מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עקב אכילסרותםק05/09/2009
אני בן 29 ואני פעיל ספורטיבית בצורה רצינית במשחק הכדורסל 15 שנה. לאחרונה החלו לכאוב לי מאד תוך כדי משחק וגם ביום שאחרי (במיוחד כשאני קם בבוקר) עקב האכילס בשני הרגליים.
רציתי לדעת מה עושים? האם אלו קרעים חלקיים/ דלקת הגיד הנ"ל? איך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיד אכילס
דניאל א. וייס05/09/2009צריך להקפיד מאוד על חימום לפני פעילות הגופנית
לענין מה האבחנה - אין ספק שאתצה חייב בדיקה פיזית. שמא יש מציחה של הגיד
קרע יתבטא בחוסר תקפוד או חוסר יכולת לתפקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעקב הרגלאלי03/09/2009
דר נכבד
הייתי מעוניין לקבל מידע על כאב בעקב כף הרגל בעיקר בזמן קימה מהמיטה ולעיתים גם בזמן הליכה.
אני סובל מסכרת משנת 2001
ומאזן. תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בעקב
דניאל א. וייס05/09/2009ייתכן שמדובר בדלקת בגיד במקופ חיבורו לעצם ו/ואו הת]פתחות של דורבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובשברכה31/08/2009
שלום
תמד סבלתי בעור יבש בקרסול, טיפלתי בכל סוגי הקרם ושום דבר לא עזר
לפעמים העור ממש נסדק, לפני כמה שבועות התחיל גירוי
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממליץ על פלקסיטול לכף הרגל
מאיה31/08/2009אני יכול להמליץ על משחה לכף הרגל של פלקסיטול.
משחה טיפולית מצויינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יובש
דניאל א. וייס01/09/2009עם ישנו גירוי ייתכן שיש גם ענין פטרייתי וייתכן שצריך גם טיפול פטרייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגל תחתונהדידי28/08/2009
מזה כמה חודשים יש לי כאבים חזקים ברגל התחתונה גם בגב הרגל וגם בצד החיצוני לאורך כף הרגל אני לא מסוגלת ללכת וגם במנוחה הכאבים חזקים .
בד"כ אני בחורה בריאה מעשנת ויש לי חוסר ב- B 12 .
מאוד מדאיג אותי הכאבים הבדיקות שלי בסדר נכנסתי קצת לפורומים יש אפשרות שמדובר בזרימת דם מהרגל? במידה ולא מה זה יכול להיות
תודה דידי
ד,א אני בת 42* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים
דניאל א. וייס30/08/2009שלום דידי
יכולים להיות מספר סיבות לכך ועל כן הייתי ממליץ על ביצוע דופלר כלי דם
להפסיק עישון,
מערב על ה- B12
וכן לבצע בדיקה ביומכנית שמא כל הבעיה היא מכנית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסולרינת26/08/2009
שלום רב
יש לי כאבים בקרסול .
האם זה דלקת?
האם עלי להפסיק את הפעילות הספורטיבית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי קרסןל
דניאל א. וייס30/08/2009לא כל כאב הור דלקת
שמא עשית תנועה מסויימת, נפלת? מעדת?מתחת גיד?
בקיצור, כדאי שתפני להבדק מאחר והאפשרויות רבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף רגלאבינועם26/08/2009
מזה כ- 4 חודשים ישנם כאבים בלתי נסבלים הדבר מתבטא בקושי לדרוך על כף הרגל הגעתי למצב של צליעה.
הכאבים במהלך כל שעות היום (ברגשה של מסמר תקןע) ובלילה בעת ניסיון קימה מהמיטה הדבר כרוך בסבל נוראי.
הייתי אצל אורתופד נתן לי לעשות צילום בצילום לא נראה שום דבר מיוחד.
קיבלתי זריקת קורטיזון השפיע לשבוע ימים בקושי והכאב חזר.
גם משככי כאבים שקיבלתי עוזרים לכמה שעות בלבד.
נשלחתי לפזיותרפיה אך שוב ללא הועיל.
יעצו לי לעשות מדרסים עשיתי אך אין הקלה.
נשלחתי למיפוי עצמות התשובה הרשמית בשבוע הבא, אבל האורתופד שעיין בדיסק של המיפוי לא ראה משהו חריג.
לעזרתך אודה כי המצב בלתי נסבל ופוגע ברמת התיפקוד בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי כף רגל
דניאל א. וייס30/08/2009ייתכן ומדובר בדקלת בכף הרקגל בעיקר בחיבור עם עצם העקב או אף תחילת הווצרות דוקבן
יש לבצע מדרסים ביומכניים אצל אנשי מקצוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מזוהם ברגלנועם24/08/2009
לפני שבועיים היו לי שני פצעים עם מוגלה בברך שמאל ועוד פצע עם מוגלה בברך ימין .. הפצעים התנפחו ( האיזור לא היה חם ) והיה אדום וכאשר נגעתי זה כאב מאוד והיה לי קשה ללכת .. אז, הוצאתי את כל המוגלה משלושת הפצעים ועכשיו כבר אין לי כלום .. עכשיו עוד פעם יש לי עוד פצע עם מוגלה בברך ימין ובברך שמאל .. האם תוכל לנסות להבין מה זה הפצעים האלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצע מזוהם
דניאל א. וייס30/08/2009הרבה מידע אין בדבריך, ולכן נכון היה שרופא יראה אותך וישמע את כל הרגע הרפואי ואורחות חייך שלך על מנת לקבל תמונת מצב שעל פיו ניתן יהיה לאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע 4 קצרה בכף רגל ימיןנעם ראובן24/08/2009
האם אפשר להאריך ? (לדעתי 1.5 ס"מ).
כמה זמן אישפוז ?
יש בעיות או דברים מיוחדים אחרי טיפול כזה ?
היו בעבר טיפולים כאילו ? נשאר סימני ניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הארכת בוהן
דניאל א. וייס30/08/2009ברופן כללי - יש מנתחים המאריכים זאת.
האם זה הכרחי? איזה עצם היר הקצרה? - לצורך כך יש לראות צילום רנטגן, לשמוע ולראות את הרקע הרפואי שלך ובהתאם להחליט על הטיפול וכמובן אם הכרחי ונצרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי עושה אבחון רפואי לציפורן חודרניתשי24/08/2009
אם יש חשש לציפורן חודרנית, אל מי לגשת לקבלת עזרה רפואית, זאת על-מנת לקבוע אם אכן מדובר בציפורן חודרנית או בבעיה אחרת, ולקבוע את הטיפול.
שי
מי מאבחן ציפורן חודרנית
דניאל א. וייס30/08/2009פודיאטור או כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות פטישדודי24/08/2009
יש לי אצבעות פטיש ויש לי מדרסים עם הגבהה שאני מחדש כל שנה.
מזה מספר חודשים אני רץ 10 ק"מ 3-4 פעמים בשבוע.
מרגע שהתחלתי להתאמן התחלתי לסבול מעור קשה בכף הרגל עם כאבים.
כנראה שחטפתי גם שבר הליכה, לאחר מכן הנמכתי עבודה למשך כחודש.
החלפתי את המדרסים למדרסים עם הגבהה גדולה יותר ועכשיו אני רץ ללא בעיות מיוחדות, מלבד העור הקשה שממשיך ולא מוותר למרות שאני מורח יו-לקטין כל הזמן, אבל בגלל מריחת המשחה זה לא ברמה בלתי נסבלת.
האם להמשיך לרוץ בחוץ על אספלט או לוותר ולעבור להליכון בחדר כושר ? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אצבעות פטיש
דניאל א. וייס30/08/2009מדבריך נשמע שהמדרסים שלך לא נותנים מענה נכום לפ]יזור עומשי המשקל שלך על כף הרגל. כי אילו עשו זאת נכונה לא היה מתוצר עור קשה.
עבור בדיקה ביומכנית ובהתאם עשה מדרסים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורנייםגיל24/08/2009
אני סובלת כבר שנים מפטרת בציפורני בהונות כפות הרגליים.
טיפול מקומי בתרופה שנתן לי רופא עור לא עזר.
האם עלי לפנות לטיפול נוסף לפודיאטור או לרופא עור? מי יכול להמליץ על טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרת הציפורניים
דניאל א. וייס30/08/2009כדאי לפנות לפודיאטור או לדרמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עצם בולטת בכף רגלשמרית24/08/2009
בוקר טוב,
הבנתי שיש ניתוח חדשני בהרדמה מקומית ללא ברזלים ומסמרים להסרת עצם בולטת בכף רגל ,
היכן מבצעים את הניתוח ? ואיזה רופאים מבצעים אותו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצם בולטת
דניאל א. וייס30/08/2009שיטת ה- Key Hole surgery אינה חדשה ויש פודיאטורים שעושים זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת ויראלית בכף הרגלהלל20/08/2009
שלום,
יש לי יבלת וירלית בכף הרגל כבר קרוב לעשר שנים
ניסיתי טיפול בחנקן אבל הפסקתי אחרי הפעם השלישית, מאחר וזה בכף הרגל(בסוליה) ואחרי ששורפים בחנקן אני ממש לא יכול ללכת הרגל בלי לצלוע למשך 10 ימים.
שאלותיי הן:
האם חייבים להסיר את היבלת?
האם יש דרך כואבת פחות או לפחות זמן? נראה לי שהסיבה שזה כואב כל כך זה בגלל שכאשר מרססים את החנקן זה מתפזר גם על האזור שמחוץ ליבלת.
יבלת ויראלית
דניאל א. וייס21/08/2009אני מתפלא לשמוע על המצאות של יבלת ויראלית כ"כ הרבה שנים.
על כן אני מציע לברר אם אכן זאת יבלת ויראלית ובהתאם הטיפול
בכל אופן הטיעפול לא צריך להכאיב (לפחות לא כמו שתארת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ארטרוטים במפרק MTP 1שיפרה19/08/2009
ד"ר וייס שלום רב,
בתוצאות בדיקת רנטגן לכף הרגל, התגלו הממצאים של שינויים ארטרוטים במפרק MTP 1 ו-ססמוידים בולטים בסמוך לראש ה-1MTT.
האם אלו בעיות שניתן לטפל בהן? אני סובלת מכאבים בכף הרגל בעת שאני דורכת עליה, בעיקר בשעות הערב.
אהיה אסירת תודה לתשובה, אני מאוד מודאגת מן העניין.
בברכה,
שיפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארטרוטיים
דניאל א. וייס19/08/2009שלום רב
הבעיות שציינת די נפוצות ואכן עיקר הטיפול הוא בהסרת הכאב.
אין ממה לדאוג, צריך רק לטפל נכון עם הנעלה ומדרסים נכונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוסגדעון19/08/2009
שלום,
אחי סובל מפלטפוס והוא נמצא בפנימייה צבאית והולך הרבה עם נעליים צבאיות והשאלה שלי היא האם מדרסים צריך לשים רק בנעליים צבאיות או גם בנעלי ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדרסים=כל הזמן
דניאל א. וייס19/08/2009מדרסים הנם אביזר שיש ללכת איתו כל הזמן ובכל פעילות (כמו שמשקפיים יש להרכיב על מנת לראות , כך מדרסים ברגליים)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)