מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקיצת צרעותמורן01/10/2007
מה עושים לאחר עקיצת צרעות כשהמקום נפוח מאוד ומגרד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקיצות
איה הוד02/10/2007הי מורן,
ישנם מספר שמנים הניתנים למריחה על העקיצה להגעה, חיטוי והפסקת הגרד כגון לבנדר, ניאולי, בזיל, שמן עץ התה המחטא ומרפא את העקיצות, לימון, מליסה, מנטה ועוד.
ניתן להוסיף מעט דבש לשמן הלבנדר ולמרוח, מאוד מרגיע את הגירוד.
ניתן להניח רטיות מחליטת שיבה (לענה) או למרוח עלי בזיליקום (ריחן) מרוסקים במעט מים על העקיצה.
צמחי מרפא נוספים הידועים כמקלים על עקיצות הם אכינצאה, רוזמרין, אלוורה, חלמית ופיגם (רוטה).
בעקיצות דבורה או צרעה, מריחת חומץ או הנחת חצי עגבנייה עם הצד הפנימי לכמה דקות תנטרל את הרעל. גם הנחת בצל או שן שום חתוכים על העקיצה יעילה מאוד.
מריחת בוץ על העקיצה מורידה את הנפיחות ומרגיעה את הכאב.
מריחת סודה לשתיה על העקיצה עוזרת גם כן.
וכמובן שניתן להשתמש באינסטינקט הטבעי שלנו ופשוט להניח קרח על העקיצה.
אם מדובר בעקיצות יתושים, מיץ לימון או חומץ תפוחים יעשו את העבודה. וכמובן כל האמור לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיפול מומלץ להורדת כולסטרולרון30/09/2007
שמעתי כי עשב החיטה יכול לעזור (Green Magam) על בסיס שתיה יומית.
ישנם גם כדורים טבעיים למניעת התחמצנות הכולסטרול,
מה דעתך?
תוך כמה זמן ניתן לראות תוצאות מתחילת הטיפול?
תודה מראש, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כולסטרול
איה הוד30/09/2007הי רון,
ראשית, חשוב לי להזכיר שלתזונה יש ערך ראשון במעלה כאן: מחקרים רבים מראים שירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות, מפחיתים את רמת הכולסטרול ואת הסיכון לשבץ, התקף לב, יתר לחץ דם, סוכרת, סרטן, עודף משקל, לאבנים בכיס מרה ועוד.
מישהו פעם אמר לי שקילו אחד של עשה חיטה שווה ליותר מ- 30 קילו של ירקות ירוקים. בעשב חיטה / שעורה יש כל כך הרבה ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ועוד מרכיבים חיוניים - והכל באופן טבעי...כמה חכם ונפלא הוא הטבע, אה? :-)
בכדי להיות כנה, לא יצא לי לשמוע על טיפול בעשב חיטה להורדת כולסטרול, אך לאור הדברים שכתבתי כאן, אני בהחלט יכולה לומר, שאין לי ספק שצריכתו על בסיס יומיומי קבוע יכולה רק להועיל למצבך.
כדי להוריד כולסטרול (לאחר השינויים התזונתיים וכמובן שילוב של פעילות גופנית שהיא הכרחית במצב זה), אני עושה שימוש בכדורים טבעיים שלא רק מונעים את החימצון אלא ממש מסיעיים לאזן את הכולסטרול. כמוסות שאתה יכול לעשות בהן שימוש הן כמוסות המכילות כורכומין (החומר הפעיל בכורכום), עלי זית, חילבה (החומר הפעיל הוא ללא ריח) יחד עם פלפל שחור הידוע ביכולת שלו לשפר את הספיגה והיעילות של כל שאר הצמחים. הכורכומין והחילבה תפקידם לנקות את הכבד וכלי הדם משומנים וסוכרים.
לגבי השאלה "תוך כמה זמן...תוצאות"
לשאלה זו אני תמיד עונה אותה תשובה:
"כמה זמן שהגוף שלך יזדקק לו"
אני יודעת שהתשובה הזו מאכזבת משהו, אך זוהי האמת.
אין מדובר כאן בכדור קונבנציונלי, אלא בסיוע לגוף לאזן את עצמו בכוחותיו, ולכן לעולם איננו יודעים כמה זמן יקח לגוף - לכל אחד יש את הקצב שלו.
הדבר החשוב ביותר הוא שעושים זאת עם הגוף ולא נגדו. לא מכבים שריפות אלא מטפלים בשורש הבעיה. ולכן זה יקח קצת יותר זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עבור המידע וגם . . .
רון30/09/2007תודה עבור ההתיחסות המקיפה ובהמשך לה,
1. איזה כמוסות מכילות את המרכיבים שציינת (כורכומין וכו') והיכן כדאי לקנות אותן?
2. איזה עשב חיטה / שעורה כדאי לקחת (חברה) ואיפה כדאי לקנות (מחיר, טריות, ריכוז).
האם מטופלים שלך בבעיות כולסטרול נמצאים במעקב שוטף? אם כן, מה הוא כולל?
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הי רון
איה הוד30/09/2007אני נמנעת מפרסומות על גלי הפורום מטעמים ברורים :-)
עשב חיטה / שעורה אין חברה מועדפת. תמיד כדאי ללכת על הטרי - כלומר לגדל בעצמך או לרכוש במקומות שמוכרים מיצים סחוטים (זה הפך לטרנד)
אם לא אז יש אבקות או כדורים של עשב שעורה.
המטופלים שלי בהחלט במעקב שוטף של ביקורים חוזרים - כולל בדיקות דם אצל הרופא לראות איפה המצב עומד ואיך ממשיכים.
אני מתחילה בעדינות, ואם הכולסטרול עקשן ומסרב לרדת, אני נוקטת צעדים נוספים.
"ניתן ורצוי לגדל את עשב החיטה לבד. כך אפשר הן לחסוך כסף והן לקבל תוצרת טריה של עשב חיטה תמיד כשרוצים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןקובי29/09/2007
האם יש תרופת סבתא למקרה הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן
איה הוד29/09/2007הי קובי,
יש הרבה מאוד תרופות סבתא לכאבי בטן, אך החוכמה היא לדעת קודם ממה הם נובעים אחרת אין טעם בטיפול.
האם מדובר בקלקול קיבה?
אי סבילות למזון כלשהו שנאכל?
דלקת?
אולקוס?
מצב ויראלי?
הליקובקטר?
.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננות בהריוןאורית לביא28/09/2007
שלום, ברצוני לברר האם יש תרופת סבתא להצטננות ושפעת המיועדת לשימוש בהריון, כיוון שאסור
השימוש באלכוהול, וגם אין מידע לגבי ההשפעה של שמנים ארומטיים. אודה לכם על תשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הי אורית
איה הוד28/09/2007תרופה מעולה, יעילה בצורה יוצאת דופן, מוכרת היטב ואף מכונה "אנטיביוטיקה טבעית" היא:
פרוסות בצל בצלוחית
לכסות אותם בשלוש כפות דבש
לכסות עם מכסה ללילה שלם
בבוקר את תראי שמתקבל מיץ (הנוזלים בבצל הופרשו לדבש ויצרו מיץ)
לוקחים 1 כף כל שעתיים
היתרון:יעיל בטירוף!!!
החיסרון: מסריח בטירוף :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטננות בהריון
אורית לביא29/09/2007הרבה תודה!
האם כדאי לשמור את התערובת במקרר?
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הי אורית
איה הוד29/09/2007אין צורך להשאירה במקרר. על השיש במטבח זה מספיק טוב.
השתמשי בה לאורך כל היום - בכל פעם כף.
בכל ערב תכיני חדש ותשאירי ללילה כדי שיהיה לך טרי ליום שלמחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצטננות בהריון
איה הוד29/09/2007המאמר הבא יעזור:
[a href=http://www.motke.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1428 id=link]http://www.motke.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1428[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצוות שרופים ומפוצליםמיכלי28/09/2007
השיער שלי הוא מתולתל מאוד מטבעו. לפני שנה וחצי עשיתי החלקה יפנית בשיער (לאחר שהשיער המתולתל נהרס לחלוטין עקב גוונים, פנים, טיפול לא נכון וכו'). אני גוזרת את קצוות השיער פעם בחודש-חודשיים, והשיער שלי בריא יחסית (הוא רך ומבריק ונראה טבעי לגמרי). כדי שהשיער יהיה בריא מהשורש עד הקצה כדאי שאני אוריד בסביבות 5-10 ס"מ של קצוות שרופים ומפוצלים, אבל אני לא מסוגלת פשוט (אני רוצה שהוא יישאר באורך הנוכחי ואם אפשר אפילו יותר ארוך). הגעתי לאתר כשחיפשתי פתרון לצמיחה מהירה ומצאתי (תודה!). אני אשמח אם תספרו לי על דרך להכין מסיכה שתזין את השיער, ודרך לעזור לי עם הקצוות של השיער שפשוט הורסות לי אותו לגמרי!
תודה רבה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצוות שרופים
איה הוד28/09/2007הי מיכלי,
עושה רושם ששיערך בריא (רך, מבריק, את מקפידה פעם בחודש-חודשיים לגזור קצוות). אך כנראה אין זה מספיק טוב בשביל להפתר מהקצוות השרופים שאת מתארת שממשיכים להתקיים.(יכול להיות שהם מזכרת מההתעללות של הצביעות, הגוונים, הטיפול הלא נכון ואולי אף מההחלקה עצמה)
מה עוד, שקצוות שרופים ומפוצלים מתחילים מלמטה ומתפשטים לכל אורך השיער הבריא, מים יכולים לחדור לליבת השיערה ולפגוע בה - מצב זה עלול להביא ליותר מ- 5-10 ס"מ קצוות מפוצלים ושרופים שקיימים היום.
למרות שאני מאוד מבינה אותך בדבר רצונך לשמר את אורך השיער הנוכחי, אין כמו גזירת הקצוות ועקירת הבעיה מהשורש.
לשמחתנו שיער הוא דבר שגדל ומתחדש, ואם אחרי גזירת הקצוות תמשיכי לשמור עליו ולטפח אותו הבעיה לא אמורה לחזור. גזירת קצוות שרופים גורמת לשיער לגדול מהר ובריא יותר (כך לפחות אמרו לי כשהייתי קטנה ולא רציתי להסתפר :-))
למקרה שאת באמת לא מוכנה לגזור :-) לא אשאיר אותך בלי טיפ שאפשר לנסות:
ראשית, להמנע מלייבש את השיער בפן לאיזושהי תקופה.
וודאי שהשמפו בו את משתמשת אינו מייבש.
קחי ביצה (או שתיים - תלוי בכמה שיער יש) תערבבי אותה עם שמן זית אמיתי ועם מיץ מלימון סחוט טרי ( אם הלימון גדול ומלא מיץ אז גם חצי לימון צריך להספיק) - תמרחי את כל הקצוות בבלילה הזו, ממש לעשות עיסוי ולהחדיר אותה לשיער. איספי את השיער וקשרי מטפחת או כל דבר אחר למשך שעתיים וחצי ולאחר מכן לחפוף רגיל במקלחת.(תוכלי לעשות אותו הדבר גם עם מיונז)
חצי שעה לפני כל חפיפה, על שיער יבש, מרחי שמן זית בקצוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכלי28/09/2007קודם כל תודה שענית :)
התחלתי לקחת ויטמינים שמטרתם לחזק את השיער העור והציפורניים (קיימים כמה סוגים כאלה, אני גרה כרגע בארצות הברית). אני אוכלת המון ירקות וחלבונים, והיום גזרתי את השיער בסיבות 3-4 ס"מ. אני מחכה שיעבור חודש פחות או יותר כדי לחזור על גזירת הקצוות. בקשר למה שאמרת, המסכה הזו לקצוות משמן זית לימון וביצה, רציתי לדעת למה דווקא החומרים האלו? איך הם תורמים לבריאות השיער והקצוות השרופים?
ומהי המסיכה הטובה ביותר שאני יכולה להכין או לקנות לשיער כולו שיהיה יותר בריא וחזק?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי מיכלי
איה הוד28/09/2007ראשית, ויטמינים זה טוב, אך עדיף תמיד לקבלם מהמזון, מתבלינים, מעשבי מרפא עשירים ומזינים ואפילו בהמלצה אישית שלי - מעשב שעורה/ /חיטה שעשיר בחלבונים וויטמינים ומינרלים באופן טבעי ואידאלי, ולא מכדורים.
אני לא מאמינה בכדורי ויטמינים ולא יודעת עד כמה ספיגתם בגוף יעילה ועל השפעתם האמיתית. מה עוד, שאיני משוכנעת שזה הפתרון לבעייתך - אני מניחה שהמבחן האולטימטיבי הוא א' - לראות האם המצב משתפר בעקבות נטילתם, וב' - לראות אם הוא נשאר תקין גם אחרי שמפסיקים לקחת את אותם ויטמינים.
שמן זית לימון וביצה מאז ומתמיד היו "התערובת המסורתית" לבעיות מסוג זה. הביצה עשירה בחלבון ומרכיבים חשובים ויחד עם שמן הזית המעניק גמישות ולחות והלימון , הם מעניקים לשיער גם הזנה, גם גמישות ורכות, שימון של קצות השיער המפוצלים על מנת למנוע מהפיצול לעלות מעלה במעלה השיערה.
יש שמוסיפים לתערובת גם דבש ושמן נבט חיטה ומדווחים שזה פשוט עושה נפלאות לשיער כולו, לא רק לקצוות מפוצלים אלא ממש להחייאה וחיזוק שלו. ניתן אף לעשות שימוש פנימי וחיצוני ברוזמרין.
אל תשכחי כמה התזונה, מצבי מתח ושתיית מים משפיעים על מראה השיער . קומפלקס ויטמיני B הנמצאים בשיבולת שועל, שמרי בירה ודגנים מלאים חשובים מ-א-ו-ד.
יש בשוק על המדפים שפע בלתי נדלה של סוגים שונים ומשונים של המסיכות טובות. יש שעושים שימוש בסיליקון לשיער לפתרון מהיר. הסיליקון מאחה את הקצוות המפוצלים ורצוי למרוח אותו על שיער רטוב לאחר החפיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה..
רונה30/09/2007היי..השיער שלי הוא חום בינוני ואני רוצה להבהיר אותו מחומרים טבעיים על מנת לא לשרוף את את שערי יש אפשרות כזאת??? ואם כן מהי??...בתודה יפה...: )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרת שיער
איה הוד30/09/2007הי רונה,
לא יצא לי לנסות את זה, אך השיטה הנפוצה, המוכרת להבהרת שיער היא:
שימוש בלימון וחשיפת השיער לשמש - השילוב של השניים אמור להבהיר את השיער.
יש שמוסיפים ללימון גם חליטת קמומיל מרוכזת
אך אני חושבת שגם בשיטה טבעית זו, משהו שכן פוגע בשיער בגלל החשיפה לשמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה..
רונה01/10/2007הייי............קוראים לי רונה ובעיתי היא כך:
שערי הוא חלק....יותר מדי חלק ואני רוצה שיהיה לו קצת חיים -שהיה גלי- אבל בדרך טבעית ואני לא רוצה לסלסל אותו יש לך עצה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרונה
שירן חן06/10/2009היי רונה ,
יש המון כרמים מעולים לשיער לסילסול
פשוט תבררי כרמים יעשו את העבודה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בעיה
אניה22/08/2010תעשי בלילה גכשהשיער קצת לח וגלגול/צמה/קוקו שבו כל 3-5 ס"מ יש עוד קוקיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינים נפוחותסופי25/09/2007
שלום
עפעפעים נפוחים כרונית,הייתי אצל רופאי עינים אין בעיה רפואית אני ככה כבר שנים מה ניתן לשפר תמיד אני נראית כאילו אני בחוסר שינה וממש לא
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עפעפיים נפוחים
איה הוד26/09/2007הי סופי,
האם מדובר בעפעפיים או ב"שקיות" שמתחת לעיניים?
האם קייתת גם אדמומיות?
דמעות?
קשה לתת תשובה מספקת מבלי לבדוק ולקבוע את סיבת הנפיחות.
עפעפיים נפוחים יכולים להעיד על מצב אלרגיה למשהו שאת לא מודעת אליו ולכן זה כרוני.
האם עשית איפור קבוע? האם ניסית לשנות את האיפור בו את משתמשת.....?
אנא מסרי פרטים מדוייקים יותר.
תודה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהענת24/09/2007
שלוםר רב,
רציתי בבקשה לשאול מה עלי לעשות בכדי להוריד כולסטרול כללי 264 ו-LDL 188 , התזונה שלי בעיקרה אינה כוללת שומנים ומוצרי חלב, הבעיה אצלי כנראה גנטית.
מעבר לספורט יום יום מה מומלץ לאכול ובאיזה תוספי מזון מומלץ להשתמש, האם יש המלצה לקחת ניאצין? ואומגה 3 נטולת כולסטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כולסטרול
איה הוד24/09/2007הי ענת,
רבים חושבים שאם יורידו מהתפריט את המזונות המכילים כולסטרול הבעיה תיפתר. דבר זה יכול להועיל מאוד אך צריך לזכור שלא תמיד יש בכך פתרון מושלם מאחר והגוף עצמו מייצר כולסטרול.
פרט לתזונה קלוקלת עתירת שומנים רוויים ולתורשה, יכולים להיות לכולסטרול גבוה מספר גורמים, ביניהם: לחץ נפשי, אינסומינה ובעיות שינה, בעיות עיכול, חוסר בפעילות גופנית, יותר מידי שינה או הליכה לישון עם קיבה מלאה.
מה ניתן לעשות?
ראשית, לטפל באם אחד או יותר מהגורמים הנ"ל מהווים חלק מהבעיה. ושנית, לגשת להתאמת צמחי מרפא לחיזוק פעילות הכבד, עידוד הגוף לשריפת שומנים וטיהור הדם.
כדי לסייע לגוף והכבד לעכל שומנים טוב יותר רצוי להרבות באכילת ארטישוק.
ניתן לעשות שימוש קבוע בחליטה מעלי זית.
לאכול מידי יום אגוזי מלך
להקפיד להכניס את השום הטרי לתפריט
אפשר על הבוקר לשתות קצת שמן זית עם מיץ מלימון סחוט טרי.
אכן אומגה 3 וניאצין יכולים להועיל רבות. - שימי לב לאיכות האומגה 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיותתום23/09/2007
איך אפשר להתגבר באופן טבעי על אלרגיות של עיטושים חריפים ועיניים נוזלות בחילופי עונות?
קדחת השחת
איה הוד23/09/2007הי תום,
תודה שפנית אלינו.
ג'והן בוסטוק, פיזיולוג אנגלי, תיאר את התופעות הללו כבר במאה ה19 וקרא לתופעה "קדחת אביבית" או "קדחת השחת" ( Hay fever ) מאחר וראה שמי שלקה בה היו חקלאים בעונת הקציר.
הרפואה הקונבנציונלית מציעה סותרי היסטמין הקיימים בשפע, נכון ששכלולי המדע מביאים עמם התפתחויות חדשות מידי יום וניתן היום להשיג אנטיהיסטמינים שלא מרדימים, אך תרופות אלה אינן מטפלות בבעיה ואינן מונעות את יצירת ההיסטמין בגוף אלא רק חוסמות את השפעתו.
הטיפול הקונבנציונלי יוצא בהנחה שמאחר ואין דרך להימנע מאבקנים באוויר בעונת הפריחה רצוי לטפל בסימפטומים עם נוגדי ההיסטמין, עם סטרואידים ומפחיתי גודש למיניהם.
הגישה הנטורופתית אומרת ההפך, בואו נחזק את הגוף, נייעל את מנגנוני ההגנה שלו ונמנע את התגובה האלרגית.
באופן כללי, לאנשים אלרגיים מומלץ להפעיל מזגנים להורדת רמת הלחות בבית, לשים במזגנים מסננים המונעים את כניסת האלרגנים שבאוויר לבית.
טיפול נטורופתי בשורש הבעיה כולל תזונה אנטי אלרגית למשל: הפחתת מוצרי חלב מהתפריט וצמחי מרפא בעלי תכונה אנטי אלרגית, צמחים המסייעים להוצאת האלרגנים מהגוף וצמחים המחזקים את מערכת החיסון כגון: כורכומין (החלק הפעיל שבכורכום), אכינצאה, אורטיקה (סרפד), סקוטלריה ועוד.
יש שעושים שימוש קבוע בויטמין C - הוא אכן חשוב, אך אני תמיד העדפתי לקבלו מהתזונה ולא בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום
לאור נהלל23/09/2007מסכימה איתך איה בעניין ה- ויטמין C למרות הפופולריות שלו ...
קראתי מחקר לפני כמה שנים שאומר שכתוסף (להבדיל ממזון) , הפירוק שלו מאד איטי ובכמויות גדולות הוא אף מסרטן.
תרופה הומיאופתית לקדחת השחת :
sabad 30 c בגלובולים,
לקנות בקבוק של 10 גרם ולקחת חמישה כדורונים קטנים בזמן התקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםמ21/09/2007
שלום רב,
יש לי כתמים בגב וברגליים שנוצרו חלקם(ברגליים)כתוצאה משערות ,שלאחר גילוח גדלו מתחת לעור, והוצאתי אותם החוצה ,מה שיצר פצעים עם מוגלה (שגם אותה ניקזתי...)מה שהשאיר כתמים חומים, ובגב ,גם היו לי פצעים קטנים שהתעסקתי איתם יתר על המידה ונשארו כתמים. מה ניתן לעשות בנידון? האם אפשר בכלל להעלימם?מה יכול לעזור?אילו מרקחות אולי אני יכולה ליצור בבית,אם בכלל?אני מאוד מיואשת.הבגדים שלי הפכו לרק כאלה שמכסים ולא כאלה שגורמים לי להרגיש טוב....האם יש אי שם פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בעיהה..
רונה01/10/2007הייי.....העור של עדין ורגיש מאוד כל שריטה שאני מקבלת הפנים ולאחר שהיא מתקלפת נהיה כתם...אני רוצה להיפטר ממנו אך אני לא יודעת איל...תעזרו לי בבקשה......שלכם יפה...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמי עור
לאור נהלל02/10/2007שמן דם המכבים או שמן רוז היפ עוזרים לטשטש צלקות בשימוש לטווח ארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת שנים מדלקות ויובשת21/09/2007
שלום רב,
מדובר על אזור מערכת המין (נרתיק, צוואר הרחם, יובש בפנים ובחוץ) כאשר כבר ניסיתי המון במסגרת הקונבנציונלי והאלטרנטיבי, למעשה עכשיו סיימתי טיפול נטורופתי של תפריט שהוריד למשך חודשיים כל גורמים מחמצנים כלשהם, וקיבלתי כדורי JARROWDOLPHILUS' CRANLIFE', אומגה 3 וכרגע גם אבץ וטיפות לשתייה.
כרגע הדבר שהכי מטריד אותי הוא היובש החיצוני ששוב התגבר ומגורה נורא כל האזור אדום ומקולף ואני מחפשת איזושהי משחה/תרופת סבתא שאולי לא שמעתי עליה.
לגבי כל השאר אני מניחה שהיה שיפור אבל מבחינת יחסי מין (כמעט תמיד מלווה בכאבים ויובש פתאומי באמצע) לא יצא לי לבדוק את זה בחודשים האחרונים כך שאני לא באמת יודעת מה המצב
האמיתי שם. אין לי עבר עשיר מאוד בפרטנרים והבעיות התחילו עוד לפני שקיימתי יחסי מין לראשונה
וכמובן התגברו בשנים האחרונות.
אני אשמח אם תוכלו לתרום לי במשהו ואני בטוחה שיש דרכים שעדיין לא שמעתי עליהם. (אשמח לקבל תגובה למייל שלי).
תודה רבה ושיהיה לנו המון בריאות וצום קל למי שצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ויובש
לאור נהלל21/09/2007אני יכולה רק לשער שזה אולי נובע מדלקת וגינאלית - וסטיבוליטיס, או וגיניסמוס (רגשי או פיזי) , יש רופאה שמטפלת בהצלחה רבה ספציפית בסיטואציה הזו , שמה ד"ר תפארת מרחובות, נסי 144.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה במיגרנהעליזה20/09/2007
היי,
האם רסקיו מתאים להקלה במיגרנה? כלום האם הוא לא מרחיב את מובילי הדם? ואם הוא לא עוזר מה יכול להקל מיד על הכאב ואובדן תחושה במקומות שונים בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מגרנות
איה הוד23/09/2007הי עליזה,
רסקיו רמדי מכילה 5 תמציות ונועדה לטפל במצבים של מתח- להרגעה, נגד לחץ נפשי, טראומה, שוק
פחד מאובדן שליטה, היסטריה וכדומה.
אם המגרנות שלך נובעות ממצבים אלו, הרסקיו יכולה להועיל לך רבות.
אך צריך לזכור שיש סיבות וגורמים שונים למגרנה, היא יכולה להיות על רקע הורמונלי (יש נשים שמקבלות מגרנה בסמוך למחזור), היא יכולה להיות אלרגיה למזון מסויים, לאורח חיים מסויים, לאי שתיית מים מספקת, על רקע בעיות במערכת עיכול כגון עצירות, או בעיה בחוליות עמוד שדרה צווארי ועוד.
הטיפול הוא בהתאם לגורם.
באופן כללי, רצוי להימנע ממזונות המכילים חומצה אמינית בשם טיראמין הגורמת לכאב ראש עקב העלאת לחץ הדם. טיראמין מצויה בקפאין, יין, חומרים משמרים, בשר, שוקולד, פרות הדר, בצל, חומץ, מאפים, חמאת בוטנים, גבינות ועוד. מזונות אלה ידועים כטריגרים לכאבי ראש ומגרנות.
ניתן להימנע מהם לחלוטין ובכל פעם להחזיר אחד מהם לתפריט ולאתר מי מהם גורם למגרנה להופיע. מומלץ לצרוך מזונות המכילים כמות גדולה של ויטמיני B ומגנזיום המרפה שרירים.
להימנע לחלוטין ממוצרי חלב ובשר ולהמעיט במתוקים.
כמה עצות טבעיות נוספות המקלות על הכאב:
בכאב חזק מאוד יש להקטין את זרימת הדם לראש על ידי טבילת כפות הרגליים בגיגית עם מים חמים והנחת קרח על העורף והמצח.
שיטה מסורתית מפורסמת נוספת היא הנחת פרוסות תפוחי אדמה על המצח והרקות ולהצמיד אותן לראש עם מטפחת.
משחת לימון וקינמון. מכינים עיסה של אבקת קינמון עם לימון סחוט ומורחים אותה על המצח למשך 20-40 דקות
ניתן להכין תערובת משמן מנטה ואקליפטוס ולעשות עיסוי על הרכות, העורף, מאחורי האוזניים והמצח. שמנים מומלצים נוספים הם שמן מיורן, שמן לבנדר ושמן לימון.
שתיית מים באופן כללי מאוד מקלה בכאבי ראש. יש אנשים שמים פושרים עושים להם טוב ויש כאלה שדווקא מים קרים מאוד עם קרח מקלים משמעותית.
שינה מספקת ובשעות קבועות. הימנעי משינה עד שעות בוקר מאוחרות.
הימנעי מאלכוהול ועישון.
חשוב: (בעיקר אם מקור הכאב אינו ידוע) - ערכי ניקוי רעלים! גשי לנטורופת לצורך התאמת טיפול לניקוי הגוף, המעי, הכבד, מערכת הדם, הלימפה והכליות מרעלים.
טיפול טבעי נגד עצירות, אם היא קיימת, הוא קריטי ביותר.
בהצלחה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתיעל20/09/2007
אני אמא לשלושה בנים ואני מאוד רוצה עכשיו בת- אם יש איזה שיטה או תרופה טבעית להביא בנות אני מאוד אשמח לקבל..
תודה- בת אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הי בת אל
איה הוד20/09/2007אני מאוד מבינה את מצבך :-)
לא ידוע לי על שיטה שכזאת.
באהבה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת מין הילוד
לאור נהלל21/09/2007יש כמה שיטות, אם תצליחי בעזרתן , זה יהיה נפלא :)
הרמב"ם טוען שאם הגבר מגיע לאורגזמה והאשה לא , תהיה בת.
כל זמן שהאשה לא מגיעה לאורגזמה רמת החומציות בנרתיק גבוהה וקשה לתאי זרע זכריים לשרוד , התאים הנקביים עמידים יותר. במקרה קראתי לא מזמן רשומה מצחיקה על תובנות מעניינות שקשורות לזה בבלוג באינטרנט : "אבו אל בנאת"
שיטה נוספת לקביעת מין הילוד היא על פי נוסחא הקשורה להתעברות בזמן מסויים , את יכולה לבדוק בעצמך אם היא עובדת, בדקי את תאריך ההתעברות של חברייך ושלך עם בנייך , זה הולך כך :
חודש ההתעברות + גיל האשה +3
תוצאה זוגית = בת , תוצאה אי זוגית = בן.
אני יודעת זה נשמע מגוחך :) , אבל בדקי על כל מי שאת מכירה , עד כה אלה שאני בדקתי, זה עובד ...
בהצלחה !
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין היילוד
יעל23/09/2007תודה...- אין כמוך רק בקשר להוספת החודש מדובר על אותו חודש שניכנסתי להריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
לאור נהלל23/09/2007החודש בו נכנסת להריון + הגיל בו נכנסת להריון + 3 .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
לילי10/10/2007החודש בו נכנסת להיריון = החודש בו התקיים הביוץ? או המחזור האחרון שהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים לבנותיעל20/09/2007
בוקר טוב לאור.
השיניים שלי נהיו צהובות אחרי שני לידות ואני מאוד רוצה להבהיר אותם תוך חודש בערך כי יש לי ארוע אני יודעת שזה מוגזם מבחינת הזמן אבל אולי יש משהו טבעי שיכול לעזור בזמן קצר.. תודה על העצות היעילות..
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
לאור נהלל20/09/2007אפשר לצחצח עם אבקת סודה לשתיה, או עם מלח ולימון (על המברשת במקום משחת שיניים) .
אם כי זה לא כל כך מומלץ כי זה שוחק את שכבת האמייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינה ביוםיעל20/09/2007
יש יל בעיה קטנה אני לא מצליחה אף פעם להרדם בשבת בצהרים אני לא שותה קפה משתדלת להיות עיפה וזה לא הולך אם יש איזה תרופה טבעית או רעיון אשמח לקבל
נ.ב. העצות שלך מאוד יעילות ועוזרות- תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב יעל תודה על הפירגון :)
לאור נהלל20/09/2007יש לי מליון דרכי בילוי לשבת בצהרים להציע לך במקום להעביר בשינה את היום הנפלא הזה
ויטליות וערנות הן סימן לבריאות תקינה, למה ל"תקן" מה שלא מקולקל ? :)
שנה נפלאה ושמחה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיית שינה
איה הוד23/09/2007הי יעל,
אני מסכימה לחלוטין עם לאור.
אך למקרה שאת באמת עייפה ולא מצילחה להרדם (ולא גורמת או יוצרת עייפות בכוונה על מנת להרדם) , נסי:
לשתות תה קמומיל / פסיפלורה,
לעשות נשימות ודמיון מודרך,
להקשיב למוסיקה מרגיעה - יש את הדיסקים של liquid MInd שאחד מהם מיועד למי שסובל מנדודי שינה וקשיי הרדמות. זה עוזר להכנס למוד של שינה נפלאה.
יש שאומרים לי שלראות טלויזיה או לפתור איזה תשבץ או לקרוא ספר במיטה עוזר להם להרדם.
הימנעי מחומרים ממריצים שנמצאים לא רק בקפה אלא גם בתה, שוקולד...
יש שמתקשים להרדם אם הבטן מלאה באוכל, אם את מנסה לישון אחרי ארוחה של שבת בצהריים - נסי לבדוק האם בטן מלאה היא זו המפריעה לך להרדם.
שינה היא דבר חשוב, קורים לנו הרבה דברים חשובים בשינה, אין להמעיט בה ואין להפריז בה.
שינה ערבה ומתוקה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ עשב חיטה/שעורהעדנה19/09/2007
אנו מגדלים ומכינים מיץ עשב חיטה/שעורה
מחזק את המערכת החיסונית
עשיר במרכיבים תזונתיים
לפרטים מייל[email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ עשב חיטה
חנן שטיינמן19/09/2007שמעתי שזה עושה פלאים. האם זה טוב גם לחולי סכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ עשב חיטה או שעורה
לאור נהלל19/09/2007גם אני שמעתי מכמה אנשים שזה עוזר להם ומייצב את רמת הסוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ עשב חיטה לחנן שטינמן
עדנה מינץ23/09/2007מיץ עשב החיטה ידוע כמוריד רמות סוכר בגלל רמות המינרלים הגבוהות שבו. הוא אנטי ויראלי, אנטי בקטריאלי, אנטי דלקתי (חיצונית ופנימית), עשיר באנזימים ובאנטי אוקסידנטים שלוחמים ברדיקלים חופשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מכינים את המיץ באופן עצמאי?
אלכס28/09/2007שלום,
איך מכינים את המיץ באופן עצמאי?
האם ניתן לקנות את החומרים ולהכין לבד? אשמח אם מישהו ימליץ על מקומות שאפשר לקנות בהם ועל צורת הכנה לבד בבית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להכין בבית
איה הוד29/09/2007"ניתן ורצוי לגדל את עשב החיטה לבד. כך אפשר הן לחסוך כסף והן לקבל תוצרת טריה של עשב חיטה תמיד כשרוצים".
[a href=http://www.articles.co.il/article/4743/גידול%20עשב%20חיטה id=link]כל הפרטים - כאן[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול עשב חיטה
לאור נהלל02/10/2007
להניח זרעי חיטה אורגנית בצלחת קרטון עליה הנחת אדמה בעובי של 1-2 ס"מ .
להשקות בוקר - ערב.
כשהחיטה מגיעה לגובה של כ- 15-20 ס"מ להעביר במטחנת בשר לקבלת המיץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)