מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- תוצאות בדיקה הורמונאליתהודיה10/06/2007
מה המשמעות של התוצאות -
LH=5.8
FSH=15.8
ESTRADIOL(E-2)<73.4
האם טאמוקסיפן משפיעה על התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר הנבדק
פרופ` זאב הוכברג11/06/2007לבדיקות הורמונליות יש משמעות רק בהקשר לנבדק ולא כמספרים לעצמם. עליך להראות את התוצאות לרופא שביקש את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ובלוטת התריסצביה10/06/2007
שלום. לאחרונה התגלתה אצלי בעיה בבלוטת התריס והתחלתי לקחת תרופה נגד זה. אחי הקטן (בן 12) סובל מסכרת והבנתי שיש קשר כלשהו בין המחלות. איך המחלות האלה קשורות והאם זה אומר שזה גנטי וכשארצה ללדת גם לילדים שלי תהיה אחת מהן? חוץ מזה, רציתי לדעת אם קיום מחלה אחת מעלה את הסיכוי לחלות במחלה השניה.
תודה רבה ושבוע טוב,
צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים קשר
פרופ` זאב הוכברג11/06/2007קיימת שכיחות יתר של סכרת בחולי תריס ושכיחות יתר של מחלת תריס בחולי סכרת. ילדים להורים חולים בשילוב זה - גם הם בסיכון מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתרתמר06/06/2007
שלום. אני סובלת מפעילות יתר של פעולת התריס, מה הסיכוי שגם לבתי תהיה בעיה זו ואיך אפשר להקטין את הסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון מוגבר
פרופ` זאב הוכברג11/06/2007בת לאם עם יתר תריסיות היא בסיכון מוגבר לקבל מחלת תריס (יתר או תת תריסיות). איננו יודעים איך למנוע זאת, ועל פי הידוע היום אין את יכולה לעשות דבר בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמותרינה04/06/2007
פרופסור הוכברג שלום,
בני בן 5 ונמוך מאוד לגילו ונמצא במעקב כמה שנים. הרופא אומר שהוא יהיה בסדר בגלל שגיל העצמות שלו בפיגור אחרי הגיל שלו. אנשים אחרים שאני מכירה עם ילדים נמוכים אומרים לי שגיל העצמות זה שטויות והרבה אנשים נשארים נמוכים למרות שלפי גיל העצמות היו צריכים לגבוה. מה נכון, פיגור בגיל העצמות באמת יכול להגיד שיש סיכוי לגבוה באופן טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנשים אחרים צודקים
פרופ` זאב הוכברג05/06/2007גיל עצמות מאחר בגיל 5 לא מנבא גדילה טובה בעתיד. תתיעצי עם רופא ילדים האם יש צורך לראות אנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותחנה02/06/2007
בתי בת 9 גובה 126 , לפני כחודש הופיעו ניצני שדים. שאלתי האם מתן זריקות לעצירת ההתפתחות יכולות להשפיע על הגובה הסופי וכיצד
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל תקין
פרופ` זאב הוכברג04/06/2007תשע הוא גיל נורמלי להתחלת התבגרות, ועצירתה לא תשנה את גובה הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה04/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לטיפול בדקפפטיליעל01/06/2007
לבתי בת ה-10 התפתחות מינית מוקדמת: חזה, שיעור, פצעי בגרות הוצע טיפול בדקפפטיל. מהן ההשלכות ותופעות הלוואי? האם ישנם מחקרים ארוכי טווח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בגיל 10
פרופ` זאב הוכברג01/06/2007לעתים נדירות נותנים טיפול כזה בגיל 10. דיון בתרופה זאת דורש יותר מ5 שורות בפורום. לכו לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות התריס.שרון,1931/05/2007
שלום.תוצאות של בדיקת דם שעברתי מראות שיש לי פעילות יתר בבלוטות התריס או משהו כזה...את זה אחות בית חולים אמרה לי.הלכתי לרופא של קופת חולים והוא גם אמר אותו הדבר.נגשתי לרופאה ששלחה אותי לעשות את בדיקות הדם והיא אמרה שהכל בסדר.מה אתה מציע לעשות?לעשות בדיקה חוזרת?והאם זה בכלל קשור לסרטן?
הTSH יצא 5.30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה
פרופ` זאב הוכברג31/05/2007פרוש הבדיקות דורש מומחה באנדוקרינולוגיה. אל תסמכי על אחות או רופא כללי בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמת וחיסון פפילומהTAMIR31/05/2007
שלום רב. האם יש להקדים מתן החיסון לסרטן צוואר הרחם לילדה הסובלת מהתפתחות מינית מוקדמת? מה תופעות הלוואי של החיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכו
פרופ` זאב הוכברג31/05/2007החיסון הזה ממש בראשיתו. תני קודם למבוגרות יותר לתנסות בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת?איתן30/05/2007
ביתי בת 7.5 ילדה רזה. פיטמה אחת שלה התנפחה ונראה כאילו אלו ניצני שדיים. יכול להיות? זה לא מוקדם מידי? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ` זאב הוכברג31/05/2007התבגרות מינית מופיעה בכ5% מהבנות עוד לפני גיל שבע וחצי. ההחלטה על טיפול תלויה בקצב שזה מתקדם. אני ממליץ מעקב רפואי אצל אנדוקרינולוג של ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון סכרתאורית29/05/2007
איזה סימנים יכולים לעורר חשד לסכרת אצל ילדים? מאיזה גיל זה יכול לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל גיל
פרופ` זאב הוכברג31/05/2007סכרת יכולה להתחיל בכל גיל.
הסימנים הראשונים בילד הם כאבי בטן, בחילות, והרטבה לילית.
תמצאי פרוט טוב יותר בספרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם אנדוקרינולוגיתשרית27/05/2007
בני בן 8 וחצי חודשים בבדיקות הדם שנערכו יצאו התוצאות הבאות :
TSH :6.31
T3-FREE:7.7 (מעל הנורמה)
T4-FREE:14.6
T3-TOTAL:3.3
האם התוצאות בסדר ?
מה אומר T3-FREE גבוה? מה משמעות T3-FREE לעומת T3-TOTAL ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג28/05/2007ככלל, לבדיקות יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד. הוא זקוק לבדיקת אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה/משקל בילדיםשחר23/05/2007
אבקש לדעת היכן ניתן לעיין בטבלה כללית המגדירה גובה ומשקל "נורמאלים" אצל ילדים בגילאי 6-12 (ספיציפית בגיל 9) ומשווה בין גובה ומשקל קיימים לאופטימאלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ילדים
פרופ` זאב הוכברג26/05/2007לרופאי ילדים יש טבלאות כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהאיתן22/05/2007
בני בן ה 11 נמצא באחוזון 5 . מה הקריטריונים לקבלת הורמון גדילה? אני חוששת שהוא יתחיל את גיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה ולא גובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2007הגדרת הבעיה הרפואית היא הפרעת גדילה ולא גובה נמוך. יש לאסוף את נתוני הגדילה מטיפת חלב ובית הספר ולגשת לרופא הילדים שיראה אם לילד יש הפרעת גדילה. טיפול הורמונלי ניתן רק על ידי אנדוקרינולוגים ורק אם נמצאת הפרעה המתאימה לטיפול כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמנהאורלי21/05/2007
בתי בת 8 ומשקלה גבוה מאוד. אנחנו מנסים לעזור לה להפחית אבל שום דבר לא עוזר. שמעתי על ילדים במצבה שלקו בסכרת, אני חוששת מאוד שזה יקרה. למי אוכל לפנות כדי לדעת איך לשנות את התזונה שלה כך שלא תחלה בסכרת (עד שתוריד במשקל, לפחות שלא תהיה חולה)? יש צורך בבדיקות כדי לראות שהיא לא בכיוון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג23/05/2007במרבית המקרים השמנה היא בעיה של נטיה לכך, חוסר פעילות גופנית ואכילת יתר. אך במקרים אחדים השמנה היא סימפטום של מחלה. הברור מתחיל אצל רופא הילדים, ואם הוא ממליץ על כך גם אצל אנדוקרינולוג של ילדים. הוא גם יוכל להגיד לך האם ההשמנה של בתך עלולה להוביל לסכרת.
רק אם נשללת מחלה מתחיל הטיפול, והוא שילוב של דיאטה ופעילות גופנית. ברוב הקופות יש כיום יחידות הנותנות שרות משולב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל כבדאייתי19/05/2007
שלום שמי הוא איתי ואני נער כבן 16. בקיץ שעבר התאמנתי במכון כושר במשך
חודשיים וקצת הייתי הולך על הליכון כ70 דקות ואופניים כ10 דקות לאחר
מכן או להיפך ההיתי עושה אימון של משקולות . הבעיה היא שאני עשיתי כל
מכשיר כמאה פעם ולא במשקלים שהייתי צריך להרים (הרמתי קצת יותר בערך
ממה שהייתי צריך) לאחר מכן כחוודשיים -3 חודשים החלו לי כאבים בגב
שנמשכים עד היום לעיתים רחוקות הכאב מופיע בצוואר הלכתי לארבעה רופאים
שרשמו לי את הדבר הבא: החולה מתלונן על: מוגבל תפקודית כאב פחת(זה לאחר
שהרופא נתן לי תרגילים לבית אבל זה לא פיזיותרפיה)בבדיקה אין פרט לכאב
לא ממוקם מתלונן על כאבי גב עליון ללא הקרנה לרגליים מזה זמן רב ללא
חלבה מקדימה כאב מחמור בפעילות פיזית כגון ריצה 28906-עדיין מתלונן על
כאבים ללא שיפור לאחר טיפול כנגד כאב ודלקת יש לציין לא עשיתי
פיזיותרפיה ולא קיבלתי משככי כאבים ממצאים בבדיקה : רגישות בגב עליון
תנועות מוגבלת עקב כאבים 90 מעלות SLR דו צדדית כח גס תחושה והחזרים
תקינים אבחנה משוערת: BACKACHE יש לצין שהמליצו לי לחזק את שרירי הגב
ולא עשיתי את זה ואת שאר הדברים הנ"ל בנוסף עשו לי צילום רנטגן ובו לא
מצאו לי כלום כלומר הבדיקות חיוביות וערוצים לעשות לי מיפוי עצמות
למרות שאני מטיל ספק עם ימצאו שם משהו השאלה המרכזית היא האם הגובה שלי
יעצר עקב כך? יש לציין שבאותה תקופה עשיתי דיאטה אז אני פוחד שיש לזה
השפעה
בנוסף השרירים ביידים וברגליים התדלדלו מאוד בגלל המשקל הרב שאלתי היא
האם ללכת למכון כושר ? כדי לחזקם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטופד
פרופ` זאב הוכברג23/05/2007זהו פורום לאנדוקרינולוגיה - הורמונים, ואילו אתה סובל מבעיה אורטופדית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)