מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בעיות בבת אחת ברגליםבנדנה18/06/2009
שלום אני בת 42 ואף פעם לא סבלתי מבעיות עור או כאבי רגלים , לאחרונה התחלתי לסבול מכאבי רגליים שמתבטא בכך שהכול הליכה או דריכה מלוואה בכאבי תופת , חשבתי שזה נעלים וקניתי נעלי טבע נאות אולם כלום , התחילו לי פצעים קטנים שלאט לאט נפתחים ואז יש קילופים הלכתי לרופא עור ונתן לי משחה ל יובש, עכשיו התחילו יבלות שאחר כך הופכות לשלפוחיות מלאות מים וזה לא מאפשר לי בכלל לדרוך על הרגלים , איפה להתחיל לבדוק מה זה ו לאן כדאי קודם ללכת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה ברגל אחת
דניאל א. וייס21/06/2009יכלים להיות מספר גורמים לבעיה
כשרי שמומחה כף רגל יראה זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואבאלון17/06/2009
שלום רב
מזה כמה שבועות מציק לי כאב, הממוקד בעקב שמאל. הכאב מורגש בעיקר בהליכה או עמידה כמובן. הייתי רוצה להאמין שהמדרסים המשוכללים שברשותי כבר זמן רב ימנעו כאבים כאלה. אך מסתבר שלא. מה באפשרותי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבהרה?
דניאל א. וייס21/06/2009מה זה מדרס משוכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*
אלון21/06/2009הכוונה למדרס שעלותו כמעט 2000 ש"ח. עשוי מחומר שחור כלשהו ששכחתי את שמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף חוזר ושלפוחית דחוף-תודהנירית17/06/2009
שלום רב,
חודשיים לאחר לידה ראשונה, אני מנסה לחזור למימדי המקוריים ע"י הליכה מהירה במורדות הכרמל כפי שנהגתי בטרם ההריון. בפעם הראשונה שעשיתי זאת עם גרביים כנראה לא מספיק עבים נוצר לי שפשוף באחורית כפות הרגליים שהפך תוך יום לפצע פתוח ואז שלפוחית.המתנתי שלושה שבועות להחלמה, קניתי גרבי ספורט מיוחדים (עבים יותר מאחורה) והיום שוב קרתה אותה תופעה :(
אני נואשת ולחוצה לשוב להליכות, מגיל קטן זה קורה לי בנעל חדשה אך לאחר האיחוי הכול בסדר..הפעם זו נעל ישנה (סאקוני), גרב עבה ולאחר שהתאחה.אשמח לכל עצה/טיפ פרט להסרת כף הרגל :)
תודה ענקית מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שפשוף
דניאל א. וייס21/06/2009נראה שיש צורך לקשור את הנעל היטב לרגל כי נוצרת שם חיכוך בין הרגל לנעל וזה גורם לבעיה
בהצלחה
אם לא יועיל צרי קשר
אגב, המון מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וייס
נירית21/06/2009ראשית תודה ענקית על התגובה ותשומת הלב.
האמת שאני די מקפידה לקשור חזק.שמעתי שיש פלסטר מיוחד במכונים אורטופדים למנעת חיכוך, האם לדעתך זה עשוי להועיל במקרה שלי? (והאם לכל הליכה יש לרכוש פלסטר נפרד) או שמא הוא רק יהווה חוצץ ויזיק? שוב תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת וירלית בבוהן רגל ימיןאלה15/06/2009
יש לי יבלת עם שורש בבוהן הרגל במשך עשרות שנים, לפני 20 שנה כירורג ניתח את הבוהן והוציא את היבלת, אולם היא צמחה מחדש. מאז לא טיפלתי בה אלא "גילחתי" בכל פעם את העור הקשה שהיא יצרה ועכשיו אני רוצה לטפל בזה באופן יסודי, כי היבלת מאד מציקה לי.
למי הכי יעיל לפנות? לרופא פודיאטר או לרופא עור? והאם יש סיכוי טוב להיפטר מהנגע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלות
דניאל א. וייס16/06/2009יבלת עור קשה היא אינה בהכרח יבלת ויראלית.
לרוב יבלת נוצרת כתוצאה מחיכוך ולכן היא גדלה. צריך להסיר את העור הקשה ובנוסף למנוע את היווצרותה מחדש דהיינו לראות מה גורם לחיכןך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ליבלת בבוהן
אלה16/06/2009אכן, היבלת בבוהן הרגל היא עם שורש, שטופל לפני הרבה שנים ע"י כירורג במרפאה ברמת גן, הרופא "חפר" בבוהן והוציא 2 שורשים (שנראו כמו גרגרי אורז), ואחרי כחודש ימים זה צמח מחדש.
וכן, יש עור קשה מעל היבלת מדי פעם, אולי זה כתוצאה מלחיצה בהליכה על הבוהן.
השאלה שלי היתה למי עדיף לפנות כדי לפתור בעיה זו ? לרופא פודיאטר או לרופא עור?
מודה מאד על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות ויראליותbos15/06/2009
בכף רגלי ישנן מזה זמן רב יבלות ויראליות טיפול במשחה (סליקרן) לא עזר, וכבר מעל חצי שנה מדי חודש אני צורבת אותן (אצל רופא עור) בחנקן נוזלי טיפול שלא די בכף שגורם לי כאב רב גם אינו עוזר כמעט בכלל.
האם יש דרך אחרת לפתרון הבעיה שהולכת וגדלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לקבלת תשובה לשאלתי מלפני חודש
bos15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יבלות
דניאל א. וייס16/07/2009אם אכן זו יבלת ויראלית יש לשקול טיפול מקומי אחר ע"י פודיאטור ו/אן טיפול בלייזר כירורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים שם המישתמש שלי מהווה בעיה??למהיצחק14/06/2009
אני לא מקבל תשובה כלשהיא השאלה היא רצינית ואני סובל מאוד מדובר על התכווצות האצבעות כלפי הריצפה מה זו התופעה הזו,? יש לה שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התכווצות
דניאל א. וייס14/06/2009צר לי שלא ראיתי את שאלתך
ייתכן ומדובר ב- retracted toes ישנן מספר סיבות להתרחשותם ולכן יש לראות כל מקרה לגופו
אני ממליץ לברר את שורש הבעיה ובמקביל לשקול אביזר מסילידון שירים את הבהונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומה בכף הרגל כואבת לדריכהדניאל א. וייס10/06/2009
באולטראסאונד רקמות רכות בכף הרגל,הודגם נגע סולידי היפו אקוגני ללא זרימת דם, באזור הפלנטרי תת - עורי.יתכן פיברומה !!. המקום מאד כואב בדריכה. מה עושים במצב כזה, ובמה למעשה מדובר ??? האם זקוקים לניתוח? האם זה יכול להיות חלילה ממאיר??
אודה על תשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיברומה
דניאל א. וייס11/06/2009ייתכן שזו פיברומה אולם ייתכן שמדובר ביבלת תת עורית גם כן
פיברומה נחשב לגידול שפיר
ויש מקרים בהם יש צורך להסיר את הגידול.
חזרי למי שהפנה אותך לאולטראסרונד ופעלי לפי הנחיותיו או לחילופין פני למרפאת כף רגל קרובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורנייםקרן10/06/2009
שלום
אני סובלת כמה כמה שנים מפטרת בציפורני הרגליים (לא בכולן). אני מטופלת בתמיסת אגיספור (פעמיים ביום). לאחר כשנה וחצי של טיפול ציפורן אחת החלימה לגמרי והשניה לא (אפילו אין שיפור). שמעתי ששמן עץ התה מאוד עוזר. מה משך טיפול עם שמן הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמן עץ התה
דניאל א. וייס11/06/2009משך טיפול בפטרת תלוי בחומרת הפטרת, מיקומה , עובייה של הציפורן וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בין אצבעות הרגלייםשואלת09/06/2009
שלום,
אני בת 36. כבר הרבה שנים יש לי עור יבש וקשקשי בין אצבעות הרגליים. זה לא כואב אבל סתם לא נעים ללכת עם סנדלים ככה.
נראה לי גם שיש לי פטריה בציפורן של הבוהן של רגל שמאל (בצד).
האם אתה יכול להמליץ על טיפול כלשהו?
תודה
פטריה ויבלת
דניאל א. וייס11/06/2009יש להסיר את היבלת ולשים חוצץ בין הבהונות על מנת שלא יגדל מחדש
לגבי פטרת יש הרבה טיפולים - לאחר אבחון נכון יש לקבל טיפול מתאים ולהתמיד בו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע עקומהשגיא08/06/2009
האצבע שלי ברגל,ליד הבוהן , עקומה קצת לצד ההפוך מהבוהן (לא כואב או משהו).. איך אני יכול ליישר אותה?
בוהן עקומה
דניאל א. וייס11/06/2009עוקם מיישרים ע"י פטיש ואזמל
יש אבל לטפל שלא יחמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מתקלף בכפות הרגליםmazal08/06/2009
אני מרבה לטפח את עור כף הרגל ובכל זאת העור מתקלף ללא הרף,
על האצבעות, אזור העקב ובמקומות נוספים בכף הרגל.
האם עלי להמנע מתכשירים מסוימים, או לחילופין להשתמש בתכשירים מסוימים
האם מצב זה קשור לתזונה ?
אנא עצתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קילופי עור
דניאל א. וייס11/06/2009לפעמים שימוש שתכשיר מסויים יכול לגרום לקילופי עור חוזרים ונשנים על כן מומלץ שפודירטוא, כירופוד או רופאעור יאבחן את סוג העור ובהתאם יוכלו להמליץ על הטוב ביותר עבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת באצבעותיוגב07/06/2009
שלום יש לי בשני כפות הרגלים על הבוהן ועל האצבע לידה מן בליטה בצבע חום עור קשה ויבש נראה כמו יבלת
רציתי לשאול הפלסטרים עם החומצה הסיצאלית יכול לעזור? ואם כן איך משתמשים בהם.? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלות
דניאל א. וייס08/06/2009יש להזהר עם הפלסטרים עם החומצה הסליסיליתהיות והם גם עלולים לצרוב את העור סביב היבלת. מומלץ להסירה אצל מומחה וכמובן לוודא הגורם לבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרניתאלה07/06/2009
שלום,
בני בן שמונה חודשים, מגיל חודשיים יש לו ציפורן חודרנית על שני הבוהונות ברגליים (עוד לפני שהתחלתי לגזור לו ציפורניים). אני מקפידה לגזור ישר ולא לגעת בפינות ומורחת בפולידין. האיזור לא כואב אבל מאוד נפוח ואדום.יש לנו נטייה משפחתית לציפורן חודרנית. מה ההמלצה לגבי הטיפול בתינוק? האם יש צורך בהתערבות כירורגית עכשיו כדי למנוע בעיות בעתיד? אני חוששת שכשהוא יתחיל ללכת זה עלול להכאוב ולהפריע לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפורן חודרנית
דניאל א. וייס08/06/2009שלום רב
איני חושב שיש צורך כאגע בהתערבות כירורגית
ייתכן שכדאי שהציפורניים תגזזנה פעם אחת ע"י פודיאטור על מנת שידריך כיצד נכון יותר לעשות זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על פודיאטור
אלה08/06/2009שוב שלום,
תוכל בבקשה להמליץ על פודיאטור באיזור הצפון, והאם כל פודיאטור יסכים לטפל בתינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טפול
דניאל א. וייס11/06/2009אני מבין שטופלתם כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד תחושה בשתי כפות הרגליים.אלונה07/06/2009
אני בסביבות גיל 40 , בחודשים האחרונים הולכת ופוחתת התחושה בשתי כפות הרגליים.
יש לי פלטפוס מזה שנים. ותמיד סובלת מקור בכפות הרגליים.
בבדיקות דם שערכתי לא נמצאה אינדיקציה לסכרת.
מודאגת מקשר אפשרי בין התחושה המתוארת לבין בעיות לב, שכן , אבי נפטר מאוטם שריר הלב
בגיל צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר תחושה
דניאל א. וייס08/06/2009ממליץ לבקש לעשות בדיקת EMG להולכה עצבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל חמשת האצבעות בכף הרגל מתקפלות ליאיש עים אוטו07/06/2009
כלפי הריצפה וזה גורם לי לכאבים כשאני דורך על הרגל הזו האים יש שם לבעיה הזו? ואים כן אז מה הפיתרון?, לידיעה רגל שמאל שלי פגועה ואני סובל מכאבי גב קשים ומהיצרות ע.ש ומהלך בעזרת קביים לשם ייצובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל הסבר לתופעה , בבקשה
יצחק07/06/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל מענה כלשהו
יצחק20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקפלות בהונות
דניאל א. וייס20/07/2009מאחר ומצבך הקליני לא ברור (ואיני בטוח שכאן המקום לעשות את הברור הזה) לא ניתן להסביר כיצד התופעה הזאת מתרחשת אצלך באופן ספציפי
אומר שיכולים להיות לכך צדדים ניורולוגים ו/או מכניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)