מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פטריה וגינליתיעל14/10/2007
אני סובלת כבר שנתיים מפטריה חוזרת ונשנית. ניסיתי הכל, אגיסטן, שעוזר לתקופה מסוימת וזהו, התחלתי לטפל בעזרת שמן עץ התה. אבל שוב, ההקלה היא רק זמנית. מה עושים? אולי את יכולה להמליץ על נטורפת באיזור ירושלים או מבשרת ציון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
לאור נהלל15/10/2007אם הבעיה לא נפתרה בטיפולים רגילים לסילוק הפטריה, רצוי לבקש מהגנקולוגית לקחת משטח לגילוי קנדידה, לקבל טיפול מתאים וללוות את הטיפול הקונבציונלי בנטילת כמוסות מולטידופולוס על בסיס יומי.
להקלה לבינתיים אפשר לעשות שטיפות מקומיות עם חלב עיזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פטרייה וגינאלית
איה הוד16/10/2007לעשות שטיפות חיצוניות עם יוגורט "ביו" לבן שערבבת בו חיידקים ידידותיים (פתחי כמוסה של פרוביוטיקה וערבבי ביוגורט ומרחי במקום - רצוי להחדיר את היוגורט גם קצת פנימה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות סבתאk14/10/2007
שלום
איזה תרופות סבתא אפשר לקחת כדי להפחית את הבחילות אצל אישה בהריון בשבוע ה 8.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחילות בהריון
איה הוד14/10/2007גינג'ר, ג'ינג'ר ושוב פעם ג'ינג'ר (ללעוס שורש, או לבלוע כמוסות...ג'ינג'ר בכל צורה!)
(הכוונה לזנגוויל)
יש נשים שמדווחות שלימון עוזר להן המון!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות
לאור נהלל15/10/2007גם לעיסת חרובים או רבע כפית אבקת חרובים מאד עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותמירב14/10/2007
שלום, אני סובלת מעצירות כבר במשך שנה.
ניסיתי את כל התרופות האפשריות הן תרופות סבתא והן משלשלים רגילים וטבעיים
ואני לא מוצאת פתרון
עשיתי הפסקה מהכל לתקופה של שבועיים ולא היו לי יציאות
אני אוכלת אוכל בריא ומשתדלת לא לאכול ארוחות כבדות
מה עלי לעשות? אני אובדת עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום מירב
איה הוד14/10/2007נשמע שנסית הכל.
לכן אמליץ לך לגשת לטיפול יסודי אצל נטורופת כדי לתקוף את הבעיה מהשורש שלה ולא לנסות לכבות שריפות כל הזמן - זה לא מחזיק לאורך זמן.
השימוש בתרופות משלשלות גורמות למעי להיות עצלן ואז הטיפול הופך קשה יותר.
גשי בהזדמנות הראשונה שיש לך כי יש המון מה לעשות כדי להפתר מזה!
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנ צריך תרופה לציפורן שבורהאורי13/10/2007
נשברה לי חלק מהציפורן ואני לא יודע מה לעשות בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום אורי
איה הוד13/10/2007איך נשברה הציפורן, איזה חלק נשבר והאם קיים דימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרסירין13/10/2007
שלום,
שמי ירין. בזמן האחרון יש לי לחץ דם גבוה.
אני מקשרת זאת עם בשורות טובות: חתונה אוטוטו, קבלת עבודה חדשה ותחילת לימודים.
אני מאוד פעילה ובריאה בד"כ..
וכעת אני במצב של אי תפקוד ויש לי דפיקות לב חזקות.
הלכתי לנוירולוג והוא אמר שזה נובע מלחצים.
מה לעשות,
טיפול?
אני מחכה להמשיך בחיי אני פשוט לא מתפקדת כרגיל..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטרס
איה הוד13/10/2007שלום ירין,
אכן סטרס יכול להיות גם דברים טובים שקורים לנו.
המערכת שלנו לא יודעת להתמודד עם עודף סטרס לאורך זמן ואז מתחילות להופיע הבעיות.
(במקרה שלך זה לחץ דם גבוה)
מאחר ולדעתך לחץ הדם הגבוה מקורו בסטרס, נרצה לטפל בשורש הבעיה, לכן במקום לטפל בלחץ הדם נטפל בגורם לו.
תוכלי לעשות שימוש נהדר ברסקיו רמדי או בטבליות Nervoheel שאני אישית יותר אוהבת
(נוכחתי שהרסקיו לא משפיעה על כל האנשים)
לשתות הרבה תה מצמחים מרגיעים על בסיס קבוע 3 פעמים ביום
(קמומיל, מליסה, פסיפלורה....)
תעשי לעצמך שירות עצום אם תמנעי מחומרים ממריצים וממעוררי חרדות כגון קפאין.
אם זה לא יעזור אני ממליצה לגשת לטיפול מעמיק יותר אצל נטורופת שיתאים לך פורמולה אישית יותר שתתאים למצבך, יעזור לך להרגע על ידי לימוד טכניקות נשימה או דמיון מודרך ובנוסף יכוון את תזונתך לתזונה מזינה, תומכת ומרגיעה כדי שהסטרס לא ישחק את הגוף .
כשמדובר בחתונה, נשים רבות מגיעות לרמות מתח אדירות ככל שהמועד מתקרב.
זה גובה מחיר ולא מומלץ להגיע לכך אם אפשר למנוע את זה.
בברכה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעררינת12/10/2007
שלום,
ילדתי לפני כחודשיים וחצי ומאז יש לי נשירת שיער בצורה איומה,
ברצוני לדעת מה עלי לעשות לגבי בעיה זו??
תודה מראש רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
לאור נהלל12/10/2007אל תילחצי, קורה שיש נשירת שיער אחרי לידה בגלל השינויים ההורמונליים, זה מפסיק מעצמו לרוב בין שניים לארבעה חודשים אחרי הלידה.
אפשר לקחת תוסף מזון הנקרא roots hr להפסקת הנשירה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשירת שיער אחרי לידה
איה הוד12/10/2007שלום רינת,
אני ממליצה בחום על תוסף של עשב שעורה / חיטה במקרה הזה.
לאור צודקת - הנשירה אמורה לעבור לבד - זה טבעי שיש נשירה אחרי לידה.
אם הנשירה לא תעבור לבד תוך כמה חודשים גשי לטיפול נטורופתי לראות מדוע ובמה צריך לטפל...(לבדוק את נושא הברזל בגוף (אנמיה), אולי יהיה צריך לאזן את המערכת ההורמונלית, אם קיים המון סטרס חשוב להתייחס לזה ולא "להעביר הלאה" ועוד...
שבת שלום,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול של תינוקלימור12/10/2007
היי, יש לי תאומים שכבר במשך שבועיים סובלים משיעול. מה נחתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול
איה הוד12/10/2007הי לימור,
בני כמה הם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשיעול של תינוק
לימור12/10/20075 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול בתינוקות
איה הוד12/10/2007שלום לימור,
אם התאומים בני 5 חודשים בלבד, נשאלת שאלה מאוד חשובה:
האם השיעול הוא כתוצאה מהתקררות
או האם השיעול הוא תגובה אלרגית?
חשוב לי , כמו תמיד, להשאר מקצועית, לכן קצת קשה מהפרטים שנתת ליעץ. ההתייחסות בשני המצבים הללו היא מאוד שונה. אם זאת התקררות זה משהו אחר ואם זאת אלרגיה צריך לברר למה, אם את מניקה יכול להיות שהטיפול יהיה דווקא בך ולא בהם....
האם את מניקה? האם נתת להם לאכול משהו חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לימור13/10/2007היי, אני לא מניקה, השיעול הוא כתוצאה מהתקררות הם גם מנוזלים. לא נתתי להם לאכול משהו חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול
איה הוד13/10/2007אם הם לא מקבלים את ההגנה החיסונית מהנקה, תוכלי לעשות שימוש שמוצר שנקרא
R9 של ד"ר רקווק. מוכרים את זה אפילו בסופר פארם אם אני לא טועה.
טיפות טבעיות לשיעול.
יש הוראות מדוייקות לגבי מינון מומלץ לתינוקות קטנטנים.
זה מגיע בטיפות ששמים במים.
צריך להתמיד.
בכל מקרה הייתי ממליצה להתמקד במקור לבעיה ולא בשיעול בלבד, מאחר והשיעול הוא רק הסימפטום. צריך לראות איך לחזק את מערכת החיסון שלהם ולוודא שאינם רגישים לתחליף החלב שהם מקבלים (סויה או חלב).
אם המצב יחזור על עצמו בעתיד (זה לא חייב להיות שיעול זה יכול להגיע בכל מיני צורות - למשל דלקות אוזניים חוזרות וכדומה) רצוי לגשת לטיפול - זה יחסוך הרבה אנרגיה ואולי גם ימנע טיפולים באנטיביוטיקה.
הרבה בריאות,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסחן11/10/2007
יש לי הרפס ואני לא יודעת מה לעשות ומחר אני יוצאת את יכולה לעזור לי?
אמרו י גם שכדי למרוח על האזור שמן זית וטחינה גולמית אבל זה לא עוזר יש לך אולי עוד משהוא לומר לי אם כן תודה רבה
=-חן-=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
לאור נהלל11/10/2007יש 2 סוגי נגיפי הרפס: HSV1 ו- HSV2
ההרפס באיזור הפה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרפס
איה הוד11/10/2007היי חן,
לאור צודקת, צריך לדעת על איזה הרפס מדובר.
בכל מקרה, לעזרה ראשונה כמו שאומרים, תוכלי להעזר בשמן עץ התה.
יש לו השפעה מעולה.
קני בקבוקון של 10 מ"ל . מרחי אותו ישירות על ההרפס כמה פעמים ביום (אל תשכחי לשטוף אחר כך ידיים). אם זה לא באזור הפנים, מומלץ למהול אותו במים ולא לשים את השמן המרוכז ישירות על העור.
אנסה להיות יותר ספציפית אם יהיו יותר פרטים.
נ.ב.
אם הרפס מופיע לך לעיתים קרובות אני ממליצה לך לגשת למטפל.
יש טיפול טבעי מצויין למצבים כאלו כדי שההתפרצויות יפסקו או יגיעו לעיתים רחוקות בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשכה אותי חתולהענת10/10/2007
הנשיכה למטה על הרגח אבל לא נשיכת ביס כמו שעושים זריקה ויש סימן כך יש לי רק השפיץ של השן כאב לי 20 ד' אמרו לי עד 24 שיות צריך זריקת טיטנוס מה את אומרת אני צריכה או יש משהו אחר לעשות אולי לשתות חלב לנקות את הגוף החתולה היא חתולת רחוב תודה
היי ענת
איה הוד10/10/2007איני מכירה אותך וחשוב לי לשמור על מקצועיות.
לכן לא אקח סיכון בהמלצה על משהו טבעי במקום זריקה, מאחר ומדובר בחתולת רחוב ואינך יודעת במה זה כרוך.
אם רופא המליץ על זריקת טטנוס - גשי לעשות את הזריקה! (למרות שאם קיבלת חיסון ב-10 השנים האחרונות אולי אינך צריכה להתחסן שוב)
תמיד תוכלי לאחר מכן להתייעץ לגבי חיזוק מערכת החיסון באופן טבעי
נ.ב
חלב ממש לא מנקה את הגוף.
אם כבר הוא גורם לבעיות עיכול, דלקות, אלרגיות וצרות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאור נהלללילי10/10/2007
פשטי נא את הנוסחא:
החודש בו נכנסת להריון + הגיל שלך + 3
מה זאת אומרת "החודש בו נכנסת להריון"???????????????? איך יש להתייחס אליו:
1. יום הביוץ?
2. יום המחזור האחרון?
3. הרגע בו עשיתי את הבדיקה הביתית?
4. הרגע בו הגניקולוג אישר לי הריון?
מתי בדיוק?
לעיתים זה גולש מחודש למשנהו וזה קריטי לנוסחא לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהי
לאור נהלל11/10/2007כן, צריך לדייק בחודש אם רוצים תוצאה מתוכננת היטב...
החודש בו נכנסת להריון משמע - החודש בו היתה הפרייה, חיבור בין הביצית לזרע .
אין גלישה בעניין הזה מחודש לחודש, נהפוך הוא, אפשר לדייק אפילו ביום, בשעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער יבש מתולתללילי10/10/2007
אם יש לכן טיפים לטיפול בשיער הבעייתי הזה...אני אשמח
חן חן!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובה לשאלתך הקודמת
איה הוד10/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער שלא אורךלילי10/10/2007
שלום לכן!
יש לכן עצה לשיער מתולתל שלא אורך במהירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיער יבש ומתולתל
איה הוד10/10/2007היי ליהי,
מעבר להמלצתי לגשת לספר מקצועי שידע לתת לך טיפים לגבי תחזוק וטיפול נכון בשיערך, אני רוצה להפנות את תשומת ליבך לגבי נושא התזונה והשתייה.
ידוע שיש קשר הדוק בין איך שנראה הגוף שלנו (זה כולל גם את השיער, הציפורניים, העור וכו')
לבין התזונה, שתייה המצב הנפשי ועוד.
אם את מרגישה שהשיער לא אורך ונשאר יבש ואף שביר - גשי לנטורופת מוסמך לפגישת יעוץ על מנת לבדוק האם את מקבלת מהתזונה את כל המרכיבים החיוניים לגופך ושיערך.
טיפ לשיער יבש:
ביצה + שמן זית (אפשר להוסיף גם קצת מיונז ותמצית רוזמרין), למרוח, לתת לזה שעה וחצי על הראש ואז לשטוף בחפיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורים מתוך שינההדס10/10/2007
האם יש טיפול העוזר ומפסיק דיבורים מתוך שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן ברגל
הדס10/10/2007איזה טיפול אלטרנטיבי יכול לעזור לדורבן ברגל?
דורבן ברגל
איה הוד10/10/2007ראשית, אם המצב אינו חד פעמי רצוי לבדוק את נעלי ההליכה ואם יש צורך, להתאים מדרסים טובים.
שנית, טיפול אנטי דלקתי:
תזונה אנטידלקתית - יש להמנע ממזונות היוצרים או מחמירים מצבים דלקתיים בגוף כגון מוצרי בשר, מוצרי חלב וסוכרים פשוטים.
תוספי מזון וחומרים טבעיים נוגדי דלקת - אחד המוצלחים הוא הטראומיל (גם המשחה למריחה חיצונית וגם בשימוש פנימי)
תבלין חשוב הוא הכורכום בשימוש פנימי.
ומשחת קפסיקום (פלפלת חריפה) - יעילה ביותר!!!
אני מכירה גם את משחת הג'ל אמזון שהיא טובה מאוד לדלקת ולכאבים.
תרגילי מתיחה לשריר התאומים שמותח גם את איזור עקב אכילס הם חשובים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!
הדס10/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
:-)
איה הוד10/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דיבורים מתוך שינה
איה הוד10/10/2007הי הדס,
חסרים כל כך הרבה פרטים בשביל לענות לך על השאלה הזאת.
ברמת העיקרון התשובה היא כן.
הטיפול קשור בגוף-נפש...חשוב לבדוק מדוע את מדברת מתוך שינה, מה עובר עלייך בחיי היומיום, האם יש אלמנטים של לחץ, דברים המדאיגים אותך, מחשבות טורדניות, דברים המעסיקים את מחשבותייך ואולי דברים שקשורים שמשהו אחר....
יש הרבה מה לעשות ותוכלי להעזר בטיפול נטורופתי המשלב גוף-נפש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים לדיבורים
הדס10/10/2007תודה על התגובה.
בעיקרון אני מדברת מאז שהייתי ילדה קטנה וזה פשוט לא נפסק.(אני כיום בת 37)
ברור לי שבתקופות לוחוצות יותר זה יופיע יותר אבל לא תמיד החיים לחוצים או לא תמיד יש קשר ביו חיי היומיום לדיבורים בלילה..
יש מקרים רבים בהם אני מתעוררת ואני שומעת את עצמי מדברת.אני מעדיפה טיפול אלטרנטיבי או פסיכולוגי אם זה יעזור, או נטורופטי ,השאלה מה.
תודה הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי הדס
איה הוד10/10/2007היי הדס,
אני זוכרת שהיתה תקופה שלמה שדיברתי בשינה...סיפרו לי שהייתי נואמת נאומים שלמים.
זה נעלם מעצמו...אם כי אני חייבת לומר לך שזה מעולם לא הפריע לי. להפך - הייתי סקרנית בבוקר לדעת מה אמרתי :-)
נשאלת השאלה הכי חשובה: מדוע את רוצה שזה יפסק? מדוע זה כל כך מפריע? מה רע לדבר בשינה?
והייתי רוצה לתת לך שני תרגילים פשוטים וקטנים, שאותם תתרגלי במשך 21 יום ותראי איך זה משפיע עלייך:
1 - בכל ערב לפני השינה תכתבי במחברת עם דפים חלקים את כל המחשבות שעוברות לך בראש באותו רגע. עשי זאת במשך 3 דקות. 3 דקות כתבי כל מה שעולה לך - הכל! (אני קוראת לזה :"להקיא מחשבות על הדף" - סליחה על הביטוי).
זה מיועד להוציא את כל הדברים החוצה ולנקות את ה- Mind.
2 - כל לילה לפני השינה אימרי לעצמך 3 פעמים בקול רם, שאת מבקשת שהדיבורים בשינה יעברו לדיבורים פנימיים או כמו שילדים אומרים: להגיד "בלב" - כלומר לעצמך בשקט.
בקשי זאת לילה לילה רצוך במשך 21 יום.
זה בא כדי לחווט את המחשבה למשהו שונה...הדברים הללו עובדים!
בואי נתחיל מזה ונזרום אח"כ הלאה.
ספרי לי מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום איה
הדס10/10/2007קודם כל זה מפריע לי עצמי, אומנם אני עדיין רווקה ואף אחד לא ישן לצידי אבל זה מפריע לי ואני בטוחה שאחרי שאתחתן זה גם יפריע למי שישן לצידי, גם היום כשאני צריכה לישון עם עוד מישהו בחדר זה מפריע לי ולו/ה, לא תמיד אני מדברת בשקט לפעמים אני צועקת, ואני חושבת שהגיע הזן שזה ייפסק.
תודה על העצות, אנסה לעשות אותם.
בינתיים נכנסתי לאתר שלך והתרשמתי לטובה אז אם ארצה אצור קשר דרך שם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתוםליאת09/10/2007
שלום רב,
בעלי סובל מאז שנולד עם אף סתום שמקשה עליו לנשום לעיתים.
האם יש תרופת סבתא שיכולה להועיל ולעזור לאף הסתום?
תודה על המענה, יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אף סתום
איה הוד09/10/2007הי ליאת,
אף יכול להסתם מגורמים רבים, ויש הרבה "תרופות סבתא" שיכולות לעזור במצב כזה - בעיקר כאשר מזהים את הגורם. אך מאחר ואת מזכירה שמדובר בתופעה מגיל ילדות / לידה זה קצת משנה את התמונה.
הייתי בודקת את מחיצות ומבנה האף - אם יש בעיה מבנית, אין הרבה מה לעשות מבחינת תרופות סבתא.
אם אין בעיה במבנה האף, הייתי מתחילה לחקור את נושא האלרגיה.
במקרה של בעלך, קשה לי להאמין שטיפול מקומי רגעי כלשהו יעזור - ולכן הייתי מפנה אותו לאבחון וטיפול בשורש הבעיה - טיפול קצת יותר עמוק ורציני.
תקני אותי אם אני טועה, אך וודאי הוא ניסה טיפות וספריי למיניהם והבעיה לא נעלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איה
ליאת11/10/2007תודה על המענה, כיף לקרוא תשובה מפורטת ועיניינית עם הרבה חשיבה מקצועית :-)
יכולה לאמר לך שאת לא טועה, בעלי מנסה את כל הסוגים של התרסיסים אבל לא עובר לו לגמרי, רק לאותו רגע, אומנם מרגיע אבל לא עוזר לתמיד, זה משהו מולד, יש לו גם מחיצות באף ורק ניתוח יעזור.
אבל הוא לא רוצה לעשות ניתוח מכיוון שזה סיכון לעתיד.
האם מי מלח חמים יעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי ליאת
איה הוד12/10/2007מי מלח מאוד יעזרו, אך לא לטווח הרחוק אם מדובר באמת במחיצות.
לצערי, השימוש בתרסיסים פוגע בריריות האף ורק מחמיר את הבעיה עוד יותר בטווח הרחוק.
אנשים שמעולם לא השתמשו בתרסיסים קונבנציונליים מגיבים לטיפול הטבעי הרבה יותר טוב.
אני לא כל כך יודעת למה הכוונה ב"סיכון לעתיד" לגבי הניתוח.
עד כמה שאני יודעת, אין בניתוח הזה סיכון - אשמח להחכים :-)
סופשבוע נהדר,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרוזיליהנורית09/10/2007
שלום רב,
שאלתי היא: האם פטרוזיליה מעודדת חילוף חומרים? כמו שטוענים הוריי.
ואם לא אז מי מהעלים הירוקים כן?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרוזיליה
איה הוד09/10/2007הי נורית,
פטרוזיליה, ולמעשה כל העלים הירוקים, אכן מעודדים חילוף חומרים בגוף.
לפטרוזיליה סגולות רבות! פטרוזיליה מכילה שפע ועושר של וויטמינים ומינרלים, כולל ברזל וויטמין C.
מיץ טרי מעלי פטרוזיליה הוא אחד הדברים שאני אוהבת להמליץ עליהם למצבי אנמיה, דלקות בדרכי שתן, ניקוי רעלים ומצבי בריאות רבים נוספים. היא חשובה גם לבעיות ראייה, חיזוק כלי דם ולפעילות בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)