מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- מעקב גדילהיעל22/07/2007
בני בן 5, נולד בשבוע 27 במשקל 980 גרם. ואז נשאר קטנטן והוא עדיין נמצא מתחת לכל עקומות הגדילה של משקל וגובה. משקלו עכשיו 13.5 ק"ג וגובהו 1 מטר. בדיקות הורמונליות נמצאו בעבר תקינות והילד אוכל יפה.
באיזה שלב זה נכון לפנות לאנדוגרינולוג לצורך איבחון ובחינה של מתן הורמוני גדילה או כל טיפול אחר.
כיצד יודעים מתי יש צורך בסיוע רפואי להדבקת הפער או שיש להשאיר לילד את הזמן שלו והקצב שלו בכדי לגדול ולצמוח?
תודה,
יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם ככל האפשר
פרופ` זאב הוכברג22/07/2007ילד שלא השלים את הפער עד גיל שנה כבר לא ישלים אותו לבד. כדאי שתראי אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה אחרי מחזורשלומית19/07/2007
בתי בת 13 ותמיד היתה ילדה רזה מאוד. לפני כחודשיים קיבלה את המחזור הראשון ומאז הגוף שלה השתנה והיא עולה במשקל בהתמדה וכבר אפשר להגדיר אותה כמלאה. זאת תופעה נורמלית שהגוף משתנה ככה אחרי מחזור או שצריך לקחת אותה לבדיקות?
תודה רבה לך ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בנטיה
פרופ` זאב הוכברג20/07/2007לבנות עם נטיה להשמנה, הדבר בה לידי ביטוי עם הופעת ההתבגרות המינית, אך ללא קשר למחזור. אם את בטוחה שזאת תופעה חדשה, יש צורך בבדיקה על ידי אנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה בילדה בת חודשיים וחצידובי17/07/2007
שלום פרופ'
בתי נולדה לפני חודשיים וחצי ובבדיקת סקר בבית חולים מצאו TSH ברמה של 15.לאחר שבועיים עשינו בדיקת דם ונמצא ערך TSH של 9.99 וערך של FT4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתפר
פרופ` זאב הוכברג20/07/2007נראה שזה משתפר. אך לבדיקות דם יש משמעות רק בהקשר למצב הילדה. יש צורך שתבדק על ידי רופא אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זיעהזיוה16/07/2007
בני בן 9 ושמונה חודשים, בחודש האחרון התחיל אצלו ריח זיעה מבית השחי. למעט תופעה זו אין
כל סימן להתפתחות מינית מוקדמת. הוא אינו גבוה לגילו לא קיים שיעור בבית השחי, באזור הבושת קיימת פלומה שכמעט ואינה נראית. האם ריח הזיעה מראה על התבגרות מינית מוקדמת? האם עלי להמשיך בברור? ברצוני לציין שאחותו הגדולה התחילה להתבגר מינית מוקדם יחסית.
תודה רבה זיוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא התבגרות
פרופ` זאב הוכברג17/07/2007ריח זיעה אינו סימן להתבגרות אלא לשלב טרום התבגרותי שמופיע כשנתיים קודם להתבגרות. כדי לבקש בדיקה אצל רופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh גבוה בילדה בת 10דנה16/07/2007
בבדיקת דם לילדתי בת ה10( ילדה יחסית לבני כיתתה נמוכה 1.30מ') נמצא שיש לה TSH גבוה 7.48 ml/u/i וT413.8 א3 2.56, מה המשמעות של תוצאות אלה ? מהן ההשפעות ? כיצד מטפלים והאם יש השלכות על בריאותה והתפתחותה של הילדה?
תודה רבה,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור
פרופ` זאב הוכברג17/07/2007בדר"כ המצב חולף מעצמו תוך 3 חדשים. אני ממליץ לחזור על הבדיקה לאחר פרק זמן כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין שקוע וקטןאיילת15/07/2007
לבני בן השנתיים יש פין שקוע וקטן. הוא נולד עם פין בולט ורגיל , ורק בגיל חודשיים בערך "שקע" הפין פנימה , וכדי לראותו צריך ללחוץ על העור מסביב , וגם אז הוא מאוד קטן. בביקור אצל אנדוקרינולוג ילדים , נאמר לי כי הפין שלו קטן , מלבד היותו שקוע. הומלץ לתת לו זריקת טסטסטרון במינון של 100 מ"ג. עדיין לא עשיתי לו בדיקה זו , מכיוון שרציתי להתייעץ עם רופא נוסף לגבי הצורך בזריקה כזו , לגבי המינון אם נכון , ולגבי ההשלכות של זריקה זו על דברים אחרים (צמיחת שדיים,שערות, עצמות וכו').
אם אכן אתה ממליץ על זריקה זו , האם זריקה אחתתספיק ? איזה תופעות לוואי עשוייםלהיות ותוך כמה זמן ניתן יהיה לראות שינוי ?
תודה רבה
איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לטפל
פרופ` זאב הוכברג17/07/2007כדי ממש לייעץ לך יש צורך לבדוק את הילד. אני משתמש בטיפול כזה אך במינונים יותר קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתעינת15/07/2007
בתי בת שנה ועשרה חודשים נולדה בשבוע 26 820 גרם
נראה אצלה התפתחות שדיים
לאחר מעקב ואבחנה שזה לא ניספג ביצענו צילום כף יד שמאל והופננו למרפאה אנדקרנולוגית בשניידר.
גיל עצמות הראה 2.5 שנים.
עשינו בדיקות דם ועוד אין תוצאות , וגם הופננו לאולטראסאונד רחם ושחלות , עדיין לא ביצענו ( בעיית תורים קשה)
והשאלות שלי:
1. מה ההשלכות שגיל העצמות 2.5 והיא רק שנה ועשרה חודשים , האם היא פיספסה תקופה של גדילה?
2. כיצד עוצרים את המשך התופעה ? הורמונים? כיצד התרופות עובדות על מנת לעצור זאת?
3. האם היא תצטרך לקבל טיפול תרופתי כל חייה, כלומר עד הגיל שבו באמת אמורה להיות התפתחות מינית?
4.כיצד ייתכן שבכלל יש התפתחות מינית בגיל כל כך צעיר
אשמח לקבל תשובות
אין לי כרגע את מי לשאול ואני נורא לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחכות לבדיקות
פרופ` זאב הוכברג17/07/2007יש צורך בתוצאות הבדיקות כדי לענות לך.
גיל עצמות מתקדם בחדשים אחדים הוא נורמלי.
במרבית המקרים (אך לא בכולם) נעצרת התפתחות השדיים מעצמה ואין צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בודקים בעיות הורמונליות?ליאת15/07/2007
בעלי ואני נמוכים מאוד, יש לנו תינוק בן שנה וחצי והוא גם קטן לגילו. מתי צריך להתחיל לעשות מעקב כדי לראות אם יש בעיה הורמונלית שצריך לטפל בה כדי שלא יהיה נמוך כמונו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מעקב
פרופ` זאב הוכברג15/07/2007יש כבר מעקב - זה מטיפת חלב. תראי אותו לרופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתרטלי11/07/2007
לפני כעשרים שנה עברתי ניתוח כריתת בלוטת מגן. לאורך כל השנים הייתי פחות או יותר במשקל יתר אך עדיין סביר. בשנה האחרונה החלה עליה בלתי סבירה במשקל למרות שהמטבח שלי אורגני ברובו ובריא ואני עוסקת בספורט..אני 1.55 מ' ושוקלת 68 ק"ג לאחר דיאטה מאומצת במהלכה ירדתי שבועית רק 200 גר'.
הדיאטה היתה בהשגחה רפואית ולמרות זאת לא הרגשתי טוב ונאלצתי להפסיק אותה.אני נוטלת אלטרוקסין על בסיס יומי-150 מ"ג. ההשמנה הזו מפריעה לי ומקשה עלי - לנשום כבד לי וללכת הרגלים מתנפחות לי מאד מהחום. הבדיקות שלי תקינות ונשללו חשדות כאלה ואחרים. אנא עצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה?
פרופ` זאב הוכברג12/07/2007זהו פורום לבעיות של ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 18 וממשיכה לגבוהבתיה11/07/2007
ד"ר שלום
הבת שלי בת 18 ועדיין ממשיכה לגבוה, נכון לעכשיו היא 1.76, שזה עדיין גובה סביר, אבל היא פוחדת לגבוה עוד יותר. קראתי בתשובות קודמות שלך שבנות ממשיכות לגדול שנה וחצי אחרי המחזור הראשון, היא קיבלה מחזור בגיל 13 ועדיין ממשיכה. יש צורך בבדיקה או התערבות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להעריך
פרופ` זאב הוכברג12/07/2007ניתן להעריך כמה נותר לה לגדול על פי צלום גיל עצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט כאבי ראש וTSHפרל אבי09/07/2007
מדובר בילד בן 12 הסובל כבר כשנתיים מכאבי ראש טורדניים שהוגדרו עי הנוירולוגים כ tention headaches
ללא ממצא נוירולוגי אחר מהותי.
מטופל לאחרונה באלטרולט 10 מ"ג ליום. ברקע בעית גדילה. נמצא ב10% התחתון בעקומה גם בגובה וגם במשקל. טיפוס דיכאוני משהו. לאחרונה ה TSH 8.15 גם במהלך השנתיים היה מעל 5-6.
T4 חופשי תקין לאורך כל התקופה. 12-3 - 14.3שאלתי: האם יתכן שהרקע לכאבי הראש הוא בעיה אנדוקרינולוגית וכיוון הנוירולוגים מוטעה?
האם יש צורך להתחיל טיפול באטרוקסין ב TSH 8.15?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטפל
פרופ` זאב הוכברג12/07/2007אני הייתי מטפל, אך זאת אינה הסיבה לכאבי הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת האם לבצע בדיקת TSHגלית08/07/2007
יש לי נשירת שיער והשיער שלי נעשה רק יותר דליל והוא לא צומח כלל (כבר יותר משנתיים הוא נמצא באותו האורך). בנוסף העפעפיים שלי נפולים ולעיתים אני מרגישה חולשה. התזונה שלי דיי מאוזנת. לפני שלושה חודשים ערכתי בדיקת דם כללית והתוצאות יצאו תקינות, אך שמתי לב שבתוצאות הבדיקה לא כתוב TSH. האם זה אומר שהבדיקה לא כללה את בלוטת התריס או שיכול להיות שזה מופיע בתוצאות בשם אחר? אם כן האם עליי לבצע בדיקה זו?האם ניתן לבצע בדיקה זו כהשלמה לבדיקה שכבר ערכתי או שעליי לבצע שוב את כל הבדיקות? אני חוששת שאם הבדיקה כרוכה בביצוע כל שאר הבדיקות הרופא שלי יגיד שאין צורך בביצוע בדיקת דם נוספת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
פרופ` זאב הוכברג09/07/2007אפשר לבצע TSH לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל גדליםבר08/07/2007
עד איזה גיל בחורה יכולה עדיין לגבוה? אני בת 17 והרבה יותר נמוכה משאר המשפחה שלי (אני 1.55, אמא שלי 1.73, אבא שלי 1.87 וגם האחים שלי גבוהים), מה הסיכויים שאני אגבה עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` זאב הוכברג09/07/2007בנות גדלות עוד כשנה וחצי לאחר המחזור הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!רותם אטיאס05/07/2007
אני בת 13
גובה: 1.58 משקל: 53
אני צריכה להוריד 5 קילו במהירות אבל אני לא יודעת מה מותר לעשות בגילי חוץ מהליכות וכפיפות בטן בשביל ברדת במשקל..
תוכל לעזור לי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה?
פרופ` זאב הוכברג05/07/2007זה רעיון רע לרדת במשקל במהירות, ובכלל למה בחורה עם מידות כפי שמסרת צריכה לרדת במשקל? ירידה מהירה במשקל יכולה לגרום לנזק בריאותי במישורים רבים, כולל במאזן ההורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בפות לתינוקתמיטל05/07/2007
פרופ' הוכברג שלום רב
לפני שבוע הייתי עם ביתי בת ה-8 חודשים בבדיקה שיגרתית אצל הרופא
כאשר הוריד לה את הטיטול שם לב לשיעור בפות,אני שמתי לב עוד כשהייתה
בת 3 חודשים אך לא ייחסתי לזה חשיבות כיום השיעור התרבה וניראה ממש
לא יפה. הרופא שלח אותנו לבדיקות דם הורמונליות ולצילום גיל עצמות,היום
הוא הודיע לי שהבדיקות מראות על איזשהו אנזים שמפריע לכיליה,לא בדיוק
הבנתי אבל הוא אמר שהיא כניראה תצטרך הורמון לכל החיים,התור שלנו לאנדוקרינולוג
רחוק ורציתי לדעת קודם כל למה זה קרה לה?האם יש סיבה? ודבר שני מה זה ההורמון
הזה?ומה קורה בעצם אם לא לוקחים אותו?
אודה על תשובות מהירות על כל השאלות אני מאוד מודאגת
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בפורום
פרופ` זאב הוכברג05/07/2007זאב באמת אינה שיחה לפורום. יש צורך לוודא שהאבחנה נכונה, ומה היא בדיוק, ואז להסביר לך בפרטים על מהותה. את מוכרחה לראות אנדקרינולוג ילדים מומחה לדיון מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)