מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילד בן 3.5מודאגת13/10/2007
מצילום כף יד לבני בן 3.5 שנים הוברר כי גיל עצמות שורש כף היד מתאים לשנתיים, התפתחות אפיפיזה הראדיואס 2.8 שנים, התפתחות הדיסטליים 2.8 שנים. על מה מעידים הפערים? מה ניתן לעשות?
כמו כן בצענו בדיקת דם, אך איני יודעת מה הפרמטרים שעלי לבחון בבדיקה? FT4 אולי?
הוא נולד באחוזון גובה 10%, התקדם ל- 30 וכעת מתחת ל- 5%.
אנו ממתינים לפגישה אצל אנדוקרינולוג רק בעוד 3 חודשים וברצוני להתעדכן קודם. אודה לתשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007לצילומים ולבדיקות דם יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד.
תור בעוד 3 חדשים הוא שרות רע של הקופה. תתלונני ותפני לאחד מבתי החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לגדילהאיתי13/10/2007
פרופ' זאב הוכברג שלום רב.
שמי ליאור הרצוג וברצוני לשאול שתי שאלות בנוגע לבני :
1. בני מתנשא לגובה של כ 175 ס"מ וגילו 15 וחצי שנים. אני יודע שגיל העצמות שלו מעל ל15 כי נערכה לו בדיקה של רופא לפני כמה חודשים. רציתי לדעת לאיזה גובה בני יכול להגיע (האם למטר שמונים או יותר...) ותוך כמה זמן יגיע לגובה 180 ס"מ למשל??
2. כשבני רצה להצטרף למכון לפני שנה מנעתי ממנו את האופציה הזאת בטענה של רופאים שאימון במכון כושר פוגע בגדילה. נוכחתי לגות שיש חילוקי דעות בעניין בקרב מומחים ורציתי לדעת האם בני בן 15 וחצי כבר יכול ללכת למכון כושר מבלי שזה יפגע לו בגדילה עד מטר שמונים לפחות??
תודה רבה על הסבלנות.
ליאור הרצוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר זה טוב
פרופ` זאב הוכברג13/10/2007נערכת הגובה הבוגר דורשת יותר מידי עבודה מכדי שתינתן חינם בפורום.
נערים יכולים ללכת ולהנות ממכון כושר מבלי לפגןע בגדילתם, ובלבד שיש שם מדריך לנוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 7 וחודשייםאורלי10/10/2007
בשנה האחרונה התפחת אצל ביתי שיעור יתר בפוט
פניתי לרופא משפחה והוא שלח אותי לצילום כף יד שמאל
התוצאה הגיע היום ועפ"י מדווח גיל עצמות 8 ועשרה חודשים
פער של שנה וחצי , מה זה אומר ? מה ההשלכות ? מה היסכונים במיהד ויש ?
נכון להיום הופננו לאנדוקרינולוגית לילידם מחכים לתור בעוד שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג12/10/2007זה רעיון טוב לראות אנדוקרינולוג. ייתכן ויש עודף הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף הורמונים
אורלי04/11/2007מה זה אומר עודף הורמונים?
הגיע תורנו ונישלחנו למספר בדיקות
1. מבחן דינמי - מפחיד אותי מאוד שלא תהיה תגובת אלרגיה האם זה חובה??
2. אולטרסאונד של הרחם והשחלות
3. אולטרסאונד של הבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרענת10/10/2007
שלום רב
בתי בת 8.5 חודשים ובשבועיים האחרונים שמתי לב לצמיחת שיער זיפי יחסית וכהה באזור שפתי איבר המין,שיעור שלא היה קיים קודם ובאופן כללי היא אינה שעירה בכלל.
לפני מעט פחות מחודשיים טיפלתי בה בטבעקוטן (לפי הוראת רופא כמובן) בתפרחת חיתולים קשה למשך כשבוע וחצי. האם ייתכן כי זו הסיבה לשיעור. אם כן האם שיעור זה ייעלם בקרוב? האם יש אפשרות כי זו בעיה אנדוקרינית כלשהיא?
בזמן האחרון היא אינה אוכלת בצורה טובה. לפי שקילה בטיפת חלב היא ירדה מעקומת 50 לעקומת 25 (למרות שעוד לפני היא כבר היתה במגמת ירידה בעקומת המשקל - עם כי גובה והיקף ראש אחוזון 50). האם יש אפשרות לקשר כל שהוא בין שני הדברים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג12/10/2007אחת האפשרויות להסבר התופעה היא בעיה הורמונלית. כדאי לראות אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק+השימוטואמא09/10/2007
בתי בת 13 מאובחנת מזה שנה וחצי עם השימוטו (מגיל 6 מאובחן צליאק). מטופלת ב 50 מ"ק
אלטרוקסין ליום. בבדיקת דם שגרתית של TSH נמצאה עליה ל 5. הומלץ להעלות מינון ל 75 מ"ק ליום. השאלה אם זה לא יותר מדי? האם יש צורך בבדיקות אחרות נוספות? מתי לחזור על בדיקת הדם לאחר העלאת מינון (הומלץ לחזור לאחר 3 חודשים. זה לא יותר מדי?) אציין שלא היו תופעות משונות שבגללם נלקחה בדיקת הדם אלא סתם בדיקה שגרתית.
אגב, היה ארוע יחיד , שבו בבוקר אחד לילדה היה כיח חום כהה-אדום. יתכן קשר לתיפקוד לקוי של הבלוטה?
תודה.
פרופ` זאב הוכברג09/10/2007האנדוקרינולוג יעלה מדי פעם את המינון על פי גדילת הילדה.
כרגע היא על מנה די קטנה.
שמעי בקול האנדוקרינולוג (ולא האינטרנט) לגבי מועד הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרית מבחנה והתפתחות מיניתאמא מודאגת07/10/2007
שלום וברכה
האם יש קשר, ו/או מחקרים בנושא של ילדי מבחנה והתפתחות מינית מוקדמת ופין קטן? בברכה אימא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג09/10/2007לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מיניתאמא מודאגת07/10/2007
שלום וברכה
בן 11 עם סימנים להתפתחות מינית שהחלה עוד לפני למעלה משנה כגון שיעור בבית השחי ובמפשעה, ריח של זיעה. האם יש צורך לבדוק והאם יכול להיות קשור למעצור בהתפתחות איבר המין שהוא קטן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג09/10/2007הסימנים האלה אינם בהכרח התבגרות והם יכולים להופי בין 0-2 שנים טרם ההתבגרות.
הגיל נורמלי.
זה אינו קשור לגודל הפין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה חמורה מאודעדי05/10/2007
שלום רב,
רקע - אני בת 22, סובלת מהשמנת יתר (גובה 155 משקל 70).
בעקבות שיעור יתר בגיל הנעורים הגעתי לאנדוקרינולוגית ונמצאו שחלות פוליציסטיות ולכן אני מטופלת מזה מספר שנים בגלולות מרסילון.
בשנים האחרונות (כ-7 שנים) אני מטופלת בטיפולי לייזר להסרת שיער באזור הפנים ורק בחודשים האחרונים חל שיפור.
בשנה האחרונה התחלתי לסבול מנשירת שיער(בקרקפת), במשך חצי שנה נטלתי רוטס HR בהמלצת רופאת עור אך ללא שיפור.
בתקופה האחרונה הנשירה החמירה מאוד בצורה דרסטית, אני מאוד מודאגת מעניין הנשירה שמחמירה מיום ליום.
שאלותיי הן:
1. האם יש קשר בין הנשירה ובעיית השחלות הפוליציסטיות/נטילת הגלולות?
2. האם השמנת היתר יכולה להיות גורם לנשירה?
3. אילו בדיקות היית ממליץ לבצע למציאת הגורם לנשירה?
4. כיצד ניתן לטפל בבעיית הנשירה בדחיפות מיידית?
בברכת שבת שלום!
תודה מראש.
פרופ` זאב הוכברג09/10/20071. כן
2. כן
3+4 - חיזרי לאנדוקרינולוג. יש טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 שניםמיקי05/10/2007
שלום,
ביתי בת 8 בדיוק. גובה 136 ס"מ (אחוזון 75% - תמיד היתה יחסית גבוה, גם אבא שלה גבוה (187 ס"מ) וגם אני יחסית גבוהה (167 ס"מ).
אתמול היא התלוננה על כאב בשד שמאל. מששתי לה את השד וחשתי בגוש קטן בקוטר של כ-3 מ"מ. בשד השני לא מורגש שום דבר.
היום בבוקר אמרה שהכאב כבר חלף.
האם לדעתך יתכן שמדובר בהתחלת התפתחות מינית? עלי לציין כי לא הופיעו אצלה סימנים נוספים של התפתחות מינית.
אם אכן מדובר בהתחלת התפתחות מינית, מתי להערכתך היא צפויה להתחיל לקבל מחזור?
האם יש מקום לדאגה? מבחינתי דאגה זה שהיא תתחיל לקבל מחזור כבר בשנתיים הקרובות. אני התחלתי לקבל מחזור רק בגיל 14.
תודה רבה,
מיקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובע הקצב
פרופ` זאב הוכברג09/10/2007כשהשדיים מניצים הם כואבים קצת.
זה איננו בהכרח סימן להתבגרות, אם כי זה יתכן.
התחלת התבגרות בגיל 8 היא נורמלית.
מועד הופעת הווסת הראשונה תלוי בקצב ההתבגרות. זה לוקח בין 2-4 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר אצל בנותיירינת05/10/2007
במשך 5 שנים עברתי טיפולי IVF להכנס להריון ונטלתי המון הורמונים למען המטרה - הריון.
אני לא יודעת אם יש קשר לכך אך נולדה לי ילדה שעירה מאוד. כיום בת 4 עם שיער רב בגב בכתפיים, שפם, פאות, מצח,רגליים אפילו על קצות האצבעות ובתוך הנחיריים!!!
חשבתי שעם הזמן זה ינשור אך ציפיתי לשווא.......
לפני כשנה נולדה לי בת נוספת ללא טיפולי פוריות בכלל. הריון טבעי וספונטני.
בתי נולדה פחות שעירה מהבכורה אך כל חודש עם גדילתה אני מבחינה ששיער הגוף מתכהה וכיום היא כמעט בת שנה וכבר יש לה פלומת שפם (שלא היה שנולדה) . אך שיער רב בגב + בכתפיים ובידיים גם לה יש (לצערי).
מה ניתן לעשות?
האם בדיקת דם יכולה להצביע על בעייה הורמונלית ולכך יש טיפול שיביא לנשירת השיער המיותר?
אשמח לשמוע מה דעתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדאיג
פרופ` זאב הוכברג09/10/2007השיעור שאת מתארת איננו מהורמונים, והוא בד"כ נושר בתחילת ההתבגרות (גיל 10-12). הוא איננו קשור לIVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי TSH ו- FT4 אצל תינוקאייל05/10/2007
דוקטור שלום,
בני בן שבועיים. התקבלו ערכים גבוליים עם לידתו של TSH גבוה קצת (6.5) ו- T3 נמוך קצת.
כעבור שבועיים בדקנו והתקבלו התוצאות הבאות:
TSH=5.7
FT4=19.8
T3=7.8
אשתי (אימו של התינוק) סובלת מהשימוטו. נוטלת 1000 מ"ג לפני הריון. במהלך ההריון עקב עליה ב-TSH ל-9.5 העלנו עצמאית ל- 1100 ולאחר פגישה עם אנדוקלינולוג ל-1350. לאחר מכן הבדיקות היו תקינות במשך כל ההריון.
השאלה - מהם ההשלכות על מוחו של התינוק עד עתה.
מה יהיו ההשלכות אם יתחיל ליטול אלטרוקסין מרגע זה?
מצפה בכיליון לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג09/10/2007הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקים04/10/2007
אני בת 16 וחצי.
כרגע אני בטיפול הורמונלי [genotropin] בנוסף אני נוטלת כדורים [Premarin]
אני מטפלת כשנתיים. [היתחלתי בגיל 14]
עד עכשיו ההצלחה של הטיפול הייתה מאוד גבוה והתוצאות מאוד טובות.
אבל דבר אחד הפריע לי מאוד.
לא מזמן קראתי באינטרנט על כמה תופעות שיכולות להיגרם כתוצאה מהטיפול התרופתי.
הייתי רוצה לדעת אם הטיפול לא גורם לשום דבר מסוכן כמו סרטן למשל חוץ מהתופעות לואי הרגילות.
אני דיי בלחץ מאז קראתי כל מיני כתבות בנושא ואני לא יודעת מה להעשות.
אשמח אם תענה לי על השאלה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סרטן
פרופ` זאב הוכברג09/10/2007הטיפולים שאת לוקחת אינם גורמים לסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9, אחוזון 5%גלשל04/10/2007
שלום, בתי בת 9 וחצי, 22 שוקלת ק"ג ובגובה 124 ס"מ. הילדה שומרת על עקומת הגדילה לאורך השנים. לאחרונה החל שיעור בבית השחי, מעט פצעונים באזור הפנים, וניצני גדילה באחד מהשדיים. בת דודתה קבלה מחזור בגיל 10 וחצי. האם ניתן להעריך תוך כמה זמן היא צפויה לקבל מחזור? מאחר והיא באחוזון 5% של עקומות הגדילה החשש שלי שצמיחתה תואט עקב קבלת המחזור וגובהה יהיה נמוך מאוד (כיום קצב הגדילה השנתי 5 ס"מ). האם מקובל לתת דקפפטיל במצב שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג04/10/2007על פניו הכל נשמע לי נורמלי. תשובה לשאלותיך אפשר לתת רק אחרי בדיקת אנדוקרינולוג. אל תזדרזי לתת לבתך טיפולים הורמונליים. יש מהם יותר צרות מתועלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה נמוך התייעצותבר02/10/2007
בני בן 12.1 גובהו 151 ומשקלו 38. צילום כף יד אחרון מלפני חודש הוערך על ידי רופא גיל עצמות 12.6-13. לאחרונה החל שיעור במפשעה ושפם משמעותי, אשכיו מוגדלים נמדדו 10 על 12. אנדוקרינולוג שהתיעצנו איתו אמר שגובהו יהיה בערך 170 או קצת פחות ושאין תועלת במתן טיפול לעצירת ההתפתחות המינית וכן שאינו עומד בקריטריונים לטיפול בהורמון גדילה.
אשמח לשמוע את דעתך ועצתך האם יש מה לעשות? הילד מאוד מתוסכל
תודה מראש
בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכים
פרופ` זאב הוכברג03/10/2007כל הנתונים הם בגדר הנורמה. אני מסכים עם האנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לתת תריסיות אצל תינוקתemi02/10/2007
שלום רב,
אובחנתי כסובלת מגרייבס לפני כניסה להריון וטופלתי במהלכו ב- PTU
בבדיקה שנערכה לבתי בשעת לידתה (מדם טבורי לבקשת האנדוקרינולוגית שלי) אובחן TSH גבוה מאד (31) ו- FT4 בתחום הנמוך של הנורמה.
הילדה סבלה מצהבת ילודים שנמשכה כעשרה ימים.
בדיקת הסקר שנעשתה לתינוקת ביום השלישי לאחר הלידה לא העלתה ממצאים חריגים אך הבנתי כי בארץ נבדק רק FT4 ולא TSH.
נאמר לי על ידי רופא הילדים כי אם לא מתקבלת התראה מבדיקות הסקר הרי שהמצב תקין אך אני עדיין מודאגת.
האם ייתכן כי הילדה סובלת מתת תריסיות מולדת (עקב הטיפול לדיכוי הבלוטה שקיבלתי) שאינה מאותרת בסקר.
מה יכולה להיות הסיבה ל TSH כה גבוה אך ל FT4 בתחום הנורמה.
האם עליי ליזום בדיקה נוספת לילדה או לחכות ולעקוב אחרי קצב התפתחותה בחודשים הראשונים לחייה כעצת רופא הילדים.
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ptu
פרופ` זאב הוכברג02/10/2007אם הפסקת את הטיפול בPTU שבוע לפני הלידה כמקובל, אין חשש. גם אם לא, הPTU נעלם מהדם תוך ימים ספורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)