מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מיפוי עצמות לכפות הרגלייםם.תמיר19/10/2009
ד"ר שלום.
לפני כשנה התחילו לי כאבים ב2 העקבים בכפות הרגליים. בזמנו הייתי אצל אורטופד רגיל אשר שלח אותי לעשות מדרסי גבס. לאחר מ"ס חודשים אשר במהלכם הכאבים פחתו, הכאבים המשיכו ואף החמירו.
ביקרתי אצל אורטופד כף רגל אשר אבחן שמדובר בקשת גבוהה ב2 כפות הרגליים ושלח אותי לפיזוטרפיה אשר לא היייטיבה את המצב.
לאחר מכן הופנתי שוב לאורטופד כף רגל אשר שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות בכפות הרגליים.
המצב הנוכחי הוא שאני מרגיש שאני הולך על העקב ועל כריות האצבעות וכל כף הרגל בקשת באוויר.
אני עדיין עם המידרסים שעשיתי בזמנו אך הם כבר הפכו להיות בעובי דק להפליא.
שאלתי אלייך היא מה משקף המיפוי עצמות?
איך הבדיקה מתבצעת?
לאיזה וריד מוזרק החומר?
האם יש סיכונים/תופעות לוואי?
ומה לפי דעתך ניתן לעשות עם הבדיקה/בלעדייה.
אודה על תשובתך.
תמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיפוי עצמות
דניאל א. וייס28/10/2009א. בעייתך נשמעת קשורה למכניקה של כפות רלגיים לכן יש צורך לעשות בדיקה ביו מכנית של רגליך
ב. סביר להניח שיש חשד אצלך לשברי מאמץ
מדרסים ביומכניים ו- US מקומי במסגרת פזיוטרפיה+מניעת דריכה למשך כחודש יועיל מאוד
מיפוי עצמות יכול לעזור באבחון הבעיה אבל הטיםול יהיה אותו טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת ידעאמא19/10/2009
ד"ר ,איך יודעים שכף הרגל היא סוכרתית?
האם כרית כף הרגל שמעט סדוקה ויבשה היא סוכרתית (חס ושלום)
איך בודקים איך יודעים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כף רגל סוכרתית
דניאל א. וייס25/10/2009זאת הגדרה מקצועית לאנשים חולי סוכרת,שסובלים מהסתבכויות של כפות רגליהם (לרוב כיבים וכדו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהונות- צפרנייםחגית18/10/2009
ביתי בת 3 , נולדה עם צפורניים בבהונות הרגליים כאשר הן שקועות בתוך הבשר, קשה מאוד לקצר אותן, הדבר גורם לה לדלקות מסביב לצפורן, כאב ואי נוחות בנעילת נעליים סגורות. מאז שנולדה אנו במעקב אצל רופא המשפחה שמציע לחכות. לדעתי המצב מחמיר, האם יש מקום לטיפול כירורגי בבעיה ? או כל טיפול אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפורניים
דניאל א. וייס25/10/2009א. כדאי להמנע מנעליים סגורות ולתת לציפורניים לגדול
ב.רק במקרים קיצוניים ביותר יש מקום לחשוב על ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית כךף הרגלאמא18/10/2009
שלום,
בכרית כף הרגל נוצר עור סדוק /מגרד/ מתקשה ולעיתים מתקלף מהגירוד
מה לעשות?
איזה קרם להשתמש? האם למרוח שמן זית
הגירוד הוא לפעמים גרד שמושך גרד או עיקצוצים
די זה נמאס? מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כרית כף רגל
דניאל א. וייס28/10/2009יש לאבחן אם יש פטריה במקום או לא ובהתאם יוכלו להטוות לכם תוכנית טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל-בדריכהנטע13/10/2009
ערב טוב,
אני בת 28, ולאחרונה התחילו לי כאבים בכף רגל ימים באמצע הכף רגל וקצת מעל הקשת בדריכה.
מרחתי וולטרן, ולקחתי ביטרן, זה הפסיק לכמה ימים וחזר.
מה עלי לעשות זה די מפריע לי.
בנוסף לא יודעת אם זה קשור, אבל אני בטיפול אצל כירופרקט בגלל כאבי גב.
נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוויס ספריי לכאבים
ליאת14/10/2009נסי מוצר חדש שנקרא "סוויס ספריי" . הרופא אמר לי שזה חודר טוב יותר מאשר וולטרן וכאלו כך שזה יכול לעזור לך יותר...אצלי עבד מצוין בדיוק לאותה בעיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם ליד הבוהןתמי13/10/2009
יש לי כאבים כמעט חודש. זה נעלם ליומיים וחזר שוב.העצ ם מאוד כואבת לי . מה זה יכול להיות?
כאב
דניאל א. וייס25/10/2009התחככות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגלייםחגית13/10/2009
לאחרונה יש לי קושי קל לדרוך עך כפות הרגליים לאחר שינה או ישיבה באוטו שמתי לב שזה קורה לאחר מנוחה או אי פעילות לאחר שאני קמה והולכת בהתחלה זה כואב אחר כך משתחרר
מאיפה זה נובע מעולם לא היה לי כזה דברץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כפות רגליים
דניאל א. וייס25/10/2009לאור בעיה טכנית היה קושי לתת מענה ועל כן אני מתנצל על עיכוב בתשובה
לפי תאורך - ייתכן ומדובר בדורבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קיוראקסלטל12/10/2009
שלום
אשמח לדעת איפה אפשר לבצע זריקת קיוראקסל לפצעים סכורתיים ומה העלות של כול זריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיוראקסל
דניאל א. וייס28/10/2009ניתן לבצע זאת במספר מרפאות (גם אצלינו)
עלויות יש לברר במשרד המרפאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הזריקת קיור אקסליהודה12/10/2009
בכף רגלי 2 פצעים קשים לריפוי.אני סוכרתי ויש לי הסטוריה עם פצעים קשים בכפות רגלי.
נתקלתי במאמר על זריקת קיור אקסל. הרבה אופטימיות.
שאלתי: כיצד אפשר להגיע לטיפול זה? אני מודע לכך שהרכישה היא פרטית.
מבקש תשובה מהירה, רגלי מודלקות , הפצעים עקשניים , אני מקווה לפתרון אחר.
תודה, יהודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בזריקות קיור אקסל
דניאל א. וייס12/10/2009טיפול מוכר ואף מומלץ - אולם כדאי להוועץ ספציפית לגבי המקרה שלך לפני התחלת הטיפול.
הטיפול ניתן גם במרפאתנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב קשה ריפוי בכף הרגל.דניאל מאניס11/10/2009
שלום ד"ר וייס,
לפני כ-6 שבועות נפצעתי בכף הרגל (באיזור שמעל העקב). הכל בתחיל מפצע שיפשוף בגלל נעל חדשה והתפתח לכיב שהלך וגדל.יש כאבים, לעיתים חזקים. הכיב יבש ואינו מפריש.כ"כ אינו מדיף ריח רע, אך הוא הולך וגדל והכאבים חזקים. האם יש דרך טיפולית יעילה לזרז את הריפוי של כיב זה?
עלי לציין שאינני חולה סכרת אך נוטל תרופה בשם HYDREA לטיפול במחלת דם הקרויה POLYCYTHEMIA .
תודה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיב קשה
דניאל א. וייס12/10/2009ישנם מספר טיפולים שיכולים להועיל
כדאי , לפני הכל להמנע מנעילת כל סוג נעל שמתחכך עם המקום.
בהתאם לסוג הכיב יוכלו להתוות לך את הטיפול הנכון ביותר עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרבן?מאירה10/10/2009
יש לי כאבים בכף הרגל , בחלק הפנימי העליון , לא קרוב לעקב , הכאבים מופיעים וחולפים מידי מספר ימים. האם זה יכול להיות דרבן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דורבן?
דניאל א. וייס12/10/2009ל]פי תאורך - לא נראה שזהו דורבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן סגולהקארין08/10/2009
שלום רב,
לפני כשבועיים, הרגשתי לפני השינה דקירות בבוהן השמאלית, וכשהתעוררתי למחרת נצבע שליש מהציפורן בצבע אדמדם שלאחר כמה ימים הפך לסגול כהה. כיום, זה נראה כאילו חצי ציפורן שלי נחבלה וסובלת משטף דם פנימי. אולם, לא נחבלתי.
לאחרונה אף נראה כי ששטף הדם מתחיל באותה ציפורן גם מכיוון נוסף.
השינוי היחיד שאני יכולה לקשר לעניין הוא שבערך באותו זמן התחלתי להתאמן בחדר הכושר לעיתים הרבה יותר תכופות.
האם ישנו קשר בין הציפורן למאמץ הגופני על ההליכון בחדר הכושר?
או שמא זו פטרייה ?
כיצד אוכל לטפל בבעיה ולהשיב לציפורן הבוהן שלי את צבעה הטבעי?
ראוי לציין כי ההפרעה היא חיצונית בלבד, אינני סובלת כלל מכאבים בכף רגלי.
בתודה מראש!
ציפורן סגולה
דניאל א. וייס12/10/2009לפי תאור המקרה על ידך כנראה שכן נחבלת וזאת ע"י חבלות קטנות ומזעריות שכנראה מתרחשות בין הבוהן הספציפית לקדמת הנעליים שאת נועלת בזמן הפעילות האינטנסיבית שאת מבצעת.
כדאי לקשור היטב את הנעל כך שקצות הבהונות לא תחבלנה.
אם אכן מדובר בשטף דם פנימי - ייקח זמן שייבש וייתכן שלאחר תקופה הציפורן גם תיפול.
אני ממליץ להתייעץ על כך פנים אל פנים
רפו"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
קארין21/10/2009רב תודות על המענה והתגובה.
אשרוך את השרוכים חזק יותר, וכן אגש להתייעצות בהקדם.
תטדה רבה!
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה-סדקים בכף הרגלרון07/10/2009
שלום
לפני כשבועיים קיבלתי מכה חזקה בכף רגל שמאל (כל האזור של הזרת,קמיצה ומאחור להם). הלכתי למיון ועשיתי צילום, והרופא אמר שיש לי בסדקים בכף הרגל, עשו לי חבישה אלסטית, ולאחר שלושה ימים הורדתי את החבישה.
נחתי שלושה ימים עד שיכולתי לדרוך על הרגל. ולאחר השלושה ימים התחלתי לדרוך על הרגל.
לאחר יומיים בלי התחבושת חבשתי בעצמי שוב את הרגל עם תחבושת. לאחר שבוע וחצי הורדתי אותה. (בסך הכל שבועיים הייתי עם התחבושת חוץ מיומיים-שלוש) ולאחר השבועיים הורדתי את התחבושת.
השאלה שלי היא:
האם לאחר שבועיים שאני דורך על הרגל (עם כאבים ממש ממש קלים) אני יכול להתאמן באימון כדורגל ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סדקים
דניאל א. וייס12/10/2009ראשית , סליחה על עיכוב במתן התשובה
סדקים לא חולפים כ"כ מהר ועל כן אני חושב שתשובה לשאלתך היא קריטית להחלמתך ולכן צריכים לראות את הצילומים, מיפויים וכמובן את הרגל על מנת לתת לך מענה נכון
רפו"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכרית כף הרגל בזמן ריצהאלי06/10/2009
לאחר ריצה ארוכה אני חש כאב בכרית כף הרגל, הבעיה מוכרת לי מזה מספר שנים, לפני כ- 3 שנים אמר לי אורטופד לנסות להחליף נעליים לעיתים קרובות, אורטופד שראיתי לאחרונה יעץ לי להמשיך לרוץ כל עוד אני יכול ואולי לנסות מדרסים, בעבר ניסיתי מדרסים וזה לא היה נוח, בכל מקרה אני מרגיש את הכאב רק לאחר ריצה של מספר קילומטרים.
האם יש מה לעשות בעניין ?
האורטופד הראשון אמר את דעתו לאחר שעשיתי צילום רנטגן, הרופא האורטופד השני כלל לא הסתכל על המקום.
אני מאוד נהנה לרוץ, האם אני יכול להחמיר את המצב באמצעות הריצה ?
תודה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בריצה
לעצם השאלה - נשמע כי בעייתך היא מכנית ועל כן צריך לבצע בדיקה ביומכנית שהינה בדיקה פיזית של מנחי המפרקים שלך ופעילותם וכו' ולפי זה ניתן לאבחן את הבעיה ולתת את הפתרון הנכון.
לרוב מדרסים ביומכניים הנם היעילים ביותר במקרים אלו אבל , שוב, בהתאם לאבחנה ינתן ההמלצה לטיפול הטוב ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם בולטת בכף הרגלאילני06/10/2009
לפני כחצי שנה עשיתי ניתוח הלוקס ואלגוס (עצם בולטת) ואצבעות פטיש בכף הרגל. מה שקרה זה שהעצם אמנם התיישרה אבל 2 האצבעות שליד הבוהן נפגעו וכעת הן לא מתפקדות ומגבילות בהליכה. במקרה שמעתי על ניתוח שבשיטה אמריקאית שבוצע על ידי פודיאטור והצליח. רציתי לדעת על פרטים לניתוח כזה ואם אכן מבוצע בארץ היות ואני צריכה לעבור זאת גם ברגל השנייה והאם ניתן בניתוח כזה גם לתקן את הקיים היות וזומנתי לניתוח מתקן וממש ממש לא ברור לי מה עלי לעשות. אודה לכל מי שיכתוב לי מידע בעניין. תודה
עצם בולטת
מאחר וישנם מספר שיטות - לא ברור לאיזו כוונתך
יש בארץ מספר פודיאטורים מנתחים ויש מביניהם שמשתמשים בשיטות שונות.כדאי לפנות ישירות אליהם ולברר אצל כל אחד מהם מה השיטה והדרך בה הוא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)