פורום תרופות סבתא - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    ליאל
    21/10/2007

מה יכול לעזור למקרה של אל ווסת כבר למעלה משנתיים ללא סיבה נראית לעין לטענת הרופאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אל ווסת

איה הוד
    22/10/2007

שלום ליאל

אמינוריאה (אל ווסת) הוא מצב של היעדר מחזור והגורמים רבים , למשל:
    1 - נפשי
    2 - שימוש לאורך שנים בגלולות ואז הפסקה - חוסר איזון מערכת הורמונלית
    3 - חסרים תזונתיים
    4 - משקל גוף נמוך ואחוזי שומן נמוכים!!!
    5 - בעיות רפואיות נוספות...

הטיפול ישתנה לגמרי בהתאם לגורם או הגורמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל ווסת

לאור נהלל
    22/10/2007

דיקור סיני עוזר מאד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות חן

רונה
    22/10/2007

הי...יש לי נקודת חן בפנים ואני ממש ממש רוצה להוריד אותה...או להסיר ..או להבהיר..(חח..)
    אם יש לך טיפים אני אשמח לקרוא..

נ.ב. אם את יודעת איך להבהיר בבקשה תנסי לרשום כמה זמן זה יקח...תודה..
    רונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עומד
    רמי
    21/10/2007

בזמן האחרון יש לי בעיה ביחסי מין. יש לי לחץ בעבודה ואני גר עם חברה שלי כבר שנתיים והשילוב של ההרגל וזה שאני עייף ולחוץ גורם לי לא לתפקד.
    אני יודע שאני צריך לטפל בשורש הבעיה אבל כרגע זה פשוט לא יקרה ואני לא רוצה לקחת ויאגרה או כימיקלים אחרים.
    יש פתרון טבעי לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא עומד

הוספת תגובה

• לא עומד

איה הוד
    21/10/2007

הי רמי,

ראשית, קיימת אפשרות לכוון אותך לתפריט שיכיל מזונות המשפרים ומיעלים את זרימת הדם, מעצימים את האנרגיה ומזינים, מזונות מרגיעים ומזונות שמורידים כולסטרול מאחר ונמצא קשר בין רמות הכולסטרול ושומנים לבעיות בזקפה.

תאמין או לא אבל לתזונה שלך יש השפעה מאוד גדולה על מה שקורה במיטה!כלי הדם מובילים דם בכל הגוף - כולל לאיבר המין ולכן ישנה חשיבות גדולה לשמור עליהם נקיים ולהוריד את השומנים בדם. מומלץ להוריד בשר, סוכרים, קמח לבן ומטוגנים ולהעדיף דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות ודגים.

מעבר לכך מספר טיפים (שים לב: הם אינם באים להחליף טיפול והם בגדר המלצות בלבד)
    1. צמחי מרפא ידועים בעלי פעילות ממריצה ומסייעת לשיפור התפקוד הם הג'ינסנג, מאקה, דמיאנה, יוהימבין ועוד. אין לעשות בהם שימוש ללא המלצת איש מקצוע מאחר והמרצה של גוף עייף בהתחלה תהיה נהדרת ואז עלולה להגיע נפילת אנרגיה. זה כמו להתניע אוטו בלי דלק.
    2. פעילות גופנית ושוב פעילות גופנית!!! גם לשיפור זרימת הדם הכללית (בין היתר לאיבר המין) וגם למטרות הרגעה וירידה במשקל אם קיים עודף (מה שמפשיע מאוד על נושא המין)
    3. ללמוד להרגע! להוריד הילוך! או ללמוד התנהלות עם מצבי דחק, לחצים ודאגות בשדביל שאלו ישפיעו כמה שפחות על הגוף ולא יגבו מחיר כבד מידי.
    4. תבלינים ממריצים ומחממים: פלפל, ג'ינג'ר, רוזמרין ועוד. הם מחממים וגורמים לסירקולציית דם מהירה.
    5. אין להתחמק לדעתי מטיפול במקור הבעיה. זה לא אומר בהכרח להפסיק לעבוד או לחיות אבל יש כלים שתוכל לרכוש כדי להשיג שיפור משמעותי באיכות חייך - לא מומלץ לדחות למחר משהו שאפשר לעשות היום. יש לנו רק גוף פיזי אחד
    :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון
    לילך
    18/10/2007

היי איה,
    קראתי באחת ההודעות בפורום שישנם צמחי מרפא העוזרים להפסיק לעשן...
    אני מעשנת באופן קבוע כ 8 שנים, אני מאוד מאוד מאוד רוצה להפסיק!! בעבר לקחתי כדורים ומשאפים למיניהם אך הם לא ממש עזרו לי.. אולי כי לא הייתי שלמה לחלוטין עם ההחלטה או חזקה מספיק להתגבר על כל התופעות שצצו בעקבות הניסיונות. אך כיום אני מעשנת הרבה פחות אך עדיין אני מעוניינת מאוד להפסיק לגמריי..
    אשמח לקבל כל הצעה וטיפול בנושא..
    תודה מראש,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת עישון

הוספת תגובה

• הפסקת עישון

איה הוד
    18/10/2007

היי לילך,

בטח שיש צמחים שעוזרים להפסקת עישון, אבל לטעמי דבר לא יעזור אם לא קיים כמו שאמרת הרצון והשלמות עם הנושא.

בשנות עבודתי גיליתי שמי שהצליח להפסיק לעשן הם אלו שמאוד מאוש רצו וגם היה להם מוטיבציה וסיבה להפסיק. אם אלו לא קיימים אז הסיכוי להפסיק יורד :-)

הנטורופתיה וצמחי המרפא שבהם אני עוסקת, לא יכולים לגרום לאדם להפסיק לעשן או לרצות להפסיק לעשן, אבל כן יכולים לסייע לעזור בגמילה ובסימפטומים הנילווים ולכוון גם לתזונה נכונה והרגלים חדשים כדי למנוע עלייה במשקל וירידה בקצב חילוף החומרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד רוצה

לילך
    18/10/2007

כפי שציינתי בפנייתי, אני מאוד מאוד רוצה להפסיק רק הסימפטומים הנלווים לגמילה מהעישון הם אלו ששברו אותי, היום אני יודעת שיש בי רצון עז ואני שלמה לחלוטין עם החלטתי אך אני חוששת מההשפעה של ההפסקה, לכן שאלתי היא מה את ממליצה על מנת להפחית את התופעות???
    תודה רבה,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצויין :-)

איה הוד
    19/10/2007

אם כך אני לא חושבת שתהיה לך בעיה להפסיק :-)

מאחר וכל אחד חווה סימפטומים אחרים בגמילה, אני ממליצה לך לא לעשות את זה לבד - גשי לטיפול נטורופתי שבו יעזרו לגוף שלך להתנקות מהניקוטין ויתאימו לך צמחים מרפא באופן אישי.

צריך לזכור שיש גמילה פיזית ויש גמילה פסיכולוגית ולעיתים דווקא הפסיכולוגית קשה יותר כי את הגמילה הפיזית של הגוף מהחומרים שבסיגריות אפשר לעשות לפעמים יותר בקלות מאשר להפתר מכוחו של הרגל.

אני מרגישה שאת בדרך הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון

לאור נהלל
    21/10/2007

תרופה הומיאופתית שנקראת R77 עוזרת לגמילה מעישון, ניתן להשיג בבתי מרקחת הומיאופתים.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד בלתי פוסק באיבר מין ובדגדגן
    בטי
    18/10/2007

שלום,
    אני כבר מיואשת! ניסיתי הכל משחות, כדורים, טבליות סבונים ומה לא ועדיין מגרד!!!!! הגינקולוג שלי אומר שאין לי כלום והוא לא מוצא כלום, אבל לי זה מגרד בצורה בלתי נסבלת, אפילו ברגע זה שאני כותבת לכם את הפניה שלי, מה אני יכולה לעשות? מה אני יכולה לעשות עכשיו כדי להרגיע את הגירוד המציק הזה שממש מטריף אותי תעזרו לי!!!!

הוספת תגובה

• גרוד באיבר המין

איה הוד
    18/10/2007

היי בטי,

גם אם רופא לא מוצא כלום ,אין זה אומר שלא קיימת בעיה כגון פטרייה, או וסטיבוליטיס או אלרגיה, או גורם נפשי (כן כן מצב נפשי או טראומה מהעבר יכולים לגרום לתופעות שכאלו!)

הסיבות הן רבות.

האם קיים גם כאב?
    כאב בזמן קיום יחסי מין?
    צריבה בעת מתן שתן?

קצת קשה לי לייעץ לך מאחר ואיני מכירה אותך ואת אומרת שניסית כבר ה-כ-ל.

ממליצה לך בחום לגשת לטיפול ואבחון נטורופתי או הומיאופתי (או אפילו שילוב של השניים) ולוודא שתהיה בטיפול התייחסות לכלל הדברים , כולל לתחום הגוף-נפש ולא רק לגרד עצמו.
    בנוסף, ממליצה לך לקרוא קצת באינטרנט על הגורמים שיכולים להביא לגרד שכזה ולנסות להבין מדוע הוא הופיע אצלך.

אשמח אם תספרי לי מה החלטת לעשות ומה מצבך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד

לאור נהלל
    21/10/2007

שטיפות בחלב עיזים יכולות לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפרוות חתולים
    ישי
    18/10/2007

שלום רב
    יש לי אלרגיה קשה לפרוות חתול.איזה תרופת סבתא יש לטיפול במצב.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לפרוות חתולים

הוספת תגובה

• אלרגיה

איה הוד
    18/10/2007

דבר חשוב אחד שהרבה אנשים לא יודעים הוא, שלא תמיד האלרגיה והרגישות היא לפרווה אלא דווקא לרוק של החתול. מאחר והם מתלקקים ומורחים רוק על הפרווה, אנשים נוטים לחשוב שהאלרגיה היא לפרווה. זה בהחלט יכול להיות אך לא חובה שזה כך.

התמזל מזלך ואתה יודע את מקור האלרגיה.
    יש אנשים הסובלים שנים רבות מאלרגיות ולא מצליחים לטפל בכך מאחר והגורם לא ידוע להם.

עד כמה שידוע לי הטיפול הטוב ביותר הוא, בלית ברירה עד כמה שזה עצוב, לא להיות בסביבת חתולים.

אם אתה מאוד אוהב חתולים תקח כמו שלי (חתול ספינקס קנדי) שהם מדהימים ובעלי אופי קצת יותר כמו של כלב מאשר של חתול. אם זה מעניין לחץ בקישור הבא יש את כל הפרטים
    [a href=http://www.nicolet.co.il/ id=link]http://www.nicolet.co.il/[/a]

אולי לאור תוכל לעזור עם עצה שלא ידועה לי במקרים אלו :-)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליפות ביצים טחונות

שני
    19/10/2007

אמא שלי סובלת מאותה הבעיה ולי יש שני חתולים. מה שהיא עושה זה לרחוץ היטב את קליפות הביצים שהיא אוכלת ומייבשת אותן. אחר כך היא טוחנת אותן במטחנת קפה/תבלינים לאבקה דקה. כשהיא באה לבקר את הנכד..היא פשוט שותה כפית של אבקה בחצי כוס מים. אין לזה טעם בכלל כמובן, רק מרקם קצת אבקתי וזה עוזר פלאים! נעלם הגרד בעיניים והן לא אדומות, היא לא מתעטשת ואין לה נזלת. ממש מצויין!
    בהצלחה! שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליפות ביצים

איה הוד
    19/10/2007

הי שני,
    למדתי ממך היום משהו חדש :-)
    איזה כיף!
    אני מכירה את השימוש באבקה מקליפות ביצים למטרות אחרות אך מעולם לא תיארתי לעצמי את זה בהקשר של אלרגיה לפרוות חתולים.

אשמח מאוד אם ישי יחזור לכאן לספר אם זה עזר כדי שאדע אם להמליץ על זה בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילבה
    שרה
    17/10/2007

האם חילבה- מה שאוכלים התימנים עם המרק עוף- הוא מאכל שמכיל הרבה קלוריות או שהוא דל בקלוריות?
    אני עושה דיאטה כדי להוריד במשקל, האם אני יכולה לאכול חילבה חופשי, כמו שאני יכולה למשל לאכול מלפפונים חופשי בלי לפחד שזה משמין. למה נדמה לי שהחילבה היא שומנית?
    ושאלה אחרונה: איזה יתרונות בריאותיים יש לחילבה?

לקביעת תור
    סגירה
    חילבה

הוספת תגובה

• גרגרנית יוונית(חילבה)

איה הוד
    18/10/2007

לא ידוע לי על כך שחילבה משמין (אם הוא לא בא עם דברים אחרים שכם עשויים להוות בעיה)
    הבעייתיות היא הריח שמופרש מהגוף לאחר מכם אצל רבים. (החומר הפעיל עצמו אינו בעל ריח)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוי
    חסוי
    17/10/2007

האם נטורופת מטפל בעזרת הומאופתיה?
    אני מצטערת אני פשוט לא מבינה בזה כלום, ואם שני הדברים שונים,מה לדעתך הדרך המומלצת ביותר לטיפול במקרה שלי?

תודה לך

לקביעת תור
    סגירה
    חסוי

הוספת תגובה

• נטורופת או הומיאופת?

איה הוד
    17/10/2007

:-)
    את בכלל לא צריכה להתנצל - זאת שאלה טובה!

נטורופתיה והומיאופתיה הם שני מקצועות שונים לגמרי, למרות ששניהם שייכים לרפואה משלימה.
    יש בהחלט נטורופתים שהם גם הומיאופתיים!
    השילוב דווקא יכול לעזור עוד יותר.

המיאופתיים קלאסיים עושים עבודה מדהימה! אך לא תמיד הם ממליצים על דברים מעבר לתרופה ההומיאופתית שהם מתאימים.
    הנטורופתיים מדברים גם על תזונה של האדם, על הרגלים, על פעילות גופנית, על צמחי מרפא ועוד.

כמו שאמרתי - שני מקצועות שונים.
    ושניהם טובים ונפלאים.

תרימי כמה טלפונים לכמה מטפלים. תוודעי רק שהם רציניים ובעלי תואר RCP (זה אומר שהם מורשים לטפל ברפואה משלימה ורשומים מוכרים באגודה המקצועית ובלשכת הגג ובפנקס המטפלים הארצי)

תכיני מראש כמה שאלות ברורות.
    ובסוף תגיעי להחלטה לפי תחושות הבטן שלך - תראי עם מי היה לך הכי זורם והכי נעים לדבר בטלפון ומי סיפק לך את כל התשובות שרצית לדעת.

טיפ:
    אל תתפשרי על מטפל רק בגלל ענייני תקציב (לפעמים הדבר הזול יוצא בסוף הכי יקר - זה אבי לימד אותי :-))

מקווה שאני עוזרת,
    איה הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסוי
    18/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור יתר
    חסוי
    17/10/2007

שלום
    אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל אני אנסה בכל זאת...

אני בת 22, בעלת שחלות בעלות מבנה פוליציסטי. לאחר שנטלתי גלולות במשך שנה וחצי והפסקתי ,החלה צמיחה מהירה של שיער עדין אך כהה בכל הגוף ,כולל הפנים [לחיים סנטר..], ואקנה בנוסף.לאחר מכן התחלתי ליטול דיאנה 35 למשך 3 חודשים והפסקתי מכייון שהן גרמו לי לכאבי ראש וסחרחורות.

השאלה שלי, או יותר נכון התקווה, האם אתן [או כל מי שמכיר את הנושא] יכול להציע לי משהו טיבעי בתור טיפול שיכול להפחית את התסמינים [בעיקר את השיעור]?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר

הוספת תגובה

• שיעור יתר

איה הוד
    17/10/2007

שלום לך,

שחלות פוליציסטיות לרוב מלוות במערכת הורמונלית לא מאוזנת לכן, תקני אותי אם אני טועה אבל כנראה שהמחזור החודשי שלך אינו סדיר ויש תופעות PMS.

כמעט בחצי מהמקרים של שחלות פוליציסטיות קיימת גם השמנה - בעיקר באזור הבטן והמותניים.
    וכמובן שהאקנה והשיעור (שמצביע בין היתר על רמות גבוהות של הורמוני מין אנדרוגנים - גבריים) הם חלק מהעניין.

הורמונים (גלולות) הם הפתרון הקונבנציואנאלי, והם אינם פותרים את הבעיה ואף עשויים להחמיר אותה מאחר ומדובר בהתערבות חיצונית "בעץ ההורמונלי" בגוף באופן לא טבעי. דבר שמשבש את המערכת ואת תפקודה. על אחת כמה וכמה כאשר מפסיקים.

אם המצב אינו תקין ואינו מאוזן מלכתחילה יש הרבה מה לעשות כדי לעזור לגוף לחזור לאיזון בכוחות עצמו. (גם על ידי תזונה וגם על ידי צמחי מרפא נהדרים שקיימים לאיזון הורמונלי או אפילו הומיאופתיה). אחד הצמחים הידועים הוא הויטקס (שלדעתי אין טעם לקחת אם נוטלים גלולות).

הנטורופתיה עוזרת לגוף באופן טבעי לחזור לאיזון הורמונלי, ולכן היא אפשרות טובה מאוד במקרה של שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר.

יש לקחת בחשבון את המצב הנפשי ולא לזלזל בו - הנטורופת מודע לקשר הישיר שיש בין רמות מתח לחוסר איזון הורמונלי (זה מוכח מחקרית!). בטיפול את מקבלת כלים ללמוד הרפייה ודמיון מודרך בכדי להתמודד עם המצב הנפשי.
    כמובן שאם קיים עודף משקל, חשוב להתייחס לכך בטיפול, מאחר וירידה במשקל משפיעה על האיזון ההורמונלי באופן משמעותי. בטיפול הנטורופתי אני מתאימה תזונה המתאימה באופן אישי לכל אדם ולפי מצבו. מאוד חשוב לעשות פעילות גופנית - זה חלק קריטי מהטיפול מאחר והיא משפרת את התנגודת לאינסולין ואת רמות האינסולין בדם (יש סברה שטוענת שיתר אינסולין גורם לייצור מוגבר של הורמוניים גבריים שגורמים לציסטות בשחלות ולשיעור) - צריך לוודא שסוג הפעילות מותאמת לך באופן אישי.

בהצלחה
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן אני פונה

חסוי
    17/10/2007

תודה לך

לפני שהתחלתי ליטול גלולות המחזור היה מאוד קשה אבל בעיקרון מסודר [ואקנה עדינה בפנים] בגדול תמיד הייתי מעט שעירה , באיזור הגב התחתון, קצת בטן וידיים, אבל בעקבות הגלולות ואכן אחרי ההפסקה היה מן סוג של "פיצוץ" בכל הגוף.

אז בעזרתך, רציתי לדעת לאן אני פונה עכשיו?, ובעזרת הטיפול שהצעת, אחרי כמה זמן רואים תוצאות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

איה הוד
    17/10/2007

כנסי לאגודה הישראלית לנטורופתיה ומצאי לך שם 2-3 נטורופתים מוסמכים. ערכי טלפונים ובירורים ובחרי מי הכי מתאים לך ללכת אליו לטיפול וגם לפי המיקום הגיאוגרפי המתאים לך.

כל נטורופת טוב לא יוכל לומר לך תוך כמה זמן רואים תוצאות כי כל גוף מגיב אחרת ובקצב שלו, ובאופן כללי, מערכת הורמונלית (בייחוד אם לקחת הורמונים) לוקח זמן לאזן. אך אין תחזיות זמן.

בהצלחה
    איה הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו שחשוב לי לדעת

חסוי
    21/10/2007

היי, שוב אני

יכול להיות שאני הולכת סחור סחור, אבל חשוב לי לדעת איך בדיוק הטיפול הנטורופתי יעזור לשיעור [בפנים בעיקר]. מכיוון שב- 3 חודשים שנטלתי דיאנה השיער הפך להיות יותר עדין ופחות כהה והצמיחה שלו נעצרה, וכרגע אני במצב הזה. שאלה אחת היא האם האיזון ההורמונלי מהטיפול ישמור על המצב הזה כך וישפר יותר?
    ושאלה שניה,האם כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם את הטיפול הנטורפתי ?
    ובנוסף, מה הם אחוזי ההצלחה למקרה שלי?

תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור יתר

איה הוד
    21/10/2007

העובדה שגלולות דיאנה עצרו את הצמיחה והפכו את השיער לעדין יותר, מורה על כך שהגורם היה חוסר איזון הורמונלי (סביר שעודף בהורמונים זכריים). כך בדיוק הטיפול הנטורופתי אמור לעזור לשיעור - מאחר וגם הוא הולך על הכיוון (בין היתר) של איזון הורמונלי.

אני מציעה שתדברי עם מספר נטורופתים מומחים ולאחר מכן תגיעי להחלטה.

אי אפשר לדעת איך גופך יגיב לטיפול ותוך כמה זמן (זה נכון דרך אגב גם לגבי טיפולים קונבנציונליים). במקרים של חוסר איזון הורמונלי בדרך הטבע צריך סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות

לאור נהלל
    22/10/2007

משהו שמצאתי באחד האתרים וזה הזכיר לי את השאלה שלך , אולי זה יתן לך מידע נוסף :

"הרופא אבחן אצלי שחלות פוליציסטיות והמליץ על גלולות. מה הרפואה הסינית ממליצה?

,
    נקרא גם Stein Leventhal syndrome. מדובר באוסף תסמינים והפרעות בציר היפותלמוס – היפופיזה- שחלות, כמו גם הפרעות אנדרוגניות באדרנל, או גידולים שחלתיים המפרישים אנדרוגנים.
    התוצאה של בעיה זו היא חוסר ביוץ. סטימולציה נמשכת של LH ע´י ההיפופיזה, המובילה לגדילת ציסטות בשחלות.
    בד´כ מדובר באישה עם גדילה והתפתחות מינית רגילה, למרות שעלול להופיע שיעור יתר (הירסוטיזם) עוד לפני הווסת הראשונה. לרוב הסימנים מופיעים לפני גיל 25 ומתבטאים בווסתות לא סדירות, חוסר פוריות, הירסוטיזם בעיקר בפנים, אמנוריאה והשמנה. הפרעות נוספות עלולות לכלול דימומים לא פונקציונלים.
    האבחנה ללא הירסוטיזם נעשית בעזרת ביופסיה כדי לשלול ממאירות, בדיקת רמות טסטוסטרון (לפי תוצריו בשתן) ותוצרי בלוטת האדרנל.

ניתן לגרום לביוץ אצל המטופלת בעזרת כלומיפן או גונדוטרופינים. אם אין רצון בהריון, ניתן לדכא את השחלות בעזרת רמות נמוכות של אסטרוגן (בגלולות למניעת הריון) המדכאות את הפרשת ה LH מההיפופיזה .
    מבחינה אפידמיולוגית, בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה ביותר מ 1000 נשים עם בעיות פוריות נמצא של 17% היו קריטריונים העונים להמצאות ציסטות שחלתיות מרובות. לא מצאתי כמה אחוזים בדיוק באוכלוסיה, אך אם כלל אוכלוסיית הנשים עם בעיות פוריות היא מעט מעל 15%, ניתן לעשות את החשבון לבד.

מנקודת ריאות סינית מדובר, כנראה, בתופעה של חום ולחות. שיעור היתר, הטסטוסטרון, הדימומים, הנטייה להתקפים אפילפטיים וסוכרת, התופעה של הציסטות, כולן מכוונות לחום. החום יכול להיות ראשוני או על רקע לחות סטגננטית. לרוב הטיפול מתמקד בפתיחת הסטגנציה וסילוק חום. צמחי מרפא ודיקור כאן מאוד חשובים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    לילך
    17/10/2007

שלום,
    בחודשיים האחרונים התחילה לי נשירה חריפה מאוד.. אני בת 24 , סטודנטית ועובדת ב 3/4 משרה. בזמן האחרון אני נמצאת בלחץ מתמיד ובסטראס נוראי שברור לי שגורם למצב הזה אך לצערי אינני מצליחה להתגבר על הלחצים והדבר גורם לי גם לירידה במערכת החיסונית, מספיק שאהיה רבע שעה במזגן ואני נהיית חולה..לפני כחודש התחלתי לקחת תוספי תזונה ופרוביוטיק אך ללא הועיל. אשמח מאוד אם תמליצי לי מה עליי לקחת על מנת לחזק את המע' החיסונית ולמנוע את הנשירה.
    בברכה ותודה מראש,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירה!!!

איה הוד
    17/10/2007

היי לילך,
    במקרה שלך את כבר לוקחת תוספים ופרוביוטיק וזה לא עוזר מאחר ואת בעצמך אומרת שהמקור לבעיה הוא לחצים וסטרס.

כשאנחנו בלחץ קורים המון דברים בגוף, גם מערכת העיכול וגם מערכת העצבים וגם המערכת ההורמונלית יכולות לצאת מאיזון ולגרום, בין היתר, לנשירה.
    (לדוגמא: מכירה את זה שבלחץ הבטן לא מעכלת את האוכל כמו שצריך ויש יותר בעיות עיכול? או שבמצבי לחץ המחזור מאחר? יש המון דוגמאות!)

הייתי ממליצה לך לגשת לטיפול אצל נטורופת, שיתן לך מענה ספציפי וכולל יותר עבורך ויקח בחשבון את מה שקורה בחייך.

תוכלי גם לקרוא דברים קודמים שנאמרו כאן בפורום בנושא נשירת שיער.

אשמח לשמוע ממך עדכונים,
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות ושתן
    דניאלי
    17/10/2007

סובלת מזה זמן רב מעצירות ואיניי יודעת מה לעשות.

בנוסף -

חידקים בשתן ולא מצליחה להגמל.

אנא עזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות ושתן

הוספת תגובה

• בחילות ועצירות

איה הוד
    17/10/2007

שלום דניאלי,

אילו בדיקות עשית עד היום כדי לנסות לברר את מקור הבחילות?
    ברגע שהסיבה ברורה אפשר לטפל במקור לה.

לגבי החיידקים בשתן - חשוב לעשות אבחון נטורופתי לגבי מצב מערכת החיסון שלך. ומשם להמשיך הלאה. חסרים הרבה פרטים.

עצירות - אילו טיפולים ניסית עד היום? האם את עושה שימוש במשלשלים למינהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שער:
    קארין
    16/10/2007

שלום!

יש לי נשירת שער מה אני יעשה?? יש תרופה לזה?!

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שער:

הוספת תגובה

• נשירת שיער

איה הוד
    16/10/2007

בוודאי שיש טיפול לנשירה.
    והוא צריך להתמקד בשילוב של פנימי וחיצוני כאחד.

מומלץ להתחיל לשתות עשב שעורה / חיטה
    חליטות מצמח הרוזמרין
    חיצונית מומלץ לעשות מסכה לשיער משמן זית, ביצה, קצת מיץ לימון וכמה טיפות שמן רוזמרין

לחזור על הפעולה יום יום עד שנראה שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער לתינוק
    מיה
    16/10/2007

האם זה הגיוני שלתינוקת בת שנה נושרות שיערות? ואיך ניתן לטפל בזה אם בכלל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער לתינוק

הוספת תגובה

• נשירה

איה הוד
    16/10/2007

שלום מיה,

האם בדקת לה את מצב הברזל בבדיקות דם?
    מה היא אוכלת? האם היא יונקת?
    האם היא נמצאת בסטרס (זה לא בצחוק - גם תינוקות קטנים עשויים לחוות סטרס גדול - זה יכול להיות מריבים בבית בין ההורים וכו')
    האם בדקת אם קיימת בעיה עורית על הקרקפת?

יש כמה כיוונים...
    האם התייעצת עם טיפת חלב או רופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בצבע ירוק לתינוק
    חופית עטיה
    16/10/2007

שלום
    בני בן השנה וחמישה חודשים עשה אתמול 15/10 קקי בצבע ירוק.
    גם הבוקר 16/10 עשה שוב קקי בצבע ירוק אני מאוד מפחדת מה זה יכול להיות?
    יש לציין שזה לא שלשול אלא ממש קקי בצבע ירוק
    בבקשה דחוף דחוף תשובה
    מה זה יכול להיות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קקי בצבע ירוק לתינוק

הוספת תגובה

• קקי ירוק

לאור נהלל
    16/10/2007

האם הוא עדיין יונק?

קקי ירוק , נוזלי ורירי יכול להעיד על מחלה,
    אבל אם זה לא שלשול ולא רירי , לא צריך להילחץ..
    סביר להניח שזה משהו שהוא אכל או אם הוא יונק - משהו שאת אכלת, כמו אפונה או ירק אחר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כינים - שמן עץ התה?
    איריס
    14/10/2007

כינים אצל ילד עם "רעמת" שיער. מה איך אפשר להתגבר? גמרנו סבב של טיפול כימי (3 טיפולים בהפרש 5 ימים זה נזה), כבר 10 ימים מסרקים כל יום במסרק צפוף ועדיין לא נפטרנו מהמכה.
    שמעתי שמריחת שמן עץ התה תעזור להסיר את כל הכינים וכל הביצים? האמנם? או שיש משהו יעיל יותר לטיפול (אח"כ למניעה...). תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כינים - שמן עץ התה?

הוספת תגובה

• כינים

לאור נהלל
    15/10/2007

למניעה :
    למרוח טיפת שמן רוזמרין על הקרקפת בעורף דוחה את הכינים ואין הדבקות.
    גם חפיפה בשמפו בת אורן דוחה כינים (יש בשמפו רוזמרין) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל איך נפטרים מהקיימות?

איריס
    15/10/2007

אנסה להמשיך למנוע, אבל מה הדרך הטובה כדי להיפטר ממה שעכשיו כבר קיים בראש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כינים

לאור נהלל
    16/10/2007

אני לא יודעת אם שמן עץ התה מסוגל לעמוד במשימה של חיסול כינים... פעם הסבתות היו מחסלות את הכינים בנפט, אני מניחה שהחומרים הקיימים היום יעילים יותר ומזיקים פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה טובה לכינים

הילה
    10/11/2007

לפני כמה חודשים הבת שלי גירדה את ראשה בשינה וממש התעוררה מזה. למחרת לקחתי מסרק סמיך ונבהלתי לראות כמה כינים היו לה בראש.
    הלכתי לבית מרקחת וקניתי חומר בשם ניקיטה (יש עליו הוראות שימוש), בנוסף יקירותי הפיתרון היחיד להיפטר מכל הביצים שעוד לא בקעו הוא שימוש לפחות 3 שבועות יום יום לא להתעצל במסרק סמיך .
    יש מסרק מדהים שנקרא אסי 2000 קצת יקר (50 ש"ח) אבל שידרוג רציני מהדור הקודם וממולץ שיהיה בבית.
    בקיצור החומר עוזר אך מספיקה ביצה אחת שתבקע ותפרה ותרבה את הראש לכן - לא לתת לזה לקרות- 5 דק' ביום סירוק כינים. אני העמדתי את הילדה על שרפרף ליד הכיור ונתתי לה כמה כלים לשחק במים כך שהיא נתנה לי לעשות את העבודה. כמובן שצריך גם לוודא את מקור ההידבקות של הילד ולבקש מהגננת לבדוק את ראשי הילדים. אצל אחותי למשל יש ילד ממשפחה מרובת ילדים שהאמא פשוט לא משתלטת על הכינים. ולכןאחותי מסרקת במסרק את הילדים כל יום.
    תשמחו שאין לכם כזו מכה בגן. שלושה שבועות וזה עובר.
    בהצלחה!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון לקשקשים
    סיון
    14/10/2007

שלום,
    מחפשת פתרון טבעי לבעיית קשקשים, היות והבעיה לא נפתרה באמצעות שמפו נגד קשקשים (כולל הד אנד שולדרס)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פתרון לקשקשים

הוספת תגובה

• קשקשים

לאור נהלל
    16/10/2007

הגורם לקשקשים הוא תחלופה מואצת של תאי עור הקרקפת. בגלל פעילות יתר של בלוטות החלב בקרקפת או אלרגיות מזון, לחץ נפשי, הזעת יתר , חילופי עונות או שמפו חריף מדי.

מקובל לחשוב שקשקשים נגרמים מיובש הקרקפת וחפיפת יתר . לא כך הוא, אנשים עם קרקפת שומנית סובלים מהבעיה יותר מאנשים בעלי עור יבש.

חפפי יום יום בשמפו עדין, עסי את הקרקפת בחומץ תפוחים כשבוע של טיפול יומיומי ובדקי תוצאות, אשמח לשמוע...

ניסית את אלה? :
    Sebo Medis Shampoo
    Sebo Medis Scalp Lotion: קרם לחות טבעי לעור הקרקפת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשקשים

איה הוד
    16/10/2007

ניתן גם לשטוף את הקרקפת במיץ משני לימונים.
    ואפשר למרוח שמן זית על הקרקפת יחד עם תה רוזמרין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה