מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרחקת ריח סיגריות ממזרון...הילה10/09/2009
קיבלתי מזרון מחברה והוא מדיף ריח חזק של סיגריות... כיצד ניתן לטפל בבעיה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרחקת ריח ממזרון
איה הוד13/09/2009שלום לך,
ניתן קודם כל לשאוב את המזרון היטב עם שואב אבק. ואז לקחת סמרטוט או מברשת רטובה מעט יחד עם חומץ (הכי פשוט שיש) , מים פושרים וסודה לשתייה ולעבור על המזרון.
חומץ מנטרל ריחות מצויין!
תדללי אותו במים ואם זה לא יהיה מספיק חזק כדי לנטרל את הריח אז נסי שוב והפעם בלי לדלל אותו.
ניתן גם להוסיף טיפונת מרכך כביסה בניחוח נהדר! יש היום מרככים מרוכזים וטובים!
חכי שהכל יתייבש ושאבי אותו שוב.
בהצלחה :-)
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםרותם08/09/2009
שלום
עשיתי לאחרונה בדיקות דם
יצא לי FERRITIN קצת נמוך ו - יצא לי 14 כאשר המינימום הוא 20
כמו כן יצא לי
הומגלובין 12.1
מה עושים כדי להעלות את ה-FERRITIN האם זה בעייתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין
שירי חבקין10/09/2009שלום רותם
בעיקרון צריך לעשות דיאטה מיוחדת המסייעת
לגוף לעלות את הפריטין ולקלוט את הברזל
נסי להשיג את סימונה להב המתמחית בכך.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתמתולתלת08/09/2009
לא יודעת אם זה ממש קשור לפה ואם לא תפנו אותי ?:D
שמן זית חם על החזה למשך 15 דקות כל יום מגדיל את החזה עם הזמן...נשמע לי כמו שטות..אבל מישהי יודעת משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן זית
שירי חבקין08/09/2009שלום רב לץ
אני מצטערת אך מעולם לא שמעתי על כך. נשמע לא רציני
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפטיגואורית07/09/2009
שלום, בני אובחן עם פצעים מסוג אמפטיגו.
מה מומלץ לעשות?
הרפואה הקונבציונלית ממליצה אנטיביוטיקה במשחה ודרך הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפטיגו
שירי חבקין08/09/2009אורית שלום רב
אכן אין ברירה אלה לקחת אנטיביוטיקה בכדי
למנוע זיהום והתפשטות הפצעים. במריחה
אפשר למרוח גם משחה של סווידיש ביטר שטובה
לחיטוי ולהרגעת העור
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת המחזוריעלי07/09/2009
שלום,
אמא שלי אשה בת 60, ב"ה היא אשה בריאה והכל בסדר..
אבל מגיל 50 נפסק לה המחזור ויעצו לה להחזיר את זה, אומרים שזה מאד בריא לגוף שנמשך המחזור..
היא ניסתה בזמנו מסטיק תימני וזה לא כ"כ עזר לה..
חשבתי אולי יש מצב שפה תהיה לכם איזו תשובה איך אפשר להחזיר את המחזור בגיל מבוגר?
או אם אין שום אפשרות, אז אילו דברים טבעיים רגילים מהמטבח יכולים לעזור לגוף כתחליף למחזור?
תודה רבה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת המחזור
שירי חבקין08/09/2009יעלי היקרה שלום רב
מכיוון שעברו כבר עשר שנים ללא מחזור קשה לי להאמין
שניתן להחזיר את המחזור בשלב זה.
לחיזוק ואיזון הורמונלי היא יכולה לקחת את התוספים לנשים מעל גיל חמישים
רוב החברות שמתמחות בכמוסות של צמחי מרפא כגון סולגאר מרכיבות
פורמולות ממוקדות לגיל הזה
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
יעל09/09/2009היי שירי,
תודה על תשובתך!
הציעו לה בזמנו לקחת תוספי הורמונים, אבל יש סכנה כי זה מסרטן!
שכל ההורמונים המלאכותיים מסרטנים וגורמים המון בעיות..
ההרכבים הטבעיים שאת מציעה אין בהם שום סכנה בריאותית...?
שוב תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים
שירי חבקין10/09/2009יעל היקרה
התוספים הללו הינם מצמחי מרפא בלבד
ולא ידוע לי על סכנה כל שהיא מלקיחתם
בכל אופן תוכלי להתייעץ עם הרוקח בנקודת המכירה
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
יעל10/09/2009עזרת לי מאד..
מקווה שבעזרת ה' הכל יסתדר.
תודה מאמי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשתןרותם05/09/2009
שלום רב
האם יש מניעה לשתות כל יום במשך שנים כף שמן פשתן מכבישה קרה?
האם זה יכול לגרום לאי ספיגת ברזל או למחלות אחרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמן פשתן
איה הוד06/09/2009שלום רותם,
עד כמה שידוע לי שמן פשתן לא פוגע בספיגת ברזל. שמן פשתן הוא דבר נהדר, אך שימי לב שהוא מכיל גם פיטו-אסטרוגנים - לכן לא הייתי עושה בו שימוש בהריון!
באהבה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער מתולתל או מקורז ומנופחירדן05/09/2009
היי
יש לי שיער מממש מתולתל וכשאני מפזרת אותו תוך 15 דקות השיער שלי מתנפח..
אין ושום דבר לא עוזר לי להפחית מהנפח..
ג'ל, מוס....
ואני כבר לא יודעת מה לעשוות השיער הזה מפריע לי ואני לא יודעת מה לעשות.
*האם יש לכם דרכים לא להשאיר את השיער איך שהווא (מנופח)
*או אולי דרכים לעשות את השיער חלק..
אני כבר מותשת ואני לא מוצאת משהו שיעזור לי
בתודה מראש :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
שירי חבקין05/09/2009ירדן שלום רב
לישר את השיער לא ניתן באמצעות תרופות סבתא
אפשר לעשות כן במספרה:)
מה שכן תוכלי לעשות בכדי להשתלט על הנפח ועל
התלתלים הסוררים הוא למרוח שמן חוחובה או שמן מרוקאי
כשהשיער לח לאחר החפיפה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסי אלי חח
אתי05/09/2009תעשי קרחת חח סתם מאמי
את צריכה לסדר את השיער יפה ותזהרי להשים יותר מדי ג'ל כי זה עושה נשירה ..
תשימי ג'ל אבל קצת.. תפחיתי
תסדרי אותו ואל תסרקי כל יום את השיער כי הוא עוד יותר גורם לנפיחות
אפילו פעם בשבוע תסתרקי או יותר
כי למי שיש טלטלים והוא מסרק כל יום יומיים את השיער זה גורם לננפח ונהיה מכוער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיה,,,היכן קונים את שמן האורגנו???אורה05/09/2009
כמו כן את הסוייט בלאנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היכן רוכשים
איה הוד05/09/2009
שלום אורה,
שמן אורגנו יש בכל בית טבע.
סוויט באלנס ניתן לברר באינטרנט.
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איה תודה על תשובתך המהירה,,ברצוני לאורה05/09/2009
להוסיף שאני קונה את מקלות הקינמון וטוחנת לבד החילבה גורמת לריח מהגוף בצורה מדהימה. וכורכום עולה פרוטות, תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרטים
איה הוד05/09/2009אורה יקרה,
מצויין!!! טוב מאוד שאת טוחנת לבד את הקינמון - כל הכבוד.
לגבי כורכום - לצערי אי אפשר לקבל מהכורכום את התכונות הטיפוליות העוצמתיות בשימוש רגיל מאחר ובכורכום יש אחוז מאוד נמוך של כורכומין (החומר הפעיל), ולכן יש לברר על כורכומין (לא כורכום) באחוז גבוה בכמוסות
לגבי חילבה - בכמוסות שהזכרתי קודם ניטרלו את אלמנט הריח ועדיין מרוויחים את התכונות הרפואיות שלו.
כיף לראות שאת דואגת לעצמך כך :-)
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קוקוסליהי05/09/2009
שלום ,
יש לי שיער יבש ,ואני רוצה להשתמש בשמן קוקוס , גם כמסיכה , וגם במקום קרם לחות ?
כיצד משתמשים בו לשיער ?
תודה ,
שנה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס
שירי חבקין05/09/2009שירה שלום
בדרך כלל שמן הקוקוס מגיע
כשהוא טיפה מוקשה אז ניתן לחמם מעט במחבת כפול
בן מארי, כמו שממיסים שוקולד לציפוי עוגות, ולמרוח
על השיער בנדיבות
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו כן שמעתי שקינמון שתי כפיותאורה05/09/2009
ביום מורידות את כמות הסוכר בדם היש אמת בדבר???
קינמון
איה הוד05/09/2009
אכן אמת!
יש מחקרים שבדקו את ההשפעה של הקינמון על רמות הסוכר בדם!
אך אני לא בטוחה לגבי המינון של 2 כפיות - צריך לזכור 3 דברים:
1. קינמון במינון כזה יכול לגרום לעצירות!
2. קינמון הוא תבלין מאוד מחמם ולכן בגיל מעבר זה עלול להחמיר גלי חום - לא מומלץ!
3. קינמון כפי שמוכרים אותו בסופר כנראה איננו איכותי מספיק בשביל לתת את האפקט עליו אני מדברת מבחינת הורדת הסוכר.
לכן, אני ממליצה ליטול כדור שבו יש כמה תבלינים מעולים , ביניהם גם קינמון בצורה המרוכזת ובמינון הנכון. ישנו כדור נהדר בשם "סוויט באלנס" שמכיל 3 תבלינים מעולים לאיזון סוכר: הכורכום המפורסם (או יותר נכון כורכומין - שהוא החומר הפעיל! ובמינון של 97%), קינמוןם וחילבה (ללא הריח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לקבל אינפורמציה לגבי צריכתאורה05/09/2009
אורגנו,,,סגולותיו
אורגנו
איה הוד05/09/2009אורה יקרה,
האורגנו בשימוש פנימי (שתיית העלים בחליטה) משמש לבעיות עיכול וגזים בעיקר.
כשמן ארומטי יש לו תכונות "אנטיביוטיות" ולכן הוא קיבל את שמו "האנטיביוטיקה של הטבע". ככזה הוא יסייע בטיפול בבעיות של מערכת חיסון חלשה (מחלת הנשיקה, התקררות, שפעת...), וכמשמיד זיהומים חיידקיים,זיהומים ופטריות כולל קנדידה,.
האמת?
קצרה היריעה מלפרט עליו כאן
אך אלו עיקרי הדברים
לגבי אופן צריכתו - תלוי באיזה צורה ולאיזו מטרה.
בברכה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה לאחר טיפול אצל קוסמטיקאיתגלית05/09/2009
בוקר טוב!
לפני יומיים הייתי אצל קוסמטיקאית שמשתמשת בחומרים טבעיים בלבד, היא מרחה לי פיליניג מצמחים ומינרלים שהייתי צריכה להישאר איתו 10 דק' מיד לאחר מכן התחילו לי גירודים ובערב כבר פרחתי, אני כבר יומיים כך קניתי פנסטיל וכל מיני משחות ולא עוזר לי, מה אפשר לעשות להקל. אציין שהפריחה יצאה לי בזויות הפנים בצוואר ובמחשוף והתפשט קצת לידיים. בנוסף אציין שפעם שעברה הייתי אצלה וגם יצאה לי פריחה אך חשבתי שזה מחומרים אחרים ולא מהפילניג, הפריחה נמשכה שבוע ועברה לבד, אבל זה נורא מתסכל ומגרד ורציתי לדעת אם אפשר לעשות עוד משהו מלבד לחכות?! אף פעם לא הייתי רגישה לשום דבר...
תודה מראש, גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריחה אחרי טיפול קוסמטי
איה הוד05/09/2009
גלית מקסימה,
צר לי שהיית צריכה לעבור את זה!
כנראה את רגישה מאוד לאחד החומרים.
ולא - לא צריך לחכות שזה יעבור כי את יכולה למרוח את אחת מ-2 המשחות הבאות ולצפות לשיפור מיידי:
או משחת רסקיו או טראומיל.
חזרי לספר מה שלומך...
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:)
גלית05/09/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מפושטתדגנית03/09/2009
אני סובלת מזה כמספר חודשים מפריחה מפושטת על גבי העור ברוב חלקי הגוף. אני מנסה טיפול צמחי נטורופתי ותזונה שקיבלתי ובנתיים אין שינוי, אני מיואשת, מקבלת גם תרופות אנטי הסטמיניות ומשחות סטרואידים חיצוניות, לא עולים על הבעיה שיש לי, אולי לכם יש פתרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור
שירי חבקין03/09/2009דגנית היקרה
אני ממליצה מאוד על איבחון וטיפול בשיטת הרפואה הסינית
רפואה זו דוגלת בכך שהעור ומערכת הנשימה הם איבר אחד
כאשר מורחים משחות עם סטרואידים יכולה הפריחה או האלרגיה
לפרוץ באיזה שהוא שלב כאסטמה או חולשה בדרכי הנשימה. לכן מומלץ
לחזק את הגוף ואת מערכת הריאות ומערכת החיסון וללמד אותו להתמודד
עם הסיבה לתופעה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פריחה מפושטת
איה הוד03/09/2009שלום דגנית,
טיפול בבעיות עוריות שכאלה דורש זמן ולרוב האנשים אין את הסבלנות הנדרשת.
הייתי בוחנת במקביל גם טיפול שיאפשר לגלות את המקור הריגשי לבעיה.
בברכה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה המלצה חשובה לטיפול
INFO04/09/2009אם היית מתאמצת ומחפשת מידע על אורטיקריה לא היית נדרשת בכלל לשאלה הזו.
למחלה הזו אין טיפול קונבציונלי מנסיון מר בשנים איתה.
הטיפול היחיד שיכול לשנות לך את המצב הוא אלטרנטיבי - טיפול מציל תרתי משמע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותם03/09/2009
שלום רב
חברה של המשפחה שלנו סובלת מFMF שזה קדחת ים תיכונית
האם ניתן לעזור לך באופן טבעי?
הגוף שלה מייצר דלקות במעיים ובקיבה וזה גורם לה לכאבים עזים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
FMF קדחת ים תיכונית
איה הוד04/09/2009שלום רותם,
אי אפשר להעלים את המחלה אבל אפשר לסייע מבחינת הסימפטומים ולהקל, ואף להגדיל את הסיכויים לפחות התפרצויות.
בכל מקרה, אני תמיד ממליצה לשלב טיפול טבעי יחד עם הקולכיצין (בתקווה רבה שחברתך אכן מגיבה טוב לתרופה הזו - כי יש כאלה שלא התמזל מזלם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)