מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כאבים הכף הרגלנורית19/07/2009
זה זמן ממושך שאני סובלת מכאבים , יותר נכון צריבה חזקה בצד הפנימי של כף הרגל,מהבוהן ועד תחילת העקב. לא בקרקעית אלא ממש בצד.
ושאלה נוספת - מהי הסיבה שמידי פעם "ננעלות" הבוהנים ופונות לכיוון הפנימי, כלומר לכיוון הזרת ואין שליטה על המצב.
אודה על תשובתך.
נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים
דניאל א. וייס19/07/2009יש לשלול עמידה על הצד החיצוני של כפות הרגליים שנובע ממבנה או מנעליים צרות וכדו'
ה"נעילה" כנראה קשורה לבעיה מכנית שנגרמת כתוצאה ממבנה כפוץ הרגליים
יש לבצע בדיקה ביומכנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US קרסולייםענבר19/07/2009
שלום,
עשיתי צילום אולטרסאונד לקרסליים וגיד אכילס.
גידים פרוניאלים, טיביאלים- "בעובי ומרקם שמור המשכיים".
מה זה אומר? הכל תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרסוליים?"
דניאל א. וייס19/07/2009איני יודע מה הבעיה אולם לפי תוצאות הבדיקה נשמע שאין בעיה נראית בגידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT כפות רגלייםארי15/07/2009
לפני כחצי שנה נכנסה זכוכית בכף הרגל – הוצאה בניתוח בבה"ח .
ומאז כאשר אני דורכת על הרגל מיד היא תתנפח ותכאב ... רוב הזמן הרגל רדומה ולפעמים מרגישה כזרם חשמל הולך בה ... וכשעומדת עליה אז היא תנמנם ....
ולכן עשיתי CT כפות רגלים והנה התשובה : בבקשה הסבר קצר על הממצאים ואם יש בדיקות אחרות שאפשר לעשות כדי לדעת מה הולך ברגל .
אההה , בדיקות הדם תקינות ולא מראות על תהליך זיהומי כלשהו ....
תודה והמשך יום עים ,
הממצאים :
שמאל :
המבנים הגרמים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים .
ללא עדות לתהליך הרסני גרמי .
מודגמת בצקת ברקמת השומן התת עורי באספקת המידיאלי של הקרסול העוטפת את האספקט קדמי דיסטלי של גיד הטיביאליס האחורי , לא ניתן לשלול תהליך זיהומי ? דרושה קורלציה קלינית .
אין עדות לגוף זר רדיו אופקי .
ימין :
המבנים הגרמים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים.
מודגם מהלך תקין של הגידים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוף זר?
דניאל א. וייס19/07/2009בדיקה קלינית דרושה על מנת לתת לך חוות דעת.
אגב, כדי לבדוק אם אכן יש עוד גורם זר(כגוןן הזכוכית) יש לבדוק US מקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי כף רגל אחרי מנוחהדינה13/07/2009
שלום רב,
מזה כחודש אני סובלת מכאבים בכריות שתי כפות הרגליים. הכאב מופיע אחרי שכיבה או ישיבה ממושכים, מקשה עלי בתחילתה של ההליכה וחולף אחרי מספר דקות של הליכה.
מה זה יכול להיות?
תודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים אחר מנוחה
דניאל א. וייס14/07/2009האם את בטוחה שזה בכריות כפות הרגליים - דהיינו בקדמת כף הרגל או שמא מדובר בעקב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטוחה לחלוטין....
דינה15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת עמוקהגל12/07/2009
שלום,
מאז ומתמיד אני סובלת מיבלת עמוקה "ראש סיכה" בשתי כפות רגליי, הרופא הסביר לי כי היבלות יוצאות בגלל מבנה כף הרגל שלי ורק מדרסים ופדיקור יעזור לי.
כעת אני מורחת על היבלות כל יום פעמיים ביום ג'ל בשם: SALATAC GEL שאמור לקלף את היבלת, שאלתי היא האם אני יכולה במקביל ללכת לפדיקור להוציא את היבלת ע"מ להשלים את הטיפול ? או שאני רק יעשה נזק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלת עמוקה
דניאל א. וייס14/07/2009התכשיר מיועד ליבלות ויראליות השאלה היא אם אכן היבלת שלך היא מסוג זה.
הסרת היבלת היא הנכונה יותר לעשות אולם יש לפתור את הסיבה להווצרותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת יבלת ויראלית עם "כפית"ליזי09/07/2009
יש לי יבלת ויראלית שמאד, מאד כואבת והפודיאטר החליט להוציאה עם "כפית".
אודה תודה על תשובתך בהקדם.
לך אם תוכל להסביר לי מה משמעות "כפית" בניגוד לסכין מנתחים כרגיל.
הם יש תפרים?
תודה על תשובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
scoop
דניאל א. וייס10/07/2009ניתן להשתמש בשיטת הסרת יבלת עם "כפית" באופן כירוגי.
איני בעד ביצועו בחלקו הפלנטרי(התחתון) של כף הרגל שמא לאחר ההחלמה עלולה להווצר שם צלקת שעלולה להציק לשארית החיים בדריכה עליה , לכן יש לשקול זאת אם לא עדיף שיטת טיפול אחרת , פחות אגרסבית .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת יבלת ויראלית עם כפית
ליזי10/07/2009אכן היבלת נמצאת בחלק הפלנטרי (התחתון של כף הרגל).
הפודיאטר בעד פעולה אגרסיבית, אשר אני לא מתלהבת ממנה. הבעיה כבר שם למעלה משנה ורק מחריפה מיום ליום. קיבלתי זריקות קורטיזון, מדרסים, שבוע של משחת סליציל ,מאחר והפודיאטר המליץ להפסיק.הכאב בדריה בלתי נסבל.
אשמח לשמוע את המלצתך המידית.
האם ניתן להגיע אליך בהקדם דרך קופ"ח מכבי??
תודה על שיתוף הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל בנעילת נעלייםיפעת09/07/2009
שלום,
אני סובלת מפלטפוס, אך לא משתמשת במדרסים.
לאחרונה צצה לי בעיה עם מספר זוגות נעליים סגורות- גם אלגנטיות וגם ספורט, אשר בנעילתן ברגל ימין אני חשה מעין נימול חזק באיזור הזרת, שמגיע עד לכאבים שמחייבים אותי להסיר את הנעל.
כל הנעליים לא מתאימות לי??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נימול
דניאל א. וייס10/07/2009נימול יכול לקרות כתוצאה מחיכוך מתמשך בנקודה מסויימת
יש לשקול נעליים רחבות יותר - בעיקר בקדמת הבהונות ו/או מדרסים.
ועדיין לא מחייב לזרוק את הכל החוצה............
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית מתחת לעור קשהשרון09/07/2009
בכפות רגלי , בכריות ישנה צמיחה של עור קשה, רציתי לדעת מה שם התופעה?
כמו כן , כאשר אני מנסה להסיר את העור הקשה אני רואה כי בכל "אי" של עור קשה ישנה מעיין שלפוחית. הדבר מטריד אותי מכוון שנגרם לי כאב בהליכה באזורים אלה, כיצד ניתן לטפל בכאב ולמגר את התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלפחוית
דניאל א. וייס10/07/2009יש לאבחן אם מדובר ביבלת ויראלית או בעור קשה
בכל מקרה יש למונע עומס משקל על מוקד הבעיה וכשאי שתפני לייעוץ שיבדיל בין השניים על מנת שתקבלי את הטיפול הנכון והמתאים ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים מתנפחותיעקב .ב09/07/2009
ד"ר שלום רב
אני בן 27 ואשתי 29 ושנינו מגיעים לאחרונה אחרי יום עבודה ומגלים שרגליים שלנו נפוחות מקרסול עד קצות האצבעות אינני יודע מה סיבה ולאחר שאני הולך לישון עם רגליים למעלה למחרת בבוקר הדבר נעלם ולמחרת חוזר שוב
חשוב לציין ששנינו עובדים מול מחשב שעות רבות במצב ישיבה ...
אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לנו
או האם זו בעייה תזונתית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות
דניאל א. וייס10/07/2009לרוב בעית כלי דם הינו הרקע לבצקות ברגליים
אולם בימי הקיץ הנוכחיים אני ער לתופעה שהמון חבר'ה בראים וצעירים מתלוננים על בעיה דומה.
תמיד בחום ישנה היווצרות של נפיחויות.
אם הבעיה לא תחלוף בסוף הקיץ או לחילופין תהיה חלילה החמרה - יש לפנות לייעוץ כלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ונפיחות בגב כף הרגלאלי06/07/2009
שלום,
לפני שלשה ימים הופיעו לי כאבים חזקים בכף הרגל השמאלית, ללא חבלה או סיבה אחרת נראית לעין. הרגל רגישה באופן קיצוני לכל כיפוף או לחץ. בהמשך הרגל התחממה והתנפחה מעט, וכן הופיע אזור אדום ורגיש מאד בצד שמאל של גב כף הרגל. יחד עם כך קיבלתי חום כללי, שעלה ל - 38.4, אחר כך ירד ועלה חליפות. כרגע הרגל נפוחה יותר, וכאשר היא למטה כמה זמן (אם אני יושב או עומד על הרגל השניה) היא מקבלת כולה גוון אדום סגלגל.
רקע כללי: אני בן 40, בריא בדרך כלל, לא עוסק בספורט מלבד הליכות של חצי שעה-שעה מדי יומיים שלשה. יש לי פלטפוס, משתמש במדרסים (הרבה פחות בקיץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת
דניאל א. וייס10/07/2009נשמע כמו דלקת מקומית (שושנה)
פנה לייעוץ רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבוהן הגדולה ברגל ימיןדניאל05/07/2009
התחלתי להרגיש כאב חזק מאוד בבוהן רגל ימין שגולש לכיוון כרית כף הרגל. הכאב פנימי ואין כל סימנים מיוחדים (אודם, חום, נפיחות וכד'). השריתי את הרגל במי קרח וזה עזר, אך רק באופן זמני. כמו כן,הרמת הרגל עוזרת, אבל גם רק עד לרגע שבו אני מתחיל לדרוך או להוריד את הרגל בלי לדרוך עליה.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בבוהן
דניאל א. וייס05/07/2009היי דניאל
יכולים להיות מספר אופציות למה זה יכול להיות, חסרים פרטים נוספים אודותיך ורקע רפואי וצורת חיים.
ייתכן כאב מוסקוליטלי או מחלת רקע כלשהי
על כן אני מציע לפנות להבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעהרינה05/07/2009
כמה זריקות או מנות של בוטוקס צריך לכפות רגליים שמזיעות עד מים בקיץ?
בוטוקס
דניאל א. וייס05/07/2009כמות הזקירות ותדירותם ייקבעו (אם בכלל) ע"י המזריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע רביעית עקומהכ.ה04/07/2009
שלום,
האצבע הרביעית (זו שליד הזרת) בשתי כפות הרגליים שלי עקומה. כלומר, המפרק העליון שלה נוטה כלפי האצבע השלישית בכף הרגל (מבנה האצבע בצורת האות ר'). זה המבנה של כפות רגליי מאז שנולדתי. אני לא סובלת מכאבים כלשהם אך לעיתים בחורף, מתפתח לי שפשוף לא נעים באזור הקמור של האצבע שמתחכך בזרת. לא הצלחתי למצוא באינטרנט תיאור של המצב שלי. האם זהו מצב מוכר? אם כן, מהו שמו? ומה מומלץ לי לעשות? האם המבנה עשוי לגרום לי לכאבים/בעיות בעתיד?
רוב תודות מראש,
סקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
BUNINETTE
דניאל א. וייס05/07/2009זהו מצב מוכר
איני ממליץ לנתחו אלא להקפיד על נעליים רחבות - בעיקר בחורף שלדבריך שם עיקר הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים בעור כפות הרגלייםדנה01/07/2009
תמיד סבלתי מעור קשה בכפות הרגליים , משום מה לפעמים כפות רגליי מקבלות גוון צהבהב .
בשנתיים האחרונות צצו חורים בעור כפות הרגליים לאורך כל הרגל ואף בעור האצבעות בכף הרגל , אני שוטפת את רגלי מידי יום ומספר פעמים ביום אך לא מוצאת דרך לפתור את הבעיה .
האם מדובר בפטריה? והאם יש טיפול מונע?
תודה ,
דנה
חורים
דניאל א. וייס05/07/2009שלופ רב
לרוב חורים הנראים כמו שקערוריות קטנטנות על העור ולרוב נוצרות כתוצאה מזיעה מרובה
ייתכן שיש גם מעורבות פטרייתית אבל זאת רק מטפל מומחה יוכל לאבחן
בתור התחלה אני מייעץ לשטוף רגליים היטב כל יום ולנגבם כמובן היטב.
כדרי למשוח את הרגליים עם ג'ל ASTRINGENT ובמקביל ללכת ליעוץ רפואי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף הרגלנני01/07/2009
האצבע הקרובה לבוהן, בשתי כפות הרגליים, כפופה מאוד (לכיוון הרצפה).
ברגל ימין מעט יותר, עד כדי כך שהאצבע השלישית כאילו "עולה" עליה מעט.
הדבר מאוד מפריע לי, כי זה בעיקר מכוער מאוד.
כאבים אין לי כ"כ, אך בהחלט יש לי בעיה בבחירת נעליים, לא כל נעל נוחה לי ולרוב אני הולכת רק עם נעליים שטוחות.
מה הפתרון לבעיה זו? האם צריך ניתוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוהן עקומה
דניאל א. וייס05/07/2009לצערי הדרך היחידה ליישר בוהן שכזו זה אך ורק ע"י ניתוח
אחרת יש למצוא נעליים עמוקות מספיק להכיל את העקמימות של הבהונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע עקומה
נני05/07/2009אם כך, מהי הפרוצידורה?
אני אמורה לפנות לרופא המשפחה והוא זה שיפנה אותי לרופא מומחה?
האם הניתוח נעשה בהרדמה מלאה? ומה משך תקופת ההחלמה? (אני אמא לשתי בנות קטנות)
ושאלה נוספת, מה עושים למעשה בניתוח, איך פותרים את הבעיה?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)