פורום תרופות סבתא - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• מחזור
    נטלי
    08/10/2007

אוקי קודם כל שלום!
    לי יש בעיה שאני לא מקבלת מחזור סדיר והלכתי לבדיקות ובבדיקות הרופאה נתנה לי כדורים אני שתיתי אותם ובאמת קיבלתי מחזור אבל סמתי לב שהם מאוד משמינים והפסקתי את הטיפול אני מאוד חוששת לגי להיכנס להריון אבל שעשיתי את הבדיקות אמרו לי שאין לי שום בעיה להביא ילדים ואני לא מקבל מחזור כבר כמה חודשים ביגלל שאני לא לוקחת את הכדורים וגם אני לא ניכנסת להריון אני רוצה אם תוכלי לתת לי עצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור לא מגיע

איה הוד
    08/10/2007

היי נטלי,

סביר להניח שהכדורים שהרופאה נתנה לך בכדי "להחזיר" את המחזור היו הורמונים. דבר זה גורם להגעת מחזור שאינו מחזור אמיתי, הם לא מטפלים בבעיה באמת ואף יכולים להחמיר אותה.

הטיפול היעיל ביותר שאני מכירה הוא לעזור לגוף שלך לחזור לאיזון הורמונלי / נפשי.
    הטיפול להשבת המחזור החודשי הוא שילוב של תזונה, צמחי מרפא מיוחדים המאזנים את המערכת ההורמונלית ואם צריך, גם טיפולים מתחום רפואה גוף-נפש (מאחר וגורמים פסיכולוגיים, נפשיים ומתחים יכולים לגרום למחזור לא להגיע או לאחר).
    את כל אלו מציעה הנטורופתיה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעי פשתן
    k
    08/10/2007

שלום

התחלתי לקחת זרעי פשתן טחונים , אם אפשר לצרוך את זרעי פשתן על בסיס קבוע ואם זה לא גורם לגוף להתרגל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זרעי פשתן

הוספת תגובה

• זרעי פשתן

איה הוד
    08/10/2007

זרעי פשתן מכילים 3 דברים עיקריים:
    1 - מוצילגים
    2 - חומצת שומן אומגה 3
    3 - פיטואסטרוגנים.

המוצילגים הם חומרים מרככים המסייעים ל"ריפוד" מערכת העיכול, טובים למצבי עצירות או נטייה לעצירות ומסייעים לעיכול תקין. ניתן לראות אותם על ידי השרייה של זרעי פשתן לא טחונים במים רותחים. החומר דמוי הג'ל המופיע במים מהזרעים מכיל את המוצילגים.

חומצת שומן אומגה 3 טובה לכל כך הרבה דברים, כולל דלקות, בעיות לב וכלי דם, זיכרון, דיכאון ועוד...אותה ניתן לקבל רק מהזרעים הטחונים - כאשר נטחנו במקום ולא כאשר קנית אותם טחונים מהסופר (גם אם היו בקירור).

פיטואסטרוגנים - בעלי פעילות דמויית אסטרוגן. זאת בעיקר הסיבה שלא אמליץ לכל אחד על זרעי פשתן וגם לא בכל מינון.
    אפשר לקרוא ברחבי האינטרנט מידע רב כמעט על כל דבר אפשרי, אך שימוש לא נכון במידע הזה יכול להזיק. בשביל זה יש בעלי מקצוע שלמדו ויודעים. תמיד תוכלי להתייעץ עם נטורופת מוסמך לפי מצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    יונתן
    08/10/2007

אני סובל משלשולים וכאבי בטן חזקים מאוד כבר יומיים ,רציתי לשאול האם יש תרופות סבתא להפסיק את השלשולים?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• שלשולים

איה הוד
    08/10/2007

היי יונתן, אם השלשולים הם ממקור חיידקי - למשל מקלקול קיבה, לא הייתי עושה כלום כדי לעצור אותם. תרופות שעוצרות שלשול בעצם גם עוצרות בתוך הגוף את החיידקים וזה מאוד בעייתי.

יש סיבה טובה לכך שהגוף מגיב בשלשול - תסמוך עליו שזה לא סתם.
    זה מנגנון חשוב מעין כמוהו.

מאוד חשוב להבין מהו המקור לתגובה הזו.
    אז כאמור, אם מדובר במשהו חיידקי, תן לזה עוד יום - יומיים, תניח לגוף להתנקות ממה שזה לא יהיה, שתה המון המון נוזלים כדי למנוע התייבשות.

אם השלשול נמשך, אפשר לעצור אותו בקלות על ידי שתיית מי אורז עם אבקת חרובים.
    בשל אורז עם המון מים - פי 2 מהרגיל - תקבל מים לבנים. תערבב בהם כף אבקת חרובים ותשתה 3 פעמים ביום. זה יעשה את העבודה מידית.

קינמון - המון קינמון! גם כדי לעצור את השלשול וגם כדי לחזק את מערכת החיסון ולהלחם בפתוגנים כאלו או אחרים שעשויים היו לגרום לשלשול.

תמיד תוכל לעשות שימוש במוצר "אלקטרו-רייס" (Electrorice) - על בסיס אורז הוא מוצר נהדר גם כדי למנוע התייבשות וגם מכיל המון מלחים ומינרלים שמאבדים בזמן שלשול מסיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות בציפורן
    קוקי
    07/10/2007

שלום .
    מזה כמה שנים יש לי פטריה - או יותר נכון מה שהובחן כפטריה .. לאחר שנפל עליי ארגז כבד..
    היא באגודל של הרגל .
    ניסיתי תרופת של חברת בוקי שמשווקת נוזל לטיפול בתופעה אך לא עזר מאום.
    האם יש דרך טבעית לעזור לי ??
    אני מפחדת שזה ימשיך להתפשט על כל הציפורן
    תוד

לקביעת תור
    סגירה
    פטריות בציפורן

הוספת תגובה

• שלום קוקי

לאור נהלל
    08/10/2007

מריחה של אקונומיקה על הציפורן הפגועה עד שלוש פעמים ביום למשך שלושה שבועות והצמיחה החדשה תהא נקיה מפטריה.
    חכי עד שהחלק הנגוע יגדל ויתרחק מבסיס הציפורן וגזרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחים להורדת לחץ
    k
    07/10/2007

שלום

רציתי לשאול בבקשה יש לי שחלות פוליציסטיות ואני נורא דואגת ולחוצה כי אני רוצה להיכנס להריון אני מטופלת בצמחי מרפא חיים ודיקור סיני פעם בשבוע ( כבר חודשיים וחצי) .
    אם יש איזה שהם צמחים כדי שיעזרו לי להוריד את רמת המתח והעצבנות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צמחים להורדת לחץ

הוספת תגובה

• הורדת מפלס המתח והחרדה

איה הוד
    07/10/2007

צמחי מרפא:
    קמומיל, פסיפלורה, מליסה, ולריאן, טיליה, ורבנה....

ישנם גם מוצרים כגון:
    Nervoheel או רסקיו.

חשוב לישון מספיק ולנוח.
    ללמוד נשימות והרפייה

סטרס ולחץ משפיעים מאוד על הגוף ואף ועשוייים אף להשפיע על היכולת להכנס להריון...גשי לנטורופת לטיפול יסודי והתאמה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש וקינמון
    טל
    07/10/2007

היי

קראתי באינטרנט שכף דבש עם קינמון בכוס מים על קיבה ריקה בבוקר,
    יעילה כנגד שורה ארוכה של מחלות (ריפוי ומניעה) ואכן התחלתי.
    להפתעתי במשך שלושת השבועות שאני עושה זאת, נפתרה בעיית העצירות שלי.
    לעומת זאת, בכאבי פרקים ודלקות פרקים, עדיין אני לא רואה הטבה.
    מאז שאני שותה בבוקר דבש וקינמון : ל"ד שלי מאד נמוך (למרות שגם ככה הוא נמוך - עכשיו עוד יותר). אני עייפה, יש לי בחילות, כאבי ראש, וסחרחורות שאני קמה משכיבה לעמידה.
    1. האם יכול להיות שיש קשר לקינמון? מומלץ להפסיק?
    2. האם גם אתן מכירות את חשיבות שתייה דבש וקינמון בבוקר?

תודה מראש
    ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    דבש וקינמון

הוספת תגובה

• דבש וקינמון

איה הוד
    07/10/2007

היי נטלי,

אכן לדבש ולקינמון יש כל כך הרבה השפעות שקצרה היריעה....
    החל ממערכת חיסון, טיפול בסוכרת, בעיות לב וכלי דם, דלקות, בעיות חיידקיות, זיהומים, שיעול , שפעות ועוד.

לא הייתי תולה את כל התקווה בקינמון והדבש לטיפול בדלקת מפרקים. צריך לנקוט בדברים נוספים מאחר ודלקת מפרקים היא מצב מורכב.

לגבי התחושות הלא נעימות שאת חווה:
    הדרך שלי לבדוק דברים כאלו היא מאוד פשוטה - עושים הפסקה לשבוע-שבועיים ורואים אם יש שינוי בהרגשה של הסחרחורות, העייפות, הבחילות, כאבי הראש וכו'.
    אם אין שינוי אז האשם אינו בקינמון והדבש.

באופן כללי, אם את סובלת מלחץ דם נמוך, הקפידי על שתיית מים מרובה ואל תתרוממי במהירות מקימה לישיבה ולעמידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות וסחרחורות
    אלירן
    06/10/2007

שלום,

בימים האחרונים יש לי בחילות קלות, סחרחורות מעיקות וכאבי בטן חלשים. כל זה בא ביחד כמה שעות אחרי שאני מתעורר. זה מחריף כשאני אוכל או שותה. כדי להיפטר מהסחרחורת אני נשכב על המיטה ולפעמים זה עוזר לשעה וקצת. לא מצאתי באתר פתרון בגלל שמעורבים פה כמה דברים.

מה אתן ממליצות לי לעשות?

תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות וסחרחורות

הוספת תגובה

• תוספת

אלירן
    06/10/2007

זה התחיל כשלקחתי כדורים נגד עישון (זייבן - ZYBAN). אבל גם כשהפסקתי ביומיים האחרונים, זה עדיין ממשיך. ואפילו קצת החמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אלירן

איה הוד
    06/10/2007

היי אלירן,

ראשית ברצוני לשתף אותך שאתה האדם החמישי שמדווח לי על הסימפטומים הללו בימים האחרונים ואני נוטה להאמין שמדובר בוירוס שמסתובב לו.

שנית, הרבה אנשים שלוקחים זייבן מדווחים על בחילות....אך מאחר והפסקת אני לא בטוחה שזה הגורם....
    עולה לי מחשבה שאם הפסקת לעשן בבת אחת יכול להיות שמה שאתה מרגיש זה משבר ניקוי של הגוף...

לבחילות מאוד יעזור לך ללעוס שורש ג'ינג'ר, או לבלוע אותו כמיצוי נוזלי או ככמוסות ג'ינג'ר.
    לכאבי הבטן (תלוי מהו מקורם) - אני מאמינה שתה קמומיל יכול להרגיע קצת וגם חליטת מרווה.

אם הסחרחורת והבחילות וכאבי הבטן לא יעברו תוך כמה ימים גש לרופא לבירור.
    ודווח לי מה קורה איתך.

יש אפשרות להפסיק לעשן בעזרת צמחי מרפא.
    (כמובן שחייבים גם לרצות מאוד חזק :-))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון לאיה (ולכל המתעניינים\ות :))

אלירן
    08/10/2007

לא התאפקתי והלכתי כבר למחרת ההודעה (ראשון) לרופא. הוא הביא לי כדורים נגד בחילות וכדורים נגד כאבי בטן. הוא גם המליץ לי להפסיק בינתיים עם זייבן, והפסקתי.
    לקחתי את הכדורים כמו שהוא אמר, ואני כבר מרגיש הרבה יותר טוב.

תודיעי לי אם את מעוניינת בשמות הכדורים.

יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אלירן

איה הוד
    09/10/2007

תודה רבה על העידכונים :-)
    סביר להניח שקיבלת כדורי "קל-בטן" או משהו בסגנון.

הבנתי ממך שהמצב ממשיך למרות שאתה כבר לא נוטל את הזייבן
    ("...אבל גם כשהפסקתי ביומיים האחרונים, זה עדיין ממשיך. ...")
    כעת אני מבינה שהפסקת רק עכשיו אחרי שהרופא אמר ....

העיקר שאתה מרגיש יותר טוב. זה הכי חשוב.
    :-)
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא אמרה לא רצוי
    אורטל
    05/10/2007

כתבתם לכם שיש לי בטן בצורת תפוח ואני רק שם משמינה הצעתם בדיקת קנדידה אמרה לי הרופר זה רק למי שיש בעיות מעיים וכרוני האם כך הדבר ?

לקביעת תור
    סגירה
    הרופא אמרה לא רצוי

הוספת תגובה

• שלום אורטל

איה הוד
    06/10/2007

ראשית לשאלתך: אין זה נכון שבדיקה לקנדידה עושים רק למי שיש בעיות מעיים!
    יש היום בדיקות וכל מיני מכונים פרטיים שיעשו לך בשמחה בדיקה לקנדידה גם אם תגידי להם שאת בריאה לגמרי.

שנית, קצת קשה לי עם כל הנושא הזה של הקנדידה.
    הרבה מטפלים תפסו על זה טרמפ כטרנד חדש, ומכניסים אנשים לכל מיני דיאטות שונות עם הרבה כדורים וויטמינים שונים ומשונים לבליעה.
    כל אדם שמגיע עם כמה תלונות ישר אומרים לו שהאשם הוא קנדידה...הכל פתאום הפך להיות קנדידה ואני בספק אם זה נכון!

קנדידה היא רק אחת מהפטריות הרבות הקיימות בגוף האדם - מה פתאום נתפסו רק עליה?!
    קנדידה קיימת בכל אחד מאיתנו באופן טבעי, זה נכון שאם היא מפושטת היא עושה בעיות
    אך מטפלים רבים קובעים מהר מידי שהבעיה היא קנדידה...
    יש תעשיה שלמה שפורחת על הנושא הזה...וסביר להניח שכמעט כל אדם שיבדק יקבל תשובה חיובית לקנדידה - מעניין!!!

בכל מקרה, אם מדובר בהשמנה בטנית ולא בנפיחות וגזים, יכול להיות שזה עניין של מבנה גוף.
    האם גם אמך או אחיותייך סובלות מהשמנה שכזאת?
    לצערי, כשמשמינים (וגם כשמרזים) אי אפשר להגיד לגוף איפה להשמין ואיפה לא.

הייתי ממליצה לך לגשת לטיפול כדי שיבדקו את תזונתך והרגלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובין
    k
    05/10/2007

שלום

איזה צמחים ומאכלים יכולים לעזור לעלית רמת ההמוגלובין בדם?

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובין

הוספת תגובה

• המוגלובין

איה הוד
    05/10/2007

ההמלצה "הקלאסית" שבעיקר רופאים אוהבים לתת במצב כזה, היא לאכול בשר וכבד המכילים הרבה ברזל. אך אני יודעת על דרכים הרבה יותר טובות ובריאות.
    נכון שבכבד חיות יש המון ברזל, אך יש גם רכיבים רבים אחרים שיכולים להזיק מאחר והכבד אחראי על ניקוי הרעלים בגוף הוא "מחסן רעלים טבעי" , והוא מעלה את הכולסטרול (לא פלא).

אני מכירה דרכים טובות יותר, אך ראשית מאוד חשוב לגלות מה הגורם להמוגלובין הנמוך.
    יכולות להיות מספר סיבות לכך ולא כולן קשורות בהכרח לחוסר בברזל.
    המוגלובין נמוך יכול להיות גם כתוצאה מבעיות ייצור במח העצם, או ממחלה כלייתית...לכן חשוב לברר הכל.

במידה וההמוגלובין באמת נמוך בגלל חוסר בברזל, גם כאן צריך לעשות בדיקה מאחר והגורמים לחוסר בברזל יכולים להיות רבים: למשל, דימום (דימום פנימי במערכת העיכול, או איבוד דם גדול במחזור החודשי וכו'), יכול להיות חוסר בתזונה, אך הבעיה יכולה להיות גם בעיית ספיגה לקויה של ברזל עקב בעיות במערכת העיכול.

לא הייתי ממליצה על תוספי כדורי ברזל לפני שברור מה הגורם, ניתן בקלות להכניס לגוף ברזל מהתזונה וזה לא חייב להיות בשר.
    יש סברה שטוענת שהספיגה של ברזל ממזון מהחי היא הטובה ביותר - יש בכך מן האמת אך אני לוקחת בחשבון גורמים נוספים ולא חושבת שלהתחיל להאביס את הגוף בבשר וכבד על בסיס יומיומי הוא הפתרון.

ברזל מן הצומח נמצא בירקות ירוקים עליים, פירות יבשים - בעיקר משמשים, שקדים ואגוזים.
    אפשר לאכול מזונות המכילים ויטמין C שידוע כמשפר את הספיגה של הברזל - למשל עגבניות, פירות הדר.
    ניתן לאכול למשל, סלט עלים ירוקים עם אגוזים מלמעלה ולשתות מיץ תפוזים בארוחה, או לאכול טאבולה המכיל פטרוזילה שהיא מאוד עשירה בברזל עם העגבניות בפנים ועוד....

צמחי מרפא כגון פטרוזיליה וסרפד עשירים מאוד בברזל ומומלצים.
    עשב השעורה יעיל ביותר למצב הזה גם מאחר והוא מכיל כלורופיל .

אם קיימת בעיית ספיגה או ההמוגלובין הנמוך הוא מצב כרוני - פנה לאבחון ויעוץ נטורופתי.

חג שמח ושבת שלום
    איה הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שיניים
    שרית
    03/10/2007

איזו תרופה טבעית יש לכאבי שיניים ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שיניים

הוספת תגובה

• כאבי שיניים

איה הוד
    03/10/2007

[a href=http://www.beok.co.il/GMothersMedChapters.aspx?category_id=13 id=link]http://www.beok.co.il/GMothersMedChapters.aspx?category_id=13[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המותומה
    אילנה
    03/10/2007

כיצד ניתן לעזור בהחלמה מהירה לאחר ניתוח הרמת עפעפיים בהומותמה ונפיחות בעפעף ימין ועפעף
    שמאל

לקביעת תור
    סגירה
    המותומה

הוספת תגובה

• המטומה

איה הוד
    03/10/2007

שלום אילנה,

אחד הדברים המומלצים ביותר שאני מכירה לטיפול בהמטומה (שטף דם), הוא שימוש במשחת "טראומיל" למריחה חיצונית על העפעף, או בטיפות עיניים "טראומיל" לשימוש פנימי לטפטוף בתוך העין.

מעבר לכך, גשי לרפא המנתח כדי שיראה מה המצב ויחליט האם צריך לעשות משהו בנידון.
    לפי הבנתי, המטומות הן סיבוך יחסית נדיר היום.

האם את לוקחת כדורים לדילול דם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילנה

לאור נהלל
    08/10/2007

טבעי שתהיה המטומה לאחר ניתוח בו נפגעים רקמות וכלי דם ונוצרת התקרשות דם סביב מקום החתך.
    על מנת לזרז את תהליך החלמת הרקמות, בנוסף לטראומיל המצויין עליו המליצה איה , אפשר לקחת ארניקה - תרופה הומיאופתית המאפשרת איחוי רקמות מהיר:

arnica 30 c
    שלושה גלובולים למציצה מתחת ללשון למשך 5 ימים פעם ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעצם החזה
    קובי
    02/10/2007

האם יש תרופת סבתא לכאבים בעצם החזה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעצם החזה

הוספת תגובה

• כאבים בעצם החזה

איה הוד
    03/10/2007

שלום קובי,

ראשית יש לברר את גורם הכאבים ואז אוכל להתייחס בהתאם.
    האם אתה מצוי בלחץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת עקיצות יתושים
    יהודית
    02/10/2007

מה עושים כאי למנוע עקיצות יתושים בבית

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת עקיצות יתושים

הוספת תגובה

• מניעת עקיצות

איה הוד
    03/10/2007

השיטה הטובה ביותר ואין עליה עוררין היא התקנת רשתות בכל הבית.
    נכון - כרוך בהוצאה לא קטנה. אך נותן שקט לשנים רבות מאוד מהבעיה המטרידה הזו, המתחילה עם בוא הקיץ.

יתושים מחפשים אחרי אור וחום - לכן יכנסו אל תוך הבתים בלילות הקיץ. מזגן הוא גם פתרון. ויש שישנים בלילה עם מאוורר כדי לא לאפשר ליתוש להתיישב עליך...

שמן ארומטי ציטרונלה - ידוע כמרחיק יתושים. כמה טיפות במבער בחדר השינה או בחלל הבית בו את נוהגת לשהות הרבה ולהעקץ. יש גם ציטרונלה כנרות שאפשר להדליק ואפילו כלפידים לשימוש בגינה בחוץ.

צמח גרניום מרחיק אף הוא יתושים - הם לא אוהבים אותו. תוכלי לשתול ליד קירות הבית או לשים בעציצים בכניסה לבית.

שמעתי על מישהו שמשתמש בשמן אקליפטוס כדוחה יתושים וחרקים - שווה ניסיון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת עודף רוק בהריון
    הופמן מינה
    02/10/2007

הייתי מבקשת לדעת אם ניתן בדרך אלטרנטיבית לטפל / להקל על תופעת עודף רוק בהריון.
    אני נמצאת כרגע בשליש הראשון להריוני וסובלת מאוד מהתופעה. זה גורם לבחילות ולהקאות וכו'.
    אשמח לקבל תשובה.

תודה

מינה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת עודף רוק בהריון

הוספת תגובה

• עודף רוק

לאור נהלל
    02/10/2007

סביר להניח שהבחילות הן שגורמות לריור יתר ולא הפוך.

מעבר לבחילות הריון, יש רגישות במערכת העיכול ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף רוק

איה הוד
    02/10/2007

מסכימה עם לאור!
    נסי להשתמש לבחילות בג'ינג'ר - אפשר ללעוס את השורש, או לבלוע כסירופ (טינקטורה - מיצוי מרוכז של הצמח) או בכמוסות. גם לימון טוב במקרה זה.

לאחר שתטפלי בבחילות תבדקי אם עדיין יש עודף רוק....ואז נוכל להמשיך משם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל הסובלות מעודף רוק מצאתי פיתרון

ח
    01/08/2011

אגוזי מלך הם מרים בטעמם..
    אבל ממש מיבשים את הרוק.
    לפחות לקצת זמן אל תרבו כי זה בטח משמין.
    אבל אני בתקופה הסיוטית הזאת וזה עוזר
    בהצלחה ספרו אם זה באמת עזר לכם....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה
    יוסי
    01/10/2007

שלום רב
    אני בן 40 , לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקות דם ואלו הערכים שהתקבלו :
    CHOLESTEROL 259 , TRIGLYCERDES 198 , HDL 40 , LDL 179 .
    בעקבות התוצאות הקפדתי על תפריט שחשבתי יוריד את ערכי הכולסטרול :
    נמנעתי ממאכל של בורקס,גבינה צהובה,בצים, ומטוגנים. במקביל הקפדתי לאכול יותר
    פירות וירקות , 2 כדורים של אומגה 3בכול יום וכף של שמן זית כמעט בכל יום .
    כמו כן יצאתי להליכה/ריצה פעמיים בשבוע למשך שעה בכל פעם.
    לאחר שלושה חודשים ערכתי בדיקה חוזרת והתוצאות יצאו גרועות יותר :
    CHOLESTEROL 296 , TRIGLYCERDES 94 , HDL 45 , LDL 230
    אך זה יכול להיות ?
    הרופא משפחה אמר לי שאין לכך הסבר ועם ערכים כאלו צריך לקחת טיפול תרופתי.
    תודה
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• כולסטרול

איה הוד
    02/10/2007

שלום יוסי,

עושה רושם שפעלת נכון בכל המישורים:
    גם הורדת מהתפריט את המזונות הבעייתיים
    גם הוספת מזונות שיכולים להועיל
    גם נטלת שמן זית ואומגה 3
    גם עשית ספורט.

אך צריך לזכור שני דברים חשובים:
    1 - שלושה חודשים זה כלום זמן. הגוף זקוק לזמן ולסבלנות אחרי כל כך הרבה שנים בהן לא השגחת ולא עשית את מה שאתה עושה היום מבחינת תזונה וספורט.
    2 - מינון האומגה 3 שנטלת הוא מאוד קטן במקרה שלך, פעילות גופנית רק פעמיים בשבוע במצב כזה לא יועילו בכלום.

בנוסף, יש הרבה דברים שלא עשית וניתן לעשות:
    למשל, צמחי מרפא ותבלין.
    אם אתה חי בסטרס ולחצים או דאגות - יש לכך קשר למצבך. אם זהו המצב, רצוי לטפל בגורם (כי הכולסטרול הוא רק הסימפטום) הייתי ממליצה לגשת לטיפול שמלמד התמודדות עם מצבי לחץ, שיטות הרפייה ונשימה שונות או דמיון מודרך .

אני ממליצה לך לגשת לטיפול נטורופתי שלם ורציני.

במידה ותחליט ללכת על תרופות, יש תרופות להורדת כולסטרול שגורמות לכאבים בשרירים ולירידה ושחיקה של ויטמינים חשובים בגוף - כגון ה- Q10...צריך לקחת את זה בחשבון ולהתארגן בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה