מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שקיות תחת שתי עיניה של בתי .קרן03/07/2007
הי. בתי בת שנה וחודשיים.
היא נולדה עם שקית נפוחה תחת כל עין. יש לציין שכל ההריון נטלתי אלטרוקסין מכיוון שכרתו לי את כל הבלוטה עקב גידול. כל ההריון הייתי כמובן במעקב,והייתי מאוזנת.
האם הייתה השפעה על בתי,ולכן היא נולדה עם השקיות תחת עיניה?? אולי יש לה בעייה בתפקוד בלוטת התריס??
אשמח לקבל תשובות!
נ.ב.
בבית החולים ציינתי שאין לי בלוטה ואני נוטלת אלטרוקסין ונאמר שאצלה הכל בסדר בבדיקות שלאחר הלידה. ומאז אמרו לי שלא צריך לבדוק אם נאמר שהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
פרופ` זאב הוכברג04/07/2007אין קשר בין מחלות תריס לשקיות תחת העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה.
קרן04/07/2007חן,חן לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!!!!!!!AnaT03/07/2007
היי פרופסור!
רציתי לשאול איך אפשר לדעת עד כמה השדיים שלך יגדלו?..או שאי אפשר לדעת את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחכות
פרופ` זאב הוכברג04/07/2007השדיים ממשיכים לגדול עד סוף ההתבגרות - כשנה וחצי אחרי הווסת הראשונה, ואח"כ שוב אחרי לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילותשירי03/07/2007
שלום
אני בת 29, לפני כ-15 שנה התחלתי לקחת אלטרוקסין 1 ביום, של 100 מק"ג לפני כ- שנתיים בערך תוך שלושה חודשים עלייתי 17 קילו מה שהתחיל להדאיג אותי ושפניתי לרופאים בקופת חולים לא קבלתי התייחסות עד שלפני כ-חצי שנה רופאת המשפחה שלי העלתה לי את המינון ל200 מק"ג .
באפרל השנה שהגעתי לרופה מומחה לאנדוקרונולוגיה היא החזירה את של-150 מק"ג בטענה שהמינון גבוה מדי וחשוב לציין שהייתי בחודש שני להריוני(שבוע שביעי), ושבוע לאחר שהורדתי את המינון מ-200מק"ג ל-150מק"ג הייתה לי הפלה טבעית.
היום הייתי ביקור שני אצל רופאת אנדוקרונולית והיא שוב המליצה להוריד לי את המינון מ-150 מק"ג ל שלןש פעמים בשבוע ל100 מק"ג וארבעה ימים להישאר עם מינון של 150 מק"ג .
האם הוא שאני מאו מבולבלת .
מה עלי לעשות?אולי כדי ל100 ביום וזהו?האם הפלה הייתה בעקבות אלטרוקסין והמינון?
בדיקה-2/07
T3-TOTAL 1.40 NMOL/L ( 0.89- 2.44) (..*......)
FREE T4 13.80 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (...*.....)
TSH 0.17 UIU/ML ( 0.30- 5.00)*(.........)
06/06
FREE T4 13.10 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (...*.....)
TSH 0.25 UIU/ML ( 0.30- 5.00)*(.........)
25/04 הורדתי ל150מק"ג והייתה לי הפלה
FREE T4 14.70 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (....*....)
TSH 0.12 UIU/ML ( 0.30- 5.00)*(.........)
12/03 הייתי בהריון ונטלתי 200מק"ג
T3-TOTAL 2.10 NMOL/L ( 0.89- 2.44) (......*..)
FREE T4 17.30 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (......*..)
TSH 0.02 UIU/ML ( 0.30- 5.00)*(.........)
חשוב לציין שאני שולקל עדיין עשרים קילו ממשקלי הקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים
פרופ` זאב הוכברג04/07/2007זה פורום לבעיות של ילדים ומתבגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתמיכל02/07/2007
ביתי בת 9.5 והיא הכי נמוכה בכיתה (היא גם ילדה מאוד מאוד רזה). בבדיקת גיל עצמות לפני כשנתיים נאמר לנו כי הכל תקין.
עכשיו החלו לצמוח שדיה.
האם הדבר לא מוקדם מידי ועלול לפגוע בגובהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין השפעה
פרופ` זאב הוכברג04/07/2007הגובה הסופי אינו משתנה אצל ילדה אם היא מתברת בגיל 9, 10 או 12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנה!AnaT01/07/2007
נגיד אם אני מתאמנת הרבה ואני שורפת הרבה קלוריות ואני מורידה במשקל אז זה משפיע כילו זה גם גורם לחזה להיות קטן יותר???.. אני בכדורסל ואני מתאמנת הרבה אז אם אני יורדת קצת ככה במשקל אז זה גם יכול לגרופם לחזה שלי להיות קטן יותר???
ורציתי לשאול עד מתיי זה גיל ההתבגרות?!..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות
פרופ` זאב הוכברג04/07/2007בנות גומרות להתבגר כשנה וחצי אחרי הווסת הראשונה.
ירידה גדולה במשקל יכולה להקטין את גודל השדיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת גדילהאנונימי30/06/2007
שלום
הגובה שלי הוא 183 והגובה של אישתי הוא 170.
לבני מלאו לפני חודשיים 16 וכרגע גובהו הוא 188 והוא נורא מעוניין להפסיק את תהליך הגביהה שלוץ האם יש דרך לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא מניפולציות
פרופ` זאב הוכברג01/07/2007הגובה אינו נתון לשינוי, אלא במקרים קיצוניים - נמוך או גבוה. 188 אינו קיצוני לכל כיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחהאנונימי29/06/2007
אני בן 25, ויחסית נמוך קומה ומימדי גופי קטנים ביחס לרוב האנשים בגילי
רציתי לדעת אם בגילי עדיין אפשר ליטול הורמוני גדילה (כנראה שהיו חסרים לי כאלו בגיל ההתבגרות , מכיוון שהאחים שלי גדולים במיוחד)
זה מאוד חשוב לי , אם תוכל לעזור לי אני אשמח
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק ילדים
פרופ` זאב הוכברג01/07/2007רק ילדים גדלים. בנים עד גיל 17-20.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פרגניל ורמות LHחיים27/06/2007
ד"ר שלום,
אתמול קיבלתי זריקת פרגניל IU5000 כדי לבדוק אם ניתן להעלות את הטסטוסטרון שעמד על 1.8 (מדד מינימום=3).
הרופא ביקש לבדוק LH, FSH ו - T לאחר יום אחד, וכך עשיתי היום.
למרות הזריקה, מדד ה LH נשאר כפי שהיה (2.5), ו FSH ירד ל 9.1 (ירידה של 0.4).
האם זה תקין ש LH לא עלה? לאיזה עליה אני צריך לצפות?
לעומת זאת, בדיקת הדם הראתה ירידה חדה ב Lymphocytes. מ - 37% ל 20% (מדד מינימום=22). האים זה קשור למשהו?
כל שאר הבדיקות היו בסדר.
תודה מראש על התיחסותך!
חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון
פרופ` זאב הוכברג01/07/2007העיקר בבדיקה הוא השינוי ברמות הטסטוסטרון בדם, ולא זה של LH או FSH.
אתה חייב לחזור לאנדוקרינולוג לשיחה על התוצאות, שיש להן משמעות רק בהקשר של הבדיקה הכללית והבריאות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחמישה חדשיםאיה26/06/2007
הבן שלי בן שנה ו - 5 חדשים. ילד מאוד אנרגטי, עולה במשקל מאוד לאט, כלומר כרגע שוקל 9.700 . הוא נולד 3.300. חוץ מהעלייה האיטית במשקל הוא מזיע מאוד בעיקר בשינה. היציאות שלו 2-3 ביום והן בד"כ רכות מאוד ועם חתיכות של מזון לא מעוכל.מבחינת התפתחות הוא בסדר גמור, מדבר יפה, הולך ופיזית מפותח יפה. אוכל מצויין. היתה לו צהבת ממושכת מאוד לאחר לידתו (אשפוז של 12 ימים). האם יתכן קשר בין הדברים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן קשר
פרופ` זאב הוכברג01/07/2007יכול להיות קשר בין התופעות שהזכרת. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהAnaT26/06/2007
שלום! רציתי לשאול האם עיסוק בספורט בגיל צעיר מעקב את הגדילה והצמיחה של החזה?
אני עוסקת בספורט מגיל 9 בערך(בג'ודו קראטה) ועכשיו אני בת 14 קיבלתי מחזור לפני שנה,גובה 168 והחזה שלי אני מרגישה שהוא קצת יותר מדיי קטן ביסח לגוף שלי אני לא הכי שמנה אבל דיי מלאה אז האם זה בגלל העיסוק שלי בספורט בגיל צעיר או למה זה קשור.? האם זה יצמח עוד? ואיך ניתן לדעת?\
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
פרופ` זאב הוכברג01/07/2007רק ריצת מרתון משפיעה על הורמוני המין ולכן מלאות החזה. לספורט אחר אין השפעה.
השדיים ממשיכות לגדול גם אחרי גיל 14.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרו לימתי26/06/2007
שלום למנהליי הפורום
בעייתי היא כזאת אני בן 24 ומתחיל להקריח אני פוחד מזה פחד מוות ובאותה שעה יש לי גם מאוד מפותח זאת אומרת ציצי של ילדה ואני בחור רזה
כל החיים שלי סבבו סביב המראה והביטחון העצמי שלי הלך ונפגע וכתוצאה מכך אני לא יכול לנהל חיי חברה תקינים אני כל היום בחרדות ואני לא עושה כלום עם החיים שלי מרוב דכאון!
איך יכול להיות שמה שפוגע לי בזקיקי השיערה DHT נגזרת של טסטוסטרון הוא מה שחסר לי בגוף לפי אנדוקרינולוגית אחוזיי הטסטוסטרון נמוך אצלי אז אני לא מבין מה הבעיה שלי? אני חלק ברוב אזוריי גופי אין לי כמעט שיערות בפנים והחזה שלי מפותח איך באותו הזמן אני גם מקריח!
אנא מנהליי הפורום היקרים אני מתחנן לפניכם שתעזרו לי למצוא פתרון לבעייה אני פשוט לא יכול להמשיך ככה זה מטריף אותי וזה תוקע לי את החיים
תשובתכם יכולה לעזור לי מאוד ואני אעריך אותה מקרב לב
אני אובד עצות וחסר אונים כרגע אני חייב לעשות משהו שישפר לי את ההרגשה
שוב תודה על הזמן והעזרה אני מאוד מעריך את זה!
מתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים
פרופ` זאב הוכברג01/07/2007פורום זה עוסק בילדים ומתבגרים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת והחיסון לפפילומהגל25/06/2007
האם יש סיבה להקדים מתן החיסון לסרטן צוואר הרחם לילדה עם התפתחות מינית מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדש
פרופ` זאב הוכברג25/06/2007החיסון חדש מידי, ואין עדיין יידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חיסנתי - אין מה להפסיד
גל26/06/2007תחשבי על זה ככה - אם את ממילא נותנת את החיסון לסרטן צוואר הרחם, מה זה משנה אם את עושה את זה שנה קודם או שנה אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GNRH דינאמיתחיים24/06/2007
ד"ר שלום,
אובחנתי כאזוספרמי לא חסימתי. עקב רמת טסטוסטרון נמוכה (T=1.8, T-BIOACTIVE=0.8), נשלחתי לבדיקת GNRH דנאמית, ולהלן התוצאות:
FSH = 9.5 IU/l
FSH (-10) = 10.5 IU/l
FS (15) = 12.7 IU/l
FSH (30) = 14.8 IU/l
FSH (60) = 15.1 IU/l
FSH (90) = 16.0 IU/l
LH = 2.1 IU/l
LH (-10) = 2.4 IU/l
LH (15) = 14.8 IU/l
LH (30) = 18.3 IU/l
LH (60) = 15.3 IU/l
LH (90) = 14.2 IU/l
PSA, tolal = 0.82 micg/l
TSH (- 10) = 6.67 mIU/l
T4, free (-10) = 6.76 pmol/l
T3, total (-10) = 13.0 pmol/l
Estradiol (-10) = <20.0 pg/ml
prolactin(- 10) = 9.3 micg/l
האם אתה מזהה בעיה כלשהיא?
האם רמת ה LH הנמוכה (למרות הטסטוסטרון הנמוך) מרמזת על משהו?
מה הצעד הבא?
תודה מראש!
חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג25/06/2007לבדיקות דם יש משמעות רק בהקשר הרחב של הנבדק. חזור לרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבוה מדישירה24/06/2007
אני ובעלי גבוהים בצורה חריגה, ועכשיו נראה שגם הבת שלנו, בת 4, הולך בעקבותינו. אנחנו לא רוצים שהיא תהיה גבוהה כמוני (או אפילו יותר) כי נורא קשה לגדול ככה.יש טיפול שיכול לגרום לזה שהיא לא תגבה עד כדי כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוחר יותר
פרופ` זאב הוכברג24/06/2007במקרים קיצוניים ניתן לעצור גדילה. לכו לראנדוקרינולוג כשבתכם תהיה בת שמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לפעילות לקויה של בלוטת התריסגלית22/06/2007
האם יש סימנים לפעילות לקויה של בלוטת התריס (כגון מראה עפעפיים, נשירת שיער, חולשה ועוד)? אשמח לקבל פירוט של סימנים הקשורים בבעיה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בפורום
פרופ` זאב הוכברג24/06/2007הפורום אינו נותן שיעורי רפואה אלא עונה להורים מודאגים לגבי ילדיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)