מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- יבלת שהסתבכהשרון28/07/2009
שלום,
לבעלי יש יבלת כבר קרוב ל15 שנים בכף הרגל.
בשנים האחרונות יצא לו לבקר אצל רופא עור- שהוא היה צורב את היבלת וכמובן היא הייתה צומחת בחזרה. לפני כמה ימים, בעלי ביקר אצל רופא חדש, והוא צרב את היבלת בצורה קצת יותר עמוקה כנראה ומה שקרה זה שכעבור יומיים המקום התנפח בצורה מאוד מפחידה (התנפח- התמלא דם כהה) ואפשר לתאר את זה כאילו תקוע לו חצי כדור שחור בכף רגע (סליחה על הגועל). היום היינו שוב אצל שרופא- שהוא ממש לא התרגש ופצע קצת את ה"כדור" והוציא קצת מהדם וכשזה לקח קצת זמן, ביקש מבעלי להמשיך לחתוך לבדו ו"לסחוט" את הדם. (שוב מצטערת על הגועל) וכמובן אמר שאם נראה שאחרי כמה זמן המקום מזדהם- לקחת משחה אנטיביוטית. השאלה שלי היא כזו: האם זה תקין שצריבת יבלת תגרום לדבר שזה? האם באמת בעלי צריך להתמודד לבדו עם טיפול היבלת ופתיחת העור וכו'? הוא עשה זאת כבר כמה פעים אצל רופא עור וזה פשוט הלך והסתבך! וכמובן הוא לא יגיע איזה שבועייםן לעבודה...(ולא הם לא מתחשבים)
מה עושים? הייתי מצרפת תמונה של ה"כדור" שצמח לו, אבל זה פשוט מגעיל מידי... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלת
דניאל א. וייס30/07/2009שלום שרון
יהחת שחוזרת על עצמה כנראה שאינה כלל יבלת ויראלית בעבורה עושים כל מיני טיפולים מורכבים. וייתכן ומדובר ביבלת של עור קשה.
איני חושב שעליו להתעסק עם זה כלל וכדאי שלאחר 15 שנה יטופל פעם אחת בצורה כזו שהבעיה תפתר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מכאבים ברגל שמאל ביןסוזנה26/07/2009
המסרק השני לשלישי וכן בברך.
זה חוזר כל כמה חודשים (בעיקר בכף רגל)
בעבר הזריקו לי קורטיזון. הרופא הנוכחי אומר שלא מזריקים קורטוזיון באזור זה
וכן לא בברך.
הכאבים לפעמים כל כך קשים שאני מזמינה רופא שמזריק לי וולטרן.
נאמר לי שזה בעעת מורוטון.
בקשה, אמור לי מה דעתך
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
MORTON'S
דניאל א. וייס26/07/2009כדי לאבחן בעיית מורטון יש לבצע בדיקה ידנית שנקראת MOLDER CLICK שאותו מבצע פודיאטור
או אורטופד
יש גבול למספר זריקית של סטרואידים שניתן להזריק על כן יש לשקול טיפול באמצעות מדרסים עם מפריד בין ראשי המטטרסלים , ו/או SHOCK THERAPY, וכמובן יש תמיד להקפיד על הנעלה פחות לוחצת.
במקרים קיצוניים שוקלים ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת פנימית בכף הרגלמיץ פטל26/07/2009
לפני כמה שנים נתקע לי מסמר בכף הרגל, מאז נשארה לי צלקת פנימית (לדברי אורטופד) שגורמת לי לכאבים רבים בעת דריכה. האם ניתן לפתור את הבעיה ע"י פודיאטור? (יש לי בעיה דומה גם ברגל השניה אך היא פחות חמורה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקת פנימית
דניאל א. וייס26/07/2009יהיה צורך לשקול אם אכן יש מה לעשות מבחינה כירורגית או שמא לפתור את בעיית הכאב והאי נוחות באמצעות מדרסים ביומכניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחה לא טובה בציפורני הרגלטל24/07/2009
לפני כמה חודשים התקלפה לי חתיכה מהציפורן ברגל שמאל בשתי אצבעות. תלשתי את הקילוף, ומאז הציפורניים צומחות בצורה מעוותת כלפי מעלה ולא לאורך. כל דבר שניסיתי לא עוזר והן צומחות בצורה לא אסתטית ומכוערת. האם יש קשר לפטרת ציפורניים והאם ניתן לעקור אותן כדי שיצמחו מחדש כמו שצריך? איזה רופא מטפל בדברים האלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צמיחה
דניאל א. וייס26/07/2009ייתכן קשר לפטרת הציפורניים , אולם לא בהכרח - בכל אופן ייתכן טיפול אחר ללא צורך בעקירת הציפורניים. פודיאטור או רופא עור יוכלו לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסיםעדן24/07/2009
שלום, בחודשים האחרונים עשיתי מדרסים בהתאמה אישית. המידות נלקחו בגבס ואין ספק שהם מותאמים לגמרי למבנה כף הרגל שלי.
העניין הוא שהנושא הזה מאוד לא ברור- איזה מדרסים מחזיקים יותר.
כל מדרסן יגיד שהמדרסים שלו מחזיקים שנים אבל איך אני יכולה לדעת את זה?
סתם בשביל ההתעניינות הלכתי למכון אחר כדי לראות מה הבדלי המחירים ואם "אכלתי אותה" וגיליתי שיש מדרסים קשיחים שעשויים גרפיט שעולים בערך כמו המדרסים האחרים שעשיתי.
בעל המכון השני הסביר לי שהמדרסים שעשיתי לא טובים כי הם עשויים מחומר דחיס.
עכשיו, אחרי שהוצאתי 2600 על מדרסים (לנעליים סגורות ולסנדלים בנפרד) אני מאוד מבולבלת ומאוד מבואסת. יכול להיות שלא יחזיקו לי יותר משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדרסים
דניאל א. וייס26/07/2009מדרסים אכן נושא כאוב למדי, ולצערי אין בקרה על נושא המדרסים והמדרסנים
אולם כלל ברזל זה לברר מי הוא אותו בעל מלאכה, ובעיקר מה הכשרתו המקצועית.
ראי תשובות קודמות שלי בנושא-ישנם שני סוגי מדרסים - מייצבים (קשיחים) ומרפדים.יש להתאים את זוג המדרס לפונקציה שאותו עליו לשאת ומדרסים מייצבים טובים צריכים להחזיק מעמד שנים רבות .
מדרסים מרפדים מתבלים מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצאתי טיפול יעיל בפטרייה בציפורנייםשני23/07/2009
אני פדיקוריסטית במיקצועי ובגלל בעיה אישית של פטרייה בציפורניים החלטתי לחפש דרך להיפטר מזה , ניסיתי טיפות, לק,מישחות של הפארמים ,כדורים ובקיצור מה לא
עד שהגיע אלי משווק מוצרים לפדיקורסטיות שבין היתר משווק מוצרים שקשורים לפצעים קשיי ריפוי כגון: יבלות,פטריות בעור ובציפורניים, ציפורן חודרנית, אגזמה ועוד.., המוצרים שלו הומאופתים וללא תופעות לוואי (עם הכדורים שלקחתי היו לי תופעות לוואי ולכן הפסקתי) ואפילו מתאימים לסוכרתיים, מדובר בערכה עם שתי מישחות האחת לבוקר- זוהי תירכובת פילינג שמלבינה ומפוררת את הציפורן הנגועה, ומישחת הערב - מישחה הומאופטית שמטפלת בפטרייה עצמה שמיתחת לציפורן, כבר אחרי שבועיים רואים שינוי בגוון הציפורן מה שמעיד על פעולת המישחות, תוצאות יש בין 3 חודשים עד חצי שנה כמובן בהתאם לצמיחתה של הציפורן הבריאה, אני חייבת לציין שאני ממליצה לכל אחד ואחת מכיוון שאני חוויתי את התוצאה על עצמי ואני ראיתי ציפורניים במצב קשה אצל לקוחותיי שלא מפסיקים לפרגן לי בגלל שסוף סוף נפטרו
מזה ( חלקם גם סבלו מכאבים בציפורן) אני ממליצה בחום אך אל תיטעה אתה תהיה חייב להתמיד על מנת להיפטר מהפטרייה העקשנית.
מקווה שעזרתי,יום טוב
מציאת טיפול
דניאל א. וייס26/07/2009בפורום - רפואי - זה אין מקום לתת המלצות גורפות לטיפולים שונים מכיוון שלכל אחד בעיותיו הוא ומאידך לא לכל אחד זה מתאים ויעיל במידה שווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לקבל פרטים?
Lony02/08/2009אני משארת שלא ניתן לפרסם פרטים מסחריים כאן. אשמח לקבל פרטים נוספים:
q12p09zm@gm מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבוהןרינת22/07/2009
24
לאחר שכמעט נפלתי החלו כאבים בבוהן
כעת כעבור מס' שעות עדיין יש כאב
האזור לא נפוח , או אדום ונראה רגיל
הכאב בהליכה בלבד , במנוחה אין כאב
כאבים בבוהן
דניאל א. וייס26/07/2009יש לבצע קומפרסים במקום. ולהמנע מנעליים סגורות
אם תןך שבוע לא יחלפו הכאבים כדאי שתפנה להתייעצות עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע קצרה האם ניתן להאריכה?אתי22/07/2009
דוקטור שלום,
רציתי לדעת האם ניתן להאריך עצם המסרק? בכף רגלי הימנית יש את האצבע שליד הזרת שהיא יותר קטנה מהזרת. האם ניתן להאריכה? לאחרונה שמתי לב שגם לבתי בת ה6 האצבע שליד הזרת שונה מהאצבע שברגל השניה. האם זה תורשתי?אני פשוט מתביישת מה אפשר לעשות?
בבקשה תעזור לי.
תודה.
מעניין אותי לדעת האם אתה מכיר עוד מקרים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בשתי כפות הרגליים בו זמנית
שמר חוה26/07/2009hallus vagus
האים ישנם רופאים מטעם קופות החולים שמנתחים את הניתוח נזה בו זמנית בשתי כפות הרגליים בבת אחת
נדמה לי בשיטת לייזר
אני מקוה לקבל תקובה בהקדם
בתודה מראש ובברכה
שמר חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוח בו זמנית בכפות הרגליים
דניאל א. וייס26/07/2009יש הממליצים לעשות כל רגל בנפרד -מאחר ולא ברור על איזו לדדות קודם :-)
כדאי לברר עם הרופא המנתח שאיתו תתיעצי בנוגע לניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מטטרסל קצר?
דניאל א. וייס26/07/2009אכן נתקלתי במקרים דומים לאלו - ואכן לרוב זה תורשתי.
כדי לתת לך תשובה מפורטת צריך לראות את הצילומים ואת הרגל.
ישנו מנתח בארה"ב שמתמחה ב"הארכת" עצמות.השאלה היא אם אכן מצדיק את כל ההשלעות הניתוחיות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגלאיילת22/07/2009
אני סובלת מכאבים באמצע כף הרגל וקצת לכיוון העקב ,הייתי אצל רופא פידאטרי בניו יורק והוא נתן לי הבחנה של Heelspurs או יותר נכון Plantar Fasciitis
שאלתי היא האם ההבחנה בעברית היא דורבנים בכף הרגל? ואם לא האם ניתן לתרגם זאת להבחנה אחרת בעברית? המון תודה איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים
דניאל א. וייס26/07/2009Heel Spur זהו דורבן.
PLANTAR FASCCITIS זאת דלקת של הרצועה התחתונה בכף הרגל
ייתכן שיש שילוב בין השניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בכף הרגלקארין22/07/2009
שלום יש לי פטריות בצפורניים ברגליים והתחלתי לשים שמן עץ התה ולמרוח טלק ע"מ למנוע הזעה ברגליים , אך ביומיים האחרונים אני חשה גרוד מטריד בכף הרגל, מה לעשות ? איך לטפל? האם זה קשור לשמן עץ התה?
גרד
דניאל א. וייס26/07/2009יש לקבל אבחון נכון של הבעיה ולאחר מכן לטפל נכון.
ייתכן שפתחת גירוי לשמן ו/או לטלק או שהטיפול לא שייך לבעיה שיש לך
על כן כדאי שתפסיקי את הטיפול
ופני לרופא עור או פודיאטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד פדיקור רפואי-מישיכול לעזור..אילנה22/07/2009
שלום,שמי אילנה ואני מעוננית ללמוד פדיקור רפואי אבל לא בכל בתי הספר שם מלמדים פדיקור מניקור גבות שערות וכו'.. אני מעוננית ללמוד רק פדיקור רפואי בצורה רצינית.מישהו מכיר מקום כזה?
תודה רבה לכל הממליצים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לימודים
דניאל א. וייס26/07/2009אין מקום בו ניתן ללמוד פדיקור רפואי. זהו תחום שאינו קיים
ניתן ללמוד פודיאטריה וכרגע רק בחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בכף הרגלדנית22/07/2009
שלום ,
שמי דנית ואני בת 16 .
אני מרגישה קצת ליפני הזרת בצד העצם שזזה זז לבד מעין רירושים כאלה מזה אומר האם צריך ללכת לבדיקה ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשרושים ?
דניאל א. וייס26/07/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת שפשוף באצבע הרגלשירי ס.20/07/2009
שלום,
אני סובלת מזה שנים מיבלת שפשוף שנוצרה על אצבע רגלי הנמצאת על יד הבוהן וקצת ארוכה ממנו, וזאת כתוצאה מלחץ של הנעל על האצבע הזו. היבלת אינה כואבת ואינה דלקתית, צורתה עגולה והעור מעובה, הבעיה מפריעה לי מבחינה אסטתית שכן אני נמנעת ללבוש נעלים פתוחות החושפות את האצבע. האם יש פתרון לבעיה זו, למי יש לפנות, אודה לתשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלות
דניאל א. וייס20/07/2009בעיה זו נוצרת לרוב מחיכוך בתוך נעליים צרות או רדודות - על כן יש להמנע מנעליים מהסוגים האלה שגורמים להווצרו של החיכוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוהן רדומה כמעט חודש ימים...נתי20/07/2009
היי
רציתי לדעת מה יכול לגרום לבוהן להרדם באופן מוחלט לתקופה אורכה,
ולאחר חודש ימים פתאום כל הציפורן מכוסה בפטריה.
יכול להיות שהפטריה גדלה בבשר לפני הציפורן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוהן רדומה
דניאל א. וייס26/07/2009בוהן יכולה להרדם מלחץ של נעל שלא מותאמת נכונה
אין קשר לפטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי דורבן בכף הרגל?שירן19/07/2009
שלום שמי שירן, אני סובלת מיזה שנתיים בכף רגל שמאל מכאבים נקודתיתים באזור העקב/קרסול.
באזרחות שלי בדק אותי אורטופד נתן לי טיפול פיזיתורפי ומדרסיי סילוקין נקודה כחולה.
הפיזיתורפיה הקלה עליי אך לאחר זמן מה שסימתי את הטיפולים זה חזר לי.
כיום אני חיילת מאז הטירונות שלי אני סובלת מכאבי תופת ועד שזה הגיע למצב שאני נעזרת בקביים ואף לפעמים לא הולכת על הרגל. עשו לי צילום רנטגן, אולוטרסאונד וE.M.G שלושתם תקינים ויש לי נפיחות ברגל בנוסף.
בדקתי באינטרנט על הדורבן והממצאים מאוד דומים למה שאני עוברת.
האם יש לי דורבן ברגל ואיך אפשר לאפיין אם כן?
אודה לך מאוד אם תענה על שאלתי.
תודה מראש שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דורבן
דניאל א. וייס19/07/2009שלום שירן
יש לציין שיש הבדל גדול בין עקב לקרסול . מפרוט שאלתך אני מסיק שכוונתך לעקב. בכל מקרה מומלץ להבדק .
מפאת גילך הצעיר, סביר להניח שזו אולי דלקת מקומית במקום חיבור הפסיה (רצועת כף הרגל) לעצם הקלקנאוס. לכן כנראה באמצעות מדרסים ביומכניים יוכלו לפתר את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)