מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמישהי~~26/03/2008
שלום, האם יש תרופת סבתא לגמילה מעישון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה מעישון
איה הוד28/03/2008שלום מישהי,
לאחרונה נחשפתי ל-3 מטופלים שהגיעו למטרות אחרות ולא לצורך הפסקת עישון. במהלך הטיפול דווח לי מכולם שמבלי להרגיש הם הפחיתו את העישון ב 50%. ולא זאת היתה המטרה אך זה בהחלט בונוס נפלא לטיפול.
לכן, הלכתי לחקור את העניין קצת יותר לעומק והנה הממצאים האישיים שלי:
1. כלל ראשון חייב להתקיים והוא: חייב להיות רצון עז ונכונות עזה להפסיק לעשן. זאת מאחר ואין בעיה לגמול מההתמכרות הפיזית לעישון (זה החלק הקל!), אבל כן יש בעיה לגמול מהחלק הפסיכולוגי (ההרגל קשה לפיצוח).
2. כאשר אדם עובר תהליך של ניקוי רעלים ולומד לאכול בריא יותר, ולומד בתהליך החדש הזה להקשיב לגוף, הצורך להזיק לעצמו עם הסיגריות ולהרוס את הניקוי יורד באופן משמעותי.
3. אני תמיד מלווה את הטיפול בשיעורי בית לגבי התזכורת התמידית למה מלכתחילה בוחרים להפסיק לעשן - כשהצורך האדיר לתפוס סיגריה מגיע, יש נטייה לשכוח מהכל ולמצוא צידוקים ("נו, מה יקרה רק מסיגריה אחת..." וכו'), אני ועומדת על כך שיהיה משהו חזק שיתן מוטיבציה ויניע את התהליך, אחרת זה לא מחזיק (וגם אז אין ביטחון) - למשל, אדם אחד שבא אלי להפסיק לעשן, היו לו שתי מוטיבציות רציניות: האחת, הבן שלו אמר לו שאם הוא מפסיק לעשן אז גם הוא מפסיק, והשנייה - התבשר שבועיים קודם לכן שיבר טוב שלו שגם מעשן כבד כמוהו קיבל את הסרטן. יש מי שזה מספיק חזק בשבילו כדי להפסיק ויש מי שלא. לכן, אנו אנשים שונים.
4.אני מלווה את התהליך עם צמחי מרפא מרגיעים וצמחי מרפא שמאזנים ותומכים רציני במערכת העצבים - מיותר לומר למה זה קריטי לעניין.
5. אני אישית לא בעד הפסקת עישון בבת אחת - אך כאן יש מי שלא יסכים איתי. אני חושבת שלמרות שסיגריות זה דבר רע מאוד לגוף ולבריאות, עדיין אסור להפסיק איתן בבת אחת כי הגוף עלול להכנס לשוק. ואני מדברת על המצבים שבהם הגוף רגיל לסיגריות שנים רבות. אפילו מדברים מזיקים יש לרדת בהדרגה. זו אמונתי האישית ולפיה אני פועלת.
היריעה קצרה מלהכיל....
שבת שלום,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מגבירים ביוץ?גו'לי26/03/2008
אני בת 40 מנסה להרות אחרי בדיקות בישרו לי שאמנם אני מבייצת אבל הן לא מספיקות טובות השאלה שלי
האם יש איזה מאכל או צמחים טבעיים שאני יכולה להשתמש בכדי להגביר את הביוץ תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ
איה הוד28/03/2008הי ג'ולי,
אני הייתי ניגשת לטיפול רציני ולא שואלת בפורום - הנושא חשוב מידי לתשובה סתמית ולא רצינית.
אצל כל אישה זה מאוד שונה ויש דברים רבים שצריכים להלקח בחשבון.
הייתי הולכת על שילוב טיפולי של צמחי מרפא + דיקור!
הביוץ הוא רק חלק קטן מהמערך השלם הזה שמכונה המערכת ההורמונלית בגוף. אולי צריך להתמקד במשהו אחר שמהווה את הבעיה שמשפיע על נושא הביוץ.
לכן זה בעייתי לענות כאן אפילו ברמה הכללית.
שבת שלום,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
מלין04/05/2014קוקוס ומי קוקוס מגבירים ביוץ. היום ניתן גם להשיג קוקוס צעיר לשתיה ולאכול את הלבן הרך שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות מפרעושיםאורלי25/03/2008
שלום
בעקבות עקיצה של פרעושים, שהגיעו מהכלב, נעקצה ביתי ברגלים.
ברצוני לדעת איך ניתן לגרום לפצע להחלים ולהעלם כמה שיותר מהר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקיצות
איה הוד25/03/2008אלוורה מיוצבת!!! לא אלוורה ירוקה מסופרים שכמעט אין בה אלוורה, אלא אלוורה אמיתית - שקופה עושה עבודה מדהימה.
בנוסף, שמן לוונדר יכול להקל על הכאב והגרד ולהרגיע את העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקיצות
שירי חבקין26/03/2008מסכימה עם איה ומוסיפה את שמן עץ התה למניעת זיהומים והרגעה של הגרד
וכמו כן קיימת משחה מפרחי באך שמונעת תגובה אלרגית לעקיצות.
את כל אלה ניתן להשיג בחנויות טבע וברוב הפארמים במחלקות הטבע
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא שיעול!! חשוב ביותר!!ויקטוריה24/03/2008
כבר במשך שבועיים אני סובלת משיעול שאינו נובע מכאבים בגרון ולא קשור כלל לגרון אלא אני משתעלת לאחר מספר נשימות(אם בזמן מאמץ השיעול גובר). השיעול התחיל כשיעול יבש והשתנה עם הזמן ועכשיו גם יש לי ליחה כל הזמן שמפריעה לי לנשום ןאני צריכה להוציא אותה כל פעם אחרת אני נחנקת. יש לציין שאין לי אסטמה ולא היו לי מקרים כאלה בשנים האחרונות. מה עליי לעשות על מנת להפסיק את השיעול ולהעביר את הליחה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא לשיעול
שירי חבקין25/03/2008שלום רב ויקטוריה
לטיפול בשיעול מומלץ מאוד לשתות במשך היום
חליטה של קורנית ו/או חליטה של עלי מרווה
באם את בהריון אל תשתי יותר מכוס ביום
ובאם לא, הכיני קנקן ובו בערך שתי כפות משני הצמחים
הללו ושתי במשך היום.
אפשר להוסיף גם דבש ולימון.
מרווה וקורנית ידועות כמסייעות להפחתה של שיעול יבש או רטוב
כיוח של ליחה וכמו כן להקלה על כל אותן התופעות שאת מתארת
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העת יתראלמוני23/03/2008
שלופ אני נער בן 15 ואני סובל העזה די קשה בכפות היידים והרגליים חשבתי שאולי יש כול מינית תרופות סבתא שיכולות לפחית את זה מודה לכם מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזעת יתר
איה הוד23/03/2008שלום אלמוני,
שאלה זו נשאלה בפורום יותר מפעם בעבר.
על פי מה שאני יודעת אין תרופת סבתא , אבל כן יכול להיות טיפול שלם ויסודי אצל מטפל שיעשה לך אבחון אישי ויתאים לך טיפול רציני - למשל מטפל סיני המשלב תזונה+דיקור+צמחי מרפא.
אם שקלת אי פעם את הטיפול הקונבנציונלי הניתוחי, רצוי שתדע שהוא גם לא תמיד עוזר מאחר וההזעה פשוט עוברת למקום אחר בגוף.
המלצה: אל תחפש פתרונות קסם - גש לטיפול.
יש המון דברים שצריכים להלקח בחשבון כולל האם לזיעה יש ריח רע במיוחד ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה מאגזוז חם -דחוףאהובה22/03/2008
היי,
קיבלתי היום כוויה מאגזוז חם של אופנוע.
שמתי פולידין כמה פעמים.
אמרו לי לשים דבש או סילברול או אלוורה...
מפחדת שיהיה צלקת.
בינתיים שמתי רק פולידין. אין שלפולחת אבל יש כתם אדום גדול וקצת נפוח.
תודה זה דחוף לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוורה
שירי חבקין22/03/2008אהובה שלום רב
אני ממליצה למרוח אלוורה ישירות מהצמח
באם אין לך בנמצא נסי למצוא בבית מרקחת
אלוורה רפואית כזו שאין לה ריח בושם או תוספת צבע.
מריחה של הג'ל על מקום הכוויה מספר פעמים ביום
תפחית את הכאב וממש תזרז החלמה כולל גם
הפחתה של צלקות או פצעים בעתיד.
בהצלחה
שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רשאלה חשובה22/03/2008
שלום אני בת 17 יש לי פצעים בידיים באזור למעלה של הידיים. עשיתי שעווה ומאז יש לי פצעים כאלה אני כבר לא עושה שעווה אבל נשאר לי הפצעים. איזה טיפול יעזור להסרת הפצעים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצעים על הידיים
איה הוד22/03/2008מריחת משחה בשם אלו-פרופוליס !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזוןטל20/03/2008
איה שלום,
אני בת 35 ומגיל צעיר יש לי בעיות הורמונליות.
כרגע אינני מטופלת למעט אלטרוקסין, ובשנתיים האחרונות היה שיפור ניכר במצבי.
כעת התחלתי שוב להתנפח בבטן, לעלות במשקל ויש שינוי באופי המחזור .
בדיקות הדם תקינות. ניסיתי דיקור 3 חודשים ודונג קוואי אבל לא עזר.
האם איזון הורמונלי יכול להשתפר באמצעות דיאטת ניקוי?
אני מתכוונת לשבוע של אכילת פירות טריים, ירקות טריים, ירקות מבושלים
ומיצים מפירות וירקות טריים בלבד.
בשבוע הזה אין קופאין, תבלינים, ומזון שאיננו ירקות ופירות.
בנוסף להרגשה וניקוי העמוק שזה מחולל, האם יכול לשפר תפקוד מערכת הורמונלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזון הורמונלי
איה הוד21/03/2008שלום נטלי,
אני שמחה שפנית אלי.
ראשית, חוסר איזון הורמונלי יכול לבוא לידי ביטוי בדרכים רבות ולא חייב לערב את בלוטת התריס.
חשוב לי לציין זאת, מאחר ו כאשר בלוטת התריס איננה מאוזנת זה מאוד משפיע על אופן הטיפול.
אם חוסר איזון הורמונלי היה מתבטא רק ב- PMS אז צמחים כגון דונג קוואי בשילוב עם שיח אברהם, מאקה ועוד כמה צמחים מזינים ותומכים (אני תמיד משתמשת בפורמולות ואף פעם לא בצמח בודד אחד) היו יכולים לסייע רבות.
מאחר ואת נוטלת אלטרוקסין התמונה משתנה מבחינתי, והטיפול נראה אחרת לגמרי. וזה מאוד משתנה מאדם לאדם: יש אנשים שנוטלים אלטרוקסין שנים רבות באותו מינון והבלוטה מאוזנת, ויש מי שלא מצליח למצוא את המינון הנכון לו מאחר וכל תקופה שוב העניין יוצא מאיזון.
לגבי ניקוי הגוף - קודם כל, כאשר עושים את התהליך אני ממליצה לעשות אותו בליווי מטפל, מאחר וישנם שלבים בהם את עלולה לחוות "משברי ניקוי" ורצוי שיהיה מישהו שידריך אותך וגם כדי להתאים לך באופן אישי את סוג הניקוי. בנוסף, אינני משוכנעת שניקוי כזה ישנה באופן ישיר את המצב, אולי אולי רק בעקיפין מאחר וניקוי מביא לאיזון של מערכות רבות. אך אני לא הייתי מסתמכת רק עליו.
אני כן רוצה להמליץ לך ללכת לטיפול הומוטוקסיקולוגי ולשלב איתו תזונה נכונה, פעילות גופנית (חשוב ביותר למצבך!!! - הפעילות הגופנית מסייעת לפעולת בלוטת התריס), צמחי מרפא שהותאמו לך אישית, וטיפול בדמיון מודרך!
מאוד מקווה שעזרת, אם יש עוד שאלות אני לרשותך,
שבת קסומה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל21/03/2008בוקר טוב מקסימה.
אני מאוזנת עם אלטרוקסין (לפי בדיקות דם) למרות שבפועל יש לי הרבה מהסימפטומים של תת פעילות.
בנוסף, אני סובלת מחוסר איזון הורמונלי שמתבטא ב- PMS והשמנה בטנית . ניכר בתפקוד שלי ובמראה אך לא בא לידי ביטוי בבדיקות הדם, לכן לרפואה הקונבנציונלית אין בדיוק מענה.
אז ככה: בטיפול בדיקור עברתי טיפול חלקי בהומאופטיה.
לגבי דמיון מודרך , עברתי כבר המון סדנאות ואני גם מיישמת (NLP, קואצ'ינג, פרחי באך... בחלקם עברתי גם הכשרת מטפלים).
אני מתעמלת 6 פעמים בשבוע! מאד פעילה פיזית ולא מוותרת לעצמי בקטע הזה, גם תזונתית אני באופן כללי ממושמעת...
אני בכל זאת רוצה לנסות כמה ימים, באופן לא קיצוני, קצת ניקוי למערכות הגוף ואפשרות להפריש פסולת . בלי קשר כרגע לבעיות שלי, נראה לי שפעם בכמה שבועות , כמה ימים של תזונה המבוססת על ירקות ופירות יכולה להועיל.
לאכול בעיקר ירקות טריים ומבושלים, מרקים, פירות, ומיצים של ירקות ופירות.
ואין לי ספק כי עוד אגיע אלייך בהמשך לטיפול עמוק יותר.
אשמח אם יש לך עוד הערות / הארות.
שתהיה שבת נפלאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזון
איה הוד21/03/2008תגובתך היתה נהדרת.
אם כך, את עשית ועושה פעילות ברמת המודעות העצמית ואני חושבת שזה חלק חשוב ביותר בטיפול.
כל הסדנאות הללו וה NLP ובכלל - מעולה!!! חשוב!!! כל הכבוד!!!
לגבי הומיאופתיה - אני לא יודעת מה בדיוק קיבלת אבל אני יכולה לומר לך שבהומוטוקסיקולוגיה יש חומרים שמופקים מבלוטת התריס ואם את נופלת על מטפל טוב הוא יכול לסייע ברמת הבלוטה מאוד.
לגבי הניקוי - אם הוא מתון הוא יכול רק להועיל לך.
מה שכן, כדי למנוע עד כמה שניתן תופעות לוואי הייתי בודקת את האופציה לצרף חליטת צמחים להכנת תה המיועדת לניקוי. חליטה כזאת (באופן מאוד כללי ולא ספציפי כמובן) יכולה להכיל את הצמחים הבאים:
קמומיל, סרפד, שן הארי, מליסה, רוזמרין.... 3 כוסות ביום מינימום.
יש לשים כפית צמח בכוס מים רותחים ולכסות את הכוס לרבע שעה לפני השתייה, או להשתמש בקומקום עם מסננת - אבל לדאוג לשדים יחס תואם של מצח לפי מספר כוסות המים שיש בקומקום.
בנוסף, כמובן וכמובן לא להתקרב למזונות גויטרוגנים!!!
חג שמח ושבת קסומה במיוחד,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחליטות
טל21/03/2008היי איה,
זהו התחלתי היום. עבר נהדר ונכון לעכשיו הפירות, הירקות והמרק השביעו אותי...).
אני פריקית של שתייה חמה: קפה, תה ותה צמחים (ממתיקה בסוכרה דיאט).
לשמחתי גיליתי לפני כמה חודשים את החליטות שאני עושה לבד (נענע, לימונית, מרווה... וחליטות לתה ).
אפילו התחלתי לגדל בגינה... מה שהוריד את כמויות הקפה למינימום .
לגבי שורש הארי, יש לי בבית בכמוסות. בזמן הניקוי מומלץ ככמוסות או בחליטה?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שן הארי
איה הוד21/03/2008היי,
בהחלט תוכלי להעזר בכמוסות שן הארי, אם כי איני יכולה להבטיח לך שנשאר משהו מהחומר הפעיל בצמח שבכמוסות. יש חשיבות גדולה לאיכות הצמח ולמה שהוא עובר עד שהוא מגיע לכמוסה.
אני מתנגדת נחרצת של ממתיקים מלאכותיים ושל סוכרה-דיאט, אבל לא כל כך קשוחה בעיניני הקפה - עניין של מינונים. ובניקוי רעלים כמבון המצב שונה ורצוי להמנע ממנו לגמרי אבל - צריך להוריד את הקפה בהדרגה ולא בבת אחת אם היית רגילה אליו כי הגוף לא מגיב טוב לדברים קיצוניים (גם אם הם מזיקים לנו).
בהצלחה בניקוי.
תדאגי לאכול דברים חמים ומבושלים גם כי בניקוי טמפרטורת הגוף נוטה לרדת (לא אצל כולם)
באהבה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתיקים מלאכותיים
טל22/03/2008שבוע טוב,
בינתיים עבר טוב.
לא הייתי גם קיצונית בנושא המלח, קצת אבקת מרק בלי מונסודיום במרק, באחד המרקים היו קצת גריסי פנינה ושעועית וקצת שתייה חמה.
האמת שבגלל החום הכבד ואני קצת מקוררת, הגוף גם לא דרש הרבה, בעיקר נחתי.
ייתכן ולא נגרם הלם לגוף מהשינוי, מפני בכל זאת התזונה לא היתה דלה.
נמשיך עוד 3 ימים אבל הפעם רק ירקות ופירות, ואח"כ אתחיל להוסיף קצת חלבונים.
רציתי לשאול לגבי ממתיקים מלאכותיים, מה דעתך על הסטיויה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סטיביה
איה הוד22/03/2008הסטיביה בסדר אם כי אני מעדיפה דבש, ליצוף, סילן, מולסה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעני לי דחוופפשירן18/03/2008
אמא שלי סובלתת מכאבים בצלעות מה אני יכולה לעשות כדי שהיא תפסיק לסבולל,,?!
תעני לי במהירו האפשרית בתודה שירן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה ראשונה לכאבים
שירי חבקין18/03/2008שירן היקרה
חשוב לדעת מה הסיבה
האם היא קיבלה מכה? האם היא חולה במשהו?
האם מקוררת והכאב הוא סימפטום של דלקת?
בנתיים כעזרה ראשונה היא יכולה לקחת ארניקה
הומאופטית במינון 30 סי , להשיג בבתי מרקחת המחזיקים
תרופות הומאופטיות
אופן השימוש: 3-5 סוכריות קטנות אותן מוצצים מתחת הלשון
בערך כל שעה עד להקלה של הכאב.
ניתן גם למרוח על המקום משחת ארניקה או משחת
טראומיל. כל אלה להשיג באותם בתי המרקחת וגם
בפארמים במחלקת הטבע.
בהצלחה רפואה שלמה ובאם יש לך פרטים נוספים אנא כתבי
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה של גיל 30שרית15/03/2008
שלום אני בת 33 ובחודשים האחרונים אני סובלת מאקנה בפנים באופן חמור. אני לא רוצה להשתמש בראוקטן בשל תופעות הלוואי שלו ובשל העובדה כי אני מתכננת הריון בתקופה הקרובה. האם החימר הירוק שיעצתם לחטטים שנשארו מאקנה מתאים גם לטיפול באקנה או שמא יש לכם תרופת סבתא אחרת.
בברכה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה
איה הוד15/03/2008שלום שרית,
לחימר יש שימושים מדהימים גם חיצונית לאקנה ולגם פנימית לבעיות שונות במערכת העיכול ודלקות.
הוא מאוד מתאים למצבך.
ישנו מוצר ייחודי בשם "פרופרג'יל" המכיל בתוכו 2 סוגי חימר (אפור ולבן) יחד עם פרופוליס ועוד חומרים חשובים. המוצר מגיע בצורת כמוסות מאחר והוא משמש גם לטיפולים פנימיים. כדי למרוח אותו על הפנים יש לפתוח את הכמוסה, לרוקן את התוכן האבקתי שבה, לטפטף מעל האבקה כמה טיפות מים חמימים ולערבב כדי ליצור משחה אותה מורחים.
אני ממליצה בחום גם על השימוש הפנימי בבליעה של המוצר מאחר ואקנה הוא רק סימפטום חיצוני למשהו פנימי שיצא מאיזון.
שבוע מקסים,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין14/03/2008
1.איך מבהירים את העיגולים הכחולים מתחת לעיניים?חוץ מלשים מלפוננים..
2.האם יש תרופת סבתא שעוזרת בריכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *סליחה=מלפפונים
יסמין14/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
איה הוד14/03/2008הי יסמין,
תודה שפנית אלינו כאן.
1. כדי להבהיר או להעלים עיגולים כחולים/שחורים מתחת לעיניים צריך לדעת מה המקור להם.
למשל, אם הבעיה היא אנמיה וחוסר ברזל הטיפול יהיה פנימי ולא חיצוני. אם זה משהו גנטי אז הכתובת היא פורום רפואת עור.
2. אחד הדברים המופלאים שעוזרים לריכוז זה שימוש על בסיס קבוע בשמן דגים/ או פשתן בשילוב עם צמחי מרפא הממריצים דם למוח והוכחו מחקרית שטובים למצבים אלו - למשל צמח הג'ינקו בילובה. שימי לב שלא כל צמח מתאים לכל אחד ויש התוויות נגד (יתר לחץ דם למשל) ולכן אני מציעה לגשת לנטורופתיה או להומיאופתיה או אף לרפואה הסינית.
חשוב לציין שבעניין ריכוז יש קשר הדוק לנושא התזונה ולכן הטיפול הנטורופתי יכול להשתלב נהדר יחד עם דיקור סיני למשל.
שבת מקסימה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לדלקת בערמונית פרוסטטהאודט14/03/2008
הייתי רוצה לדעת אם יש תרופת סבתא לטיפול בדלקת בערמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בערמונית
איה הוד14/03/2008שלום אודט,
תודה שפנית אלינו.
ראשית, אם מדובר בתהליך דלקתי אקוטי וקשה במיוחד, לא הייתי שוללת טיפול אנטיביוטי.
בעת נטילת אנטיביוטיקה יש המון דברים שניתן לעשות כדי למנוע את נזקיה כגון נטילת פרוביוטיקה גם לאחר סיום האנטיביוטיקה.
אם מדובר במשהו כרוני זה כבר משהו אחר.
אני ממליצה בחום לגשת למטפל בצמחי מרפא והומוטוקסיקולוגיה מאחר וישנם צמחים שיכולים לסייע רבות למצב זה.
בנוסף, אין לזלזל בכוח התזונה לגרום ולהחמיר בעיות בריאות. לכן, במצב זה, ולמעשה בכל מצב דלקתי בגוף, אני ממליצה להמנע עד כמה שאפשר ממזונות המחמירים מצבים דלקתיים בגוף כגון מוצרי חלב ובשר.
שבת שלום,
איה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נפטרים מהר מצרידות?ליאת13/03/2008
לפני שבוע החלו החמסינים ואיתם תסמיני האלרגיה... נזלת, אף סתום והתעטשויות. עד היום זה ישנו אך ביום שלישי בצהריים התווספה הצרידות. אני שותה חלב עם דבש והיום גם הוספתי טימין... אך הצרידות כל שעה גרועה יותר. המקצוע שלי מצריך את הקול שלי וללא קול אין ביכולתי לתפקד.
אשמח מאד לקבל מכן טיפים לתרופות סבתא שיעזרו לי להפטר מהצרידות במהירות האפשרית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצרידות
שירי חבקין13/03/2008ליאת היקרה
לגבי צרידות כתוצאה מחולשה של מיתרי הקול נתתי בעבר מתכון
המכיל רוויון וסודה ביחס של 1:1 לשתיה כדי לחזק את המיתרים
ולחזור לקול המקורי.
לצרידות כתוצאה מאלרגיה כרונית יש להתייחס כמצב הדורש חיזוק של
המערכת החיסונית ולכך מומלץ לגשת עם כל הנשק הדרוש ולא רק
תכשירים חיצוניים .
המלצתי לטפל בשיטה הסינית או בהומאופטיה.
בהצלחה
שירי
נ.ב. לחברת בוארון יש כדורי מציצה לצרידות הנקראים הומוואקס
ויכולים לסייע במעט בהקלה על התסמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,
ליאת14/03/2008גם בעבודה המליצו לי על הכדורים האלה ואכן קניתי היום בצהריים.
תודה על תגובתך המהירה.
שבת נפלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאריאל13/03/2008
שלום. רציתי לדעת אם יש משהו שיכול לעזור לחטטים בפנים כתוצאה מאקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאקנה
שירי חבקין13/03/2008שלום רב אריאל
ישנו חומר פלאי הנקרא חימר ירוק ומגיע מאדמת דרום צרפת
ריקה זראי מזכירה אותו כולל מתכונים לשימוש בספריה.
לאקנה ובכלל לשיפור ניכר של עור הפנים, גם במקרה של צלקות
ופגמים קלים , מכינים מסיכת בוץ מהחימר ומים ביחס של 1:1
אין צורך לערבב, רק לשים בכלי מזכוכית ולתת לחימר להתמזג
עם המים במשך הלילה.
אופן השימוש: למרוח על עור פנים נקי ולהשאיר לשעה ויותר
לאחר מכן שוטפים במים פושרים ונהנים מהעור החדש.
לשטיפה ניתן להשתמש בסבונים המכילים את שמן עץ התה ו/או לבנדר.
ולאחר המסיכה אפשר למרוח משחת רסקיו, או אלוורה רפואית .
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אפשר להשיג את החומר נגד צלקות
דיאנה23/03/2008שלום לך,האם החומר הזה מתאים לכולם? איפה אני יכולה להשיג אותו? יש לי צלקות בפנים ו פצעים עדיין לא עברו לגמרי ,אני בת 25.
בתודה מראש דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע נהדר
לבנת(ליבי)18/06/2008איפה ניתן להשיג את החימר? וכמה הוא עולה?
תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימר ירוק
שירי חבקין18/06/2008שלום ליבי
החימר נמכר בבתי טבע
אם לא תמצאי התקשרי אלי
ואשלח לך
חבילה של 250 גרם עולה 45 שח
בברכה
שירי
04-6934349* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות העוברחיוכית12/03/2008
חברה שלי בשבוע 38, ולאחרונה העובר שלה התהפך,
אנחנו מנסות למנוע התערבות רפואית, כי שמענו שזה כרוך בסיכונים.
האם יש לכן עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני
שירי חבקין12/03/2008חיוכית היקרה שלום רב
אפשר לנסות ביקור אצל רופא מוסמך בשיטת הריפוי הסיני
אני מכירה אישית את דר' ראובן ברק בתל אביב ונעזרתי בו
רבות בעבר.
כמו כן ישנן תנוחות יוגה מסויימות שמסוגלות להפוך את העובר
שוב אולם כל מה שתעשו יש להיוועץ באנשי מקצוע ובעלי נסיון
שכן יכולים להיווצר סיבוכים עם חבל התבור.
אם העובר אינו גדול ולא התמקם באופן סופי במצג עכוז
הוא עדיין יכול להפתיע ולהתהפך גם ברגע האחרון אז אל ייאוש
וצאו לבירורים בנושאים אלה
שיהיה בהצלחה והמון במזל
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)