיום). אודה לתשובתך.. רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין פתרון פשוט
פרופ` זאב הוכברג11/08/2007אם לא נמצאה הפרעה הורמונלי - 1.מוטב 2. אין טיפול הורמונלי.
קיימים טיפולים כירורגיים, אך אין עושים אותם בילדים בדר"כ.
אינני יכול להמליץ על דאודורנט מיוחד. זה אינו בתחום מומחיותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאודורנטים למניעת ריח זיעה
יוסי גורקה15/10/2007קיימים בחנויות טבע, דאודורנטים שונים מחומרים טבעיים ללא אלכוהול, ללא אלומיניום, וללא
מגנזיום. כמו כן קיימים דאודורנטים המיוצרים מצמחים אורגניים, כמו למשל של אורגניקס או של לאוקסיטן. מוצרים אלה יקרים, אך יתרונם בכך שהם מיוצרים מחומרים טבעיים ללא אלומיניום וללא
מגנזיום וללא כימיקלים סינטטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התפתחותטל לייבוביץ08/08/2007
ילדתי בת 7 גובה 1.09 משקל 18.5 ק"ג.
מטופלת אצל אנדרוקרינולוג דרך קופ"ח כללית.
הבדיקות דם בסדר.
צילום פרק כף היד גדול ב - 8 חודשים שעד עתה זה היה קטן (עשינו צילום ]רק כף יד בגיל 3 ו - 5)
האם זה נורמלי.
גובהי 1.6 ובעלי 1.72
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמדה
פרופ` זאב הוכברג09/08/2007נורמלי זה להתמיד על אותו אחוזון. בקשי מרופא הילדים עקומות גדילה, ובדקי האם ילדתך מתמידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהרפי07/08/2007
הילד שלי בן 3 ו3 חודשים.הגובה שלו 92 סמ ולפי עקומת הגדילה הוא נמצא באחוזון 21
הילד נמוך בהשוואה לבני גילו ובמשפחה יש כבר ילד שמקבל הורמון גדילה
אנו נמצאים בחול ויקח עוד כ8 חודשים עד לחזרתנו ארצה.האם ניתן לחכות עם בצוע הבדיקות או שצריך כבר להתחיל לבדוק את הילד כבר עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` זאב הוכברג09/08/200721 אחוז מהילדים הם מתחת לאחוזון 21. בודאי שכל אלה אינם זקוקים לטיפול. בגיל 3 ילד צריך להתמיד על אותו אחוזון. לכו לרופא רק אם הוא יורד מהאחוזון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין קטן
גילה09/06/2011שלום,
בני בן 12.5 מטופל במרפאת אינדוקרינולוגיה עקב קומה נמוכה,
יחד עם זאת יש לו פין קטן שנרא שמאוד מפריע לו, הפין חבוי בתוך העורלה,
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין קטן - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/06/2011כדאי להראות לאנדוקרינולוג והוא יוכל לאמר לכם אם הפין באמת קטן. ב9 מ10 ילדים שבאים עם תלונה כזאת, הפין בגודל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת התפתחותענת07/08/2007
כיצד מגיעים לביצוע בדיקת התפתחות אצל בתי בת 10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונים לרופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג09/08/2007כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בפנים - בת 4אמא06/08/2007
שלום,
ביתי בת ה - 4 סובלת מיום היוולדה מהזעת יתר באזור הפנים והמצח.
בינקותה - סבלה סביב זמני האכילה מהבקבוק ושינה. כיום - בזמני פעילות (לא בהכרח מאומצת) ובטמפרטורות חום בינוניות ומעלה. בעוד חבריה "מאדימים" במקרה הגרוע לאחר פעילות / בחוץ, היא כבר נוטפת אגלי זיעה רבים באזור מצח, קו השיער, עיניים והאף.
האם ניתן לסייע?
האם עשוי לעבור עם הגיל?
תודה רבה,
אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג09/08/2007התופעה המטרידה הזאת אינה מובנת, ולא ידוע על קשר הורמונלי. היא שכיחה יותר בשמנים, ואם בתך שמנה, טפלי בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לסרטן צוואר הרחם לילדהגל06/08/2007
האם ילדה עם התפתחות מינית מוקדמת צריכה לקבל מוקדםן יותר את החיסון לסרטן צוואר הרחם? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני יחסי מין
פרופ` זאב הוכברג09/08/2007בעקרון כן. ילדות עם התבגרות מוקדמת מקיימות יחסי מין מוקדם יותר (ולא מספרות להורים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי היית ממליץ?
גל15/08/2007הילדה בת שבע ומראה סימנים של התפתחות מינית מוקדמת. מאיזה גיל היית ממליץ לחסן נגד סרטן צוואר הרחם (הגיל הרגיל הוא תשע)? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני יחסי מין
פרופ` זאב הוכברג15/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהAnaT05/08/2007
שלום! אני בת 14 עולה לט'..קיבלתי מחזור בכיתה ז'...
גובהי ומשקלי תקינים לגמרי ואין כל בעיות אבל אני שמה לב שהשדיים שלי לא מתפתחות כראוי..אז אני צריכה לחכות או לפנות לרופא???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי
פרופ` זאב הוכברג06/08/2007השדיים ימשיכו לגדול עוד כשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- linea nigra בילדה בת 3עודד05/08/2007
בתי בת 3, שמנו לב שקיים אצלה פס כהה מהפוביס כלפי מעלה, לא מגיע לטבור.
פרט לכך היא נולדה עם הורנר שמתבטא בצניחה קלה של עפעף העין ובהבדל בצבעי האיריס, לא יודע אם זה רלוונטי. עד גיל שנה עברה בירור נוירולוגי תקין.
-
האם הופעת הפס הכהה דורשת בירור הורמונלי או נוירולוגי נוסף ? או שזו תופעה טבעית ?
תודה, עודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג06/08/2007אין לזה קשר הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)