מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שטף דם, ציפורן.שי04/01/2009
שלום, אני מקווה שאני במקום הנכון. לפני חודשיים עסקתי בפעילות ספורט וכמה ימים לאחר מכן נוצר לי שטף דם בבוהן מתחת לציפורן. עם הזמן מצבע אדום זה הפך לירוק וזה כבר חודשיים שזה לא עובר. בנוסף, הציפורן ניתנת להזזה, כלומר ניתן להוציא אותה לדעתי בכוח. היא זזה כלפי מעלה אבל לא לצדדים. מבקש לדעת מה ניתן לעשות לגבי הצבע ולגבי התזוזה שלה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטד בציפורן
ד''ר זאב פלדברין05/01/2009תופעה מוכרתלאחר פעילות גופנית מאומצת . לגבי הצבע אין צורך לדאוג זה יעבור לגבי הציפורן
אין צורך להוריד אותה הציפורן החדשה שתיצמח תדחוף אותה החוצה . אך במידה והיא מפריעה יש לעתים צורך לסלק את הציפורן הישנה וכך לאפשר לחדשה לצמוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן בשתי הרגלייםרוני04/01/2009
יש לי דורבן גם ברגל ימין וגם בשמאל. שמתי מדרסים ביומכניים. והתחלתי פיזיותרפיה. הכאבים עדיין עזים ואני לא מרגישה הקלה כלשהי. כמה זמן צריך בממוצע להתמיד בפיזיותרפיה כדי לחוש שיפור (ברור לי שזה שונה מאדם לאדם) מתי צריך להבין שיש צורך בטיפול אחר. על מה היית ממליץ לאחר פיזיותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן בכף הרגל
ד''ר זאב פלדברין05/01/2009הטיפול בדורבן הוא לעתים ארוך וכולל התקדמות משלב לשלב
אחרי פיזיוטרפיה היתי ממליץ על טיפול בגלי הלם אך בכל מקרה רצוי בדיקה קודמת ואולי יש צורך במשהו נוסף את מוזמנת לקבוע תור במרפאה לבדיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים בשוקחן04/01/2009
שלום, מזה זמן מה יש לי עקצוצים מטרידים מאוד בשוק הרגל השמאלית בחלקה הפנימי. העקצוצים באים ונעלמים לסרוגין, ללא שיטתיות ברורה. האם מדובר בבעיה עצבית? האם יתכן שמקורה בגב התחתון? תודה רבה, חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקצוצים
דניאל א. וייס04/01/2009ייתכנו מספר אופציות חלקם מהגב או ישירות לכף הרגל ו/או מחת רקע כלשהי
על כן יש צורך העוד מספר נתונים ובדיקה כדי לתת מענה מהיכן נובעת הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בבוהןאיילה03/01/2009
הי, כבר כשנה יש לי פטריה בבוהן שרק הולכת וגדלה כמעט על כל ציפורן הבוהן. מה הטיפול בנושא זה ולמי עליי לפנות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטריה
דניאל א. וייס03/01/2009אם כן מדובר בפטריה יש טיפול מרומי או תרופתי
פני לפודיאטור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בציפורן הבוהןאיילה03/01/2009
הי, מזה שבועיים יש לי דלקת בבוהן הרגל. רופא משפחה נתן לי מרשם לתרופה אנטיביוטית והמליץ שאמרח כל יום אחרי השריית הרגל במים חמים (עם מרכך כביסה) ואחבוש. עשיתי את זה כשבוע וחצי וזה לא עוזר, הדלקת רק מחמירה. מה עליי לעשות? זה כואב ומלא מוגלה וכמובן מאוד לא נעים או נוח... חשוב לציין שיש לי תינוקת ואני מניקה... תודה!
דלקת בבוהן
דניאל א. וייס03/01/2009כנראהמדובר בציפורן חודרני [ת ויש להסירה
אנטיביוטיקה לא תוציא את הציפורן אלא תעזור במעט בדלקת.
מרכך כביסה מיועד לכביסה ולא לציפורניים חודרניות!!!!!!!!!!
עדיף מי מלח
ולפנות בהקדם לטיפול
מזל טוב להולדת הבת :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליםיעל31/12/2008
אני סובלת מכפות רגלים קרות מאוד וזיעה קרה ברגלים. ממה תופעות אלו יכולות לנבוע? כיצד ניתן למנוע את התופעות? אני סובלת מאוד... אשמח מאוד לקבל תשובה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלים קרות
ד''ר זאב פלדברין01/01/2009התופעה נובעת מתיפקוד לקוי של מערכת העצבים הסימפטטית .
המטפלים בזה בדר"כ הנם רופאי כלי דם.
אחד המומחים בתחום הוא דר' שיחור העובד בבי"ח מאיר כפר סבא
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם האגודלש29/12/2008
אני ש' בת 22 יש לי בעיה של עצם של האגודל בצד וגם בצד השני ליד הזרת כאילו עוד עצם יוצאת זה לא כ"כ בולט אבל זה ממש מפריע לי מבחינה אסטטית והצורה נראת לעין גם בנעליים שמשנות את הצורה לצורת כף הרגל בעיקר בעצם של האגודל יש איזה ניתוח בארץ לפיתרון הבעיה ואם כן איך אפשר לדעת אצל מי לטפל?
ניתוח כף רגל
דניאל א. וייס29/12/2008ישנן מספר אופציות ניתוחיות - ממליץ לפנות לפודיאטור מנתח והוא יוכל לפרוס בפניך את האפשרויות השונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור אצבעות כף הרגליואל28/12/2008
אני בן 72,מזה כחצי שנה אני סובל מכאבים באיזור אצבעות כפות הרגליים, הדבר מקשה עלי את ההליכה, גם הקצרה ביותר. בעבר הלא רחוק סבלתי מדורבן. בדיקת EMG מראה בעיה עצבית, אני לא חולה סוכרת. לאן עלי לפנות לפתרון הבעיה. תודה על התייחסותכם
כאבים באזור הבהונות
דניאל א. וייס28/12/2008שתי הבעיות שאתה מציין מטופלות ע"י פודיאטור
חג שמח וחודש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסיםסהר26/12/2008
שלום לכם בחצי שנה האחרונה סבלתי מאוד מכאב בעקב ימין. האורטופד שאיבחן אותי אמר לי שיש לי כף רגל קורסת ושלח אותי לצילום.בצילום נראה כי יש לי שני דורבנים קטנים בשני העקבים. הומלץ לי על כדורי אטופן ומדרסים. מדרסים עשיתי על האטופן ויתרתי. כעת כשיש לי מדרסים (מזה שבוע) אני חש הרבה יותר טוב ואין לי כאבים כלל. השאלה שלי היא כזו. האם המדרסים מחזירים את כף הרגל ליציבה תקינה לאחר פרק זמן של שימוש או שכעת אצטרך מדרסים למשך כל חיי? אודה לכם על תשובתכם. סהר
מדרסים
דניאל א. וייס28/12/2008אם מדרסים נעשים נכון הם אמורים לסייע לטווח הארוך כמו שמשקפיים מבייעים בראיה ולא ניתן להעזר בהם לתקופה קצרה ואז להפטר מהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר זריקת הקרטוזוןאנט25/12/2008
רציתי לדעת חומר הזריקה בכף הרגל הקרטיזון מה ההשפעה וכמה זמן היא נשארת בגוף מה החיסרונות שלה האם באמת משמינה וגם מעלה רמת הסוכר וגם לחץ הדם
קורטיסון
דניאל א. וייס28/12/2008זמן ההשפעה של הקורטיסון מאוד אינדבדואלי ( אם בכלל) - ויש לציין שאין זה פתרון לטוח הארוך
מומלץ להוועץ עם הרופא המתעתד להזריק על כל ההשפעות ותופעות הלוואי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מלעורי לדורבןיעקב24/12/2008
שלום הייתי מבקש לדעת מה זה ניתוח מלעורי לדורבן ומהם הסיכונים של ניתוח זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מלעורי
ד''ר זאב פלדברין28/12/2008הכוונה לניתוח המבוצע דרך חתך זעיר בעור ולא בגישה הקלאסית של פתיחה רגילה . הסכנההיא לפגיעה בעצבים או גידים מאחר ולא בידיקו רואים מה עושים אם כי התפתחו טכניקות שבהן הסיכוי לפגיעה מסוג זה היא קטנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בין האצבעותיפעת23/12/2008
שלום ד"ר, יש לי בעיה בחורף שאני נועלת נעליים סגורות הזרת לוחצת על האצבע ליד ואז ניהיה לי מין פצע כואב או פטריה. הלכתי לרופא עור שנה שעברה בחורץ והוא אמר שאין מה לעשות שזה המבנה של האצבעות שיש עצם שלוחצת על הזרת ורק בניתוח זה יעבור ולא ממולץ לעשות ניתוח בשביל דבר כזה. מה אני יכולה לעשות? ממש כואב לי שאני נועלת נעליים סגורות. והאם אתה מכיר איזו תרופה או משחה שיכולה לרפות את היבלת? האם אני צריכה לסבול כל חורף או שיש לזה מרפא? תודה.
כאב בהונות ורוחב נעל
דניאל א. וייס24/12/2008מומלץ בחום - להחליף נעליים למשהו רחב יותר!!
ולא יצמחו יותר יבלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פדיקוריסטית 12 שנהחני22/12/2008
מעוניינת לדעת איפה ניתן ללמוד פדיקור לסוכרתיים ואיכן ניתן לרכוש מכשיר לייזר להוצאת ציפורן חודרנית לפני 12 שנה עשיתי קורסים לפדיקור בנייל סטודיו ומאז אני עובדת בתחום יש לי נסיון רב בהוצאת חודרניות טיפול ביבלות עם סכין רפואית וכו... אני רוצה להתרחב בתחום להגדיל ראש ולעשות משהוא מקצועי כי מיומנות כבר יש לי . אשמח לקבל תשובה והאם תוכלו לעזור לי ניתן להתקשר אליי 0525148514
פדיקור
דניאל א. וייס24/12/2008טיפול בחולי סוכרת דורשת מיומנות והכשרה רפואית וכרגע אין שום מוסד מוכר שאכן מלמד טיפול פודיאטרי
מכשיר לייזר הינו כלי חיתוך ומשתמשים בו במהלך ניתוחים - איני חושב שלפדיקוריסטית יש את ההכשרה הרפואית המתאימה לסוג טיפול שכזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעקב אכילסיוד21/12/2008
שלום רב , אני בן 50 סובל ממשקל עודף...לאחרונה כתוצאה מכאבים,ביצעתי צילום לעקב ונמצא כי יש לי דורבן יחסית גדול. כאמור בעיה זו קיימת אצלי שנים רבות,מייד רכשתי מדרסים ,לאחר מדידה ממקום מקצועי ביותר. שאלתי היא האם המדרסים יטפלו בדלקת או הכאביםלאורך הזמן? האם יש מקום לטפל באטופאן או כל תרופה למשך חודש ע"מ לטפל בדלקת? מה עם עניין הזריקות כגון וולטרן? תודה להתייחסותכם, אמנון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד האכילס
ד''ר זאב פלדברין22/12/2008אם הבנתי נכון מדובר בדורבן גבי ולא כפי ?
במידה ויש כבר מידרסים מומלץ לשלב הטיפול בנוגדי דלקת כגון אתופן . ובטיפול פיזיוטרפי .
אין צורך בזריקות ולטרן . יש שורה ארוכה של טיפולים ועזרים אך רצוי לעשות הכל בצורה מדורגת תחת מעקב של אורטופד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות כף הרגלאושרית19/12/2008
שלום עשיתי ניתוח לפני 3 שבועות של ציפורן חודרנית ברגל שמאל בבית חולים 10 (אני חיילת) אחרי שבוע זה הבריא . פתאום לפני שבוע התחילו לי כאבים (דקירות ,לא מרגישה תאצבעות ברגלים ,לא יכולה לדרוך על כף הרגל) הלכתי לביקור רופא יום ראשון אחרון אמרו שאין כלום הגעתי לבסיס למחרת לקחו אותי דחוף לרופא כי הכאבים התחזקו הרופא שלחה אותי לצילום אמרו לי שהצילום תקין (עשו לי 4 צילומים משום מה) ושיש לי רק הולקוס(שאצבע עקומה משהו כזה) עבר שבוע והכאבים רק מתחזקים והרגל מתנפחת יותר ויותר. עצה? מה אפשר לעשות ? איך אפשר לטפל בזה ? לאן אני יכולה לפנות ? בצה"ל הפיתרון היחיד זה פטורים אני לא רוצה פטור אני רוצה שיטפלו בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף האצבע שינתה פתאום צבע ללבן
אושרית19/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר ניתוח
ד''ר זאב פלדברין22/12/2008ללא בדקיה קשה מאוד להתרשם במה מדובר אךהחשד העיקרי שמדובר בזיהום שלאחר ניתוח
ממליץ להבדק על ידי אורטופד \ כירורג שנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)