מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- נקעים חוזרים.דני18/08/2009
אני סובל מנקעים חוזרים, ובביקור אצל אורטופד הוא קבע שאין בעיית יציבות כי אם בעיית קשת גבוהה, והמליץ על מדרסים.
במכון טענו שמכיוון שאיני סובל מכאבים בגוף, לא מומלץ לי מדרסים, והם עלולים לגרום לעוד נקעים, מכיוון שתפקיד המדרס הוא להטות את כף הרגל החוצה.
אשמח לשמוע חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקעים חוזרים
דניאל א. וייס19/08/2009דוקא בגלל הקת הגבוהה שלך מבנה הקרסול שלך כנראה כזה שגורם לאי יציבות ומצוך לנקעים חוזרים
יש לבצע בדיקה ביומכנית ובהתאם נראה שתצטרך להלך עם מדרסים ביומכניים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מה זה ביומכניים?
דני20/08/2009האם הכוונה דווקא למדרסים קשיחים?
ושוב, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביומכני
דניאל א. וייס21/08/2009מדרסים ביומכניים הינם מדרסים העשויים מחומרים חצי קשיחים/ קשיחים אולם לא כל מדרס קשיח הוא ביומכני :-)
לקיחת המידות וצורת עשייתם ייחודיים אחרת לא יהיהו מתאימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחלק התחתון של הבוהןעליזה15/08/2009
שלום רב,
מזה ימים אחדים, החלו כאבים בחלק האחורי-תחתון של הבוהן [גזע הבוהן].
מה שקצת מקשה על ההליכה.
בנגיעה ניראה שיש בליטה קטנה- כמו פצעון פנימי שהולך וגדל.
כרגע הכאב גובר.
האם התופעה מוכרת? ומהו הטיפול האפשרי.
תודה מראש,
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בוהן
דניאל א. וייס19/08/2009אכן תופעה מוכרת אבל מצריכה דיאגנוזה נכונה - יש לבצע צילום רנטגן ו/או אולטרסאונד ועמם תגשי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב נוכחי
עליזה20/08/2009שלום ש"ר וויס
תודה על תגובתך.
כעת הכאבים נעלמו, אבל "הבליטה" שהפריעה עדיין קיימת אך רדומה.
האם עליי להתייחס לעיניין כחולף?
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הרגלייםרותי אליה13/08/2009
מזה כחודשיים אני חשה בכאבים כשאני קמה מהמיטה לאחר שינה, או לאחר ישיבה ממושכת.
יש לציין אני בת 47 בריאה לחלוטין, הכאב נעלם לאחר דקה וכאילו אין כלום.
לעיתים אני מרגישה עיקצוצים בעקב ובכריות כפות הרגליים.
שאלתי האם מדובר בדורבנים?
ואם כן מה הטיפול המתאים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי כפות רגליים
דניאל א. וייס19/08/2009ייתכן שמדובר בדורבנים או בדלקת ברצועה התחתונה של כף הרגל
יש לשקול מדרסים ביומכניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס לילד בן 8יונה13/08/2009
כשבני הולך, כף רגלו השמאלית נוטה כלפי פנימה. אני חוששת שזה
יפגע ביציבה שלו ולדברים נוספים בעתיד.
כשהיה בן 4-5, אורטופד שבדק אותו אמר שאין צורך לעשות דבר.
האמנם זה כך? האם לא עדיף להתאים לו מדרסים?
האם יש צורך בבדיקה אחת לכמה שנים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פלטפוס
דניאל א. וייס19/08/2009באופן כללי - יש לציין שאם יש איזושהי בעיה שנראית לעין אצל ילדים (בעיקר ע"י ההורים) יש מקום וצורך להבדק.
אם הבעיה ממשיכה בגיל כזה יש צורל לערוך בדיקה ביומכנית ואז יוחלט על סוג הטיפול
לא לדחות אולהזניח כי אןם צריך טיפול אז לבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסוליים נפוחיםמיקה13/08/2009
קרסוליי נפוחים כבר כמה חודשים, ואיני יודעת ממה הנפיחות נוסעת. היא אינה מלווה בכאבים, רק המראה מוזר וכולם מעירים לי.
מה הסיבה לנפיחות הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות בקרסוליים
דניאל א. וייס19/08/2009מספר סיבות יכולות להיות הגורם לבצקת הזו על כן כדאי להעביר יותר אינפורמציה רפואית אודותיך ובהתאם לשקול טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוסיטים ולימיסילשירן-שם בדוי12/08/2009
שלום,
יש לי פטרת בציפורניים ברגליים והרופא רשם לי כדורים שנקראים Lamisil
לוקחים אותם פעם ביום אחרי האוכל.
היום הלכתי לעשות בדיקות דם וגיליתי שה LYM ירד לי ל15.6 וזה מופיע באינטרנט כחריגה.
הרופא משפחה שלי לא נמצא והרופא עור שרשם לי את הכדורים התור אליו הוא רק בעוד שבועיים אני צריכה להפסיק ליטול את הכדורים?
מה זה אומר שהערך ירד ל15.6? האם זה מסוכן להמשיך עם כדורים אלו?
אשמח לתשובה מהירה,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למיסיל
דניאל א. וייס19/08/2009להפסיק ליטול אותם ולהוועץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמיצה מתקצרתמוטי לורבר10/08/2009
שלום,
לפני כשנתיים-שלוש הבחנתי כי הקמיצה בכף רגל ימין שלי התקצרה (ראה הערה בהמשך). הדבר גורם לתחושה של אי נוחות בהליכה.
בבדיקה עצמית הבחנתי כי הכרית שמתחת לאיזור הקמיצה דקה משמעותית מיתר חלקיה וכן מהכרית שבשורש הקמיצה בכף רגל שמאל.
הערה: ייתכן ואין ממש התקצרות אלא צניחת הקמיצה עקב התדלדלות הכרית גורמת למראה מקוצר של הקמיצה.
בנוסף, אני מרגיש מידי פעם מיחושים באיזור השורש של הקמיצה.
שאלותי הם:
א. האם ידועה תופעה כזו של התקצרות אחת האצבעות או של התדלדלות מסת הכרית מתחת לאחת האצבעות כל הרגל.
ב. האם ההתקצרות/ההתדלדלות עלולים להמשך או להתפשט לאצבעות אחרות.
ג. האם יש טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קמיצה קצרה
דניאל א. וייס19/08/2009אכן וייתכן שמדובר בעומס יצר שמופעל על ראש המטטרסל ומורגש שיש שחיקה של הבשר תחתיו ואז העצם מורגשת יותר
הדבר יכול להגרם(אלאל אם כן היא אכן קצרה יותר) בכל אחד מראשי הבהונות
הטיפול הוא מניעת דריכה מקומית ע"י מדרסיםן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטואטריטסעופר מרדכי07/08/2009
אובחנתי כסובל מאוסטופורזיס ומאוסטואטריטס שני כפות הרגליים קרסו והתעוותו אני צריך לעשות ניתוח שיחזור האם יש קשר אם כן איך?
בתודה מראש עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוסטיוארטריטיס
דניאל א. וייס19/08/2009סביר להניח שהשינויים המבנייים נגרמו כצומאה מהאוסטיוארטריטיס וייתכן שאוסטויופורוסיס הוסיף את חלקו.
שחזור ייתכן אולם מאוד תלוי ברמת האוסטיופרוזיס שלך - כי יש לזה השלכה ברורה על תוצאות הניתוח והצלחתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייחסוי07/08/2009
בכף רגל שלי לפני האגוןדל יש את האצבע השנייה והיא יותר גדולה מהאגודל בקצת איך מסדרים את זה.תורשתי יש את לסבתא שלי ולאמא שלי.
חסוי
דניאל א. וייס19/08/2009אצל ההודים זו "סגולה" לעשירות
אם אין ברירה ואתה חייב לקצרו פנה למנתח כף רגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבוהןיוסי06/08/2009
דר וייס שלום
מסביב לבוהן צמח עור קשה שהוא כנראה פטריה.
פדיקור לא עזר. מרחתי ציקלודרן וגם זה לא עזר.
האם יש משהו שניתן לעשות?
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפורן
דניאל א. וייס19/08/2009שלום ועסע - כדאי לקבל חו"ד שניה ודיאגנוזה נכונה
צרל י , אבל ללא בדיקה לא אוכל להמליץ על דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרבןאיילת04/08/2009
היו לי כאבים שהתחילו בעקב אך עתה הם בכל מדרך כף ההרגל. האם זה דרבן או דלקת ועל איזה סוג מדרסים היית ממליץ?
איזה סוג הנעלה מומלץ עם המדרס?
האם מבוטחי מאוחדת יכולים להיעזר בטיפולך והיכן?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דורבן
דניאל א. וייס19/08/2009ייתכן ומדובר בדורבן או דלקת
ייתכן ואכן מדרסים נכונים יועילו לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגלייםויקה01/08/2009
שלום ,
בשתי כפות הרגליים שלי האצבע שליד הזרת קצרה יותר מהזרת עמצה והאצבע האמצעית שלידה אותו הדבר.
יש אפשרות להאריך את האצבעות?
הארכה
דניאל א. וייס03/08/2009
בכללי לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף..
ויקה03/08/2009יש עוד שאלה,
שתי האצבעות האלה הן גם לא באותה השורה של שאר האצבעות
כלומר הן לא נוגעות לרצפה כמו שאר האצבעות
יש אפשרות ליישר אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הרגליםמדרסית01/08/2009
יש לי כאבים בכפות הרגלים תמיד כשאני קמה מישיבה או מהמיטה
לאחר הליכה של כמה דרות זה יותר טוב אך לא תמיד
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים
דניאל א. וייס03/08/2009יש מקום לחשוד שמדובר בדורבן או דלקת בפסיה התחתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרבן, מדרסיםאיילת01/08/2009
שלום רב
בת 49, גובה 150, משקל 58.5. מידת רגל 35-36.
יש לי דרבן ועצם בולטת ליד הבהן. נוסף לכך גם נקע ישן. המליצו לי על מדרסים. איזה מדרסים רצויים? קראתי בפורום שלך שיש מדרסים מייצבים ורכים. התוכל לפרוט?
איך מתאימים נעל למדרס? האם עדיפה נעל התעמלות? איזה דגם מניו בלאנס עדיף? האם המידה של הנעל צריכה להיות מעט יותר גדולה?
בתודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדרסים
דניאל א. וייס19/08/2009שלום רב
כפי שפרטתי בעבר: ישנם שני סוגי מדרסים:
קשיחים (ביומכניים) התומכים ומדרסים אקומודטיביים (רכים) שמרפדים
בהתאם לבעייתך יוחלט איזה סוג את צריכה ( אם בכלל) ואז יקחו מידות - ולכל סוג יש לקיחה שונה של מידות כפות הרגליים.
אם המדרס נכון הרי שניתן יהיה לשימו כמעט בכל נעל שמתאימה לך ולא בגדלים אחרים או העדפה לנעל כזו או אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרניתשיפרה31/07/2009
לד"ר שלום, הייתה לי ציפורן חודרנית מזה כמה חודשים, רק לפני כשבועיים פדיקוריסטית ביצעה חיתוך לקצה הציפורן אשר חדר לבשרי לכרית הבוהן. לטענתה, במקום חדירת הציפורן נוצר אפסס עם מוגלה.
מרחתי בתקופה זו משחה אנטיביוטית ושמן לוונדר.
המצב השתפר, הכאבים כמעט ועברו ואני יכול לדרוך, אך המקום נשאר רגיש וישנה נפיחות קטנה שאינה עוברת. נגיעות חזקות באיזור גורמות לכאב.
רציתי לשאול, האם זה טבעי הרגישות והנפיחות שציינתי לאחר הזמן הזה? האם יתכן וכי בכל זאת נשארה חתיכת ציפורן התקועה בכרית אשר מונעת את ההחלמה?
צירפתי תמונה של הבוהן כפי שהיא כיום.
אהיה אסיר תודה לתשובה, בברכה
דניאל
ציפורן
דניאל א. וייס19/08/2009נראה שעדיין ישנה ציפורן חודרנית ויש להוציאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)