מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- תסמונת 47XYY והשלכותיה הפיזיולוגיותגל04/08/2007
שלום רב,
רציתי לדעת היכן ניתן למצוא חומר עדכני ומהימן, אודות תסמונת 47 XYY ? אומנם כבר קראתי חומר רב באנגלית ובעברית בנושא, אך אני מוצאת עובדות סותרות לגבי עניין הגובה, פוריות, שיעור יתר וכד'. האם ידוע לך על פורום של קב' הורים / תמיכה / ייעוץ להורים של ילדים המאובחנים ככאלה?
מה ידוע על התפתחותם הפיזיולוגית של ילדים אלו ? האם קיימת פגיעה באינטיליגנציה שלהם, כלומר האם יש קשר בין תסמונת זו לפיגור ? האם ילדים אלו זקוקים למעקב התפתחותי מרגע לידתם ? האם הם מופנים למעקב/ טיפול אצל אנדוקרינים ? אשמח לקבל תשובות בנושא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת XYY
רונית14/05/2008בבדיקת מי שפיר נתגלה עודף כרומוזום Y
האם יש לך מידע בנושא? האם חלילה התגלה אצלך דבר דומה? מה עשית?
אני בדילמה חמורה אם להפיק את ההריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כאן
פרופ` זאב הוכברג06/08/2007הפורום הזה אינו נותן שעורים ברפואה, אלא עונה לשאלות ספציפיות שמתעוררות בענייני ילדים בלבד. תוכל לשוחח על המחלה עם הרופא שלך, ורצוי עם אנדוקרינולוג.. אינני מכיר קבוצת תמיכה, אך תוכל לחפש ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-ליה!AnaT02/08/2007
שלום פ' רציתי לשאול האם יש מקרים שמתפתחים מאוחר יותר למרות שכבר עברה שנה מאז המחזור? והאם יש כאלה שממשיכות להתפתח אחרי המחזור בהמון:?.. כי חברה שלי קיבלה מחזור כבר שנתיים והיא עדיין מתפתחת והחזה שלה גודל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי
פרופ` זאב הוכברג03/08/2007השדיים ממשיכים לגדול עוד כשנה וחצי לאחר המחזור הראשון, ואח"כ עוד אם משמינים. הן יגדלו שוב בזמן ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל - כואבדרור02/08/2007
ביתי מקבלת זריקות דקפפטיל (בטוסיק).
סובלת מאוד מכאבים בזמן ההזרקה !
מדוע כ"כ כואב?
מה אפשר לעשות נגד הכאב? (חוץ ממריחת אמלה)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואב
פרופ` זאב הוכברג03/08/2007זה אמנם כואב. אמלה היא העזרה היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת TSHדורית02/08/2007
פרופ' נכבד
ביתי כבת 13 (עדיין ללא מחזור).
הבדיקה הנ"ל יצאה עם ערכים של 6.58 (כאשר הגבול עד 5.5)
בדיקת ה - FT4 יתאה בערך של 10.8 ץ
ברצוני לציין שהילדה בריאה לכל דבר ואינה מתלוננת על כלום.הכימיה בדם וכל השאר יצאו תקינים
אני כאם מאוד לחוצה מהבדיקה של ה - TSH .
האם יש מה לדאוג?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה
פרופ` זאב הוכברג03/08/2007מחזור צריך להתחיל עד גיל 16.
הTSH גבולי, וכדאי לחזור על הבדיקה לאחר 3 חדשים - ולא קודם.
אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום
עינת03/08/2007תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטןlula01/08/2007
בני בן 6 חודשים, נולד אחרי הפריית מבחנה בגודל תקין ומאז מתפתח וגדל בצורה נורמלית. הכל למעט פין קטן במיוחד. המוהל, הרופא בטיפת חלב וכולם אומרים שהפין קטן במיוחד, הן באורך והן בהיקף-עובי.
האם יתכן שמדובר בבעיה הורמונלית? האם ניתן לטפל בעזרת הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג03/08/2007יש מקרים שהרקע לפין קטן הוא הורמונלי, ויש טיפולים המגדילים אותו. את אלה רצוי לעשות לקראת גיל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נמוךגליה31/07/2007
שלום רב פרופ' הוכברג. בני בן ה-9 הינו מהנמוכים בכיתתו וזה מאוד מפריע לו. אני שוקלת צלפנות לרופא גדילה כדי לבדוק את האפשרות לטפל בו בהורמון גדילה- מה הגובה הנורמלי לילדים בגיל זה ומתי מתחילים לטפל בהורמון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג03/08/2007רופא הילדים שלך יוכל לתת לך עקומת גדילה של הילד ולאמר לך האם הוא זקוק להורמון גדילה. טיפול הורמונלי ניתן רק לילדים עם מאפיינים מיוחדים ולא לכל ילד שנראה הלוריו נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהטלי30/07/2007
בני בן שנה וחצי, ולפני כ-4 חודשים גילינו נפיחות באזור בלוטת הלימפה מאחורי האוזניים. ביצענו בדיקות דם, ואולטרסאונד.
בדיקות הדם היו תקינות ובאולטרסאונד נאמר לנו כי לבננו יש בלוטות רבות שיש לעקוב אחריהן.
לאחר כחודש הנפיחות אומנם ירדה, אך מאז אני מרגישה גושים קטנים באזור שבתנוחות מסוימות בולטות לעין.
שאלתי, האם יש מקום לדאגה, ולמי יש לפנות (אני גרה באזור השרון), מומחה בעניין שיוכל לעקוב אחר התופעה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג03/08/2007המומחה לעניין זה הוא רופא הילדים שלך. הבלוטות שנמאו אצל הילד אינן בלוטות הורמונליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד לגיל עצמותשולי29/07/2007
שלום ביתי בת חמש וחודש, נולדה בשבוע 35+1, במשקל היא לא נכנסת לעקומה(בערך 13 קילו) ובגובה היא 104 ס"מ (בערך אחוזון 3).
נשלחנו לעשות צילום כף יד והתוצאה היא שגיל העצמות מתאים לגיל 3 שנים ו3 חודשים.
מה זה אומר? (התור לרופא הוא עוד חצי שנה)
תודה שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג30/07/2007לגיל עצמות יש טווח רחב של נורמה, ולהרבה ילדים בריאים יש איחור בגיל עצמות. יש לו משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד ועקומת הגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ובלוטת התריסיעל27/07/2007
בשנה האחרונה ירדתי 2-3 ק"ג במסגרת דיאטת דלת שומן,
חוץ מהירידה במשקל הבחנתי , בבדיקות דם שעשיתי, שתפקוד בלוטת התריס על גבול תת פעילות מה שלא היה לפני שינוי התפריט, האם שינוי והפחתה בהרכב המזון משפיעים על תפקוד הבלוטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
פרופ` זאב הוכברג27/07/2007ירידה במשקל אינה גורמת להחלשת בלוטת התריס. דווקא השמנה גורמת לבדיקות המחשידות לתת תריסיות. יתכן והירידה במשקל שינתה לפיכך את בדיקות הבלוטה - את הבדיקות אך לא את תפקוד הבלוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת!AnaT26/07/2007
שלום פרופסור!
מאז שנולדתי אמא שלי הרגישה שיש לי מין שקיעות קטנות כאלה מתחת לחזה בס"מ היא לא התייחסה לזה והרופאים לא אמרו כלום גם כשהייתי הולכת לבדיקות...
אבל מאז שנה שעברה אני מרגישה שיש לי סימני ציצי כזה מתחת לשדיים שלי לא רואים את זה ממש לא כואב לא מטריד אבל אני חושבת שזה מפריע לשדיים שלי לגדול כי זה למטה כזה מתחת לחזה..
אז מה עליי לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
פרופ` זאב הוכברג27/07/2007לא הבנתי מה יש לך. הראי זאת לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותאמא25/07/2007
שלום רב,
לבתי בת החצי שנה יש שדיים קצת נפוחים ושיעור באיבר המין.
נשלחנו לבדיקות דם ע"י אנדוקרינולוג ילדים.
מאחר והתור אליו הוא בעוד כחודש רציתי מאוד לדעת מה משמעות התוצאות המצורפות.
Endocrinology
----------------------
Estradiol (RIA) 38.0 pmol/L 0-36 (.........)*
17 OH-Progesteron 5.07 nmol/L
Reference values for females
Follicular phase: 0.57-5.51
Luteal phase: 0.66-14.2
Oral contraception: 0.54-7.59
Postmenopausal: 0.60-5.20
Dhea-SO4 <0.41 umol/L 0.9-11.6 *(.........)
Testosterone < 0.28 nmol/L 0-3 (*........)
Androstenedione 0.03 ng/mL
Females (19-48y):0.47-2.68 ng/mL
בברכה
אמא מודאגת
פרופ` זאב הוכברג27/07/2007לבדיקות דם יש משמעות רק בהקשר לבדיקת הגוף. הראי את התשובות לרופא שבדק אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעירות יתר בילד בגיל שנתיים וחציאלון24/07/2007
שלום רב,
ילדנו בו השנתיים וחצי החל לפתח שערות יותר מהמקובל באיזורי הידיים , רגליים,
וכן שערות בבית השחי ןהאשכים.
בוצעו לו בדיקות TSH , Progesterone , Testosterone total Ichil
עם התוצאות:
TSH : 1.37
Progesterone : 0.9 nmol/L -קטן מ
Testosterone total Ichil: <0.020 L ng/ml
ברצוננו לדעת האם הערכים תקינים או לר תקינים ומסבירים את שעירות היתר.
כמו כן , אם הערכים תקינים , מה הצעדים הבאים שעלינו לנקוט על מנת לאבחן את הסיבה ?
תודה
אייל
פרופ` זאב הוכברג25/07/2007לבדיקות דם יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד. כדאי לראות אנדוקרינולוג ילדים. על פניו, נראה שלילדכם אים מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HLAירון24/07/2007
בתי בת 8.5 והיא בגובה מתחת לעקומה השלישית אך עיקבית.
עשיתי לה בדיקת צליאק ותוצאת 5.2 .
כמו כן בדקתי לה HLA והתוצאה שקיבלנו :נמצא אנטיגון HLA-DQB1*2
ולא נמצא אנטיגון HLA_DQB1*0302 .
האם יש לה צליאק ולכן היא רזה (19.5 ק"ג) ונמוכה ? (היא גובהת כ-4.5 ס"מ בשנה) .
מה עלי לעשות על פי ממצאים אלו ?
(כמו כן תוצאת ויטמין B12 היא 950 )
(לי יש צליאק)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרואנטרולוג
פרופ` זאב הוכברג25/07/2007מומחי הצליאק הם גסטרואנטרולוגים.
בנושא הפרעת הגדילה שלה שנראית די קשה יש מקום להתייעץ עם אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ,יש לי שאלה קטנה..נתן24/07/2007
אני בן 16
ואני לא רוצה קול גברי ,נשירת שיער בעתיד (יש לי שיער ארוך) ,צמיחת שיער בפנים(עדיין לא צמח לי הרבה רק לבנות) וכ'ו
והבנתי שיש משהו שקוראים לו אנטי אנדרוגנים ואפשר לקחת את זה וזה יעצור את כל הדברים האלה ..אז רציתי לשאול איך אפשר להשיג את זה ובמה זה כרוך ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר אך לא רצוי
פרופ` זאב הוכברג25/07/2007פרט להשפעות של ההורמון הגברי שציינת, יש לו תפקידים חשובים כגון הגברת הכושר הגופני, הגדלת הלב ונפח הריאות, עליה במספר כדוריות הדם האדומות וחיזוק העצמות.
ניתן לעצור את פעילות ההורמון, אך אין עושים זאת אלא במקרים קיצוניים. אף רופא לא ייתן לך טיפול כזה בגיל 16, ובגיל מאוחר יותר זה נעשה רק במסגרת שינוי מין וייעוץ עם פסיכיאטרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההAnaT23/07/2007
שלום ! רציתי לדעת האם יש משהו(מאכל,משקה משהו) שיכול לעזור לגדילת השדיים במיוחדת בגיל ההתבגרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` זאב הוכברג25/07/2007לאחר סיון ההתבגרות המינית, השדיים גדלים שוב בזמן ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)