פורום תרופות סבתא - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• עצה לריכוז
    עליזה
    19/09/2007

שלום, אני צריכה להיבחן בבחינה פסיכומטרית שאורכה 3 וחצי שעות
    ולא מצליחה לשמור על רוגע וריכוז. על מה תוכלו להמליץ? תוצאת המבחן תלויה בזה..

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה לריכוז

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוגע וריכוז במבחנים

איה הוד
    19/09/2007

הי נעמה,
    אני שמחה שפנית אלינו.
    יש מספר דברים שניתן לעשות החל מתזונה מסויימת שמעלה את רמות הסרוטונין במוח ומסייעת לתחושת רוגע, שלווה וריכוז ועד שימוש בחומרים טבעיים המסייעים גם להרגעה וגם לריכוז.
    ראשית, חשוב לדעת שככל שתכיני את הגוף מוקדם יותר כן יטב. ביחוד כאשר הטיפול הטבעי אינו עובד כ"זבנג וגמרנו" כמו תרופת הרגעה.
    לא מומלץ לחכות לרגע האחרון.

אכלי הרבה שיבולת שועל (מלאה גסה) - היא מעלה את הסרוטונין ומכילה ויטמיני B שהם קריטיים למצבך. את יכולה להכין ממנה דייסה על בסיס מים עם רינמון ותפוח או אגס (מעדן מלכים!) או לפזר חופן או שניים בסלטי ירקות שלך.

הקפידי על שתיית מים והימנעי מאכילת סוכרים וממתקים.
    הגבילי את צריכת הקפה - אחרי ההמרצה הראשונית שהוא נותן הוא מעייף והוא שוחק ויטמינים חשובים בגוף.

את יכולה להשתמש קבוע עד למבחן ב"רסקיו" או ב- "Nervoheel"
    לשתות חליטות תה קמומיל, מליסה, פסיפלורה להרגעה
    צמחים כגון ג'ינקו בילובה, רוזמרין, ג'ינסנג' - לריכוז.

חשוב מידי פעם שתעשי הפסקה לנשימות עמוקות לבטן ולבית החזה כשאת לומדת. גם המוח זקוק לחופש והנשימות העמוקות מסייעות להובלת חמצן למוח - קריטי לצלילות וריכוז!

המלצה אישית: גשי באופן מסודר למטפל לקבלת תזונה מתאימה ופורמולת צמחים שתסייע רבות.

איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפתה בפה , מה עושים להקלה מהירה
    עופר
    19/09/2007

הוספת תגובה

• אפטות - פצעים בחלל הפה

איה הוד
    19/09/2007

הי עופר,

תודה שפנית אלינו.

הסיבות לאפטות לא ברורות אך נראה שיש קשר לכמה גורמים שביניהם מחסור בויטמינים ומינרלים, אלרגיה למזונות, הפרעות הורמונליות, אי שמירה על הגיינה בפה, מערכת חיסון חלשה ומחלות במערכת העיכול כמו אולקוס או דלקת בקיבה.

מומלץ לגשת להכוונה נטורופתית לא רק על מנת להרגיע את הכאב ואי הנוחות בפה אלא גם לטפל בשורש הבעיה על מנת למנוע הופעה חוזרת ונשנית.

*ההמלצות הכלליות הן להימנע ממאכלים חריפים העלולים לגרות את המקום ולגרום לכאב.
    *להימנע מזונות המחלישים את מערכת החיסון כגון סוכרים מזוקקים.
    *רצוי גם להימנע מתחליפי סוכר, קמח לבן, שמרים, גלוטן ומוצרי חלב.
    * יש להקפיד על מזונות מלאים, דגים ממים עמוקים וקטניות.
    *קיימים מספר שמנים כגון, לבנדר, קמומיל, מייר, מנטה שניתן לעשות עימם שטיפות פה.
    * ניתן בעזרת מקל אוזניים למרוח על האפטה מעט שמן עץ התה.
    *למרוח מעט אבקת סודה לשתיה או אבקת אפיה על הפצעים (מעט שורף).
    *שיטה יעילה נוספת המביאה להקלה גדולה היא גרגור ושטיפת חלל הפה עם תה קמומיל או מים המכילים כמה טיפות מתמצית פרופוליס.
    *למרוח חלב עיזים טרי על הפצעים.
    *למרוח דבש או טחינה גולמית, מקל על הכאב ועוזר להחלמה.

אם אף אחד מהדברים לא עוזר או אם הבעיה עוברת אך חוזרת כל הזמן יש לכך סיבה! גש לנטורופת לטיפול רציני לעומק. אולי הוא יחליט אפילו לעשות לך ניקוי רעלים ודם.

איה הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה , ננסה , שנה טובה וחתימה ט

עופר
    19/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפלא :-) - ספר חוויות...צום קל

איה הוד
    19/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איה ברוכה הבאה :)
    לאור נהלל
    18/09/2007

לקביעת תור
    סגירה
    איה ברוכה הבאה :)

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה - איזה כיף! :-)

איה הוד
    18/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לאיה
    סיגל
    18/09/2007

לאיה תודה רבה
    אנסה לישם ואכתוב על התוצאותלאחר תקופה

לקביעת תור
    סגירה
    תודה לאיה

הוספת תגובה

• סיגל מתוקה

איה הוד
    18/09/2007

אחד הדברים המופלאים ביותר למטפל זה פידבק.
    אצפה לשמוע ממך בשמחה רבה.
    אני מכירה את הבעיה מקרוב...יש לי איתה ניסיון רב.
    אם תהיינה בעיות - לא תהיה בעיה לאתר אותי
    :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לבעיית נמשים
    רחלי וזאנה
    18/09/2007

שלום לך אשמח לקבל תרופה או רעיון נגד נמשים (לא החזרת לי תשובה)... תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לבעיית נמשים

הוספת תגובה

• נמשים

איה הוד
    18/09/2007

הי רחלי,

רוב הסיבות לכתמים הן חשיפה לשמש. זה כולל נמשים, כתמי הריון או כתמי גיל.

אני אישית רואה הבדל מהותי בין נמשים לבין כתמי הריון - איזה מהם יש לך?

נמשים זה משהו שיש בו חן, הם יכולים להופיע בקיץ ולהעלם בחורף.
    נמשים הם הכי שטחיים וכתמי הריון ("מלזמה") הם יותר רחבים וגם נוטים להופיע על הלחיים והמצח בצורה שווה (יש לזה קשר הורמונלי ולכן ניתן לראות כתמי מלזמה גם בנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון ונחשפות לשמש).

בכל אופן, לצערי איני מכירה טיפול טבעי למצב זה.
    אפילו הטיפול הקונבנציונלי מתקשה מאוד בנושא.

הדבר היחידי שאני יכולה להציע הוא להמנע מחשיפת יתר לשמש, להשתמש המון בקרם הגנה,
    לצרוך הרבה פירות וירקות (המכילים אנטיאוקסידנטים) ולגשת ליעוץ מקצועי אצל רופאת עור / קוסמטיקאית מומחית בתחום.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך
    סיגל
    18/09/2007

הפסקתי לשתות קפה ומאז לחץ הדם שלי נמוך מה שגורם לסחרחורות וחולשה כללית. האם יש סוגי תה או חליטות שיכולות לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם נמוך

הוספת תגובה

• קפה ללחץ דם נמוך

איה הוד
    18/09/2007

הי סיגל,

אני שמחה שפנית אלינו.

את צודקת: קפה מעלה את לחץ הדם.
    אך צריך לדעת עוד משהו:
    1) הוא עושה זאת באופן זמני - כנראה עד לכוס הקפה הבאה.
    2) קפה הוא אחד המשתנים החזקים שיש. והדבר האחרון שצרך בלחץ דם נמוך זה חומר משתן.

לכן, קפה הוא לא טיפול אופטימלי ללחץ דם נמוך. מה עוד, שעומד על הפרק הנושא הבריאותי בצריכת יתר של קפה. בנוסף, הוא ממריץ בשלב הראשון ולאחר מכן עשוי להוביל לצניחת אנרגיה.

בניגוד ללחץ דם גבוה, ללחץ דם נמוך אין טיפול ממשי כי הוא לא נחשב למחלה. יש אנשים שחיים ומתפקדים איתו מצויין ולא סובלים.

למקרה שאת כן סובלת מסימפטומים, יש כמה דברים שכדאי לאמץ:

לא לקום מהר מידי משכיבה לישיבה ולעמידה - אך זאת וודאי את כבר יודעת מניסיון.
    להקפיד על שתיית מים ואף לשקול שתיית משקאות איזוטוניים המכילים מינרלים ומלחים.
    לא לפסוח על ארוחות.
    תה מחליטת רוזמרין יעיל מאוד מאחר והרוזמרין ממריך ומזרים דם ידוע
    שימוש בצמחי מרפא או יותר נכון צמחי תבלין שהם בדרך כלל "מחממים" וממריצים כגון ג'ינג'ר, קינמון, פלפל שחור, פלפלת חריפה (קפסיקום)
    צמח הג'ינסנג' - רצוי לא לעשות בו שימוש ללא התייעצות עם איש מקצוע ועדיף לא ליטול אותו כצמח בודד לאורך זמן.
    מצאתי גם שפעילות גופנית אירובית קבועה יומיומית יעילה מאוד. נכון שיש המיעדים אותה דווקא להורדת לחץ הדם וזה אכן נכון. אך מצאתי שזה מאזן גם מי שסובל מהבעיה ההפוכה שהיא לחץ דם נמוך. אין לי הסבר מדוע, אני רק יודעת שספוראטים רבים הם בעלי לחץ דם ודופק נמוכים והם חיים עם זה נפלא - אולי פעילות גופנית מביאה את הגוף למצב בו הוא יכול לחיות טוב יותר עם לחץ דם נמוך ללא סימפטומים לא נעימים. זאת רק השערה.

אם את חווה לחץ נפשי גדול רצוי לטפל ולא להזניח כי יש לכך השפעה על לחץ הדם.

בדקי שאינך לוקחת תרופות שיכולות להוריד לחץ דם כגון תרופות משתנות או אנטי חרדתיות...

באהבה,
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להתעטש למעלה מחודש דחוף
    קובי
    16/09/2007

כל פעם שבא לי איזה גירוי לפני האפצי אז זה בורח וגם לפעמים האוזן הימנית שלי נסתמת אני מפמפם ושוב נסתמת לגבי הוזן השמאלית אני ליקוי שמיעה באוזן זאת מאף יוצא לי מו נוזל שקוף דימוי מים . האם זה יכול להיות הגורם שלמי שאין אפצי למעלה מחודש מרגיש אטום לגמרי מכל הכיוונים ? חוסר ריכוז לפעמים אין תאבון סחרורות קלות
    וקשיי נשימה האם יש קשר בין הדברים?

הוספת תגובה

• אפצ'י

איה הוד
    17/09/2007

שלום קובי,

עושה רושם שאתה סובל מכמה דברים יחד. מאחר ולא עשיתי לך אבחון ותשאול אין לי היכולת לומר האם הדברים קשורים אחד לשני או לא.
    באופן כללי, מאוד יכול להיות לפי התיאורים שלך ש"תפסת" איזה וירוס ויכול להיות גם שזו תגובה אלרגית. (צריך לעשות אבחון כדי לפענח זאת)...אם אתה לא סובל מעצירות אני ממליצה לך לשתות תה קינמון או תה צ'אי שיש בו חוץ מהקינמון גם תבלינים נוספים שיכולים לעשות הרבה טוב למערכת החיסון שלך.

לך גם על תה עם דבש ולימון :-)

לגבי אי היכולת להתעטש - כן, מאוד מרגיז שבא אפצ'י ואז מחליט להעלם לו...מישהו פעם סיפר לי שפלפל שחור מגרה לעשות אפצ'י...לא בדקתי אבל אם תנסה תודיע לי איך הלך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפצ'י

לאור נהלל
    18/09/2007

מבט לשמש והרפיה של של שרירי הפנים והלסת, גם זו דרך לקרוא לאפצ'י :) ורצוי לגשת לבקש מרופא המשפחה לבדוק את הריאות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בכרית כף הרגל שמתחת לאצבעות
    א.
    16/09/2007

על רקע עייפות פיזית גבוהה, עבודה מאומצת בעמידה, תזונה מצומצמת, החל כאב ראש חד בבקרים, נפיחות בעיין שמאל, נפיחות גדולה חמה פועמת ומעט כואבת של כרית כף הרגל מתחת לכל האצבעות בכף רגל ימין. עד לפני ערב חג ובמשך חמישה ימים.
    כעת לאחר שלושת ימי המנוחה נותרה הרגשה של נפיחות בכרית עם תחושה של כאב חם בארבעת הבהונות הקטנות.
    איזו מערכת נפגעה-? איך לצאת מזה-?
    תודה.

הוספת תגובה

• נפיחות בכרית כף הרגל

איה הוד
    17/09/2007

הי,
    אנחנו אף פעם לא יודעים איך הגוף שלנו יגיב למצב מתח וסטרס מתמשכים. יש שנושר להם השיער, יש שנופלים לשפעת, יש שמעלים או מאבדים במשקל, יש שמופיעים להם שקיות שחורות מתחת לעיניים....מה שבטוח - את חווית לחץ רב, עבודת מאומצת בעמידה ולכן איני מתפלאת על התופעות שדיווחת עליהן כאן.
    לא יודעת לומר לך איזו מערכת נפגעה, אך את חייבת לשמור על עצמך... הבריאות שלך קודמת לכל ובלעדיה לא תוכלי לעשות הרבה... :-)
    מקווה בשבילך שהמצב לא יחזור על עצמו, אך ליתר בטחון:

לגבי נפיחות בעין שמאל - רטייה של צמר גפן טבול בחליטת קמומיל ירגיע מאוד את המקום והנחת פרוסת מלפפון קר תוריד את הנפיחות פלאים.

כאב ראש - אין ספק שכאן הוא קשור למתח....צריך ללמוד נשימות והרפייה וחשוב חשוב חשוב לשתות ה-מ-ו-ן מים - המון! ואם את שותה הרבה קפה - להוריד מינונים.

לגבי הרגל - ג'ל אלוורה עושה עבודה טובה, מרענן ומרגיע.
    חשוב ואפילו קריטי (מניסיון) לרכוש נעל ספורט נוחה ולעבוד רק איתה.
    וכשמגיעים הביתה לשכב על הגב ולהגביה את הרגליים עם כרית למספר דקות ואז ליישר אותן בלי הכרית כדי לתת להן מנוחה ולאפשר זרימת דם טובה לכף הרגל.

אם העבודה שלך נעשית באופן קבוע על הרגליים הייתי ממליצה לך לאמץ באופן קבוע עיסוי של כפות הרגליים או ללכת לרפלקסולוג טוב לפחות פעם בשבוע. הרגליים שלנו הן דבר חשוב ולפעמים אנחנו מקבלים אותן כמובן מאליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול והחלמה - נפיחות בכף הרגל

אסנת
    19/09/2007

רוב תודת על תשובתך. כל כך נעים ומחמם את הלב לקבל התיחסות אמיתית.
    ובכן, לקחתי את העניין לכיוון טיהור הדם. התחלתי לשתות בבוקר כוס גדולה של מיים חמים עם דבש וחומץ תפוחים, ולפני כל ארוחה אני מגרדת צנון. הנפיחות נעלמה ונשארה תזכורת עמומה של כאב/ בצקת , יותר עניין של תחושה מאשר נפיחות שנראת לעיין. ככלל בימים, הכל במהלך נמוך יותר.
    מינוני קפה - אני לוקחת את הצעתך... ומיים , בודאי שמקפידה. שוב תודה וברכת שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכל הלב :-)

איה הוד
    19/09/2007

מאושרת לשמוע שאת מרגישה טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א.

לאור נהלל
    18/09/2007

הנפיחות בכף רגל ימין מקבילה לנפיחות בעין שמאל,
    הכריות של שורש האצבעות בכפות הרגליים משקפות את מצב העיניים רפלקסולוגית.
    כאב הראש גם הוא יכול להיות בגלל העיניים.

כדאי להמשיך אבחון אצל רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    חסויה
    15/09/2007

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער

איה הוד
    17/09/2007

נשירת שיער יכולה להיות אחד הדברים המבהילים ביותר שיש. היא מצב מורכב ומעניין מאחר והגורמים לה יכולים להיות רבים ו/או שילוב של כמה יחד.

אני אביא פה כמה טיפים חשובים
    אך חשוב לזכור - צריך להבין את מקור הנשירה ומה הגורם לה ולטפל בו.
    הנטורופתיה בהחלט יכולה לסייע במצבי נשירה על ידי גירוי והפעלת מנגנוני הריפוי הטבעיים של הגוף וחזרה לאיזון. הטיפול הנטורופתי נותן כלים לשימוש חיצוני ופנימי כאחד, ומטפל באדם כולו ולא רק בסימפטום הנשירה.

הייתי ממליצה לבדוק את התזונה, האם קיים חוסר תזונתי, האם קיימת שתיית מים מספקת, צריך לברר האם הנשירה קשורה לחוסר איזון במערכת ההורמונלית, האם הנשירה הופיעה בהריון או אחרי הלידה, האם נעשתה איזושהי דיאטה, האם קיימת אי סדירות במחזור החודשי, מה מצב תמונת הדם, בלוטת התריס? האם יש נטייה לאנמיה, האם ישנה עייפות או בעיות נוספות, האם נחוותה טראומה מסוג כלשהו? פרידה? אובדן? האם נלקחות תרופות ועוד...

אם הבעיה היא הורמונלית הטיפול יתמקד בתזונה נכונה, צמחי מרפא המותאמים אישית על מנת להחזיר את האיזון. אם קיים סטרס, דאגה ולחץ פנימי ורגשי רב ניתן לשלב בטיפול גם מזונות מרגיעים, צמחי מרפא ושיטות הרפיה, נשימה, דמיון מודרך, EFT ועוד. אם שורש הבעיה הינו חסרים תזונתיים או אנמיה יש להתייחס לכך בהתאם.

טיפים:
    להפסיק צביעת או שטיפות לשיער במידה ונעשות (כן - לפעמים צריך לוותר קצת על המראה החיצוני)

לעבור לשמפו מיוחד המיועד לנשירה.

עיסוי קרקפת עם שמן רוזמרין הידוע בתכונתו להמרצת דם לפריפרייה (ככלל גם לקרקפת) ובכך לדאוג להזרמת דם והזנה של שורשי השיער.

לא לאסוף חזק את השיער לקוקו.

לא להסתרק כשהשיער רטוב.

לר לסחוט אותו עם המגבת חזק מידי אחרי החפיפה.

לא להמנע מחפיפה עקב הפחד מהנשירה באמבטיה - זה לא נכון שחפיפה מגבירה את הנשירה!

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים בפיצוציות
    חסוי K
    15/09/2007

שלום
    אני מאוד מודאגת למצב שאני נמצאת בו. אני בדרך כלל בחורה מאוד חזקה ואני חייבת להגיד שהכדור הזה שמוכרים בחופשיות בכל קיוסק חזק ממני. אני לא עושה את זה כל יום משהן כמו כל שבועיים. הבעיה היא שמתחילים זהו פשוט אין מצב להפסיק.הגעתי פעם ל-3 ימים רצוף בערך 20 כדור. זה מוזר שאף פעם לא כואב הראש או כל הרגשה לא טובה. חקרתי קצת בינטרנט על זה והבנתי שהחומר הפעיל זה emphedrine methaphatamine
    חקרתי גם על זה ויש לסוג סם הזה התמכרות קשה ואני יודעת שאני בבעיה עמוקה. בבקשה תעזרו לי אני לא רוצה יותר להיות תלויה בזה. זה כבר שנתיים ונמאס לי. אני ממש עבד של זה. כמה כסף גם הולך על זה זה פשוט לא נורמלי. זה לא רק אני זא המון אנשים שכל שעתיים באים לקחת עוד. הדודה חזקה מכולם. הייתי מאוד רוצה לדעת בדיוק מה יש בכדור. ונראה לי טיפול גמילה בישבילי. אולי יש טיפול תרופתי שיכול קצת להוריד את החשק האקשן הזה. דחוף דחוף דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים בפיצוציות

הוספת תגובה

• כאאאאאן יש בעיה

juan
    10/02/2012

כן מאמי גם אני במצב דיי דומה לשלך תיצרי איתי קשר בפייס בוק יש לי כמה עצות טובות השם שלי בפייס הווו juan manuei paviya

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים בפיצוציות - תגובה

שירי חבקין
    12/02/2012

שלום רב
    לצערי אין לי תרופת סבתא לבעיה זו.
    התמכרות בעיקר פיזית היא מצב מורכב להתמודדות
    יש צורך לפנות לאיש מקצוע בתחום.
    בהצלחה רבה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות

איה הוד
    17/09/2007

היי,

ההודעה בהתמכרות היא באמת הצעד הראשון - כי משם אפשר להתחיל תהליך גמילה.
    איני בטוחה שפנית לפורום הנכון לצורך כך ואני ממליצה בחום לגשת לאיש מקצוע ולקבל ליווי וטיפול רציני ותיכף תביני למה.
    לפעמים עדיף לשאת בתוצאות גילוי ההתמכרות למישהו אחר על המחיר הבריאותי והנפשי שאת משלמת.

איני מכירה את החומר emphedrine methaphatamine אבל אני כן מכירה את החומרים Ephedrin (אפדרין) שהוא במקור חומר טבעי המופק מצמח האפדרה אך היום מכינים אותו סינטטית במעבדות. ואת החומר methamphetamine (מטמפטמין) - שהינו סם לכל דבר ומכונה גם "ספיד"!!!
    והוא חומר מעורר וממכר חזק.
    גם הוא וגם האפדרין היו בעבר משמשים לירידה במשקל. אך היום הם אסורים לשימוש והמכירה שלהם אינה חוקית. יש להם נזקים וסיכונים בריאותיים קשים - בייחוד למטמפטמין.

נזקים נוירולוגיים: החומר גורם להרס של תאי המוח מסויימים ולכן עשוי להוביל למצב דמוי פרקינסון.
    תופעות לוואי נוספות: יתר לחץ דם, פלפיטציות(קצב לב מוגבר), דופק לא סדיר, קשיי נשימה, הזיות, פרנויות, סחרחורת, עצבנות, שינויים במצב הרוח, אינסומניה (הפרעות שינה), עיוותים ורעידות, אירוע מוחי, בעיות כלי דם קשות, סיבוכים בלב וכן - אפילו מוות.

מקווה שהמידע עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן עץ התה
    נילי כהן
    11/09/2007

האם 2 כפיות שמן עץ התה ליום בתוך יוגורט יכול להועיל לגמישות הפרקים?

לקביעת תור
    סגירה
    שמן עץ התה

הוספת תגובה

• שמן עץ התה

איה הוד
    17/09/2007

הי נילי,
    לא ידוע לי על שימוש פנימי בשמן עץ התה האוסטרלי.
    בשמן זה אני עושה שימוש חיצוני למצבים פטרייתיים, זיהומים, דלקות חניכיים, חיידקים, פצעים בפה, קנדידה ואגינלית, אקנה ועוד.
    לא ידוע לי על קשר לגמישות המפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן עץ התה - לשימוש חיצוני בלבד !!

דורי אנגל
    26/11/2007

אינני יודע מהיכן הרעיון לשתות שמן עץ התה.
    השמן מיועד לשימוש חיצוני בלבד ולא לשתייה, לא לתוך האוזן ולא לטיפטוף לעיניים !!!
    אסור בשימוש לנשים בהריון או מניקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת סבתא ללחץ נפשי
    מאיה
    10/09/2007

מה התרופה המומלצת מלבד יציאה לחופש?...:-) ? תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת סבתא ללחץ נפשי

הוספת תגובה

• לחץ נפשי

לאור נהלל
    11/09/2007

חליטת תה מצמח הורבנה..

מכירה את הסיפור על ההוא שהלך לרבי והתלונן שלחוץ לו וצפוף לו בבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות סבתא ללחץ נפשי

איה הוד
    17/09/2007

הי מאיה,
    מכירה את הסיפור על האנשים שנעשים חולים דווקא כשהם יוצאים לחופשה?
    זה לא קורה סתם....לחצים ודאגות במהלך היומיום משפיעים עלינו והגוף יודע "לגבות את המחיר" גם חודשים אחר כך - למשל ביציאה לחופשה (כי אז הוא יכול "להרשות לעצמו" להיות חולה...)

ההמלצה שלי:
    נשימות - אולי לרגע זה ישמע מצחיק אבל בזמני לחץ אנשים נוטים להפסיק לנשום. שימי לב אם זה קורה לך, אם את עוצרת לפעמים את הנשימה במהלך היום ... נשימות מסייעות להובלת חמצן טוב יותר למוח וזה מאוד מרגיע ומכניס ל"מוד" טוב.

תה קמומיל ומליסה. אפשר גם פסיפלורה.

ישנם חומרים טבעיים ו/או הומיאופתיים שמסייעים רבות בנושא.

והכי חשוב: כל שיטת "הרגעה" (טבעית או לא טבעית) היא סימפטומטית ורגעית. אם את רוצה משהו עמוק ורציני יותר, גשי לנטורופת טוב כדי לטפל בשורש הבעיה במקביל ללימוד איך להתמודד טוב יותר עם המצב המתוח.
    (-;

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה דחוף
    ליאל
    07/09/2007

אני בחורה בת 20 עברתי הפרעות אכילה יצאתי מזה והשתקמתי אך עדין אני לא מקבלת מחזור לרופאים אין תשובה בשבילי כל הכדורים שהם נתנו לי לא עזרו ואני כבר אובדת עצות ,מה שכן עוזר זה גלולות אך בעצם המחזור הוא מלאכותי וכך גם לא אוכל להכנס להריון ,אני ממש פוחדת ולא יודעת מה לעשות עשיתי אולטרסאונד בדיקות דם והכל תקין האם זה יכול להיות נזק בלתי הפיך למרות שמעולם לא הגעתי לתת משקל רציני [עד 5 קילו]

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה דחוף

הוספת תגובה

• איזון המחזור החודשי

לאור נהלל
    09/09/2007

קוהוש השחור – Cimicifuga racemosa, שיח אברהם – Vitex agnus castus והאנג'ליקה הסינית – Angelica sinensis.

אלה הצמחים הפופולאריים לטיפול בבעיות הורמונליות וחוסר איזון של המחזור החודשי, הם מזינים ומחזקים את הדם, מאזנים את המערכת ההורמונלית וטובים לטיפול במחזור שאינו סדיר, העדר וסת, עצירות, צבירת נוזלים והפרעות נוספות הקשורות לאיזון ההורמונלי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת סבתא
    שולה
    07/09/2007

שלום רב
    יש לי ילדה בת 5 שסובלת מפיגמנטציה (כתמים לבנים)וטיליגו) ברגליים בכפות הידיים בבטן ועכשיו זה מתחיל להתפשט לכיוון הפנים רציתי לדעת אם יש איזה תרופת סבתא שתועיל אפילו קצת לעכב את ההתפשטות
    אודה לכם מאוד ושנה טובה
    שולה ארביב

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת סבתא

הוספת תגובה

• פיגמנטציה

לאור נהלל
    09/09/2007

אפשר להכין מסיכה מלמון גראס ועשב חיטה ולהניח על הכתמים

מכיון שיש בהתפשטות המחלה גם אפקט נפשי/רגשי שיטת IPEC אולי יכולה לעצור התפשטות.

HENRY C.LU בספרו Chinese System of food cures
    בו הוא ממליץ לשפשף פרוסת ג´ינג´ר טרי על האיזור המושפע מהויטיליגו, עד שהפרוסות מתייבשות מהמיץ, כך לחזור על הפעולה עד לתחושת חום בעור.
    לחזור על הפעולה 3-4 פעמים ביום עד לשיפור במצב.

יש כאן באתר פורום לבעיות עור, נסי גם שם, אולי תוכיל לקבל תשובות נוספות..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה

שולה
    19/09/2007

תודה רבה על התשובה אנסה את מה שכתבת ומאוד מקווה שיעזור שנה טובה וגמר חתימה טובה
    אם יחול שיפור כלשהו אהיה בקשר ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה

לאור נהלל
    19/09/2007

אשמח לשמוע מה קורה בהמשך
    שנה נפלאה וגמר חתימה טובה גם לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער..שקיות מתחת לעיניים
    הודיה
    06/09/2007

היי זה פורום מעולה ותודה רבה לך על העזרה את גדולה:)

טוב אז ככה שמעתי שאם שמים חלמון של ביצה על השיער (בקרקפת)זה עוזר לנשירת שיער אז אני עשיתי את זה אבל הבעיה שאחרי זה שהסתרקתי היה לי עוד יותר נשירה...[אבל אני חייבת לציין שהשיער שלי נהיה עם ברק וחלק כזה אחרי זה]אז מה אומרת על זה זה בכלל טוב?ואם יש משהו עוד יותר טוב תוכלי להגיד לי..??
    ועוד משהו שקשור לביצה שמעתי שאם שמים חלבון מתחת לעין איפה שיש שקיות שחורות זה עוזר זה מכווץ את העור ואז אחרי זה השחור נעלם אני רוצה לשאול האם אכן זה עוזר?
    תודה רבה ויום טוב אשמח אם תעני לי בהקדם..:)

הוספת תגובה

• תודה הודיה :)

לאור נהלל
    09/09/2007

שמת ביצה וזה עשה את השיער נעים וחלק, סימן שזה עשה משהו טוב...אבל נגד נשירה כדאי להוסיף לתזונה פשתן טחון ואבץ , זה מונע נשירה ומחזק את השיער.
    ויש תרופה הומיאופתית - R89 שעוזרת נגד נשירה.
    בעניין הביצה מתחת לעיניים.. נסי וספרי לי :).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן ניתן להשיג

ליאל
    09/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבית מרקחת הומיאופתי

לאור נהלל
    09/09/2007

את זריזה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה