מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחת אלוורהשואלת18/02/2009
שלום איה קיבלתי משחת ALOE PROPOLIS CREME של חברת FOREVER האם את יודעת לאיזה שימושים ניתן להעזר בו? יש לי פיסורה וטחורים האם זה יכול לעזור לי? האם כדאי להשתמש בג'ל צמח האלוורה שיש בגינה כדי למרוח על אזור פי הטבעת ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחת אלוורה
איה הוד19/02/2009היי סובלת :-)
לא הייתי עושה שימוש באלוורה שבגינה.
הקרם הנהדר שקיבלת יכול לשמש למליון דברים מאחר ופרופוליס הוא בעל תכונות אנטיביוטיות ואלווה מרגיעה ומשקמת ריריות ועור.
כל בעיה עורית, פצעים, שריטות, גם טחורים, גירויים חיצוניים באזור הנרתיק, אקנה, פצעים, פריחות, הרפס, גירודים....המשחה מתאימה!
ממליצה בחום לגשת לטיפול נטורופתי קצת יותר מעמיק בנושא הטחורים ואף לקרוא באינטרנט על אנוקריו...
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בזיכרון לאחר ניתוח קיסרייהלי18/02/2009
אני בת 25 לפני כחצי שנה עברתי ניתוח קיסרי ומאז אני מרגישה בצורה בולטת שחלה ירידה ניכרת בזיכרון שלי שקודם לכן היה מעולה מה עלי לעשות כדי להתגבר על כך? והאם לדעתכן יש קשר לניתוח ולכול המשככים שקיבלתי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיכרון
איה הוד19/02/2009
הי יהלי,
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
הרבה נשים מדווחות על בעיות זיכרון לאחר לידה והן לא חייבות להיות קשורות לניתוח עצמו אלא למצב ההורמונלי.
גשי לעשות בדיקות מקיפות.
יש הרבה דברים גם מבחינת התזונה וגם מבחינת צמחי מרפא שניתן לעשות כדי לשפר זיכרון!!!
באהבה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור גדול בין המפשעות לרגליםענבל18/02/2009
אחרי הלידה נוצר לי כתם שחור גדול בין המפשעות לרגלים מה אפשר לעשות כדי שזה יעבור אני לא יכולה לשים בגד ים בגלל שזה ממש מכוער הגוף שלי שחום עדין ופתאום בולט הכתם השחור הזה
כתם
איה הוד19/02/2009
הי ענבל,
בשביל לדעת מה לעשות צריך להבין מה מקור הכתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער לאחר לידהטולי17/02/2009
שלום לכן, אני שלושה חודשים לאחר לידת תאומים.נוטלת גלולות למניעת הריון בשם אורתוציקלין בעלות מינון הורמונלי גבוה שאותן אני נוטלת לטיפול באקנה ובשיעור.החל לנשור לי השיער ...ראיתי שהמלצת בפורום על המאקה לאישה.האם הגלולות יכולות למנוע את תהליך נשירת השיער?(כרגע התחלתי את החפיסה השנייה)האם הגלולות יכולות לאזן הורמונלית לאחר לידה? האם המאקה מומלצת גם כאשר נוטלים גלולות למניעת הריון ומהן תופעות הלוואי של הטיפול? אודה לתשובה מהירה אני מאוד מודאגת בברכה טולי
נשירה לאחר לידה
איה הוד18/02/2009הי טולי,
אני מאוד שמחה שפנית אלינו.
נשירה אחרי לידה היא דבר נורמלי.
אל תשכחי שבמשך ההריון שיער כמעט ולא נושר.
הנשירה עכשיו היא אפילו טובה - יש להניח לשיער להתחלף ולהתחדש.
הייתי מתחילה לדאוג אם לא היתה צמיחה מחודשת או אם הנשירה היתה נמשכת זמן ארוך מידי...
מאקה לאישה לא מתאים אם את לוקחת גלולות מאחר ולמאקה לאישה יש השפעה הורמונאלית מובהקת. - לא מתאים ויכול אפילו לגרום לנזק!!!
הגלולות , כמו שאת וודאי כבר הספקת לראות, לא מונעות את הנשירה.
גלולות מעצם טבען הן התערבות הורמונליתת לא טבעית בגוף, ולכן בשום צורה הן לא יכולות לאזן אותו.
גשי לטיפול , מאחר וגם דברים טבעיים יכולים להזיק.
אל תפעלי על דעת עצמך ...
יש עלייך מספיק עומס בגידול תאומים כעת ואת זקוקה ליד מכוונת מקצועית.
באהבה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נשירת שיער וגלולות לאחר לידה
טולי18/02/2009תודה על תשובתך המהירה והמקצועית איה, יופי של אתר שנותן מענה מספק כל כך מהר! לא ברור לי מדוע דברים טבעיים יכולים להזיק לי ומדוע אני זקוקה ליד מקצועית?בשל הגלולות? למי עלי לפנות? שאלה נוספת האם צריך ליטול מולטיויטמנים עם הגלולות מאחר וגורמות לחוסרים (קראתי איפשהו)? למה הגוף זקוק לאחר לידה מבחינת תוספים?אני נוטלת ברזל סלופה ואומגה 3 עוד מההריון הרופא נשים אמר שאמשיך עוד קצת... באהבה, טולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אחרי לידה
איה הוד19/02/2009
הי יקירה,
ובכן, לא כל דבר שמגיע ממקור טבעי הוא בהכרח בריא ולא מזיק! למשל: ישנם דברים טבעיים שיש להם תופעות לוואי, ישנם דברים טבעיים שיש להם התנגשות (קונטאינדיקציה) עם תרופות מסויימות (או במקרה שלך עם הגלולות) - לכן, לשאלתך, דברים טבעיים יכולים להזיק.
מאחר ולצמחים (כמו לתרופות) יש תכונות והשפעה (אחרת הם לא היו פועלים) אז למשל למאקה יש , בין היתר, השפעה הורמונלית ולכן אם נותנים אותה בזמן נטילת הורמונים (גלולות) היא לא בהכרח מתאימה.
עלייך לפנות לנטורופת/ית מוסמכים המתמחים גם בצמחי מרפא
זה נכון - גלולות יכולות לגרום לשחיקת ויטמינים בגוף...כנראה שבעיקר ויטמין B6 וB12
אבל לגבי האם, כמה ואיזה ויטמינים לקחת אני באמת ממליצה על יד מקצועית מכוונת
אני אישית מעדיפה את הדרך הטבעית ולא את כדורי הויטמינים הסינטטים - למשל לשקול לשתות כל בוקר מיץ עשב חיטה שמאוד עשיר בויטמינים, או אפילו לשתות חליטה של תה סרפד או מליסה וכו'...כמובן שתריך לבדוק התאמה אישית...כי גם צמחים אלה לא מתאימים במצבים מסויימים (למשל את המליסה לא הייתי נותנת למי שסובל מתת פעילות של בלוטת התריס והסרפד שהוא משתן ומטהר עוצמתי הייתי נותנת בזהירות למי שלוקחת תרופות משתנו וכו'.... - נראה לי שהתחלת להבין את המשמעות של השימוש בצמחים :-))
לאחר לידה הגוף זקוק לתמיכה, להזנה (בייחוד אם מניקים - רק שאז הצרכים טיפה שונים), לטיפול מניעתי בשינויים במצב הרוח ונשירה ועוד...
האומגה 3 שאת נוטלת הוא קריטי עבורך - את זה אני יכולה לומר לך בפה מלא!
אני הייתי ממשיכה איתו עוד הרבה זמן...
גשי לטיפול :-)
בהצלחה...
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
סטפני22/03/2009הי, אם תרצי אוכל להמליץ לך על מפעל לצמחי מרפא שקניתי ממנו מוצרים טבעיים לטיפול בנשירה לאחר לידה שעזר לי לגמרי. את יכולה להתקשר אלי ל-052-5092662 ואני אתן לך את הפרטים. סטפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בקשר לתולעי מעייםאלי17/02/2009
איזה טיפול מומלץ לאשה בהריון והאם זה יכול ליהיות מסוכן לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים
שירי חבקין17/02/2009שלום רב
מומלץ לבדוק עם הומאופט
ישנה תרופה במיוחד לטיפול בילדים
ולכן ודאי תתאים גם לאישה בהריון
התרופה נקראית סינה
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בברונכיט....דחוףמאור17/02/2009
בני בן שנה וחודש רציתי לדעת האם יש טיפול לברונכיט. לא מוכנה ל"חבר" אותו למכשיר האינלציה ולכל החומרים שמתווספים אליו. מבקשת עזרה ... אמרו לי למרוח את פלג גופו העליון בשמן זית וכמובן את המכשיר האדים שיהיה חלק בלתי נפרד ...שיופעל במהלך כל היום הבעיה היא יש ל שיעול טורדני עם המון לחה האם יש דרך להקל עליו.
ברונכיט
איה הוד17/02/2009
הי מאור,
יופי שפנית אלינו.
חייבת לומר לך שגם אם הטיפול הטבעי לא יעזור או רק יקל זה בהחלט היה שווה את הניסיון לפני שמתחילים בגיל כזה צעיר עם אינלציות ותרופות!
אם את מסכימה איתי בעיניין הזה אז אפשר להמשיך:
אל תחפשי רק אחר מזור חיצוני - מריחת שמן זית יכולה להקל אבל לא לפתור את הבעיה, מאחר והבעיה היא פנימית וקשורה גם לתזונה שלו וגם לחוסר איזון בגוף.
אני ממליצה לשמן הזית להוסיף כמה טיפות של שמן אקליפטוס!
יהיה קשה לטפל בבעיה מורכבת זו בפורום ואני בהחלט ממליצה לך בחום לגשת לטיפול נטורופתי שיתן הכוונה עם תזונה בשילוב עם הומיאופתיה (מדהים!)
אבל לא אתן לך לצאת מכאן ללא כמה טיפים:
החלי לברר על חדרי מלח לטיפול
חליטת תימין יכולה להועיל בזמן התקף ושיעולים
הפחיתי מזונות המייצרים ליחה: מוצרי חלב, במבה, לחם לבן, חיטה, בננה, בוטנים
צמחי מרפא לחיזוק חיסוני הם יעילים ביותר במצבים אלו אך אותם יש להתאים אישית
הקפידי על ירקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איה-בתגובה לתשובתך
מאור17/02/2009תודה רבה שהגבת להודעתי .שאלתי היא האם יש איזשהו סירופ שיכול להקל מעט על השיעול .. ולגביי השמן זית והאקליפטוס אין בעיה למרוח את שמן האקליפטוס על עור התינוק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירופ טבעי
שירי חבקין17/02/2009מאור שלום רב
תוכל לנסות את סירופ ההולסטן אלקסיר של וולדה
או את הסירופים לשיעול של הדס
כמו כן סמבוכל קיד שמאוד מחזק את דרכי הנשימה.
שמן אקליפטוס וגם שמן לבנדר להקלה על נשימה
מומלץ למהול במאה מל שמן שקדים (או שמן זית)
כעשרים טיפות לבנדר ו-5 של אקליפטוס על הכמות הזו תספיק.
ניתן גם לשים את האקליפטוס במכשיר אדים במשך הלילה
לחיטוי החדר ולאוויר נקי .
כהערת ביניים מנסיוני האישי, לא כדאי לשחק עם זה
ואם יש לתינוקך בעייה בנשימה טפל בזה באופן יסודי
כלומר טיפול הומאופטי קלאסי או טיפול אצל רופא
בשיטה הסינית.
חבל להגיע להחמרה שתחייב טיפול אקוטי בתי חולים וכו'.
יש לחזק את מערכת הנשימה שלו ולטפל גם במערכת
החיסונית באופן שתוכל להתמודד עם אלרגנים במשך החיים.
בהצלחה והרבה בריאות
שירי
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברונכיט
איה הוד18/02/2009הי מאור,
כפי ששירי כתבה לך, את שמן האקליפטוס (+לוונדר) מוהלים בשמן הזית או שקדים ולא מורחים ישירות על העור...למרות שעם הלוונדר אין בעיה במריחה ישירה ואפשר אפילו לטפטף כמה טיפות מכל אחד מהם על הכרית של הילד לפני השינה.
הסירופים ששירי ציינה הם מעולים!
מעבר לנושא התזונה שהוא קריטי, אני חייבת שוב להסכים עם שירי לגבי טיפול הומיאופתי בשורש הבעיה - במהות ולא להסתפק רק בטיפולים סימפטומטיים שטחיים - יש להסתכל לטווח הרחוק על התמונה הגדולה.
בברכה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בכפות הרגלייםנאני15/02/2009
אני סובלת מיובש רב בכפות הרגליים,ועורי גם יבש האם יש לך פתרווווווון ???
יובש בכפות רגליים
איה הוד16/02/2009
שלום לך,
ובכן, ישנה חשיבות מכרעת לשאלה האם זה רק יובש או האם זאת פטרייה מאחר והטיפול שונה.
אם זה רק יובש השתמש בקרמים טובים על בסיס יומיומי ממש (לא חסר בסופר פארם) - כאלה שחודרים את שכבות העור העמוקות ונספגים היטב.
אם זה ממש מצב קשה - פשוט לא להתעצל ולגשת לטיפול ולהסיר עור מת (זוהי דעתי) ואח"כ לתחזק את המצב עם נעליים נוחות וטובות , קרמים ועיסויים...
אנחנו מקבלים את כפות הרגליים שלנו כל כך כמובן מאליו כי הן משהו שלא רואים אותו הרבה...אבל חשוב להשקיע בהן לא פחות מכל אזור אחר בגוף ואולי אפילו יותר כי הן אלו שנושאות אותנו ממקום למקום ואנחנו לא יכולים בלעדיהן - אז מגיע להן יחס מיוחד
:-)
אם קיימת פטרת, אני ממליצה לקחת קרם רגליים טוב, לרוקן את השפורפרת בקופסא חדשה, לטפטף פנימה כמה טיפות של עץ התה , לערבב ולמרוח פעמיים ביום.
עובד יופי!!!
בהצלחה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עולה
נאני16/02/2009אפשר לדעת כמה עולה זית עץ התה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמה עולה
איה הוד16/02/2009אני מניחה שהתכוונת לשמן עץ התה...
הוא לא יקר , אך מחירו משתנה בהתאם לאיכות של החברה ולבית הטבע או בית המרקחת שמוכר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורשואלת15/02/2009
שלום בנות יקרות אודה לכן אם תוכלו לייעץ לי בנוגע למשהו שירפא את הטחור שיש לי בפתח פי הטבעת זהו טחור כואב עם קריש דם שכואב לי במשך כל היום תודה
טחורים
איה הוד16/02/2009
הי סובלת :-)
עושה רושם שמדובר בטחור חיצוני.
אם כך, יש את תכשיר ה - ANOKRYO המשגע!
אך זכרי: אם את סובלת מעצירות או יציאות מרובות, או חולשה ורידית באזור פי הטבעת או מתח או כל דבר שגרם לזה לקרות - עד שלא יטופל גם הגורם לטחור הוא ישוב להופיע.
לא ציינת אם הוא גם מדמם או לא.
בכל מקרה, לתכשיר שציינתי קודם מוסיפים משחת הממליס או משחת טראומיל או משחת אלוורה מיוצבת וזה עובד כמו קסם!
שתי הרבה מים!
עשי פעילות גופנית (קריטי במצב כזה!!!)
וקראי אודות טחורים ונטורופתיה באינטנרט...
באהבה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליה המשךשואלת15/02/2009
שלום המליצו לאימי על הצמח אלמוות הכסף" (Paronichyia Argentea שזה צמח מעולה נגד דלקות ואבנים בכליות האם אתם מכירים בית טבע שמוכר זאת כי ישנן בתי מרקחת שמכירים את הצמח אך לדבריהם הוא קשה להשגה האם אתן מכירות בית מרקחת שיכול להשיגו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית טבע ובתי מרקחת
שירי חבקין15/02/2009שלום רב לשואלת
נסי בבית מרקחת ברחוב קינג גורג הנביאים
או בבית מרקחת הגליל בבן יהודה פינת מאפו
אלה בדרך כלל אמורים להחזיק צמחי מרפא
נדירים.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אבן בכליה
שואלת15/02/2009שלום שירי ניסיתי בנביאים אצל אוסקר הוא מכיר את הצמח אך אמר שקשה מאוד להשיגו ורק אנשי שטח יכולים להשיגו. זהו צמח שידוע אצל הבדואים ועוזר רבות אך לא כולם יודעים לקטוף אותו אנסה בבית המרקחת השני שהמלצת עליו תודה
אבן בכליה - להשיג צמחים
איה הוד16/02/2009נסי את חברת "ברא צמחים" או "ראן צמחים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהרועי15/02/2009
שלום ישלי תינוק בן 4 חודשים שסובל מאוד מדלקת סבוריאה אני מטפלת במשחה עם קורטיזון במינון מאוד נמוך אבל חוזר אחרי יומיים שלושה האם יש טיפול טבעי מועיל וגם טוב למניעה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
שירי חבקין15/02/2009רועי שלום רב
מכיוון שמדובר בתינוק וזו בעיה שרצוי לפתור אותה
עכשיו בכדי להמנע מכך שהסבוריאה תהפוך לכרונית
כמו כן השימוש במשחות באופן קבוע עלולה להחליש מערכות אחרות
מאוד מומלץ להתייעץ עם רופא הומאופט או עם רופא בשיטה
הסינית .
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סבוראה
איה הוד16/02/2009
שלום רועי,
מצטרפת לתשובתה של שירי.
רצוי להבין האם האמא מניקה - אם כן אז הטיפול הוא בעיקר באמא.
אם לא, אז הטיפול חייב להתייחס לתזונתו של התינוק בדחיפות!!!
אני מתנצלת מראש על החריפות שבה אני הולכת להתבטא עכשיו אבל זאת האמת שלי ואם שאלת אני מרגישה מחוייבת להגיב:
קורטיזון רק מחמיר את המצב מאחר והוא מדחיק את הבעיה פנימה ואז כשמפסיקים טיפול היא מתפרצת החוצה ואפילו גרוע יותר מההתחלה...אם ממשיכים בכיוון הזה ומנסים להדחיק את הבעיה והסימפטום שוב ושוב ושוב , זה עלול ליצור בעיות רציניות יותר באיברים פנימיים...אחת הדוגמאות הקלאסיות זה טיפול סטרואידאלי באסטמה של העור שמנסה לדכא את הסימפטום ובסוף זה הופך לאסטמה ריאתית...
קורטיזון לא מרפא את הבעיה!
אני לא נגד קורטיזון בכל מחיר, אבל צר לי שאני מזועזעת ממתן קורטיזון בגיל כל כך צעיר לפני שבכלל נוסו דברים טבעיים, ולפני שניתן צ'אנס למשהו אחר לעזור.
אם מה שגורם לתופעה קשור למה שהתינוק אוכל אז שום טיפול לא יעזור עד שהמזון הזה יורחק מהתפריט. אם הוא ניזון מפורמולה חלבית סביר להניח שמעבר לפורמולה מיוחד אני אלרגית היא הפתרון עד אשר הוא יוכל להתחיל לאכול אוכל מוצק.
יש כל כך הרבה מה לומר בנושא אך חסר המון מידע על המצב שלו...
בברכה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עקב מחזוראורית15/02/2009
כאשר אני מקבלת מחזור ,אני סובלת מכאבי בטן עזים המלווים בבחילות והכאות. מה הטיפול שיכול לעזור לי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למחזור
שירי חבקין15/02/2009אורית היקרה שלום רב
מומלץ לקחת כמוסות של נר הלילה באופן קבוע
ולשתות שתיים שלוש כוסות של חליטות קמומיל וקלנדולה
כמו כן להפחית במוצרי חלב ובמתוקים
בברכה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועודרחלי14/02/2009
מה פירוש אלוה וורה מיוצבת? יש לי צמח בחצר, לשי ם ישירות? ואת החברה הזו דארפן, לא הצלחתי למצוא באינטרנט. היכן רוכשים? תודה.
ועוד ועוד :-)
איה הוד15/02/2009הי מיה,
יש המון (מאות) סוגי אלוורה. לא כולן טובות.
יש גם דרכים שונות לאיבוד החומר מהאלוורה - לא כל החברות טובות מאחר ורובן משאירות במוצר חומר בשם אלורין שמצוי בעיקר בציפה ובקליפה של העלה והוא לא טוב לשימוש פנימי אלא רק חיצוני למטרות קוסמטיות (לשימוש פנימי ממליצים רק על הג'ל הפנימי של העלה)
הבעיה היא, שכאשר מבודדים מהעלה את הג'ל הוא מתחמצן תוך שעות.
כשכתבתי ג'ל אלוורה מיוצב התכוונתי לכך שמדובר רק בג'ל עצמו, שהוא פעיל (ולא כמו האלוורה שיש בסופר פארם) ושהוא מיוצב - כלומר עבר תהליך טבעי שמונע ממנו להתמחצן ולהתקלקל.
חברת דארפין מאוד יקרה - מאוד!!!
אך השמן קמומיל שלה שווה כל שקל.
בקבוק קטן של 15 מ"ל עולה 80 דולר!
אם קונים בקבוק גדול של 50 מ"ל זה גם מגיע למעל 700 ש"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אלוורה
שואלת16/02/2009שלום איה בהמשך לאלוורה האם ניתן לקטוף אלוורה לקחת ממנו את הג'ל הפנימי ולאכול את זה? או שמא זה בעייתי? תודה
אלוורה
איה הוד16/02/2009
לצערי זה מאוד בעייתי!!!
יש המון זנים שנקראים "אלו" כאשר רק אחד מהם הוא "ורה"(בלטינית: ורה=אמיתי)
ושמו: אלו ברבדנסיס מילר (Aloe barbadensis Miller).
עליו בשרניים ומלאים בג'ל, מקורו באפריקה אך היום מגדלים אותו בארצות רבות.
רוב הסיכויים שזאת לא האלוורה שגדלה אצלך בחצר, שבה הייתי משתמשת אולי (אולי!) רק למריחה חיצונית על העור במקרים של כוויות או פצעים או שפשופים...
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיהרחלי14/02/2009
איה שלום, בהמשך לעצותייך הטובות בעניין שיקום העור (טראומה קשה עברה עליו), אשמח לקבל עצות נוספות גם בעניין תזונה/ משקאות לצורך הרגעה והפחתת מתחים. תודה מראש.
שיקום עור
איה הוד15/02/2009
הי מיה,
מבחינת תזונה המיטיבה עם העור מדובר על תזונה המכילה הרבה נודי חמצון, הרבה ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות..אני מאמינה שאם תגשי לנטורופת זה יותאם יותר לצרכים האישיים ולאורח החיים שלך.
מבחינת משקאות, ובכן, כמובן שרצוי להימנע מקפאין, משקאות ממותקים, מוגזים ודיאטים למיניהם ולהתרכז במים וחליטות מצמחים.
צמחים שיסייעו להרגעה והפחתת מתחים הם קמומיל, לוונדר ומליסה - פשוט נהדר!
באהבה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליהשואלת13/02/2009
שלום רב אימי בת 60 ויש לה אבן בכליה שכואבת לה מאוד והחמור מכל גם גורמת לה לדלקת. האם ניתן באמצעים שמרניים לטפל בזה? תודה
אבן בכליה
איה הוד14/02/2009שלום לך שואלת,
התשובה איננה חד משמעית.
ישנם דברים רבים שניתן לעשות באמצעים טבעיים - בעיקר מניעתיים!!!
אך הכל מאוד תלוי במצב והאם כבר התפחתה דלקת. אם קיים מצב דלקתי חמור לא מחכים והולכים לרופא - לא משחקים עם זה.
יהיה בעייתי לענות באופן ספציפי כאן בפורום מאחר והבעיה מורכבת ותלויה בכל כך הרבה גורמים, כולל אילו תרופות אמך מקבלת, איך היא חיה, מה היא אוכלת, אילו הרגלים יש לה, האם היא מעשנת...ישנה חשיבות גדולה לסוג האבן והגודל שלה...
בקיצור: לגשת למטפל לקבלת יעוץ אישי.
בברכה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםשואלת13/02/2009
שלום אם החום נשאר בסביבות 39 + למרות ששמים חומץ בגרביים ואמבטיות פושרות האם זה הזמן ליטול אקמול? למה יכול לגרום חום גבוה שמתקרב ל-40 מעלות ? האם לנזק לכבד? תודה
חום גבוה
איה הוד14/02/2009שלום שואלת,
הכל תלוי בגורם לחום, כמה זמן הוא נמשך ומי הבן אדם....
לא חייבים להוריד חום כזה אם הגוף נלחם בוירוס, אך אם מדובר במצב דלקת קשה צריך לטפל בשורש הבעיה מיידית. הורדת החום במקרה זה לא תהווה תחליף לטיפול.
ישנה חשיבות גדולה למקור החום.
עד כמה שידוע לי חום גבוה לא יכול לגרום לנזק לכבד...
בברכה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום
שירי חבקין15/02/2009שלום רב לשואלת
יש כפי שאיה ציינה, לבדוק מה הסיבה לחום.
מנגנון ההגנה המופלא בגופינו מעלה את החום
בכדי להלחם בגורם כל שהו שהוא מזהה כמזיק.
באם מדובר בדלקת אפשר לשתות הרבה- לפחות ליטר
של תה קמומיל ביום. להוסיף לזה תמצית פרופוליס
במינון גבוה -20 טיפות ברבע כוס מים פעמיים שלוש ביום
אם מדובר בוירוס יש להתקיף בחליטות של קמומיל
וסמבוק שחור.
צמח הלואיזה ידוע כמפחית חום עדין, לכן הוא מתאים
גם לילדים. כמו כן קומפרסים של רסקיו רמדי של
טיפות פרחי באך ,10 טיפות במעט מיים לא קרים מדי
ופשוט למרוח על המצח עורף וצוואר, אצל ילדים ותינוקות
למרוח על הגב בעדינות. יכול להרגיע ולהוריד את החום במעט.
בהצלחה
חום
איה הוד16/02/2009
טוב, אז אם כבר התחלנו בעצות איך מורידים חום באופן טבעי לפני שמגיעים לאקמול...אז לא יכולתי להתאפק:
:-)
השיטות הטבעיות להורדת חום מנותבות לגורם בין אם הוא חיידקי או ויראלי.
* שיטה מסורתית נפוצה היא שתיית תה עם טיפה ברנדי לפני השינה. יש להתכסות טוב ובדרך כלל מזיעים כל הלילה וקמים כמו חדשים.
* ניתן להיכנס למספר דקות לאמבטיה עם מים פושרים עד קרים אך לא קפואים
ספרי מה שלומך ואיך את מרגישה?
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חום
שואלת16/02/2009תודה לכן הייתן לעזר רב אתן בנות נפלאות ועוזרות רבות
רק באהבה :-)
איה הוד16/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

(1).jpg)